Chili reis | Luxe reis Opal Collection

  unique

  

19-daagse reis door Chili

€ 

Vanaf 8.360,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

19-daagse exclusieve individuele reis Chili

Tijdens deze rondreis verblijft u bij hotels die behoren tot de exclusieve Opal Collection. U wordt bij elke bestemming geheel in de watten gelegd en voorzien in uw wensen, zodat u optimaal kunt genieten van het prachtige Chili. De reis begint in de hoofdstad Santiago de Chile, waarna u in Patagonië het spectaculaire Torres del Paine Nationaal Park gaat bezoeken. Vervolgens staat het noorden van Chili met de bijzondere Atacama-woestijn op het programma. Via de kustplaats Valparaiso reist u naar het Chileens wijngebied om daar de reis te eindigen. Een fantastische reis vol unieke ervaringen en culinaire hoogtepunten.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Chili
Dag 2 - Aankomst in Chili - The Singular Santiago
Dag 3 - Stadstour Santiago de Chile - The Singular Santiago
Dag 4 - Reis naar Zuid-Chili - Hotel Cabo de Hornos
Dag 5 - 8 - Torres del Paine Nationaal Park - The Singular Patagonia
Dag 9 - Vlucht naar Santiago de Chile - Hotel Cumbres Lastarria
Dag 10 - Reis naar Noord-Chili - Nayara Alto Atacama
Dag 11 - Atacama-woestijn - Nayara Alto Atacama
Dag 12 - 13 - Alto Atacama - Nayara Alto Atacama
Dag 14 - Reis naar de Chileense kust - Palacio Astoreca Hotel
Dag 15 - Valparaiso architectonische tour - Palacio Astoreca Hotel
Dag 16 - 17 - Chileens wijngebied - La Casona Bij Matetic Vineyards
Dag 18 - Vertrek vanuit Chili
Dag 19 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Chili

Dag 2 - Aankomst in Chili

Na een internationale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Chili: Santiago de Chile! U wordt opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw reis. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft hebben wij een early check-in in het programma opgenomen.

Santiago de Chile is één van de meest Europese steden van Latijns- Amerika en één van de weinige steden ter wereld waarvandaan men binnen een uur rijden zowel op een skipiste kan staan als op een strand aan zee.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam – Santiago de Chile
• Privé transfer naar uw hotel
• Early check in
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Stadstour Santiago de Chile

Vandaag staat er een privé gids voor u klaar om u een stadstour door Santiago te geven. Hierbij zult u kennismaken met de stad en laat de gids u de belangrijkste highlights zien. In de avond staat u een bijzondere kennismaking met de Chileense gastronomie te wachten. U begint met een proeverij van Chileense mousserende wijnen in een erkende wijnbar. Vervolgens gaat u verder naar een stijlvol restaurant om een heerlijk diner te proeven met de beste wijnen. De avond wordt afgesloten bij een zeer speciale bar die zich onderscheidt door zijn innovatieve cocktails.

Inclusief:

• Privé citytour Santiago de Chile inclusief Engelssprekende gids
• Avila Experience - Gourmet at night
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Reis naar Zuid-Chili

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Santiago de Chile van waar u middels een directe vlucht naar Punta Arenas vliegt. Punta Arenas is de toegangspoort tot het mythische zuidelijke deel van Patagonië en de witte wereld van Antarctica. De stad kent een rijke geschiedenis met in het centrum zijn vrolijk gekleurde huisjes. U logeert een nachtje in een hotel gelegen aan één van de hoofdpleinen van de stad.

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Santiago de Chile - Punta Arenas
• Privé transfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - 8 - Torres del Paine Nationaal Park

U begint aan uw meerdaagse excursie naar Torres del Paine, één van de mooiste natuurgebieden van Zuid Amerika. U wordt naar The Singular gebracht, een van de de top hotels van heel Zuid-Amerika. Een hotel dat sterk is verbonden met de historische, culturele en natuurlijke omgeving van Patagonië. Hier zult u het verleden ervaren met hedendaags comfort en kunt u genieten van totale rust en privacy in een adembenemende omgeving met uitzicht op de fjorden van Patagonië.

De locatie van het hotel is nabij Puerto Natales; het wereldberoemde Torres del Paine National Park bevindt zich op ca. 2 uur rijafstand. Het hotel biedt verschillende activiteiten en excursies waar u optioneel voor kunt intekenen. Ook wanneer u 'thuis' blijft, is er genoeg om van te genieten; u zit hier sowieso op een schitterende plek.

Inclusief:

• Privé transfer naar uw hotel
• 4 nachten Patagonië in The Singular op basis van vol pension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge en transfers

Dag 9 - Vlucht naar Santiago de Chile

Vandaag eindigt voor u uw meerdaagse Torres del Paine excursie en reist u per binnenlandse vlucht retour naar Santiago de Chile. Uw hotel voor de komende nacht, Boutique Hotel Lastarria, ligt in de gelijknamige boheemse wijk die vele kunstenaars aantrekt en waar verschillende goede restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden zijn.

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Punta Arenas - Santiago de Chile
• Privé transfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Reis naar Noord-Chili

Vroeg in de ochtend is het tijd om in perfecte omstandigheden rond zonsopgang te vliegen. Op de startplaats wordt u koffie en thee aangeboden en krijgt u een korte briefing voor de vlucht. De professionele piloten en deskundige crew houden u op de hoogte. Het duurt ongeveer 30 minuten om de ballon op te blazen; zodra u klaar bent, wordt u uitgenodigd om aan boord te klimmen. De vlucht duurt ongeveer een uur met spectaculaire en onvergetelijke uitzichten.

Inclusief:

• Avila Experience - Ballonvlucht Atacama woestijn

• 5 dagen en 4 nachten San Pedro de Atacama in hotel Alto Atacama op basis van vol pension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 11 - Atacama-woestijn

In de avond zal u de fantastische avonden van de Atacama-woestijn volledig ervaren. Deze onvergetelijke ervaring zal u een observatie van het universum geven en biedt u de mogelijkheid om hoogwaardige telescopen te gebruiken. Het eerste deel van de tour bestaat uit een uitleg van de lucht die met het blote oog wordt waargenomen. Wanneer de maan zichtbaar is, is het mogelijk om door de telescopen heen foto's te maken. Dit is een unieke ervaring die niet kan worden vergeleken met beelden die in boeken worden weergegeven. De kans om sterren of een planeet als Saturn te bekijken, biedt zeker onvergetelijke momenten.

Inclusief:

• Astronomical tour Atacama woestijn

• 5 dagen en 4 nachten San Pedro de Atacama in hotel Alto Atacama op basis van vol pension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 12 - 13 - Alto Atacama

Tijdens uw verblijf in hotel Alto Atacama zijn alle activiteiten en maaltijden inbegrepen, u kunt zelf beslissen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Inclusief:

• 5 dagen en 4 nachten San Pedro de Atacama in hotel Alto Atacama op basis van vol pension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 14 - Reis naar de Chileense kust

Uw meerdaagse verblijf in San Pedro de Atacama komt helaas tot een einde. U wordt per transfer naar de luchthaven gebracht vanwaar u middels een binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile vliegt. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in de schilderachtige havenstad Valparaíso gebracht. De stad ligt aan de kust op 120 kilometer van Santiago en heeft minstens zoveel mondaine flair als de hoofdstad.

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Calama - Santiago de Chile

• Privé transfer naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Valparaiso architectonische tour

Vandaag bezoekt u de architectonische plaats van Valparaiso en maakt u kennis met de meest representatieve en aantrekkelijke gebouwen van deze betoverende stad. Het beginpunt is Sotomayor Square, met het Prat Monument dat in 1879 de helden van de Slag van Iquique herdenkt. Daarna wandelt u verder naar Hofpaleis, een in 1892 opgericht gebouw. ​​Vervolgens neemt u de lift van El Peral en reist u van het onderste deel van de stad naar de hoogten van Cerro Alegre, waar Paseo Yugoslavo is gevonden. Vanaf hier gaat de tour langs Montealegre en Leighton straten, richting Paseo Gervasoni, met een geweldig uitzicht op de baai en de stad. Daarna gaat u verder naar Paseo Atkinson en zijn uitkijkpunt van waar het Anibal Pinto-plein en de omliggende gebouwen van de Lutherse en Anglicaanse kerken kunnen worden bewonderd. Ten slotte leidt een wandeling langs Almirante Montt Street naar de promenade van Dimalow, waarvandaan de lift Reina Victoria u weer naar beneden brengt.

Inclusief:

• Halve dag architectuur Valparaíso

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - 17 - Chileens wijngebied

U wordt per privé transfer naar het wijngebied van Casablanca-vallei gebracht waar u de komende dagen zult verblijven in een bijzondere accommodatie. De lage hoeveelheid regen, hoge temperaturen en kiezelgrond vormen de perfecte condities voor de groei van de wijnstokken in dit gebied. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen.

Inclusief:

• Privé transfer naar uw hotel

• Twee overnachtingen op basis van vol pension

Dag 18 - Vertrek vanuit Chili

Uw geweldige reis door Chili is helaas alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Dag 19 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.360,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 16 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur van dag 2 tot en met dag 18
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Santiago gourmet, hot airballoon vlucht, astronomisch sterrenwacht tour en architectuur Valparaíso
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.500,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw Chili luxe reis Opal Collection

Accommodaties

The Singular Santiago

The Singular Santiago is een prachtig boutique hotel in het centrum van de artistieke en levendige wijk Lastarria. Het design van het hotel omarmt het artistieke erfgoed van de wijk en kent een neo klassieke stijl ontworpen als eerbetoon aan de culturele en historische omgeving. De perfecte balans tussen architectuur, de setting en gastronomie integreert mooi in de essentie van de plaats.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Cabo de Hornos

Hotel Cabo de Hornos ligt in het centrum van Punta Arenas aan het Plaza de Armas. Vanwege de ideale locatie kunt u gemakkelijk te voet een paar van de highlights van Punta Arenas gaan bezoeken.

Uw verblijf: 1 nacht

The Singular Patagonia

The Singular in Chileens Patagonië is één van de tophotels van Zuid-Amerika. Een hotel dat sterk is verbonden met de historische, culturele en natuurlijke omgeving van Patagonië. Hier zult u het verleden ervaren met hedendaags comfort en kunt u genieten van totale rust en privacy in een adembenemende omgeving met uitzicht op de fjorden van Patagonië.

De locatie van het hotel is nabij Puerto Natales; het wereldberoemde Torres del Paine National Park bevindt zich op ca. 2 uur rijafstand. Het hotel biedt verschillende activiteiten en excursies. Ook wanneer u ‘thuis’ blijft, is er genoeg om van te genieten; u zit hier sowieso op een schitterende plek. Verder is er een luxe spa en kunt u zeer goed eten en drinken in de sfeervolle restaurants en bar. Dat zeer goede eten is grotendeels te danken aan de culinaire magie van chef kok Laurent Pasqualetto. Zijn talent is ontstaan en verder ontwikkeld in Frankrijk waar hij in prestigieuze restaurants zoals Fouquet's Elysee heeft gewerkt. In de afgelopen 13 jaar heeft hij zijn eigen stijl in Chili geperfectioneerd en bereid met verse, lokale ingrediënten en de meest verfijnde regionale specialiteiten.

Uw verblijf: 4 nachten

Hotel Cumbres Lastarria

Hotel Cumbres Lastarria biedt gastvrijheid in het hart van het bohemien Lastarria in Santiago, Chili. Het boutique hotel is gelegen in een historische omgeving, omringd door trendy restaurants, musea, galeries, luxe boetieks, antiek winkels en theaters en biedt een goede mogelijkheid voor het ontdekken van de stad.

Met slechts 70 kamers en suites is het hotel een thuis voor de reiziger die op zoek is naar de ultieme privacy. Gasten kunnen ontspannen in de elegante lobby/bar of genieten van het heerlijke diner terwijl u geniet van het prachtige uitzicht vanuit het restaurant. Een zwembad en een volledig ingerichte fitnessruimte op het bovenste terras geeft u de mogelijkheden om te ontspannen.

Uw verblijf: 1 nacht

Nayara Alto Atacama

Het luxe Alto Atacama hotel is gelegen op een van de meest spectaculaire locaties, in een vallei van serene schoonheid, vlakbij de Pukara de Quitor ruïnes en de San Pedro River. Het is de perfecte uitvalsbasis om de woestijn te verkennen, culturele ontmoetingen te hebben of gewoon te genieten van het adembenemende landschap. De kamers zijn ruim en comfortabel, allemaal ontworpen om goed te kunnen uitrusten na een dag vol activiteiten. De inrichting is eenvoudig maar elegant, alle kamers hebben een eigen terras om van de kleuren van de vallei te genieten en te ontspannen.

Uw verblijf: 4 nachten

Palacio Astoreca Hotel

Gelegen in het hart van het historische centrum van de stad ligt het Palacio Astoreca Hotel met uitzicht op de prachtige baai. Het hotel bevindt zich in Cerro Alegre, op een steenworp afstand van de beroemde Paseo Yugoslavo, het Museum voor Schone Kunsten en het Barburizza Palace. Dit boutique hotel is geopend in 2012 en beschikt over 23 kamers, een spa, een restaurant, een wijnkelder, een bar en een bibliotheek. Ondergebracht in twee gebouwen: het paleis, een volledig gerestaureerd nationaal monument en een oud huis, waarvan de oorspronkelijke gevel bewaard is gebleven. Beide gebouwen zijn gerenoveerd met de stijl en elegantie uit die tijd.

Uw verblijf: 2 nachten

La Casona Bij Matetic Vineyards

La Casona bevindt zich in de Rosario Valley, te midden van de Casablanca Valley. De wijnlodge heeft zeven stijlvolle en ruime kamers die comfort en elegantie combineert. Elke kamer heeft een eigen badkamer, een eigen terras, centrale verwarming, verfijnde decoratie en een prachtig uitzicht over de wijngaard of de tuin. Activiteiten in de omgeving van het hotel omvatten onder andere wandelen, fietsen door de wijngaarden, paardrijden en uiteraard een heerlijke wijnproeverij. 

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Torres del Paine National Park

Torres del Paine is één van Zuid Amerika's mooiste natuurgebieden. Tijdens de mooie rit naar Torres del Paine rijdt u door pampa's en langs de Patagonische Andes waarbij u bijna zeker Nandoe's tegen zult komen, de Zuid Amerikaanse variant op de struisvogel. Torres del Paine is een paradijs voor de natuurliefhebber. Spitse granieten bergtoppen, smaragdgroene en kobaltblauwe meren, gletsjers, watervallen en een rijkdom aan fauna staan u te wachten.

Het indrukwekkende landschap van Torres del Paine wordt gedomineerd door het Paine massief waar de grillige, granieten toppen van 2.800 meter hoogte het icoon zijn van Torres del Paine.

Indien u Torres del Paine met een auto bezoekt komt u wellicht niet overal, maar gelukkig kunt u wandeltochten, tochten per paard, en zelfs boottochten organiseren om op de meer afgelegen plekken te komen. Eén van de bekendste hikes in het park leidt u naar de beroemde Torres Base. 

Santiago

Santiago de Chile ligt in een vallei omringd door de ruige bergen van de Andes. Het is één van de meest Europese steden van Latijns Amerika en is één van de weinige steden ter wereld waarvandaan men binnen een uur rijden zowel op een skipiste kan staan, als op een strand aan zee.

Daarnaast ligt Santiago de Chile vlakbij de wijngebieden van Chili, waar de wereldberoemde Chileense wijnen worden geproduceerd. De stad zelf telt vele monumenten en mooie parken. Mis zeker het Maria beeld bovenop de ‘Cerro de San Cristobal’ niet. Het uitzicht over de stad is hiervandaan spectaculair. Gezellige restaurantjes en barretjes vind u onder andere in de kleurrijke wijk Bellavista en de boheemse wijk Lastarria. 

Central Chile

De regio van centraal Chili bevat de hoofdstad van Santiago, met zijn pulserende energie en levendige culturele scène, evenals een aantal fantastische afgelegen bestemmingen en verbazingwekkende natuurlijke bezienswaardigheden. Pichilemu is een van de eerste surfbestemmingen van het continent, terwijl Valparaiso, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat - met zijn prachtige heuvelachtige omgeving, kleurrijke gebouwen en historische havengebieden - een van de meest geliefde plaatsen van Chili is om te bezoeken.

Voor buiten- en avontuurliefhebbers biedt de regio een aantal fijne skigebieden (zoals Valle Nevado en Portillo), ongelooflijke wandel- en wandelpaden in het watervalrijke Radal Siete Tazas National Reserve en enkele aantrekkelijke kustbestemmingen, zoals Renaca, Vina del Mar en Cobquecura. Cobquecura biedt ook gemakkelijke toegang tot het eiland Loberia, dat beroemd is om zijn indrukwekkende flora en fauna, waaronder grote aantallen zeeleeuwen en zeehonden.

Southern Andes Chile

De Andes is de langste continentale bergketen in de wereld dat zich uitstrekt over 7000 km. Het zuidelijke puntje van deze majectic bergketen ligt ten zuiden van Llullaillaco in Argentinië en Chili en is de thuisbasis van de zuidelijke Andes steppe. Het is een unieke ecoregio gedefinieerd door zijn koud woestijnklimaat en taaie graslanden. Sommige van de grotere zoogdieren die zich hebben aangepast aan deze harde omgeving zijn de poema, de Andes-vos en twee familieleden van de lama: de vicuña (het nationale dier van Peru) en de guanaco.

Punta Arenas

Punta Arenas is een afgelegen stad met gekleurde huisjes en een rijke geschiedenis. Daarnaast is dit de Zuidelijkste stad van enige betekenis in Chili. Een plek met een rijke historie van kolonisten en zeevaarders. Een prima plaats om wat rond te wandelen.

Patagonië in het algemeen, maar zeker ook de stad Punta Arenas, staat ook wel bekend als de plek waar u de vier seizoenen in een jaar in één dag kunt ervaren. Een bijzondere belevenis als dit u overkomt!

Southern Patagonia, Chile

Stretching from just south of the Lake District region to the southern tip of South America, Chilean Patagonia is renowned for its barren seascapes, massive glaciers, vast fjords, beautiful valleys, glistening lakes and soaring snow-capped mountains. Visitors can look forward to spotting penguins, hiking through rugged landscapes, kayaking amidst massive icebergs and horseriding across the steppe. Highlights include: the remote Parque Nacional Laguna San Rafael and the Parque Nacional Bernado O'Higgins and the more popular Torres del Paine National Park, as well as the southern part of the popular Carretera Austral, one of the most beautiful roads and most incredibly scenic drives in the world. Don’t miss the opportunity to discover the sheer beauty of the Southern Patagonian Icefields.

Chilean Patagonia

Chili's zuidelijk Patagonië staat bekend om zijn prachtige blauwe gletsjers, levendige bossen, watervallen, aquamarijn meren, rivieren en torenhoge scherpe pieken. Het hart van dit dunbevolkte en ruige gebied is het Torres del Paine National Park omgeven door ongerepte laaglanden. U kunt wandelen door de ruige landschappen, de vele pinguïns bekijken, of paardrijden door de adembenemend mooie steppe. Chileens Patagonië is een ideale bestemming voor reizigers die een onvergetelijk avontuur willen.

Patagonia

Afgelegen en verbluffend mooi strekt Patagonia zich uit over een deel van zowel Chili en Argentinië en biedt enkele van de meest ontzagwekkende wandelroutes in de wereld. Het is opgebouwd uit verschillende regio's, elk met zijn eigen unieke schoonheid. Zuidelijk Patagonië, met zijn ijzige landschappen en geometrische granietpieken; centraal Patagonië, een wildernis van het regenwoud en de kustvlakte; en het noorden van Patagonië, waar de kobalt meren en weelderige valleien van de Lakes District en Araucania samenkomen.

Puerto Natales

De voormalige vissershaven, Puerto Natales wat gelegen is in de Patagonische regio van het zuiden van Chili, is uitgegroeid tot een toeristische haven. Tevens kan Puerto Natales als toegangspoort naar Torres del Paine worden beschouwd.

Mocht u over een huurauto beschikken en voldoende tijd hebben is het aan te raden om vanuit Puerto Natales een bezoek te brengen aan de prehistorische grot Cueva del Milodon waar in 1895 de resten van de reuze grondluiaard werden gevonden.

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama, een dorpje en oase midden in het hogere deel van de Atacama woestijn. Dit gebied kenmerkt zich door de surrealistische landschappen vol kleurenpracht, bijzondere rotsformaties en zoutvlakten.Tijdens uw verblijf gaat u de bijzondere natuur in dit desolate doch wonderschone gebied ontdekken. Mis zeker de 'Valle de la Luna' en de 'Valle de la Muerte' niet. Sprookjesachtig mooi zijn ook de gekleurde meren Miscanti en Miñiques waar u de sensatie beleeft in een schilderijdoek te stappen. Als u de Tatio geisers wilt bezoeken kunt u een excursie boeken om 's ochtends voor zonsopgang al op pad te gaan en juist op het meest actieve moment van de dag bij het geiserveld aan te komen.

North Chile

North Chile is an arid, but spectacularly beautiful, region dominated by the Atacama Desert and the high Andean plateaux, and fringed by a long stretch of Pacific coastline. There are many wonderful places to visit in this diverse region, but highlights include Valle de la Luna (Moon Valley, near San Pedro de Atacama), a wondrous landscape of strange and colourful rock formations; the Lauca National Park, near Putre, which contains the world’s highest active volcano; Vicuna, in the Elqui Valley, one of the best places for stargazing on the planet; and Iquique, the pick of the coastal resorts with its long, sandy beaches and historic architecture. As well as a huge array of outdoor activities to enjoy, there are winery and bodega (cellar) tours available in the area surrounding Pisco Elqui.

Atacama Desert

Located in Chile west of South America’s Andes Mountains, the Atacama Desert is a desolate wonderland of dramatic scenery and captivating attractions. Its remote landscapes range from the pale beauty of salt flats dotted with the ostentatious pinks of flamingos and the surreal, steamy landscape of the Tatio geysers at sunrise, to the bizarre rock formations of Moon Valley and the ancient archaeological sites of Tulor and Quitor Pukara. The region’s culture is unique and welcoming, and an abundance of small villages continue to practise timeless traditions among the often extreme, although highly photogenic, terrain. One of the favourite activities in the area is stargazing, as the desert is has the clearest skies in the entire southern hemisphere. The Atacama is also home to one of the most famous astronomical observatories in the northern half of Chile, the Atacama Large Millimeter Array.

Valparaiso

Valparaíso is een schilderachtige stad met een rijke historie. Vóór de aanleg van het Panamakanaal was Valparasio een belangrijke havenstad. De handel die er hierdoor plaatsvond maakte de stad rijk en trok Fransen, Duitsers en Engelsen aan. Vandaar dat u in de stad nog vele koloniale gebouwen zult aantreffen.

Na de aanleg van het Panamakanaal verloor de haven haar centrale functie en verwaarloosde de stad. De overheid heeft dit echter gekeerd door in 1970 een kunstproject uit te roepen. Kunstenaars mochten overal in de stad vrij aan het werk. Dit heeft vele gekleurde huizen opgeleverd. Inmiddels staat de stad door haar koloniale verleden en moderne bouw op de werelderfgoedlijst.

Vandaag de dag is Valparaíso een bijzondere immigranten stad met kleurrijke wijken die over verschillende heuvels gebouwd zijn en onderling verbonden zijn door een soort kabelbaantjes.

Casablanca Valley

De Casablanca Valley staat bekend om zijn wijn. De witte druiven die zo goed groeien in dit gebied, produceren Chardonnay en Sauvignon Blancs die door velen worden beschouwd als twee van de beste wijnen in de wereld. Spendeer een dag wijnproeverijen op verschillende wijngaarden, en stop voor een lunch in de weelderige omgeving.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!