boutique

Ervaar het pure Cambodja

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Wie kent Cambodja niet van Angkor Wat? Met recht één van de bekendste en meest fascinerende bestemmingen van heel Azië. Een plek die iedere reiziger eigenlijk eens bezocht moet hebben.

Het uitgestrekte rijk aan tempels, met als hoogtepunt het fabelachtige Angkor Wat, is een ongeëvenaard monument. Maar, dit kleine Aziatische land heeft zo nog veel meer te bieden! 
Een donkere (doch tevens zeer recente) geschiedenis met Khmer Rouge, drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer, onontdekte uithoeken in het oosten van het land en een idyllisch eilandenrijk met bijbehorende kleurrijke onderwaterwereld in het zuiden.

Ons aanbod aan accommodaties bestaat uit een pallet van authentieke en exclusieve locaties. 
Cambodja is een prachtige bestemming voor cultuurfanaten, die tevens houden van een stukje avontuur. Een reis naar dit land vol optimistische inwoners staat dan ook garant voor een bijzondere tijd!

Programma

 • Dag 1 Nachtreis

  Vandaag start uw reis naar het fascinerend Cambodja! Per intercontinentale vlucht zult u vandaag vertrekken naar Siem Reap. Geniet van uw vlucht!

  Inclusief:
  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Siem Reap
 • Dag 2 tot en met 4 Siem Reap
  Dag 2

  Welkom in Cambodja! Na uw intercontinentale vlucht komt u aan in de stad Siem Reap. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw privéchauffeur en gids voor de transfer naar uw hotel. Deze dag heeft u ter vrije besteding om alvast deze indrukwekkende stad te verkennen! Wandel bijvoorbeeld rond over de Night Market. 

  Inclusief:
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Privé transfer naar uw resort inclusief Engelssprekende gids/chauffeur
  • Overnachting inclusief ontbijt 
  Dag 3

  Vandaag zult u de hoogtepunten van Angkor gaan bewonderen.  Het Angkor Archeologisch Park is een van de belangrijkste  archeologische vindplaatsen in Zuidoost-Azië. Het park bevat de prachtige overblijfselen van de verschillende hoofdsteden van het Khmer-rijk. 

  U begint met een bezoek aan de South Gate of Angkor Thom, waar u optioneel een wandeling van 1 km kunt gaan maken naar een verborgen tempel. Vervolgens zult u de tempels van Bayon, Baphoun & Terrace of Elephants, The Leper King en Preah Khan.  Na het bezoek staat er een  lokale lunch voor u klaar.

  Na de lunch bezoekt u de prachtige jungle-tempel van Ta Phrom en de hoofdtempel Angkor Wat. Angkor. U rond de tour af met een onvergetelijke zonsondergang!

  Inclusief:
  • Excursie: 'Highlights van Angkor' inclusief transfer, lunch en Engelssprekende gids
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 4

  In de ochtend bezoekt u Banteay Srey, een prachtige tempel dat vele jaren ontoegankelijk was vanwege de afgelegen locatie en aanwezigheid van de Rode Khmer. De roze kalkstenen muren van Banteay Srey zijn gebouwd in de late 10e eeuw en opgedragen aan Shiva. 

  Als u geïnteresseerd bent, kunt u ervoor kiezen om het Cambodjaanse Landmijn Museum, Preventie en Rehabilitatiecentrum te bezoeken. Naar schatting zijn meer dan 110 miljoen landmijnen over de hele wereld begraven. In Afghanistan, Angola, Irak, Koeweit en Cambodja zijn de grootste concentraties landmijnen. In Cambodja zijn de inspanningen om mijnen rond Angkor Wat en de belangrijkste toeristische plekken op te ruimen succesvol geweest. Echter bleven nog miljoenen mijnen begraven en deze hebben een grote impact op het leven van het Cambodjaanse volk. Leer meer over de inspanningen van het centrum en werk tijdens dit bezoek.


  Na de lunch rijdt u naar het dorp Kampong Kleang. Dit dorp ligt aan de noordelijke rand van het Tonle Sap-meer, ongeveer 45 km ten oosten van Siem Reap. Het is een afgelegen gebied bezaaid met houten huizen op 10 meter hoge palen, omgeven door hoogwater in het regenseizoen en door laagstaand water in het droogseizoen.

  Aan beide kanten van de rivier staan ​​drijvende huizen die er geweldig uitzien vanaf het grote meer. Vanaf hier heeft u een schilderachtig uitzicht op de bijzondere huizen en de manier van leven van de lokale bevolking. Neem vooral zoveel foto's als u wilt. We nemen een paar frisdranken en lokale bieren mee op de boot, zodat u kunt genieten van de zonsondergang met een verfrissend drankje voordat u terugkeert naar Siem Reap.

  Inclusief:
  • Excursie:  Banteay Srey & Kompong Khleang inclusief transfer, lokale lunch, een verfrissend drankje en Engelssprekende gids
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 5 tot en met 7 Battambang
  Dag 5

  Vandaag vertrekt u rond 09:00 middels een privé transfer naar uw hotel  Battambang, de op één na grootste stad van Cambodja. De reis duurt ongeveer 3 uur.  De rest van de dag kunt u heerlijk ontspannen of een bezoek brengen aan het centrum van Battambang.

  Inclusief:
  • Privé transfer naar uw hotel (geen gids)
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 6

  U stapt vandaag in een privé Remok met een lokale gids. U rijdt ongeveer 5 km naar de Bamboo-trein, u heeft nu de kans om  in deze unieke trein te een stuk te reizen, op een treinrails die oorspronkelijk door de Fransen werden gebouwd om goederen te vervoeren.

  Ga verder naar Ek Phnom, een oude en zelden bezochte tempel. Onderweg passeert u kleine dorpjes waar mensen bamboekleefrijst (korlan), vispasta, rijstpapier en bananenpapier maken.

  Geniet van uw lunch in een schilderachtig, lokaal restaurant langs de rivier. Bezoek daarna de site van de "Killing Caves" in Phnom Sampeou. Als u ervoor kiest om te blijven tot zonsondergang ziet u talloze vleermuizen de grot uit naar beneden vliegen, terwijl u geniet van een koud drankje. Na zonsondergang wordt u afgezet bij uw hotel.

  Inclusief:
  • Excursie: 'Countryside Explorer by Remok' inclusief transfer, lunch en Engelssprekende gids
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 7

  Vandaag gaan we met de Tuk Tuk "Remok" naar het startpunt van uw fietstocht. Vanaf hier stapt u op de fiets en rijdt u het platteland op. We raden u aan om uw camera, zonnebril en zonnebrandcrème mee te nemen.

  Gedurende de fietstocht naar het platteland zal u een bezoek brengen aan enkele Franse koloniale gebouwen in de stad. Ga vervolgens door over de landelijke wegen en arriveer in een landelijk islamitisch dorp. Hier zal u vriendelijke families bezoeken om meer te weten te komen over hun dagelijks leven, familiegeschiedenis en tradities. Vervolgens zal u ook een ander dorp bezoeken om meer te weten te komen over de traditionele huizen waarin ze leven. Verder zal u ook een ex-soldaat ontmoeten om meer te weten te komen over zijn verleden en zijn werk als waarzegger en genezer. Na een Khmer-lunch in een gezinswoning, zal u door de rijstvelden rijden en stoppen bij een boeddhistische tempel om meer te weten te komen over het kloosterleven, voordat u terug gaat naar de stad.  

  Inclusief:
  • Excursie: 'Fietstocht over het platteland van Battambang' inclusief transfer, lunch en Engelssprekende gids
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 8 tot en met 10 Phnom Penh
  Dag 8

  Vandaag zult u Battambang achter u laten en vertrekt u in de ochtend middels een privé transfer naar uw hotel in Phnom Penh. De autorit zal circa zes uur duren zonder stops. Onderweg zal u stoppen bij Udong, de oude hoofdstad van Cambodja (17e eeuw). 

  Bij aankomst in Phnom Penh heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Phnom Penh is een interessante stad met veel bezienswaardigheden en voortreffelijke restaurants.

  Inclusief:
  • Privé transfer naar uw hotel (geen gids) 
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 9

  Phnom Penh is niet zomaar een metropool - prachtige historische gebouwen, heerlijk streetfood op elke hoek, eindeloze markten en monniken die langslopen op straat. Deze fascinerende stad met een donkere geschiedenis van oorlog en onrust is nu gevuld met levendigheid, warmte en snelle ontwikkeling.

  In de ochtend wordt u door uw gids en chauffeur opgehaald om Wat Phnom te bezoeken, waar een stupa uit de 14e eeuw en een kleine pagode staat. Het is de hoogste religieuze structuur in de stad en het oudste gebouw in Phnom Penh. Ga dan verder naar het Koninklijk Paleis, gebouwd in 1866 onder koning Norodom voor een glimp van de Khmer-architectuur. Een bezoek aan het Koninklijk Paleis omvat ook een bezoek aan de Zilveren Pagode - vernoemd naar de vloer, die bedekt is met meer dan 5000 zilveren tegels. Hoewel ongeveer 60% van de inhoud van de pagode vernietigd werd onder het regime van Pol Pot, is wat overblijft spectaculair. Dit is een van de beste plekken in heel Cambodja, waar objecten die de schittering van de Khmer-beschaving belichamen nog steeds kunnen worden bekeken. Na het paleis, blijft gaat u het Nationale Museum bezoeken met zijn enorme verzameling Khmer-beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen die zijn teruggewonnen uit het oude Angkor-rijk.

  De lunch vindt plaats in het Friends Restaurant, dat straatkinderen en jongeren in de gelegenheid stelt ervaring in de horeca op te doen. Niet alleen is het eten heerlijk, maar alle winsten worden opnieuw geïnvesteerd in de activiteiten van het trainingscentrum.

  In de middag bezoekt u de Tuol Sleng Prison om een glimp op te vangen van de verwoestende gruwelen die heersten tijdens de ultra-radicale marxistische beweging in Cambodja. Deze excursie kan voor sommigen verontrustend zijn; het is echter een belangrijk stuk van het recente verleden van Cambodja. Vervolgens maakt u een excursie naar Choeng Ek, ook bekend als de 'moordvelden', net buiten de stad. Aan het einde van de middag wordt u middels een transfer weer terug gebracht naar uw hotel. De avond heeft u ter vrije besteding.

  Inclusief:
  • Excursie: 'City Tour Phnom Penh' inclusief transfer, lunch en Engelssprekende gids
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 10

  Geniet van een fietstocht in de ochtend over rustige zijwegen van de Silk-eilanden, in de buurt van Phnom Penh, bezoek lokale gemeenschappen en ontdek het dorpsleven op het Cambodjaanse platteland. Wie had gedacht dat dit te vinden was op slechts op 5 km van het hart van de hoofdstad van Cambodja. 

  Deze eilanden, gecreëerd door de stromen van de Mekong rivier, worden geïsoleerd door het ontbreken van bruggen, maar veerverbindingen zorgen voor gemakkelijke toegang voor dorpelingen die hier de vruchtbare grond gebruiken om fruit en groenten te verbouwen. 

  De afwezigheid van auto's zorgt voor een rustige rit waarbij u bijna vergeet dat de drukte van een stad zo dichtbij is. Na de lunch keert u terug naar uw accommodatie en kan u de rest van de dag vrij besteden. 

   

  Inclusief:
  • Excursie: 'Fietstocht over Silk Island' inclusief transfer, lunch en Engelssprekende gids
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 11 tot en met 13 Trapeang Rung
  Dag 11

  Vandaag gaat u door naar uw volgende bestemming. Na het ontbijt wordt u opgehaald en per minivan naar de lodge Trapeang Rung  gebracht. Onderweg krijgt u de mogelijkheid om een enkele stops te maken voor een kop koffie of een lichte lunch. Bij aankomst ontspant u in de lounge van de lodge in Trapeang Rung voordat u aan boord gaat voor een tocht van ongeveer een uur over de Preak Tachan-rivier naar Cardamom Tented Camp. Hier zal u overnachten in een comfortabele safari tent.  In de middag gaat u op verkenningstocht de jungle in rond het kamp. De diversiteit van de flora & fauna zal u verbazen! U zal ter plaatsen meer informatie krijgen over het behoud en de bescherming van Wildlife Alliance.

  Inclusief:
  • Privé transfer naar Trapeang Rung  incl. stops
  • Boottocht naar Cardamom Tented Camp
  • Excursie: Verkenning jungle rond het kamp
  • Overnachting inclusief diner & ontbijt
  Dag 12

  Na een vroeg ontbijt zullen Wildlife Alliance Rangers samen met een Engelssprekende gids u ophalen en beginnen met patrouilleren over een netwerk van verlaten routes in het dichte bos die gebruikt werden door stropers en houtkappers. Houd uw ogen open voor alle wilde dieren. De wandeling van een halve dag stopt bij het Ranger-station, waar geconfisqueerde strikken, vallen en geïmproviseerde jachtgeweren te zien zijn.

  Lokale Khmer-lunch wordt geserveerd. Na de lunch kan u enige tijd vrij besteden. Ontspan in uw accommodatie of ga bijvoorbeeld zwemmen in de rivier.

  Later op de middag kajakt u langs Prek Tachan als u geluk heeft kunt u hier apen en vogels zien.

  Inclusief:
  • Excursie: 'Hike over stropersroutes naar ranger station & kajakken' inclusief lunch en Engelssprekende gids (join-in excursie)
  • Overnachting inclusief diner en ontbijt
  Dag 13

  Vandaag kunt u de dag vrij in de natuur doorbrengen. Er zijn een aantal korte routes vanaf
  de lodge, perfect om op eigen gelegenheid te verkennen. Of ontspan op de drijvende steiger aan de Preak Tachan-rivier met een verrekijker bij de hand om vogels te spotten. 'S Morgens vroeg en' s avonds kunt u de Gibbons vaak horen gillen. Er zijn kajaks beschikbaar om over de rivier te peddelen.

  De lunch wordt geserveerd in het restaurant aan de rivier.

  Optioneel is er de mogelijkheid om een nieuwe patrouille te beginnen met rangers van Wildlife Alliance. (meerprijs)

  Inclusief:
  • Overnachting inclusief lunch, diner & ontbijt
 • Dag 14 tot en met 16 Krong Kaeb
  Dag 14

  Ontbijt op uw gemak en maak eventueel nog een laatste wandeling rond het kamp. Rond 10.00 uur wordt u met de boot terug naar Trapeang Rung gebracht, waar uw chauffeur op u staat te wachten. Hij zal u naar Kep brengen een kleine kustplaats in het zuiden van Cambodja. De Fransen stichtten Kep in 1908 tijdens de koloniale periode. Tijdens de donkere periode van het regime van de Rode Khmer is er van Kep niet veel overgebleven. Veel van Kep’s oude Franse koloniale villa’s staan leeg en zijn verlaten. De koning bouwde een paleis aan zee, maar dit is nooit ingericht. Kep ondergaat momenteel een grote wederopbouw, het strand is opgeknapt, de kustweg is gerenoveerd en er zijn enkele resorts geopend. De tijd heeft hier lang stil gestaan, maar is recent weer op gang gekomen.

  De rest van de dag kunt u vrij besteden. 

  Inclusief:
  • Boottransfer naar Trapeang Rung
  • Privé transfer naar hotel
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 15

  Uw gids en chauffeur halen u vanochtend vroeg op bij uw hotel om te beginnen met een fietstocht. Dit slaperige gehucht was ooit het bestuurscentrum voor het gebied tijdens het Franse tijdperk en deze stad is bezaaid met gebouwen uit het koloniale verleden.

  De fietstocht voert u langs rijstvelden, durian en rambutan boomgaarden en de schilderachtige  'Elephant Mountains' op de achtergrond. Stop onderweg bij lokale dorpen om de lokale bevolking te ontmoeten. Uw gids zal u helpen met het vertalen en als u het aandurft kan uw gids u een paar woorden Khmer leren. 

  Onze eindbestemming is een stroomversnelling op de Kampot-rivier. Hier stopt u voor een duik en kunt u genieten van een lokale picknick. Na een ontspannen lunch en een duik in het koele water, wordt u opgehaald en teruggebracht naar uw hotel.

  Inclusief:
  • Excursie: 'Ontdek Kampot op de fiets' inclusief transfers, picknick en Engelssprekende gids 
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 16

  Vandaag kan u de dag vrij besteden. Geniet lekker bij het zwembad of breng een bezoek aan de vismarkt, waar verse krab de specialiteit is. Ook vindt u naast krab ook allemaal andere soorten vis, garnalen en inktvis. Deze kunt u zelf uitkiezen en vervolgens laten bereiden tegen een kleine vergoeding. Proef deze lekkernijen, al dan niet met uw voeten in de aangrenzende branding.

   

  Inclusief:
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 17 tot en met 21 Koh Rong

  In de ochtend zal er een privé transfer voor u klaar staan om u naar Sihanoukville te brengen. Bij aankomst in Sihanoukville wordt u naar de pier gebracht, vanwaar u met een speedboot naar uw resort op Koh Rong wordt gebracht. Hier kunt u de komende dagen genieten van het relaxte eilandleven! 

  Op 31 december kunt u genieten van een waanzinnig Oud & Nieuw Gala diner in uw resort. 

  Inclusief:
  • Privé transfer naar de pier van Sihanoukville 
  • Transfer per speedboot naar uw resort op Koh Rong
  • Vijf overnachtingen inclusief ontbijt
  • Gala diner op 31 december 
 • Dag 22 Nachtreis

  De laatste dag van uw prachtige reis door Cambodja is alweer aangebroken. Na het ontbijt zal er een privé transfer voor u klaar staan om u naar de luchthaven van Phnom Penh te brengen, vanwaar u middels een intercontinentale vlucht terug vliegt naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

  Inclusief:
  • Boottransfer naar Sihanoukville Pier
  • Privé transfer naar de luchthaven van Phnom Penh
  • Intercontinentale vlucht Phnom Penh - Amsterdam 
 • Dag 23 Vertrek

  Aankomst op Schiphol.

Accomodaties

 • Santa Clara

  Santa Clara is een hotel dat ruime en moderne kamers biedt met airconditioning. Het hotel ligt langs de rivier de Siem Reap en beschikt over een buitenzwembad, een restaurant en biedt gratis WiFi. Het hotel ligt op 1,2 km van het nationale museum Angkor, 2.9 km van Pub Street en 5,1 km van Angkor Wat. Siem Reap - de internationale luchthaven Angkor ligt op 9,8 km afstand. Alle kamers hebben een flatscreentelevisie, een koelkast en een kluis. De badkamer is voorzien van een regendouche, haardroger en gratis toiletartikelen. Handdoeken en linnen zijn aanwezig. Alle kamers hebben koffie- en theefaciliteiten met lokale koffie en premium thee.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Battambang Resort

  Gelegen in het midden van talloze serene rijstvelden niet ver van het oude dorp en de beroemde bamboe trein ligt het Battambang Resort. Gasten van Battambang Resort kunnen ontspannen na een drukke dag sightseeing door het nemen van een duik in het verfrissende zout water zwembad of genieten in de jacuzzi. Geniet van een diner in het restaurant op de eerste verdieping van het complex. Vanuit hier kunt u genieten van een mooi uitzicht op de ruime tropische tuinen, deze zijn tevens ook ideaal voor het nemen van een rustige wandeling.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • White Mansion Hotel

  White Mansion is een authentiek en statig hotel, waar service hoog in het vaandel staat. Het hotel is de voormalige residentie van de Amerikaanse ambassade. De kamers zijn comfortabel met hoge plafonds, een modern en charmant Cambodjaans herenhuis. Het hotel beschikt over een zwembad en een spa. Het hotel ligt midden in het centrum van Phnom Penh, met alle belangrijke bezienswaardigheden op loopafstand.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Cardamom Tented Camp

  Met de slogan 'Your Stay Keeps the Forest Standing' is Cardamom Tented Camp een drieweg-initiatief van The Minor Group, YAANA Ventures en Wildlife Alliance dat milieuvriendelijke pakketten aanbiedt aan avontuurenthousiastelingen die graag deel willen uitmaken van echt natuurbehoud. . Het eco-kamp herbergt negen comfortabele safari-achtige tenten in het Botum Sakor National Park, die de menselijke voetafdruk in de natuurlijke wereld minimaliseren en een rolmodel zijn bij het promoten van duurzaam toerisme in het park en in Cambodja als geheel. De wens om het kamp te stichten ontstond uit een bezorgdheid dat een concessie van 18.000 hectare (180 km2) in handen zou komen van houthakkers, stropers en zandbaggeractiviteiten. Het stuk land is de thuisbasis van ongerepte laagland- en kusthabitats die wildcorridors verbinden met het Kardemom-gebergte.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Samanea Beach Resort

  Het Samanea Beach Resort ligt aan de kust in Kep, naast het mangrovebos. Er is een verscheidenheid aan mooie villa's in Khmer-stijl. Elk van deze villa's is uitgerust met een flatscreen-tv, een dvd-speler, een bureau, een badkamer en een weelderig privéterras. Het resort beschikt over een 24-uursreceptie, een conciërge, een excursiebalie, een wasservice, een pendeldienst en gratis fietsen. Het eigen restaurant Chankiri serveert heerlijke maaltijden voor de gasten. Het resort beschikt ook over een panoramische bar op het dak, een wellnesscentrum en een businesscentrum.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • The Royal Sands Koh Rong

  The Royal Sands Koh Rong ligt aan het strand op het eiland Koh Rong.  De accommodatie biedt luxe villa's  aan, waaronder villa's met een privé strand of privé zwembad. Alle villa's zijn smaakvol ingericht in een moderne tropische stijl met hoogwaardige en duurzame materialen, en zijn voorzien van een flatscreen-tv en een loungeruimte buiten.  De badkamers zijn uitgerust met een binnen- en buitenregendouche en dubbele wastafels. Voor uw comfort worden badjassen, slippers en gratis toiletartikelen verstrekt.

  Verder beschikt de accommodatie over een spa en eetgelegenheden. De Chill Beach Bar & Grill ligt direct aan het strand en serveert dagelijks Aziatische, Europese en Mediterraanse gerechten.

  Uw verblijf: 5 nachten,

Route

Bestemmingen

 • Siem Reap

  Het best bekend als de toegangspoort tot het prachtige oude Angkor tempelcomplex. Siem Reap is een gezellig stadje met mooie Franse koloniale en hedendaagse architectuur. De belangrijkste bezienswaardigheid is natuurlijk het Angkor complex, dat een oppervlakte beslaat die groter is dan Parijs. Om onbekende redenen duizenden jaren geleden verlaten, werd het gebied in 1860 herontdekt door een Franse ontdekkingsreiziger, Henri Mahout. Andere bezienswaardigheden in en rond Siem Reap zijn onder andere de vele kunst en kunstnijverheid winkels, het Tonle sap-meer en het Prek Toal-vogelreservaat.

 • Cambodia

  Sinds Cambodja zijn grenzen heeft opengesteld voor toeristen in de vroege jaren 1990, komen er bezoekers uit de hele wereld naar dit intrigerende land om haar fascinerende culturele erfgoed te ervaren. Maak kennis met de gastvrije bevolking en geniet van de vele spectaculaire natuurwonderen die Cambodja heeft te bieden. Phnom Penh, de bruisende hoofdstad van het land, biedt uitstekende restaurants, gezellige markten en een onstuimig nachtleven. Echter, de meeste van de populairste attracties van Cambodja bevinden zich buiten de hoofdstad. Bezoek het slaperige Franse koloniale stadje Kampot bezaaid met prachtige Franse villa's en charmante cafés, de adembenemende watervallen van de met jungle bedekte Cardamon gebergte en natuurlijk het Angkor tempelcomplex - 's werelds grootste en misschien wel meest indrukwekkende religieuze bouwwerk. Cambodja bedient reizigers van alle gevoeligheden, of ze nu op zoek zijn naar avontuurlijke jungle excursies, prachtige goudgele zandstranden, luxe resorts of heerlijke exotische gerechten, Cambodja heeft het allemaal.

 • Battambang

  Met een geschiedenis die terug gaat tot de 11e eeuw na Christus en een moderne rol als cruciale factor in de nationale productie van rijst, is Battambang altijd een belangrijke regionale stad geweest. Rondom het grootstedelijk gebied zijn smaragdgroene rijstvelden, peper plantages en weelderige regenwouden te vinden. Er zijn netwerken van wandelpaden, die leiden naar traditionele dorpen, schilderachtige heuveltoppen en oude tempels en heiligdommen.

 • Phnom Penh

  Phnom Penh draagt de onmiskenbare tekens van het tumultueuze Rode Khmer-verleden van Cambodja. Ondanks de littekens van die tragedie is er tegenwoordig een overweldigend gevoel van vrijheid en vriendelijkheid bij de Cambodjaanse bevolking. Dit maakt Phnom Penh vandaag de dag een zeer aantrekkelijke bestemming. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere het Koninklijke Paleis, de Wat Phnom pagode, de centrale markt en nog veel meer. 

 • Cardamom Mountains

  Also known as the Kravanh Mountains, the Cardamom Mountains are situated in the west of Cambodia. These famous mountains appear on the provincial seal of Trat Province in Thailand and are known for their scenic landscapes, endangered fauna and flora, ecotourism opportunities and thrilling ecoadventures. Stretching over more than 4 million hectares, the Cardamom Mountains are home to Southeast Asia’s largest remaining rainforest. This mountain range features a number of wildlife sanctuaries and encompasses the Central Cardamoms Protected Forest. Visitors can use the remote village of Osoam, a community tourism centre, and the Cardamoms’ northern gateway town of Pursat, as a base to explore the surrounding region. Discover one of Southeast Asia’s most pristine expanses of wilderness, explore the vast blanket of tropical rainforest, and soak up the mountain, marsh, plain and river landscapes.

 • Krong Kaeb

  The sleepy fishing village of Krong Kaeb, simply known as Kep, rests on the Gulf of Thailand and is the capital of Kep Province in southern Cambodia. Once a vibrant resort town, Krong Kaeb is now a serene seaside township dotted with remains of dilapidated shells of lavish French colonial mansions. Travellers flock to the area to visit the famous crab market where seafood lovers voraciously consume the delicious delicacy. Within walking distance from Kep Beach is an 8-kilometre track that leads to Kep National Park. Along the route, trekkers can take the ‘Stairway to Heaven’ trail that leads to a tranquil Buddhist temple, a nunnery and Sunset Rock viewpoint that offers sweeping vistas of the town, mountains, the beach and views of the island of Phu Quoc.

 • Kep Province

  De kustprovincie Kep ligt in het zuidwesten van Cambodja. Hoewel het de kleinste provincie van het land is, biedt deze bergachtige provincie een gevarieerd aanbod aan attracties, waaronder een intrigerende hoofdstad (ook bekend als Kep), ruige nationale parken en nabijgelegen eilanden. De stad Kep staat bekend om haar franse invloeden en vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van Phnom Sar Sear - een reservaat vol boeddhistische pagodes en grotten met prachtige bergputten - en het Kep National Park , waar jungletochten van verschillende lengtes en gradaties mogelijk zijn. Tot slot, hoewel Kep Beach populair is, willen de meeste bezoekers de oversteek maken naar het nabijgelegen Rabbit Island, een idyllisch toevluchtsoord met torenhoge palmbomen, witte zandstranden en felgekleurde tropische vissen.

 • Koh Rong

  Koh Rong, ook bekend als Monkey Island, is een verademing na een aantal van de ruwere en ruige bestemmingen in het binnenland van Cambodja te hebben bezocht. Dit kleine eiland, gelegen 25 km uit de kust van Sihanoukville, heeft 43 km prachtige zandstranden langs de oost- en westkust, omspoeld door gematigd turquoise wateren. Het binnenland is grotendeels bedekt met regenwouden waar u kunt wandelen langs prachtige paden. Koh Rong is nog steeds een relatief onder de radarbestemming, met slechts een handvol accommodatiemogelijkheden en uitgaansgelegenheden, hoewel er een goed nachtleven is in Tui Bay.

 • Koh Rong Archipelago

  Koh Rong ligt ongeveer 30 km van de kust van Sihanoukville in zuidelijke deel van Cambodja. Het is een idyllische kleine archipel, bestaande uit een aantal eilanden, waaronder Koh Rong, Koh Sanloem en de twee kleine 'Sweetheart Islands' van Koh Ouen en Koh Bong Gezamenlijk bekend als Songsaa Private Island. Deze prachtige tropische eilanden beschikken over een aantal ongerepte stranden die door gematigde turquoise wateren worden omringd en omgeven door weelderig, ongerept regenwoud.

 • Sihanoukville

  Set on a peninsula that juts out into the Thai Gulf, Sihanoukville is Cambodia’s most popular seaside destination, thanks to the sandy beaches that line its coast. By day, these shores and the surrounding ocean are the area’s main attractions - visitors can simply soak up the sun, enjoy drinks or a meal at one of the beachside bars or restaurants, or get active with snorkelling, scuba diving or jet-skiing. There’s also loads of nightlife to be had here - in recent years Sihanoukville has evolved into a bustling town with an abundance of bars, nightclubs, beach parties and even several casinos. And if you’re looking for a more peaceful experience, head to one of the region’s idyllic offshore islands, or to nearby Ream National Park, with its bird-rich mangrove swamps and secluded beaches.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.375,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Cathay Pacific op basis van Economy Class
 • 20 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Angkor Wat & Kampong Khleang
 • Entreegelden gedurende het landprogramma
 • National Geographic (of soortgelijke) reisgids
Exclusief
 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
 • Stoelreserveringen
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
 • Eventuele fooien & donaties