unique

Ceylon's Finest

Programma

 • Dag 1 Nachtreis

  Vandaag vertrekt u per intercontinentale vlucht naar Sri Lanka. Geniet van uw comfortabele vlucht.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Colombo

 • Dag 2 Colombo

  Zoals de locals zeggen; "Ayubowan!" We heten u van harte welkom in Sri Lanka!

  Uw eerste kennismaking met het eiland is uw aankomst in Colombo. Een representant van onze lokale vertegenwoordiging wacht u op bij de uitgang van de luchthaven en brengt u naar uw centraal gelegen accommodatie. Uw accommodatie heeft werkelijk een top-locatie, al uitkijkend over de Indische Oceaan. Het is een luxe en charmant begin van uw reis.

  Check in bij uw accommodatie en ontspan voordat u in de avond op pad gaat met een van onze beste local experts, tijdens de Street Food Tour door de straatjes in de levendige wijk Bambalapitya. Een licht diner (in de vorm van lokale (streek)gerechten) is dan ook inclusief tijdens deze tour. Probeer zeker de Kottu Rotti, een dagelijkse Sri Lankaanse niet-te-missen-maaltijd die vaak het beste te proeven is bij een van de straatverkopers. Onze local expert brengt u graag naar de beste!

  Bij Avila Reizen geloven we dat reizen gaat om het creëren van belevingen, en deze culinaire wandeling zit vol verrassingen die zeker aan mooie herinneringen zullen bijdragen.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

  • Privé excursie Colombo Foodie Tour met lokale expert

  • Licht diner (in de vorm van hapjes) tijdens tour

 • Dag 3 tot en met 5 Sigiriya
  Dag 3

  Na het ontbijt gaat u vandaag naar de Culturele Driehoek, gelegen in het 'centrum' van het eiland. Dit gebied herbergt alleen al 4 UNESCO World Heritage Sites! Wat hier verbazingwekkend is, is dat deze 4 locaties binnen een half uur tot een uur van elkaar gelegen zijn. Leer van uw gids over de geschiedenis, verken de oude ruïnes en neem zoveel foto's als u wilt. Het is een intrigerende en kleurrijke geschiedenis die hier te bewonderen is.

  Vannacht overnacht u op een prachtig ontworpen locatie! Geïnspireerd door oude technieken en vol stijl staat deze accommodatie garant voor een aantal chique en rustieke nachten.

  Inclusief:

  • Privé transfer Colombo – Sigiriya

  • Drie overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 4

  Na het ontbijt in het hotel gaat u op weg naar de beroemde citadel van Anuradhapura. Er zijn maar weinig plaatsen die al ruim twee millennia bewoond zijn, maar Anuradhapura is er een van. De stoel van de macht in Sri Lanka is door de jaren heen steeds zuidelijker verplaatst, maar wat overgebleven is in Anuradhapura is niets minder dan een schitterende archeologische sight.


  Na uw bezoek aan Anuradhapura gaat u verder op ontdekking naar de klooster ruïnes van Ritigala. Ritigala geeft u het gevoel een culturele plek te ontdekken, ver weg van de gebaande paden. Zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt om het volledige complex te verkennen, aangezien het hogere gedeelte van het complex zeker de moeite waard is! De archeologische site heeft een bepaalde geheimzinnige sfeer en de dikke jungle geeft een zekere verbinding met de natuur.

  Inclusief:

  • Privé transfers Sigiriya – Anuradhapura – Ritigala – Sigiriya

  • Privé excursie Duizenden jaren aan geschiedenis in Anuradhapura

  • Privé excursie Heilige gronden van Ritigala

  Dag 5

  Beklim in de vroege ochtend het prachtige Sigiriya Rock Fortress om vanaf de top de zonsopgang te zien! De prachtige rotsvestiging, ook wel bekend onder de naam 'Lion Rock', is een zeldzaam juweel binnen de vele schatten van Ceylon. Deze locatie was het domein van koning Kashyapa, die erop gericht was een onneembare vesting te bouwen met daarin een hemelse woning. De lay-out van de oude stad op het fort staat voor de grandeur en complexiteit van de 5e eeuwse stedenbouwkunde en planologie in Sri Lanka.

  Na zo'n 1200 voetstappen heeft u een schitterend uitzicht op de droge vlaktes van het Sigiriya-gebied, en verder de smaragdvlakten en groene dorpjes. De complete ervaring in Sigiriya duurt ongeveer 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van het gekozen tempo.

  Vanmiddag geniet u van een safari in het Minneriya of Kaudulla National Park. Beide parken zijn zeer geschikt voor het bewonderen van grote kuddes olifanten. Afhankelijk van het moment wordt voor een van beide parken gekozen.

  Inclusief:

  • Privé transfers Sigiriya – Minneriya – Sigiriya

  • Privé excursie Rotsvesting van Sigiriya

  • Privé excursie Jeep Safari in Minneriya National Park

 • Dag 6 tot en met 7 Kandy
  Dag 6

  Na het ontbijt gaat u richting de 'Hill Capital' van het eiland - Kandy! Vandaag de dag is Kandy een grote stad die nog steeds herinnert aan zijn koloniale geschiedenis, bijvoorbeeld in gebouwen zoals het hotel van de koningin; een prachtige 19e-eeuwse neoklassieke schoonheid. Wandel rond het meer en de straten van Kandy en ervaar zelf deze prachtige stad.

  Inclusief:

  • Privé transfer Sigiriya – Kandy

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 7

  Vandaag beginnen we met een wandeling door een dorp in de buurt. Afhankelijk van het seizoen gaan we naar een plek waar u rijstvelden, tropisch fruit en zelfs specerijen zoals nootmuskaat kunt zien. Dit gevolgd door een tuk-tuk rit door de binnenwegen van Kandy, off-the-beaten-path, naar een lokale markt. Kijk uw ogen uit op de lokale markt!

  De middag is gevuld met een absoluut heerlijke huisgemaakte maaltijd. Wat nog meer? U krijgt een cooking class van Suzy, die graag haar geheime recepten met u deelt! Breng de rest van de avond door met het lezen van een goed boek of met pure ontspanning in de tuin van uw accommodatie.

  Bezoek 's avonds Kandy zelf, met een wandeling rondom het meer en het bijwonen van een avondceremonie bij de beroemde Tempel van de Tand.

  Inclusief:

  • Privé excursie Een maaltijd voor de Koning van Kandy

  • Privé excursie Kandy's Tempel van de Tand

 • Dag 8 tot en met 9 Ceylon Valley
  Dag 8

  Na het ontbijt neemt u afscheid van uw verblijf in Kandy en gaat u aan boord van de schilderachtige treinrit naar Hatton. Het is een magische treinreis door het heuvelland van Sri Lanka; groene theevelden, bergen 'hangend' in de mist, en lachende mensen. Het is een geweldige manier om de groene heuvels van Sri Lanka te doorkruisen en te zien hoe het dagelijkse leven van de lokale bevolking er uitziet. Uw chauffeur/gids zal u ophalen bij het treinstation van Hatton en u naar uw nieuwe verblijfplaats brengen.


  Geniet in de avond van uw accommodatie en van een goed glas wijn tijdens de zonsondergang over het Castlereagh-meer. Kijk terug op een magische dag!

  Inclusief:

  • Privé transfer naar Kandy Railway Station

  • Panoramische treinreis Kandy – Hatton (eerste klas tickets, op basis van beschikbaarheid)

  • Privé transfer Hatton Railway Station – Dickoya

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 9

  In de vroege ochtend staat een wandeling tussen de theeplantages op het programma. Geniet van prachtige uitzichten, krijg een beter beeld van het dagelijkse leven en zie hoe de werkende theepluksters zich voorbereiden op hun dagelijkse werk.


