Peru, Bolivia en Curaçao reis | Familiereis Peru & Bolivia met strandafsluiting Curaçao

  boutique

  

23-daagse reis door Peru, Bolivia en Curaçao

€ 

Vanaf 6.235,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

23-daagse individuele rondreis Peru en Bolivia met Curaçao

Deze 23-daagse rondreis staat in het teken van mysterieuze oude beschavingen, culinaire hoogstandjes, een ongekende diversiteit aan landschappen en een prachtige strandafsluiting op Curaçao! Begin de reis in koloniaal Lima waar u verblijft in de wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Geniet van een leuke stadstour en een ceviche workshop. Reis daarna door naar de Peruaanse Amazone voor uw meerdaagse avontuur. De komende dagen zult u aan verschillende activiteiten deelnemen om dit bijzondere ecosysteem, de jungle, te ervaren. Na het Amazone avontuur gaat de reis verder naar de heilige vallei van de Inca’s. Hier vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Tijdens uw verblijf bezoekt u de lokale markt van Pisac, de ruïnes van Ollantaytambo, fietst u langs de zoutterrassen van Maras en de cirkelterrassen van Moray. Daarna reist u per Vistadome trein naar Aguas Calientes, om de volgende ochtend het indrukwekkende Machu Picchu complex te bezoeken. De dagen daarna verblijft u in koloniaal Cusco en gaat u een spannende raftexcursie maken!

Na Cusco reist u door voor uw rondreis door Bolivia! U begint in La Paz wat gelegen is in een vallei die vanuit de Boliviaanse hoogvlakte steil naar beneden duikt. De Huayna Potosi vulkaan torent boven de stad uit. Daarna begint u aan uw meerdaagse excursie om de ‘salar de uyuni’ en andere hoogtepunten van Zuid West Bolivia, zoals ‘lago colorado, lago verde en de Dali woestijn, te ontdekken. U verblijft hierbij in verschillende accommodaties. Rondreizen in dit gebied is een volstrekt unieke ervaring. Een absolute ‘must’ voor iedere reiziger. De reis wordt uiteindelijk afgesloten op het tropische Curaçao voor uw strandafsluiting!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru en verblijf in Lima - Dazzler by Wyndham Lima Miraflores
Dag 3 - 5 - Meerdaagse excursie Peruaanse Amazone - Sandoval Lake Lodge
Dag 6 - Peruaanse Amazone - Heilige vallei van de Inca's - Sacred Dreams Lodge
Dag 7 - Privé-excursie Pisac en Ollantaytambo  - Sacred Dreams Lodge
Dag 8 - Fietstour door de Heilige vallei van de Inca's - Sacred Dreams Lodge
Dag 9 - Treinrit naar Aguas Calientes - Waman Hotel Machupicchu
Dag 10 - 11 - Sunrise tour Machu Picchu - Cusco - Casa San Blas Boutique Hotel
Dag 12 - Raftexcursie - Casa San Blas Boutique Hotel
Dag 13 - Vliegreis naar Bolivia - La Casona Hotel Boutique
Dag 14 - La Paz - Meerdaagse excursie 'Salar de Uyuni' - Hotel Tayka de Piedra
Dag 15 - Meerdaagse excursie Zuidwest Bolivia - Tayka del Desierto Hotel
Dag 16 - Aankomst Uyuni - La Paz - Stannum Boutique Hotel
Dag 17 - 21 - Strandafsluiting Curaçao - Kontiki Beach Resort
Dag 22 - Vertrek vanuit Curaçao
Dag 23 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru en verblijf in Lima

Per rechtstreekse KLM vlucht arriveert u in Lima. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht waar u de eerste twee nachten van de reis zult verblijven. U verblijft de komende twee nachten in de wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder.

Tijdens uw verblijf in Lima maakt u een privé citytour met een lokale gids om de stad en de centrale wijken zoals Miraflores en Barranco te verkennen. Tijdens de tour zult u van een lunch genieten in een authentieke cevicheria om kennis te maken met de Peruaanse keuken. U maakt een aantal verschillende traditionele Peruaanse gerechten, Causa Rellena, Lomo Salteado en Ceviche. Nadat u de gerechten heeft bereid, kunt u deze heerlijke traditionele Peruaanse lunch nuttigen! 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Lima
• Meet & Greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel
• Privé stadstour Lima met ceviche workshop
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 - 5 - Meerdaagse excursie Peruaanse Amazone

Per binnenlandse vlucht reist u naar Puerto Maldonado in het Peruaanse Amazone gebied. De komende dagen zult u aan verschillende activiteiten deelnemen om dit bijzondere ecosysteem, de jungle, te ervaren. U gaat op zoek naar apen, kleurrijke vogels en andere typische jungledieren. Te voet en per boot maakt u kennis met de vele kleuren groen en blauw van het woud en tijdens de canopy wandeling beleeft u de wereld vanuit de boomtoppen. En wat dacht u ervan om op piranha's te vissen en 's avonds met kano en zaklamp op zoek naar kaaimannen te gaan? De gidsen zijn kundig en kunnen u van alles vertellen over de flora en fauna die u tegenkomt maar ook over de medicinale eigenschappen van verschillende plantensoorten en over tradities van de oorspronkelijke bewoners van het regenwoud.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Lima - Puerto Maldonado
• Privétransfer en boottransfer naar uw hotel
• Drie overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge met kundige gidsen

Dag 6 - Peruaanse Amazone - Heilige vallei van de Inca's

Uw meerdaagse avontuur in de Peruaanse Amazone komt vandaag helaas tot zijn einde. Per binnenlandse vlucht reist u naar Cusco waar u bij aankomst per transfer naar de heilige vallei van de Inca’s reist waar u onder andere tientallen ruïnes vindt die uit het Inca tijdperk afstammen. De grootsheid van de Inca’s komt hier voor het eerst tijdens uw reis goed naar voren. 

Inclusief:

• Privétransfer en boottransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Puerto Maldonado - Cusco
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Privé-excursie Pisac en Ollantaytambo 

U zult vandaag een uitgebreide wandeling maken over oude Inca paden, de uitzichten zijn fenomenaal. Na het bezoek aan Pisac brengt u een bezoek aan lokale markt van Pisac. Daarna brengt u een bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo wat na Machu Picchu misschien wel de allermooist Inca site is, vooral de setting biedt een sprookjesachtige schoonheid. 

Inclusief:

• Privé-excursie Pisac ruïnes en markt inclusief entreegelden en Engelssprekende gids
• Privé-excursie Ollantaytambo inclusief Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Fietstour door de Heilige vallei van de Inca's

Er staat u wederom een bijzondere dag te wachten, u maakt een fietstour door de Heilige Vallei! Samen met een gids fietst u naar de zoutterrassen van Maras en naar de cirkelterrassen van Moray waar u technische hoogstandjes van de agricultuur van de Inca’s te zien krijgt. Tijdens de fietstour gaat u lunchen op een mooie plek in de heilige vallei.

Inclusief:

• Avila Experience - Privé fietstour Salinas de Maras & Moray inclusief lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Treinrit naar Aguas Calientes

Per privétransfer rijdt u richting het treinstation van Ollantaytambo. Hiervandaan neemt u de trein naar Aguas Calientes, een mooie route waar u dankzij de panoramische ramen een prachtig uitzicht heeft. Eenmaal aangekomen haalt een gids u op van het station en loopt u samen door het dorpje naar uw hotel.

U kunt vanuit Aguas Calientes mooie wandelingen in de omgeving maken, bijvoorbeeld naar de top van de Cotahuasi of naar de waterval (bij uw hotel kunt u hier meer info over krijgen, laat u goed informeren). Een leuk en lekker restaurant om een hapje te eten is Indio Feliz. Het restaurant serveert een Peruviaans-Franse keuken.

Inclusief:

• Privétransfer naar het treinstation
• Vistadometrein Ollantaytambo - Aguas Calientes
• Begeleide wandeling naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - 11 - Sunrise tour Machu Picchu - Cusco

's Ochtends neemt een gids u mee naar de verloren stad van de Inca's, Machu Picchu. Hier maakt u een uitgebreide rondleiding terwijl de zon opkomt en een prachtig uitzicht biedt. Het uitzicht bij zonsopgang over het complex staat bekend als één van de mooiste uitzichten ter wereld. Daarna zal u per transfer worden teruggebracht naar het treinstation Aguas Calientes. Per trein en transfer reist u naar de levendige stad Cusco. Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Inclusief:

• Sunrise Tour Machu Picchu inclusief entreegelden, transfer en Engelssprekende gids
• Vistadometrein Aguas Calientes - Ollantaytambo
• Privétransfer naar uw hotel
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12 - Raftexcursie

Vandaag staat u een avontuurlijke dag te wachten, u gaat namelijk raften met het gezin. Tijdens het raften heeft u een prachtig uitzicht op het Andes gebergte en bevindt u zich in een mooie omgeving.

Inclusief:

• Rafting excursie met Engelssprekende gids inclusief uitrusting
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Vliegreis naar Bolivia

Het is tijd om Peru te verlaten en door te reizen naar uw volgende bestemming. Per privétransfer en binnenlandse vlucht reist u naar La Paz in Bolivia. Dit is de grootste stad van het land en Bolivia's economisch, politiek en zakelijk centrum. De stad is spectaculair gelegen in een vallei die vanuit de Boliviaanse hoogvlakte steil naar beneden duikt. De huayna Potosi vulkaan torent boven de stad uit, wat op heldere dagen een prachtig uitzicht oplevert. U heeft deze dag in La Paz ter vrije besteding.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Cusco - La Paz
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - La Paz - Meerdaagse excursie 'Salar de Uyuni'

U begint vandaag aan een 3-daagse privé-excursie om de ‘salar de uyuni’ en andere hoogtepunten van Zuid West Bolivia, zoals ‘lago colorado, lago verde en de Dali woestijn, te ontdekken. U verblijft hierbij in verschillende accommodaties. De door mineralen gekleurde gesteenten en wateren, bijzondere rotsformaties, vulkanen en natuurlijk de immense zee van zout maken deze omgeving één van de meest surrealistische landschappen op aarde. Rondreizen in dit gebied is een volstrekt unieke ervaring. Een absolute ‘must’ voor iedere reiziger.

De eerste dag brengt u in de ochtend een bezoek aan Cementerio de Trenes waar treinen uit het jaar 1890 worden gepresenteerd. Daarna brengt u een bezoek aan het kleine stadje Colchani waar u getuige zult zijn van diverse ambachten zoals zoutverwerking. Vervolgens reist u door voor een bezoek aan de beroemde zoutvlakte met het Incahuasi eiland waar de reusachtige cactus staat. Na de lunch reist u door naar het plaatsje San Pedro de Quemes waar u ook zult verblijven.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht La Paz - Uyuni
• Overnachting op basis van volpension inclusief transfers en excursies met kundige gidsen

Dag 15 - Meerdaagse excursie Zuidwest Bolivia

Vandaag vertrekt u naar Ojo de Perdiz, waar u onder andere de hoogvlakte van Lípez, de Salar de Chiguana en het uitkijkpunt van de actieve vulkaan Ollague aan de grens van Bolivia en Chili zult bezoeken. Vervolgens gaat u de lagunes van Kanapa, Ramadita, Hedionda en Honda bezoeken waar u verschillende soorten flamingo's kunt zien. Na de lunch komt u in de woestijn van Siloli. U brengt hier een bezoek aan Arbol de piedra en het Laguna Colorada. In de avond komt u aan bij uw volgende hotel in Ojo de Perdiz.

Inclusief:

• Overnachting op basis van volpension inclusief transfers en excursies met kundige gidsen

Dag 16 - Aankomst Uyuni - La Paz

Deze laatste excursie dag bezoekt u al vroeg in de ochtend de prachtige geisers, de thermische bronnen van Polques en de Salvador Dali-woestijn. Daarnaast zult u Laguna Verde gaan bewonderen. U eindigt in Uyuni waar u de excursie ook begonnen bent en u wordt per transfer naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar La Paz. Bij aankomst in La Paz wordt u naar uw hotel voor de komende nacht gebracht. U verblijft ditmaal in een andere accommodatie.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Uyuni - La Paz
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - 21 - Strandafsluiting Curaçao

Uw bijzondere reis door Peru en Bolivia komt vandaag alweer tot een einde. Per privétransfer wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u via Bogota naar Curaçao vliegt. In Bogota hebben wij een privétransfer en gids tot uw beschikking om de stad wat te kunnen verkennen tijdens de overstap!

De komende dagen verblijft u op het prachtige eiland Curaçao. Het eiland heeft parelwitte stranden, een indrukwekkende onderwaterwereld maar daarnaast is Curaçao ook nog eens erg divers. De diversiteit is terug te vinden in de velen culturen die op het eiland aanwezig zijn. De komende nachten verblijft u in het gezellige en luxe resort Kontiki Beach Resort. Het elegante resort ligt aan de zuidkant van het eiland, vlakbij de hoofdstad Willemstad en het populaire Mambo Beach. Geniet van het eigen strand met een prachtig zwembad. Een heerlijke plek om de reis af te sluiten!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Privétransport en gids tijdens de overstap
• Internationale vlucht La Paz - Curaçao (via Bogota)
• Privétransfer naar uw hotel
• Vijf overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 22 - Vertrek vanuit Curaçao

U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Curaçao gebracht. Hiervandaan neemt u de intercontinentale vlucht terug naar Amsterdam. De volgende dag zult u arriveren in Amsterdam na een onvergetelijke en mooie reis.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Curaçao - Amsterdam

Dag 23 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.235,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten en internationale vlucht naar Curaçao
• Overnachtingen in goede en bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in het programma
• Alle excursies zoals genoemd in het programma, waaronder ceviche workshop, Peruaanse Amazone, fietsen door de Heilige vallei van de Inca's, Machu Picchu en zoutvlakte van Uyuni
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Meet & greet bij aankomst
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. €30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:

• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw familiereis Peru en Bolivia met strandafsluiting Curaçao

Accommodaties

Dazzler by Wyndham Lima Miraflores

Een modern gebouw met een toplocatie in de wijk Miraflores, zeer dicht bij de promenade en met uitzicht op de zee. Het hotel heeft 17 verdiepingen, waarin 140 comfortabele en ruime kamers zijn verdeeld. Gelegen in het district van Miraflores maakt dit hotel zich een ideaal verblijf voor zakelijke gasten, maar ook voor toeristen.

Uw verblijf: 2 nachten

Sandoval Lake Lodge

Deze lodge biedt een prachtig uitzicht over het Sandoval meer. Vanuit hier kunt u grote concentraties aan vogels en vlinders zien en helpt deze lodge u mee uw bijzondere Amazone ervaring compleet te maken.

Uw verblijf: 3 nachten

Sacred Dreams Lodge

Sacred Dreams Lodge is een unieke lodge in Peru in de magische Heilige Vallei. De lodge biedt gasten het hoogste niveau van comfort met behoud van respect voor lokale gebruiken en harmonie met de omgeving.
Naar aanleiding van de oude Inca-traditie, zijn de casitas (kamers, suites en de gebouwen) harmonieus met de omgeving gemaakt en heeft een perfecte balans tussen natuur en architectuur.
De lodge heeft een restaurant, bar en massagebehandelingen op de kamer zijn mogelijk. Activiteiten in de lodge zijn onder andere Peruaanse kooklessen en traditionele en moderne Peruaanse aardewerk klassen.

Uw verblijf: 3 nachten

Waman Hotel Machupicchu

Het Hotel WamanMachu Picchu, ligt in het hart van het dorp Aguas Calientes, op slechts 5 minuten van het treinstation en op slechts 3 minuten van de thermale baden. Het hotel beschikt over een comfortabele sfeer en is omringd door groene bergen, zichtbaar vanaf het restaurant Anka.

 

Uw verblijf: 1 nacht

Casa San Blas Boutique Hotel

Dit sfeervolle boutique hotel is gelegen in de gelijknamige historische wijk San Blas. Deze wijk staat bekend vanwege de kunstenaars en artiesten die zich hier hebben gevestigd waardoor de wijk een artistiek karakter heeft. Zowel de Inca als Spaanse cultuur is hier duidelijk voelbaar.

Uw verblijf: 3 nachten

La Casona Hotel Boutique

La Casona Boutique Hotel is gelegen op Avenida Mariscal Santa Cruz, een van de hoofdstraten van La Paz. Vanaf het hotel kunt u de stad bezichtigen. Het hotel is gevestigd in een koloniaal gebouw en beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gerechten.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Tayka de Piedra

Dit hotel ligt dichtbij de historische ruïnes van het stadje San Pedro de Quemes. Hier bent u op de juiste locatie om de nabijgelegen bezienswaardigheden van deze regio te bezoeken. Het vriendelijke personeel staat altijd voor u klaar u een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden!

Uw verblijf: 1 nacht

Tayka del Desierto Hotel

Temidden van een unieke omgeving in het hart van de Siloli woestijn omringd door landschappen die eruit zien alsof ze van een schildersdoek komen ligt het woestijnhotel Tayka del Desierto.

Uw verblijf: 1 nacht

Stannum Boutique Hotel

Stannum Boutique Hotel is een mooi en trendy boutique hotel op een toplocatie in La Paz en met prachtige views over de stad en de met sneeuw bedekte Illimani berg.

Uw verblijf: 1 nacht

Kontiki Beach Resort

Kontiki Beach Resort ligt nabij Willemstad op het eiland Curaçao. Het resort heeft een buitengewone opzet en is gebouwd met natuurlijke materialen afkomstig van het eiland. De accommodatie beschikt over een verscheidenheid aan kamers die zijn uitgerust met moderne voorzieningen. Het resort heeft ook een restaurant aan het strand en een lounge die deel uitmaakt van het levendige strand van Cabana, waar ontbijt, lunch en à-la-cartediner worden geserveerd. Recreatieve voorzieningen zijn onder andere een zwembad, een wellnesscentrum, strand en duikactiviteiten.

Uw verblijf: 5 nachten

Bestemmingen

Lima

Lima was in de koloniale tijd de hoofdstad van het Spaanse Vice-koninkrijk Peru. Rondom de 'Plaza de Armas' en de 'Plaza de San Martin' getuigen de gebouwen van de rijkdom van weleer. U kunt er prachtige stadswandelingen langs verschillende monumenten maken zoals de kathedraal, het Peruviaans parlementsgebouw en het klooster van San Francisco. Het koloniale centrum van Lima staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Opvallend in Lima zijn de kliffen die vrijwel meteen achter het smalle strandje en de autoweg oprijzen uit zee. De gehele kustlijn kent daardoor spectaculaire uitzichten. Een fraai voorbeeld van de vergezichten over de stille oceaan vindt u in wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder. Iets zuidelijker van Miraflores ligt de kunstenaarswijk Barranco. Langs de Brug der Zuchten vindt u hier de beste restaurantjes.

Puerto Maldonado

Puerto Maldonado wordt vaak als startpunt gebruikt om een van de meest ongerepte jungles van Peru, de Amazone te bezoeken. Verder kent Puerto Maldonado een relaxte sfeer, een bruisend nachtleven en een unieke smaak waardoor het een steeds populairdere toeristische bestemming wordt. Het is een bruisende stad die een gemakkelijke toegang biedt tot de jungle langs de Tambopata rivier en de verschillende natuur reservaten (Inketerra Ecological Reserve, Bahuaja-Sonene National Park, en Tambopata National Reserve). Deze beschermde gebieden omvatten een aantal van de meest ongerepte primaire regenwouden op de wereld, en zijn de thuisbasis van een verbazingwekkende reeks van exotische dieren, vogels, bomen en bloemen.

The Sacred Valley of the Incas

In de heilige vallei van de Inca’s vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Verder zijn er verschillende inheemse marktjes waar u doorheen kunt wandelen en typische kleurrijke kleedjes en andere spulletjes kunt kopen. De naam van de vallei is terecht gekozen, want de bijzondere omgeving met besneeuwde bergtoppen en de ruige Urubamba rivier die door het gebied slingert is werkelijk prachtig.

Machu Picchu Pueblo

Machu Picchu Pueblo is een stad aan de rivier, bekend om de beroemde Machu Picchu-ruïnes. Deze stad in het nevelwoud is omringd door torenhoge beboste kliffen en beschikt over een eindeloos aanbod van hotels, restaurants, markten en labyrintische straten. Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische site van Machu Picchu te verkennen. Bezoekers kunnen daarnaast ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, zoals: een ontspannende massage na een lange verkenningsdag, een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling op de Putucusi-berg of een bezoek aan de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond. Mis ook het Machu Picchu Museum en de Botanische Tuinen niet.

Cusco

Cusco, de vroegere hoofdstad van de Inca’s (de naam Cusco betekent navel der aarde in Quechua (de taal van de Inca’s), is met geen enkele andere stad ter wereld te vergelijken. De koloniale gebouwen zijn gebouwd op de fundamenten van de Inca’s welke op veel plekken nog duidelijk zichtbaar zijn. De stad telt oneindig veel monumenten en bezienswaardigheden en ligt schitterend in een vallei. Kunstenaars, wetenschappers, indianen en toeristen komen hier samen wat een magische sfeer creëert die u geproefd moet hebben.

Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman, een excursie naar de zoutterrassen of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

La Paz

La Paz is de grootste stad van het land en Bolivia’s economisch, politiek en zakelijk centrum. De stad is spectaculair gelegen in een vallei die vanuit de Boliviaanse hoogvlakte steil naar beneden duikt. La Paz is een bijzondere stad, aan de ene kant modern en kosmopolitisch en aan de andere kant thuisbasis van meer dan een miljoen inheemse Bolivianen, wat terug te zien is in de vele festivals, tradities en gebruiken die de stad telt. Er is zelfs een heksenmarkt waar allerlei voor rituelen te gebruiken spulletjes verkocht worden. De ‘huayna Potosi’ vulkaan torent boven de stad uit, wat op heldere dagen een prachtig uitzicht oplevert. Let wel, La Paz ligt op meer dan 3000 m hoogte!

Ojo de Perdiz

Op deze prachtige plek in de woestijn kunt u genieten van de ruigheid van omgeving. Hoogtepunten in dit gebied zijn de Lagunas de Colores, de geiser van Sol de Mañana en de Stone Tree, maar ook nog vele andere attracties en prachtige landschappen.

Willemstad

Gelegen op het Nederlandse Caribische eiland Curaçao, fungeert Willemstad als de hoofdstad en de grootste stad van de Nederlandse Antillen, een bestanddeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Deze historische stad staat bekend om zijn kleurrijke Nederlandse koloniale architectuur en de historische oude binnenstad, die is erkend als een UNESCO-werelderfgoedlocatie. De Santa Annabaai verdeelt de stad in twee verschillende gebieden, namelijk Punda en Otrobanda.

Must-see bezienswaardigheden zijn: de drijvende markt vanuit Venezuela, het Landhuis Chobolobo, waarin het productieproces van Curaçao-likeur wordt geschetst, de Hato grotten, Plasa Bieu voor een authentieke Curaçaose lunch en de Kura Hulanda museum. In het Kura Hulanda museum leert u op indrukwekkende wijze de Trans-Atlantische slavenhandel in zijn totaliteit zien vanaf het gevangen nemen van de slaven in Afrika, via de verscheping tot de hervestiging in de Nieuwe Wereld. Verder ziet u hoe de Afrikanen samen met zijn culturele erfenis tot op de huidige dag Curaçao en maatschappijen van het Caribisch gebied hebben beïnvloed. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!