Next
Previous

Guatemala reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 727 stemmen

 

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Guatemala

Reizen door Guatemala zou wel eens één van de grootste reisverrassingen van uw leven kunnen zijn.
Guatemala ligt in het hart van de vroegere Maya beschaving en telt vele ruïnes en overblijfselen uit het Maya tijdperk. De bekendste hiervan is ongetwijfeld het midden in de jungle gelegen Tikal.

Rondom het Atitlan meer, wat door velen uitgeroepen is tot het mooiste meer ter wereld, wonen nog steeds veel indianen die de nog altijd de Maya taal spreken. De schilderachtige dorpjes die u hier vindt staan bekend om de kleurrijke markten die er worden gehouden. De hoogste bergen in dit gebied rijzen tot wel 4.000 meter hoogte. De Tajumulco is met 4.220 meter zelfs de hoogste top van Midden Amerika. Tijdens het reizen door Guatemala is het Atitlan meer een must.

Ten zuiden van het Atitlan meer ligt de werelderfgoed stad Antigua. Dit is één van de mooiere koloniale steden van Latijns Amerika. Niet alleen vanwege het goed onderhouden historisch centrum, maar ook om de spectaculaire ligging tussen drie grote vulkanen in.

Aan de Caribische kust kunt u kennismaken met de Garifuna cultuur, welke is ontstaan uit een mengeling van Karib- en Arawak indianen en Afrikanen. De Garifuna’s kennen hun eigen cultuur en gebruiken. UNESCO benoemde de taal, dans en muziek van de Garifuna’s tot meesterwerk en ontastbaar erfgoed van de mensheid. Het dorpje Livingstone is bekend om de Garifuna cultuur.

En Guatemala reizen bieden nog veel meer; nevelwouden, jungles, vulkaanzandstranden en mangroves. Het land beschikt over een overweldigende natuurlijke schoonheid en een bijna niet te evenaren cultureel erfgoed. Guatemala is een bestemming die u zeker eens gezien moet hebben.


Bekijk onze Reizen naar Guatemala en doe inspiratie op!


Bestemmingen:


Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador 

Galapagos - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

altReisadvies Guatemala

Hoofdstad

Guatemala-stad

Aantal inwoners

Ongeveer 13,28 miljoen

Lees meer:

Klimaat Guatemala

Beste reistijd: Een rondreis door Guatemala kan het gehele jaar door! Reizen door Guatemala is in sommige landen echter prettiger. Guatemala is een land van hoogteverschillen en verschillende soorten gebieden. De laaggelegen kuststrook, langs de Stille Oceaan, en het vlakke noordoosten met schiereiland Yucatan, hebben een tropisch regenwoudklimaat.

Lees meer: