Next
Previous

Venezuela reizen specialis

 

Beoordeling 5/5 957 stemmen

 

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Venezuela

Reizen in Venezuela biedt een verleiderlijke cocktail van natuurschoonheid en een passievolle cultuur.
Venezuela, het geboorteland van de Zuid Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolivar, is een land van spectaculaire landschappen. Van de Caribische kustlijn tot de groene Amazone en van miljoenen jaren oude tafelbergen in la Gran Sabana tot de toppen van de Andes.

De bijna 2.800 kilometer lange kustlijn telt duizenden door palmbomen geflankeerde stranden en honderden eilandjes. De mooiste stranden vindt u in de nationale parken Henrie Pittier, Mochima en Morocoy, in de deelstaat Sucre en op de idyllische Los Roques archipel. Bij reizen door Venezuela moet u absoluut enkele dagen inplannen voor een bezoek aan één van deze prachtstranden.

Voor wildlife reizen venezuela moet u in los llanos zijn. Los llanos beslaat een groot deel van het binnenland. Een immens drasland waar llaneros, Venezolaanse cowboys, hun thuis delen met tropische vogelsoorten, apen en anaconda’s. Los llanos is na de Pantanal in Brazilië het beste gebied van het westelijk halfrond om dieren in het wild te spotten!

Eén van de hoogtepunten tijdens Venezuela reizen is het Andes stadje Merida. Merida ligt in een vallei tussen de hoogste bergtoppen van Venezuela. In de omgeving vindt u authentieke bergdorpjes verspreid in het ruige landschap. Wandelaars en liefhebbers van actieve sporten als canyoning, waarbij u met behulp van een touw watervallen beklimt. Ook mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Voor paragliden is dit zelfs één van de beste plekken ter wereld.

In het uiterste zuiden ligt het Venezolaanse deel van de Amazone. Vanuit Puerto Ayacucho kunt u tochten maken om dit meest complexe ecosysteem op aarde te verkennen.

De staat Bolivar biedt u een werkelijk bijzonder gebied en Venezuela reizen zijn dan ook niet compleet als u dit gebied niet bezocht heeft.
Hier vindt u de Angel Falls, de hoogste watervallen ter wereld, en een mysterieus landschap van tafelbergen, savannes, bossen, rivieren en watervallen. Arthur Conan Doyle werd voor zijn beroemde roman ‘the lost world’ geïnspireerd door dit gebied. Op veel tafelbergen leven planten en insecten die op geen enkele andere plek ter wereld voorkomen. De berg Roraima op de grens met Brazilië kan men beklimmen!

En dan is er ook nog de Orinoco delta waar de Warao indianen hun thuis hebben. De grootste rivier van Venezuela splitst zich hier in honderden kleinere riviertjes op voordat ze in zee uitkomt. Tussen de riviertjes strekken palmbossen en mangroves zich uit. Ook in de Orinoco delta krioelt het van het leven, zo vindt u hier alligators, brulapen en roze rivier dolfijnen!

Mogelijke reizen door Venezuela zijn voor veel mensen onbekend. De ruige natuur die u hier vindt is echter adembenemend wat het land tot een absolute aanrader maakt. De Venezolanen noemen hun land niet voor niets het best bewaarde geheim van het Caribische gebied.


Bekijk onze Reizen naar Venezuela en doe inspiratie op!


Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador

Galapagos - Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru

altReisadvies Venezuela

Hoofdstad

Caracas

Aantal inwoners

Ongeveer 27 miljoen

Lees meer:

Klimaat Venezuela

Beste reistijd

Een rondreis door Venezuela kan het gehele jaar door! Reizen door Venezuela is in sommige maanden echter prettiger. In Venezuela geldt; in onze winter is het zomer in Venezuela, en andersom. Het seizoensverschil betekent echter slechts geringe verschillen in de temperatuur.

Lees meer: