Next
Previous

Chili reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 697 stemmen


Reizen

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Chili

Chili reizen worden steeds populairder en niet voor niets want reizen in Chili bieden ongekende mogelijkheden.
Chili kent een zeer opmerkelijke geografie. Het land is maar liefst 4.300 kilometer lang terwijl het gemiddeld maar 175 kilometer breed is. In het westen grenst het land aan de stille oceaan en in het oosten vormt het majestueuze Andes gebergte de natuurlijke grens met Argentinie. Deze bijzondere vorm zorgt voor uiteenlopende landschappen en klimaatzones wat reizen door Chili des te interessanter maakt.

In het uiterste noorden ligt de Atacama woestijn, de droogste woestijn ter wereld. Reizen in Chili zijn eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan deze woestijn. Vooral het hogere gedeelte van de woestijn rondom het oase dorpje San Pedro de Atacama biedt de reiziger spectaculaire attracties. Er zijn zoutvlaktes, vulkanen, bergmeren, geisers en bijzondere rotsformaties. Surrealisme is waarschijnlijk het beste woord om deze regio te beschrijven, de landschappen lijken niet bij onze planeet te horen. In het biosfeer reservaat Lauca op de grens met Bolivia is Chili’s kleurenpracht op haar mooist. Ook vindt u hier de verschillende kameelachtigen van de Andes, waaronder de lama, en de vicuña en een verrassende variëteit aan vogels.

De halfwoestijn, die zich over de derde en de vierde regio verspreid en een tussengebied vormt tussen de Atacama woestijn en de centrale vallei, is internationaal bekend als één van de beste plekken ter wereld om sterren te observeren. Het is niet voor niets dat ’s werelds meest beroemde sterrenwachten zich in deze regio bevinden; een aantal daarvan kunnen door de reiziger bezocht worden. In de Elqui vallei, nabij de mooie koloniale stad la Serena, wordt de nationale drank Pisco gebrouwen. Veel reizen door Chili laten deze regio links liggen, maar deels ten onrechte want het is een erg mooi en interssant gebied.

De centrale vallei, waarin ook de hoofdstad Santiago de Chile ligt, is de meest vruchtbare regio van het land. Enkele van de beroemdste rode wijnen ter wereld worden in deze vallei geproduceerd. De schilderachtige havenstad Valparaiso staat op de werelderfgoedlijst en is zeker een bezoekje waard.

Het merendistrict is een gebied van vulkanen, watervallen, thermale bronnen en natuurlijk meren. Rondom de gezellige dorpjes Pucon en Puerto Varas vindt u schitterende natuurgebieden die u te voet of per paard kunt verkennen. Het eiland Chiloé kenmerkt zich door de rijke folklore, mythologie en architectuur.

In het zuiden van het land lopen de gebergtes over in fjorden en eilanden. Hier vindt een aantal van de meest ongerepte natuurgebieden op aarde waar honderden gletsjers en ruige bergen elkaar afwisselen. Nationale parken als Quelat, met haar gematigde regenwoud, en Torres del Paine bieden de reiziger een unieke ervaring.

Reizen in Chili kan overigens uitstekend met een huurauto!

Laat u ook betoveren door Chili en reis met ons naar de mooiste plekjes van deze prachtige bestemming. We garanderen u dat u weer terug zult willen komen om meer te ontdekken!

 

Boutique reizen Chili

 

Avila Reizen biedt u Boutique reizen naar Chili! Bij Boutique reizen gaan wij uit van de meest bijzondere routes in een prettig reistempo zodat u de tijd heeft echt te genieten en met verblijf in sfeervolle accommodaties..
Onze Boutique reizen naar Chili stellen we uiteraard op maat voor u samen. Na een persoonlijk gesprek over uw wensen, interesses en budget gaan wij aan de slag en zetten we onze kennis en ervaring in voor uw perfecte reis.

Bekijk onze favoriete lodges in Chili

Bekijk onze Reizen naar Chili en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador - GalapagosGuatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

altReisadvies Chili

Hoofdstad

Santiago de Chile

Aantal inwoners

Ongeveer 16,6 miljoen

Lees meer:

Klimaat Chili

Een rondreis door Chili kan het gehele jaar door! Reizen door Chili is in sommige maanden echter prettiger. Chili is een lang en smal land, met het hoge noorden dicht bij de evenaar en het diepe zuiden dicht bij Antarctica! Van Noord naar Zuid is Chili 4000 kilometer lang! Vanzelfsprekend betekent dit dat er meerdere klimaten heersen.

Lees meer: