boutique

De geheimen van de Amazone

Programma

 • Dag 1 tot en met 2 Lima

  Per rechtstreekse KLM vlucht arriveert u in Lima. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht waar u de eerste twee nachten van de reis zult verblijven. U verblijft in een boutique hotel in de wijk Barranco. Dit is de kunstenaarswijk met een zeer uitgebreide keuze aan uitgaansgelegenheden en de beste restaurants met voortreffelijk Peruviaans eten. 

  De volgende dag maakt u samen met uw gids een citytour. Uw gids neemt u mee naar het koloniale centrum van de stad dat vandaag de dag op de werelderfgoed staat. Verder zult u ook Chinatown en de levendige wijk Miraflores aandoen. U eindigt de city tour met een lunch in een authentieke ceviche bar waar uw gids ook meer kan vertellen over de Ceviche cultuur. De Peruviaanse keuken is bezig de wereld te veroveren en Lima is de hotspot om kennis te maken met de overheerlijke smaken en geuren. 

  Inclusief:
  • Intercontinentale vlucht naar Lima
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Privé citytour Lima inclusief lunch, transfer en Engelssprekende gids
  • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Dag 3 tot en met 6
  Dag 3

  Per privétransfer reist u naar Iquitos in het Peruaanse Amazone gebied. Vandaag gaat u aan boord van de Delfin I Cruise. Delfin Amazon Cruises komt overeen met uw bestemming, reisroute en reisdromen in de Amazone. De cruise biedt een ervaring aan boord die ongeëvenaard is en u meeneemt naar plaatsen waar weinigen eerder zijn geweest.

  In de volgende dagen ervaart u een ideale combinatie van natuurlijke wonderen, dramatische landschappen, inheemse cultuurgeschiedenis en tevens kunt u naar eigen keuze het regenwoud verkennen terwijl u de natuur op zijn best kunt bezichtigen.

  Nadat u aan boord bent van de cruise, zal u de middag beginnen met een happy hour en daarna heeft u de tijd om zich te oriënteren en te genieten van de omgeving. Tevens zult u uw eerste excursie gaan maken. U stapt aan boord van een skiff (een eenpersoons roeiboot) waarbij u gaat pedellen naar uw eerste locatie, bevolkt door luiaards, leguanen en onlangs een nieuwe favoriete locatie voor miereneters. Vogelliefhebbers kunnen hier de bijzondere geelstuitbuidelspreeuw en de zeer elegante zilverreigers vinden.


   

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht naar Iquitos
  • 5 dagen / 4 nachten Delfin I Cruise op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de cruise met Engelssprekende gidsen en transfers
  Dag 4

  U begint de dag met een ochtendwandeling over de junglepaden van Fundo Casual. De gidsen nemen u mee diep het regenwoud in om bijzondere wezens en vegetatie te bewonderen. Een lokale assistent kan ook met u meegaan; deze mensen zijn inwoners van de jungle en kunnen u dichter bij verschillende dieren brengen, zoals kikkers, slangen en insecten. In geval van slecht weer bieden ze rubberen laarzen en regenponcho's aan.

  Na een heerlijke lunch bezoekt u Nauta Caño Creek, waar u de kans krijgt om te kajakken. Ga ook vissen op de beroemde piranha, een heerlijke en uitdagende ervaring die u niet snel zult vergeten! Naarmate de avond dichterbij komt, neemt uw gids u mee op een nachtsafari op zoek naar kaaimannen, alligators en nachtvogels.

  Dag 5

  In de ochtend begint u met een excursie naar het Amazone Park. Via een hike over het junglepad zult u tientallen meters boven de grond niet alleen duizelingwekkende nieuwe hoogten tegenkomen, maar ook vogels en andere dieren die niet vanaf de junglebodems te zien zijn. Elke laag onthult iets nieuws dat niet in andere lagen te zien is. Op een hoogte van meer dan 25 meter en een lengte van meer dan 500 meter, biedt de luifel loopbrug u een ongeëvenaard uitzicht op het Amazone regenwoud, de natuur en vegetatie. Het is toegankelijk voor iedereen en vereist geen speciale vaardigheden of uitrusting. De hangende bruggen liggen verspreid over 14 van de grootste bomen van het gebied en zijn een van de langste overkappingen in de wereld.

  In de middag vaart u met 'een skiff boat' ( 8-persoons bootje) de Yanayacu Pucate rivier op, op zoek naar de roze rivierdolfijn. Deze zeldzame soort wordt gevonden in de zoetwaterrivieren van de Amazone nabij Iquitos. De Amazone-rivierdolfijn is sociaal, vriendelijk en uiterst intelligent. Tevens houden ze van het gezelschap van mensen. Hier krijgt u de kans om met deze unieke dolfijnen te zwemmen!

  Dag 6

  U zult als eerste een bezoek brengen aan verschillende Amazone-dorpjes. Samen met uw gids maakt u een korte jungle wandeling om lokale dorpelingen te ontmoeten die generaties lang in het Amazonegebied van Peru leven. Verder brengt u een bezoek aan de Ribenero gemeenschap, unie van de rivieren.

  In de middag vaart u langs de Yarapa rivier waarbij u deze zijrivier innig zal gaan verkennen. Luister aandachtig naar de geluiden uit de mysterieuze jungle en houd uw ogen goed open om bijzondere amazone dieren te spotten.

 • Dag 7 tot en met 9 The Sacred Valley of the Incas
  Dag 7

  Vandaag brengt u in de ochtend een bezoek aan het reddings- en rehabilitatiecentrum van de rivierzoogdieren (ACOBIA). Het centrum ligt in de buurt van Iquitos waar u de zeekoeien kunt leren kennen en meer te weten kunt komen over deze volgzame wezens en waarom ze op de lijst van bedreigde diersoorten staan. Tijdens uw bezoek krijgt u ook de kans om deze vriendelijke zeekoeien te aaien en te voeren.

  Daarnaast zijn er nog andere dieren die door het centrum worden verzorgd, zoals verschillende apensoorten en rivierotters die ook uit gevangenschap zijn gered. Daarna is het dan echt tijd om het Amazonegebied te verlaten. Per transfer en binnenlandse vlucht reist u naar Cusco voor uw volgende avontuur. De komende dagen staan in het teken van de wonderlijke heilige vallei van de Inca’s, het hartland van de vroegere Inca cultuur. Bij aankomst in Cusco reist u per privétransfer naar de heilige vallei van de Inca’s waar u onder andere tientallen ruïnes vindt die uit het Inca tijdperk afstammen. Verder zijn er verschillende inheemse marktjes waar u doorheen kunt wandelen en typische kleurrijke kleedjes en andere spulletjes kunt kopen.

  In de avond zult u gaan dineren in het MIL restaurant wat een nieuw restaurant is van de Peruaanse chefkok Virgilio Martínez Véliz. De reis naar het restaurant nabij de Inca ruïnes van Moray is al een bijzondere ervaring opzich, maar het eten zelf zal voor de meesten onbekend zijn. De focus van de keuken richt zich op het omliggende landschap van de Andes en de technieken uit het verleden. De chefkok wil met zijn culinaire gerechten de mensen kennis laten maken met Peru als prachtig land vol met unieke ingrediënten, landschappen, cultuur, traditie en geschiedenis, maar vooral degenen die daar wonen en vertellen over hen. 

   

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht naar Cusco
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Diner in restaurant MIL (tasting menu) inclusief transfer
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 8

  U maakt vandaag een privé-excursie naar Pisac waarbij u ook een bezoek brengt aan de ruïnes. De grootsheid van de Inca’s komt hier voor het eerst tijdens uw reis goed naar voren. U zult een uitgebreide wandeling maken over oude Inca paden, de uitzichten zijn fenomenaal. In het dorpje Pisac bezoekt u de kleurrijke indianenmarkt.

  Inclusief:
  • Privé-excursie Pisac ruïnes en omgeving inclusief transfer en Engelssprekende gids
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 9

  Er staat u wederom een bijzondere dag te wachten, u maakt een dagexcursie door de Heilige Vallei. Samen met een gids brengt u als eerste een bezoek aan Chinchero. Dit dorp staat volgens oude Inca overlevering bekend als de geboorteplaats van de regenboog, en vormt een bijzondere mix van Spaanse en Inca invloeden. Vanuit Chinchero gaat u verder naar de zoutterrassen van Maras, waar u de hoogstandjes van de Inca landbouw kunt aanschouwen. Ook bezoekt u deze dag de cirkelterrassen van Moray waar u technische hoogstandjes van de agricultuur van de Inca’s te zien krijgt. 

  Inclusief:
  • Privé-excursie Chinchero, Maras en Moray inclusief transfer, Engelssprekende gids en entreegelden
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 10 Machu Picchu Pueblo

  In de ochtend brengt u een bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo wat na Machu Picchu misschien wel de allermooist Inca site is, vooral de setting biedt een sprookjesachtige schoonheid. Daarna reist u naar het treinstation van Ollantaytambo. Hiervandaan neemt u de trein naar Aguas Calientes, een mooie route waar u dankzij de panoramische ramen een prachtig uitzicht heeft. Eenmaal aangekomen wordt u wandelend naar uw hotel gebracht. De middag heeft u ter vrije besteding. Een leuk en lekker restaurant om een hapje te eten is Indio Feliz. Het restaurant serveert een Peruviaans-Franse keuken.

  U kunt vanuit Aguas Calientes mooie wandelingen in de omgeving maken, bijvoorbeeld naar de top van de Cotahuasi of naar de waterval (bij uw hotel kunt u hier meer info over krijgen, laat u goed informeren).

  Inclusief:
  • Privé-excursie Ollantaytambo met Engelsprekende gids
  • Vistadometrein naar Aguas Calientes
  • Bagagetransfer
  • Begeleide wandeling naar uw hotel
  • Overnachting op basis van volpension
 • Dag 11 tot en met 13 Cusco

  Vroeg in de ochtend neemt een gids u mee naar de verloren stad van de Inca's, Machu Picchu. Hier maakt u een uitgebreide rondleiding terwijl de zon opkomt en een prachtig uitzicht biedt. Daarna zal u per transfer worden teruggebracht naar het treinstation Aguas Calientes. Per trein en transfer reist u naar de levendige stad Cusco. Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen. De dagen in Cusco heeft u daarom ook ter vrije besteding.

  Inclusief:
  • Sunrise Tour Machu Picchu en Huayna Picchu inclusief bus, Engelssprekende gids en entreegelden
  • Vistadome trein naar Ollantaytambo
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Dag 14 tot en met 17 Mancora

  U reist vandaag per transfer terug naar de luchthaven van Cusco voor uw binnenlandse vlucht naar Tumbes. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw hotel in Mancora gebracht waar u de komende dagen heerlijk kunt ontspannen aan het strand. Deze bestemming heeft mooie stranden met hoge golven waardoor het als ware surfbestemming kan worden gezien. Vergeet zeker geen verse ceviche te eten op een terrasje en te proosten met een Pisco Sour op deze mooie en bijzondere reis!

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht naar Tumbes
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Dag 18 Lima

  Per binnenlandse vlucht vliegt u terug naar de wereldstad Lima waar u de laatste nacht van uw reis zult verblijven. U verblijft ditmaal in de wijk Miraflores met een prachtig uitzicht op de Pacifische Oceaan.

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht naar Lima
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 19 Nachtreis

  Uw bijzondere reis door Peru is alweer bijna tot zijn einde gekomen. Aan het einde van de middag wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht vanwaar u per intercontinentale vlucht weer terug naar Amsterdam vliegt. U zult de volgende dag arriveren in Nederland.

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Intercontinentale vlucht naar Amsterdam
 • Dag 20 Vertrek

Accomodaties

 • Hotel Casa Republica

  Casa Republica is een boetiekhotel in de Boheemse wijk Barranco, Lima. Een 100 jaar oud republikeins herenhuis is omgebouwd tot een boetiekhotel met 22 kamers dat het karakter en de charme van het tijdperk uitstraalt. Het ligt op een steenworp afstand van veel van de beste bars en restaurants van Lima en beschikt over een fantastische bar op het dak met uitzicht op de oceaan en prachtige kamers met historische kenmerken. 

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Inkaterra Hacienda Urubamba

  Inkaterra Hacienda Urubamba is het nieuwste hotel van het Inkaterra-portfolio. Het is een modern hotel in haciënda-stijl in de Heilige Vallei van de Inca's, tussen Cusco en Machu Picchu in gelegen. Inkaterra Hacienda Urubamba ligt op het platteland in een prachtig gebied en beslaat ongeveer 100 hectare, omringd door imposante groene bergen. Alle 12 kamers in het Casa Hacienda en 24 zelfstandige luxe casita's bieden een adembenemend uitzicht op de vallei en dompelen u onder in open ruimte, rust en ontspanning. Architectuur en interieurs zijn geïnspireerd geraakt door de culturele geschiedenis van het gebied, met koloniale meubels, authentieke Incamaskers en handgemaakt houtwerk die bijdragen aan de lokale charme van de hacienda.

  Een Earth to Table-concept wordt uitgevoerd met een 10 hectare grote biologische plantage waar gasten hun producten zelf kunnen plukken. Koolstofvrije gewassen zoals quinoa, gigantische maïs van Urubamba, medicinale kruiden en een verscheidenheid aan aardappelen worden gekweekt met traditioneel handgereedschap en ossen, net zoals dit eeuwen geleden gebeurde.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Sumaq Hotel Machu Picchu

  Sumaq Machu Picchu Hotel is een familiehotel met een bevoorrechte locatie in het historische heiligdom van Machu Picchu, aan de oever van de Vilcanota-rivier en in de buurt van de belangrijkste toeristische attracties. Een verblijf in Sumaq betekent genieten van de prachtige landschappen van Machu Picchu, waar u een weelderige vegetatie, enorme bergen, valleien, de Vilcanota-rivier, een waterval en oude paden vindt. Geniet van de exclusieve haute cuisine die traditionele Peruaanse gerechten biedt, bereid met exotische ingrediënten uit zuidelijk Peru.

  Uw verblijf: 1 nacht, Vol pension
 • Casa Cartagena Boutique Hotel & Spa

  In de hoogten van de Peruaanse Andes ligt de beroemde Inca-stad Cusco. Casa Cartagena Boutique Hotel & Spa Cusco is na jaren van restauratie, met behoud van het originele ontwerp van het oude huis, een luxe hotel in de stad geworden. Geniet van het comfort van dit magische toevluchtsoord, wat is verklaard als World Heritage Site, en van de unieke schoonheid van de muren die de Inca stenen met de koloniale architectuur combineert.

  Uw verblijf: 3 nachten,
 • Kichic

  Kichic is een ideaal hotel voor ontspanning en verbinding met uzelf en de natuur rondom het hotel. Het hotel beschikt over negen kamers, elk met een eigen karakter. De vegetarische keuken en Casera Integral Bar Marina zullen uw smaakpapillen tevreden stellen met een rijk menu aan zeevruchten. Het hotel heeft ook een yogaruimte waar elke dag lessen worden aangeboden.

  Uw verblijf: 4 nachten,
 • Belmond Miraflores Park

  Gelegen in één van de meest trendy wijken van Lima vindt u het Miraflores Park hotel. Dit hotel staat bekend vanwege de persoonlijke service, uitzonderlijke eetgelegenheden en niet te vergeten adembenemende uitzichten.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Iquitos

  De afgelegen stad Iquitos ligt aan de oevers van de Amazone-rivier in Noordoost-Peru en is alleen bereikbaar met het vliegtuig of een boottocht van 3600 kilometer langs de rivier. De stad wordt beschouwd als een van de beste plekken om het avontuur van een cruise op de Amazone-rivier te ervaren, en voor jungle-tochten die bezoekers in staat stellen om de kleurrijke fauna en flora te observeren.

 • The Amazon Peru

  De Peruaanse Amazone is een van de weinige overgebleven ongerepte natuurparken op aarde, uitgestrekt over 60% van het land en bestaat uit ongeveer 80% oerbossen. Met een ongelooflijke melange van wilde dieren, felgekleurde ara's en papegaaien, luidruchtige rode brulapen, capibara's en enorme Goliath vogel-eter spinnen, om er maar een paar te noemen.

 • Lima

  Lima was in de koloniale tijd de hoofdstad van het Spaanse Vice-koninkrijk Peru. Rondom de 'Plaza de Armas' en de 'Plaza de San Martin' getuigen de gebouwen van de rijkdom van weleer. U kunt er prachtige stadswandelingen langs verschillende monumenten maken zoals de kathedraal, het Peruviaans parlementsgebouw en het klooster van San Francisco. Het koloniale centrum van Lima staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Opvallend in Lima zijn de kliffen die vrijwel meteen achter het smalle strandje en de autoweg oprijzen uit zee. De gehele kustlijn kent daardoor spectaculaire uitzichten. Een fraai voorbeeld van de vergezichten over de stille oceaan vindt u in wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder. Iets zuidelijker van Miraflores ligt de kunstenaarswijk Barranco. Langs de Brug der Zuchten vindt u hier de beste restaurantjes.

 • Peru

  Peru is het meest bekend om de heilige archeologische plek Machu Picchu, elk jaar bezocht door onverschrokken wandelaars die de zware hellingen van de Inca Trail trotseren om de eeuwenoude ruïnes te verkennen. Maar het land heeft nog veel meer te bieden naast de mystieke allure van deze legendarische locatie. Onder andere palmenstranden, schilderachtige Andes dorpjes en archeologische schatten die uit honderden jaren vóór Machu Picchu dateren, alles is doordrenkt met een rijke melange van inheemse en koloniale culturen van het land. Net zo verleidelijk zijn de exotische uithoeken van Peru's Amazone regenwoud, prachtige eetgelegenheden in Lima, prachtige architectuur en het bruisende nachtleven, het glinsterende, berg-omringde water van het Titicacameer en de bruisende stad Cusco, door de Inca's aangeduid als 'het centrum van de wereld'.

 • Northern Andes

  Het langste gebergte ter wereld, de Andes, strekt zich uit langs de westelijke kustlijn van Zuid-Amerika, van Venezuela tot Argentinië. De noordelijke Andes omvat echter alleen Venezuela, Colombia en Ecuador. Het gebied beschikt over een aantal van de rijkste tropische bergbossen op aarde en is de thuisbasis van een groot aantal soorten waaronder de meeste van de spectaculaire beren ter wereld. Zeven verschillende ecoregio's zijn te vinden langs de weg, evenals talrijke charmante koloniale steden, Incaruïnes en natuurlijk Bogota - de hoofdstad van Colombia en de op twee na hoogste stad van Zuid-Amerika, op 2.640 meter boven de zee niveau.

 • The Sacred Valley of the Incas

  In de heilige vallei van de Inca’s vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Verder zijn er verschillende inheemse marktjes waar u doorheen kunt wandelen en typische kleurrijke kleedjes en andere spulletjes kunt kopen. De naam van de vallei is terecht gekozen, want de bijzondere omgeving met besneeuwde bergtoppen en de ruige Urubamba rivier die door het gebied slingert is werkelijk prachtig.

 • Machu Picchu Pueblo

  Machu Picchu Pueblo is een stad aan de rivier, bekend om de beroemde Machu Picchu-ruïnes. Deze stad in het nevelwoud is omringd door torenhoge beboste kliffen en beschikt over een eindeloos aanbod van hotels, restaurants, markten en labyrintische straten. Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische site van Machu Picchu te verkennen. Bezoekers kunnen daarnaast ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, zoals: een ontspannende massage na een lange verkenningsdag, een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling op de Putucusi-berg of een bezoek aan de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond. Mis ook het Machu Picchu Museum en de Botanische Tuinen niet.

 • Machu Picchu

  Machu Picchu ligt meer dan 1800 meter boven de zeespiegel in bergtoppen van Peru, het is één van de meest indrukwekkende archeologische plekken in de wereld. Deze legendarische stad werd verlaten door het Inca-rijk, door de jungle overgenomen en pas herontdekt in 1911. Gebouwd door de Inca's op de top van "Machu Picchu" (Oude Top), vindt u de 'Verloren Stad van Machu Picchu', een plek van buitengewone schoonheid en enorme archeologische betekenis. Het weerspiegelt het Incarijk op zijn hoogtepunt, met reusachtige muren, terrassen en hellingen die lijken te zijn gesneden in de rotsformaties. De fenomenale technologische vaardigheden van de Inca-ingenieurs kan worden gezien in vele facetten van de plek: de hoge precisie van de massieve stenen gebouwen, de water kanalen die een diep begrip van hydraulica onthullen, en Intihuatana (het hoogste punt van de Zon), dat diende als een zonnekalender dat het planten en oogsten regelde.

 • Cusco

  Cusco, de vroegere hoofdstad van de Inca’s (de naam Cusco betekent navel der aarde in Quechua (de taal van de Inca’s), is met geen enkele andere stad ter wereld te vergelijken. De koloniale gebouwen zijn gebouwd op de fundamenten van de Inca’s welke op veel plekken nog duidelijk zichtbaar zijn. De stad telt oneindig veel monumenten en bezienswaardigheden en ligt schitterend in een vallei. Kunstenaars, wetenschappers, indianen en toeristen komen hier samen wat een magische sfeer creëert die u geproefd moet hebben.

  Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman, een excursie naar de zoutterrassen of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

 • Mancora

  Mancora is een kustplaats gelegen in Noordwest Peru. De plaats is gelegen in de Talara provincie en staat bekend vanwege de, voor Peruviaanse begrippen, mooie stranden en de hoge golven waardoor deze bestemming als ware surfbestemming kan worden gezien. Het tropische klimaat maakt dat deze locatie het gehele jaar een heerlijke temperatuur heeft om in te verblijven en bij te komen van alle indrukken die gedurende de reis zijn opgedaan. Geniet van zon, zee en strand op de Peruviaanse manier. U vindt talloze restaurantjes en winkeltjes in het gezellige kustplaatsje. Vergeet zeker geen verse ceviche te eten op een terrasje en te klinken op de mooie reis!

 • Pacaya-Samiria National Reserve

  Het Pacaya-Samiria National Reserve is het grootste beschermde gebied van Peru en verreweg het grootste beschermde wetlandreservaat ter wereld, doordrenkt met meren, palmmoerassen en beken. Het reservaat ontvangt een gemiddelde jaarlijkse regenval van bijna 3.000 mm en wordt een overstroomd bos in het regenseizoen.

  Het is een hotspot voor biodiversiteit, waar bezoekers de kans krijgen om een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild te ervaren. Onder de primaatsoorten bevinden zich de monnik saki-aap met zijn grijze en zwarte lichaam, zijn naakte gezicht en lange, ruige staart, en de tamarindeapel met zadelrug, waarvan de hoge getjilpnoten gemakkelijk kunnen worden verward met die van een zwerm vogels.

  Het is ook een goede plek om de prachtige morphovlinder te spotten, lui flapperend langs open gangen door het bos of langs de rivierranden van laaglandbos op zonnige dagen, evenals een groot aantal vogelsoorten waaronder papegaaien, ara's, haviken en de lawaaierige lachende valk , genoemd naar zijn luide falsetto-oproep.

 • Amazon Basin

  De Amazone is ‘s werelds grootste regenwoud met een biodiversiteit die nergens ter wereld geëvenaard wordt. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aarde. Overtreffende trap en mega cijfers daargelaten, is een verblijf in de jungle toch wel de aangewezen manier om getallen om te zetten naar beleving. De rijke flora en fauna overtreffen de verwachting van elke bezoeker. Per boot en te voet verkent u het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, krokodillen en andere jungledieren!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 11.495,- per persoon.
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)Binnenlandse vluchten zoals genoemd in programmaOvernachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties5-daagse Amazone cruise op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de cruiseAlle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder bezoek aan Machu Picchu en excursies in de heilige valleiAlle genoemde, benodigde privétransfersEntreegelden nationale parken indien van toepassingNational Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)Upgrade kamertypeReis en/of annuleringsverzekeringNiet genoemde maaltijden en excursiesStoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reisEventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemmingBijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)Administratiekosten (€35,- per boeking)Eventuele fooien