Expeditiecruise | PONANT Van Saint-Pierre-et-Miquelon naar de Saint-Laurent

  unique

  

9-daagse expeditiecruise

€ 

Vanaf 5.710,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

9-daagse exclusieve expeditiecruise in Canada

PONANT biedt een 9-daags programma in Canada, aan boord van Le Champlain. U gaat aan boord van een unieke cruise, met navigatie op de St. Lawrence, natuurgebieden en stedelijke landschappen. 

Als een klein deel van Frankrijk, gesitueerd in Canada, heeft het Saint-Pierre-et-Miquelon archipel veel charme. Op het eiland van Saint-Pierre stapt u aan boord, een plek met kleine gekleurde huizen en een natuurlijke haven waar vroeger veel vissersschepen aanmeerden.

Verderop ligt Percé, één van de mooiste dorpen in Quebec, met daarnaast een nationaal park waar ongelooflijk natuurlijk, historisch en geologisch erfgoed te vinden is.

Uw schip zal daarna aan een tocht beginnen op de St. Lawrence River, een wonderbaarlijke waterweg met een uitzonderlijke natuurpracht, voordat u aankomt in Tadoussac. Dit nationale park is een essentiele plek om walvissen te spotten, die hier samenkomen om zich te voeden voordat het winter wordt.

U maakt ook stops in twee symbolische Quebec steden: Quebec, met haar Unesco-geclassificeerde district, en daarna Montreal, met haar levendigheid en culturele invloeden.

De cruise eindigt geheel in stijl met een tocht op de glinsterende wateren van Lake Ontario, voordat u van boord gaat in de kosmopolotische stad Toronto.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vertrek expeditiecruise in Canada - Le Champlain
Dag 2 - Miquelon-eiland - Le Champlain
Dag 3 - Golf van St Lawrence - Le Champlain
Dag 4 - Percé - Le Champlain
Dag 5 - Tadoussac - Le Champlain
Dag 6 - Verblijf Quebec City - Le Champlain
Dag 7 - Verblijf Montreal - Le Champlain
Dag 8 - St. Lawrence-rivier - Le Champlain
Dag 9 - Vertrek vanuit Canada

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek expeditiecruise in Canada

Boarding vanaf 16:00 uur tot 17:00 uur
Vertrek om 23:00 uur

Ontdek het eiland Saint Pierre, wat gelegen is aan de Canadese kust. Dit is een van de twee belangrijkste eilanden van de archipel Saint-Pierre en Miquelon, het enige Franse territorium in Noord-Amerika. Voorzien van een natuurlijke haven, heeft het eiland, waarvan de naam een verwijzing is naar de beschermheilige van de vissers, zich ontwikkeld rond de visserij-industrie. Er zijn vandaag de dag nog veel sporen van haar verleden zichtbaar. Walvisjacht, kabeljauwvissen, alcoholsmokkel tijdens het Verbod: al deze herinneringen zijn nog steeds springlevend in de hoofdstad, Saint-Pierre. Het eiland staat ook bekend om het spotten van uitzonderlijke fauna waaronder walvissen, vinvissen, dolfijnen, zeehonden, papegaaiduikers en stormvogels.

Inclusief:

• Vlucht Montreal - Saint-Pierre uitgevoerd door PONANT
• Welkom op de luchthaven door een lokale vertegenwoordiger 
• Transfer luchthaven - haven
• Avondeten
• Overnachting

Dag 2 - Miquelon-eiland

Aankomst vroeg in de ochtend
Vertrek vroeg in de avond

Niet ver van de Grand Banks van Newfoundland, aan de entree van de Golf van St. Lawrence, ligt Miquelon, één van de twee hoofdeilanden van het Saint-Pierre-et-Miquelon archipel. Een geweldige plek voor natuurliefhebbers. Het is opgemaakt uit drie schiereilanden die aan elkaar worden gelinkt door lange zandbuffers. Dit ongerepte land, beroemd om het enige boreale bos van Frankrijk, biedt sublieme landschappen van heuvels, watertjes, bossen en veengebied, omgeven door steile lagunes en kliffen. Er is een rijke en diverse fauna te vinden zowel in het binnenland, met Virginia herten, sneeuwuilen en Amerikaanse zeearenden, als aan de kust; een echt toevluchtsoord voor vele zeevogels en grijze zeehonden.  

Inclusief:

• Ontbijt, lunch en avondeten
• Overnachting

Dag 3 - Golf van St Lawrence

Gedurende uw dag op zee, profiteer van de vele services en activiteiten aan boord. Verwen uzelf met een spabehandeling of ga sporten in de fitness. Afhankelijk van het seizoen, laat uzelf verleiden door het zwembad of ga zonnebaden. Deze non-stop dag geeft u ook de mogelijkheid tot het bijwonen van conferenties en shows aan boord, ga winkelen of ontmoet de PONANT fotografen in de tijd die aan hun is toegewijd. Liefhebbers van de open zee kunnen ondertussen naar het bovenste deck van het schip gaan om het spektakel van de golven te bewonderen of om zeedieren te spotten. Een echt betoverende dag met comfort, rust en entertainment.

Inclusief:

• Ontbijt, lunch en avondeten
• Overnachting

Dag 4 - Percé

Aankomst vroeg in de ochtend
Vertrek vroeg in de ochtend

Indien u houdt van prachtig landschap en geologische fenomenen, dan valt u zeker voor het charmante Percé, één van de mooiste dorpjes in Quebec. Naast de aantrekkingskracht van het dorp zelf, is er ook de beroemde Percé rots te vinden, gelegen in de Golf van St. Lawrence. Het rotsachtige eilandje vormt samen met het naastgelegen Bonaventure eiland een nationaal park dat bekend staat om haar ongelooflijk natuurlijk, historisch en geologisch erfgoed.

Via wandelingen, onderwater activiteiten en culturele ontdekkingen kunt u deze fascinerende regio verkennen. U heeft de keuze tussen twee optionele excursies: 

- Bonaventure Island & Northern Gannets, waarbij u in circa een half uur per kleinere boot naar het Bonaventure eiland vaart waar u veel vogelsoorten kunt bewonderen en daarnaast een natuur- en historische wandeling maakt van ongeveer 6 kilometer. Na circa 2,5 uur keert u terug naar het cruise schip.

- Zeekajakken bij Percé rots voor circa 2 uur inclusief het benodigd materiaal.

Inclusief:

• Ontbijt, lunch en avondeten
• Overnachting

Dag 5 - Tadoussac

Aankomst vroeg in de ochtend
Vertrek vroeg in de ochtend

Het Quebecse dorp Tadoussac ligt op de samenvloeiing van de Saguenay rivier en het mariene estuarium van de St. Lawrence, in het zuidoosten van Canada. Een landschap van veelkleurige huizen omgeven door weelderig groen bos. Aan de waterkant is de Tadoussac kapel makkelijk te spotten, dankzij het felrode dak. Niet ver van deze houten kerk, één van de oudste in Noord-Amerika, ligt een eeuw oud vakantiepark, het Tadoussac hotel. Hier kunt u op het terras thee drinken, terwijl u geniet van het mooie uitzicht op de kust. Daarnaast kunt u ook het Marine Mammal Interpretation Center, waar u meer te weten komt over de walvisachtigen die de baai van Tadoussac frequent aandoen.

U heeft vandaag de keuze uit drie optionele excursies:

- Walvisspotten vanaf een zodiac met een bezoek aan het Marine Mammal Interpretation Center (totale duur circa 3,5 uur)

- Walvisspotten vanaf een lokale boot met een bezoek aan het Marine Mammal Interpretation Center (totale duur circa 3,5 uur)

- Wandeltocht door Tadoussac met bezoek aan Tadoussac Hotel voor een kop thee (totale duur circa 3 uur; er wordt circa 1,5 kilometer gewandeld)

Inclusief:

• Ontbijt, lunch en avondeten
• Overnachting

Dag 6 - Verblijf Quebec City

Aankomst vroeg in de ochtend
Vertrek vroeg in de avond

De hoofdstad van de 'Belle Province' ligt aan de samenvloeiing van de Saint-Charles rivier en de St. Lawrence mariene estuarium, in het zuidoosten van Canada. Gesticht in de 17e eeuw, beschikt de stad nog steeds over haar kasteelmuur - een historisch bouwwerk dat ongeëvenaard is in Noord-Amerika. Geniet van de pittoreske stenen huizen in het Oude Quebec, een historisch district dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. In de voetgangersstraten, zoals die van Petit-Champlain, kunt u winkelen of een drankje nemen zoals een 'spruce' biertje, dat op smaak is gemaakt met de toppen, naalden of essentie van sparbomen.

Inclusief:

• Ontbijt, lunch en avondeten
• Overnachting

Dag 7 - Verblijf Montreal

Aankomst vroeg in de ochtend
Vertrek vroeg in de avond

Bekend om haar ontspannen levenstijl is Montreal, de tweede grootste stad van Canada, een gezellige en kosmopolitische wereldstad. Gelegen aan het riviereneiland met dezelfde naam, herbergt het een variatie aan districten, allemaal verschillend van elkaar. Ontdek 'Oud Montreal', een historisch district, 'Little Italy' waar u de grootste markt in de buitenlucht kunt bezoeken van Noord-Amerika, of het 'Golden Square Mile', een luxueus district gelegen op de hellingen van Mount Royal en waar weelderige Victoriaanse landhuizen te vinden zijn. Montreal is een stad die iedereen zal verrassen.

Inclusief:

• Ontbijt, lunch en avondeten
• Overnachting

Dag 8 - St. Lawrence-rivier

De St. Lawrence zeeweg verbindt de Atlantische Oceaan met de 'Great Lakes' regio, en is in 1959 ingewijd; meer dan 250 jaar nadat de eerste constructie is gebouwd om de hinderlijke stroomversnellingen te vermijden. Het gigantische engineering project biedt een unieke vaarervaring, met onder andere het passeren van de verschillende sluizen in deze circa 4.000 kilometer lange zeeweg.

Inclusief:

• Ontbijt, lunch en avondeten
• Overnachting

Dag 9 - Vertrek vanuit Canada

Aankomst vroeg in de ochtend
Ontscheping om 08:00 uur

Canada's grootste stad en hoofdstad van de Ontario provincie, Toronto, fascineert zowel door haar grote veelzijdigheid en door haar gigantische afmetingen. Het is aan te raden om de 'CN Tower', de hoogste toren op het westelijk halfrond, als de multiculturele Saint-Laurent markt te bezoeken. Het historische 'Distillery' district is opgemaakt uit kiezelstenen straten met een veelvoud van kleine restaurants, cafés, winkels, theaters en kunstgallerijen. Het 'Royal Ontario Museum' beschikt over indrukwekkende collecties toegewijd aan de natuurlijke- en culturele geschiedenis van de wereld.

Inclusief:

• Ontbijt

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.710,- per persoon.
Neem contact op met onze specialisten om de verschillende hutopties te bespreken.

De reis wordt uitgevoerd op de volgende vaste vertrekdata:

1 - 9 september 2021

Inclusief:

• 8 overnachtingen aan boord van Le Champlain
• Volpension
• Open bar met een wijde selectie aan drankjes
• Toegang tot alle gemeenschappelijke ruimtes aan boord
• Vlucht Montreal - Saint-Pierre uitgevoerd door PONANT in economy klasse met een Europese luchtvaartmaatschappij
• Transfer van Saint-Pierre luchthaven naar Saint-Pierre haven
• Havenbelastingen
• Services van een lokale gids

Exclusief:

• Overige internationale vluchten
• Optionele excursies
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Visas
• Bepaalde premium alcoholische drankjes weergegeven op het menu
• Niet genoemde maaltijden
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw PONANT expeditiecruise van Saint-Pierre-et-Miquelon naar de Saint-Laurent

Accommodaties

Le Champlain

Ruime suites met grote ramen en loungeruimtes die uitkomen op de buitenkant. Dit nieuwe jacht met beperkte capaciteit van slechts 92 passagiershutten en suites biedt u een werkelijk unieke cruise-ervaring.

Als het tweede schip in een nieuwe serie die trouw blijft aan de Ponant-spirit, straalt Le Champlain de unieke sfeer uit dat het keurmerk van de cruisemaatschappij is: een subtiele mix van verfijning, intimiteit en comfort.

Aan boord van dit schip, dat met de Franse vlag vaart, ervaart u het onvergelijkbare plezier van een intieme cruise, met de mogelijkheid een steeds groter aantal bestemmingen te verkennen in een chique ambiance met luxueuze service.

Ervaar een luxueuze omgeving waar het accent ligt op authenticiteit en passie voor reizen.

Uw verblijf: 8 nachten

Bestemmingen

Perce

Gelegen aan het Gaspe schiereiland in de provincie van Quebec in het zuidoosten van Canada, ligt de belangrijke toeristenplaats Perce. Het is het echter waard om de drukte aan te gaan om zodoende de kans te krijgen om het Bonaventure eiland en Perce Rock Nationaal Park te bezoeken; een gebied met verbazingwekkendende natuurlijke schoonheid gelegen in Perce stad. Bonaventure eiland is één van 's werelds hoofdbestemmingen voor het spotten van zeevogels, met honderdduizenden aalscholvers, papegaaiduikers en jan-van-genten die het eiland als stopover gebruiken tijdens hun migratie. Rocher Perce (doorboorde rots) is een gigantische monoliet in de Atlantische Oceaan met een 20 meter hoge boog als basis. Het park is ook de thuisbasis van de 'Charles Robin Sector', een serie van prachtig gerenoveerde 19-eeuwse waarhuizen en er zijn vele schilderachtige dorpjes (zoals L’Anse-a-Beaufils) om te bezoeken ten zuiden van Perce stad.

Tadoussac

Een mix van eigenzinnige bohemian cultuur en uitzonderlijk mooi landschap maakt van Tadoussac één van Canada's meest charmante bestemmingen. Gelegen in de hals van het adembenemebende Saguenay fjord, waar de Saguenay en Saint Lawrence rivieren samenkomen, heeft het dorp een lange geschiedenis als handelshaven, welke terug te vinden is in erfgoed sites als het gerestoreerde 'Chauvin Trading Post' en de bijzondere houten kapel. Het is daarnaast ook één van de beste plekken in Quebec om walvissen te spotten en biedt daarom ook veel achtergrond informatie over deze gigantische zeedieren in het 'Centre of Marine Mammal Interpretation'. Andere populaire activiteiten hier zijn kajakken, boottochten door het fjord, of wandelingen door het ongerepte bos langs de kust.

Quebec City

Dompel uzelf onder in een plaats die vaak wordt vergeleken met een Europees dorp, maar aan de andere kant toch duidelijk Canadees is. Het oude ommuurde centrum van de stad behoort tot het Unesco werelderfgoed en bestaat uit geplaveide straten met leuke boetiekjes. De stad wordt ook omschreven als een culinair mekka met gerechten die zowel Franse, Britse, Noord-Amerikaanse en inheemse invloeden hebben. In de omgeving van de stad is schitterende natuur te vinden zoals in het Jacques-Cartier Nationaal Park met verschillende wandelpaden en de Montmorency watervallen. 

Montreal

Montreal, de grootste stad in de provincie Quebec in Canada, ligt op een eiland in de Saint Lawrence-rivier en is beroemd om zijn kunst, design en fantastische keuken. Bezoekers kunnen de geschiedenis van de stad ontdekken door de geplaveide straten van het oude Montreal, met pronkgebouwen zoals de Basilique Notre-Dame die zijn gasten verbijstert met ingewikkelde koepels. Fijnproevers genieten van sensationeel Canadees eten, evenals alles van onweerstaanbare patisserieën tot oude Joodse delicatessenwinkels en hipsterbars die de hele nacht spectaculaire smaken serveren. Kunst en design siert de stad, van sensationele rauwe straatkunst tot chique, moderne galerijen. Met ongeveer 250 theater- en dansgezelschappen en meer dan 90 festivals stroomt Montreal over van de kunst.

