boutique

Koloniaal Mexico

Programma

 • Dag 1 tot en met 2 Mexico City

  Welkom in Mexico! Na aankomst wordt u opgewacht door uw privé chauffeur die u in ongeveer 30-45 minuten naar uw hotel in de metropool Mexico City brengt.


  De volgende ochtend staat er een uitgebreide excursie door Mexico City en omgeving op het programma. U begint de dag met een bezoek aan Teotihuacan. Uw privé gids haalt u in het hotel op om u in ongeveer een uur rijden naar de "geboorteplaats van de goden" te brengen.


  Voor de lunch (niet inbegrepen) keert u terug naar Mexico City om vervolgens met een volle maag het historische centrum van Mexico City te bezoeken. Wat nu tegenwoordig het hart van toch wel een moderne stad is, was ooit het centrum van de wereld van de Azteken. Tijdens de tour bezoekt u onder andere de kathedraal en het paleis voor Schone Kunsten.


  De avonden in Mexico City heeft u ter vrije besteding.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht in Economy Class

  • Privé transfer naar hotel

  • Privé excursie Teotihuacan inclusief Engelssprekende gids en entreegelden

  • Privé Citytour inclusief Engelssprekende gids en entreegelden

 • Dag 3 tot en met 5 San Miguel de Allende
  Dag 3

  Een privé transfer met Engelssprekende gids brengt u naar San Miguel de Allende. Deze weg neemt ongeveer 3 uur in beslag. Onderweg brengt u een bezoek aan het koloniale juweeltje Queretaro. Deze plek staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewandel de geplaveide straatjes en bekijk wat bezienswaardigheden als de prachtige kerk van San Francisco en het uitgestrekte "Plaza de Independencia". U kunt ervoor kiezen de lunch te genieten in Queretaro (niet inclusief) of gelijk door te rijden naar San Miguel de Allende wat dan nog ongeveer 1 uur reizen is.

  Inclusief:

  • Privé transfer met gids naar San Miguel de Allende

  • Bezoek aan Queretaro

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 4

  Na het ontbijt wordt u door uw gids opgewacht om het kleurrijke historische centrum van San Miguel de Allende te verkennen. Deze excursie neemt ongeveer 4 uur in beslag en zult u grotendeels te voet afleggen. De middag heeft u ter vrije besteding.

   

  Mocht u het leuk vinden, dan is het mogelijk om voor u een privé kookles te organiseren. In hotel Belmond Casa de Sierra Nevada bevindt zich een kookschool die in ongeveer 3 uur tijd een leuke workshop voor u kunt verzorgen. U leert gerechten te maken die u thuis eventueel nog eens gemakkelijk opnieuw kunt maken.

  Inclusief:

  • Privé stadswandeling San Miguel de Allende inclusief Engelssprekende gids

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 5

  U vertrekt vandaag met uw privé gids naar Mineral de los Pozos, een spookdorpje gelegen in de semidesert met mesquite bedekt landschap en een mijnwerkers verleden. Het stadje werd tot twee keer toe verlaten en achtergelaten als spookstadje. Toch komen er nog steeds mensen uit heel Mexico op af die worden aangetrokken door de traditionele pleinen en oude huizen. Ondanks de heropleving behoudt de stad een wat verlaten gevoel. De gids laat u de kegelvormige smeltovens van de jezuïeten zien evenals een aantal tempels en kerken. Leer meer over de mijnen, mythen en legendes rondom Mineral de los Pozos.

   

  Inclusief:

  • Privé excursie Mineral de los Pozos inclusief Engelssprekende gids

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 6 tot en met 7 Guanajuato

  Na een paar dagen in het schattige San Miguel de Allende reist u met uw privé gids verder naar Guanajuato. De weg die u vandaag tussen beide plaatsen aflegt is slechts 1,5 uur in totaal.

  Onderweg bezoekt u de wijngaarden van Cuna de Tierra. Hier wordt er een tour voor u op privé basis verzorgd waarna u zult genieten van een heerlijke lunch met bijpassend wijnarrangement. Cuna de Tierra is een van de beste wijngaarden uit de regio. U zult geraakt worden door het prachtige landschap terwijl uw zintuigen geprikkeld worden door sublieme wijnen en gastronomische lekkernijen.

  Na de lunch wordt u naar uw boutique hotel in Guanajuato gebracht.

  De volgende dag staat er een citytour op privé basis door Guanajuato. Deze excursie gaat na het ontbijt van start en neemt ongeveer 6 uur in beslag.

  Inclusief:

  • Privé excursie Cuna de Tierra wijngaarden inclusief Engelssprekende gids en lunch met wijnarrangement

  • Privé transfer naar hotel

  • Privé citytour Guanajuato inclusief Engelssprekende gids en entreegelden

  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 8 tot en met 10 Morelia

  Na het ontbijt brengt uw privé chauffeur u naar Morelia. Deze rit neemt ongeveer 2,5 uur in beslag en onderweg kan uiteraard gestopt worden voor een een korte pauze. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

  De volgende dag maakt u een privé excursie van een volle dag waarbij u naar Patzcuaro, Santa Clara del Cobre en het Ziruahuen meer gaat. Patzcuaro is een cultureel en artistiek centrum. Santa Clara del Cobre is een inheemse plekje wat met name bekend staat vanwege de zilverwinkeltjes. Op het Zirahuen meer, een idyllische plek omringd door prachtige bloemen, maakt u een ontspannen boottochtje.

  De laatste dag in Morelia heeft u ter vrije besteding. Wandel wat door het centrum van Morelia met de prachtig onderhouden en gerestaureerde koloniale architectuur. Daarnaast zijn er wat optionele excursiemogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een privé excursie naar Janitzio eiland en de Tzin Tzun Tzan archeologische plaats of boek een creative workshop waar lokale handwerken gemaakt worden.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar Morelia

  • Privé excursie Patzcuaro, Santa Clara del Cobre en Zarahuen inclusief Engelssprekende gids, entreegelden

  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 11 tot en met 13 Guadalajara
  Dag 11

  In ongeveer 3,5 uur wordt u door uw privé chauffeur naar Guadalajara gebracht. Onderweg is er de mogelijkheid om een korte pauze in te plannen.


  Na aankomst maakt u een citytour door Guadalajara waarbij u zowel het historische centrum als de nieuwere delen van de stad bezoekt. Bekijk de uitgestrekte lanen vol monumenten en fonteinen om een gevoel bij de stad te krijgen. Zodra de citytour een beetje tot zijn einde komt wordt u naar het hotel gebracht.


  Inclusief:

  • Privé transfer naar Guadalajara

  • Privé citytour Guadalajara inclusief Engelssprekende gids

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 12

  Vandaag gaat u op excursie naar onder andere het Chapala meer. Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald door uw privé gids voor een bezoek aan Mexico's grootste meer. Naast het meer zelf bezoekt u ook de kleurrijke dorpjes Chula Vista en Ajijic die aan de oevers van Chapala liggen. Met name Ajijic staat bekend vanwege de lokale ambachten, evenals de kunstwerken van zowel nationale als internationale kunstenaars. Wij raden u aan te lunchen bij La Nueva Posada Ajijic waarvandaan u een prachtige view over het meer heeft (lunch niet inclusief).

  Inclusief:

  • Volle dagexcursie naar Chapala meer, Chula Vista en Ajijic inclusief Engelssprekende gids

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 13

  Vandaag maakt u een tour naar Tonala en Tlanquepaque. Tonalá staat bekend als hét centrum van handwerken uit de provincie Jalisco met name vanwege de aardewerken van klei. Tonalá wordt erkend vanwege de technieken en decoratieve stijlen. De kwaliteit van de klei is zo goed dat het eindresultaat veel weg heeft van porselein. In Tlanquepaque heeft u uw tijd ter vrije besteding. Hier vindt u veel keramiek, geblazen glas, gesneden kristal, lederwaren, borduursels en sieraden. Op het hoofdplein spelen de Mariachi bands terwijl u lekker wat kunt gaan eten en drinken.

  Inclusief:

  • Privé excursie Tonalá en Tlanquepaque inclusief Engelssprekende gids

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 14 tot en met 16 Punta Mita

  Uw laatste bestemming van deze prachtige reis is Punta Mita. Voordat u naar deze paradijselijke bestemming gebracht wordt maakt u een stop in het plaatsje Tequila, beroemd vanwege de Tequila drank. Hier zult u een privé tour maken waarbij u een rondleiding krijgt door de La Rojeña destilleerderij waar uiteraard een tequila proeverij bij hoort. U kunt ervoor kiezen om na de tour nog even te lunchen alvorens u in 3,5 uur rijden naar Punta Mira reist. Na aankomst op uw bestemming heeft u de rest van de periode hier ter vrije besteding. Mocht u toch graag iets willen ondernemen, dan kunt u verschillende excursies boeken. Zo kunt u gaan snorkelen, een excursie naar de Marietas eilanden maken, gaan duiken, surfen of golfen.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar Punta Mita

  • Privé excursie Tequila Tradition inclusief Engelssprekende gids, tequila proeverij en rondleiding

  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 17 Nachtreis

  Een privé transfer brengt u na een onvergetelijke reis naar de luchthaven van Puerto Vallarta. Vervolgens vliegt u via Mexico City terug naar Amsterdam waar u de volgende dag zult arriveren.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar luchthaven

  • Intercontinentale vlucht naar Amsterdam (via Mexico City)

 • Dag 18 Vertrek

Accomodaties

 • Stara Hamburgo

  Stara Boutique hotels heet u van harte welkom in een wereld van exclusiviteit, kunst, technologie en luxe. Daarnaast is dit mooie boutique hotel aangesloten bij Small boutique hotels of the world wat inhoudt dat aan elk detail om uw verblijf onvergetelijk te maken is gedacht. Of u nu voor zaken of vrije tijd reist, Stara Hamburgo heeft alles wat u nodig heeft om u het maximale aan comfort te kunnen bieden. De gunstige locatie verzekert u dat u dicht bij de belangrijkste financiële en commerciële centra bent tijdens uw verblijf in Mexico City.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Belmond Casa de Sierra Nevada

  Dit charmante, luxe boutiquehotel biedt een ultieme Mexicaanse ervaring bestaande uit een combinatie van historische gebouwen in het centrum van de stad San Miguel de Allende. Beschutte, groene tuinen, stenen bogen en traditionele houten deuren omringen mooie binnenplaatsen die door lantaarns verlicht worden zodra de nacht valt. Zodra u het hotel uitloopt wordt u omringd door de vele kleuren, geuren en geluiden van San Miguel de Allende. In de kookschool van het hotel, Sazon, kunt u leren traditionele Mexicaanse lekkernijen te bereiden.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Edelmira Hotel Boutique

  Edelmira Boutique Hotel ligt in een van de mooiste steden van Mexico en begint in de negentiende eeuw met een moderne geïntegreerde stijl, comfort en een prachtige locatie. Oorspronkelijk was het een oud huis dat dateert uit de tijden van president Benito Juárez. Het hotel is gelegen in het historische centrum van Guanajuato en volledig gerestaureerd en omgetoverd tot boutique hotel met aandacht voor de authentieke kenmerken van het pand zonder het comfort van de gasten uit het oog te verliezen. Vandaag de dag is het Edelmira Boutique Hotel een van de mooiste boutique hotelmogelijkheden in Guanajuato die geschiedenis en verfijning verenigt. De 27 kamers zijn ontworpen met moderne en klassieke elementen om een verfijnde en gebruiksvriendelijke sfeer te creëren. Geniet van de mooie kamers en uitstekende serviceniveau met personeel dat 24 uur per dag voor u klaarstaat.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Casa Grande Boutique Hotel

  Eeuwen van geschiedenis getransformeerd tot een topklasse boutique hotel. Hotel Casa Grande is een elegant, 18e eeuws herenhuis in het historische centrum van Morelia. Het boutique hotel heeft mooi evenwicht tussen het verleden en heden weten te vertalen in een delicate mix van cultuur, esthetiek en comfort.

  Momenteel beschikt het hotel over 12 kamers die zorgvuldig zijn ingericht tot exclusieve suites met een prachtig design.

  Uw verblijf: 3 nachten,
 • Casa Fayette

  Locatie en design zijn de belangrijkste ingrediënten van Casa Fayette in het hart van het meest trendy gebied van Guadalajara, de wijk Lafayette. Deze opkomende wijk in Guadalajara is een van de meest levendige delen van de stad. De gasten kunnen gratis gebruik maken van fietsen om zo de wijk te kunnen exploreren. In de buurt van het hotel vindt u tal van lokale restaurantjes die geïnspireerd zijn door de lokale bevolking genaamt "tapatíos". Wandel wat door de straatjes vol kleine cafés, restaurants en kunstgalerijen.

  Casa Fayette is een huis uit de wijk Lafayette uit het begin van de 20e eeuw. Het is onderdeel van een gloednieuwe hoogbouw, waar de zevenendertig suites zich bevinden. Kunst, design, mode en architectuur voegen zich samen in Casa Fayette

  Zoals eerder aangegeven bestaat het hotel uit twee aparte onderdelen. Het oude gedeelte met lobby, bar, restaurant, zwembad en terras, loopt over in het nieuwe gebouw waar de kamers en spa zijn gevestigd. Hoe deze twee apart ruimtes zich samenvoegen geeft u het gevoel dat het één geheel is ondanks dat beide hun eigen identiteit behouden.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Imanta Resort Punta de Mita

  Luxe, zoals de natuur het bedoeld heeft. Imanta Resort Punta Mita is een plek waar milieuverantwoordelijkheid met verfijning verbonden is in een ongeëvenaard luxehotel in het gelijknamige Punta de Mita. Het Relais & Chateaux boutique hotel ligt op een bevoorrechte locatie in een privé bosreservaat, in een van de mooiste en nog ongerepte bestemmingen in Mexico.

  Het is de ideale plek voor reizigers die naar een toevluchtsoord zoeken vol privacy, absolute sereniteit en waarbij u in contact wordt gebracht met de natuur.

  Imanta Resorts biedt een ecologisch verantwoorde ervaring met onberispelijke service, heerlijk eten, elegante suites en een indrukwekkende architectuur die de majestueuze schoonheid van de Riviera Nayarit weerspiegelt.

  Uw verblijf: 3 nachten,

Route

Bestemmingen

 • Mexico City

  Mexico City, één van de grootste metropolen ter wereld. Voordat de Spanjaarden “de nieuwe wereld” veroverden lag in het huidige historische centrum ‘Tenochitlan’, de hoofdstad van de Azteken. In 1521 werd deze stad door de Spanjaarden veroverd en verwoest en bouwden ze op de ruïnes een nieuwe stad ingericht naar Spaanse standaarden. Het werd de hoofdstad van het onderkoninkrijk Nieuw Spanje. In de elegante wijk Reforma vindt u vandaag de dag zowel koloniale als hedendaagse architectuur. Vergeet ook zeker niet de Zócalo te bezoeken. Dit is één van de grootste pleinen ter wereld en wordt gedomineerd door de kathedraal en het Palacio Nacional. In een van de hoeken zijn ook nog wat resten van het belangrijkste Azteekse tempelcomplex te vinden. Het plein is goed te overzien vanaf het terras van hotel Majestic. Palacio de bellas Artes wordt door velen gezien als mooiste gebouw in het historische centrum. De oude binnenstad van Mexico city staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Ook buiten het historische centrum van Mexico City is veel te beleven. Van prachtige ruïnes tot indrukwekkende basilieken en wellicht wel een dramatische serenade van een Mexicaans Mariachi straatorkest. La Merced is met meer dan 5500 kraampjes verdeeld over 7 secties een van de grootste markten van Amerika en staat op de plaats waar voor de Spaanse verovering een Azteekse markt was. Voor de Mexicanen is het heel gebruikelijk om boodschappen op de markt te doen en elke buurt heeft, naast de grote gespecialiseerde markten dan ook zijn eigen markt.

  Mexico City biedt talloze mogelijkheden aan amusement in de avond. Naast de vele restaurants vestigen zich ook steeds meer gezellig café’s. Voor de echte liefhebbers van Latijns-Amerikaanse muziek is Bar León een aanrader. Wie op zoek is naar een beetje authenticiteit is een kijkje in een cantina een leuke optie (bijvoorbeeld El Nivel bij de Zócalo). Dit is de Mexicaanse versie van een café waar de Mexicanen elkaar ontmoeten om te lunchen of wat met elkaar te drinken. Tegenwoordig kunnen er ook tours worden georganiseerd waarbij u verschillende Mexicaanse cantinas onder leiding van een gids bezoekt.

 • Mexico

  Mexico ligt tussen de Golf van Mexico en de Stille Oceaan. Het grootste deel van het land bestaat uit een hoog plateau met in het oosten, zuiden en westen als omlijsting de Sierra Madre. In het midden van het plateau verheft zich de Popocatépetl (5452 m). Het in het zuidoosten gelegen en aan de Caribische Zee grenzende schiereiland Yucatán bestaat uit een kalkplateau. Langs de kust van de Golf van Mexico is tropisch regenwoud te vinden; het noorden van Mexico heeft woestijnvegetatie. Mexico-stad, de stranden en de vele resten van de oude indianenculturen zijn de toeristische trekpleisters.

 • San Miguel de Allende

  De kleurrijke stad San Miguel de Allende is een bloeiend centrum voor kunst en cultuur met talrijke kathedralen, winkels, restaurants en kunstgalerijen. Dit plaatsje staat vol met elegante herenhuizen, liefelijke kerkjes, met bloemen versierde pleintjes en smalle kasseienstraatjes. In het verleden van San Miguel de Allende een belangrijke handelsplaats. Op straat hoort u live muziek en kunt u genieten van live optredens in een park of in een restaurant.

 • Guanajuato

  Dit is de oudste zilvermijnstad van Mexico en is gebouwd boven een ravijn. Uniek is het doolhof van smalle straatjes en steegjes waarin statige huizen en imposante kerken gebouwd zijn. De stad heeft een uitstekende koloniale architectuur. Onder de stad werd een tunnelstelsel gemaakt om de lastige ligging te vergemakkelijken. De stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst.

 • Morelia

  Morelia is opgericht in 1541 en is de hoofdstad van Michoacán. Het is een goed bewaard gebleven koloniale stad en een UNESCO World Heritage Site. Nieuwe gebouwen in het centrum van de stad moeten strenge bouwvoorschriften volgen om de koloniale Spaanse architectuur te behouden. Het hoofdplein en de vele parken bieden rust in de stad. 

  Veel mensen brengen een bezoek aan het Monarch Butterfly Reservaat waar Morelia met name om bekend staat (hiervoor moet u wel in de juiste periode zijn). Andere uitstapjes vanuit Morelia zijn onder andere een bezoek aan Santa Clara del Cobre, een stad niet ver van Morelia waar u de verborgen charmes van deze magische stad kunt ontdekken en waar u veel koperwerk zult vinden. Ook Pátzcuaro behoort tot de mogelijkheden gelegen aan het gelijknamige meer. Deze stad is in 2002 uitgeroepen tot magische stad van het jaar.

 • Guadalajara

  Guadalajara is de tweede stad van Mexico. Het is een stad met veel culturele bezienswaardigheden als enkele meesterwerken van schilder Jose Clemente Orozco en koloniale arcades (portales), die oude pleinen en parken omringen. Guadalajara is een echte "Mexicaanse" stad met tequila, sombrero's en charros met hun grote snorren.

  De stad heeft twee gezichten. Zo heeft het een moderne kant met veel verkeerd en drukte, anderzijds heeft het een culturele kant bestaande uit een historische centrum met prachtige gebouwen en voetgangersstraatjes.

  Bezienswaardigheden in de stad zijn de Kathedraal Metropolitana (1618) te herkennen aan haar twee blauw-gele torens en is gelegen in het historische centrum. Rondom de kathedraal is een groot voetgangersgebied wat leuk is om wat doorheen te struinen. Het cultureel centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor een mooi souvenir raden wij u de ateliers en winkels in San Pedro Tlaquepque aan, een van de buitenwijken van Guadalajara.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.825,- per persoon.   De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode. 

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 16 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur van dag 2 tot en met dag 14
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder de Cuna de Tierra wijngaarden, Chapala meer en Tequila
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.200,-)
 • Upgrade kamertype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien