Coronamaatregelen in Rusland

Rusland is open voor toerisme. Alle reizigers hebben een negatieve PCR-testuitslag nodig (niet ouder dan 72 uur bij aankomst) om Rusland in te reizen. Ook krijgen reizigers aan boord van het vliegtuig een speciaal formulier dat ze moeten invullen. Er is bij binnenkomst in Rusland geen verplichte quarantaine.

Let op: Verschillende Russische regio’s en steden introduceren een QR-code systeem in de strijd tegen de pandemie. Deze QR-code moet getoond worden om toegang te krijgen tot musea, restaurants, et cetera. QR-codes voor door de EMA goedgekeurde vaccins worden formeel niet erkend. Dit betekent dat alleen Russiche vaccins in de Russische-app (stop covid) worden geaccepteerd, namelijk: Sputnik V; Sputnik light (1 component); EpiVacCorona en CoviVac. Lees voor meer informatie op de website van de Rusische overheid (in het Russisch).

Mensen kunnen in Rusland een QR-code regelen met een PCR-test, maar die is beperkt geldig (72 uur). Het tonen van een negatieve PCR-test, niet ouder dan drie dagen, kan voldoende zijn als toegangsbewijs, maar niet altijd. Houd hier rekening mee.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Rusland-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)