Next
Previous

Bolivia reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 887 stemmen

 

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Bolivia

Reizen in Bolivia is een volstrekt unieke ervaring. Bolivia wordt door haar immense hoogvlakte ook wel het dak van de Andes genoemd.
Het land kent de grootste populatie oorspronkelijk inwoners van Latijns Amerika, meer dan de helft van de bevolking heeft nog puur indiaans bloed. Oorspronkelijke indianentalen als Quechua en Aymara worden nog veelvuldig gesproken en in geen enkel ander land in Zuid Amerika zult u zoveel typische klederdrachten tegenkomen. Bij reizen door Bolivia maakt u op zeker kennis met de inheemse culturen.

Maar reizen in Bolivia is zoveel meer; Een groot deel van het laagland wordt gekleurd door het groen van de Amazone, waar reuzenotters, apen en krokodillen hun thuis hebben. In het zuidoosten van het land vindt u de Gran Chaco, een moeilijk doordringbare vlakte vol struiklanden en moerassen waar een aantal afgelegen jezuïeten missieposten liggen. Langs de flanken van de Andes vormen de Yungas de overgang tussen de laaglanden en het hooggebergte. De Yungas bieden een sprookjesachtig ruig landschap van nevelwoud, riviertjes en watervallen.

In het zuidoosten van het land ligt ‘Salar de Uyuni’, de grootste zoutvlakte ter wereld. Ook vindt u hier blauwe, rode en groene bergmeren, vulkanen en bijzondere rotsformaties. Een surrealistisch landschap waar iedere reiziger eens geweest moet zijn! Een reis door Bolivia is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan Uyuni.

Vlakbij, la Paz, de grootste stad van het land, beginnen de oevers van het Titicaca meer. Geboorteplaats van verschillende beschavingen. Op het eiland ‘Isla del Sol’ zou volgens de legenden de eerste Inca geboren zijn als zoon van de zon en de maan.

Bolivia reizen bieden ook koloniale pracht in steden als Sucre en Potosi. Deze laatste was ooit één van de meest welvarende steden ter wereld dankzij de rijke zilverader in de ‘Cerro Rico’ berg.

Reizen in Bolivia bieden u een unieke reiservaring door een land waar het massatoerisme tot op heden aan voorbij is gegaan. Ontdek en beleef Bolivia en ook u zult betoverd worden door haar schoonheid!   

Boutique reizen Bolivia

Avila Reizen is specialist in wat wij de Boutique reis noemen. Bij deze Bolivia reizen gaan we uit van unieke routes in een prettig reistempo en met sfeervolle accommodaties.
Wij stellen Boutique reizen naar Bolivia geheel op maat voor u samen. Hierbij kijken we naar uw persoonlijke wensen, voorkeuren en budget. Onze uitgebreide kennis en ervaring zetten wij graag in voor een optimaal reisadvies.

Bekijk onze Reizen naar Bolivia en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBrazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador - Galapagos

Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

 

 

altReisadvies Bolivia

Hoofdstad

Sucre

Aantal inwoners

Ongeveer 9,8 miljoen

Lees meer:

Klimaat Bolivia

Een rondreis door Bolivia kan het hele jaar door! Reizen door Bolivia is in sommige maanden echter prettiger. In onze zomer is het in Bolivia winter, en andersom. Zomer in Bolivia betekent regenseizoen! Het droge seizoen is van mei tot en met oktober, dan is het droog en de lucht helder. Het weer is in deze maanden het meest betrouwbaar.

Lees meer: