boutique

Cruise en land

Programma

 • Dag 1 tot en met 2 Quito

  Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst heeft u een ontmoeting met een representant van onze lokale vertegenwoordiging, welke u de benodigde informatie en vouchers overhandigd. Een transfer brengt u naar het hotel waar u de komende nachten zal verblijven.

  De volgende dag neemt een Engelssprekende gids u mee langs een aantal van de mooiste plekken van Quito!

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Quito

  • Meet & Greet op de luchthaven

  • Privétransfer naar uw hotel

  • Privé citytour Quito

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 3 tot en met 6

  Een transfer brengt u naar de luchthaven van Guayaquil, vanwaar u middels een binnenlandse vlucht naar de Galapagos Eilanden vliegt. Een transfer brengt u naar de haven, waar u aan boord gaat van de Galapagos Odyssey. De komende dagen staan in het teken van de Galapagos archipel. De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuadoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.


  Met de Odyssey cruise maakt u de noordelijke route. U start op het eiland Santa Cruz waar u de eerste dag Dragon Hill bezoekt. Het eiland Dragon Hill heeft zijn naam te danken een de vele landleguanen die hier zijn gereïntroduceerd door het Charles Darwin Research Center.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Guayaquil - Baltra

  • 5-daagse Galapagoscruise op basis van Vol Pension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

  • Bezoek Dragon Hill

 • Dag 7 tot en met 9 Isabela Island

  Na de bijzondere Galapagos cruise blijft u nog wat dagen langer in dit prachtige gebied. Puerto Villamil is gelegen op het eiland Isabela, het grootste eiland van de Galapagos. Per binnenlandse vlucht vliegt u naar het eiland. Bij aankomst op Isabela wordt u met een transfer naar uw hotel gebracht.

  Tijdens uw verblijf kunt u optioneel een spectaculaire excursie naar Los Túneles maken. Tevens kunt u de Sierra Negra Volcano bezoeken of een aantal duikexcursies maken.

  Inclusief:

  • Binnenlandse vlucht Balta - Isla Isabela

  • Transfer naar uw hotel

  • Drie overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 10 Santa Cruz (Indefatigable) Island

  Vandaag neemt u de watertaxi richting het eiland Santa Cruz waar u nog één nacht verblijft. Hier heeft u de middag ter vrije besteding om lekker te genieten en bij te komen van de indrukken die u de laatste week heeft opgedaan. Mocht u nog wat willen ondernemen behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden. Het nationaal park Cerro Dragon in de hooglanden van Santa Cruz of het schildpaddenreservaat El Chato behoren, indien mogelijk qua tijd, onder andere tot de mogelijkheden.

  Inclusief:

  • Watertaxi naar Santa Cruz

  • Transfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 11 Nachtreis
 • Dag 12 Vertrek

Accomodaties

 • La Casona De La Ronda

  U zult verblijven in een sfeervol boutique hotel in het authentieke en gezellige straatje La Ronda, een juweeltje uit de koloniale tijd. Het hotel waar u verblijft vormt een onderdeel van het historische centrum en is omringd door prachtige kerken, kloosters, museum en andere interessante bezienswaardigheden in het historische centrum van Quito.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • M/V Galapagos Odyssey

  Tijdens uw meerdaagse cruise gaat u aan boord van de Odyssey. De diverse routes geven een vrij compleet overzicht van Galapagos. De meeste oudere eilanden van Zuidoost Galapagos hebben azuurblauwe baaien en opvallende stranden van wit koraalzand, die de favoriete plek zijn voor grote kolonies zeeleeuwen. Alle cabines van het schip hebben grote ramen die geopend kunnen worden zodat u kunt genieten van het uitzicht. Tevens kunt u gebruik maken van de jacuzzi of een met een cocktail loungen op het bovendek terwijl het Galapagos landschap aan u voorbij gaat.

  Uw verblijf: 4 nachten, Logies en ontbijt
 • Iguana Crossing

  Het Iguana crossing hotel is de aangewezen plaats om een paar nachten te verblijven. Het hotel valt onder de groep van de meest exclusieve hotels en haciendas van Ecuador en is zodanig ontworpen dat het in goede harmonie met het milieu is. De prachtige natuur van het eiland Isabela is onderdeel van het decor van het hotel geworden. Zo hebben de kamers zeezicht, de rooftop jacuzzi een panorama view over het eiland en het zonnedek met zwembad heeft uitzicht op het ongerepte witte zandstrand. Kortom: een prachtlocatie!

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Angermeyer Waterfront Inn

  Angermeyer Waterfront Inn is een eerste klashotel, gelegen op een exclusieve locatie aan de waterkant. Het hotel is gebouwd van lava rotsen en hout wat een unieke sfeer creëert. Geniet van de zon op het terras, drink een koffie in het café of nuttig uw lunch of diner op het terras aan het water.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Puerto Ayora

  Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen waaronder het Charles Darwin Research station. Mocht u nog wat willen ondernemen behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden. Het nationaal park Cerro Dragon in de hooglanden van Santa Cruz of het schildpaddenreservaat El Chato behoren, indien mogelijk qua tijd, onder andere tot de mogelijkheden.

