Next
Previous

Costa Rica reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 191 stemmen


Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Costa Rica

Reizen in Costa Rica vullen u met energie en een ongelofelijke liefde voor moeder natuur.
Costa Rica is de klassieke bestemming voor de natuurliefhebber. Het land heeft ontzettend veel te bieden op dit gebied. Het is slechts een kwart groter dan Nederland maar u vindt er tropische regenwouden, moeraslanden, mangroves, vulkanen, bergen en nevelwouden. Het land kent een uitgebreid netwerk aan beschermde gebieden en biedt de reiziger de mogelijkheid relatief gemakkelijk kennis te maken met haar fascinerende landschappen. Reizen in Costa Rica is makkelijk, aangenaam en een fantastisch avontuur. Het land leent zich uitstekend om tijdens een fly & drive zelf met een stoere 4x4 auto op ontdekking te gaan.

De bekendste nationale parken om te bezoeken zijn Corcovado, waarvan de biodiversiteit per vierkante kilometer alleen in de Amazone geëvenaard wordt, en Tortuguero, één van de belangrijkste broedplekken voor zeeschildpadden van het westelijk halfrond. Deze beide parken kunnen alleen per boot worden bereikt.

Het nevelwoud bij Monteverde is een ander hoogtepunt van het land. De vele vogels, vlinders en orchideeën in dit sprookjesachtige bos maken het park tot favoriet onder wandelaars en vogelaars. Zelfs de legendarische Quetzal vogel vliegt hier nog rond. Het is zeker aan te bevelen om tijdens uw reis door Costa Rica een bezoek aan deze plekken in te plannen.

De prachtige stranden, walvissen die vlak langs de kust migreren, het gemak waarmee dieren gespot kunnen worden en de vriendelijkheid van de Tico's (inwoners van Costa Rica) maken het plaatje af. Costa Rica is een paradijs dat u gezien moet hebben!

Avila Reizen adviseert u graag over de beste reisprogramma's.


Boutique reizen Costa Rica

Avila Reizen is de specialist op het gebied van Boutique Reizen naar Costa Rica! Bij Boutique Reizen bieden wij u de mooiste routes in een prettig reistempo en met verblijf in sfeervolle accommodaties met een bijzonder karakter.
Onze uitgebreide kennis en ervaring met Costa Rica komen  ideaal van pas.
We stellen een reisprogramma naar Costa Rica ook op maat voor u samen. Na een persoonlijk gesprek over uw wensen, interesses en budget zullen wij u voorzien van een optimaal reisadvies.


Bekijk onze favoriete lodges in Costa Rica


Bekijk onze Reizen naar Costa Rica en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:


Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Colombia - Cuba - Ecuador - Galapagos

Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

altReisadvies Costa Rica

Hoofdstad

San José

Aantal inwoners

Ongeveer 4,3 miljoen

Lees meer:

Klimaat Costa Rica

Beste reistijd: Een rondreis door Costa Rica kan het gehele jaar door! Reizen door Costa Rica is in sommige maanden echter prettiger. Costa Rica ligt in de tropen en de temperatuur is het hele jaar door vrij constant. Per seizoen verschilt het echter wel hoeveel neerslag er valt. Dit verschilt ook in de gebieden van het land, ondanks dat het een vrij klein land is.

Lees meer: