Thailand reis | Familiereis Thailand gastvrijheid en natuurpracht

  authentique

  

21-daagse reis door Thailand

€ 

Vanaf 3.195,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

21-daagse rondreis Thailand

Deze 3-weekse rondreis laat u kennis maken met de schoonheid en gastvrijheid van Thailand. Bezoek de mooiste tempels binnen de stadsmuren van Chiang Mai en proef de Noord-Thaise delicatesse. Wandel langs authentieke dorpjes in het verre noorden bij Tha Ton, dichtbij de grens met Myanmar. Ga langs een theeplantage in de buurt van Chiang Rai en leer over de productieprocessen van thee. Geniet van een traditionele maaltijd tijdens een riviercruise bij zonsondergang in Ayutthaya. Stap bij Kanchanaburi op de trein om het laatste deel van de beruchte Birma-spoorlijn af te leggen. Vaar over de klongs van Bangkok en bezoek de hoogtepunten van de stad. Sluit de reis af op het tropische eiland Koh Phangan.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Thailand
Dag 2 - Aankomst in Chiang Mai - Tamarind Village
Dag 3 - Chiang Mai stadstour - Tamarind Village
Dag 4 - Chiang Mai actief - Tamarind Village
Dag 5 - Chiang Mai vrije dag - Tamarind Village
Dag 6 - Chiang Dao-trekking - Rimping Village
Dag 7 - Authentiek Thailand - Thaton Chalet Chiang Mai
Dag 8 - Vrije dag - Thaton Chalet Chiang Mai
Dag 9 - Reis naar Chiang Rai - Chiang Rai Valley Resort
Dag 10 - Gouden Driehoek Tour - Chiang Rai Valley Resort
Dag 11 - Reis naar Ayutthaya - Sala Ayutthaya
Dag 12 - Reis naar Kanchanaburi - Hintok River Camp Kanchanaburi
Dag 13 - Hellfire Pass - Hintok River Camp Kanchanaburi
Dag 14 - Erawan-watervallen - Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 15 - Bangkok stadstour - Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 16 - Bangkok fietstocht en slaaptrein - Reunification Express Train
Dag 17 - Strandverblijf Koh Pha Ngan - Santhiya Koh Phangan Resort & Spa
Dag 18 - 19 - Strandverblijf Koh Pha Ngan - Santhiya Koh Phangan Resort & Spa
Dag 20 - Vertrek vanuit Thailand
Dag 21 -

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Thailand

Vandaag vertrekt u voor uw reis naar Thailand! Het is een bewuste keuze van Avila Reizen om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn uitstekende verbindingen via Bangkok. Het vliegveld van Chiang Mai is rustiger, waardoor het afwikkelen van de douane verplichtingen veel efficiënter en sneller verloopt dan in Bangkok. Chiang Mai is samen met het gezin vaak een betere plaats om van de lange reis bij te komen en te wennen aan het drukkende klimaat.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht

Dag 2 - Aankomst in Chiang Mai

Bij aankomst in Chiang Mai wordt u verwelkomd door onze gids en chauffeur. Transfer naar het hotel. Rond de middag ontmoet u onze gids in de lobby van het hotel voor een briefing over uw komende reis. Ook ontvangt van hem de benodigde reisdocumenten, zoals de e-tickets voor de binnenlandse vluchten. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Chiang Mai.

Inclusief:

• Meet & Greet 
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Chiang Mai stadstour

Om 8.30 uur begint ons programma. We rijden langs de Ping-rivier, steken over via de metalen Brug en rijden naar het gebied rond Wat Ket. We passeren de eerste Christelijke kerk in Chiang Mai, gesticht is in 1868. Daarna bezoeken we Wat Ket, een tempel met een interessant verhaal en een klein museum met prachtige historische foto’s van de stad en omgeving. Dan staan de belangrijkste markten op het programma: Warorot en Ton Lamyai. Het is altijd een feest om rond te lopen en te genieten van alle wonderlijke en kleurrijke producten. Er is ook tijd genoeg om te proeven van typische Noord Thaise hapjes. Onze volgende stop is Wat Buppharam, een tempel in Birmese en Lanna stijl. We lunchen in een restaurant aan de rivier. Na de lunch bezoeken we het oude stadscentrum binnen de gracht. We bezoeken de prachtige Wat Chedi Luang en Wat Phra Sing. Als u het leuk vindt, is er meer dan voldoende gelegenheid een praatje te maken met één van de vele Boeddhistische monniken. We vervolgen ons programma en rijden naar Doi Suthep, een 1600 meter hoge berg. Daar bezoeken we Wat Phra That Doi Suthep, een prachtige tempel met een spectaculair uitzicht over de stad. Aan het einde van de dag zijn we terug in ons hotel.

Inclusief:

• Excursie: Ontdek Chiang Mai en omgeving incl. lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Chiang Mai actief

Na het ontbijt wordt u opgehaald door onze gids en chauffeur. We rijden naar de Tweechol Botanische Tuinen, waar onze fietstocht gaat beginnen. Na een korte veiligheidsinstructie begint onze tocht op het terrein van deze fantastische tuinen. We bezoeken de kassen met vele varen-variëteiten verschillende soorten varens, fietsen door de palmentuin, bewonderen prachtige orchideeën en cactussen en brengen een kort bezoekje aan de kleine dierentuin. Daar is ook een mogelijkheid om de herten en de struisvogels te voeren.

Als we de tuinen hebben gezien, stappen we over op een waterfiets om een kort rondje te maken op het meertje. We bezoeken daarna een klein museum (gesloten op maandag). We verlaten de tuinen en fietsen over rustige binnenwegen door het Thaise platteland. We passeren zelden bezochte tempels en fietsen door rijstvelden met waterbuffels. We bezoeken ook lokale dorpelingen, die papier van de Sa boom, houten poppen en olifantjes van textiel maken. Onze fietstocht eindigt in een Tai Lue dorp, dat ook nog eens een prachtige tempel heeft. Per auto vervolgen we onze weg naar de Mae Sa vallei voor het volgende avontuur: tokkelen door de jungle. We lunchen onderweg. Dit zipline avontuur is zeer de moeite waard en volkomen veilig. Alle activiteiten worden begeleid door gidsen met zipline expertise en ervaring en je voelt je al heel snel thuis tussen de bomen! Aan het einde van de middag, gaan we terug naar het hotel.

Inclusief:

• Excursie: Fietstocht in de omgeving van Chiang Mai incl lunch
• Excursie: Zipline experience
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Chiang Mai vrije dag

Deze hele dag kunt u naar eigen inzicht invullen.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Chiang Dao-trekking

Een vroege start. Tussen 7.30 en 8.00 wordt u opgehaald door onze trekking-gids. Per auto rijden we noordwaarts richting de bergen rondom Chiang Dao. We stoppen onderweg bij een lokale markt om samen boodschappen te doen voor onderweg. Onze gids legt uit wat hij koopt en wat hij van plan is te koken onderweg. We dobberen stroomafwaarts over de Ping-rivier op een bamboe vlot, een belangrijk middel van vervoer toen er nog nauwelijks wegen waren. We komen aan in het dorp van de Palong, waar u kunt deelnemen  aan diverse activiteiten: fruit plukken, groente verzamelen, varkens voeren en ook diverse sporten beoefenen. Tevens kunt u lekker ontspannen of helpen bij het bereiden van de avondmaaltijd. Na het eten is de avond ter vrije besteding en overnachten we in één van de huizen in het dorp.

