Thailand reis | Individuele reis Thailand het land van de glimlach

  authentique

  

19-daagse reis door Thailand

€ 

Vanaf 2.995,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

19-daagse rondreis Thailand

Start de rondreis in de culturele hoofdstad, Chiang Mai. Neem deel aan een authentieke kookcursus, bewonder de mooiste tempels en bezoek een fascinerende olifantenopvang. Vaar over de Mae Kok-rivier naar een Lahu-dorp en bezoek de avondmarkt in Chiang Rai. Ontdek de belangrijkste ruïnes van de oude hoofdstad Ayutthaya. Zwem bij de prachtige Erawan waterval bij Kanchanaburi. Aanschouw het bruisende leven op de grootste drijvende markt van Thailand. Bezoek het koninklijk paleis en de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok. Sluit de reis af in een heerlijk strandresort op Koh Samui.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Thailand
Dag 2 - Aankomst in Chiang Mai - Tamarind Village
Dag 3 - Chiang Mai stadstour - Tamarind Village
Dag 4 - Chiang Mai vrije dag - Tamarind Village
Dag 5 - Kanta olifanten opvang - Saranya River House
Dag 6 - Vrije dag - Saranya River House
Dag 7 - Reis naar Chiang Rai - Chiang Rai Valley Resort
Dag 8 - Gouden Driehoek Tour - Chiang Rai Valley Resort
Dag 9 - Reis naar Ayutthaya - Sala Ayutthaya
Dag 10 - Reis naar Kanchanaburi - The FloatHouse River Kwai
Dag 11 - Hellfire Pass - The FloatHouse River Kwai
Dag 12 - Erawan-watervallen - Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 13 - Bangkok stadstour - Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 14 - Bangkok drijvende markt - Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 15 - Reis naar Koh Samui - Zazen Boutique Resort & Spa
Dag 16 - 18 - Strandverblijf Thailand - Zazen Boutique Resort & Spa
Dag 19 - Vertrek vanuit Thailand
Dag 20 -

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Thailand

Vandaag begint u reis naar het prachtige land Thailand! Geniet van uw continentale vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht

Dag 2 - Aankomst in Chiang Mai

Als u voor de eerste keer naar Zuidoost-Azië reist, is Thailand een goede keuze om mee te beginnen. Het heeft echte Aziatische charme, is veilig en goed begaanbaar en het heeft een fantastische keuken. Bereid thuis vast een typisch Thais gerecht, Pad Thai, dan krijgt u de smaak wel te pakken. Het is een bewuste keuze van Avila Reizen om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn uitstekende verbindingen via Bangkok. Het vliegveld van Chiang Mai is rustiger, waardoor het afwikkelen van de douane verplichtingen veel efficiënter en sneller verloopt. Chiang Mai is een betere plaats om van de lange reis bij te komen en te wennen aan het drukkende klimaat.

Aankomst in Chiang Mai, waar u wordt verwelkomd door onze gids en chauffeur. Transfer naar het hotel. Rond de middag ontmoet u onze gids in de lobby van het hotel voor een briefing over uw komende reis. Ook ontvangt u van hem de benodigde reisdocumenten, zoals de e-tickets voor de binnenlandse vluchten. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Chiang Mai.

Inclusief:

• Meet & Greet 
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Chiang Mai stadstour

Om 8.30 uur begint ons programma. We rijden langs de Ping-rivier, steken over via de IJzeren Brug en rijden naar het gebied rond Wat Ket. We passeren de eerste Christelijke kerk in Chiang Mai, gesticht in 1868. Daarna bezoeken we Wat Ket, een tempel met een interessant verhaal en een klein museum met prachtige historische foto’s van de stad en omgeving. Dan staan de belangrijkste markten op het programma: Wararot en Ton Lamyai. Het is altijd een feest om rond te lopen en te genieten van alle wonderlijke en kleurrijke producten. Er is ook tijd genoeg om te proeven van typische Noord Thaise hapjes. Onze volgende stop is Wat Buppharam, een tempel in Birmese en Lanna stijl.

We lunchen bij een restaurant aan de rivier. Na de lunch bezoeken we het oude stadscentrum binnen de gracht. We bezoeken de prachtige Wat Chedi Luang en Wat Phra Sing. Als u het leuk vindt, is er meer dan voldoende gelegenheid een praatje te maken met één van de vele Boeddhistische monniken. We vervolgen ons programma en rijden naar Doi Suthep, een 1600 meter hoge berg. Daar bezoeken we Wat Phra That Doi Suthep, een prachtige tempel met een spectaculair uitzicht over de stad.

Inclusief:

• Excursie: Ontdek Chiang Mai en omgeving incl. lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Chiang Mai vrije dag

Dag om vrij te besteden in Chiang Mai. U kunt lekker relaxen bij het zwembad of een korte wandeling door de stad maken voor een massage of een manicure/pedicure. U kunt uitstekend lunchen in de buurt van het hotel. Om 15.30 uur wordt u opgehaald voor een kookcursus bij onze favoriete Kook School. De cursus start om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Na afloop wordt u teruggebracht naar het hotel.

Inclusief:

• Excursie: Kookcursus
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Kanta olifanten opvang

Vandaag gaat u naar de olifanten opvang Kanta. 

8.30 uur: Wordt u opgehaald bij uw accommodatie. 
09.00 uur: Rijdt u ongeveer 50 minuten naar het noorden van Chiang Mai door glooiende heuvels, bossen en lokale landbouwgebieden.
10.00 uur: Komt u aan bij Kanta en trekt u traditionele kleding aan.
10.30 uur: U gaat eerst fruit voorbereiden voor de olifanten voor u ze ontmoet. 
12.00 uur: Lunch
13.00 uur: Bereid kleefrijst gemengd met kruiden voor onze olifanten. Leer meer over de achtergrond, gezondheidszorg en gedrag van de olifanten.
14.00 uur: Geniet van meer tijd met de olifanten. Voer ze en wandel met ze naar de rivier. Hier kunt u met de olifanten baden en de verzorger helpen bij het wassen.
15.00 uur: thee- en koffiepauze. Helaas weer tijd om afscheid te nemen van het kamp en rij vervolgens naar uw accommodatie in Tha Ton.

Inclusief:

• Excursie: Kanta olifanten opvang (op join-in basis) inclusief privétransfers en lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Vrije dag

Een rustige dag in het hotel. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om uw dag te veraangenamen. Lekker luieren kan, maar actief zijn kan ook. De hotel staff kan voor u diverse activiteiten verzorgen, zoals hiken, massage en diverse watersporten.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Reis naar Chiang Rai

Na het ontbijt rijden we naar een opstapplaats, waar we aan boord gaan van een lokale boot voor een tocht van een uur over de Mae Kok- rivier. We stappen uit bij het Lahu-dorp Pha Tai en rijden door naar Santikhiri, een Chinese gemeenschap op Doi Mae Salong. Santikhiri heeft een zeer interessante geschiedenis die uw gids graag met u deelt. Als het een heldere dag is, zijn de vergezichten vanaf deze plek overweldigend mooi. We bezoeken een theeplantage en theefabriek en een Akha dorp. Na de Chinees georiënteerde lunch rijden we door naar ons hotel in Chiang Rai. Onze auto blijft beschikbaar voor een bezoek aan de avondmarkt in Chiang Rai, waar u uitstekend kan eten.

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel incl. activiteiten en lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Gouden Driehoek Tour

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een volle dag excursie naar de Gouden Driehoek, een plaats waar de grenzen van Myanmar, Thailand en Laos elkaar ontmoeten. In het verleden zeer berucht vanwege de opiumteelt- en handel. Onze eerste stop is Art Bridge, een kunstgalerij, zeer de moeite waard. We rijden door naar Doi Tung, waar we de Mae Fah Luang (moeder van de huidige koning) botanische tuinen bezoeken en meer te weten komen over het koninklijke project op Doi Tung. We bezoeken Mae Sai, een levendig plaatsje op de grens tussen Thailand en Myanmar.

Inclusief:

• Excursie: Gouden Driehoek
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Reis naar Ayutthaya

Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld van Chiang Rai voor een vlucht naar Bangkok. Op het vliegveld wordt u verwelkomd door één van onze gidsen. Er staat een auto klaar met chauffeur om u naar Ayutthaya te brengen. In de stad lunchen we, waarna we de belangrijkste tempelruïnes van de oude koningsstad bezoeken: Wat Mahathat, Wat Yai Chai Mongol en Wat Sri Sanphet. Ook bekijken we het enorme Boeddha standbeeld Wiharn Phra Mongkol Bhopit. Daarna checken we in bij ons hotel en aan het einde van de middag wordt u opgehaald voor een boottocht bij zonsondergang. U geniet aan boord van een uitstekend menu van Thaise traditionele gerechten. Na de cruise wordt u terug gebracht naar het hotel

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Bangkok
• Privétransfer naar Ayutthaya
• Excursie: Hoogtepunten Ayutthaya incl. lunch
• Cruise met Thais diner aan boord
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Reis naar Kanchanaburi

Na het ontbijt vertrekt u naar Kanchanaburi, waar we op de trein stappen om het laatste overgebleven deel van de beruchte Birma-spoorlijn af te leggen. We stappen uit bij Nam Tok, waar onze chauffeur ons opwacht. We lunchen in één van de vele restaurants en varen daarna per longtailboot naar ons hotel. De rest van de middag kunt u heerlijk genieten van deze prachtige accommodatie. Ook het diner van die avond is inbegrepen.

Inclusief:

• Privétransfer naar treinstation
• Trein naar Nam Tok
• Privétransfer naar hotel incl. lunch
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 11 - Hellfire Pass

Na het ontbijt varen we naar de pier en rijden van daar naar het Hellfire Pass Memorial Museum, niet ver van Hin Tok. Het museum vertelt het verhaal van de aanleg van de Birma Spoorlijn in de Tweede Wereldoorlog waarbij veel geallieerde krijgsgevangenen en Aziatische dwangarbeiders omgekomen zijn. Vanuit het museum kunt u de Hellfire Pass inlopen. U kunt een audio-rondleiding krijgen over de geschiedenis van de Hellfire Pass. Als u naar het eindpunt wilt lopen kunnen we u daar ophalen.

Hierna keren we terug naar het hotel, waar u kunt lunchen op eigen gelegenheid en de rest van de middag vrij te besteden hebt.

’s Avonds is er een diner in ons hotel met traditionele Mon dansen en muziek.

 

Inclusief:

• Excursie: Bezoek Hellfire Memorial
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 12 - Erawan-watervallen

Na het ontbijt bezoeken we het Erawan National Park, dat vooral bekend is om zijn prachtige watervallen. Het is een serie van zeven watervallen, elk met een eigen karakter. Het is mogelijk om helemaal naar boven te wandelen of lekker te zwemmen in één van de natuurlijke bassins. We lunchen bij de waterval.

Op weg naar Bangkok bezoeken we de erebegraafplaats Don Rak, waar vele krijgsgevangenen, die gedwongen te werk gesteld waren aan de Birma-spoorlijn, begraven liggen. Later op de dag rijdt u naar Bangkok. 

Inclusief:

• Excursie: Erawan-watervallen incl. lunch
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Bangkok stadstour

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids. We nemen een watertaxi naar Ta Chang. Daar begint onze wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok, het Grote Paleis, Wat Po, Wat Arun en Wat Phra Keo. Deze laatste tempel is de residentie van Thailand’s meest heilige object: de Smaragden Boeddha. Tot 1950 was dit paleis ook het verblijf van de Thaise koninklijke familie. We lunchen onderweg en gaan dan aan boord van een longtailboot voor een twee uur durende tocht over de rivier en de zijkanalen (de Bangkok-klongs). We maken regelmatig een stop om een tempel of een lokale markt te bekijken, maar de tocht op zich is al zeer de moeite waard. We keren terug bij de pier waar we zijn gestart en nemen ons pontje terug naar het hotel.

Inclusief:

• Excursie: Best of Bangkok incl. lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Bangkok drijvende markt

Vandaag is het marktdag. We moeten vroeg op pad (6.00 uur) om de drijvende markt Damnoen Saduak in zijn volle glorie en met zo min mogelijk medereizigers te bekijken.

Deze markt ligt ongeveer 60 km ten zuid westen van Bangkok en is de grootste drijvende markt in heel Thailand. Onderweg rijden we langs eindeloze, prachtige rijstvelden en we maken een korte stop in Nakhon Pathom bij de grootste pagode in Thailand.

Bij Damnoen Saduak aangekomen stappen we op de boot om de markt van dichtbij te kunnen bekijken en aan den lijve te ondervinden. Het is een grote, georganiseerde chaos met boten vol vers fruit en groenten. Ook zijn er souvenirs te koop, die met veel doorzettingsvermogen aan de man gebracht worden.

Na de lunch keren we terug naar het hotel, waar u de rest van de middag vrij te besteden hebt.

Op vrijdag, zaterdag en zondag bezoeken we ’s middags ook de Amphawa Markt. Dan gaan we in Damnoen Saduak aan boord van een lokale boot en varen naar een andere lokale drijvende markt. Het contrast kan niet groter zijn. Er komen hier nauwelijks westerse toeristen, voornamelijk lokale mensen. De boottocht er naar toe is zeer de moeite waard. Vanaf Amphawa gaan we per auto terug naar het hotel.

Inclusief:

• Excursie: Damnoen Saduak incl lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Reis naar Koh Samui

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Koh Samui. Bij aankomst wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van het hotel, waar u verblijft. Geniet de rest van de dag van uw heerlijke resort.

Inclusief:

• Privétransfer naar luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Koh Samui
• Privétransfer naar resort
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - 18 - Strandverblijf Thailand

U heeft uw verblijf op Koh Samui ter vrije besteding. geniet hier van het mooie strand en de helderblauwe zee. Graag geven wij u persoonlijke suggesties indien u activiteiten op of nabij het eiland wilt ondernemen.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19 - Vertrek vanuit Thailand

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Bangkok en de aansluitende vlucht naar Amsterdam. We kunnen voor u een late check out regelen, zodat u die dag nog extra kan genieten van zon, zee en strand.

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel
• Intercontinentale vlucht naar Amsterdam via Bangkok
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 20 -

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2.995,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM Royal Dutch Airlines op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 17 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privégids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder een volle dag excursie naar de Gouden Driehoek en de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijs op aanvraag)
• Upgrade Business Class (prijs op aanvraag)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw individuele reis Thailand het land van de glimlach

Accommodaties

Tamarind Village

Tamarind Village is een klein, buitengewoon smaakvol ingericht boutique hotel in het historische centrum van de stad. De naam van het hotel is ontleend aan de vele tamarinde bomen rond het hotel, die zorgen voor een verkwikkende schaduw. Het hotel heeft een zwembad en het ontbijt is zeer goed en uitgebreid.

Uw verblijf: 3 nachten

Saranya River House

 

Saranya River House wordt omgeven door de rivier en de bergen in het centrum van Thaton en is een uitstekende accommodatie voor vakantiegangers en zakenreizigers. De comfortabele kamers met eigen badkamer zijn uitgerust met airconditioning, werkruimten, WiFi, thee- en koffiefaciliteiten en banken, en sommige kamers hebben een mini-koelkast. Gasten kunnen genieten van heerlijke Thaise gerechten in het eigen restaurant en ontspannen met een verscheidenheid aan drankjes en dranken in de lobby. Voorzieningen in het hotel zijn onder andere een zwembad. De omgeving biedt bezienswaardigheden en activiteiten, zoals een bezoek aan de Wat Thaton-tempel en boottochten over de rivier.

Uw verblijf: 2 nachten

Chiang Rai Valley Resort

Chiang Rai Valley Resort ligt op een hoge heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de theeplantages en wijngaarden. Faciliteiten in het resort zijn onder andere een buitenzwembad, een bar, een restaurant, een cadeauwinkel en een wijnwinkel.

Uw verblijf: 2 nachten

Sala Ayutthaya

Sala is een hotel gelegen in Ayutthaya, bestaande uit 26 stijlvolle kamers en suites, waaronder een luxe 2-level duplex suite met rivierzicht en een romantische suite met 1 slaapkamer en zwembad. Alle kamers en suites van het hotel zijn uitgerust met airconditioning, 32-inch smart-tv's, Wi-Fi, een minibar en kluis. Faciliteiten voor de gasten van het hotel zijn onder meer een goed restaurant, de bar en een 24-uursreceptie.

Uw verblijf: 1 nacht

The FloatHouse River Kwai

Dit hotel bestaat uit privé villa’s met een eigen steiger en een eigen balkon. Het is gebouwd in traditionele Thaise stijl, die perfect harmonieert met de omgeving. Het restaurant en de gezellige lobby ligt in het midden van de drijvende villa’s en is daardoor prima bereikbaar. Het restaurant is uitstekend.

Uw verblijf: 2 nachten

Riva Surya Bangkok Hotel

Riva Surya is ideaal gelegen in de levendige wijk Khao San. De accommodatie biedt een perfecte uitvalsbasis voor uw verkenning van Bangkok.

Dit moderne boutique hotel beschikt over prachtig ingerichte kamers, een elegant restaurant, een zwembad en verdere recreatieve voorzieningen. Het hotel wordt begrensd door culturele schatten, zoals het Grand Palace, de Wat Pho en de Wat Arun. Het hotel is daarnaast gunstig gelegen aan de rivier en hrmee ontstaat de mogelijkheid om u rap in het centrum te bewegen via de Chao Phraya Express-boten.

Uw verblijf: 3 nachten

Zazen Boutique Resort & Spa

Zazen Resort ligt aan Bo Phut strand en is een heerlijke plaats om uw vakantie af te sluiten. Het resort bestaat uit privé bungalows, die uitkijken over het strand of op de tropische tuin rondom het resort.

Uw verblijf: 4 nachten

Bestemmingen

Chiang Mai

De noordelijke hoofdstad van Thailand is kleiner en rustiger dan Bangkok. Een wandeling rond de prachtige historische binnenstad voert u langs de vele schitterende tempels, markten en winkels. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan de trendy wijk Nimmanhemin, met zijn chique bars en winkels en een reis naar Doi Suthep. Vanaf de serene tempel op de top tempel kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en omgeving.

Golden Triangle

De grenzen van Myanmar, Thailand en Laos ontmoeten elkaar bij de samenvloeiing van de Ruak- en Mekong-rivieren en vormen een tropisch gebied dat bekend staat als de Gouden Driehoek, met het schilderachtige stadje Sop Ruak als middelpunt. Bekend als de grootste opiumproducerende bestemming tot de 21e eeuw, herbergt de Gouden Driehoek twee intrigerende opiummusea. Boottochten langs de sterke rivierstromen bieden een ongelooflijke manier om adembenemende landschappen te zien van vouwende aarde bedekt met dik groen bos. De noordelijkste stad van Thailand, Mae Sai, staat bekend om zijn bruisende markt, de legendarische Scorpion-tempels, de verbluffende Tham Luang-grot en de weelderige wilde gebieden bewoond door een verscheidenheid aan dieren. Mis het niet: een verblijf in een van de vele luxe hotels, het verkennen van de afgelegen Shan-staat van Myanmar, en het ontmoeten van de bergvolk mensen in het slaperige dorpje Laos, Xieng Kok.

Ayutthaya

Ayuttaha was na Sukothai de hoofdstad van het Siamese koninkrijk in de 12e eeuw. U vindt er een aantal spectaculaire historische ruïnes. Door de eeuwen heen groeide de stad en kreeg het de bijnaam 'Venetië van het Oosten'. Het Ayutthaya Historical Park omvat de oude overblijfselen van sierlijke kloosters en religieuze torens. Deze archeologische opgraving is een UNESCO World Heritage Site en de hoofdreden voor een bezoek aan deze stad. Het moderne gedeelte van de stad zelf heeft zijn eigen charmes - waaronder weelderige boeddhistische tempels, schilderachtige oude koloniale nederzettingen en verschillende markten.

Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een altijd dynamische reisbestemming, beroemd om zijn culturele aanbod, bruisend nachtleven en rijke keuze aan eetgelegenheden - die variëren van bruisende straat markten tot zeer luxe restaurants. De culturele hoogtepunten zijn de Smaragden Boeddha in Wat Pho, een boottocht over de ‘Klongs’(grachten) en het Grand Palace. Om te winkelen kunt u een bezoek brengen aan het toeristische centrum van Khaosan Road.

Koh Samui

Koh Samui is een van de populairste strand bestemmingen van Thailand. Prachtige idyllische stranden, azuurblauwe wateren en goede bereikbaarheid van het vasteland. U vindt hier een mooi aanbod aan luxe hotels en resorts - vaak met rustige prive-stranden. De kustlijn is de belangrijkste trekpleister maar u kunt ook een bezoek brengen aan de 12 meter hoge Big Buddha tempel, de 30 meter hoge Na Muang waterval of één van de luxe spa's.

Noord Thailand

Noord- en Zuid-Thailand waren ooit twee verschillende landen - Lanna en Siam - en in de twee regio’s zijn nog steeds veel verschillen terug te vinden, onder andere in de lokale keuken, cultuur en tradities. Chiang Mai, de 'Roos van het Noorden' en de regionale hoofdstad zijn prachtige boeddhistische tempels te vinden, historische stadsmuren en een weelderige bergachtige omgeving. Andere belangrijke bezienswaardigheden van het Noorden zijn onder Mae Hong Son, met diverse etnische invloeden, de stad Chiang Rai, met haar schitterende witte tempel en de rustige rivier stad Pai, met haar natuurlijke warmwaterbronnen, smaragdgroene rijstvelden en met jungle overgroeide bergen.

