Next
Previous

Brazilië reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 1891 stemmen


Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Brazilië

Reizen in Brazilië moet u eens ervaren hebben. Brazilië is een van de meest attractieve landen op aarde. Duizenden kilometers strand, exotische steden en dicht regenwoud functioneren niet alleen als nationale trots maar hebben ook een aantrekkingskracht die nauwelijks te weerstaan is. Brazilië reizen zullen op zijn minst één van deze ingrediënten omvatten, maar veelal meerdere.

Bij reizen door Zuid Brazilië komt u vrijwel zeker langs de krachtige Iguazu watervallen die in een adem genoemd worden met de Niagara watervallen in Noord Amerika en de Victoria watervallen in Afrika. De Pantanal, het grootste drasland ter wereld, is de beste plek van het continent om dieren in het wild te spotten en langs de ‘goldtrail’ in de provincie Minas Gerais liggen prachtige barokke stadjes als Ouro Preto en Tiradentes.

Bij Reizen Brazilië denkt men aan groen. Het bekendste natuurgebied van Brazilië is de Amazone. Nergens ter wereld vindt u zo’n grote biodiversiteit als in dit immense tropische regenwoud. Verspreid in de Amazone liggen verschillende ecolodges waarvandaan u te voet en per kano met deze rijkdom aan flora en fauna kennis kunt maken.

Minder bekende natuurspektakels maar zeker niet oninteressant om in Brazilië reizen op te nemen zijn bijvoorbeeld de Chapada Diamantina, nationaal park Lencois Maranhenses en Ilha de Marajo. In Chapada Diamantina vindt u tafelbergen, grotten en groene canyons. Lencois Maranheses biedt een surrealistisch woestijnlandschap met honderden duinen waartussen als het geregend heeft (wat hier verrassend genoeg redelijk vaak voorkomt) kleine waterplassen en meertjes ontstaan. Ilha de Marajo is een eiland in de riviermonding van de Amazone waarvan grote delen in sommige jaargetijden onder water staan, dit biedt een paradijs voor vele diersoorten.

Steden als Rio de Janeiro en Salvador de Bahia genieten wereldwijde bekendheid vanwege hun festivals, monumenten en subculturen. Het Christus beeld bovenop de Corcovadoberg in Rio is zelfs verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

De erfenis van de Portugese overheersing is terug te zien in de dorpen en steden door het hele land. In de omgeving van Recife en Olinda zijn daarbuiten ook nog de invloeden van de Nederlandse heerschappij over dit gebied terug te zien in de architectuur.

Een van de populairste woorden uit het Brazilaans Portugees is ‘saudade’, wat zoiets als heimwee betekent. Eén ding kunnen we u beloven als u een reis naar Brazilië maakt; u zult na thuiskomst het saudade gevoel voor Brazilië nog jaren met u meenemen.

Boutique reizen Brazilië

Avila Reizen biedt u Boutique Reizen naar Brazilië! Bij deze vorm van  reizen plannen we unieke routes in een prettig reistempo en met verblijf in sfeervolle accommodaties om u zodoende het land optimaal te laten beleven..
Wij stellen Boutique reizen naar Brazilië geheel op maat voor u samen. Hierbij kijken we naar uw persoonlijke wensen, voorkeuren en budget. Ons vergaande specialisme met Brazilië komt goed van pas om u te adviseren.

Bekijk onze favoriete lodges in Brazilië

Bekijk onze Reizen naar Brazilië en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador - Galapagos

Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

alt

Reisadvies Brazilië

Hoofdstad

 

Brasilia

Aantal inwoners

Ongeveer 199 miljoen

Lees meer:

Klimaat Brazilië

Een rondreis door Brazilië kan het hele jaar door! Reizen door Brazilië is in sommige maanden echter prettiger. Door de immensheid van het land kan er niet één specifiek klimaat genoemd worden. We scheiden het Noordoosten, het midden en het Zuiden om een zo volledig mogelijke voorlichting te kunnen geven. 

Lees meer: