Next
Previous

Peru reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 691 stemmen


Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Peru

Perualom bekend als het land van de Inca’s, is één van de meest interessante en diverse bestemmingen ter wereld. Door de vele ruïnes en archeologische vindplaatsen die het land telt wordt Peru ook wel het Egypte van Zuid-Amerika genoemd. Machu Picchu en de Nazca lijnen staan symbool voor de rijke en mysterieuze historie.

In de heilige vallei van de Inca’s, tussen de nevelwouden in Noord-Peru en langs de oevers van het Titicacameer bieden plekken met magische namen als Sillustani, Ollantaytambo en Raqchi de reiziger ruïnes te midden van schitterende berglandschappen. In de woestijn aan de kust vindt u de overblijfselen van de stad Chan Chan en de tombe van de Heer van Sipan. Reizen door Peru is voor de liefhebber van geschiedenis en cultuur dan ook een absolute must. Van de unieke setting van veel archaïsche bouwwerken zal vrijwel eenieder versteld staan.

Ook wat betreft natuur zijn Peru reizen overweldigend, maar liefst 28 van de 32 verschillende weertypen komen in het land voor, met als gevolg dat in Peru 84 van de 117 te onderscheiden landschappen te vinden zijn. Geen enkel ander land ter wereld telt zoveel verschillende vissoorten, vlinders en orchideeën. Wat betreft vogels neemt het zelfs de tweede plaats in. Reizen in Peru is dan ook vrijwel altijd een combinatie van culturele en natuurlijke attracties.
De natuurlijke verscheidenheid vindt u onder andere terug in natuurgebieden als Manu en Tambopata. In de ‘Cordillera Blanca’ bergrug vindt u gletsjers, in de zuidelijke Andes ligt de diepste canyon ter wereld en het schiereiland Paracas is één van de droogste plekken op aarde.

Voor koloniale pracht tijdens uw Peru reis moet u naar steden als Lima, Arequipa of Cajamarca. Bijzondere koloniale architectuur vindt u in Cusco, waar de Spanjaarden hun kerken boven op de Inca tempels bouwden en de fundamenten van deze oude Inca bouwwerken nog altijd intact zijn.

De vriendelijke bevolking van het land maken het plaatje compleet. Reizen door Peru zijn niet te evenaren! Laat Avila Reizen u helpen bij het samenstellen van uw ideale Peru reis.


Bekijk onze favoriete lodges in Peru


Bekijk onze Reizen naar Peru en doe inspiratie op!


Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador

Galapagos - Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Venezuela

altReisadvies Peru

Hoofdstad

Lima

Aantal inwoners

Ongeveer 29,6 miljoen

Lees meer:

Klimaat Peru

Beste reistijd

Een rondreis door Peru kan het gehele jaar door! Reizen door Peru is in sommige maanden echter prettiger. In Peru geldt; in onze winter is het in Peru zomer, en andersom. Qua temperaturen is er geen groot verschil tussen de zomer en de winter. Qua neerslag echter wel.

Lees meer: