boutique

Family time met Thaise gastvrijheid en luxe

De beleving staat centraal

Bij Pelikaan Reizen & Avila Reizen geloven we in het plezier van het beleven! We geloven in 'The Art of Travel' waarbij reizen als een vorm van kunst onze innerlijke emotie aanwakkert en ons meeneemt naar een eeuwige jeugd waarbij tijd vervaagt en de wereld draait om onszelf verwonderen, groeien, leren en plezier maken.

Een reis biedt ons de kans om het alledaagse even opzij te zetten en kennis te maken met andere culturen en gewoonten. Om ons onder te dompelen in luxe en comfort. We kunnen vandaag de dag in de voetsporen van ontdekkingsreizigers treden en de meest afgelegen gebieden veilig en georganiseerd aandoen.

Al het moois dat moeder natuur ons te bieden heeft, ligt binnen ons bereik. Een reis is een ontmoeting met onze geschiedenis en een zoektocht naar onze toekomst. Laat u verbazen door al het moois dat de wereld te bieden heeft! Laat u inspireren en fascineren.

Het team van Pelikaan Reizen & Avila Reizen staat voor u klaar.

Programma

 • Dag 1 Nachtreis
 • Dag 2 Nachtreis

  Vandaag vertrekt u voor uw reis naar Thailand! Het is een bewuste keuze van Avila Reizen om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn uitstekende verbindingen via Bangkok. Het vliegveld van Chiang Mai is rustiger, waardoor het afwikkelen van de douane verplichtingen veel efficiënter en sneller verloopt dan in Bangkok. Chiang Mai is samen met het gezin vaak een betere plaats om van de lange reis bij te komen en te wennen aan het drukkende klimaat.

 • Dag 3 tot en met 6 Chiang Mai
  Dag 3

  Aankomst in Chiang Mai, waar u wordt verwelkomd door onze gids en chauffeur. Transfer naar het hotel. Rond de middag ontmoet u onze gids in de lobby van het hotel voor een briefing over uw komende reis. Ook ontvangt van hem de benodigde reisdocumenten, zoals de e-tickets voor de binnenlandse vluchten. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Chiang Mai.

  Dag 4

  Om 8.30 uur begint ons programma. We rijden langs de Ping-rivier, steken over via de metalen Brug en rijden naar het gebied rond Wat Ket. We passeren de eerste Christelijke kerk in Chiang Mai, gesticht is in 1868. Daarna bezoeken we Wat Ket, een tempel met een interessant verhaal en een klein museum met prachtige historische foto’s van de stad en omgeving. Dan staan de belangrijkste markten op het programma: Warorot en Ton Lamyai. Het is altijd een feest om rond te lopen en te genieten van alle wonderlijke en kleurrijke producten. Er is ook tijd genoeg om te proeven van typische Noord Thaise hapjes. Onze volgende stop is Wat Buppharam, een tempel in Birmese en Lanna stijl. We lunchen in een restaurant aan de rivier. Na de lunch bezoeken we het oude stadscentrum binnen de gracht. We bezoeken de prachtige Wat Chedi Luang en Wat Phra Sing. Als u het leuk vindt, is er meer dan voldoende gelegenheid een praatje te maken met één van de vele Boeddhistische monniken. We vervolgen ons programma en rijden naar Doi Suthep, een 1600 meter hoge berg. Daar bezoeken we Wat Phra That Doi Suthep, een prachtige tempel met een spectaculair uitzicht over de stad. Aan het einde van de dag zijn we terug in ons hotel.

  Dag 5

  Na het ontbijt wordt u opgehaald door onze gids en chauffeur. We rijden naar de Tweechol Botanische Tuinen, waar onze fietstocht gaat beginnen. Na een korte veiligheidsinstructie begint onze tocht op het terrein van deze fantastische tuinen. We bezoeken de kassen met vele varen-variëteiten verschillende soorten varens, fietsen door de palmentuin, bewonderen prachtige orchideeën en cactussen en brengen een kort bezoekje aan de kleine dierentuin. Daar is ook een mogelijkheid om de herten en de struisvogels te voeren.

  Als we de tuinen hebben gezien, stappen we over op een waterfiets om een kort rondje te maken op het meertje. We bezoeken daarna een klein museum (gesloten op maandag). We verlaten de tuinen en fietsen over rustige binnenwegen door het Thaise platteland. We passeren zelden bezochte tempels en fietsen door rijstvelden met waterbuffels. We bezoeken ook lokale dorpelingen, die papier van de Sa boom, houten poppen en olifantjes van textiel maken. Onze fietstocht eindigt in een Tai Lue dorp, dat ook nog eens een prachtige tempel heeft. Per auto vervolgen we onze weg naar de Mae Sa vallei voor het volgende avontuur: tokkelen door de jungle. We lunchen onderweg. Dit zipline avontuur is zeer de moeite waard en volkomen veilig. Alle activiteiten worden begeleid door gidsen met zipline expertise en ervaring en je voelt je al heel snel thuis tussen de bomen! Aan het einde van de middag, gaan we terug naar het hotel.

  Dag 6

  Deze hele dag kunt u naar eigen inzicht invullen.

 • Dag 7 Chiang Mai

  Een vroege start. Tussen 7.30 en 8.00 wordt u opgehaald door onze trekking-gids. Per auto rijden we noordwaarts richting de bergen rondom Chiang Dao. We stoppen onderweg bij een lokale markt om samen boodschappen te doen voor onderweg. Onze gids legt uit wat hij koopt en wat hij van plan is te koken onderweg. De volgende stop is Chiang Dao Elephant Training Center. Dit is het oudste olifantentrainingscentrum van de provincie. Opgericht in 1963, is het nog steeds een van de beste plaatsen om te bezoeken en meer te leren over olifanten en hun werkgeschiedenis in Thailand. We zijn precies op tijd om de olifanten te voederen en hen een bad te zien nemen. Daarna demonstreren ze hun oude ambacht. Olifanten werden ingezet in de bosbouw , ondermeer om zware boomstammen te verslepen. In 1989 verbood de Thaise regering het kappen van bomen waardoor veel olifanten en hun eigenaren zonder werk kwamen te zitten. Toerisme is voor olifant-eigenaren nu vaak hun enige bron van inkomsten. Na een korte demonstratie dobberen we stroomafwaarts over de Ping-rivier op een bamboe vlot, een belangrijk middel van vervoer toen er nog nauwelijks wegen waren. Na drie kwartier worden we opgewacht door onze chauffeur die ons naar een dorp van de Karen brengt, waar we lunchen. Na de lunch begint onze wandeling. We wandelen zo’n twee uur door de jungle en onze gids vertelt van alles over de planten en de kruiden onderweg. We komen aan in het dorp van de Palong, waar u kunt deelnemen  aan diverse activiteiten: fruit plukken, groente verzamelen, varkens voeren en ook diverse sporten beoefenen. Tevens kunt u lekker ontspannen of helpen bij het bereiden van de avondmaaltijd. Na het eten is de avond ter vrije besteding en overnachten we in één van de huizen in het dorp.

 • Dag 8 tot en met 9 Tha Ton
  Dag 8

  Vroeg uit de veren en na het ontbijt een korte toer door het dorp. Er is aandacht voor en uitleg over de gebruiken van de Palong, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Myanmar en hier in 1984 naar toe zijn gevlucht. We brengen een bezoek aan de dorpsaltaar en aan het ‘huja rawl’, het zogenaamde dorpshart. We bezoeken de lokale school. Daarna gaan we op pad voor een flinke wandeling van zo’n anderhalf uur naar het Karen dorp Thakilek. Onderweg stoppen we in een dorp van de Lahu, Ban Huay Bong. Aan het einde van de wandeling gaan we per auto naar ons hotel, waar we rond een uur of vijf zullen zijn.

  Dag 9

  Een rustige dag in het hotel. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om uw dag te veraangenamen. Lekker luieren kan, maar actief zijn kan ook. De hotel staf kan voor u diverse activiteiten verzorgen, zoals fietsen en onze favoriet: vogels spotten.

 • Dag 10 tot en met 11 Northern Thailand
  Dag 10

  Na het ontbijt rijden we naar een opstapplaats, waar we aan boord gaan van een lokale boot voor een tocht van een uur over de Mae Kok- rivier. We stappen uit bij het Lahu-dorp Pha Tai en rijden door naar Santikhiri, een Chinese gemeenschap op Doi Mae Salong. Santikhiri heeft een zeer interessante geschiedenis die uw gids graag met u deelt. Als het een heldere dag is, zijn de vergezichten vanaf deze plek overweldigend mooi. We bezoeken een theeplantage en theefabriek en een Akha-dorp. Na de Chinees georiënteerde lunch rijden we door naar ons hotel in Chiang Rai. Onze auto blijft beschikbaar voor een bezoek aan de avond markt in Chiang Rai, waar u ook uitstekend kan eten.

  Dag 11

  Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een volle dag excursie naar de, in het verleden zeer beruchte, Gouden Driehoek, een plaats waar de grenzen van Myanmar, Thailand en Laos samen komen. Dit gebied was in het verleden een belangrijke bron van opium. Onze eerste stop is Art Bridge, een kunst galerij, die zeer de moeite waard is. We rijden door naar Doi Tung, een berg waar we de Mae Fah Luang (moeder van de huidige koning) botanische tuinen bezoeken en meer te weten komen over het koninklijke project op Doi Tung.

  We bezoeken Mae Sai, een levendig plaatsje op de grens tussen Thailand en Myanmar*

  *Het is mogelijk de grens over te steken naar Myanmar op een dagpas en een bezoek te brengen aan Tachilek. In dit geval is er geen tijd om het museum The Hall of Opium te bezoeken. De dagpas kost 500 THB per persoon ( € 13).

  Na een Thaise lunch, maken we een boottocht naar Don Sao, een klein eiland dat behoort tot Laos. Daarna bezoeken we het museum,

  The Hall of Opium, een uitstekend museum dat geheel gewijd is aan de opiumgeschiedenis, van de papaverteelt tot en met de opiumhandel.**

  ** Het museum is gesloten op maandag. In dat geval maken we zeker gebruik van de mogelijkheid de grens over te steken naar Myanmar.

  We gaan aan het einde van de middag terug naar het hotel.

 • Dag 12 Ayutthaya

  Na het ontbijt transfer naar het vliegveld van Chiang Rai voor de vlucht naar Bangkok. Op het vliegveld van Bangkok wordt u verwelkomd door een van onze gidsen. Er staat een auto klaar met chauffeur voor een rit naar Ayutthaya, een voormalige hoofdstad van Thailand, dat toen Siam werd genoemd. In de stad lunchen we, waarna we de belangrijkste tempelruïnes van de oude koningsstad bezoeken: Wat Mahathat, Wat Yai Chai Mongkol en Wat Sri Sanphet. Ook bekijken we het enorme Boeddha beeld Phra Mongkol Bhopit.

  Daarna checken we in bij ons hotel en aan het einde van de middag wordt u opgehaald voor een boottocht bij zonsondergang. U geniet aan boord van een uitstekend menu van Thaise traditionele gerechten. Na de cruise wordt u naar uw hotel gebracht.

 • Dag 13 tot en met 14 Kanchanaburi
  Dag 13

  We rijden met de auto naar Kanchanaburi. Daar stappen we op de trein om het laatste deel van de beruchte Birma spoorlijn af te leggen. Het Japanse leger heeft deze spoorlijn aangelegd in de Tweede Wereldoorlog om een korte verbinding met Birma tot stand te brengen. Tijdens de aanleg zijn er veel geallieerde krijgsgevangenen en lokale dwangarbeiders om het leven gekomen

  We stappen uit bij het eindpunt Nam Tok, waar onze chauffeur ons opwacht. We lunchen in een van de restaurants in Nam Tok.

  Na de lunch vertrekken we naar ons hotel, waar we in de middag arriveren. U kunt lekker ontspannen bij het zwembad en voor de actievelingen onder ons zijn er ook fietsen te huur voor korte tochtjes in de omgeving. Het diner is voor eigen rekening in het hotel.

  Dag 14

  Na het ontbijt bezoeken we het Hellfire Pass Memorial Museum. Deze zeer informatieve tentoonstelling is het geesteskind van Tom Morris, een voormalige Australische krijgsgevangene die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de spoorlijn gewerkt heeft.

  Vanaf het museum kunt u de Hellfire Pas oplopen. Er is een informatieve audio toer, die zeer de moeite waard is. U kunt een flink stuk lopen en terugkeren wanneer u wenst. De kloof was indertijd een belangrijke passage voor de spoorlijn; om een route naar Birma te bewerkstelligen was het nodig hier een doorgang te creëren. Voor de lunch gaan we terug naar ons hotel.

  Om 15.00 uur nemen we een longtail boot naar het nabijgelegen River Kwai Jungle Rafts. Vanaf Jungle Rafts lopen we naar een dorp van

  de Mon, een minderheidsvolk afkomstig uit Birma. Veel van de inwoners van dit dorp werken op River Kwai Jungle Rafts.

  We dineren op River Kwai Jungle Rafts. Na het diner volgt een fascinerende show met traditionele Mon dansen en muziek. Hierna gaan we terug naar Hin Tok River Camp met een longtail boot.

 • Dag 15 tot en met 16 Bangkok
  Dag 15

  Na het ontbijt bezoeken het Erawan National Park, dat vooral bekend is om zijn prachtige waterval. Het is een serie van zeven, verschillend vormgegeven watervallen, elk met een eigen karakter. Het is mogelijk om helemaal naar boven te wandelen of lekker te zwemmen in een van de natuurlijke bassins. We lunchen bij de waterval. Na de lunch bezoeken we de erebegraafplaats Don Rak, waar vele krijgsgevangenenen begraven liggen, die omgekomen zijn tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn. Daarna bezoeken we de beroemde brug over de Kwai nogmaals. Het is indrukwekkend om de brug vanaf afstand nogmaals te bekijken en te fotograferen. Daarna rijden we naar Bangkok.

  Dag 16

  Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids. We nemen een watertaxi naar Ta Chang. Daar begint onze wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok, het Grote Paleis, Wat Po, Wat Arun en Wat Phra Keo. Deze laatste tempel is de residentie van Thailand meest heilige object, de Smaragden Boeddha. Tot 1950 was dit paleis ook het verblijf van de Thaise koninklijke familie.

  We lunchen onderweg en gaan dan aan boord van een longtail boot voor een twee uur durende tocht over de rivier en de zijkanalen (de klongs van Bangkok). De Chao Phraya rivier en de klongs zijn fascinerend. Het is een exotische mengelmoes van boeddhistische tempels, katholieke kerken en Taoïstische paviljoens, afgewisseld met vervallen magazijnen, bamboe hutjes, oude herenhuizen en prestigieuze hotels. We maken regelmatig een stop om een tempel of een lokale markt te bekijken, maar de tocht op zich is al zeer de moeite waard. We keren terug bij de pier waar we zijn gestart en gaan terug naar ons hotel. De avond is vrij te besteden.

 • Dag 17

  Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. De tocht begint om 8.00 uur. Het is een fascinerende tocht die begint in het drukke China Town, maar ook de rustige delen van Bangkok aandoet. U fietst langs orchideen kwekerijen en langs bananen, mango en papaya plantages. U ziet verborgen tempels en we passeren diverse lokale marktjes. Maak kennis met het onbekende, maar echte Bangkok. We lunchen onderweg en rond 14.00 uur zijn we weer terug bij het beginpunt. Rest van de dag is vrij te besteden, totdat u wordt opgehaald voor de transfer naar het station om op te stappen op de slaaptrein naar Surat Thani. In de trein kunt u een prima maaltijd eten.

 • Dag 18 tot en met 20 Ko Pha-Ngan
  Dag 18

  Bij aankomst in Surat Thani wordt u opgehaald en naar Don Sak gebracht, waar de veer boot vertrekt naar Koh Phangan. Bij aankomst in Koh Phangan wordt u opgewacht door een medewerker van het resort voor de transfer naar uw hotel.

  Dag 19

  Een dag ter vrije besteding op Koh Pha Ngan. Uiteraard geven wij u graag suggesties voor diverse activiteiten.

  Dag 20

  Een nieuwe dag ter vrije besteding op Koh Pha Ngan. Uiteraard geven wij u graag suggesties voor diverse activiteiten.

 • Dag 21 Nachtreis

  Vrije ochtend tot de transfer naar de ferry, voor de boot naar Koh Samui. Op Koh Samui wordt u opgewacht en naar het vliegveld gebracht. Afhankelijk van uw retourvlucht naar Amsterdam proberen wij de vluchttijden zoveel mogelijk aan te passen, zodat u zo lang mogelijk op Koh Phangan kunt blijven. Vlucht van Koh Samui naar Bangkok en aansluitende uw vlucht terug naar huis.

  Up, up, in the air!

 • Dag 22 Nachtreis

  Aankomst in Amsterdam. We vertrouwen er op dat u samen met het gezin terugkijkt op een schitterende tijd in Thailand.

 • Dag 23 Vertrek

Accomodaties

 • Hotel Tamarind Village

  Tamarind Village is een klein, buitengewoon smaakvol ingericht boutique hotel in het historische centrum van de stad. De naam van het hotel is ontleend aan de vele tamarinde bomen rond het hotel, die zorgen voor een verkwikkende schaduw. Het hotel heeft een zwembad en het ontbijt is zeer goed en uitgebreid.

  Uw verblijf: 4 nachten, Logies en ontbijt
 • Rimping Village

  Het Rimping Village ligt in het historische gedeelte van de stad; de Wat Kate gemeenschap, het handels gebied van Chiang Mai in de oude dagen. Het hotel beschikt over 24 prachtige kamers met uitstekende voorzieningen. Faciliteiten en diensten omvatten een fietsenverhuur, restaurant, zwembad, informatie desk en Wi-Fi.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Thaton Chalet Chiang Mai

  Het Thaton Chalet ligt in Baan Thaton (Mae Ai District). Het is omgeven door prachtige natuur en gelegen aan de westelijke oever van de schilderachtige Mae Kok-rivier. Het chalet heeft een restaurant met uitzicht op de rivier.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Chiang Rai Valley Resort

  Chiang Rai Valley Resort ligt op een hoge heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de theeplantages en wijngaarden. Faciliteiten in het resort zijn onder andere een buitenzwembad, een bar, een restaurant, een cadeauwinkel en een wijnwinkel.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Ayutthaya Grand Hotel

  Ayutthaya Grand Hotel is oploopafstand van het UNESCO World Heritage centrum van Ayutthaya. Het is weliswaar aan de grote kant met 197 kamers, maar biedt uitstekende kwaliteit voor een goede prijs..

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Hintok River Camp Kanchanaburi

  Gelegen op een gigantische klif met uitzicht op de River Kwai vindt u het Hintok River Camp. Omringd door lokale dorpen en tempels in de buurt van de Hellfire Pass. De accommodatie bestaat ui tenten met een aparte eet kamers met twee aparte, dubbele of drievoudige bedden. Alle kamers beschikken over airconditioning, een balkon en een eigen badkamer. Er is gratis draadloos internet in de openbare ruimtes, een kampvuur, restaurant en bar, een natuurlijk zwembad en een spa.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Riva Surya Bangkok Hotel

  Riva Surya is ideaal gelegen in de levendige wijk Khao San. De accommodatie biedt een perfecte uitvalsbasis voor uw verkenning van Bangkok.

  Dit moderne boutique hotel beschikt over prachtig ingerichte kamers, een elegant restaurant, een zwembad en verdere recreatieve voorzieningen. Het hotel wordt begrensd door culturele schatten, zoals het Grand Palace, de Wat Pho en de Wat Arun. Het hotel is daarnaast gunstig gelegen aan de rivier en hrmee ontstaat de mogelijkheid om u rap in het centrum te bewegen via de Chao Phraya Express-boten.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Santhiya Koh Phangan Resort & Spa

  Dit resort is een parel te midden van prachtige tropische landschappen en witte zandstranden. Het heeft prachtige teakhouten bungalows en een privé strand aan een baai met kristalhelder water. Er is een spa en er zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor sportieve activiteiten, zoals snorkelexcursies of een boottrip.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Chiang Mai

  De noordelijke hoofdstad van Thailand is kleiner en rustiger dan Bangkok. Een wandeling rond de prachtige historische binnenstad voert u langs de vele schitterende tempels, markten en winkels. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan de trendy wijk Nimmanhemin, met zijn chique bars en winkels en een reis naar Doi Suthep. Vanaf de serene tempel op de top tempel kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en omgeving.

 • Tha Ton

  Het stadje Tha-Ton in het verre noorden van Thailand vlakbij de grens met Myanmar en de beruchte Opium Driehoek is authentiek en bescheiden gebleven. Het is een verleidelijke plek om een paar dagen door te brengen. Verken de plaatselijke omgeving, wandel of fiets langs de oevers van de Mae Kok, of langs één van de smaragdgroene rijstvelden.

 • Chiang Rai

  Dit charmante en rustige stadje is de rustigere versie van Chiang Mai, en tevens de hoofdstad van de provincie Chiang Rai. Naast het fijne klimaat, de vriendelijke bevolking en de prachtige omgeving van met regenwoud bedekte heuvels, biedt Chiang Rai ook tal van culturele en historische juwelen. Brengt u zeker een bezoek aan Wat Rong Khun (The White Temple) en de historische Wat Phra Sin, met zijn traditionele Lanna-stijl interieur. Er zijn daarnaast een aantal interessante musea om te bezoeken, waaronder het eigenzinnige Oub Kham Museum, het Hilltribe Museum en het Education Centre, die een uitstekend inzicht bieden in de verschillende etniciteiten in het gebied.

 • Golden Triangle

  The borders of Myanmar, Thailand and Laos meet at the confluence of the Ruak and Mekong Rivers to form a tropical area known as the Golden Triangle, with the quaint town of Sop Ruak at the centre. Known famously as the biggest opium-producing destination until the 21st century, the Golden Triangle is home to two intriguing opium museums. Boat-rides along the strong river currents offer an incredible way to see breathtaking landscapes of folding earth covered in thick green forest. Thailand’s northernmost town of Mae Sai is renowned for its bustling market, legendary Scorpion Temples, astonishing Tham Luang Cave, and its lush wild areas inhabited by a variety of animals. Don’t miss: a stay in one of the many luxury hotels, exploring the remote Shan State of Myanmar, and meeting the hill-tribes-people of the sleepy Laos village, Xieng Kok.

 • Ayutthaya

  Ayuttaha was na Sukothai de hoofdstad van het Siamese koninkrijk in de 12e eeuw. U vindt er een aantal spectaculaire historische ruïnes. Door de eeuwen heen groeide de stad en kreeg het de bijnaam 'Venetië van het Oosten'. Het Ayutthaya Historical Park omvat de oude overblijfselen van sierlijke kloosters en religieuze torens. Deze archeologische opgraving is een UNESCO World Heritage Site en de hoofdreden voor een bezoek aan deze stad. Het moderne gedeelte van de stad zelf heeft zijn eigen charmes - waaronder weelderige boeddhistische tempels, schilderachtige oude koloniale nederzettingen en verschillende markten.

 • Bangkok

  Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een altijd dynamische reisbestemming, beroemd om zijn culturele aanbod, bruisend nachtleven en rijke keuze aan eetgelegenheden - die variëren van bruisende straat markten tot zeer luxe restaurants. De culturele hoogtepunten zijn de Smaragden Boeddha in Wat Pho, een boottocht over de ‘Klongs’(grachten) en het Grand Palace. Om te winkelen kunt u een bezoek brengen aan het toeristische centrum van Khaosan Road.

 • Northern Thailand

  Noord- en Zuid-Thailand waren ooit twee verschillende landen - Lanna en Siam - en in de twee regio’s zijn nog steeds veel verschillen terug te vinden, onder andere in de lokale keuken, cultuur en tradities. Chiang Mai, de 'Roos van het Noorden' en de regionale hoofdstad zijn prachtige boeddhistische tempels te vinden, historische stadsmuren en een weelderige bergachtige omgeving. Andere belangrijke bezienswaardigheden van het Noorden zijn onder Mae Hong Son, met diverse etnische invloeden, de stad Chiang Rai, met haar schitterende witte tempel en de rustige rivier stad Pai, met haar natuurlijke warmwaterbronnen, smaragdgroene rijstvelden en met jungle overgroeide bergen.

 • Thailand

  Het woord 'Thai' kan vertaald worden als 'vrij mens'; Thailand, het land van vrije mensen. En dat is het ook! Naast een vrije mentaliteit is het een ongeschreven wet voor Thai om zich innemend en hoffelijk te gedragen. Je voelt je dan ook altijd meer dan welkom. Het land is buitengewoon divers: dichte jungle in het noorden, mystieke ruïnes in Centraal-Thailand en tropische eilanden in het zuiden.

  Als je voor de eerste keer naar Zuidoost-Azië reist, is een vakantie Thailand een goede keuze om mee te beginnen. Het heeft echte Aziatische charme, is veilig en goed begaanbaar en het heeft een fantastische keuken. Bekijk onze Thailand reizen en raak vervoerd door dit prachtige land.

 • Kanchanaburi

  De hoofdstad van de provincie Kanchanaburi is goed te bereiken vanaf Bangkok en herbergt vele natuurlijke en culturele activiteiten. Hoogtepunten van het gebied zijn onder andere Wat Tham Phu Wa, een boeddhistisch tempel complex en de brug over de River Kwai, die door geallieerde krijgsgevangenen werd gebouwd als onderdeel van de Thai-Burma Railway tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Vele mannen verloren hun leven tijden de bouw van deze beruchte 'Death Railway', waarvan de de beroemde brug een fantastisch uitzicht biedt op de bergen, steile kliffen, weelderige jungle en kronkelende waterwegen.

 • Ko Pha-Ngan

  Koh Pha-ngan is een verbluffend mooie eiland met tal van weelderige jungle paden en prachtige witte zandstranden. En het is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig waardoor het een ideale bestemming is voor bezoekers zonder al te veel tijd. Geniet van de afgelegen stranden van het noorden, snorkel in de kristalheldere turquoise baaien of wandelen door tropische regenwouden.

 • Southern Thailand

  Zuid-Thailand bekend om turquoise wateren, parelwitte palmstranden, majestueuze kalksteen formaties en idyllische tropische eilanden. Bezoekers kunnen genieten van wereld klasse stranden en de heerlijke lokale keuken vol verse vis gerechten. Spectaculair snorkelen of duiken in één van de maritieme parken, of een bezoek brengen aan Khao Sok National Park behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Gulf of Thailand

  Surrounded on three sides by Thailand, Cambodia and Vietnam, the Thai Gulf’s serene waters are home to an array of the country’s most popular, beautiful and accessible islands. Koh Pha Ngan is known for its riotous full moon parties, but is also home to charming jungles, waterfalls and temples. Koh Samui boasts luxurious resorts and world-class spas. Koh Maak and Koh Wai are lined with sublime white-sand beaches and provide a wonderful laid back atmosphere. Hua Hin offers a family oriented destination with its variety of activities including pony rides, kite surfing and banana boat rides, as well as fantastic restaurants, bars, shops, spas, and golf courses. Koh Tao is ideal for snorkeling and diving. Kho Si Chang is a tiny charming island home to an interesting town and exquisite temple.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf EUR 3.000 - 3.500,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM Royal Dutch Airlines op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 18 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder een Jungle trekking, bezoek aan lokale markten, reizen per trein en watersportmogelijkheden op idyllisch Koh Pha Ngan
 • Entreegelden gedurende het landprogramma
 • National Geographic (of soortgelijke) reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijs op aanvraag)
 • Upgrade Business Class (prijs op aanvraag)
 • Upgrade kamertype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Stoelreserveringen
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
 • Eventuele fooien