  De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Geniet van de kop Ceylon-thee!

  Inclusief:

  • Privé excursie Hiking tussen de Ceylon-thee

 • Dag 10 tot en met 12 Galle
  Dag 10

  Na uw ontbijt gaan we op pad richting het zuidelijk gelegen Galle. Er zijn plaatsen op de wereld die aanvoelen als leven in een ander tijdperk: Galle is zo'n plek. Geplaveide straten die vier honderd jaar geschiedenis hebben gezien, van Arabische kooplieden, de avontuurlijke Portugezen tot de bruisende Nederlanders. Koloniale huizen gebouwd als indrukwekkende wijk rondom een ​​klein schiereiland in de Indische Oceaan. U begint een idee te krijgen van het Fort van Galle! Misschien is een van de meest opmerkelijke dingen over het Fort wel het feit dat het aanvoelt als een levend monument; gezinnen die er al eeuwen geleefd hebben, en de straten blijven bewonen. Het is een plek waar u de kans krijgt om een bijzonder stukje van het eiland te zien: Families wonen er vaak al generaties lang en Moslims en Boeddhisten leven er in harmonie samen. De komende jaren zal de sfeer in Galle veranderen, omdat het een plek wordt met meer en meer boutique accommodaties en toeristische winkels en restaurants.

  Inclusief:

  • Privé transfer Dickoya – Galle

  • Drie overnachtingen inclusief ontbijt

  Dag 11

  Al wandelend door de verharde straten van het Fort heeft u het gevoel terug te gaan naar koloniale tijden. Maar, om een ​compleet ​beeld te krijgen van het lokale Sri Lankaanse leven, is het toch ook goed om tijd buiten de muren van het Fort te besteden. De Nederlandse Markt is dan de plek om te zijn. Ga daarna ook zeker op pad tijdens een wandeling binnen de muren van het Galle Fort. Onze chauffeur/gids zit boordevol interessante tips voor Galle en wilt die graag met u delen.

  Inclusief:

  • Privé excursie Spices, Plantations & Hitting Canes

  • Privé excursie Historie in het Galle Fort

  Dag 12

  Ook vandaag gaan we iets buiten Galle op pad. We bezoeken een tempel die ruim 2000 jaar oud is, gelegen onder de rotsen. Tijdens een spirituele tour zal onze chauffeur/gids meer uitleggen over deze ongelooflijke tempel en heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan Boeddhistische rituelen, samen met de monniken!

  De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

  Inclusief:

  • Privé excursie Spirituele reis in de omgeving van Galle

 • Dag 13 Nachtreis

  Vandaag heeft u uw laatste dag in het mooie Sri Lanka. Geniet van de vrije ochtend en middag met de luxe van een late check-out in Galle. Op de weg terug naar de luchthaven geniet u van een ander signature programma's; Moeder's Curry & Gin Tonic's! Een bijzondere beleving om uw reis op het eiland van Serendipity mee te eindigen.


  De tijd is gekomen om het mooie kleine eiland te verlaten. Stop voor uw laatste Tambili op weg naar de luchthaven, en dan.. Up, up and in the air!

  Inclusief:

  • Privé excursie Mother’s Curry with Gin & Tonics

  • Transfer naar de luchthaven

  • Intercontinentale vlucht Colombo - Amsterdam

 • Dag 14 Vertrek

  Aankomst in Nederland.

Accomodaties

 • Galle Face Hotel

  Een bijzonder iconische hotel in koloniale stijl. Het hotel is oorspronkelijk gebouwd door vier Britse ondernemens, in 1864. In 1894 heeft architect Thomas Skinner de klassieke vleugel voltooid, waarvan de gevel grotendeels intact is gebleven. Het gebouw beschikt over een comfortabele spa en een zoutwaterzwembad met luxe ligstoelen, vanuit waar u een uitstekend uitzicht heeft over de uitgestrekte Indische Oceaan. Zeker aan te raden met een cocktail tijdens de zonsondergang.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Jetwing Vil Uyana

  In een baanbrekend project creëerde Jetwing Hotels een privé natuurreservaat bestaande uit een wetlandsysteem met onder andere meerdere meren en rietbedden. Jetwing Vil Uyana is gebouwd in deze omgeving, met bungalows die in de paddy fields zijn gesitueerd. Jetwing Vil Uyana is een lifestyle hotel dat eco-vriendelijke luxe belichaamt. Geïnspireerd door lokale, landelijke tradities, zijn de gebouwen prachtig in het landschap opgenomen en komt het theme 'back to nature' gedurende uw hele verblijf naar voren. Een unieke ervaring!

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Stone House Kandy

  Gelegen in een weelderig groene omgeving brengt Stone House u terug naar vervlogen tijden. Gebouwd rond de jaren 1940, werd dit koloniale herenhuis vroeger 'Gal Bangalawa' genoemd, wat vrij letterlijk vertaalt betekend 'Het Stenen Huis'. Het stenen huis heeft een rustige en volledig privé-locatie, waardoor het soms moeilijk is om te geloven dat het op slechts vijf minuten rijden van het centrum van Kandy, en attracties zoals de Tempel van de Tand, is gelegen. De grote privétuin is perfect om te ontspannen in het koele Kandy-klimaat, terwijl u op de bergen van Hungasgiriya uitkijkt. De exclusieve, warme en efficiënte service die wordt geboden aan de gasten zorgt ervoor dat elk moment onvergetelijk is. De adembenemende locatie, luxe en uitnodigende kamers en gerechten die uniek en voortreffelijk zijn van smaak, maken dit de beste locatie om te verblijven tijdens uw tijd in Kandy.

  Stone House Kandy kan in zijn geheel of als individuele kamer worden geboekt.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Camellia Hills

  Weinig locaties in Sri Lanka kunnen matchen met de panoramische pracht van de Castlereagh Valley, gelegen in het westelijke heuvelland van het eiland. Dit is de setting voor Camellia Hills, met in totaal slechts vijf slaapkamers. Dit bijzondere boetiekhotel heeft uitzicht op het reservoir (dat zich over vijf kilometer in de diepe vallei strekt). Het is een hedendaagse interpretatie van een Tea Planter’s bungalow, met de slaapkamer(s), het woon- en eetgedeelte verspreid over een reeks niveaus in de bungalow. Waar u ook loopt of zit in de accommodatie, continu heeft u een panoramisch uitzicht over de heuvels. Er is een gezellige open salon met openhaard, en gasten kunnen binnen of op een open terras dineren. In de tuin ligt een 10 meter infinity pool en een team van butlers assisteert de gasten. Zij staan garant voor hetzelfde hoge niveau van service en comfort zoals de standaard is bij de bekende zusterhotels The Wallawwa, Fort Bazaar en Kumu Beach.

  Uw verblijf: 2 nachten, Vol pension
 • The Fort Bazaar

  Galle Fort, het 17e eeuwse UNESCO werelderfgoed gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka, heeft sinds kort een schitterend nieuw boetiekhotel in het aanbod, namelijk The Fort Bazaar. In 2016 geopend, met een locatie temidden van verouderende koraalmuren op de historische Kerkstraat (en daarmee dus zeer sfeervol en centraal gelegen), omvat de accommodatie 18 elegante kamers en suites. Qua faciliteiten heeft de accommodatie een gezellig restaurant en een bar, een bibliotheek, een bioscoop, een spa en een 15-meter groot zwembad. Het warme team staat klaar om u de best mogelijke beleving in Galle te geven!

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Colombo

  Colombo, de hoofdstad en grootste stad van Sri Lanka, is een stad die reizigers jaren voornamelijk vermeden hebben. De stad heeft de reputatie saai te zijn, maar heeft vandaag de dag zo veel te bieden! In tegenstelling tot Jakarta of Bangkok, is het een stad die overzichtelijk is en daarme makkelijker te verkennen is. Het verkeer is zoals in elke Aziatische hoofdstad - chaotisch. Maar, zodra u hier wat aan heeft kunnen wennen en spreekwoordelijk 'voorbij kan kijken', ziet u een schitterende kant van het land.

 • Sri Lanka

  Sri Lanka is een zeer bijzondere bestemming met een indrukwekkende historie. Net als het grote buurland India, is het een zeer diverse bestemming en de thuisbasis van vele godsdiensten, etnische groepen en talen. Tevens vindt u hier een verscheidenheid aan wilde dieren, die in harmonie met de menselijke beschaving samenleeft. Vandaag de dag biedt Sri Lanka reizigers een gevarieerde ervaring, van de moderne stad Colombo met zijn wolkenkrabbers tot aan de nationale parken vol met olifanten en de kleine plekjes met religieuze en culturele gebouwen van verschillende afkomst.

 • Sigiriya

  Sigiriya is een plaats in het centrale Matale district, dichtbij de stad Dambulla, Sri Lanka. De naam Sigiriya verwijst meestal naar een historische site met veel archeologische betekenis, namelijk de enorme rots van bijna 200 meter hoog. Volgens de oude Sri Lankaanse kroniek werd deze site geselecteerd door King Kasyapa (477 - 495 CE) voor zijn nieuwe hoofdstad. Hij bouwde zijn paleis op de top van deze rots en versierde de kanten van de rots met kleurrijke fresco's. Welkom bij deze UNESCO site, ook wel de Lion Rock genoemd!

 • Kandy

  Kandy is een bijzondere stad: Toen Sri Lanka onder de Portugese en later de Nederlandse heerschappij viel, bleef Kandy onder leiding van verschillende koningen onafhankelijk. Pas tijdens de Britse kolonisatie viel ook Kandy. Het is na Colombo de tweede grootste stad van Sri Lanka en er is veel historie te vinden. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Tempel of the Tooth, maar wij raden u aan om ook langs het meer en door de straten te wandelen. Ook een bezoek aan één van de lokale markten is zeker de moeite waard.

 • Ceylon Valley

  De Ceylon Valley is de 'Tea Country' bij uitstek. Dit is de omgeving voor een idyllisch verblijf hoog in de heuvels, in bijvoorbeeld een koloniale woning gebouwd in de tijd van de Britten. Geniet van thee-geïnspireerd dagen, in de vorm van (uiteraard!) heerlijke thee, de verleidelijke en traditionele Sri Lankaanse keuken met thee-geïnspireerde gerechten, maar ook door uitstappen variërend van een bezoek en proeverij aan een van de authentieke theefabrieken, tot bergwandelingen en fietsen door het groene carpet van de Ceylon-theentuinen.

 • Galle

  Galle is een fraai koloniaal plaatsje op Ceylon. Na de Portugezen waren het de Nederlanders die van Galle in de 17e eeuw een belangrijke havenplaats maakten, beschermd door een groot fort, dat inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat genoteerd. Oud en (deels) afgebrokkeld, het waren de fortmuren die een groot deel van de stad in 2004 beschermden toen de tsunami toesloeg. Toch vielen er duizenden doden, vooral bij het oude busstation net buiten het fort. Binnen de muren is het Galle van nu een sfeervol plaatsje gevuld met cultuur, leuke winkeltjes, barretjes en boetiekaccommodaties.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.725,- per persoon.
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Emirates op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • 11 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Hiking tussen de Ceylon-thee en Historie in het Galle Fort
 • Entreegelden gedurende het landprogramma
 • National Geographic (of soortgelijke) reisgids
Exclusief
 • Toeristenvisum
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie op aanvraag)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie op aanvraag)
 • Upgrade kamertype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Stoelreserveringen
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
 • Eventuele fooien