Gaspe Peninsula

Extending into the Gulf of Saint Lawrence along the southern shore of the Lawrence River, the Gaspe Peninsula, or 'Gaspesie', is one Quebec’s most popular tourist destinations. The peninsula is home to the Gaspé National Park, Forillon National Park, Bonaventure National Park and even a section of the International Appalachian Trail. Perce Rock stands guard at the tip of the peninsula rising dramatically from the Gulf. This remote peninsula boasts some of the most beautiful scenery featuring sheer dramatic cliffs along its northern shore, Cap Gaspe the easternmost point, tiny fishing villages, picturesque lighthouses, the majestic forested mountains and salmon-filled rivers. Activities include: hiking, skiing, snowshoeing and snowmobiling

Quebec

Als Québec in één woord te beschrijven was, dan zou het 'groots' zijn. Van het UNESCO werelderfgoed in Oud Québec stad en de driedubbele pieken in het hart van de kosmopolitische stad Montreal, naar de rijke biodiversiteit van de St Lawrence mariene estuarium en Wildlife Park (inclusief beluga en blauwe walvissen, Harp zeehonden en narwallen) en het fenomenale Cirque du Soleil. Het Noord-Amerikaanse en Europese erfgoed komt hier naadloos samen en is ontwikkeld tot een geavanceerde cultuur die iedere reiziger iets te bieden heeft, zowel op gebied van natuurpracht en wildlife, als op gebied van stedelijk entertainment.

Les Escoumins

Situated in the Cote-Nord region of Quebec, Les Escoumins rests on the northern shores of the Saint Lawrence River. It is best known for its amazing whale watching opportunities. Visitors can look forward to an array of activities and attractions including thrilling whale watching cruises, scenic hiking trails and cultural tours to the Essipit First Nation where can learn about the local Innu culture. Spot dolphins, seals, beluga, minke and the common rorqual whale whales, visit the Marine Environment Discovery Centre and soak up scenic views of the rugged coastline. Other popular activities include: diving, snorkelling, and kayaking.

The Laurentians

Op maar een uur rijden (ten noorden) van Montreal bevindt u zich in een berglandschap vol met kristalheldere meren, grote boreale bossen, kronkelende rivieren en charmante dorpjes. Het is ontstuimig, romantisch en prachtig, maar The Laurentians wordt niet voor niets 'de berg speelplaats' genoemd. Ski bij één van de 13 resorts (de grootste, Mont-Tremblant, biedt 95 trails), zipline tussen de bomen door, ga kanoën, kamperen of vissen in het Poisson Blanc Regionaal Park.

Ile Saint-Pierre

Located near the Canadian province of Newfoundland and Labrador, Saint Pierre Island is one of three main islands of Saint Pierre and Miquelon. It is set just off the east coast of Canada separated from the mainland by the Gulf of St Lawrence in the North Atlantic Ocean. It is a small archipelago of islands including Saint-Pierre, Miquelon-Langlade, l’Ile aux Marins and several small uninhabited islands.

Newfoundland

Situated in the Atlantic Ocean, off the east coast of Canada, the island of Newfoundland, together with Labrador, forms one of Canada’s four Atlantic provinces. This island is known as a hiker’s paradise and a bird watcher’s dream. It features magnificent coastline characterised by white-sand beaches, protected coves and secluded inlets. Visitors can enjoy an array of activities including: watching majestic whales navigate the mammoth drifting icebergs; taking a road trip to explore the spectacular Northern and Avalon Peninsulas, and visiting the picturesque seaside town of Port-aux-Basques. Don’t miss the national parks of Gros Morne and Terra Nova; the forested shores of Red Indian Lake; and Cape St. Mary's Ecological Reserve, home to a breeding colony of Northern Gannets. Other activities include: hiking, bird watching, swimming, paddling and much more.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!