Update Coronavirus

Wanneer we uit de routine stappen, leven we intenser. Inspiratie, gevoelens van liefde en dankbaarheid maar ook het besef van vergankelijkheid en hoe kwetsbaar we zijn komen sneller tot ons.
Het zal de reden zijn dat we juist tijdens het reizen gemakkelijker in contact treden met de ziel van de wereld en op die manier met onszelf.

Het COVID-19 dat de mensheid momenteel teistert laat ons eveneens uit de routine stappen. Voor velen van ons betekent het intenser leven nu helaas ook het omgaan met verdriet en onzekerheden.

Graag delen Hilda en ik onze wens dat eenieder die dit leest toch ook inspiratie en gevoelens van liefde en dankbaarheid ervaart. We wensen iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Veel wijsheid, veel mededogen en een vleugje geluk aan uw zijde.

Ons vak is om reisdromen te verwezenlijken en op die manier een bijdrage te leveren aan het levensgeluk en het opbouwen van mooie herinneringen samen met geliefden, familie en vrienden.

We hopen dat het snel weer mogelijk zal zijn om onze prachtige planeet te ontdekken, hand in hand met natuurbescherming, educatie en ontspanning.

We krijgen veel vragen van ongeruste reizigers en staan uiteraard voor iedereen klaar het maatwerk wat we verkopen vraagt ook om maatwerk oplossingen.

Gaat u binnenkort op reis?

Door de situatie rondom het coronavirus wordt het afgeraden om op reis te gaan. We zijn daarom druk bezig om contact op te nemen met alle klanten wiens reizen op de oorspronkelijke datum niet meer door kunnen gaan, om de reizen om te boeken naar bijvoorbeeld 2021. Met het omboeken van de reis kan er niet alleen opnieuw naar worden uitgekeken, er wordt ook aan bijgedragen dat al die mooie Boutique hotels, lokale gidsen en fantastische initiatieven in de branche een toekomst hebben.

Indien gewenst, kan men ook kiezen voor een ‘corona-voucher’.

Door de crisissituatie als gevolg van het Coronavirus worden reisorganisaties en reizigers geconfronteerd met het feit dat de geplande reis niet op de geplande datum door kan gaan. Deze situatie heeft ertoe geleid dat de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) tijdelijk de Corona-voucher opneemt binnen hun dekking.
Deze voucher heeft SGR in samenwerking met ANVR met ingang van 16 maart 2020 in het leven geroepen en mag vooralsnog t/m 31 december 2020 uitgegeven worden.

Reizigers kunnen met deze voucher de geannuleerde reis op een later tijdstip opnieuw boeken en alsnog op vakantie te gaan. Ook is de reiziger met de Corona-voucher er zeker van dat de reissom veiliggesteld is, mocht de reisorganisatie in financiële problemen komen.

De voucher heeft een geldigheid van maximaal 1 jaar na uitgifte. Dit betekent dat de reis binnen deze termijn geboekt moet zijn, de vertrekdatum kan na die datum liggen.  Het kan zijn dat een andere reisperiode ook een andere prijs geeft, indien van toepassing overleggen we het prijsverschil samen met u.

Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies per land

Veel landen en gebieden nemen momenteel ingrijpende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Hieronder leest u per land de veel gestelde vragen over de actuele situatie:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/vragen-en-antwoorden-reisadviezen-coronaviru