Explore

Mauritius

Genieten met een grote G begint op Mauritius. Dankzij het geringe tijdsverschil (slechts twee uur in de zomertijd) heeft u niets te maken met jetleg of soortgelijke ongemakken. Directe vluchten vanuit Amsterdam brengen dit paradijselijke eiland nog dichter bij. Mauritius is geen groot eiland, maar laat u niet voor de gek houden door de bescheiden omvang. Het eiland herbergt een mix van culturen, cuisines, ruige bergketens, tropisch regenwoud, endemische diersoorten en natuurlijk de mooiste stranden.

De naam Mauritius klinkt opvallend Nederlands, en dat klopt. 420 jaar geleden werd het tot dan toe onbewoonde eiland ingelijfd door Nederlandse zeelieden onder leiding van Wybrand van Warwijck die het noemde naar Maurits van Oranje. Ook heeft het eiland enige bekendheid verworven dankzij De Blauwe Mauritius, een van de meest zeldzame en duurste postzegels ter wereld. Maar misschien nog wel het meest bekend van de Dodo, een loopvogel die tijdens de Nederlandse aanwezigheid op het eiland eind 17e eeuw is uitgestorven. De lessen van de Dodo zijn niet verloren gegaan en er wordt inmiddels veel gelet op natuurbehoud en duurzaamheid.

Het subtropische tot tropische klimaat maken Mauritius een prachtige bestemming om het hele jaar door te bezoeken. De verschillende stranden en gebieden op het eiland hebben allen hun eigen charme. Combineer dat met het rijke onderwaterleven (Mauritius is omringd door koraal), heerlijke accommodatie, goed eten en een hoog serviceniveau en je hebt het over een ware droombestemming. Als bestemming op zich, of als ontspannen afsluiter van uw rondreis door Zuidelijk Afrika.