Expeditiecruise | PONANT Antarctica met zonsverduistering in de Weddellzee

  unique

  

16-daagse expeditiecruise

€ 

Vanaf 15.620,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

16-daagse exclusieve expeditiecruise met PONANT

PONANT nodigt u uit aan boord van Le Commandant-Charcot, voor een 15-daagse expeditiecruise die zowel origineel als spectaculair is, om de totale zonsverduistering te aanschouwen vanaf de ijsschotsen in de Weddellzee. Deze cruise in het hart van het Witte Continent is ook een mogelijkheid om het oostelijke gedeelte van de Weddellzee te verkennen, onontdekt en vandaag de dag nog compleet onbekend, en om het indrukwekkende Larsenijsplateau te bewonderen. 

Vanuit Ushuaia zal het expeditieschip vertrekken richting het ijspak van de Weddellzee, gelegen in het enige gebied ter wereld waar de zonsverduistering 100% zichtbaar zal zijn. U stapt hier op het smetteloze en glinsterende ijs vanwaar u een unieke en bevoorrechte positie heeft voor het aanschouwen van een magnifieke totale zonsverduistering. In deze regio dichtbij de poolcirkel gaat de zon nooit echt helemaal onder, maar door dit buitengewone natuurfenomeen zal de magische donkere nacht u voor een aantal momenten omgeven.

De Weddell Zee kan omschreven worden als extreem en betoverend, voornamelijk bevroren door dikke en samengeperste ijsschotsen. Het is een uitdaging en een voorrecht om hier te varen, met haar buitengewone landschappen en unieke ontmoetingen. U betreedt hier een oneindige ijswoestijn, een wereld vol stilte, waar niets anders is dan kalmte en sereniteit.

U bezoekt de noordelijke kant van het Antarctisch Schiereiland, een historische plek voor de poolonderzoek. In het noordwesten van de Weddell Zee vindt u de imponerende ijsbarrière die gevormd wordt door het Larsenijsplateau. Een verlenging van de ijskap op zee, is deze witte gigant zowel verontrustend als fascinerend, alleen al door haar kolossale afmetingen en de indrukwekkende tafelberg-ijsbergen, de grootste die ooit aanschouwt zijn, die ze creëert. 

Deze unieke expeditie is een mogelijkheid om zo dichtbij de Weddellzee en het Antarctisch Schiereiland te komen als mogelijk is, beiden een echt toevluchtsoord voor wildlife. U heeft hier de kans op het zien van o.a. de Weddell-zeehonden, luipaardrobben, Adelie-pinguïns, bultrugwalvissen en vele zeevogels. 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Aankomst in Santiago de Chile - W Hotel Santiago
Dag 2 - Reis naar Ushuaia - Le Commandant Charcot
Dag 3 - 4 - Aan boord van Le Commandant Charcot voor uw expeditiecruise - Le Commandant Charcot
Dag 5 - IJsschotsen - Le Commandant Charcot
Dag 6 - Totale zonsverduistering - Le Commandant Charcot
Dag 7 - Noordkant van het Antarctisch Schiereiland - Le Commandant Charcot
Dag 8 - De Weddellzee - Le Commandant Charcot
Dag 9 - 11 - Varen naar de Larsenijsplaat - Le Commandant Charcot
Dag 12 - Noordkant van het Antarctisch Schiereiland - Le Commandant Charcot
Dag 13 - Zuidelijke Shetlandeilanden - Le Commandant Charcot
Dag 14 - 15 - Drake Passage oversteken - Le Commandant Charcot
Dag 16 - Vliegreis naar Santiago de Chile

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Santiago de Chile

Na een internationale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Chili: Santiago de Chile! U wordt opgewacht door een transfer welke u naar uw luxueuze hotel zal brengen. Hier verblijft u de eerste nacht van uw reis.

Santiago de Chile is één van de meest Europese steden van Latijns- Amerika en één van de weinige steden ter wereld waarvandaan men binnen een uur rijden zowel op een skipiste kan staan, als op een strand aan zee.

Inclusief:

• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel met Engelssprekende gids
• Early check-in
• Overnachting in luxueus hotel

Dag 2 - Reis naar Ushuaia

Het is bijna tijd voor uw bijzondere avontuur. Een transfer brengt u in de ochtend naar de luchthaven van Santiago de Chile van waar u middels een vlucht naar Ushuaia reist. Ushuaia is de toegangspoort tot het mythische zuidelijke deel van Patagonië en de witte wereld van Antarctica. 

U wordt in Ushuaia naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van de ijsbreker Le Commandant-Charcot. Om 18:00 uur vertrekt het schip naar open zee.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven
• Vlucht Santiago de Chile - Ushuaia
• Transfer naar de haven
• 15-daagse Ponant Expeditiecruise aan boord van Le Commandant-Charcot vanuit Ushuaia naar Antarctica met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen

Dag 3 - 4 - Aan boord van Le Commandant Charcot voor uw expeditiecruise

Deze dagen vaart u via de Drake Passage naar de woeste en wonderschone Weddellzee, waar grote delen van zowel water als land zijn bedekt onder een dikke laag ijs. Tijdens deze vijftien dagen durende expeditiecruise naar het hart van dit mystieke gebied trekken schitterende landschappen en ongekend natuurschoon aan u voorbij. Ten noordwesten van de Weddellzee strekt zich langs de oostkust van het Antarctisch Schiereiland een imposant ijsplateau uit, de Larssenijsplaat. Om bij uw bestemmingen te komen vaart u eerst door de ruwe wateren van de Drake Passage. Deze zijn berucht bij zowel toeristen en onderzoekers als doorgewinterde zeevaarders. Doordat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten, gaat het er bij de oversteek vaak op zijn zachtst gezegd onstuimig aan toe. Maar dat is een bezoek aan het Witte Continent uiteraard meer dan waard.

Tijdens deze dagen op zee heeft u alle tijd om uzelf wegwijs te maken op Le Commandant Charcot, het eerste luxe poolexpeditieschip met hybride voortstuwing ter wereld. Breng een bezoek aan de luxe spa met uitzicht op zee, of leen een boek bij de bibliotheek van het schip. Verrijk uw expeditie met de lezingen en workshops van het expeditieteam, bijvoorbeeld over de wilde dieren die in deze regio leven, de Zodiac-tochten die worden georganiseerd en de belangrijke IAATO-richtlijnen die tijdens excursies aan land gelden. Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek. Wie weet ziet u in het gezelschap van één van de natuurgidsen wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven!

Dag 5 - IJsschotsen

Geniet van de unieke ervaring van het varen naar het hart van de ijsschotsen, de grote uitgestrektheid van puur, smetteloos ijs. Het landschap verandert continue, van de gladde, vlakke wildernis naar een chaos van ijs en daarna naar kanalen van open water. Het expeditieschip  zal door deze natuurlijke kanalen varen en bij de gebieden waar het bevroren ijs het dunste is, krijgt u de kans om magische maritieme momenten te ervaren te midden van drijvend zee ijs. Vaak is er in dit gebied ook de kans op het zien van wildlife, afhankelijk van de positie en grootte van de ijsschotsen.

Dag 6 - Totale zonsverduistering

Voorbij de poolcirkel, in de betoverende stilte van ijsplaten van de Weddellzee, biedt PONANT u de unieke gelegenheid om het hart van te betreden van het enige gebied ter wereld waar de totale zonsverduistering 100% zichtbaar zal zijn.

U verlaat het schip om vanaf de ijsplaat een magnifieke observatie te kunnen doen van dit natuurlijk fenomeen, dat zowel zeldzaam als buitengewoon is. Een totale zonsverduistering komt voor wanneer de maan perfect gepositioneerd en uitgelijnd is, waardoor de maan de zon geheel bedekt als een zwarte schijf.  In het poolgebied, waar de schaduw van de maan op de aarde wordt geprojecteerd, is het normaalgesproken nooit echt donker. Echter, door dit wonderbaarlijke evenement, zal de donkere nacht u omgeven voor een aantal onvergetelijke momenten.

Dag 7 - Noordkant van het Antarctisch Schiereiland

U maakt vandaag een tocht door de betoverende bevroren wereld aan de noordkant van het Antarctisch Schiereiland. Onderweg passeert u de Antarctic Sound, genoemd naar het schip van de Zweedse ontdekkingsreiziger Otto Nordenskjöld, die hier tijdens een belangrijke wetenschappelijke expeditie in 1902 door het ijs werd ingesloten.

Deze zeestraat is de toegangspoort naar de Weddellzee en gevuld met gigantische tafelijsbergen en ijsplaten die vanaf de kusten van deze uitgestrekte zee noordwaarts drijven. Het is het leefgebied van adéliepinguïns en vele zeeluipaarden, die u hier maar zo zou kunnen spotten.

Dag 8 - De Weddellzee

In de Weddellzee wachten enkele van de meest iconische en dramatische landschappen van Antarctica op u. Met gigantische gletsjers, indrukwekkende ijsbergen en pakijs zo ver het oog reikt is de Weddellzee werkelijk een lust voor het oog. Hier leven pelsrobben, pinguïns, grote albatrossen en andere bijzondere zeevogels, evenals de naamgenoot van de zee: de Weddell-zeehond, het meest zuidelijk voorkomende zoogdier dat permanent in het zuidpoolgebied leeft.

Dag 9 - 11 - Varen naar de Larsenijsplaat

Deze dagen staan in het teken van de Larsenijsplaat. Dit is een lang ijsplateau in het noordwesten van de Weddellzee, genoemd naar de Noorse walvisvaarder kapitein Carl A. Larsen die in 1893 langs het ijsfront voer. In 2017 brak een gigantische ijsberg ter grootte van Luxemburg en ongeveer 10% van de totale omvang van het plateau af en werd de onderliggende zee en onderwaterwereld voor het eerst in 120.000 jaar blootgesteld aan licht. Deze drijvende ijsplaten helpen de erosie van de Antarctische ijsvlakte te remmen. In de afgelopen vijftig jaar zagen wetenschappers deze platen echter regelmatig instorten en registreerden ze bovendien gigantische scheuren van meerdere honderden kilometers lang en diep.

Na een bezoek aan de Larsenijsplaat vaart u weer terug naar het Antarctische Schiereiland.

Dag 12 - Noordkant van het Antarctisch Schiereiland

Deze dag vaart u weer langs de noordkant van het Antarctisch Schiereiland terug richting het zuidelijke puntje van Argentinië. Geniet van de weidsheid en puurheid van het landschap, waarbij u opnieuw kans heeft op het zien van wildlife, zoals Adelie-pinguïns en luipaardrobben.

Dag 13 - Zuidelijke Shetlandeilanden

Deze dag staat in het teken van de Zuidelijke Shetlandeilanden. Dit zijn een groep eilanden die zich parallel aan de noordwestkust van Antarctica uitstrekken. Op zo’n 2-3% na zijn ze volledig bedekt met ijs. Enkel aan de kust bevinden zich hier en daar ijsvrije stukken land. Dat zijn dan ook de plekken waar al het leven te vinden is, van pinguïns en robben tot aan het handjevol mensen dat hier op onderzoek gaat.

Dag 14 - 15 - Drake Passage oversteken

De komende dagen waagt u zich opnieuw aan de oversteek van de beruchte Drake Passage. De wateren kunnen er behoorlijk ruw zijn, door de sterke wind en het feit dat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten. Op deze onvoorspelbare en zeer speciale plek heeft u echter ook de kans uiteenlopende unieke zeedieren te spotten. Speur onderweg ook af en toe de lucht af, want met wat geluk cirkelen er boven het schip wel albatrossen en Kaapse stormvogels.

Dag 16 - Vliegreis naar Santiago de Chile

Vroeg in de ochtend meert het expeditieschip aan bij de haven van Ushuaia, waar u weer voet op vasteland zet. U verlaat het schip en wordt per transfer naar de luchthaven van Ushuaia gebracht, waar u op de vlucht stapt terug naar Santiago de Chile. Hier eindigt uw expeditie, natuurlijk kunnen we uw reis verlengen met een verblijf in Chili om van al uw indrukken bij te komen alvorens terug te reizen naar Nederland.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven
• Vlucht Ushuaia - Santiago de Chile

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 15.620,- per persoon.

De exacte prijs voor de door u geselecteerde cruise is afhankelijk van wanneer u deze boekt en het cabinetype. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Inclusief:

• Vlucht Santiago de Chile - Ushuaia - Santiago de Chile in Economy Class
• 1 overnachting in een luxe accommodatie in Santiago de Chile
• 15-daagse Ponant Expeditiecruise aan boord van Le Commandant-Charcot vanuit Ushuaia naar Antarctica met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde transfers
• Meet & greet bij aankomst
• National Geographic reisgids (of alternatief)

Exclusief:

• Internationale vluchten
• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype/cabinetype
• Reis en/of annuleringsverzekering (verplicht op Antarctica Cruise)
• Eventuele vertrekbelastingen op de luchthaven
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €20,- per persoon per enkele reis
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw PONANT expeditiecruise Antarctica met zonsverduistering in de Weddellzee

Accommodaties

W Hotel Santiago

Tegen een panoramische achtergrond van de met sneeuw bedekte Andes, vindt W Santiago stijl en verfijning opnieuw uit in de toonaangevende enclave van de stad te midden van geplaveide straten en blitse wolkenkrabbers. Het hotel heeft 196 luxueus comfortabele kamers en suites. Geniet van heerlijke gerechten in het restaurant en gezellige gesprekken in de lounges of train/ontspan in O2 Balance & Wellness Club. Maak van elke ervaring in het W Santiago een bijzondere ervaring.

Uw verblijf: 1 nacht

Le Commandant Charcot

Le Commandant Charcot is a luxury polar exploration vessel which sails in the Arctic and Antarctic. This vessel combines unique hybrid propulsion of liquefied natural gas and electric generators. The decoration of the ship has been designed to be in harmony with the environment.

The suites and staterooms on the ship feature an elegant design, all including a private balcony. Select suites feature a bathroom in the rooms and a Jacuzzi on the balcony, while all options include 24-hour room service, Wi-Fi access, and satellite TV.

Guests sailing on this vessel can enjoy gastronomic pleasures at two restaurants and have a drink at various bar locations with live music presented on select evenings. Relaxation is easily accessible at the spa, sauna, and indoor pool with entertainment available in the state of the art theatre.

Uw verblijf: 14 nachten

Bestemmingen

Antarctic Peninsula

Warmer en toegankelijker dan de rest van Antarctica, is het Antarctische Schiereiland een populaire bestemming voor mensen die een van de meest fascinerende landschappen op de planeet willen ervaren. Sneeuw bedekte bergen dalen in ijzige blauwe wateren met prachtige ijsbergen en talrijke eilanden. Hoewel het slechts 1300 km in de oceaan uitstrekt, is het schiereiland de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder pinguïns, walvissen en zeehonden. Activiteiten omvatten uitstapjes naar een vulkanisch eiland, zwemmen in de warmwaterbronnen van Pendulum Cove, en de kans om de Antarctische Cirkel te oversteken.

South Shetland Islands

De Zuidelijke Shetlandeilanden zijn 120 km ten noorden van het Antarctische Schiereiland gelegen. Het is een afgelegen bestemming en bestaat uit elf eilanden die deel uitmaken van de ijzige landmassa van het Witte Continent. Dit Antarctische archipel heeft prachtige robuuste en ijzige landschappen met onderzoekscentra en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren zoals zeevogels, pinguïns en grote kolonies zeehonden. Geniet van deze prachtige eilanden waaronder Livingstone Island, de thuisbasis van het hoogste punt van de archipel, King George Island met twaalf onderzoeksstations uit verschillende landen en Deception Cove op Deception Island, een krater met thermisch water waar u een 'pool duik' kunt nemen.

Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad op aarde. Tussen ruige bergen met gletsjers en het Beagle kanaal ingeklemd, kunnen we rustig spreken over een bijzondere ligging. Vroeger was Ushuaia een gevangeniskolonie maar vandaag de dag tonen winkeltjes en restaurantjes het straatbeeld. Er is genoeg te beleven in en rondom de stad. Buiten de levendige winkelstraatjes is het gevangenismuseum een bezoekje waard en u moet zeker eens een wandelingetje door de haven maken. Het overgrote merendeel van expedities naar Antarctica starten vanuit Ushuaia en het is een boeiend gezicht om de grote ijsbrekers in de haven te zien liggen.

Het centrum van Ushuaia is ook leuk om wat doorheen te lopen. Bij de verschillende kioskjes aan de kust kunt u uw paspoort laten stempelen of een bootexcursie het beagle kanaal op maken waarbij u langs de beroemde vuurtoren en verschillende kleine eilandjes vol zeevogels en zeeleeuwen vaart.

Wij adviseren u het nationaal park Tierra del Fuego te bezoeken (gemakkelijk per bus bereikbaar)! Nationaal park Vuurland is de bekendste attractie uit de omgeving: het einde van de wereld. Een mooi natuurlandschap biedt gelegenheid tot wandelingen en voor diegene die het liever met minder lichaamsinspanning doet, rijdt er zelfs een treintje.

Geniet bij helder weer van de stad, de baai en het spotten van landende vliegtuigen op één van de meest spectaculaire landingsbanen ter wereld. Vergeet ook niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

Drake Passage

Ingeklemd tussen de Zuidelijke Shetlandeilanden van Antarctica en Kaap Hoorn in Zuid-Amerika, wordt de Drake-passage naar verluidt de ruigste doorvaart ter wereld genoemd. Deze beroemde passage strekt zich 800 kilometer breed uit en is het punt waar de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Zuidzee samenkomen om een gebied te creëren dat bekend staat om zijn neerstortende mix van harde wind en woelige wateren. Deze tweedaagse overtocht brengt zijn eigen beloningen met bezoekers die genieten van een spannende cruise op een Antarctische expeditie. Een reeks wilde dieren zijn te spotten in het ijskoude water, zoals dolfijnen, walvissen, stormvogels, albatrossen en pinguïns.

Weddell Sea

Bij Weddel Sea vormen de enorme ijsbergen en de eindeloze ijskappen een landschap dat met geen andere plek te vergelijken is. De Weddell Zee is een zeldzaam bezochte, zwaar ijzige en mooie omgeving van Antarctica waar pinguïnkolonies leven en de thuisbasis is van vele zeehonden en zeevogels. De bekendste zeehond in dit gebied is de Weddellzeehond met zijn donkergrijze vacht en een gespikkelde buik. Om de toegang tot de zee te behouden en te kunnen vissen, heeft de Weddellzeehond speciale tanden waarmee het dier een gat in het dikke ijs kan maken.

Reizigers kunnen hier genieten van het bekijken van de enorme kolonie Adelie-pinguïns op Paulet Island, het ontdekken van het historische Snow Hill-eiland en het bezoeken van de noordelijke punt van het Antarctische continent, Brown Bluff, met zijn unieke vulkanische vormen met ijsbedekking, indrukwekkende kliffen en omgevallen rotsblokken.

Las Condes

Las Condes is te vinden in de grotere Santiago-metropoolregio in het centrum van Chili. Las Condes, bijgenaamd 'Sanhattan' (samen met het naburige district Vitacura), is een welvarend gebied met een aantal goede culturele bezienswaardigheden naast enkele van de grootste wolkenkrabbers van het continent. Bekijk Santiago's blitse CBD rond de Boulevard Nueva Las Condes, voordat u een bezoek brengt aan het Museum van Chilenidad (te vinden in het prachtige patronaatshuis van Santa Rosa de Apoquindo) en het Cultureel Centrum van de Graven, met wisselende tijdelijke tentoonstellingen. Maak een wandeling door het met bloemen gevulde Araucano Park om nieuwe energie op te doen, en koop vervolgens voortreffelijk handwerk in Pueblito Los Dominicos, voordat u het Cerro Calan Observatorium bezoekt om meer te weten te komen over de indrukwekkende verzameling telescopen. Merk ten slotte op dat - met meer dan 500 restaurants om uit te kiezen - Las Condes een genot is voor fijnproevers.

Santiago

Santiago de Chile ligt in een vallei omringd door de ruige bergen van de Andes. Het is één van de meest Europese steden van Latijns Amerika en is één van de weinige steden ter wereld waarvandaan men binnen een uur rijden zowel op een skipiste kan staan, als op een strand aan zee.

Daarnaast ligt Santiago de Chile vlakbij de wijngebieden van Chili, waar de wereldberoemde Chileense wijnen worden geproduceerd. De stad zelf telt vele monumenten en mooie parken. Mis zeker het Maria beeld bovenop de ‘Cerro de San Cristobal’ niet. Het uitzicht over de stad is hiervandaan spectaculair. Gezellige restaurantjes en barretjes vind u onder andere in de kleurrijke wijk Bellavista en de boheemse wijk Lastarria. 

Central Chile

De regio van centraal Chili bevat de hoofdstad van Santiago, met zijn pulserende energie en levendige culturele scène, evenals een aantal fantastische afgelegen bestemmingen en verbazingwekkende natuurlijke bezienswaardigheden. Pichilemu is een van de eerste surfbestemmingen van het continent, terwijl Valparaiso, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat - met zijn prachtige heuvelachtige omgeving, kleurrijke gebouwen en historische havengebieden - een van de meest geliefde plaatsen van Chili is om te bezoeken.

Voor buiten- en avontuurliefhebbers biedt de regio een aantal fijne skigebieden (zoals Valle Nevado en Portillo), ongelooflijke wandel- en wandelpaden in het watervalrijke Radal Siete Tazas National Reserve en enkele aantrekkelijke kustbestemmingen, zoals Renaca, Vina del Mar en Cobquecura. Cobquecura biedt ook gemakkelijke toegang tot het eiland Loberia, dat beroemd is om zijn indrukwekkende flora en fauna, waaronder grote aantallen zeeleeuwen en zeehonden.

Southern Andes Chile

De Andes is de langste continentale bergketen in de wereld dat zich uitstrekt over 7000 km. Het zuidelijke puntje van deze majectic bergketen ligt ten zuiden van Llullaillaco in Argentinië en Chili en is de thuisbasis van de zuidelijke Andes steppe. Het is een unieke ecoregio gedefinieerd door zijn koud woestijnklimaat en taaie graslanden. Sommige van de grotere zoogdieren die zich hebben aangepast aan deze harde omgeving zijn de poema, de Andes-vos en twee familieleden van de lama: de vicuña (het nationale dier van Peru) en de guanaco.

Gerlache Strait

De Gerlache Strait, die de Palmer-archipel en het Antarctische schiereiland verdeelt, is een uitgestrekte waterweg die bekend staat om zijn surrealistische schoonheid. Het spectaculair grimmige landschap omvat verre met sneeuw bedekte bergen, stekelige blauwe ijsbergen en opmerkelijk indrukwekkende gletsjerlandschappen. Bezoekers kunnen zich verheugen op het spotten van pinguïns die waggelen en glijden op enorme ijsplaten, een glimp opvangen van bultruggen die doorbreken in de arctische wateren, het verlaten Noorse spookschip in de haven van Gouvernoren bekijken en gewoon genieten van het ontzagwekkende uitzicht op een van de de vele expedities en cruises die door dit schilderachtige kanaal slingeren.

Southern Ocean

De Zuidelijke Oceaan, ook bekend als de Australische Oceaan en de Antarctische Oceaan, bestaat uit de zuidelijke uitlopers van de Atlantische, Indische en Stille Oceaan, waardoor het de op drie na grootste oceaan ter wereld is. Het is bezaaid met een verscheidenheid aan eilanden, zoals de Falklandeilanden, South Georgia, de Heard- en Macquarie-eilanden, de Zuidelijke Shetlandeilanden en de Zuidelijke Orkney eilanden. Bezoekers kunnen deze majestueuze, ijzige oceaan verkennen en de voetsporen volgen van enkele van de meest legendarische expedities van onze tijd.

Tierra del Fuego National Park

Dit wereldberoemde nationale park is gelegen op het Argentijnse deel van het eiland Tierra del Fuego en was het eerste strand van de kustlijn in Argentinië. Het park bestaat uit bossen dichtbij de kust en heeft parallelle bergketens die het park in dalen verdelen. Activiteiten in het nationale park omvatten wandelen en verkennen van het unieke dier- en plantenleven.

Tierra del Fuego Province (Argentina)

De provincie Tierra del Fuego, gelegen in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, is een schilderachtige provincie in de meest zuidelijke uithoeken van Argentinië. Naar verluidt een van de laatste grenzen van de wereld, biedt deze regio adembenemende landschappen, ongelooflijke dieren in het wild en een rijk cultureel erfgoed. Deze hoek van Patagonië biedt eindeloze activiteiten en attracties voor sensatiezoekers en natuurliefhebbers. Het biedt een scala aan natuurlijke wonderen, waaronder oude gletsjers, ongerepte wildernis, nationale parken, hoge besneeuwde bergen, ongerepte meren, rivieren en waterwegen. Mis een bezoek aan Ushuaia niet, de stad aan het ‘einde van de wereld’, die dient als vertrekpunt voor expedities naar Antarctica.

Atlantic Patagonia

Gelegen in het Argentijnse Patagonië, staat de regio bekend als 'Atlantic Patagonia' bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Het opmerkelijke landschap wordt gekenmerkt door prachtige fjorden, glinsterende baaien en afgelegen baaien die de laaglanden van de Pampa's ontmoeten. Dit spectaculair mooie gebied herbergt het beroemde schiereiland Valdes, een UNESCO-werelderfgoed dat bekend staat om zijn onderwaterleven, met name voor de orka's die zelf op het strand jagen op zeeleeuwen. Dit wilde Patagonische kustgebied biedt bezoekers een overvloed aan mogelijkheden om wilde dieren te zien. Mis het natuurreservaat Cabo Dos Bahias niet, bewoond door een enorme pinguïnkolonie en talloze vogels, zeeleeuwen en walrussen.

Southern Patagonia

Het Argentijnse deel van zuidelijke Patagonië is een fenomenale plek. Het staat bekend om zijn ijzige, winderige landschappen, uitgestrekte afgelegen lege Patagonische steppe en diverse dieren in het wild. Dit schilderachtige afgelegen landschap herbergt de belangrijkste hoogtepunten van de regio: het Torres del Paine National Park dat overstroomt naar Chili en het Los Glaciares National Park, die beide diepe fjorden, besneeuwde bergen, uitgestrekte gletsjers en oeroude bossen bevatten. Bezoekers van dit gebied kunnen genieten van enkele van de mooiste natuurlijke attracties ter wereld, waaronder: de jaarlijkse ontmoeting van de walvis op het ruige schiereiland Valdes en de prachtige Patagonische ijsvelden met kolossale gletsjers. Populaire activiteiten zijn onder meer: wandelen, kamperen, walvissen spotten, bergbeklimmen, klimmen en paardrijden.

Patagonia

Afgelegen en verbluffend mooi strekt Patagonia zich uit over een deel van zowel Chili en Argentinië en biedt enkele van de meest ontzagwekkende wandelroutes in de wereld. Het is opgebouwd uit verschillende regio's, elk met zijn eigen unieke schoonheid. Zuidelijk Patagonië, met zijn ijzige landschappen en geometrische granietpieken; centraal Patagonië, een wildernis van het regenwoud en de kustvlakte; en het noorden van Patagonië, waar de kobalt meren en weelderige valleien van de Lakes District en Araucania samenkomen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!