Tha Ton

Het stadje Tha-Ton in het verre noorden van Thailand vlakbij de grens met Myanmar en de beruchte Opium Driehoek is authentiek en bescheiden gebleven. Het is een verleidelijke plek om een paar dagen door te brengen. Verken de plaatselijke omgeving, wandel of fiets langs de oevers van de Mae Kok, of langs één van de smaragdgroene rijstvelden.

Chiang Rai

Dit charmante en rustige stadje is de rustigere versie van Chiang Mai, en tevens de hoofdstad van de provincie Chiang Rai. Naast het fijne klimaat, de vriendelijke bevolking en de prachtige omgeving van met regenwoud bedekte heuvels, biedt Chiang Rai ook tal van culturele en historische juwelen. Brengt u zeker een bezoek aan Wat Rong Khun (The White Temple) en de historische Wat Phra Sin, met zijn traditionele Lanna-stijl interieur. Er zijn daarnaast een aantal interessante musea om te bezoeken, waaronder het eigenzinnige Oub Kham Museum, het Hilltribe Museum en het Education Centre, die een uitstekend inzicht bieden in de verschillende etniciteiten in het gebied.

Chiang Rai Province

Thailand’s northernmost province, Chiang Rai, is a wild, mountainous region of jungles and rivers home to many different tribes of indigenous peoples. Bordering Myanmar in the north, Laos in the East and the Chiang Mai province in the west, the province is part of the area known as the Golden Triangle, making it an ideal base from which to travel to the surrounding countries. Chiang Rai’s diverse traditional villages are the main drawcard; however, nature lovers and history enthusiasts also find a wealth of attractions to explore. Visitors can meander through the exquisitely landscaped garden at the Doi Tung Royal Villa, once the 'summer' home of the late Princess Mother, and see a prolific number of temples more than 1000 years’ old. Tea lovers will enjoy visits to the many plantations and excellent tea tastings.

Kanchanaburi

De hoofdstad van de provincie Kanchanaburi is goed te bereiken vanaf Bangkok en herbergt vele natuurlijke en culturele activiteiten. Hoogtepunten van het gebied zijn onder andere Wat Tham Phu Wa, een boeddhistisch tempel complex en de brug over de River Kwai, die door geallieerde krijgsgevangenen werd gebouwd als onderdeel van de Thai-Burma Railway tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Vele mannen verloren hun leven tijden de bouw van deze beruchte 'Death Railway', waarvan de de beroemde brug een fantastisch uitzicht biedt op de bergen, steile kliffen, weelderige jungle en kronkelende waterwegen.

Surat Thani Province

Situated in southern Thailand, Surat Thani is a rural province set on the Gulf of Thailand. The province encompasses a number of Thailand's most popular attractions including: Khao Sok National Park, Ang Thong National Marine Park and the renowned islands of Koh Samui, Koh Phangan, and Koh Tao. The port town and regional capital of the same name, Surat Thani, serves as a jumping off point and gateway to these spectacularly scenic islands. Visitors can look forward to a wide variety of wonderful activities including island hopping, snorkelling through colourful reefs teeming with marine life, diving, lazing on idyllic beaches, sampling local Thai cuisine at a number of bustling street markets and scooting around. Other popular activities include hiking, swimming in cascading waterfalls and enjoying a host of adventure activities.

Southern Thailand

Zuid-Thailand bekend om turquoise wateren, parelwitte palmstranden, majestueuze kalksteen formaties en idyllische tropische eilanden. Bezoekers kunnen genieten van wereld klasse stranden en de heerlijke lokale keuken vol verse vis gerechten. Spectaculair snorkelen of duiken in één van de maritieme parken, of een bezoek brengen aan Khao Sok National Park behoort ook tot de mogelijkheden.

Gulf of Thailand

Surrounded on three sides by Thailand, Cambodia and Vietnam, the Thai Gulf’s serene waters are home to an array of the country’s most popular, beautiful and accessible islands. Koh Pha Ngan is known for its riotous full moon parties, but is also home to charming jungles, waterfalls and temples. Koh Samui boasts luxurious resorts and world-class spas. Koh Maak and Koh Wai are lined with sublime white-sand beaches and provide a wonderful laid back atmosphere. Hua Hin offers a family oriented destination with its variety of activities including pony rides, kite surfing and banana boat rides, as well as fantastic restaurants, bars, shops, spas, and golf courses. Koh Tao is ideal for snorkeling and diving. Kho Si Chang is a tiny charming island home to an interesting town and exquisite temple.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!