Honduras reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 667 stemmen

 

Reizen naar Honduras; Honduras ligt in Midden-Amerika, ofwel 'Centro América' zoals dat zo mooi klinkt in het Spaans. Deze regio bestaat uit 7 landen: Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala en Belize. Deze relatief 'kleine' regio vormt letterlijk en figuurlijk de brug tussen het Noord- en Zuid-Amerikaanse continent.
In de Midden-Amerika regio zijn talrijke attracties te vinden en elk land heeft de eigen specifieke bezienswaardigheden. Belangrijke pijlers van de hele regio zijn: Maya cultuur, inheemse volkeren, UNESCO natuur- en cultuur werelderfgoed bestemmingen, rijke flora en fauna, landschappelijke diversiteit, indrukwekkende vulkanen, aangenaam klimaat, verrassende ontmoetingen, schitterende panorama's, goede infrastructuur en de nabijheid van 2 wereldzeeën: de Stille Oceaan in het westen en de Atlantische Oceaan in het oosten.
Honduras kent een paar wereldberoemde Highlights. Allereerst zijn daar de spectaculaire ruïnes van Copan; er is veel van de eens zo machtige Maya stad bewaard gebleven, waardoor Copan nu een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen is van het gebied. Nabij de ruïnes van Copan ligt het Macaw Mountain Bird Park & Reserve, waar de bontgekleurde ara-papegaaien zijn te bewonderen. De Copan regio biedt vogelaars sowieso genoeg uitdagingen om bijzondere vogels te kunnen spotten. Het gebied is een paradijs voor vogelaars én vogels; er zijn meer dan 330 soorten geïdentificeerd!
Ook zon-, zee-, strand- en vooral ook duik-liefhebbers kunnen in Honduras hun hart ophalen. In het noorden wordt Honduras begrensd door de Caribische Zee waarin tropische eilandjes liggen voor de kust. Roatan is het grootste van de Baai-eilanden en de bekendste duikbestemming van het land. Grote kans op een ontmoeting met de walvishaai! Schitterende palm omzoomde stranden zijn te vinden op Anthony's Key en Cayos Cochinos. En wat men misschien niet meteen in een land als Honduras zou verwachten: op de eilanden is een aantal zeer sfeervolle 'boutique' accommodaties te vinden, zoals het prachtige Las Verandas Hotel & Villas op Roatan.
Honduras is uitstekend te combineren met buurlanden Guatemala en/of El Salvador, echter is het als bestemmingsland op zich al zeer de moeite waard.
Avila Reizen adviseert u graag over de beste reisprogramma's.

Boutique reizen Honduras

Avila Reizen is de specialist op het gebied van Boutique Reizen naar Honduras! Bij Boutique Reizen bieden wij u de mooiste routes in een prettig reistempo en met verblijf in sfeervolle accommodaties met een bijzonder karakter.
Onze uitgebreide kennis en ervaring met Honduras komen ideaal van pas.
We stellen een reisprogramma naar Honduras ook op maat voor u samen. Na een persoonlijk gesprek over uw wensen, interesses en budget zullen wij u voorzien van een optimaal reisadvies.