Inclusief:

• Excursie: Chiang Dao trekking
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Authentiek Thailand

Vroeg uit de veren en na het ontbijt een korte tour door het dorp. Er is aandacht voor en uitleg over de gebruiken van de Palong, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Myanmar en hier in 1984 naar toe zijn gevlucht. We brengen een bezoek aan de dorpsaltaar en aan het ‘huja rawl’, het zogenaamde dorpshart. We bezoeken de lokale school. Daarna gaan we op pad voor een flinke wandeling van zo’n anderhalf uur naar het Karen dorp Thakilek. Onderweg stoppen we in een dorp van de Lahu, Ban Huay Bong. Aan het einde van de wandeling gaan we per auto naar ons hotel, waar we rond een uur of vijf zullen zijn.

Inclusief:

• Excursie: Wandeling langs authentieke dorpen 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Vrije dag

Een rustige dag in het hotel. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om uw dag te veraangenamen. Lekker luieren kan, maar actief zijn kan ook. De hotel staf kan voor u diverse activiteiten verzorgen, zoals fietsen en onze favoriet: vogels spotten.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Reis naar Chiang Rai

Na het ontbijt rijden we naar een opstapplaats, waar we aan boord gaan van een lokale boot voor een tocht van een uur over de Mae Kok- rivier. We stappen uit bij het Lahu-dorp Pha Tai en rijden door naar Santikhiri, een Chinese gemeenschap op Doi Mae Salong. Santikhiri heeft een zeer interessante geschiedenis die uw gids graag met u deelt. Als het een heldere dag is, zijn de vergezichten vanaf deze plek overweldigend mooi. We bezoeken een theeplantage en theefabriek en een Akha-dorp. Na de Chinees georiënteerde lunch rijden we door naar ons hotel in Chiang Rai. Onze auto blijft beschikbaar voor een bezoek aan de avond markt in Chiang Rai, waar u ook uitstekend kan eten.

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel incl. activiteiten en lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Gouden Driehoek Tour

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een volle dag excursie naar de, in het verleden zeer beruchte, Gouden Driehoek, een plaats waar de grenzen van Myanmar, Thailand en Laos samen komen. Dit gebied was in het verleden een belangrijke bron van opium. Onze eerste stop is Art Bridge, een kunst galerij, die zeer de moeite waard is. We rijden door naar Doi Tung, een berg waar we de Mae Fah Luang (moeder van de huidige koning) botanische tuinen bezoeken en meer te weten komen over het koninklijke project op Doi Tung.

We bezoeken Mae Sai, een levendig plaatsje op de grens tussen Thailand en Myanmar.*

*Het is mogelijk de grens over te steken naar Myanmar op een dagpas en een bezoek te brengen aan Tachilek. In dit geval is er geen tijd om het museum The Hall of Opium te bezoeken. De dagpas kost 500 THB per persoon ( € 13).

Na een Thaise lunch, maken we een boottocht naar Don Sao, een klein eiland dat behoort tot Laos. Daarna bezoeken we het museum,

The Hall of Opium, een uitstekend museum dat geheel gewijd is aan de opiumgeschiedenis, van de papaverteelt tot en met de opiumhandel.**

** Het museum is gesloten op maandag. In dat geval maken we zeker gebruik van de mogelijkheid de grens over te steken naar Myanmar.

We gaan aan het einde van de middag terug naar het hotel.

Inclusief:

• Excursie: Gouden Driehoek
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Reis naar Ayutthaya

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld van Chiang Rai voor de vlucht naar Bangkok. Op het vliegveld van Bangkok wordt u verwelkomd door een van onze gidsen. Er staat een auto klaar met chauffeur voor een rit naar Ayutthaya, een voormalige hoofdstad van Thailand, dat toen Siam werd genoemd. In de stad lunchen we, waarna we de belangrijkste tempelruïnes van de oude koningsstad bezoeken: Wat Mahathat, Wat Yai Chai Mongkol en Wat Sri Sanphet. Ook bekijken we het enorme Boeddha beeld Phra Mongkol Bhopit.

Daarna checken we in bij ons hotel en aan het einde van de middag wordt u opgehaald voor een boottocht bij zonsondergang. U geniet aan boord van een uitstekend menu van Thaise traditionele gerechten. Na de cruise wordt u naar uw hotel gebracht.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Bangkok
• Privétransfer naar Ayutthaya
• Excursie: Hoogtepunten Ayutthaya incl. lunch
• Cruise met Thais diner aan boord
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Reis naar Kanchanaburi

We rijden met de auto naar Kanchanaburi. Daar stappen we op de trein om het laatste deel van de beruchte Birma spoorlijn af te leggen. Het Japanse leger heeft deze spoorlijn aangelegd in de Tweede Wereldoorlog om een korte verbinding met Birma tot stand te brengen. Tijdens de aanleg zijn er veel geallieerde krijgsgevangenen en lokale dwangarbeiders om het leven gekomen

We stappen uit bij het eindpunt Nam Tok, waar onze chauffeur ons opwacht. We lunchen in een van de restaurants in Nam Tok.

Na de lunch vertrekken we naar ons hotel, waar we in de middag arriveren. U kunt lekker ontspannen bij het zwembad en voor de actievelingen onder ons zijn er ook fietsen te huur voor korte tochtjes in de omgeving. Het diner is voor eigen rekening in het hotel.

Inclusief:

• Privétransfer naar treinstation
• Trein naar Nam Tok
• Privétransfer naar hotel incl. lunch
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 13 - Hellfire Pass

Na het ontbijt bezoeken we het Hellfire Pass Memorial Museum. Deze zeer informatieve tentoonstelling is het geesteskind van Tom Morris, een voormalige Australische krijgsgevangene die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de spoorlijn gewerkt heeft.

Vanaf het museum kunt u de Hellfire Pas oplopen. Er is een informatieve audio toer, die zeer de moeite waard is. U kunt een flink stuk lopen en terugkeren wanneer u wenst. De kloof was indertijd een belangrijke passage voor de spoorlijn; om een route naar Birma te bewerkstelligen was het nodig hier een doorgang te creëren. Voor de lunch gaan we terug naar ons hotel.

Om 15.00 uur nemen we een longtail boot naar het nabijgelegen River Kwai Jungle Rafts. Vanaf Jungle Rafts lopen we naar een dorp van

de Mon, een minderheidsvolk afkomstig uit Birma. Veel van de inwoners van dit dorp werken op River Kwai Jungle Rafts.

We dineren op River Kwai Jungle Rafts. Na het diner volgt een fascinerende show met traditionele Mon dansen en muziek. Hierna gaan we terug naar Hin Tok River Camp met een longtail boot.

Inclusief:

• Excursie: Bezoek Hellfire Memorial
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 14 - Erawan-watervallen

Na het ontbijt bezoeken het Erawan National Park, dat vooral bekend is om zijn prachtige waterval. Het is een serie van zeven, verschillend vormgegeven watervallen, elk met een eigen karakter. Het is mogelijk om helemaal naar boven te wandelen of lekker te zwemmen in een van de natuurlijke bassins. We lunchen bij de waterval. Na de lunch bezoeken we de erebegraafplaats Don Rak, waar vele krijgsgevangenenen begraven liggen, die omgekomen zijn tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn. Daarna bezoeken we de beroemde brug over de Kwai nogmaals. Het is indrukwekkend om de brug vanaf afstand nogmaals te bekijken en te fotograferen. Daarna rijden we naar Bangkok.

Inclusief:

• Excursie: Erawan-watervallen incl. lunch
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Bangkok stadstour

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids. We nemen een watertaxi naar Ta Chang. Daar begint onze wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok, het Grote Paleis, Wat Po, Wat Arun en Wat Phra Keo. Deze laatste tempel is de residentie van Thailand meest heilige object, de Smaragden Boeddha. Tot 1950 was dit paleis ook het verblijf van de Thaise Koninklijke familie.

We lunchen onderweg en gaan dan aan boord van een longtail boot voor een twee uur durende tocht over de rivier en de zijkanalen (de klongs van Bangkok). De Chao Phraya-rivier en de klongs zijn fascinerend. Het is een exotische mengelmoes van Boeddhistische tempels, Katholieke kerken en Taoïstische paviljoens, afgewisseld met vervallen magazijnen, bamboe hutjes, oude herenhuizen en prestigieuze hotels. We maken regelmatig een stop om een tempel of een lokale markt te bekijken, maar de tocht op zich is al zeer de moeite waard. We keren terug bij de pier waar we zijn gestart en gaan terug naar ons hotel. De avond is vrij te besteden.

Inclusief:

• Excursie: Best of Bangkok incl. lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Bangkok fietstocht en slaaptrein

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. De tocht begint om 8.00 uur. Het is een fascinerende tocht die begint in het drukke China Town, maar ook de rustige delen van Bangkok aandoet. U fietst langs orchideen kwekerijen en langs bananen, mango en papaya plantages. U ziet verborgen tempels en we passeren diverse lokale marktjes. Maak kennis met het onbekende, maar echte Bangkok. We lunchen onderweg en rond 14.00 uur zijn we weer terug bij het beginpunt. Rest van de dag is vrij te besteden, totdat u wordt opgehaald voor de transfer naar het station om op te stappen op de slaaptrein naar Surat Thani. In de trein kunt u een prima maaltijd eten.

Inclusief:

• Excursie: Fietstocht door Bangkok
• Privétransfer naar treinstation
• Slaaptrein naar Surat Thani

Dag 17 - Strandverblijf Koh Pha Ngan

Bij aankomst in Surat Thani wordt u opgehaald en naar Don Sak gebracht, waar de veerboot vertrekt naar Koh Phangan. Bij aankomst in Koh Phangan wordt u opgewacht door een medewerker van het resort voor de transfer naar uw hotel.

Inclusief:

• Privétransfer naar de haven
• Veerboot naar Koh Phangan
• Transfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - 19 - Strandverblijf Koh Pha Ngan

U heeft uw verblijf op Koh Pha Ngan ter vrije besteding. Geniet van de prachtige stranden en helderblauwe zee. Uiteraard geven wij u graag suggesties voor diverse activiteiten.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 20 - Vertrek vanuit Thailand

Vrije ochtend tot de transfer naar de ferry, voor de boot naar Koh Samui. Op Koh Samui wordt u opgewacht en naar het vliegveld gebracht. Afhankelijk van uw retourvlucht naar Amsterdam proberen wij de vluchttijden zoveel mogelijk aan te passen, zodat u zo lang mogelijk op Koh Phangan kunt blijven. Vlucht van Koh Samui naar Bangkok en aansluitende uw vlucht terug naar huis.

Up, up, in the air!

Inclusief:

• Transfer naar de veerboot
• Veerboot naar Koh Samui
• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht via Bangkok

Dag 21 -

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf €3.195,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM Royal Dutch Airlines op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 18 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privégids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder een Jungle trekking, bezoek aan lokale markten, reizen per trein en watersport mogelijkheden op idyllisch Koh Pha Ngan
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijs op aanvraag)
• Upgrade Business Class (prijs op aanvraag)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw familiereis Thailand gastvrijheid en natuurpracht

Accommodaties

Tamarind Village

Tamarind Village is een klein, buitengewoon smaakvol ingericht boutique hotel in het historische centrum van de stad. De naam van het hotel is ontleend aan de vele tamarinde bomen rond het hotel, die zorgen voor een verkwikkende schaduw. Het hotel heeft een zwembad en het ontbijt is zeer goed en uitgebreid.

Uw verblijf: 4 nachten

Rimping Village

Het Rimping Village ligt in het historische gedeelte van de stad; de Wat Kate gemeenschap, het handels gebied van Chiang Mai in de oude dagen. Het hotel beschikt over 24 prachtige kamers met uitstekende voorzieningen. Faciliteiten en diensten omvatten een fietsenverhuur, restaurant, zwembad, informatie desk en Wi-Fi.

Uw verblijf: 1 nacht

Thaton Chalet Chiang Mai

Het Thaton Chalet ligt in Baan Thaton (Mae Ai District). Het is omgeven door prachtige natuur en gelegen aan de westelijke oever van de schilderachtige Mae Kok-rivier. Het chalet heeft een restaurant met uitzicht op de rivier.

Uw verblijf: 2 nachten

Chiang Rai Valley Resort

Chiang Rai Valley Resort ligt op een hoge heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de theeplantages en wijngaarden. Faciliteiten in het resort zijn onder andere een buitenzwembad, een bar, een restaurant, een cadeauwinkel en een wijnwinkel.

Uw verblijf: 2 nachten

Sala Ayutthaya

Sala is een hotel gelegen in Ayutthaya, bestaande uit 26 stijlvolle kamers en suites, waaronder een luxe 2-level duplex suite met rivierzicht en een romantische suite met 1 slaapkamer en zwembad. Alle kamers en suites van het hotel zijn uitgerust met airconditioning, 32-inch smart-tv's, Wi-Fi, een minibar en kluis. Faciliteiten voor de gasten van het hotel zijn onder meer een goed restaurant, de bar en een 24-uursreceptie.

Uw verblijf: 1 nacht

Hintok River Camp Kanchanaburi

Gelegen op een gigantische klif met uitzicht op de River Kwai vindt u het Hintok River Camp. Omringd door lokale dorpen en tempels in de buurt van de Hellfire Pass. De accommodatie bestaat ui tenten met een aparte eet kamers met twee aparte, dubbele of drievoudige bedden. Alle kamers beschikken over airconditioning, een balkon en een eigen badkamer. Er is gratis draadloos internet in de openbare ruimtes, een kampvuur, restaurant en bar, een natuurlijk zwembad en een spa.

Uw verblijf: 2 nachten

Riva Surya Bangkok Hotel

Riva Surya is ideaal gelegen in de levendige wijk Khao San. De accommodatie biedt een perfecte uitvalsbasis voor uw verkenning van Bangkok.

Dit moderne boutique hotel beschikt over prachtig ingerichte kamers, een elegant restaurant, een zwembad en verdere recreatieve voorzieningen. Het hotel wordt begrensd door culturele schatten, zoals het Grand Palace, de Wat Pho en de Wat Arun. Het hotel is daarnaast gunstig gelegen aan de rivier en hrmee ontstaat de mogelijkheid om u rap in het centrum te bewegen via de Chao Phraya Express-boten.

Uw verblijf: 2 nachten

Reunification Express Train

De Reunification Express opereert tussen de Hanoi - Ho Chi Minh City route. Deze route staat bekend als Vietnams historische Noord-Zuid lijn (80 jaar geleden gebouwd) en verbindt Hanoi met Ho Chi Minh City.

Uw verblijf: 1 nacht

Santhiya Koh Phangan Resort & Spa

Dit resort is een parel te midden van prachtige tropische landschappen en witte zandstranden. Het heeft prachtige teakhouten bungalows en een privé strand aan een baai met kristalhelder water. Er is een spa en er zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor sportieve activiteiten, zoals snorkelexcursies of een boottrip.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Chiang Mai

De noordelijke hoofdstad van Thailand is kleiner en rustiger dan Bangkok. Een wandeling rond de prachtige historische binnenstad voert u langs de vele schitterende tempels, markten en winkels. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan de trendy wijk Nimmanhemin, met zijn chique bars en winkels en een reis naar Doi Suthep. Vanaf de serene tempel op de top tempel kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en omgeving.

Tha Ton

Het stadje Tha-Ton in het verre noorden van Thailand vlakbij de grens met Myanmar en de beruchte Opium Driehoek is authentiek en bescheiden gebleven. Het is een verleidelijke plek om een paar dagen door te brengen. Verken de plaatselijke omgeving, wandel of fiets langs de oevers van de Mae Kok, of langs één van de smaragdgroene rijstvelden.

Chiang Rai

Dit charmante en rustige stadje is de rustigere versie van Chiang Mai, en tevens de hoofdstad van de provincie Chiang Rai. Naast het fijne klimaat, de vriendelijke bevolking en de prachtige omgeving van met regenwoud bedekte heuvels, biedt Chiang Rai ook tal van culturele en historische juwelen. Brengt u zeker een bezoek aan Wat Rong Khun (The White Temple) en de historische Wat Phra Sin, met zijn traditionele Lanna-stijl interieur. Er zijn daarnaast een aantal interessante musea om te bezoeken, waaronder het eigenzinnige Oub Kham Museum, het Hilltribe Museum en het Education Centre, die een uitstekend inzicht bieden in de verschillende etniciteiten in het gebied.

Golden Triangle

De grenzen van Myanmar, Thailand en Laos ontmoeten elkaar bij de samenvloeiing van de Ruak- en Mekong-rivieren en vormen een tropisch gebied dat bekend staat als de Gouden Driehoek, met het schilderachtige stadje Sop Ruak als middelpunt. Bekend als de grootste opiumproducerende bestemming tot de 21e eeuw, herbergt de Gouden Driehoek twee intrigerende opiummusea. Boottochten langs de sterke rivierstromen bieden een ongelooflijke manier om adembenemende landschappen te zien van vouwende aarde bedekt met dik groen bos. De noordelijkste stad van Thailand, Mae Sai, staat bekend om zijn bruisende markt, de legendarische Scorpion-tempels, de verbluffende Tham Luang-grot en de weelderige wilde gebieden bewoond door een verscheidenheid aan dieren. Mis het niet: een verblijf in een van de vele luxe hotels, het verkennen van de afgelegen Shan-staat van Myanmar, en het ontmoeten van de bergvolk mensen in het slaperige dorpje Laos, Xieng Kok.

Ayutthaya

Ayuttaha was na Sukothai de hoofdstad van het Siamese koninkrijk in de 12e eeuw. U vindt er een aantal spectaculaire historische ruïnes. Door de eeuwen heen groeide de stad en kreeg het de bijnaam 'Venetië van het Oosten'. Het Ayutthaya Historical Park omvat de oude overblijfselen van sierlijke kloosters en religieuze torens. Deze archeologische opgraving is een UNESCO World Heritage Site en de hoofdreden voor een bezoek aan deze stad. Het moderne gedeelte van de stad zelf heeft zijn eigen charmes - waaronder weelderige boeddhistische tempels, schilderachtige oude koloniale nederzettingen en verschillende markten.

Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een altijd dynamische reisbestemming, beroemd om zijn culturele aanbod, bruisend nachtleven en rijke keuze aan eetgelegenheden - die variëren van bruisende straat markten tot zeer luxe restaurants. De culturele hoogtepunten zijn de Smaragden Boeddha in Wat Pho, een boottocht over de ‘Klongs’(grachten) en het Grand Palace. Om te winkelen kunt u een bezoek brengen aan het toeristische centrum van Khaosan Road.

Noord Thailand

Noord- en Zuid-Thailand waren ooit twee verschillende landen - Lanna en Siam - en in de twee regio’s zijn nog steeds veel verschillen terug te vinden, onder andere in de lokale keuken, cultuur en tradities. Chiang Mai, de 'Roos van het Noorden' en de regionale hoofdstad zijn prachtige boeddhistische tempels te vinden, historische stadsmuren en een weelderige bergachtige omgeving. Andere belangrijke bezienswaardigheden van het Noorden zijn onder Mae Hong Son, met diverse etnische invloeden, de stad Chiang Rai, met haar schitterende witte tempel en de rustige rivier stad Pai, met haar natuurlijke warmwaterbronnen, smaragdgroene rijstvelden en met jungle overgroeide bergen.

Chiang Rai Province

Thailand’s northernmost province, Chiang Rai, is a wild, mountainous region of jungles and rivers home to many different tribes of indigenous peoples. Bordering Myanmar in the north, Laos in the East and the Chiang Mai province in the west, the province is part of the area known as the Golden Triangle, making it an ideal base from which to travel to the surrounding countries. Chiang Rai’s diverse traditional villages are the main drawcard; however, nature lovers and history enthusiasts also find a wealth of attractions to explore. Visitors can meander through the exquisitely landscaped garden at the Doi Tung Royal Villa, once the 'summer' home of the late Princess Mother, and see a prolific number of temples more than 1000 years’ old. Tea lovers will enjoy visits to the many plantations and excellent tea tastings.

Kanchanaburi

De hoofdstad van de provincie Kanchanaburi is goed te bereiken vanaf Bangkok en herbergt vele natuurlijke en culturele activiteiten. Hoogtepunten van het gebied zijn onder andere Wat Tham Phu Wa, een boeddhistisch tempel complex en de brug over de River Kwai, die door geallieerde krijgsgevangenen werd gebouwd als onderdeel van de Thai-Burma Railway tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Vele mannen verloren hun leven tijden de bouw van deze beruchte 'Death Railway', waarvan de de beroemde brug een fantastisch uitzicht biedt op de bergen, steile kliffen, weelderige jungle en kronkelende waterwegen.

Ko Pha Ngan

Koh Pha-ngan is een verbluffend mooie eiland met tal van weelderige jungle paden en prachtige witte zandstranden. En het is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig waardoor het een ideale bestemming is voor bezoekers zonder al te veel tijd. Geniet van de afgelegen stranden van het noorden, snorkel in de kristalheldere turquoise baaien of wandelen door tropische regenwouden.

Surat Thani Province

Situated in southern Thailand, Surat Thani is a rural province set on the Gulf of Thailand. The province encompasses a number of Thailand's most popular attractions including: Khao Sok National Park, Ang Thong National Marine Park and the renowned islands of Koh Samui, Koh Phangan, and Koh Tao. The port town and regional capital of the same name, Surat Thani, serves as a jumping off point and gateway to these spectacularly scenic islands. Visitors can look forward to a wide variety of wonderful activities including island hopping, snorkelling through colourful reefs teeming with marine life, diving, lazing on idyllic beaches, sampling local Thai cuisine at a number of bustling street markets and scooting around. Other popular activities include hiking, swimming in cascading waterfalls and enjoying a host of adventure activities.

Southern Thailand

Zuid-Thailand bekend om turquoise wateren, parelwitte palmstranden, majestueuze kalksteen formaties en idyllische tropische eilanden. Bezoekers kunnen genieten van wereld klasse stranden en de heerlijke lokale keuken vol verse vis gerechten. Spectaculair snorkelen of duiken in één van de maritieme parken, of een bezoek brengen aan Khao Sok National Park behoort ook tot de mogelijkheden.

Gulf of Thailand

Surrounded on three sides by Thailand, Cambodia and Vietnam, the Thai Gulf’s serene waters are home to an array of the country’s most popular, beautiful and accessible islands. Koh Pha Ngan is known for its riotous full moon parties, but is also home to charming jungles, waterfalls and temples. Koh Samui boasts luxurious resorts and world-class spas. Koh Maak and Koh Wai are lined with sublime white-sand beaches and provide a wonderful laid back atmosphere. Hua Hin offers a family oriented destination with its variety of activities including pony rides, kite surfing and banana boat rides, as well as fantastic restaurants, bars, shops, spas, and golf courses. Koh Tao is ideal for snorkeling and diving. Kho Si Chang is a tiny charming island home to an interesting town and exquisite temple.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!