boutique

Culinaire groepsrondreis Vietnam

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Culinaire reis naar Vietnam * vertrek op 13 mei 2020.

U gaat op reis met een van de meest gerenommeerde Vietnamese chefs in Nederland, Mai Nguyen. Deze reis staat geheel in het teken van de Vietnamese keuken in zuid en midden Vietnam. Samen met Mai eten we in diverse restaurants, genieten we van streetfood  en koken we zelf lokale specialiteiten tijdens kookworkshops. Mai zelf is afkomstig uit de regio van de Mekong Delta, waar haar familie nog steeds woont. Tijdens deze reis is er vanzelfsprekend ook aandacht voor het historische en  culturele verleden van Vietnam. Hoogtepunten zijn Hue en Hoi An, waar de reis wordt afgesloten.

Programma

 • Dag 1 tot en met 2 Ho Chi Minh City
  Dag 1

  Bij aankomst in Ho Chi Minh-stad (Saigon) - Tan Son Nhat International Airport, wordt u na de douane formaliteiten, opgehaald door onze lokale gids. Mai en Ellen reizen met u mee vanaf Amsterdam.  U gaat direct richting het vintage Café Saigon Retro voor een goede kop lokale koffie, voordat u doorgaat naar Secret Garden voor een heerlijke lunch. 

  Na de lunch gaan we naar ons hotel om in te checken en even op te frissen. 

  In de namiddag maakt u aan een stadswandeling. Samen met Mai verkennen we een deel van de stad, waarbij we een aantal belangrijke bezienswaardigheden aan doen.

  We bezoeken  in ieder geval het Saigon Central Post Office, dat zich in een prachtig koloniaal gebouw uit de late jaren 1880 bevindt en nog dat in uitstekende staat is. Het is nog steeds een werkend postkantoor en bevat heden te dage helaas ook diverse souvenirwinkels en kiosken. Het interieur is net zo elegant als de buitenkant met hoge gewelfde plafonds, mooie tegels en unieke elementen zoals oude, houten telefooncellen. Tegenover het Central Post Office ligt de Notre Dame, de kathedraal die is gebouwd tussen 1877 en 1883 door de beroemde ontwerper Gustav Eiffel.

  In de avond gaat u dineren bij het restaurant An An. 

  Inclusief:
  • Privé transfer naar hotel met koffie en lunch onderweg
  • Stadswandeling
  • Diner bij An An Restaurant
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 2

  Na een licht ontbijt in het hotel gaat u naar de GRAIN-kookstudio. Een gerenommeerde kookschool waar we de hele ochtend o.l.v. diverse koks en onze eigen chef aan de slag gaan. De kookstudio is opgericht door Luke Nguyen, een bekende Australische chef. Hij is wereldwijd bekend als professionele food expert en is bijna dagelijks op tv te zien in allerlei kookshows in Amerika, Groot Brittannië en Azië. 

  Voor de middag staat de stad HCMC op het programma. U begint met een bezoek aan een museum voor Traditionele Vietnamese Geneeskunde. In dit museum bevinden zich bijna 3.000 items die relevant zijn voor de traditionele Vietnamese geneeskunde. Hierna wandelt u door  kleine steegjes en langs straatverkopers naar Cho Lon, het hart van Chinatown in Saigon. Cho Lon is niet te vergelijken met enig ander district in Saigon. Een wijk met een lange en kleurrijke geschiedenis. U bezoekt ook de Thien Hau-tempel in China Town. Thien Hau is de god van een van de  traditionele Chinese religies, die wordt vereerd in de zuidelijke provincies van China en  vaak in overzeese Chinese gemeenschappen.

  Aan het eind van de middag  zijn we terug in het hotel en krijgt u de gelegenheid om even uit te rusten en u op te frissen voor het avondprogramma, dat dit keer bestaat uit een Vespa-tour. Een geweldige manier om achterop bij ervaren Vespa-rijders de stad te verkennnen en toch een flink eind af te leggen.

  Rond 18.00 uur vertrekt u vanuit het hotel voor een eerste stop bij Café Zoom voor een aperitief. Onze tour begint dan met een ritje naar Chinatown en wordt vervolgd naar District 4 door drukke straten en steegjes. Onderweg stopt u voor diverse lekkere hapjes, die Mai uitgebreid zal toelichten. Van District 4 rijdt u via District 3 naar District 1, op weg naar Banh Xeo, knapperige pannenkoekjes en een specialiteit van Saigon. Daarna gaat de tour verder naar een verborgen coffeeshop, waar u eindigt in de bar om na te genieten en terug te kijken op een enerverende dag.

  Inclusief:
  • GRAIN-kookworkshop
  • City tour
  • Vespa avond tour inclusief diner
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 3 tot en met 4 Cai Be
  Dag 3

  Na het ontbijt gaat u richting de Mekong Delta. Bij een lokaal dorpscafé wordt u afgezet en staan er fietsen klaar voor een fietstocht in de regio. U fietst over landelijke weggetjes, langs boomgaarden met lokale fruitsoorten, door en langs rijstvelden en lokale marktjes. Daar waar mogelijk  stopt u en heeft Mai de gelegenheid u allerlei vruchten te laten zien en te laten proeven. In de delta zijn er ook veel lokale ambachtslieden, die de moeite van een bezoek waard zijn.  Dat geldt ook voor de cacao plantages, waar wereldberoemde chocolade vandaan komt. 

  Geniet vervolgens van uw lunch die geserveerd wordt in een privéhuis buiten een dorpje, met gerechten afkomstig van de nabijgelegen markt.  Ook hier zal Mai natuurlijk uitgebreid ingaan op wat u eet en hoe het is klaargemaakt. De dag wordt afgesloten met een privé boottransfer naar de lodge, waarbij u langs een van de mooiste delen van de delta vaart.

  In de avond kunt u weer genieten van een heerlijk diner. 

  Inclusief:
  • Privétransfer naar Mekong Delta
  • Fiets tour inclusief lunch
  • Boottransfer naar uw hotel
  • Overnachting inclusief diner & ontbijt
  Dag 4

  Na een ontspannen ontbijt gaat u een bezoek brengen aan verschillende dorpen die bekend staan om hun specifieke ambacht. Ook gaat u de markt in Cai Be bezoeken. Hier zal Mai u meer vertellen over de verse producten, zoals de kruiden, noedels en vis. U zult ook veel exotisch fruit zien en proeven.

  Hierna gaat u terug naar de lodge en heeft u de middag vrij te besteden. Geniet bijvoorbeeld van de spa. ‘s Avonds geeft Mai een kookworkshop in de lodge.

  Inclusief:
  • Ontdek de lokale dorpen en markt van Cai Be
  • Kookles met Mai inclusief diner
  • Overnachting inclusief lunch, diner & ontbijt
 • Dag 5 tot en met 6 Hue
  Dag 5

  Na het ontbijt reizen we naar de luchthaven van Ho Chi Minh City voor de vlucht naar Hue. Onderweg zal u nog wel stoppen bij My Tho om hier de Vinh Trang Pagode te bezoeken. Dit is één van de meest bekende tempels in de regio. Bij de luchthaven checkt u in en vliegt u vervolgens naar Hue. 

  Bij aankomst checkt u in en geniet van een rustige middag in het hotel. Tijd genoeg ook voor een wandelingetje in de buurt.

  In de avond kunt u eventueel de avondmarkt bezoeken. De avondmarkt bestaat  uit drie verschillende secties; traditionele handvaardigheidsproducten (kan mooi zijn), gewone huis- en tuin- en keukenspullen (kan verrassend zijn) en de restaurantafdeling (zeer spectaculair).  Mai zal toelichting geven, dingen uitleggen en u gaat natuurlijk lekkere dingen eten en uitproberen.

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven incl. stop Vinh Trang
  • Binnenlandse vlucht Ho Chi Minh CIty - Hue
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 6

  Vandaag is het een speciale dag. U ontmoet mevrouw Ton Nu Thi Ha, die een koninklijke afstammeling is van een oude dynastie. Zij is ook eigenaar van Tinh Gia Vien Restaurant, waar u vandaag gaat lunchen. Zij kan als geen ander vertellen over de koninklijke culinaire tradities en zij is de gast gedurende het ochtendprogramma.

  Na het ontbijt reist u richting Bao Vinh, in het Quang Dien District. U bezoekt de lokale markt Tayba - de oudste en drukste markt tussen Quang An en Quang Thanh. Mevrouw Ha en Mai delen met u alle geheimen van de Vietnamese manier van zaken doen. In  het dorp Thanh Trung bezoekt u het gebied waar groenten geteeld worden, zoals sla, spinazie, koriander en andere lokale producten. Mevrouw Ha zal u uitgebreid vertellen over de keizerlijke keuken en cultuur van Hue, daar waar mogelijk bijgestaan en aangevuld door onze eigen chef Mai. Vervolgens bezoekt u de pagode Kim Thanh Tu (pagode van Thanh Trung).  Een mooie, oude pagode uit het midden van de 17e eeuw.

  De lunch wordt geserveerd in het Tinh Gia Vien Restaurant met de prachtige, serene binnentuin.  Mevrouw Ha zal het menu uitgebreid toelichten.

  Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan de Verboden Stad, gebouwd onder het regime van de keizer Gia Long, in het begin van de 19e eeuw. Het is gelegen in de Citadel van Hue, die zwaar beschadigd is tijdens het Tet-offensief van 1968. Gevestigd als de hoofdstad van het verenigde Vietnam in 1802, was Hue niet alleen het politieke maar ook het culturele en religieuze centrum onder de Nguyen-dynastie tot 1945. Hue werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed in 1993. U sluit de dag af met een aangename boottocht op de Parfumrivier om de karakteristieke Thien Mu-pagode te bezoeken.

  De avond is vrij te besteden.

  Inclusief:
  • Ontmoeting met mevrouw Ton Nu Thi Ha
  • Lunch bij Tinh Gia Vien restaurant
  • Bezoek de Verboden Stad inclusief boottocht op de Parfumrivier
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 7 tot en met 9 Hoi An
  Dag 7

  Na het ontbijt vertrekt u om 8.30 uur naar het strand van Lang Co aan de voet van de berg Hai Van. Lăng Cô Bay is een beroemd gebied met imposante landschappen, bergen en bossen, een heldere blauwe zee en witte stranden. U gaat aan boord van een lokale vissersboot en geniet van het idyllische panorama van kristalhelder water, met in de verte de Anamnese bergketen, overdekt met bos. In de omgeving zijn geen fabrieken; de lagune is erg schoon en herbergt veel krabben, snappers, rode mul, tandbaars, garnalen, inktvis etc. U stopt bij het vissersdorpje en krijgt een demonstratie van de lokale vistechniek.  De lunch wordt geserveerd in het dorp in een huis dat op palen is gebouwd boven het water. U eet heerlijke verse zeevruchten bereid door de bewoners, in het midden van de lagune en omgeven door een prachtig landschap van helder water en bergen.

  Na de lunch rijdt u  via de  National Highway 1 over de adembenemende Hai Van Pas, die ooit de grens tussen de koninkrijken van ệi Việt en Champa vormde. De Hai Van Pas is de hoogste en langste pas in Vietnam. Onderweg maakt u een stop voor spectaculaire uitzichten op Lang Co.

  U rijdt door naar het hotel in Hoi An, waar u de rest van de namiddag/avond heerlijk kunt relaxen en eventueel nog op eigen gelegenheid wat kunt gaan eten.

  Inclusief:
  • Bezoek de Lang Co Lagoon
  • Lunch in een lokaal dorpje
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 8

  U vertrekt vandaag rond 8.30 uur naar het dorp Tra Que. Hier wandelt u door de tuinderijen waar lokale boeren hun velden bewerken met de traditionele methoden van honderden jaren geleden - geen elektrische machines hier, alles gebeurt ambachtelijk. Later verzamelt u verse koriander en Vietnamese munt voor onze kookles. Op de markt kopen we gezamenlijk de ingrediënten voor onze  kookworkshop.

  We koken de lunch  bij kookschool Red Bridge. De Chef leert u enkele traditionele Vietnamese gerechten te bereiden met de zojuist gekochte ingrediënten. De lunch gebruiken we samen.  Na de lunch kunt u terug naar het hotel of  op eigen gelegenheid Hoi An verkennen.

  Aan het einde van de middag gaat u aan boord voor een relaxte boottocht over de rivier de Thu Bon. Tijdens de boottocht wordt een BBQ-diner geserveerd. De zonsondergang is adembenemend mooi en de oevers van de rivier trekken rustig aan ons voorbij.

  Inclusief:
  • Kookles met Chef Duc en Mai
  • Hoi An zonsondergang boottocht incl. diner
  • Overnachting inclusief ontbijt 
  Dag 9

  De dag is vrij te besteden. ’s Avonds wordt er een afscheidsbarbecue georganiseerd op het strand van An Bang.

  Na een korte transfer, maakt u een korte wandeling door het dorpje voordat u door de bomen het witte zandstrand op loopt. Na een welkomstdrankje gaat u op het strand aan tafel. Onze chef-kok van de avond maakt voor u een heerlijke maaltijd van vers gevangen vis en andere bijgerechten klaar. Een geweldige manier om uw reis af  te sluiten en de  laatste avond in Hoi An door te brengen.

  Inclusief:
  • An Bang Beach afscheidsbarbecue
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 10 Vertrek

  Na heerlijk te hebben ontbeten is het tijd om het prachtige Vietnam achter u te laten. Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven van Da Nang gebracht. 

  Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een schitterende en inspirerende reis in Vietnam!

  Inclusief:
  • Privé transfer naar de luchthaven

Accomodaties

 • Hotel des Arts Saigon MGallery Collection

  Het Hotel des Arts is centraal gelegen in de meest levendige wijk van Ho CHi Minh City, op een steenworp afstand van de Notre Dame, het Opera House, het historische Saigon Central Post Office en andere belangrijke toeristische attracties. Elegante kamers en statige suites doen denken aan vervlogen tijden en nodigen u uit om u thuis te voelen in stijl. Een gezellig restaurant, een kunst café en een lounge rooftop bar bieden u een verleidelijke keuze uit de Westerse en Aziatische keuken.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Mekong Lodge

  Mekong Lodge is een charmant eco-resort gelegen langs de oever van de rivier de Tien. De lodge beschikt over 30 bungalows (12 met zwembaden), zorgvuldig gebouwd in de lokale stijl van het platteland omgeven door bloemen en fruitbomen, midden in het hart van de Mekong Delta. Gasten kunnen comfortabel leven als een local, de bruisende rivier bezoeken of een bezoek aan de mooie drijvende markt en schilderachtige dorpjes. Deze lodge wordt ook wel de Green Pearl of the Mekong Delta genoemd.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Eldora Hotel

  Eldora Hotel is een luxe hotel in het hart van Hue City. Het hotel biedt onderscheidende service en heeft prachtige Franse kunststukken. Het boutique hotel belichaamt de koloniale elegantie gecombineerd met met moderne gemakken waardoor het hotel een unieke ervaring geeft. De goed ingerichte luxe slaapkamers van het hotel beschikken over onderscheidende Renaissance-elementen en bevatten meubels van luxe materialen. Eldora Hotel is een ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Allegro Hoi An

  Het Allegro Hoi An Little Luxury Hotel & Spa ligt op slechts 200 meter van de kenmerkende Japanse brug en beschikt over het authentieke lokale houtsnijwerk, met een vleugje Heritage-accenten. Het hotel bestaat uit 94 elegante suites, verdeeld over 6 types om aan al uw unieke wensen en eisen te voldoen. Kom, geniet van het panoramische uitzicht op de kronkelende Hoai-rivier en voel voor jezelf het unieke tempo van het leven in Hoi An.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Ho Chi Minh City

  Ho Chi Minh City (voorheen Saigon) barst van de energie. Hoogtepunten zijn onder andere de bruisende Ben Thanh markt en de Nha Hang Ngon markt, waar u kunt proeven van traditioneel 'street food' uit één van de vele eetstalletjes geserveerd in een lommerrijke tuin. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn de Notre-Dame basiliek, de Jade Emperor Pagoda, het War Remnants museum, en de Khanh Van Nam Vien Pagoda.

  In de stad is een duidelijke mix van zowel Amerikaanse als Chinese invloeden te vinden. Het is een modern ontwikkelde stad, zonder de Vietnamese trekken te verliezen. Moderne wolkenkrabbers afgewisseld met Chinese stijl pagodes en kraampjes en de straatverkopers die hun producten proberen te verkopen, maken Saigon tot de meest dynamische stad van Vietnam.

 • Vietnam

  Bruisende steden, stille stranden, gecultiveerde rijstterrassen, hoge bergen, een veelheid aan etnische culturen: Vietnam is heerlijk veelzijdig. Door Vietnam reizen biedt prachtige natuur, een fascinerende geschiedenis en ongeëvenaarde cultuur. Het is een land van hardwerkende, ambitieuze mensen, die met volle kracht hun natie opstuwen tot een welvarende samenleving.

  Avila Reizen ontwerpt Vietnam reizen die de veelzijdigheid van Vietnam samenbrengen - van authentieke pho tot een fietstocht in de noordelijke bergen, iedere reis is uniek.

 • Cai Be

  Cai Be, a wondrous river-land mixed town, is located in the Tien Gian Province of Vietnam. Travellers to this enchanting destination can admire its wondrous vistas over the expansive rice fields, sample the delicious local cuisine, and visit the many charming temples and churches. With its idyllic location along the many rivers of the Mekong Delta region, this enchanting destination’s most iconic attraction is the Cai Be Floating Market, a locally run wholesalers market which offers both an assortment of delicious fruit and vegetables and endless photographic opportunities. Cai Be offers easy access to the grand Mỹ Thuận Bridge, the gateway to the bustling city of Vinh Long.

 • Mekong River Delta

  De Mekong Delta in het zuiden van Vietnam bestaat uit een 60.000 km lang netwerk van verbonden waterwegen die zich uitstrekt over drie Vietnamese provincies. Deze weelderige, tropische delta wordt gedomineerd door de machtigste rivier van Zuidoost-Azië, de Mekong. Het verkennen van deze rivieren en hun talrijke zijrivieren is natuurlijk ideaal per boot. Het gebied zit vol met kleine ambachtelijke dorpjes, Khmer pagodes, prachtige mangroves, schilderachtige boomgaarden en een aantal opmerkelijke drijvende markten.

 • Hue

  De voormalige hoofdstad is het culturele en religieuse centrum van Vietnam en behaalde de werelderfgoed lijst van Unesco in 1993. De stad dankt zijn charme voor een deel aan haar ligging aan de Perfume rivier, maar belangrijker nog, aan de vele oude tempels en paleizen, de overblijfselen van de laatst overgebleven Vietnamese; Nguyen dynastie. De 19e eeuwse Hue Citadel (ook wel bekend als de Keizerlijke Stad) is erg indrukwekkend. Daarnaast zijn er verspreid langs de oever van de rivier talloze andere heiligdommen en stupa’s, waaronder de Thien Mu pagode met zijn achthoekige toren. Daarnaast kunt u ook buitengewoon goed eten in één van de vele restaurantjes in de stad.

 • Hoi An

  Hoi An aan de kust in centraal Vietnam, is betoverend. Hoi An de eens zo bruisende havenstad heeft een kleurrijke mix van Frans, Chinees en Japans geïnspireerde architectuur. Gekenmerkt door haar vele grachten, bruggen en tempels. Een fijne bijkomstigheid is dat er zijn geen auto’s zijn toegestaan ​​in de belangrijkste straten. De waterkant is zeer levendig met boutique hotels, restaurants en ambachtelijke winkels. Breng ook een bezoek aan de ruïnes van My Son Sanctuary, een oud hindoe tempel complex.

 • Quang Nam Province

  Sandwiched between densely forested terrain and the glistening blue sea is the central Vietnamese province of Quang Nam Province. An electric mix of eras and styles, travellers to this diverse destination can explore its bustling cities, admire the ornate architecture, visit charming temples, sunbathe on its golden shores, and sample the famed Quang noodle. Home to two awe-inspiring UNESCO World Heritage Sites, history enthusiasts and the culturally curious can visit the historically charming Hoi An old town, recognised for its exceptionally well-preserved examples of traditional Southeast Asian buildings; and the sacred My Son, a fascinating complex of partially ruined Hindu temples constructed between the 4th and 14th centuries. Must-see attractions include the Japanese Covered Bridge, Old House of Tan Ky, Terracotta Park, Thac Grang and the Marble Mountains.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan voor € 3.475 ,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Als u ervoor kiest om te verblijven in een eenpersoonskamer dan geldt een toeslag van € 475 ,- per persoon op de reissom.

Inclusief
 •  Binnenlandse vlucht zoals genoemd in 'dagelijkse informatie' (SGN-DAD)
 • Overnachtingen in sfeervolle en bijzondere accommodaties
 • Nederlandse gids gedurende de reis
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Entreegelden gedurende het landprogramma 
Exclusief
 • Intercontinentale vluchtToeristenvisumReis en/of annuleringsverzekeringNiet genoemde maaltijden en optionele excursies StoelreserveringenBijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)Administratiekosten (€ 35,- per boeking)Eventuele fooien