Next
Previous

Ecuador reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 887 stemmen

 

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Ecuador

Reizen in Ecuador is reizen door het kleinste Andes land. Desalniettemin zijn bijna alle facetten die Peru en Bolivia zo aantrekkelijk maken aanwezig. Reizen in Ecuador voeren u langs mooie koloniale steden, ruige bergruggen, indianenmarkten, vulkanen en nevelwouden. Bovendien beschikt ook Ecuador over een groot stuk Amazone regenwoud aan de westelijke flanken van de Andes.

Dat Ecuador wat kleiner is dan de meeste andere landen in Zuid Amerika maakt het reizen door Ecuador wat makkelijker en meer ontspannen. Vanuit Quito bent u binnen een halve dag in de Amazone, bovenop een vulkaan of aan de kust van de stille oceaan.

Quito en Cuenca behoren tot de mooiste koloniale steden van het continent en mogen in reis door Ecuador dan ook niet ontbreken. Van beide steden staat het historisch centrum op de werelderfgoedlijst. De eeuwenoude route tussen Quito en Cuenca werd door de ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt de laan der vulkanen genoemd. Meerdere vulkanen, waarvan de Cotopaxi en de Chimborazo de bekendste zijn, zijn vanaf deze route waar te nemen.

Ten noorden van Quito vindt u in Otavalo een van de grootste en kleurrijkste indianenmarkten van Zuid Amerika. Minder bekende authentieke markten worden gehouden in Saquisili en Guamote. Voor de natuurliefhebber is Baños onvermijdelijk, midden in een groene vallei organiseert u vanuit deze plaats tochten naar watervallen, mooie uitzichtpunten en vulkanische warme bronnen.

Ecuador’s bekendste attractie is de Galapagos Archipel. De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Als u de mogelijkheid heeft dan plant u reizen in Ecuador dan ook met een cruise naar de Galapagos eilanden. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten, maar ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Ook onder het oppervlak van de zee wemelt het van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien komen hier veelvuldig voor. Als u een Scuba duiker bent, mag een duik niet ontbreken tijdens uw verblijf!

Boek uw Ecuador reizen met Avila Reizen en ontdek ook waarom het land zovelen al betoverd heeft!

Boutique reizen Ecuador

Avila Reizen is specialist in wat wij Boutique reizen naar Ecuador noemen! Boutique reizen staan voor de combinatie van de meest unieke routes in een prettig reistempo met verblijf in sfeervolle accommodaties.
Onze kennis en specialisme met Ecuador komen goed te pas. Wij stellen individuele reizen naar Ecuador op maat voor u samen,. Na een persoonlijk gesprek over uw wensen, voorkeuren en budget voorzien wij u van een optimaal reisadvies.

Bekijk onze Reizen naar Ecuador en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - CubaGalapagos

Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

altReisadvies Ecuador

Hoofdstad

Quito

Aantal inwoners

Ongeveer 14,6 miljoen

 

Lees meer:

Klimaat Ecuador

Een rondreis door Ecuador kan het gehele jaar door! Reizen door Ecuador is in sommige maanden echter prettiger. Ecuador is een land met hoogteverschillen en verschillende soorten gebieden. In het binnenland van Ecuador is de warmste en droogste periode van juni tot en met november. In de rest van het jaar valt de neerslag erg mee, er kan in de middag af en toe een korte bui voorkomen.

Lees meer: