Culinaire groepsrondreis Vietnam

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Culinaire reis naar Vietnam * vertrek op 27 mei en 8 september 2019.

Houdt u ook zo van de Aziatische keuken? Laat u zich dan inspireren tijdens deze culinaire groepsreis naar Vietnam die in mei en september 2019 van start zal gaan. De reis is zo bijzonder omdat een van de meest gerenommeerde Vietnamese chefs in Nederland, Mai Nguyen, mee gaat op deze culinaire ontdekkingsreis. Samen met haar proeven en koken we lokale specialiteiten. Mai is afkomstig uit de regio van de Mekong Delta, waar ook haar familie nog steeds woont. Tijdens deze reis is er ook aandacht voor het historische en  culturele verleden van Vietnam. Hoogtepunten zijn Hue en Hoi An, waar de reis wordt afgesloten.

Programma

 • Dag 1 Nachtreis

  Vertrek vanaf  Amsterdam naar Ho Chi Min City. Het begin van een culinair en cultureel avontuur.

  Inclusief:
  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Ho Chi Minh City
 • Dag 2 tot en met 3 Mekong River Delta
  Dag 2

  Bij aankomst in Ho Chi Minh-stad - Tan Son Nhat International Airport, wordt u na de douane formaliteiten, welkom geheten door Mai en Ellen, die de komende dagen jullie begeleiders zijn. U gaat direct richting het vintage Café 81.  Een leuke, lokale coffeeshop, waar u kunt bijkomen met een kopje heerlijke Vietnamese koffie en een "banh mi", een broodje dat sterk lijkt op een Frans stokbroodje en dan ook een culinair overblijfsel is uit de Frans-Vietnamese periode.

  Vervolgens reist u per auto naar de Mekong Delta. Aangekomen bij Cai Be, neemt u de shuttleboot om uw hotel, de Mekong Lodge te bereiken. Direct wordt de rijkdom van de Mekong Delta met al haar water en vruchtbare land duidelijk.  U checkt in bij uw privé-bungalow en geniet de rest van de dag op uw gemakje van de mooie locatie.

  In de avond kookt u samen met Mai en de koks van de lodge uw eigen diner. De Riverside Bar blijft open voor een drankje na het eten.

  Inclusief:
  • Meet & Greet met Mai en Ellen
  • Privétransfer naar Cai B
  • Boottransfer naar uw hotel
  • Kookles met Mai en lokale koks inclusief diner
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 3

  Na het ontbijt is het tijd voor een fietstocht in de regio. U fietst over landelijke weggetjes, langs boomgaarden met lokale fruitsoorten, door en langs rijstvelden en lokale marktjes. Daar waar mogelijk  stopt u en heeft Mai de gelegenheid u allerlei vruchten te laten zien en te laten proeven. In de delta zijn er ook veel lokale ambachtslieden, die de moeite van een bezoek waard zijn.  Dat geldt ook voor de cacao plantages, waar wereldberoemde chocolade vandaan komt.

  Geniet vervolgens van uw lunch die geserveerd wordt in een privéhuis buiten een dorpje, met gerechten afkomstig van de nabijgelegen markt.  Ook hier zal Mai natuurlijk uitgebreid ingaan op wat u eet en hoe het is klaargemaakt. De dag wordt afgesloten met een privé boottransfer terug naar de lodge, waarbij u langs een van de mooiste delen van de delta vaart.

  In de avond kunt u weer genieten van een heerlijk diner.

  Inclusief:
  • Fiets tour inclusief lunch
  • Overnachting inclusief ontbijt & diner
 • Dag 4 tot en met 5 Ho Chi Minh City
  Dag 4

  Vandaag is een bijzondere dag, omdat u op bezoek gaat bij de familie van Mai. Onderweg bezoekt u de Vinh Trang-pagode - een van de bekendste boeddhistische tempels van de regio en beroemd om haar harmonieuze combinatie van Aziatische en Europese architectuur die in het begin van de 19e eeuw werd gecreëerd.

  De lunch wordt gezamenlijk klaargemaakt en geserveerd in het huis waar Mai is opgegroeid en waar nu nog haar oom en tante wonen.

  Na de lunch rijdt u  door naar Ho Chi Minh City, waar u incheckt bij uw hotel en even kort kunt uitrusten.

  Rond 18.00 uur vertrekt u vanuit het hotel voor een eerste stop bij Café Zoom voor een aperitief. Achterop een Vespa-scooter begint u dan met een ritje naar Chinatown en rijdt vervolgens naar District 4 door drukke straten en steegjes. Onderweg stopt u voor diverse lekkere hapjes, die Mai uitgebreid zal toelichten. Van District 4 rijdt u via District 3 naar District 1, op weg naar de Banh Xeo, voor knapperige pannenkoekjes en een specialiteit van Saigon. Daarna gaat de tour verder naar een verborgen coffeeshop in Vietnamese stijl en u eindigt in een bar om na te genieten met drankjes en livemuziek.

  Inclusief:
  • Bezoek aan Mai's familie inclusief lunch
  • Bezoek de Vinh Trang pagode
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Vespa avond tour inclusief diner
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 5

  Rond 8.00 uur gaat u  op stap met een lokale gids en chauffeur en begint u de dag met een licht ontbijt - xôi bij Xoi Che Bui Thi Xuan  en cơm tấm in het Moc Ly Tu Trong Restaurant. U ontbijt dus buiten het hotel, maar u kan zelf natuurlijk even koffie of thee met een kleine versnapering tot u nemen voor u vertrekt.

  U bezoekt de kleurrijke Ho Thi Ky-bloemenmarkt. Een paradijs vol bloemen uit de verschillende regio’s van Vietnam, van Dalat tot en met de Mekong Delta. Een prachtige ervaring, vooral omdat Vietnamezen traditioneel veel bloemen gebruiken om hun tempels en huizen te eren. Na de markt gaat u naar het Museum van Traditionele Vietnamese Geneeskunst met bijna 3.000 items, die ook in deze tijd nog volop relevant zijn. Uw laatste stop van de ochtend is de Jade Emperor Pagoda, een van de meest sfeervolle tempels in Saigon.

  Geniet vervolgens van uw lunch die geserveerd wordt in restaurant Secret Garden - een restaurant dat past in een nieuwe trend die u ook in Saigon ziet. Namelijk die van restaurants gevestigd in minder voor de hand liggende plaatsen, maar juist in cultureel erfgoed-achtige locaties. Secret Garden is gevestigd in een oud appartementencomplex, met een eigen kruidentuin op het dak. Men serveert een eenvoudig menu met klassieke Vietnamese familierecepten.

  Na de lunch is er gelegenheid de middag te besteden naar eigen inzicht, maar Mai en Ellen hebben in ieder geval nog een wandeling voorbereid voor de liefhebbers.

  Later op avond dineert u gezamenlijk bij AnAn restaurant. Na afloop bezoekt u een van de mooiste rooftop bars van de stad.

  Inclusief:
  • Ho Chi Minh tour inclusief 
  • Lunch bij Secret Garden restaurant
  • Diner bij AnAn restaurant
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 6 tot en met 7 Hue
  Dag 6

  Na een vroeg ontbijt, wordt u middels een privétransfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht voor uw vlucht naar Hue. Bij aankomst checkt u in en geniet van een rustige middag in uw prachtige hotel. Tijd genoeg ook voor een wandelingetje in de buurt.

  In de avond bezoekt u de avondmarkt. De avondmarkt bestaat  uit drie verschillende secties; traditionele handvaardigheidsproducten (kan mooi zijn), gewone huis- en tuin- en keukenspullen (kan verrassend zijn) en de restaurantafdeling (zeer spectaculair).  Mai zal toelichting geven, dingen uitleggen en u gaat natuurlijk lekkere dingen eten en uitproberen.

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht Ho Chi Minh CIty - Hue
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Bezoek de avondmarkt
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 7

  Vandaag is het een speciale dag. U ontmoet mevrouw Ton Nu Thi Ha, die een koninklijke afstammeling is van een oude dynastie. Zij is ook eigenaar van Tinh Gia Vien Restaurant, waar u vandaag gaat lunchen. Zij kan als geen ander vertellen over de koninklijke culinaire tradities en zij is de gast gedurende het ochtendprogramma.

  Vanaf Hue reist u richting Bao Vinh, in het Quang Dien District. U bezoekt de lokale markt Tayba - de oudste en drukste markt tussen Quang An en Quang Thanh. Mevrouw Ha en Mai delen met u alle geheimen van de Vietnamese manier van zaken doen. In  het dorp Thanh Trung bezoekt u het gebied waar groenten geteeld worden, zoals sla, spinazie, koriander en lokale producten van de bewoners.  Mevrouw Ha zal u uitgebreid vertellen over de keizerlijke keuken en cultuur van Hue, daar waar mogelijk bijgestaan en aangevuld door onze eigen chef Mai. Vervolgens bezoekt u de pagode Kim Thanh Tu (pagode van Thanh Trung).  Een mooie, oude pagode uit het midden van de 17e eeuw.

  De lunch wordt geserveerd in het Tinh Gia Vien Restaurant met de prachtige, serene binnentuin.  Mevrouw Ha zal het menu uitgebreid toelichten.

  Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan de Verboden Stad, gebouwd onder het regime van de keizer Gia Long, in het begin van de 19e eeuw. Het is gelegen in de Citadel van Hue, die zwaar beschadigd is tijdens het Tet-offensief van 1968. Gevestigd als de hoofdstad van het verenigde Vietnam in 1802, was Hue niet alleen het politieke maar ook het culturele en religieuze centrum onder de Nguyen-dynastie tot 1945. Hue werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed in 1993. U sluit de dag af met een aangename boottocht op de Parfumrivier om de karakteristieke Thien Mu-pagode te bezoeken.

  De avond is vrij te besteden.

  Inclusief:
  • Ontmoeting met mevrouw Ton Nu Thi Ha
  • Lunch bij Tinh Gia Vien restaurant
  • Bezoek de Verboden Stad inclusief boottocht op de Parfumrivier
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 8 tot en met 10 Hoi An
  Dag 8

  Na het ontbijt vertrekt u om 8.30 uur naar het strand van Lang Co aan de voet van de berg Hai Van. Lăng Cô Bay is een beroemd gebied met imposante landschappen, bergen en bossen, een heldere blauwe zee en witte stranden. U gaat aan boord van  een lokale vissersboot en genieten van het idyllische panorama van kristalhelder water, met in de verte de Anamnese bergketen, overdekt met bos. In de omgeving zijn geen fabrieken, de lagune is erg schoon en herbergt veel krabben, snappers, red mullet, tandbaars, garnalen, inktvis etc. U stopt bij het vissersdorpje en krijgt een demonstratie van de lokale vistechniek.  De lunch wordt geserveerd in het dorp in een huis dat op palen is gebouwd boven het water. U eet heerlijke verse zeevruchten bereid door de bewoners, in het midden van de lagune en omgeven door een prachtig landschap van helder water en bergen.

  Na de lunch rijdt u  via de  National Highway 1 over de adembenemende Hai Van Pas, die ooit de grens tussen de koninkrijken van ệi Việt en Champa vormde. De Hai Van Pas is de hoogste en langste pas in Vietnam, met de Noord-Zuid National Highway zigzaggend door het berglandschap. Onderweg maakt u een stop voor spectaculaire uitzichten op Lang Co.

  In de middag komt u aan bij uw hotel en heeft u wat vrije tijd. Aan het einde van de middag gaat u aan boord voor een relaxte boottocht over de rivier de Thu Bon. Onderweg worden er heerlijke lokale hapjes geserveerd. De zonsondergang is adembenemend mooi en rond 18.00 bent u weer terug op de pier en keert terug naar uw hotel, waar u de rest van de avond heerlijk kunt relaxen en eventueel nog op eigen gelegenheid wat eten.

  Inclusief:
  • Bezoek de Lang Co Lagoon
  • Lunch in een lokaal dorpje
  • Hoi An zonsondergang boottocht
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 9

  Na een rustig laat ontbijt in het hotel, vertrekt u naar The Mango Restaurant, waar u chef Duc zult ontmoeten. Samen eet u een lichte snack (Cao Lau, noedelsoep, die beroemd is in Hoi An) in een plaatselijk restaurant voordat u de kleurrijke en bruisende centrale markt van Hoi An bezoekt. Chef Duc, samen met Mai, vertelt u over het gebruik van verschillende verse noedels, hoe u verse vis, verse en gedroogde specerijen, verse kruiden herkent en koopt.  U gaat terug naar het restaurant en doet mee aan een kookworkshop met Chef Duc en Mai. Samen eet u de resultaten op en rond 14.00 uur gaat u terug naar het hotel.

  De rest van de dag is vrij te besteden. Een mooie gelegenheid om aan het einde van de middag Hoi An wat beter te leren kennen.

  Deze voormalige havenstad van het koninkrijk Champa was een belangrijk handelscentrum in de 16e en 17e eeuw. Toen kwamen er handelaren uit China, Japan en Nederland. Ten tijde van de handelsbetrekkingen met China heette de stad Hai Pho (plaats aan de zee), tijdens de Franse bezetting Faifo. Oorspronkelijk was Hai Pho gescheiden in twee stadsdelen; aan de overkant van de "Japanse Brug" lag een Japanse nederzetting. In 1999 is de oude stad van Hoi An opgenomen op de Unesco werelderfgoed lijst als een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost Aziatische handelsstad, met gebouwen die een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden vertonen. Een voorbeeld daarvan is de 'Japanse brug'.

  Inclusief:
  • Privé kookles met Chef Duc en Mai
  • Overnachting inclusief ontbijt 
  Dag 10

  De dag is vrij te besteden. ’s Avonds wordt er een afscheidsbarbecue georganiseerd op het strand van An Bang.

  Na een korte transfer, maakt u een korte wandeling door het dorpje voordat u door de bomen het witte zandstrand op loopt. Na een welkomstdrankje gaat u op het strand aan tafel. Onze chef-kok van de avond maakt voor u een heerlijke maaltijd van vers gevangen vis en andere bijgerechten klaar. Een geweldige manier om uw reis af  te sluiten en de  laatste avond in Hoi An door te brengen.

  Inclusief:
  • An Bang Beach afscheidsbarbecue
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 11 Nachtreis

  Na heerlijk te hebben ontbeten is het tijd om het prachtige Vietnam achter u te laten. Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven van Da Nang gebracht voor uw  binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City, waar u aansluitend terug vliegt naar Amsterdam. 

  Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een schitterende en inspirerende reis in Vietnam!

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht Da Nang - Ho Chi Minh City
  • Intercontinentale vlucht Ho Chi Minh City - Amsterdam
 • Dag 12 Vertrek

Accomodaties

 • Mekong Lodge

  Mekong Lodge is een charmant eco-resort gelegen langs de oever van de rivier de Tien. De lodge beschikt over 30 bungalows (12 met zwembaden), zorgvuldig gebouwd in de lokale stijl van het platteland omgeven door bloemen en fruitbomen, midden in het hart van de Mekong Delta. Gasten kunnen comfortabel leven als een local, de bruisende rivier bezoeken of een bezoek aan de mooie drijvende markt en schilderachtige dorpjes. Deze lodge wordt ook wel de Green Pearl of the Mekong Delta genoemd.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Hotel des Arts Saigon MGallery Collection

  Het Hotel des Arts is centraal gelegen in de meest levendige wijk van Ho CHi Minh City, op een steenworp afstand van de Notre Dame, het Opera House, het historische Saigon Central Post Office en andere belangrijke toeristische attracties. Elegante kamers en statige suites doen denken aan vervlogen tijden en nodigen u uit om u thuis te voelen in stijl. Een gezellig restaurant, een kunst café en een lounge rooftop bar bieden u een verleidelijke keuze uit de Westerse en Aziatische keuken.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa

  Pilgrimage Village is ideaal gelegen in de rustige landelijke omgeving van Hue. De accommodatie is omgeven door weelderige tuinen en heeft een mooi zwembad. Binnen 20 minuten rijden bent u in het centrum van Hue. Met 99 kamers en villa's heeft het resort de warmte en rust weten te behouden en biedt het een sfeervol verblijf .

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Anantara Hoi An Resort

  Ervaar een idyllische mix van ontspanning aan de rivier en de bekende Anantara-luxe. Het UNESCO Werelderfgoed voor de deur en de prachtig stranden van Hoi An op slechts een korte fiets- of boottocht gelegen. Anantara Hoi An Resort ligt op een prachtige locatie aan de oevers van de Thu Bon-rivier en is een charmant boetiekhotel in het historische havenstadje. Ontworpen met Franse, Nederlandse, Chinese en Japanse invloeden die Hoi An's fascinerende culturele diversiteit onthullen. De accommodatie heeft mooie kamers en suites, portieken met comfortabele ligbedden, uitzicht op de rivier of de binnenplaats en een tuin.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Mekong River Delta

  De Mekong Delta in het zuiden van Vietnam bestaat uit een 60.000 km lang netwerk van verbonden waterwegen die zich uitstrekt over drie Vietnamese provincies. Deze weelderige, tropische delta wordt gedomineerd door de machtigste rivier van Zuidoost-Azië, de Mekong. Het verkennen van deze rivieren en hun talrijke zijrivieren is natuurlijk ideaal per boot. Het gebied zit vol met kleine ambachtelijke dorpjes, Khmer pagodes, prachtige mangroves, schilderachtige boomgaarden en een aantal opmerkelijke drijvende markten.

 • Vietnam

  Bruisende steden, stille stranden, gecultiveerde rijstterrassen, hoge bergen, een veelheid aan etnische culturen: Vietnam is heerlijk veelzijdig. Door Vietnam reizen biedt prachtige natuur, een fascinerende geschiedenis en ongeëvenaarde cultuur. Het is een land van hardwerkende, ambitieuze mensen, die met volle kracht hun natie opstuwen tot een welvarende samenleving.

  Avila Reizen ontwerpt Vietnam reizen die de veelzijdigheid van Vietnam samenbrengen - van authentieke pho tot een fietstocht in de noordelijke bergen, iedere reis is uniek.

 • Ho Chi Minh City

  Ho Chi Minh City (voorheen Saigon) barst van de energie. Hoogtepunten zijn onder andere de bruisende Ben Thanh markt en de Nha Hang Ngon markt, waar u kunt proeven van traditioneel 'street food' uit één van de vele eetstalletjes geserveerd in een lommerrijke tuin. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn de Notre-Dame basiliek, de Jade Emperor Pagoda, het War Remnants museum, en de Khanh Van Nam Vien Pagoda.

  In de stad is een duidelijke mix van zowel Amerikaanse als Chinese invloeden te vinden. Het is een modern ontwikkelde stad, zonder de Vietnamese trekken te verliezen. Moderne wolkenkrabbers afgewisseld met Chinese stijl pagodes en kraampjes en de straatverkopers die hun producten proberen te verkopen, maken Saigon tot de meest dynamische stad van Vietnam.

 • Hue

  De voormalige hoofdstad is het culturele en religieuse centrum van Vietnam en behaalde de werelderfgoed lijst van Unesco in 1993. De stad dankt zijn charme voor een deel aan haar ligging aan de Perfume rivier, maar belangrijker nog, aan de vele oude tempels en paleizen, de overblijfselen van de laatst overgebleven Vietnamese; Nguyen dynastie. De 19e eeuwse Hue Citadel (ook wel bekend als de Keizerlijke Stad) is erg indrukwekkend. Daarnaast zijn er verspreid langs de oever van de rivier talloze andere heiligdommen en stupa’s, waaronder de Thien Mu pagode met zijn achthoekige toren. Daarnaast kunt u ook buitengewoon goed eten in één van de vele restaurantjes in de stad.

 • Hoi An

  Hoi An aan de kust in centraal Vietnam, is betoverend. Hoi An de eens zo bruisende havenstad heeft een kleurrijke mix van Frans, Chinees en Japans geïnspireerde architectuur. Gekenmerkt door haar vele grachten, bruggen en tempels. Een fijne bijkomstigheid is dat er zijn geen auto’s zijn toegestaan ​​in de belangrijkste straten. De waterkant is zeer levendig met boutique hotels, restaurants en ambachtelijke winkels. Breng ook een bezoek aan de ruïnes van My Son Sanctuary, een oud hindoe tempel complex.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan voor € 3.750,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Als u ervoor kiest om te verblijven in een eenpersoonskamer dan geldt een toeslag van € 650,- per persoon op de reissom.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 •  Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Overnachtingen in sfeervolle en bijzondere accommodaties
 • Nederlandse gids gedurende de reis
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Entreegelden gedurende het landprogramma
 • National Geographic (of soortgelijke) reisgids
Exclusief
 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
 • Stoelreserveringen
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
 • Eventuele fooien