Next
Previous

Panama reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 1017 stemmen


Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Panama

Reizen in Panama bieden een prachtige bestemming vol natuurschoon. Een bestemming in opkomst en niet zonder reden!
Panama is het zuidelijkste land van Midden Amerika en is vooral bekend om het Panama kanaal, een 80 kilometer lang ingenieus meesterwerk dat de Atlantische en de Stille Oceaan met elkaar verbindt. Voor de reiziger ligt de echte rijkdom van het land echter in de overweldigende natuur.

Panama beschikt in het zuiden over het grootste regenwoud van het Westelijk halfrond na de Amazone. Een deel van dit regenwoud is het best toegankelijke ter wereld, tijdens reizen vanuit Panama City bent u er binnen een half uur over land. Terwijl een ander deel, nationaal park Dariën, bekend staat als één van de meest ondoordringbare gebieden op aarde.

Ten noorden van Panama stad verdeelt het groene gebergte het smalle land in twee kuststroken. Het leukse is als u tijdens reizen in Panama beide kuststroken kunt leren kennen. De Caribische kust is ruig en nog grotendeels onontwikkeld, aan de Stille Oceaan echter vindt u enkele vissersdorpjes en lange brede zandstranden. In de bergen zelf zijn dorpjes als El Valle, Boquette en Cerro Punto plekken die veel reizigers trekken vanwege de goede wandelmogelijkheden en schitterende landschappen.

Enkele duizenden eilandjes behoren tot Panamees grondgebied. Het met jungle bedekte ongerepte Isla Coiba is daarvan de grootste. Op de Bocas del Toro archipel vindt u tropische stranden, groene wouden en een kleurrijk koraalrif. In het dorpje op het hoofdeiland zorgen de restaurantjes en kleinschalige accommodaties voor en ontspannen sfeer. Van alle eilanden die Panama telt zijn de San Blas eilanden nog de meest idyllische. Weinig plekken op aarde kunnen de schoonheid van deze eilanden evenaren. Genoeg plekken dus om Panama reizen ontspannen de eindigen.

Verschillende inheemse bevolkingsgroepen leven nog in redelijke autonomie in Panama. Sommige van deze, zoals de Embera indianen en de Kuna indianen, kunt u tijdens uw reis door Panama bezoeken.

Panama reizen bieden absoluut een reizigersbestemming van wereldklasse. Avila Reizen helpt u graag bij de organisatie van uw reis naar dit prachtige land.


Bekijk onze Reizen naar Panama en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador

Galapagos - Guatemala - Mexico - Nicaragua - Peru - Venezuela

altReisadvies Panama

Beste reistijd:

Het is in Panama altijd heet en vochtig, toch regent het tussen mei en november aanzienlijk meer en is het in deze periode ook nog eens nog warmer. De beste reistijd is dus vanaf eind december tot midden april.

Lees meer:

Klimaat Panama

Beste reistijd: Een rondreis door Panama kan het gehele jaar door! Reizen door Panama is in sommige maanden echter prettiger. In Panama geldt een regenseizoen. In onze winter is het in Panama zomer, en andersom. In de Panamese winter is het regenseizoen, wat in dit geval erge hitte en veel neerslag betekent. Aan de Caribische kant van het land kan het echter het hele jaar door regenen. Dit uit zich in hevige buien die gevolgd worden door zonneschijn. Het land is het gehele jaar door te bezoeken, afhankelijk van uw wensen.

Lees meer: