unique

Ecuador & Galapagos Connaisseur reis

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Programma

 • Dag 1 tot en met 3 Quito
  Dag 1

  Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst heeft u een ontmoeting met een representant van onze lokale vertegenwoordiging, welke u de benodigde informatie en vouchers overhandigd. Een transfer brengt u naar het hotel waar u de komende nachten zal verblijven. U verblijft deze nachten in Casa Gangotena, een gezellige Bed and Breakfast in het koloniale centrum van de stad.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Quito

  • Meet & Greet op de luchthaven

  • Privétransfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 2

  De volgende dag neemt een Engelssprekende gids u mee langs een aantal van de mooiste plekken van Quito! Na de wandeling door Quito zult u lunchen op een mooie locatie in de stad.

  Inclusief:

  • Quito Walking Tour inclusief lunch

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 3

  Vandaag maakt u een stadstour samen met de gids om de onontdekte plekken van Quito te ontdekken. U bezoekt een lokale traditionele markt en verschillende traditionele winkels. 's Avonds dineert u in het restaurant Theatrum. Dit restaurant is gelegen in het Sucre nationaal theatergebouw op een bekend plein in Quito. Hier geniet u van de Ecuadoriaanse keuken en goede wijnen.

  Inclusief:

  • Avila Experience - Local Quito

  • Diner Theatrum

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 4 tot en met 5 Mashpi Biodiversity Reserve

  U reist met privé transport naar de Mashpi lodge aan de westkant van de Andes. De komende dagen staan in het teken van de mistige nevelwouden vol varens en bromelias. Dit is het ecosysteem van de kolibrie en vele andere kleurrijke vogels. Het nevelwoud rondom Mindo is al meerdere malen tot meest vogelrijke gebied ter wereld uitgeroepen (het gaat hier om soortenrijkdom niet de absolute aantallen). U verblijft twee nachten in de Mashpi lodge en zult daar wandelmogelijkheden hebben en op zoek gaan naar verschillende vogelsoorten en de mooiste groene locaties. Vanuit uw kamer kijkt u al het woud in. Het privé reservaat van de lodge biedt u een luxe ervaring in maagdelijk woud. De Mashpi lodge ligt verscholen middenin de sprookjesachtige nevelwouden van Ecuador. Een volstrekt unieke en luxe ervaring waarbij comfort in harmonie is met de prachtige omliggende natuur. Er is onder andere een uitkijktoren, een luchtfiets en een kabelbaan. Tijdens uw verblijf zijn de maaltijden inbegrepen.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar uw lodge

  • Twee overnachtingen op basis van Vol Pension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge met kundige gidsen.

 • Dag 6 tot en met 7 Otavalo

  Uw unieke ervaring in het nevelwoud eindigt en u reist met met privé vervoer met Engelstalige chauffeur door naar de omgeving van Otavalo waar u de komende twee nachten zult verblijven. Hacienda Zuleta is een traditionele 17e eeuws landgoed dat nog altijd in handen is van de dochter van een ex president. Het landgoed is inmiddels omgetovert tot tot een waar paradijs voor de ecotoerist met oog voor charme en comfort. Het ruige terrein nodigt uit voor wandelingen en paardrijdtochten in een decor van een ruig Andes landschap. Met wat geluk vliegt er een condor over en er zijn zelfs wel eens brilberen waargenomen. Laat u de komende dagen bekoren door deze bijna magische plek.

  De volgende dag heeft u privé tranport en gids tot uw beschikking waarmee u de omgeving zult ontdekken.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar uw hotel

  • Privétransfer en gids tot uw beschikking op dag 7

  • Twee overnachtingen op basis van Vol Pension

 • Dag 8 tot en met 10 The Amazon Ecuador

  Vandaag start u aan een spannend avontuur door het Ecuatoriaanse gedeelte van de Amazone, ’s werelds grootste regenwoud. Te voet en per boot verkent u de komende dagen het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, tapirs en andere jungledieren! De komende dagen zal uw lokale gids (een Quichua indiaan) u de wonderen van de Amazone tonen. Het is altijd een verrassing wat u precies zult zien. U bevindt zich op één van de meest bio diverse plekken ter wereld. Hierbij gaat het niet zozeer om de aantallen van de verschillende dieren- en plantensoorten maar om de verscheidenheid. Op één hectare komen meer bomensoorten voor dan in heel Noord-Amerika. Vogelaars komen van over de hele wereld om tanagers, papegaaien, toekans, parkieten, spechten, hoatzins en talloze andere soorten te zien.

  Inclusief:

  • Drie overnachtingen op basis van Vol Pension inclusief transfer van begin- en eindpunt en activiteiten georganiseerd door de lodge met kundige gidsen.

 • Dag 11 Quito

  Nog een avond kunt u Quito opnieuw beleven alvorens u doorreist naar de volgende reisbestemming. U overnacht nog één nacht in Casa Gangotena. Wij hebben een diner bij een exclusief restaurant opgenomen in het programma.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar uw hotel

  • Diner

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 12 tot en met 18
  Dag 12

  Een transfer brengt u naar de luchthaven van Quito vanwaar u middels een binnenlandse vlucht naar de Galapagos Eilanden vliegt. Een transfer brengt u naar de haven, waar u aan boord gaat van de Petrel Luxury. De komende dagen staan in het teken van de Galapagos archipel. De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

  Aan boord krijgt u een korte introductie met informatie over het schip en het eiland San Cristobal. In de middag bezoekt u het Interpretation Center. Hier vindt u een aantal tentoonstellingen over de geschiedenis en de biodiversiteit van de Galapagos eilanden. Hierna zult u leren over de Galapagosreuzeschilpadden in het nationaal park. Hier vindt u de schilpadden maar ook verschillende vogels. Na de excursies zult u aan boord gaan waar u wordt welkom geheten door de bemanning en zult afvaren. U vaart 's nachts naar uw volgende bestemming.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Quito - San Cristobal

  • Zeven overnachtingen Petrel Luxury cruise op basis van Vol Pension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

  Dag 13

  Vandaag bezoekt u Espanola Island. Uw eerst stop is Gardner Bay aan het oosten van het eiland. Hier vindt u verschillende vogels en zeeleuwen. De rotstige kust maakt dit een goede plek om te snorkelen en duiken. U kunt hier verschillende activiteiten ondernemen zoals snorkelen, een boottocht met een kleine boot, een kayak tocht of een korte wandeling van een kilometer langs de kust. Hierna bezoekt u Osborn Islet waar u, nadat u aan wal komt, een wandeling kan maken langs het witte strand waar vele zeeleuwen aan het luieren zijn in de zon. U kunt het water induiken om te zwemmen met de jonge zeeleuwen. Na de lunch brengt u een bezoek aan Suarez Point, een buitengewone plek voor wildlife. Hier maakt u een wandelingen om de vele verschillende dieren te zien. Na deze bijzondere dag zult u terugkeren aan boord voor uw diner.

  Dag 14

  Uw eerste stop op Floreana Island is Cormorant Point, waar een zoutwater lagoon vele flamingo's aantrekt. U maakt een wandeling om dit te bekijken. u zult tevens langs de 'Green Beach' en de 'Four Sand Beach' komen. Hierna maakt u een snorkelexcursie op een van de beste snorkelplekken van de Galapagos, Devil's Crown. Door erosie ligt de krater van deze voormalige vulkaan gedeeltelijk onderwater, alleen de noordelijke en de zuiderlijke zijde van de krater steken uit het water. Het koraalrif in het midden trekt veel mariene leven aan en kunt hier genieten van de verscheidenheid van het mariene leven. Na de lunch aan boord zult u een bezoek brengen aan Post Office Bay, waar u de bekende oude postbus vindt.

  Dag 15

  Vandaag brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Station. In dit centrum leven vele soorten schilpadden gezamenlijk. Ook zorgt een organisatie voor wetenschappelijke benadering voor het behoud van de Galapagos en de wildlife. 's Middags bezoekt u de hooglanden van Santa Cruz. U maakt een wandeling over een pad vanwaar u de heuvels, vulkanen en wildlife goed kunt zien. Dit gebied herbergt veel reuzeschildpadden en verschillende soorten vogels en eenden.

  Dag 16

  De volgende stop is Sullivan Bay op Santiago Island. Het gebied is bedekt met Pahoehoe lavastromen gecombineerd met A'A lava. Het was 200 jaar geleden erg actief, wat geologisch erg jong is. De gevormde magma is plat, maar de beweging van de ondergrondse lava, de snelle koeling en andere uitbarstingen leidden tot verschillende breuken op vele plaatsen. U maakt een wandeling om de omgeving te zien. Na de lunch aan boord bezoekt u het kleine Bartholomew Island, waar u de beroemde Pinnacle Rock vindt. Bartholomew bestaat uit een uitgestorven vulkaan met een verscheidenheid aan rode, oranje, zwarte en zelfs groene vulkanische formaties. Een trap leidt u naar de top van de vulkaan waar u het beste uitzicht heeft op de eilanden. Het strand is perfect voor snorkelen en mogelijke waarnemingen van de Galapagospinguïn.

  Dag 17

  Genovesa is een van de meest vergelegen eilanden van het Galapagos archipel en de lange trip meer dan waard. Na het ontbijt zult u aanmeren bij het verlaten strand van Darwin Bay, waar een gids u meeneemt voor een wandeling. Daarna zult u terug aan boord gaan van waar u een snorkel activiteit maakt. Rond lunchtijd zult u verder varen naar de ingang van de caldera waar u Prince Philip's Steps bezoekt.

  Dag 18

  U vaart terug richting Santiago. Hier bezoekt u verschillende plekken. De eerste stop is Puerto Egas met zwarte stranden, ooit een kleine zoutmijn in de jaren 60. Daarna bezoekt u Espumilla Beach wat een populaire plek is voor de mariene leguanen. U maakt hier een wandeling over het strand. De laatste stop is Buccaneer Cove. Jaren geleden was Buccaneer Cove een veilige haven voor piraten in de vijftiende en zestiende eeuw. Zeeschildpadden bewonen de plek nu en graven hun nesten voor hun eieren in de buurt van de Mangrove bomen. Het is een geweldige locatie om te snorkelen en veel zeevogels en zeeleeuwen zijn hier te vinden. Na deze dag spendeert u de laatste avond aan boord en vaart u richting uw laatste bestemming, Punta Carrion.

 • Dag 19 Nachtreis

  Punta Carrion is een prachtige lagune met turquoise water met een grote variëteit aan vissen, roggen en haaien. U vaart hier met een klein bootje naar de perfecte plek om te snorkelen. Hierna zult u aan land gaan waar een transfer u naar de luchthaven brengt. Helaas is uw prachtige reis door Ecuador tot een einde gekomen. U vliegt via het vasteland van Ecuador terug naar Amsterdam.

  Inclusief:

  • Transfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Galapagos - Guayaquil

  • Intercontinentale vlucht Guayaquil - Amsterdam

 • Dag 20 Vertrek

Accomodaties

 • Casa Gangotena Hotel

  Het historische herenhuis is gerestaureerd als een elegant boetiekhotel. Casa Gangotena ligt op een steenworp afstand van verschillende bezienswaardigheden zoals de Jezuïetenkerk van La Compañía de Jesús, Plaza Santo Domingo, het paleis en de drukte van de oude stad van Quito. Het hotel op de hoek van Plaza San Francisco is geïnspireerd op de Renaissance gecombineerd met neoklassieke elementen. Er is een restaurant en loungen plekjes zowel binnen als buiten.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Mashpi Lodge

  De Mashpi Lodge is ontworpen om optimaal van de serene natuurpracht te kunnen genieten. Het vijf-sterren niveau beperkt zich niet uitsluitend tot de accommodatie: het comfort, de service én de gidsen – tijdens een verblijf zijn natuurexcursies inbegrepen (bijvoorbeeld met een luchtfiets, een kabelbaan, naar een waterval of op zoek naar vogels) – zijn van gelijkwaardig, als niet hoger, gehalte.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Hacienda Zuleta

  De Ecuadoriaanse hacienda wordt door onder andere National Geographic Traveller erkend als één van de meest authentieke plekken van Zuid-Amerika om te bezoeken, een Ecuadoriaans hotel als geen ander! Zuleta is een koloniale (werkende) boerderij dat tot de familie van meneer Galo Plaza Lasso behoord, een voormalig president van Ecuador. De hacienda ligt in een spectaculair een oorspronkelijk gedeelte van het Andes gebergte.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • La Selva Amazon Ecolodge & Spa

  Gelegen in het paradijselijk regenwoud van Ecuador en grenzend aan het Yasuni Nationaal Park ligt het luxe resort La Selva lodge. De lodge heeft uitzicht op het prachtige water van Lake Garzacocha. Als de nacht valt, zult u genieten van heerlijke gerechten in het restaurant bereid door beroemde chef-koks met op de achtergrond het gezang van de vogels en dieren van de Amazone. De stijlvolle cabaña's zijn geïnspireerd door native bamboe ontwerpen. Velen hebben tubs, regenwoud douches en uitzicht op het meer.

  Bij La Selva, is de dag gericht op excursies, waarin u en uw groep, begeleid wordt door een lokale Engelssprekende natuurgids waarbij u de paden, de lagune en rivieren van het Amazone regenwoud gaat ontdekken. Er zijn letterlijk duizenden planten en dieren die u kunt waarnemen in de buurt van de lodge en de lagune, zoals papegaaien, apen, toekans, kaaimannen en kikkers.

  Uw verblijf: 3 nachten,

Route

Bestemmingen

 • San Cristobal Island

  Het eiland San Cristobal is van alle Galapagos eilanden het langst bewoond. Dit komt doordat zich er een bron van zoet water bevindt. Het hoogste punt van het eiland meet 730 meter en is de top van een slapende vulkaan en ligt het meest Oostelijk gelegen.

  Bij helder weer is het absoluut een aanrader om naar de El Junco lagune te gaan, u wordt omringt door vele vogels. San Cristobal heeft een levendig centrum voor de avond waar niet alleen u maar ook de vele zeeleeuwen naar toe gaan, het geeft een prachtig zicht bij de baai.

 • Espanola Island

  Dit eiland staat bekend als 'Hood Island'. Española is de thuisbasis van een indrukwekkend aantal inheemse wilde dieren. Gardner Bay op de oostelijke oever van het eiland staat bekend om zijn prachtige strand waar bezoekers kunnen zwemmen of snorkelen tussen de zeedieren, waaronder een grote kolonie zeeleeuwen. Bezoekers kunnen een parcours van Gardner baai naar Punta Suarez volgen op het westelijke puntje van het eiland, dat beschouwd als een van de meest bijzondere natuurgebieden van de hele archipel. Hier vindt u een verrassende verscheidenheid van exotische vogels en reptielen, waaronder felgekleurde zee leguaan en de lava hagedis.

 • Floreana Island

  Floreana Island ligt het meest zuidelijke van alle eilanden. Het eiland kent een rijke geschiedenis van verhalen over zeerovers, piraten, walvisvaarders, en kolonisten. Bezoekers worden uitgenodigd om in de voetsporen te treden van de walvisvaarders van 1700 en een kaartje te sturen vanuit het beroemde "postkantoor". Op de noordelijke punt van het eiland ligt Punta Cormorant, met twee stranden, waarvan één strand een een broedplaats is van de Galapagos groene schildpadden. Tussen de twee stranden ligt een zout lagune dat flamingo's en andere kustvogels aantrekt.

 • Santa Cruz Island

  Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen.

 • Santiago Island

  Ten noordoosten van Santa Cruz Island ligt het langwerpige Santiago Island, ook wel San Salvador Island of James Island genoemd. De beste plek van het eiland is zonder twijfel Puerto Egas, waar u een lange lava-kust met rotsformaties vindt met een indrukwekkende verscheidenheid aan wildlife, waaronder leguanen en pelsrobben. Terwijl de geologie liefhebbers naar Sullivan Bay moeten gaan om de zwarte lavastroom te ontdekken, kunnen duikliefhebbers genieten van de duikplaats Cousin's Rock. Op deze plek bevindt zich een driehoekige steen die ongeveer 10 meter boven het water uitsteekt en bestaat uit lagen vulkanische rotsen.

 • Genovesa Island

  Genovesa ook wel bekend als “Bird Island”, ligt ongeveer 95 km ten Noord-Oosten van Santa Cruz. Dit hoefijzer-vormige eiland heeft zijn naam te danken aan de spectaculaire vogelobservatiemogelijkheden. Daarnaast heeft het eiland een vulkanische caldera waarvan de muur ineengestort is en daardoor de Great Darwin Bay is gevormd. Deze prachtige baai is omringd door kliffen en is de thuisbasis van fregatvogels en zwaluwachtige meeuwen, de enige nachtelijke soorten meeuw in de wereld. Het eiland biedt ook een heiligdom aan een indrukwekkende overvloed aan lava-meeuwen, tropische vogels, stormvogels en Darwin-vinkjes. Bezoekers vinden ook een prachtig kratermeer in het centrum van het eiland, evenals een groot Palo Santo-bos.

 • Quito

  Quito ligt gemiddeld 2.850 meter boven zeeniveau in het Andes gebergte. De koloniale binnenstad was één van de eerste stadscentra die op de wereld-erfgoedlijst belanden en is prachtig onderhouden. Quito wordt tot de mooiste steden van het continent gerekend. Het heeft ook één van de grootste koloniale centra van Latijns Amerika, enkel Havana op Cuba heeft een grotere historische kern, maar is lang niet zo mooi gerestaureerd. Buiten de oude binnenstad kent Quito ook moderne wijken.. Bij een heldere dag biedt Quito een prachtig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. En waar Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld heeft kijkt in Quito een stenen Maria vanaf de ‘Panecillo’ heuvel over de stad uit.

 • Ecuador

  Met buurlanden Colombia en Peru, is Ecuador een relatief klein land dat toch een verleidelijke scala aan prachtige landschappen, diverse diersoorten en interessante steden biedt. Het dichte Amazonewoud, torenhoge Andes bergtoppen, met palmen omringde Pacific Coast stranden en fascinerende historische plekken zijn allemaal onderdeel van de charmes van Ecuador. De voormalige Inca stad Cuenca is de op twee na grootste stad en een Unesco World Heritage Site. Deze verleidelijke stad, met zijn geplaveide straatjes, prachtige architectuur en fotogenieke pleinen, biedt een grote verscheidenheid aan musea en kunstgalerijen. De bruisende hoofdstad Quito is ook een bezoek waard. De meest schitterende parel van Ecuador is ongetwijfeld de Galápagos archipel in de Stille Oceaan, ongeveer 1000 kilometer ten westen van het vasteland. De prachtige, ongerepte landschappen en vruchtbare dieren in het wild, die Charles Darwin inspireerde, hebben deze cluster van eilanden een reisbestemming wereldberoemd gemaakt.

 • Northern Andes

  Het langste gebergte ter wereld, de Andes, strekt zich uit langs de westelijke kustlijn van Zuid-Amerika, van Venezuela tot Argentinië. De noordelijke Andes omvat echter alleen Venezuela, Colombia en Ecuador. Het gebied beschikt over een aantal van de rijkste tropische bergbossen op aarde en is de thuisbasis van een groot aantal soorten waaronder de meeste van de spectaculaire beren ter wereld. Zeven verschillende ecoregio's zijn te vinden langs de weg, evenals talrijke charmante koloniale steden, Incaruïnes en natuurlijk Bogota - de hoofdstad van Colombia en de op twee na hoogste stad van Zuid-Amerika, op 2.640 meter boven de zee niveau.

 • Mashpi Biodiversity Reserve

  De Mashpi reserve is een groot gebied met onaangeraakte wildernis wat tussen een nevelwoud en een regenwoud is gelegen. Het omringende nevelwoud is een paradijs voor vogelliefhebbers en wandelaars. Tussen de groene wouden leven maar liefst 450 vogelsoorten, waarvan 39 kolibries. Ook vindt u hier vele soorten orchideeën en bromelia’s, maar ook de zeldzame Andes beer.

 • Cloudforest Ecuador

  Running along most of the length of the country, Ecuador’s subtropical Cloud Forest is a wonderland of phenomenal nature, terrifying adventure sports, and traditional villages. Set at around 2000 metres above sea level, the forest lives up to its name with sky-scraping trees decorated with gorgeous brightly coloured orchids and bromeliads. It boasts more than 20 percent of the world’s bird species, including 35 species of hummingbirds among many other spectacular showstoppers. Animal lovers may catch glimpses of the endangered spectacled bear, as well as puma, Andean coati, and tayra. Activities on offer include a sky-bike - the chance to pedal over the canopies - as well as zip lining, mountain biking, rappelling down waterfalls, horse riding, and cable car rides. Discover the area’s unique culture in the village of Mindo, or visit one of the chocolate farms.

 • Otavalo

  Otavalo staat met name bekend om één van de grootste en meest kleurrijke indianenmarkten van Latijns Amerika. Ondanks dat er iedere dag een markt plaatsvindt, vindt op zaterdag ‘s ochtends de grootste markt plaats. De straatjes en de pleinen staan gevuld met koopmannen en consumenten uit de gehele regio. Er worden van Alpaca wollen kleding tot bijzondere vruchten en handwerk aangeboden. Een absolute must is de dierenmarkt in de vroege ochtend te bezoeken, waar varkens, lama’s en cavia’s aan de man gebracht worden.

 • Imbabura Province

  Imbabura, one of the most frequently visited provinces in Ecuador, lies in the Andes, in the northern part of the country. With its numerous enormous lakes, stunning mountains, traditional villages and famous market, the province presents its visitors with a wonderful combination of outdoor adventure and culture. The city of Otavalo and its massive, colourful and buzzing market is a strong drawcard for tourists, as it is possible to buy astonishingly beautiful hand-made crafts and flavoursome local food. Part of the Cotacachi Cayapas Reserve, the breathtaking Cuicocha Lake - a crater lake featuring two lava islands - presents a breathtaking area perfect for hiking, swimming and boat rides. Other highlights include the sacred Peguche Waterfall, the alluring San Pablo Lake (with its numerous water sports opportunities, restaurants and hotels) and the delicious local coffee and ‘fritada’ pork dish.

 • The Amazon Ecuador

  De Amazone strekt zich uit over maar liefst acht Zuid-Amerikaanse landen, met als highlight de Ecuatoriaanse Amazone. Hier kunnen bezoekers een combinatie van avontuurlijke jungle paden en een rijk vogel- en dieren leven ervaren. Daarnaast vindt men er inheemse nederzettingen en jungle eco-lodges die gasten de mogelijkheid geeft om van dichtbij en persoonlijk met de natuurlijke omgeving in contact te komen.

 • Amazon Basin

  De Amazone is ‘s werelds grootste regenwoud met een biodiversiteit die nergens ter wereld geëvenaard wordt. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aarde. Overtreffende trap en mega cijfers daargelaten, is een verblijf in de jungle toch wel de aangewezen manier om getallen om te zetten naar beleving. De rijke flora en fauna overtreffen de verwachting van elke bezoeker. Per boot en te voet verkent u het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, krokodillen en andere jungledieren!

 • Galapagos National Park

  The spectacular Galapagos National Park is situated roughly 1000 kilometres off the coast of Ecuador on the Santa Cruz Island of the Galapagos archipelago. The Park is often referred to as a ‘living museum’ owing to its phenomenal melting pot of species. The area inspired the evolutionary theories of Charles Darwin and is considered to be a living laboratory where evolution is still in process. The park is home to a variety of animals and plants which do not exist anywhere else. These factors, along with the ongoing volcanic and seismic activity, has earned the park UNESCO status. Visitors can spot animals such as land iguanas, giant tortoises, a diversity of finches, and many other animal and plant species. Set at the confluence of three ocean currents, there is also an incredibly rich and abundant marine life offshore.

 • Galapagos Islands

  De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 13.500,- per persoon.
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 19 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • 8-daagse Galapagos cruise met alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
 • Upgrade kamertype/cabine
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
 • Toegangsgelden nationaal park Galapagos (ca. 110 USD)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien