Next
Previous

Colombia reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 557 stemmen

 

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Colombia 

Een reis Colombia ‘The only risk is wanting to stay’, een toepasselijke slogan die door de Colombiaanse overheid als campagne-slogan werd ingezet om toerisme naar dit zuid Amerikaanse land te stimuleren. Colombia is avontuurlijk, passievol, een genot voor alle zintuigen en sinds enkele jaren staan de deuren geopend voor het internationale toerisme.
De afgelopen jaren hebben de terroristen die Colombia etmalen lang teisterde zich teruggetrokken tot enkele uithoeken van het land waarmee het overgrote deel van Colombia nu net zo goed bereisbaar is als ieder ander zuid Amerikaans land.

Een mooi geschenk want reizen in Colombia biedt zelfs de meest verwende de reiziger tal van mogelijkheden. Het enige land in Zuid Amerika dat zowel aan de Caribische zee als aan de stille oceaan grenst.

U komt aan in de hoofdstad Bogotá. Deze miljoenenstad in het Andes gebergte kent een bewogen geschiedenis. Voor de reiziger zijn het uitgebreide koloniale centrum en de levendige wijk ‘la zona rosa’, waar de meeste restaurants, winkelcentra en clubs te vinden zijn, de ideale uitgangspunten om de stad te verkennen. Bezoek zeker het goudmuseum van de stad, zonder twijfel één van de meest interessante musea van het continent. Voor een mooi uitzicht over de stad pakt u de kabelbaan de Monsterrate berg op. In de omgeving van de hoofdstad treft u onder andere de zouten kathedraal en het schitterende dorpje: ‘Villa de Leyva’.

Een reis naar Colombia is niet compleet zonder een bezoek aan de koffieregio. Colombiaanse koffie is natuurlijk wereldberoemd maar minder bekend is dat de omgeving waar de koffie wordt verbouwd een overweldigende schoonheid kent. Verschillende ‘hacienda’s’ zijn omgetoverd tot luxe accommodaties en bieden de ideale uitvalbasis om de valleien en pittoreske dorpjes te verkennen.

Ten noorden van de koffieregio reist u naar de 3e stad van Colombia: Medellin is één van de modernere en mooiere steden in zuid Amerika. Voor de stedenliefhebber een must! Vooral in augustus wanneer het bloemenfestival plaatsvindt mag de stad niet ontbreken op uw reisprogramma.

Liefhebbers van ecotoerisme kunnen hun hart ophalen in Colombia. Langs de kust van de stille oceaan verspreid liggen enkele ecolodges die de mogelijkheid bieden het kustregenwoud te exploreren of om u kennis te laten maken met de bijzondere onderwaterwereld. Van juli tot november kunt u er bovendien met een bootje op uitgaan om walvissen te spotten!
Het grensgebied bij het drielandenpunt (Colombia, Peru & Brazilië) is de ideale plek om de Colombiaanse Amazone te verkennen. ’s Werelds grootste regenwoud, een biologische schatkist die zijn gelijke niet kent. Een verblijf in een jungle-lodge is de manier om de Amazone te beleven.
Het Andesgebergte en de Sierra Nevada de Santa Marta zijn ruige bergketens waar moeder natuur zijn meest imposante verschijning ‘showt’. De verschillende hoogtes zorgen voor uiteenlopende landschappen, van de nevelwouden tussen de 1.500 en 3000 meter tot ijsgletsjers op de hoogste toppen.

En dan is er de Caribische kust. Een perfecte locatie om uw reis in Colombia te eindigen.
Al eeuwenlang doelwit van piraten en gelukzoekers, en tegenwoordig van zonaanbidders en cultuurliefhebbers. De eilanden en nationale parken voor/aan de kust herbergen enkele van de mooiste stranden van het Caribisch gebied en steden als Cartagena en Santa Marta tonen de koloniale rijkdom van van weleer. Santa Marta is de oudste stad van Colombia en nu het toerisme opbloeit is de stad volop in ontwikkeling. Cartagena staat bekend als één van de mooiste steden van het westelijk halfrond, de parel van het Caribisch gebied en met recht werelderfgoed.
De luxe Boutique hotels laten u wegdromen naar vervlogen tijden van koloniale rijkdom.

En dat is nog niet alles. Een reis door Colombia biedt nog zo veel meer. De ‘wildlife’, woestijnen, inheemse bevolkingsgroepen, verloren ruïnes, mysterieuze overblijfselen van vroegere culturen, wild west dorpjes, traditionele gerechten, Salsa muziek. Colombia heeft het allemaal en het ligt voor u open om te ontdekken. Doe het nu voor de massa deze rijke bestemming ontdekt.  

Bekijk onze Reizen naar Colombia en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa RicaCuba - Ecuador - Galapagos

Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

Klimaat Colombia

Een rondreis door Colombia is het hele jaar door mogelijk! Reizen door Colombia is in sommige maanden echter prettiger. Doordat Colombia dichtbij de evenaar is gelegen, is de temperatuur het gehele jaar door vrij constant en meer afhankelijk van de hoogteverschillen in het land.

Lees meer:

alt

Reisadvies Colombia

Hoofdstad

Bogotá

Aantal inwoners

46,9 miljoen

Lees meer: