Botswana en Namibië reis | Fotosafari Victoria Falls, Botswana en Namibië - met Karl Gilis

  unique

  

15-daagse reis door Botswana en Namibië

€ 

Vanaf 8.295,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

15-Daagse fotoreis Victoria Falls, Botswana en Namibië - met Karl Gilis

Namibië en Botswana behoren ongetwijfeld tot de mooiste landen ter wereld. Beide landen blinken uit in wonderschone natuur, kleurrijke culturen en fascinerende dieren. Namibië en Botswana inspireren en betoveren! 

Deze bijzondere groepsreis gaat van start bij de spectaculaire Victoria Falls. U heeft de kans om de watervallen van zowel dichtbij te bekijken als vanuit de lucht tijdens een adembenemende helikoptervlucht. Vervolgens bezoekt u Chobe National Park in Botswana, waar u onder meer boottochten en game drives zult gaan maken. Dan reist u naar de groende Caprivistrook, waar cultuur, natuur en wildlife uitstekend worden gecombineerd. 

Vervolgens verblijft u twee dagen met de San Bushmen, die u alles over hun traditionele cultuur zullen leren. Een bijzondere ervaring. De laatste dagen van de reis brengt u door in het magische Etosha National Park. Hier kunt u volop genieten van game drives, waarbij u op zoek gaat naar vele wilde dieren, die in dit gebied leven! 

U reist met een klein reisgezelschap, waarbij iedereen een passie heeft voor fotografie. De reis wordt begeleid door fotograaf Karl Gilis en een lokale gids.

Deze bijzondere groepsreis vertrekt op 1 september 2021 in Victoria Falls.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Zimbabwe - Ilala Lodge Hotel
Dag 2 - De spectaculaire Victoria Falls - Ilala Lodge Hotel
Dag 3 - Naar Chobe National Park - Serondela Lodge
Dag 4 - Op safari in Chobe National Park - Serondela Lodge
Dag 5 - Op weg naar Nkasa Rupara National Park - Nkasa Lupala Tented Lodge
Dag 6 - Fotografeer wildlife in Nkasa Rupara - Nkasa Lupala Tented Lodge
Dag 7 - Safari in Mudumu National Park - Nambwa Tented Lodge
Dag 8 - Bootsafari op de Kwando rivier - Nambwa Tented Lodge
Dag 9 - Game drive in Mahango National Park - Divava Okavango Resort & Spa
Dag 10 - Autorit richting Grootfontein - Fiume Bush Camp
Dag 11 - Een dag op pad met de San - Fiume Bush Camp
Dag 12 - Op weg naar Etosha - Onguma Bush Camp
Dag 13 - Doorkruis Etosha National Park - Etosha Safari Lodge Gondwana Collection Namibia
Dag 14 - Game drives in Etosha National Park - Etosha Safari Lodge Gondwana Collection Namibia
Dag 15 - Vertrek uit Namibië

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Zimbabwe

U arriveert vandaag in Zimbabwe! Na aankomst op de luchthaven van Victoria Falls wordt u hartelijk verwelkomd. Na het ontvangst wordt u naar uw accommodatie gebracht. U heeft uiteraard de tijd om heerlijk te relaxen en bij te komen van de lange vlucht. Afhankelijk van uw aankomsttijdstip, zal er ook nog een heerlijke lunch worden geserveerd.

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar de opstapplaats gebracht, waar uw boottocht van start gaat. U vaart over de Zambezi, terwijl de zon langzaam onder gaat. Tijdens de cruise kunt u bovendien genieten van een heerlijk diner. Een prachtig einde van de eerste dag!

Inclusief:

• Meet and Greet na aankomst

• Transfer naar uw accommodatie

• Lunch bij de lodge

• Sunset dinner cruise op de Zambezi rivier

• Overnachting inclusief ontbijt

 

Dag 2 - De spectaculaire Victoria Falls

’s Ochtends vroeg gaat u samen uw gids de Victoria Falls van nabij ontdekken! Uw fotogids Karl neemt u mee naar die plekjes die bij zonsopgang het mooist zijn. Vergeet niet om een poncho of regenjas aan te trekken! En uw fotomateriaal te beschermen tegen het opspattende water. Na het ontbijt is het tijd om de Falls vanuit de lucht te gaan bekijken. Een ongeëvenaarde ervaring! Laat u verbazen door de grootte van de Victoria Falls, wat eigenlijk alleen vanuit dit perspectief duidelijk wordt. Uiteraard levert dit unieke zicht ook schitterende plaatjes op.

Na de helikopter tour is er gelegenheid om te lunchen en te ontspannen bij de lodge. In de vooravond trekt u opnieuw naar de spectaculaire Victoriawatervallen. Het zicht is ’s avond helemaal anders, vaak met spectaculaire regenbogen in de opspattende waterdruppels. We blijven daar tot zonsondergang.

U sluit de dag af met een speciale dinner-show in The Boma. Geniet van heerlijk eten en een dans- én drumshow!

Inclusief:

• Victoria Falls tour onder begeleiding van lokale gids

• Helikopter tour Victoria Falls

• Diner bij The Boma

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Naar Chobe National Park

Wie zin heeft, kan nog een laatste keer mee naar de watervallen. Wie genoeg water heeft gezien, kan rustig uitslapen of even ronddwalen

Na het ontbijt rijden we door het Zambezi National Park naar Botswana. Na amper 90km komt u aan in Kasane, waar u per boot voor een eerste keer het Chobe National Park verkent. U komt tot op enkele meters van de oevers voor een niet-alledaagse kijk op de dieren. De kans op unieke foto’s van olifanten, zebra's, giraffen, lechwe, buffels, nijlpaarden en vele andere diersoorten en vogels is erg groot.

De boottocht eindigt aan uw lodge voor de komende 2 dagen: Serondela Lodge. De lodge ligt aan de Namibische kant van de Chobe-rivier. Na de sundowner en het diner is er tijd om te genieten van de stilte en de mooie sterrenhemel.

Inclusief:

• Transfer naar Kasane, Botswana

• Boottocht naar uw accommodatie

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Op safari in Chobe National Park

Vandaag brengt u volledig door in Chobe National Park. Dat kan te voet, per boot of per 4x4 zijn. Dat laten we afhangen van de omstandigheden en het oordeel van de lokale gidsen. Al vanaf het eerste ochtendgloren gaat u pad, zodat u de mooiste foto’s kan nemen. Pas nadat het licht slecht is, ontbijten we.

Tussen de ochtend- en namiddagshoot is er tijd om te genieten van de lodge en de omgeving. Dieren en vogels fotograferen vanaf uw terras of het zwembad, meer moet dat niet zijn. In de late namiddag gaat u weer op pad. Duizenden dieren verdringen zich aan de oevers om te eten en te drinken. Olifanten, giraffen, zebra's, lechwe's, impala's, … en hopelijk ook leeuwen en luipaarden.

Na zonsondergang geniet u van het diner op terras van de lodge. Met op enkele meters van ons de Chobe-rivier. Na het diner is er tijd om foto's te bekijken of een glas te drinken.

Inclusief:

• Safari activiteiten in Chobe National Park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 - Op weg naar Nkasa Rupara National Park

Na een vroeg ontbijt vaart u van de lodge terug naar Kasane. Daar maken we een game drive langs in het Chobe National Park, op zoek naar olifanten, giraffen, leeuwen en andere wilde dieren.

Daarna rijdt u door naar Namibië en het  prachtige Nkasa Rupara National Park, dat alleen maar per 4x4 toegankelijk is. Vandaag en morgen slaapt u in Nkasa Lupala Tented Lodge, alweer een spectaculair gelegen lodge in het midden van de natuur. In de late namiddag verkent u voor de eerste keer dit nationale park, dat grenst aan Botswana en de Linyanti-rivier (die wat verder de Chobe-rivier wordt).

Grootste voordeel in vergelijking met Chobe? Hier zie je amper andere toeristen.

U eindigt de dag met een diner op de viewing deck van de lodge. Heerlijk!

Inclusief:

• Boottransfer naar Kasane

• Ochtend game drive Chobe National Park

• Transfer naar Nkasa Rupara National Park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - Fotografeer wildlife in Nkasa Rupara

Vandaag spenderen we zoveel tijd als we kunnen in Nkasa Rupara. Verwacht u aan olifanten, zebra's, giraffen, impala, kudu, lechwe, buffels, nijlpaarden en tientallen vogelsoorten waaronder visarenden, ijsvogels en bijeneters. Er is ook een redelijke kans op leeuwen, luipaarden en cheeta's.

In de vooravond maakt u een prachtige boottocht, wat u opnieuw de gelegenheid geeft om wildlife vanuit een ander standpunt te fotograferen. Er is haast geen mooier gevoel dan met een bootje door de natuur te varen en de rust te ervaren. Olifanten en bavianen zijn leuk, maar hier stelen vooral de watervogels en de bijeneters de show.

Na de sundowner rijden we terug naar de lodge voor een diner op het viewing deck.

Inclusief:

• Ochtend game drive in het park

• Boottocht tijdens zonsondergang

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 - Safari in Mudumu National Park

U verlaat het prachtige en ongerepte Nkasa Rupara National Park, om enkele kilometers verder het Mudumu National park binnen te rijden. Hier heeft u in dit seizoen kans op grote kuddes olifanten en buffels, omdat de rivier de enige plek is waar ze kunnen drinken. Het diepe zand maakt een bezoek aan dit park extra avontuurlijk.

Rond de middag bezoekt u het Mafwe Living Museum en maakt u kennis met hoe dit Bantu-volk vroeger leefde. Ideaal om enkele portretfoto’s te schieten.

Daarna rijden we het Bwabwata National Park binnen. We slapen in de fantastisch gelegen Nambwa Tented Lodge, aan de Kwando rivier. We verkennen met onze eigen jeeps dit schitterende gebied vol wildlife. Na hopelijk alweer een serie mooie foto’s van wilde dieren, geniet u van de zonsondergang aan de Horse Shoe Bend. Gevolgd door een heerlijk diner en een briljant uitzicht in de lodge.

Inclusief:

• Transfer naar Mudumu National Park

• Game drives in de parken

• Overnachting op basis van volpension

Dag 8 - Bootsafari op de Kwando rivier

U begint de dag met een schitterende boottocht. De Kwando-rivier meandert hier rustig door het landschap en langs de oevers nestten duizenden bijeneters. Dat levert erg mooie foto’s op. U ziet ongetwijfeld nog vele andere vogelsoorten, nijlpaarden en heel wat landdieren. Naast de ons al bekende dieren, komen we hier mogelijk ook rietbokken, bosbokken, tsessebes, roan- en sabelantilopes tegen.

Na de boottocht keert u terug naar de lodge, waar de lunch zal worden geserveerd. Na de lunch heeft u de tijd om even te relaxen bij de lodge.

In de namiddag staat er nog een mooie game drive met uw gidsen op het programma. U gaat op zoek naar olifanten, lechwe’s, giraffen, zebra’s en uiteraard proberen we ook leeuwen en luipaarden te spotten. Na alweer een mooie Afrikaanse sundowner geniet u van het dier in uw luxueuze lodge. Overdag en ’s avonds is er altijd tijd om feedback te vragen over uw foto’s.

Inclusief:

• Boottocht door de omgeving

• Middag game drive

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - Game drive in Mahango National Park

Vandaag staat andermaal volledig in het teken van safari! Vanaf het eerste licht bent u alweer onderweg in het Bwabwata National Park, op zoek naar mooie plaatjes van wilde dieren. Na het ontbijt verlaten we dit park en rijden we via een goede weg door het smalste stuk van de Caprivi-strook. Onderweg stopt u om contact te maken met de lokale bevolking. Dit is het groenste gedeelte van Namibië en dat maakt het erg bijzonder.

Zo komen we aan bij Buffalo Core Area, gelegen aan de oever van de Okavangorivier. De ligging van dit park en de zichten op de rivier zijn schitterend, maar dat beeld wordt nog beter dankzij de vele wilde dieren. Hopelijk zien we hier naast grote kuddes buffels, ook olifanten, lechwes en rietbokken.

Overnachten doen we aan de andere kant van de rivier, in een lodge aan de oever van de Okavango. Na het diner is er zoals de meeste avonden tijd om te relaxen.

Inclusief:

• Game drives in Mahango National Park en Buffalo Core Area

• Boottocht op de Okavango rivier

• Overnachting op basis van volpension

Dag 10 - Autorit richting Grootfontein

's Ochtends vroeg verkennen we met onze 4x4 voertuigen het Mahango Game Reserve, dat grenst aan Botswana en de Okavango. Het is een vrij klein gebied, maar wel met veel diersoorten. 99 om precies te zijn, waaronder een groot aantal olifanten, leeuwen, luipaarden, wilde honden en een verscheidenheid aan antilopen. Dit gebied is ook een hoogtepunt voor vogelliefhebbers. Hier zijn zo'n 400 soorten geteld.

Na het ontbijt in de lodge, rijden we we weer het binnenland in, richting Grootfontein. U overnacht vandaag en morgen in Fiume Bush Camp. Deze lodge ligt op een kleine duin in de Kalahari in het gebied waar eeuwenlang de San leefden. U geniet van een diner en de rust van deze omgeving

Inclusief:

• Ochtend game drive Mahango Game Reserve

• Transfer naar Bushmanland

• Overnachting op basis van volpension

Dag 11 - Een dag op pad met de San

Vandaag staat volledig in het teken van de San Bushmen, de oorspronkelijke bewoners van deze regio en de Kalahari. U ervaart hoe het leven van de San vroeger was en hoe dat leven zich heeft aangepast aan het heden. Ze tonen ons al hun hedendaagse en oude gebruiken. Vuur maken, touw binden, vallen zetten, bijennesten leegmaken, jagen met pijl en boog, rituele dansen, het gebruik van planten voor medicatie, enz. Een bijzondere ervaring die erg mooie foto’s oplevert.

's Avonds geniet u van een diner in de lodge en verhalen aan het kampvuur.

Inclusief:

• San Bushmen experience

• Overnachting op basis van volpension

Dag 12 - Op weg naar Etosha

Na de geweldige ervaring met de San reist u vandaag naar het wereldberoemde Etosha National Park. Eerst stopt u nog even bij de Hoba-meteoriet, de grootste meteoriet ooit gevonden op aarde. Na een korte rit komt u aan in het Onguma Game Reserve, dat grenst aan Etosha. U geniet er van een heerlijke lunch.

In de namiddag verkennen we Ongama en Etosha. In deze periode van het jaar is het aan de schaarse waterplekken een komen en gaan van dieren. De kans op mooie ontmoetingen met en foto’s van olifanten, neushoorns, zebra's, leeuwen en verschillende soorten antilopen is erg groot.

Na zonsondergang keren we terug naar de lodge om in de prachtige omgeving te genieten van het diner. Net zoals de andere dagen kan u na het eten relaxen, foto’s bewerken of feedback vragen over je foto’s.

Inclusief:

• Transfer naar Onguma Game Reserve

• Middag game drive in het Onguma Game Reserve

• Overnachting op basis van volpension

Dag 13 - Doorkruis Etosha National Park

Vandaag doorkruist u het Etosha National Park, van het oosten naar het zuiden. Etosha is één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika en ligt rond een gigantische zoutpan, vandaar de naam Etosha wat "Grote witte plek" betekent. De olifanten hebben door het grijze zand en de droogte een zilveren schijn, maar ook de andere dieren zijn spectaculair. Voor het eerst tijdens onze reis hebben we ook kans op neushoorns in het wild.

Aan de waterputten verdringen dieren zich voor een slok water, tot grote vreugde van leeuwen en andere roofdieren. De ontmoetingen met wildlife zijn hier spectaculair. Rond zonsondergang verlaten we het park om in te checken in de lodge die net buiten de zuidelijke ingang van Etosha ligt.

's Avonds wordt er een heerlijk diner geserveerd. Een mooie gelegenheid om na te genieten van al het moois dat u onderweg bent tegengekomen.

Inclusief:

• Transfer naar uw accommodatie

• Game drives tijdens de transfers

• Overnachting op basis van volpension

Dag 14 - Game drives in Etosha National Park

U brengt vandaag volledig door in Etosha National Park, waarbij u op zoek gaat naar de vele wilde dieren. Geniet volop van de adembenemende natuur en de dieren. Uw gidsen manoeuvreren hun wagens in de beste posities zodat u indrukwekkende plaatjes kan schieten. En uiteraard weten zij perfect op welke locaties we het meest kans hebben op onvergetelijke ontmoetingen met wilde dieren.

We blijven tot zonsondergang in het park, want dan de poorten onherroepelijk dicht. Aan de lodge wacht er alweer een lekker diner op u.

Inclusief:

• Volledige dag game drives in Etosha

• Overnachting op basis van volpension

Dag 15 - Vertrek uit Namibië

Vandaag komt uw schitterende rondreis door Zimbabwe, Botswana en Namibië tot een einde. Met schitterende verhalen en prachtige foto’s keert u weer terug naar huis Maar niet zonder nog 1 keer op zoek te gaan naar dieren in Etosha.

Daarna rijden we rustig naar de luchthaven van de Namibische hoofdstad Windhoek. Hier neemt u afscheid van de gidsen, met wie u de afgelopen tijd al dat moois heeft meegemaakt. U gaat vervolgens aan boord van uw intercontinentale vlucht, die u terug naar huis zal brengen.

Inclusief:

• Transfer naar Windhoek Int. Airport

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven rondreis aan voor € 8.295,- per persoon.

De prijs is onder voorbehoud van beschikbaarheid en koerswijzigingen. De groepsgrootte bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar tegen een meerprijs van € 900,-.

Deze groepsrondreis gaat van start op 1 september 2022 vanuit Victoria Falls.

Inclusief:

• Overnachtingen in goede, comfortabele en sfeervolle accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder een helikopter tour boven de Victoria Falls en game drives in Etosha National Park
• Transport in een Toyota Landcruiser onder begeleiding van een Engelstalige gids en fotograaf Karl Gilis
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Meet & Greet bij aankomst

Duurzame onderdelen van uw reis:
• Bijdrage aan de Avila Foundation (t.w.v. €10,- per persoon)

Exclusief:

• Intercontinentale vluchten (boekbaar via Avila Reizen)
• Upgrade kamertype (indien beschikbaar)
• Visumkosten Zimbabwe
• Covid-19 testen (indien van toepassing)
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw fotosafari naar Victoria Falls, Botswana en Namibië met Karl Gilis

Accommodaties

Ilala Lodge Hotel

Een warm welkom wacht u op bij Ilala Lodge Hotel. Een sierlijke voorname ambiance. Attent, maar toch discrete service die komt met een glimlach. De sublieme omgeving van het hotel zal uw zintuigen prikkelen, terwijl de kracht van de majestueuze Victoria Falls de geest vernieuwt. Ontspan in luxe en stijl. Luister naar het meditatieve ritme van de grote Zambezi als je langzaam in slaap valt. Zodra je wakker wordt zie je de spray van de majestueuze Victoria Falls aan de overkant van de ongerepte horizon.

U voelt zich op uw gemakt in de elegante en ruime kamers met Afrikaanse teak meubelen. Uiteraard vorozien van en-suite badkamer met aparte douche, airconditioning, overhead ventilator, satelliet-tv, haardroger, koffie- en theefaciliteiten, gratis WiFi en een kluis. Vanuit de kamer kijkt u over de grasvelden van de Nationale Parken waar de olifant, wrattenzwijn, impala of af en toe een buffel voorbij kan komen.

Ervaar nieuwe smaken en geniet van heerlijke gerechten in ons bekroonde restaurant "The Palm"! Dineren in het licht van de spray van de majestueuze Victoria Falls. Maak een cruise over de Zambezi met de befaamde luxueuze Ra-Ikane. Zij is de enige in haar soort in Victoria Falls. The Ra-Ikane is een kleine luxe cruise boot in de stijl van vervlogen tijden. Geniet bij zonsondergang van gekoelde witte wijn, of Gin & Tonics, terwijl je langs olifanten vaart die water drinken in de kustlijn.

Uw verblijf: 2 nachten

Serondela Lodge

Serondela Lodge ligt aan de Namibische oevers van de Chobe-rivier, tegenover het wereldberoemde Chobe National Park. Dit zorgt ervoor dat onze gasten het hele jaar door kunnen genieten van vrij rondlopende  wilde dieren. De 8 kamers aan de rivier bieden een spectaculair uitzicht met eindeloze fotografische mogelijkheden.

De lodge ligt op slechts 17 km van Kasane. De gast zal deel uitmaken van de positieve impact van duurzaam toerisme op dit ongelooflijk mooie gebied, dat is gelegen in een zeer dynamisch conservatie gebied.

Uw verblijf: 2 nachten

Nkasa Lupala Tented Lodge

Gebouwd aan de oevers van een van de vele kanalen van het Kwando-Linyanti riviersysteem, dit unieke Namibische moerasparadijs in de oostelijke Zambezi-regio, beter bekend als Mamili en werd onlangs omgedoopt tot Nkasa Rupara National Park.

De lodge ligt aan de noordelijke niet-omheinde parkgrens, in de Wuparo Conservancy, dat deel uitmaakt van het succesvolle en bekroonde Namibische natuurbehoudprogramma, IRDNC en WWF.

De Lodge heeft 10 luxe tenten gemaakt van staal, canvas en hout. Een centraal hoofdgedeelte met bar, eetkamer, lounge, keuken, opslag, kantoor en uitkijkpunt is verbonden met de kamers via een netwerk van paden.

De lodge is volledig zelfvoorzienend qua elektriciteit en waterverwarming door zonnepanelen te gebruiken.  Een Italiaanse familie, de Micheletti zijn de eigenaren en beheerders, ze zullen ervoor zorgen dat de lodge een speciaal wildernisavontuur biedt, omdat de accommodatie opgaat in de natuurlijke omgeving en zorgt voor een unieke ervaring.

Nkasa Rupara National Park is beroemd om zijn grote kuddes olifanten en buffels. Het heeft een grote populatie dieren die alle grote roofdieren aantrekt zoals leeuwen, luipaarden en hyena's. Zelfs de Afrikaanse Zeearend indt u hier in dit waterrijke paradijs. 

Uw verblijf: 2 nachten

Nambwa Tented Lodge

Nambwa Tented Lodge ligt in het hart van de Kongola Region en is de enige lodge die uniek is gelegen in het Bwabwata National Park. De Lodge biedt tien luxe tenten hoog genesteld in de majestueuze Jackalberry , Worst en Knobthorn bomen. Met respect voor de voorrang van de olifanten, is de lodge gebouwd in voortreffelijk comfort binnen de Afrikaanse natuur. Een volledig authentieke loopbrug sluit aan bij deze luxe tentsuites met voortreffelijk comfort, smaakvolle inrichting, waar natuurlijke kleuren een zachte balans van sereniteit oproepen. De decadent ruime suites met tenten openen volledig en stralen een gevoel van uitgestrektheid uit. Kijk vanuit de privacy van uw grote buitendek hoe de lucht oplicht met tinten van paars en barnsteen en weer op krachten komt voor het komende avontuur.

Uw verblijf: 2 nachten

Divava Okavango Resort & Spa

Divava Okavango Resort & Spa is gebouwd aan de oevers van de Okavango-rivier en ligt direct naast Popa Falls. Het ligt op 20 minuten rijden van de Mahango National en Buffalo Game Parks, de perfecte doorgang naar een ongekend avontuur en een bestemming die verder gaat dan wildsafari's. Het is een verborgen natuurparadijs van Namibië, waar de tijd stilstaat. Divava Okavango Resort & Spa is een unieke accommodatie in de regio. Ervaar magische momenten in de nationale wildparken en op de Okavango rivier. Na een bijzondere dag kunt u de Divava Okavango Spa bezoken, een plek die de perfecte harmonie heeft tussen natuurlijke schoonheid en pure ontspanning. Alle 20 kamers zijn luxueus met rieten daken in de uitgestrekte en rustige tuinen. Geniet van het goede eten van de restaurants van Divava Okavango Resort. Het resort biedt een prachtig uitzicht over de Okavango-rivier met uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten en biedt vele andere activiteiten voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers.

Uw verblijf: 1 nacht

Fiume Bush Camp

Fiume Bush Camp ligt op een zandduin, die wordt omgeven door vegetatie in de Kalahari-woestijn en savannegraslanden. Geniet van de vrijheid van de Afrikaanse bush en ontspan en geniet tegelijkertijd van de rijkdom van de San-cultuur.

Gelegen op slechts 75 km ten noordoosten van de stad Grootfontein is Fiume Bush Camp de ideale stop voor reizigers die een speciaal plekje in hun hart hebben voor oude culturen. Comfortabele accommodatie wordt aangeboden in 8 safaritenten. Allemaal uitgerust met benodigdheden voor een comfortabel verblijf; en-suite badkamer, kast, twee eenpersoonsbedden en muskietennetten.

Fiume Bush Camp biedt ook de Bushmen-excursie aan. De activiteiten van deze excursie omvatten het maken van vuur, een boswandeling, leren sieraden maken en jagen, evenals verschillende andere culturele praktijken.

Uw verblijf: 2 nachten

Onguma Bush Camp

Onguma Bush Camp is ideaal voor gezinnen die graag een basis willen hebben van waaruit zij Etosha National Park kunnen verkennen. Bij terugkomst kunt u ontspannen en af koelen rond het zwembad terwijl u naar een spectaculaire zonsondergang kijkt. De kinderen kunnen ravotten op de grasvelden, want dit is een gesloten kamp. Het diner wordt geserveerd in de eetkamer met uitzicht op een grote waterput. Hier wordt u getrakteerd op een uitstekende combinatie van Europese en traditionele Afrikaanse gerechten terwijl u naar de dieren kunt kijken die komen drinken van de water put.

Uw verblijf: 1 nacht

Etosha Safari Lodge Gondwana Collection Namibia

Gasten zijn erg enthousiast over het uitzicht: het restaurant en chalets, gelegen op een heuvel, bieden een prachtig uitzicht van de Afrikaanse bush savanne.

Alle 65 tweepersoonskamer chalets hebben airconditioners en muskietennetten, en er zijn drie zwembaden. Naast het restaurant en de bar is er een houten terras hoog boven de Mopani bush, perfect om de zonsondergang te zien. De Andersson Gate in Etosha National Park ligt op slechts 9 km afstand. Degenen die niet zelf willen rijden kunnen deelnemen aan een van de dagelijkse safari’s die de lodge aanbiedt in het park. Een pendeldienst rijdt tussen Windhoek en Etosha Safari Lodge en Camp (op aanvraag).

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Bushmanland

Situated in northeastern Namibia, Bushmanland is infamous for its spectacularly scenic rugged terrain. It is home to the San and Bushmen people, the earliest known inhabitants of Namibia. Scattered shrublands characterise the landscape that is dotted with baobabs and other indigenous trees. Visit the ramshackle collection of shops in Tsumkwe to stock up on supplies before venturing out into the desert wilderness on a thrilling 4X4 excursion. Support the local communities by buying their locally-made crafts including bracelets, necklaces and colourful hand-beaded bags. Explore the wealth of rock art peppered around Bushmanland. Visitors come here to enjoy excellent wildlife viewing and for close cultural encounters with the indigenous people of this mesmerising land.

Victoria Falls (Zimbabwe)

Een van de grootste attracties in Afrika en een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld zijn de Victoria watervallen aan Zambezi rivier. De Victoria Falls is de enige waterval met een lengte van bijna een kilometer en een hoogte van ongeveer 100 meter. De waterval ligt als een stukje natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe en wordt Mosi oa tunya genoemd, de rook die dondert. Vanuit hier kunnen ook de avonturiers onder u de Zambezi bedwingen in een spetterende white water rafting excursie met waterversnellingen als “the devils washing machine”. Ook is er de mogelijkheid om vanaf de brug bij de watervallen een ijzingwekkende duik naar beneden maken met een bungeejump. Maar ook een “Flight of the Angels” met een helicopter, ultralight of klein vliegtuigje zal een blijvende herinnering zijn. Deze rondvlucht wordt The flight of the Angels genoemd omdat volgens de ontdekker van de watervallen, Dr. Livingstone, zelfs de engelen hier rondvlogen om dit prachtige natuur fenomeen te aanschouwen.

Chobe River Front Namibia

Forming the boundary between Botswana and Namibia is the Chobe River - one of the most well-known perennial rivers in Africa. The Chobe River Front encompasses vast floodplains fringed by lush riverine woodlands. The abundant wildlife inhabiting the river and its shores can be viewed from a river safari where visitors can spot elephants, hippo, water-loving antelope including the rare red lechwe and a variety of other game such as giraffe, zebra, and buffalo. Nature lovers will delight in the incredibly scenic natural landscapes and bird watchers can look forward to the wide section of bird species which can be spotted along the river banks.

Nkasa Rupara National Park

Nkasa Rupara National Park, ook bekend als Nkasa Lupala National Park en voorheen Mamili National Park, ligt in de meest zuidelijke hoek van de oostelijke 'poot' van Namibië, net boven de grens met Botswana. Het park, het grootste wetland met beschermingsstatus in het land, heeft een biodivers landschap van dichte savanne, met riet omzoomde rivieren en weelderige moerassen. Het is ook de thuishaven van de hoogste concentratie buffels in het land, met meer dan duizend van deze prachtige dieren. Dit wilde moerasgebied is een toevluchtsoord voor een verscheidenheid aan wilde dieren, zoals olifanten, rietbokken en rode lechwe. Andere vaak gespotte wilde dieren zijn nijlpaarden, krokodillen, luipaarden, hyena's, Afrikaanse wilde honden, leeuwen, roan antilopen en een grote verscheidenheid aan vogels. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals 4x4 off-roading, vogelspotten en game drives.

Kwando River

De Kwando rivier loopt door de spectaculaire Caprivi-strook in het noordwesten van Namibië. De rivier vindt zijn oorsprong in de centrale Angolese hooglanden en loopt daarna verder waar de rivier de grens vormt tussen Namibië, Zambia en Angola. Het gebied rond de rivier de Kwando staat bekend om zijn beschermde wildreservaten, nationale parken en natuurreservaten. De rivier trekt een overvloed aan wilde dieren aan, waaronder grote kuddes olifanten, nijlpaarden, krokodillen, rode lechwe, schildpadden, zebra's, impala's, otters en meer dan 400 vogelsoorten. Het is een unieke plek voor safari. U kunt hier genieten van een ontspannen verblijf in een van de vele lodges aan de oevers van de rivier en genieten van het spectaculaire uitzicht op wild Afrika. 

Divundu

Het kleine dorpje Divundu ligt ongeveer 200 kilometer ten oosten van Rundu aan de zuidoostelijke oevers van de grote Okavango-rivier. Divundu staat bekend om zijn uitstekende locatie van waaruit u de rivier, wildparken en nationale reservaten van het gebied kunt verkennen. Maak boot- of vaarsafari's om te vissen of bezoek het Mahango Game Park, gevuld met kuddes olifanten, maar ook nijlpaarden, buffels, giraffen, antilopen en vele andere dieren. De spectaculaire Popa-watervallen zijn een must-see. Het zijn in feite een reeks cascades die door de gespleten rotsen tuimelen. Divundu is een idyllische uitvalsbasis voor het verkennen van Botswana en de Okavango-delta.

Onguma Game Reserve

Onguma Game Reserve aan de oostelijke kant van Etosha gelegen, grenzend aan Fisher's Pan en is één van Namibië's best bewaarde geheimen! Hier vindt u de gelegenheid om Afrika in al haar schoonheid en diversiteit te ontdekken. Onguma Game Reserve heeft meer dan 34.000 hectare beschermd gebied en wilde dieren. Het natuurgebied beschikt over meer dan dertig verschillende diersoorten inclusief kudu, giraf, eland, hartebeest, zebra's, impala's en nog veel meer, bijvoorveeld roofdieren zoals leeuwen, cheetah en luipaarden. De nieuwste toevoeging aan de toch al rijke flora en fauna van de Onguma Game Reserve is een familie van zwarte neushoorns! Meer dan 300 vogelsoorten kunnen ook worden bekeken in de Onguma Game Reserve.

Etosha South

Etosha South ligt net ten zuiden van de grens van het Etosha National Park en vormt de zuidelijke regio van dit wilde paradijs. Ongava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan luxe lodges met uitzicht op pittoreske landschappen bezaaid met een overvloed aan flora en fauna. Het nationale park is te bereiken via de zuidelijke ingang bij Andersson's Gate. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder: leeuw, giraffe, olifant, witte en zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, neushoorns te voet volgen, begeleide wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang boven dit prachtige landschap.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!