 • Rabida Island

  Rabida Island heeft rode zanstranden en een rijke groene vegetatie. Het eiland staat bekend om zijn vulkanische landschap met rode en bruine kleuren. Hier kunt u goed zwemmen en snorkelen en het marine leven van dichtbij bekeken zoals schildpadden, zeehonden, dolfijnen, roggen, haaien en tropische vissen.

 • Sombrero Chino

  Dit eilandje ligt net buiten de kust van het eiland Santiago en zoals de naam al doet vermoeden heeft het de vorm van een een Chinese hoed. Het eiland heeft een landingsbaan welke gelegen is in het noorden aan het witte zandstrand. Vanaf hier kan men een wandelpaadje volgen waar het bijna zeker is dat u er Galapagos penguins. zeeleeuwen en krabbetjes kunt spotten. Het wandelpad brengt u naar het westelijke deel van het eiland waar u de vulkanische eigenschappen van het eiland goed kunt zien. Een buitenaards landschap wat afgemaakt wordt door Iguana's badend in getijde poeltjes.

 • Genovesa (Tower) Island

  Genovesa ook wel bekend als “Bird Island”, ligt ongeveer 95 km ten Noord-Oosten van Santa Cruz. Dit hoefijzer-vormige eiland heeft zijn naam te danken aan de spectaculaire vogelobservatiemogelijkheden. Daarnaast heeft het eiland een vulkanische caldera waarvan de muur ineengestort is en daardoor de Great Darwin Bay is gevormd. Deze prachtige baai is omringd door kliffen en is de thuisbasis van fregatvogels en zwaluwachtige meeuwen, de enige nachtelijke soorten meeuw in de wereld. Het eiland biedt ook een heiligdom aan een indrukwekkende overvloed aan lava-meeuwen, tropische vogels, stormvogels en Darwin-vinkjes. Bezoekers vinden ook een prachtig kratermeer in het centrum van het eiland, evenals een groot Palo Santo-bos.

 • Bartolomé Island

  Bartolome is een van de meest bezochte en gefotografeerde eilanden vanwege de diversiteit van de natuur. Aan de voet van een gedoofde vulkaan bevinden zich mangrovebossen, tufkegels en zwarte lavavelden. Bezoekers zwemmen en snorkelen meestal rond de iconische Pinnacle Rock, waar ze worden getrakteerd op een indrukwekkende natuurlijke omgeving waar pinguïns, zeeschildpadden, witte rifhaaien en andere zeedieren leven. Veel daarvan zijn nergens anders op aarde te vinden.

 • Quito

  Quito ligt gemiddeld 2.850 meter boven zeeniveau in het Andes gebergte. De koloniale binnenstad was één van de eerste stadscentra die op de wereld-erfgoedlijst belanden en is prachtig onderhouden. Quito wordt tot de mooiste steden van het continent gerekend. Het heeft ook één van de grootste koloniale centra van Latijns Amerika, enkel Havana op Cuba heeft een grotere historische kern, maar is lang niet zo mooi gerestaureerd. Buiten de oude binnenstad kent Quito ook moderne wijken.. Bij een heldere dag biedt Quito een prachtig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. En waar Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld heeft kijkt in Quito een stenen Maria vanaf de ‘Panecillo’ heuvel over de stad uit.

 • Northern Andes
  The longest mountain range in the world, the Andes stretches along the western coastline of South America from Venezuela to Argentina. The Northern Andes, however, encompasses only Venezuela, Colombia and Ecuador. The area boasts some of the richest tropical montane forests on earth and is home to a myriad of species including most of the world’s spectacled bears. Seven different eco-regions can be found along the way, as well as numerous charming colonial towns, Inca ruins and of course, Bogota – Colombia’s capital city and the third highest city in South America, sitting at 2,640 metres (8,660 ft) above sea level.
 • Isabela Island

  Isabela Island heeft maar liefst 5 vulkanen waarvoor van vulkaan Wolf met ruim 1700 meter de hoogste is en daarmee ook het hoogste punt van Galapagos vormt. De grootste schildpaddenpopulatie huisvest zich bij de vulkaan Alcedo. Vlakbij Villamil liggen zoutwaterplassen waar waaronder flamingo’s komen om zich te voeden.

 • Galapagos Islands

  De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

 • Santa Cruz (Indefatigable) Island

  Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen.

 • Santiago (James) Island

  Ten noordoosten van Santa Cruz Island ligt het langwerpige Santiago Island, ook wel San Salvador Island of James Island genoemd. De beste plek van het eiland is zonder twijfel Puerto Egas, waar u een lange lava-kust met rotsformaties vindt met een indrukwekkende verscheidenheid aan wildlife, waaronder leguanen en pelsrobben. Terwijl de geologie liefhebbers naar Sullivan Bay moeten gaan om de zwarte lavastroom te ontdekken, kunnen duikliefhebbers genieten van de duikplaats Cousin's Rock. Op deze plek bevindt zich een driehoekige steen die ongeveer 10 meter boven het water uitsteekt en bestaat uit lagen vulkanische rotsen.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.650,- per persoon.   
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.
Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 6 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • 5-daagse Galapagos cruise met alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
 • Upgrade kamertype/cabinetype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
 • Toegangsgelden nationaal park Galapagos (ca. 110 USD)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien