unique

Als een onderzoeker tussen de primaten van Oeganda

Programma

 • Dag 1 Entebbe

  Welkom in Oeganda! Na een internationale vlucht komt u aan in de stad Entebbe. Hier bevindt zich de internationale luchthaven van Oeganda op ongeveer 35 kilometer van de hoofdstad Kampala. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze chauffeur die u naar uw hotel voor komende nacht zal brengen. De rit duurt ongeveer 10 minuten. U verblijft de komende nacht in Protea hotel Entebbe wat gelegen is aan de oever van het Victoria meer en vlakbij de luchthaven. Het hotel beschikt over een restaurant met een uitnodigende a la carta menu, dat lokale gerechten biedt. Met elegante meubels en een warm, uitnodigend gevoel zorgen de inrichting en de kamers van het hotel voor een luxe sfeer.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vluchten Amsterdam - Entebbe

  • Meet & Greet bij aankomst

  • Privé transfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 2 tot en met 4 Bwindi Impenetrable Forest
  Dag 2

  Als de zon niet te fel is, is het heerlijk om op het terras te ontbijten en van het mooie uitzicht over het Victoria meer te genieten voordat uw reis door Oeganda gaat beginnen. Na het ontbijt vertrekt u per privé transfer naar de luchthaven vanwaar u middels een vlucht naar Bwindi National Park vliegt, het leefgebied van de Mountain Gorillas. U arriveert voor de lunch. Na de lunch maakt u een boottocht over het Mutanda meer, hier zult de schoonheid van de omgeving vanaf het meer bewonderen.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Entebbe - Bwindi National Park

  • Privé transfer naar uw lodge

  • Privé boottour Lake Mutanda

  • Overnachting op basis van Vol Pension

  Dag 3

  Op dag 3 begint u om 8 uur s ’ochtends aan de Golden Monkey (gouden meerkat) trekking in het Mgahinga Gorilla National Park. U verlaat de lodge al vroeg in de ochtend voor een 2 uur durende rit naar Mgahinga National Park, de thuisbasis van de zeldzame bedreigde gouden apen. Tijdens de excursie zal u door de bamboebossen op zoek gaan naar de gouden meerkat. Wanneer u ze heeft gevonden heeft u een uur de tijd om met ze door te brengen. Verder zal de rangergids u alles uitleggen over andere bomen, apen, vogels, enz.

  Inclusief:

  • Golden Monkey Trekking

  • Overnachting op basis van Vol Pension

  Dag 4

  De volgende dag moet u al vroeg opstaan om samen met een gespecialiseerde gids op zoek te gaan naar de Berggorilla’s. De plaatselijke gids, die dagelijks contact met de dieren heeft instrueert u, hoe u zich het beste kunt gedragen in het bijzijn van de dieren. Omdat men doorgaans zo gericht is op de gorilla’s, is het misschien verrassend om te weten dat Bwindi ook nog vele andere soorten zoogdieren herbergt die de moeite van het zien waard zijn! Voor praktisch alle bezoekers is het zien van een berggorilla op een paar meter afstand een once-in-a-lifetime ervaring en een emotionele gebeurtenis.

  Inclusief:

  • Avila Experience - Gorilla habituation excursie

  • Overnachting op basis van Vol Pension

 • Dag 5 tot en met 7 Kibale Forest National Park
  Dag 5

  Na het ontbijt vertrekt u per privé transfer naar de luchthaven vanwaar u middels een privé vlucht naar Semuliki vliegt. Bij aankomst in Semuliki gaat u een privé excursie maken om samen met uw gids wilde dieren te spotten. U zult onder andere op zoek gaan naar de Schoenbekooievaar met zijn brede snavel. Als ze een prooi zien, storten ze hun lichaam met een klap omlaag, grijpen het en knippen het dier vervolgens met hun krachtige snavel in hapklare stukken. Het duurt een halfuur om naar het Albertmeer te rijden. Bij aankomst stapt u in een boot om op zoek te gaan naar de Schoenbekooievaar. Na de excursie maakt u een rit van 2 uur om bij uw lodge voor de komende nachten te komen.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de luchthaven

  • Privé chartervlucht Kisoro - Semuliki National Park

  • Privé excursie Semuliki National Park met boottour

  • Privé transfer naar uw lodge

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 6

  Vandaag heeft u een vrije dag tot uw beschikking.

  Inclusief:

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 7

  De volgende dag gaat u met een gespecialiseerde gids op zoek naar de chimpansees. Een bijzondere ervaring om deze steeds zeldzaam wordende apensoort in hun natuurlijke omgeving te kunnen zien. Geniet van een begeleide natuurwandeling in het tropische regenwoud op zoek naar wilde chimpansees, roodstaartmeerkat, zwart-witte colobus apen en vele anderen apensoorten.

  Inclusief:

  • Avila Experience - Chimpansee habituation excursie

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 8 Nachtreis

  De laatste dag van uw prachtige reis door Oeganda is alweer aangebroken. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar Entebbe. Hier heeft u een privé transfer tot uw beschikking om te dineren in de Protea Lodge. Na uw diner zal de privé transfer u naar de luchthaven brengen van waar u naar Amsterdam vliegt, hier zult u de volgende ochtend arriveren.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de airstrip

  • Privé chartervlucht Kasese - Entebbe

  • Diner reservering in het Protea hotel

  • Privé transfer retour luchthaven - Protea hotel

  • Intercontinentale vluchten Entebbe - Amsterdam

 • Dag 9 Vertrek

Accomodaties

 • Protea Hotel by Marriott Entebbe

  Protea Hotel Marriott Entebbe ligt op een bijzondere plek aan de oever van het meer van Victoria en op 1 km van het vliegveld. Het hotel heeft een restaurant dat een uitnodigend à la carte menu biedt. Het menu biedt lokale gerechten zoals tilapia en nijlbaars. Ook kunt u ontspannen op het terras en bij de bar. U geniet van een luxe sfeer, met elegante meubels en comfortable suites. Het buitenterras, met prachtig uitzicht op het meer, is de perfecte plek om de omgeving en de luxe van het hotel in u op te nemen.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Clouds Mountain Gorilla Lodge

  Clouds Mountain Gorilla Lodge ligt op een bosrijke rand bij de ingang van het Bwindi Impenetrable Forest. Het beschikt over acht ruime cottages, gebouwd van vulkanische steen. De cottages bieden spectaculaire uitzichten op de Virunga Volcanoes van Rwanda en zelfs over de grens naar Congo, waar de gloed van Nyiragongo Volcano op een heldere nacht kan worden gezien. In de lodge wordt u warm welkom geheten. Elke cottage beschikt over een slaapkamer, een eigen badkamer met inloopdouche en een aparte woonkamer. Comfortabele stoelen op de buitenveranda's bieden het perfecte uitkijkpunt om de vergezichten van het bos te bewonderen. De brandende openhaarden creëren een gezellige gloed als de avond valt. Alle maaltijden worden bereid met behulp van de meest verse lokale ingrediënten en het diner kan worden opgediend bij het openhaardvuur in de eetkamer of in uw eigen cottage. De lodge ligt op loopafstand van het pad waar het gorilla trekking avontuur begint. Tevens kunt u begeleide wandelingen maken en verschillende vogelssoorten ontdekken in de omgeving. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale gemeenschap, wat u een glimp geeft van het lokale traditionele leven.

  Uw verblijf: 3 nachten, Vol pension
 • Kyaninga Lodge

  Kyaninga Lodge is misschien wel de meest spectaculaire lodge in Oeganda, een prachtige achtergrond van Lake Kyaninga en uitkijkend over de glooiende heuvels van Tooro met de legendarische Mountains of the Moon in de verte.

  De lodge is gebouwd door Engelsman Steve Williams wat zeven jaar heeft geduurd, volledig handgemaakt van eucalyptus. In het hoofdgebouw bevindt zich de bar, met comfortabele banken en fauteuils rond een imposante open haard, en een tentoonstellingsgalerij. Het restaurant, met een spectaculair uitzicht aan beide zijden, is ingericht met prachtig getextureerde Mvule en Elgon Olive meubels. Het gebouw heeft twee houten dekken waar u kunt ontspannen en genieten van het panoramische uitzicht. Vanaf het dek loopt u via een trap van vulkanisch gesteente naar het prachtig zwembad met uitzicht op het kratermeer.

  Met acht prachtige ingerichte huisjes zorgvuldig gepositioneerd om privacy en rust te garanderen. Elk huisje beschikt over een overdekt zitgedeelte met comfortabele fauteuils, een keuze uit twee aparte bedden of dubbel bed, gekleed met de fijnste beddengoed van Egyptisch katoen en zachte veren kussens. De kamers hebben een eigen badkamer met een vrijstaand bad. Het eigen terras met uitzicht op het meer en de bergen biedt de perfecte plek voor koffie op de vroege ochtend.

  De tuinen werden ontworpen door de in Londen gevestigde landschapsarchitect Imogen Jenkins en zorgen voor een prachtig decor voor de lodge. Ook heeft lodge een moestuin, een boomgaard met fruitbomen, een gras tennisbaan en croquet grasveld. Verdere activiteiten op Kyaninga Lodge bestaan ​​uit begeleide wandelingen rond de omliggende gemeenschappen, of in het oorspronkelijke regenwoud rond het meer van Kyaninga, de thuisbasis van zwart en wit colobus, vervet en rode staart apen, honderden soorten vogels en letterlijk duizenden vlinders. Voor meer wildlife avonturen ligt op slechts 45 minuten van de lodge het Kibale Forest National Park.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Lake Mutanda

  Lake Mutanda is een klein zoetwatermeer genesteld tussen Bwindi Impenetrable Forest, Mgahinga Gorilla National Park en de Virunga Mountains. Het eiland wat zich in het meer bevindt en het omringende land bestaat uit moerasland en bossen die zijn gelegen op de bergen waar de bedreigde berggorilla leeft.

 • Semuliki National Park

  Semuliki is een voornamelijk tropisch bos met graslanden en moeraslanden. Het platte landschap heeft vele warmwaterbronnen die een groot aantal vogels en dieren aantrekken. Het bos, acht soorten primaten en meer dan 400 vogelsoorten en 300 vlindersoorten trekken bezoekers dan ook naar dit park. Een wandelpad loopt om de warmwaterbronnen heen en er kunnen hikes door het bos worden georganiseerd.

 • Entebbe

  Entebbe is niet ver van de huidige hoofdstad van Oeganda en heeft zijn bezoekers veel te bieden. Zo kunt u een wandeling maken in de velden en bossen van de Botanische tuinen of langs de stranden langs de banken van het meer van Victoria. Of breng een bezoek aan Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, waar een aantal van de resterende chimpanzees van Oeganda verblijven.

 • Lake Victoria

  Known as one of Africa’s ‘Great Lakes’, Lake Victoria is world-renowned as the source of the Nile. This massive 6.5 million-hectare lake is three times the size of Wales and is shared by Kenya, Tanzania and Uganda. It is both Africa’s largest lake and the source of its biggest river, the Nile. Its waters are rich in fish life with shimmering shoals of colourful cichlids and large Nile Perch which is sought after by fishermen. It boasts an impressive 3440 kilometre stretch of shoreline and is dotted with over 3000 inhabited islets. Visitors can look forward to a variety of activities including: excellent fishing; wildlife viewing; visiting Ukerewe, the lake's largest island and enjoying the picturesque island beaches and spectacular scenery.

 • Uganda

  Oeganda, de ‘parel van Afrika’, zoals het werd genoemd door Winston Churchill, wordt gekenmerkt door een relatief droge en vlakke savanne in het noorden, met groene bergen in het westen, en uitgestrekte, dichte en weelderige bossen in de centrale regio. Het land is de thuisbasis van een verbazingwekkend breed scala aan Afrikaanse wilde dieren, waaronder de met uitsterven bedreigde berggorilla die kan worden gevonden in het Bwindi Impenetrable Forest. Een populaire plek voor wilde dieren spotten is Queen Elizabeth National Park met ondare andere vier van de Big Five, een groep flamboyante flamingo's en de zeldzame boomklimmende leeuwen. Outdoor liefhebbers kunnen hun adrenaline fix krijgen door te raften, kajakken, wandelen, quadrijden en paardrijden. Ook heeft Oeganda een vriendelijke bevolking, een groeiende culturele scene en een hoofdstad vol levendige bars, clubs en restaurants. Het is gemakkelijk te zien waarom Oeganda een reputatie als 'Afrika's vriendelijkste land' heeft gekregen.

 • Bwindi Impenetrable Forest

  Het Bwindi Impenetrable Forest wordt beschouwd als een van de meest diverse wouden in Afrika. Het is een echt regenwoud, dat naar schatting de laatste 25.000 jaar niet meer aan ecologische veranderingen onderhevig is geweest. Het ligt verspreid over een aantal steile richels en valleien die samen de Albertine Rift Valley vormen. In de lokale Lukiga taal, betekent Bwindi: ondoordringbaar.

  Het woud is de natuurlijk habitat van de berggorilla’s, een apensoort die ernstig met uitsterven wordt bedreigd. Recente schattingen wijzen uit dat er nog zo’n 800 berggorilla’s in de wereld zijn. Meer dan de helft daarvan leeft in dit gebied in Oeganda. De overheid steekt veel middelen en energie in het beschermen van deze zeldzame en prachtige dieren. Waarschijnlijk draagt ook het toerisme eraan bij dat hun aantallen voorzichtig weer toenemen. Voor praktisch alle bezoekers is het zien van een berggorilla op een paar meter afstand een once-in-a-lifetime ervaring en een emotionele gebeurtenis.

 • Kibale Forest National Park

  Kibale Forest National Park komt, samen met de nabijgelegen Ndali-Kasenda Crater Lakes, dicht in de buurt van de droom van elke reiziger. Kibale is een uitgestrekt nationaal park (795 km2) dat een groot regenwoud omvat en een uitstekend gebied is voor het observeren van vogels. Het bevat de grootse concentratie en variëteit aan aapsoorten van Oost Afrika. Schitterende vogels gecombineerd met een gemakkelijke toegankelijkheid maken dit regenwoud tot één van de mooiste bestemmingen.

  Veel faciliteiten zijn community-based, dat wil zeggen dat ze inkomen verschaffen aan de lokale bevolking en hen betrekt bij natuurbehoud op de lange termijn. Kibale Forest National Park is een van de beste bestemmingen in Afrika voor het observeren van chimpansees.

Prijsinformatie

 Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 11.095,- per persoon. 

In het laagseizoen (maart, april, mei) bieden wij u de omschreven reis aan vanaf € 10.395,- per persoon.   

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vlucht en privé vlucht
 • 7 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Excursies zoals genoemd in dagelijkse informatie, waaronder chimpansee en berggorilla habituation excursies
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)