Next
Previous

Galapagos reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 899 stemmen

 

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Galapagos

Vrijwel iedereen heeft wel eens over de Galapagos eilanden gehoord. De legendarische archipel waar Charles Darwin geïnspireerd werd tot zijn evolutie theorie die het beeld over de ontwikkeling van het leven op aarde compleet zou veranderen.

Er zijn nauwelijks woorden te vinden die de schoonheid van deze eilandengroep in de stille oceaan kunnen omschrijven. Het contact wat men tijdens reizen naar de Galapagos eilanden kan ervaren met allerlei diersoorten is onvergelijkbaar met waar ook ter wereld en ook de vulkanische landschappen en de zonsondergangen zijn adembenemend mooi.
Een Galapagos reis start met de keuze hoe u de eilanden wilt ontdekken. Met een kleinschalig cruiseschip of door een ‘island hopping’ waarbij op verschillende eilanden in een hotel wordt verbleven en dagexcursies worden gemaakt. Zowel boten als hotels zijn in verschillende prijscategorieën voor handen, afhankelijk van het gewenste comfortniveau. Toch zult u tijdens Galapagos reizen vanwege de goede regulering van het nationaal park niet snel met te veel mensen op één plek aanwezig zijn.

U kent ze vast wel: De foto’s van toeristen met zeeleeuwen en beelden van snorkelaars die tussen de pinguïns zwemmen. Vrij normale belevenissen bij reizen in Galapagos. Ook de reuzenschildpadden en de zeeleguanen zijn zo talrijk dat u aan één dag genoeg heeft om ze in allerlei verschillende poses op de foto te zetten. Met wat geluk ziet u ook witpunthaaien, mantaroggen, orca’s, walvissen, roodvoetgenten, zeeschildpadden en enorme landleguanen. Het leuke van de eilanden is ook dat iedere maand wel weer een ander natuurspektakel plaatsvindt wat alleen die maand te aanschouwen is. Zo ziet u in mei of november het voortplantingsseizoen van de Fregatvogel. Een bijzonder tafereel waarbij het mannetje een soort blaas onder zijn kin heeft hangen in de vorm van een hart die fel rood is gekleurd en die hij met zijn kop omhoog naar het vrouwtje richt als ze langs komt vliegen, ondertussen luidkeels zingend en schuddend met de vleugels. Als toerist staat u hier nauwelijks twee meter vandaan terwijl uw aanwezigheid de dieren niet lijkt te interesseren. De vrouwtjes landen zo naast u en zetten het paringsritueel voort zonder schuwheid. Het lijkt sowieso wel of alle dieren een pact met elkaar hebben gesloten om de mens te negeren en hun ding te blijven doen zonder zich ook maar iets van uw aanwezigheid aan te trekken, hetgeen de mogelijkheid biedt om u midden in een natuurdocumentaire te wanen.

Het is voor Galapagos reizen goed er rekening mee te houden dat ieder eiland zijn eigen karakter en zijn eigen unieke samenstelling van diersoorten die er voorkomen kent. Er zijn zelfs soorten die enkel op één van de eilanden voorkomen zoals de Santa Fé landleguaan op het gelijknamige eiland en de Galapagos Albatros op Española. Van o.a. de landschildpadden, de zeeleguanen en de beroemde darwinvinken komen op verschillende eilanden verschillende ondersoorten voor.

Ook onder water verschillen de eilanden van elkaar. Zo zijn er bij een aantal eilanden stekken waar vaak grote scholen hamerhaaien gezien worden terwijl op andere plekken juist scholen goudkleurige roggen (golden cownose ray – de soort kent geen Nederlandse vertaling) te vinden zijn.

De onderwaterwereld kan als u een cruise maakt worden bewonderd tijdens de snorkelactiviteiten of vanaf het vaste land door middel van snorkel- en duikexcursies. Ook zijn er speciale duikcruises te ondernemen die zich enkel op de onderwatersport richten.

Buiten de dierenwereld is de vulkanische oorsprong van de eilanden heel bijzonder. Op vele eilanden zijn lavavelden, lavatunnels en prachtige uitzichtpunten te bezoeken. Op het eiland Isabella vindt u zelfs de op één na grootste krater ter wereld: de Sierra Negra.

Indien u de Galapagos eilanden zelf zou willen bezoeken dan stellen wij ons graag beschikbaar om u te adviseren over de mogelijkheden voor wat betreft cruise-expedities, hotels en routes.

Een reis naar de Galapagos eilanden is een ‘once in a lifetime experience’ die u het liefst zo vaak mogelijk zou beleven.


Bekijk onze Reizen naar Galapagos en doe inspiratie op!


Bestemmingen:


Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador

Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela