Expeditiecruise | PONANT Caraïben avontuur met National Geographic

  boutique

  

8-daagse expeditiecruise

€ 

Vanaf 3.295,- p.p.

8-daagse unieke expeditiecruise Caraïbisch gebied

Ponant brengt u een gloednieuwe expeditie in de Caribische Zee, varend langs het Mexicaanse schiereiland Yucatán naar Belize en Guatemala. In Puerto Morelos, de haven van Cancún, gaat u aan boord van Le Champlain voor een 8-daagse expeditiecruise waarbij u idyllische stranden en fantastische duikplekken bezoekt.

Uw eerste bestemmingen zijn Banco Chinchorro in Mexico, gevolgd door Isla Utila in Honduras. Deze twee locaties zijn geweldig om te duiken en snorkelen in het hart van koraalriffen met een zeer rijke fauna. Uw schip vertrekt vervolgens naar Livingston in Guatemala, het hart van het land van Garifuna, dat met trots een originele cultuur en muziek cultiveert die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Vervolgens ontdekt u Belize, met haar hemelse stranden en prachtige barrier reef én tevens het land van de karakteristieke Great Blue Hole, een van de mooiste duikplekken ter wereld. Le Champlain vaart vervolgens naar Isla Mujeres, een klein eiland voor de kust van Mexico, dat eens een heilige plaats was waar de Maya's Ixchel, de godin van de bevalling, aanbaden, voordat ze Puerto Morelos bereikten.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Mexico - Le Champlain
Dag 2 - Banco Chinchorro-eiland Mexico - Le Champlain
Dag 3 - Utila-eiland Honduras - Le Champlain
Dag 4 - Livingston Guatemala - Le Champlain
Dag 5 - Half Moon Caye Belize - Le Champlain
Dag 6 - Calabash Caye Belize - Le Champlain
Dag 7 - Isla Mujeres Mexico - Le Champlain
Dag 8 - Vertrek vanuit Mexico

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Mexico

Vandaag komt u aan in Mexico! Wanneer u arriveert op het vliegveld, wordt u hartelijk welkom geheten en naar de opstapplaats gebracht, waar uw cruise van start zal gaan. U verblijft de komende week op het prachtige en intieme cruiseschip Le Champlain, dat van alle gemakken is voorzien. Zo is er onder meer een zwembad met panoramisch uitzicht, een theater en een fijn restaurant. 
Aan het einde van de middag zult u aan boord gaan van dit schip, waarmee u gedurende de nacht zult varen naar uw eerste bestemming. 

Ten noorden van de Mexicaanse Riviera Maya, die langs het schiereiland Yucatán loopt, ligt het charmante vissersdorpje Puerto Morelos. Er heerst een authentieke sfeer en er zijn witte zandstranden bezaaid met rieten hutten en kleurrijke boten. De turquoise wateren van de Caribische Zee bieden een prachtige onderwaterwereld, dat het Meso-Amerikaanse rif wordt genoemd. Dit wordt beschouwd als het op één na grootste 'barrier reef' ter wereld. Een paar kilometer naar het zuiden kunt u de Maya-site van Tulum ontdekken. Met uitzicht op idyllische witte zandstranden omringd doorpalmbomen, is het de enige Maya-site aan de kust van de Caribische Zee.

Inclusief:

• Transfer naar de opstapplaats

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 2 - Banco Chinchorro-eiland Mexico

U komt deze dag aan bij het tropische eiland Banco Chinchorro. Hier is het grootste koraalrif van het noordelijk halfrond gelegen. Een adembenemende locatie waar het meer dan moeite waard is om te duiken en te snorkelen. Tijdens het duiken zult u niet alleen koraal en vele vissen zien die er leven, u zult hier ook indrukwekkende scheepswrakken zien, die hier tijdens een storm zijn gezonken. Elk schip kent weer een eigen verhaal, wat het een erg uniek gebied maakt.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 3 - Utila-eiland Honduras

Uw volgende stop is Isla Utila. De goddelijke tropische landschappen van Útila worden erkend als enkele van de beste ter wereld met duiken als een belangrijke attractie. Het kleine eiland is gecentreerd rond Útila Town, waar de rest van het eiland bestaat uit dichte wildernis. De rijke wateren maken het perfect om te duiken met meer dan 80 duiklocaties verspreid over het eiland, met exotische zeedieren waaronder de ongrijpbare walvishaai.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 4 - Livingston Guatemala

Livingston is een stad als geen ander in Guatemala. Het is een enclave met een Caribische sfeer, gelegen aan de rand van de Rio Dulce. Lanchas, de motorboten die via de rivier en de Caribische Zee varen, bieden de enige manier om deze kleine, gastvrije stad te bereiken. Er is dus geen directe toegang over land naar de rest van het land. U bent hier in het Garifuna-land: de inwoners, afstammelingen van Jamaicaanse slaven, bestendigen hun cultuur door orale tradities en ceremoniën. Garifuna muziek, die levendig is en in sommige opzichten vergelijkbaar is met reggae, en Garifuna-dans, op het ritme van drums, zijn beide door UNESCO geclassificeerd als "Meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid".

Inclusief:

• Bezoek aan Livingston

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 5 - Half Moon Caye Belize

De tropische groene halve maan van Half Moon Caye is een natuurlijk monument van Belize dat zich uitstrekt over kristalhelder water. De aantrekkingskracht van het oudste beschermde zeegebied in Midden-Amerika komt voort uit de stranden met kokospalmen, maar bovenal uit de ongelooflijke onderwaterwereld, welke u al duikend, snorkelend en zwemmend kunt ontdekken. Koralen, sponzen, zeeschildpadden, gevlekte adelaarsroggen, palingen en tandbaarzen leven in de turquoise wateren, terwijl op het land in het bos fascinerende dieren als gekko's voorkomen.

Inclusief:

• Snorkelen, duiken en zwemmen in de Great Blue Hole

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 6 - Calabash Caye Belize

Calabash Caye is gelegen in het Turneffe Atoll, dat beschermd wordt door een koraalrif niet ver van de kust. De pittoreske caye is de thuisbasis van een aantal bedreigde soorten, waaronder de Amerikaanse krokodil, zeeschildpadden, Antilleaanse-lamantijn en Nassau-tandbaars.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 7 - Isla Mujeres Mexico

Isla Mujeres staat bekend om haar idyllische stranden en rijke zeefauna. Het is een Mexicaans eiland in het hart van de Caribische Zee. Ooit een geheim, tegenwoordig biedt dit rustige eiland nog steeds een serene sfeer ondanks de groeiende populariteit. Verken de kalme, kristalheldere wateren waar u zeeschildpadden kunt ontdekken en misschien zelfs walvishaaien als u geluk hebt.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 8 - Vertrek vanuit Mexico

Er komt een einde aan uw fantastische tijd op Le Champlain. Aan het begin van de ochtend zult u weer arriveren in Puerto Morelos. Afhankelijk van uw aansluitende vlucht, heeft u nog wat tijd over om het vissersdorpje te verkennen. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht, waar u het vliegtuig al op u staat te wachten. 

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

Prijsinformatie

Wij bieden u het omschreven arrangement aan vanaf €3.295,- per persoon.

De exacte prijs voor de door u geselecteerde cruise is afhankelijk van wanneer u deze boekt en cabinetype. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Inclusief:

• Overnachtingen en verblijf op Le Champlain

• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'

• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'

• Alle genoemde, benodigde transfers

• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)

•National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Intercontinentale vluchten 

• Hotelovernachtingen voor en/of na de reis

• Upgrade kamertype/cabinetype

• Reis en/of annuleringsverzekering

• Eventuele vertrekbelastingen op de luchthaven

• Niet genoemde maaltijden en excursies

• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)

•Administratiekosten (€35,- per boeking)

• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw PONANT expeditiecruise Caraïben avontuur met National Geographic

Accommodaties

Le Champlain

Ruime suites met grote ramen en loungeruimtes die uitkomen op de buitenkant. Dit nieuwe jacht met beperkte capaciteit van slechts 92 passagiershutten en suites biedt u een werkelijk unieke cruise-ervaring.

Als het tweede schip in een nieuwe serie die trouw blijft aan de Ponant-spirit, straalt Le Champlain de unieke sfeer uit dat het keurmerk van de cruisemaatschappij is: een subtiele mix van verfijning, intimiteit en comfort.

Aan boord van dit schip, dat met de Franse vlag vaart, ervaart u het onvergelijkbare plezier van een intieme cruise, met de mogelijkheid een steeds groter aantal bestemmingen te verkennen in een chique ambiance met luxueuze service.

Ervaar een luxueuze omgeving waar het accent ligt op authenticiteit en passie voor reizen.

Uw verblijf: 7 nachten

Bestemmingen

Puerto Morelos

Ten noorden van de Mexicaanse Riviera Maya, die langs het schiereiland Yucatán loopt, ligt het charmante vissersdorpje Puerto Morelos. Er heerst een authentieke sfeer en er zijn witte zandstranden bezaaid met rieten hutten en kleurrijke boten. De turquoise wateren van de Caribische Zee bieden een prachtige onderwaterwereld, dat het Meso-Amerikaanse rif wordt genoemd. Dit wordt beschouwd als het op één na grootste 'barrier reef' ter wereld. Een paar kilometer naar het zuiden kunt u de Maya-site van Tulum ontdekken. Met uitzicht op idyllische witte zandstranden omringd doorpalmbomen, is het de enige Maya-site aan de kust van de Caribische Zee.

Livingston

Set at the mouth of the Rio Dulce at the Gulf of Honduras, on the stunning Caribbean coast of Guatemala, the town of Livingstone has a unique feel in relation to the rest of the country, with its laid-back atmosphere, rich local culture, gorgeous beaches and fertile natural vistas. The Garifuna people who live here are warm and love to celebrate life with incredible traditional music and dancing at the many vibrant bars. Make sure to try the distinct cuisine: the delicious seafood stew ‘tapado’ and homegrown rum known as ‘gifiti’. The breathtaking, blue waters of the soft-sanded beaches are perfect for boat rides, paddleboarding and kayaking. Among the dense, green jungle, jade waters of the river and tall, misty cliffs, nature lovers can spot manatees, crocodiles and monkeys, or explore the Punta de Manabique, a paradise of beautiful bird species.

Isla Mujeres

Situated just off the coast of Cancun, the Isla Mujeres, meaning ‘Island of Women’ is a small Mexican island in the magical Caribbean Sea. This island is a true beach paradise, boasting some of the most beautiful beaches in the world. Visitors can enjoy the slow-pace island-style atmosphere, discover a colourful underwater world teeming with tropical marine life, and explore Mayan heritage with a visit to the crumbling remains of Ixchel’s Temple, built in honour of a mythological Mayan goddess at Punta Sur. Other popular activities include: diving, snorkelling and a host of other thrilling watersports. Don’t miss the opportunity to visit the world-renowned Playa Norte, featuring calm crystal-clear impossibly blue waters and fringed by an array of charming beach bars and restaurants.

Cancún

Cancun ligt in de streek Yucatan. De streek staat bekend om haar prachtige natuur. Het parelwitte strand is natuurlijk een begrip, maar de streek biedt veel meer moois. Bezoek bijvoorbeeld een cenote, een grot (soms ondergronds) waar vaak prachtig licht op het water schijnt en waar u soms op geheime plekjes kunt zwemmen. Of maak een duikexcursie om het prachtige onderwater leven te verkennen.

Naast natuurschoon biedt de regio Yucatan ook veel cultuur. Zo kunt u een bezoek brengen aan de oude Maya stad Chichen Itza, dat een van de zeven wereld wonderen is. Kortom, het is een regio waar u volledig tot rust kunt komen, maar waar ook voldoende te beleven valt.

Riviera Maya

De Riviera Maya ligt aan de Caribische kust van het schiereiland Yucatan in Mexico en is een van de populairste vakantieoorden van Mexico. Deze 130 kilometer lange prachtige stuk kust strekt zich uit van de badplaats Cancun in het noorden tot de Maya-ruïnes van Tulum in het zuiden. Het gebied staat bekend om zijn lange witte zandstranden en heldere turquoise wateren van de Caribische Zee. De regio is daarnaast voorzien van wereldklasse all-inclusive resorts en boutique hotels. Naast het zoeken van rust is het ook mogelijk de jungle en lokale vissersdorpjes te verkennen. Wie meer op zoek is naar actie kan terecht in Playa del Carmen, een levendig toeristisch stadje met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Populaire activiteiten in de omgeving zijn snorkelen, duiken, jetskiën, ziplinen, paardrijden en zwemmen in cenotes.

Utila

Utila, the smallest of Honduras' major bay islands, lies just north of the Caribbean mainland and right at the edge of the Mesoamerican Barrier Reef System. This tiny island packs a punch with its prolific underwater life, laid back but lively bar-filled town, and wonderful eco-tourism. The town is a backpacker’s paradise, boasting well-priced diving and snorkelling certifications, incredible wildlife, and nature-focused volunteering opportunities in a breathtaking location. This is one of the few locations in the world where whale sharks can reliably be seen - at the Whale Shark and Oceanic Research Center, delve into the life of these fascinating creatures and potentially see a baby whale shark up close on an ocean tour. Meet ‘Swampy’ the ancient iguana at the Iguana Research and Breeding Station, and learn why these animals are so endangered and so important.

Rio Dulce

Rio Dulce, dat ook wel bekend staat als Fronteras ligt aan de spectaculaire Rio Dulce rivier die is bekleed met weelderige, dichte tropische jungle en onderbroken wordt door enkele aftakkingen van de rivier. De stad fungeert als een populaire tussenstop voor toeristen die een boottocht maken naar Livingstone evenals 'yachties' die beschutting zoeken tegen de open zeeën. Bezoekers kunnen het Caribische laagland verkennen, de dramatische kliffen van La Cueva de la Vaca ontdekken, genieten in de warme water in de buurt van Río Lampara en een bezoek brengen aan de oude Castillo de San Felipe.

Turneffe Atoll

Located just off the coast of Belize City is Turneffe Atoll, one of three atolls that form the Belize Barrier Reef. It is home to the vaunted Turneffe Atoll Marine Reserve, Belize's largest and most significant marine reserve which bears the impressive distinction as the most biologically diverse coral atoll in the Western Hemisphere. The atoll is cloaked in a thick blanket of mangroves, savanna, littoral forest, wetlands, lagoons, and pristine beaches. Life underwater is a rich profusion of corals, seagrass beds, over 500 fish species, crocodiles, lobster, conch, sea turtles, manatees, dolphins, seabirds, and other wildlife, making it the perfect destination for diving, sport fishing or snorkelling. Birders can spy an astonishing array of bird species that include the snowy egret, little blue heron, great blue heron, tricoloured heron, yellow-crowned night heron, and clapper rail.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!