Sri Lanka reis | Luxe reis betoverend Sri Lanka

  unique

  

18-daagse reis door Sri Lanka

€ 

Vanaf 20.685,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

18-daagse exclusieve individuele rondreis Sri Lanka

Tijdens deze unieke reis verblijft u in de meest bijzondere en exclusieve accommodaties van Sri Lanka. U reist rond op uiterst unieke en comfortabele wijze, zoals per helikopter en watervliegtuig. Ontdek de historische schatten van Sigiriya en Polonnaruwa in de culturele driehoek. Leer over het boeddhisme van een hoofdmonnik in een lokaal dorpje. Wandel door de theevelden van Dickoya samen met een gepassioneerd oud theeplanter. Spot wildlife tijdens een gamedrive en een bush walk in Yala National Park. Ga in Mirissa aan boord van uw privécatamaran op zoek naar walvissen. Eindig uw bijzondere reis in Galle Fort, deze UNESCO-werelderfgoedsite kent een rijke historie van Arabische handelaren tot avontuurlijke Nederlanders.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Sri Lanka
Dag 2 - Aankomst in Sri Lanka - The Wallawwa
Dag 3 - Helikoptervlucht naar Sigiriya - Water Garden Sigiriya
Dag 4 - Polonnaruwa en wildlife-safari - Water Garden Sigiriya
Dag 5 - UNESCO-werelderfgoed Sigiriya - Water Garden Sigiriya
Dag 6 - Reis naar Kandy - Santani Wellness Resort
Dag 7 - Yogales en meditatie - Santani Wellness Resort
Dag 8 - Watervliegtuig naar Dick Oya - Ceylon Tea Trails
Dag 9 - Dick Oya culinair - Ceylon Tea Trails
Dag 10 - Dick Oya theeplantages - Ceylon Tea Trails
Dag 11 - Reis naar Yala Nationaal Park - Wild Coast Tented Lodge
Dag 12 - Safari in Yala Nationaal Park - Wild Coast Tented Lodge
Dag 13 - 14 - Reis naar Amanwella hotel - Amanwella
Dag 15 - Reis naar Galle - Amangalla
Dag 16 - Galle Fort - Amangalla
Dag 17 - Vertrek vanuit Sri Lanka
Dag 18 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Sri Lanka

Vandaag vertrekt u per intercontinentale vlucht naar Sri Lanka. Geniet van uw comfortabele vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht op basis van Business Class

Dag 2 - Aankomst in Sri Lanka

In de ochtend komt u aan op de internationale luchthaven van Colombo en zoals de locals zeggen; "Ayubowan!" We heten u van harte welkom in Sri Lanka! 

Na de immigratie en douane wordt u bij de VIP Silk Route area vriendelijk ontvangen door onze lokale representant die u naar uw accommodatie zal brengen.  

Check in bij uw hotel en kom tot rust in de Walawwa, een plek met diepgang en een rijke geschiedenis. De Wallawa is een traditioneel landhuis gebouwd in de periode van Nederlands-Indië, met dikke koelmuren, rode dakpannen en ruime tuinen. Het is het ideale toevluchtsoord om te acclimatiseren.

's Avonds wordt er een culinair diner voor u geserveerd. 

Inclusief:

• Meet & Greet
• Privétransfer naar het hotel
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 3 - Helikoptervlucht naar Sigiriya

Na een ontspannen ontbijt wordt u weer terug naar de luchthaven gebracht. U gaat namelijk per helikopter naar uw volgende verblijfplaats, Sigiriya. Geniet van het prachtige uitzicht. 

Na circa 40 minuten vliegen komt u aan en wordt u door uw gids naar uw verblijf gebracht. Het Water Garden Sigiriya ligt op slechts 6 km afstand van de historische rots Sigiriya, luxe en natuur komen hier samen, omringd door meren en waterstromen. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Helikoptervlucht 
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 4 - Polonnaruwa en wildlife-safari

Ontdek Polonnaruwa, het middeleeuwse koninkrijk dat na de val van de grote stad Anuradhapura tot superioriteit en roem is gestegen.

In Polonnaruwa vindt u onder andere de kolossale overblijfselen van het paleis van koning Parakramabahu dat in pracht gelijk was aan het paleis van Kubera, de hindoegod van rijkdom. De invloed van de Chola-invasie is ook duidelijk zichtbaar in de structuur en afwerking van de overgebleven Shiva-tempels. 

Na het bezoek aan Polonnaruwa gaat u verder met een safari om te zien waar de vriendelijke reuzen rondzwerven.

Ga op een middag Jeepsafari in een van de nationale parken Kaudulla of Minneriya. Beide nationale parken zijn in de buurt en staan bekend om de grote kuddes olifanten die goed geobserveerd kunnen worden in hun natuurlijke habitat. Het zou een onvergetelijke ervaring zijn om deze reuzen van dichtbij te ontmoeten. Afgezien van de jumbo's, bieden zowel Minneriya- als Kaudulla-national park vaak waarnemingen van vogelkoppels zoals ooievaars, pelikanen en kleine aalscholvers, wat een bonus is.

Inclusief:

• Excursie: Explore Polonnaruwa
• Excursie: Namiddag safari Kaudulla of Minneriya NP
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 5 - UNESCO-werelderfgoed Sigiriya

Vandaag bezoekt u de prachtige rotsvesting van Sigiriya! U gaat vandaag vroeg op pad, om de drukte voor te zijn, en daarom bent u rond 07.00 uur bij de ingang. Op die manier bent u de drukte voor en heeft u een aangename klim, zonder de hitte van de middag. Daarnaast, als groot fotoliefhebber, deel ik graag met u dat dit de beste tijd is om fantastische foto's te maken!

Sigiriya, ook bekend als Lion Rock, is een zeldzaam juweel tussen de vele culturele schatten in Sri Lanka. De site was het domein van koning Kashyapa, die erop gericht was een onneembare vesting te bouwen en daarin een hemelse woning. Op de droge vlaktes van Sigiriya is de klim van 1200 voetstappen zwaar, maar het uitzicht is het helemaal waard! Opweg naar de top kan men de beroemde Sigiriya-fresco's bewonderen. De totale ervaring van Sigiriya duurt ongeveer 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van het tempo. 

De rest van de dag kunt u vrij besteden. 

Inclusief:

• Excursie: Sigiriya Leeuwenrots
• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 6 - Reis naar Kandy

Gekleed in het wit en vol enthousiaste gaat u richting Wavinna (op weg naar Theldeniya), een klein dorpje in de buitenwijken van Kandy waar het dagelijkse leven in een veel langzamer tempo doorgaat.

Hier ontmoet u de hoofdmonnik van de dorpstempel die u inzicht geeft in de filosofie van het boeddhisme, die een vitale beïnvloedende factor is en blijft voor de Sri Lankaanse cultuur en samenleving in het algemeen. U krijgt de gelegenheid om een ​​gesprek aan te gaan met de monnik over het boeddhisme en als u geïnteresseerd bent om dieper te graven, kunt u ook een korte meditatiesessie op het tempelterrein ervaren.

Vervolg dan uw  reis naar Santani, een eigen wereld, beter om te ervaren dan om onder woorden te brengen.
 
Santani, wat 'in harmonie met' betekent, ligt genesteld in de heuvels en regenwouden in het hart van Sri Lanka. 
 
In deze spartaans ingerichte kamers zult u niet worden afgeleid en heeft u enkel het rustgevende uitzicht op de Sri Lankaanse heuvels. Het is een omgeving die u nooit zult tegenkomen in de buurt van drukke steden waar dan ook ter wereld. 

Inclusief:

• Excursie: Bezoek aan het dorpje Wavinna 
• Overnachting op basis van vol pension

Dag 7 - Yogales en meditatie

Na een licht ontbijt is het tijd voor een Hatha-yogasessie gevolgd door een yogameditatie, omgeven door de natuurlijke schoonheid van de Dumbara-vallei die zich voor uw ogen ontvouwt.

De rest van de dag kunt u volledig vrij besteden.  Maak bijvoorbeeld gebruik van de spa-faciliteiten zoals een sauna, stoombad en thermaal zout waterbad.

Waarom niet ook een massage met hun eersteklas masseurs of als u de behoefte voelt om contact te maken met de natuur, hun naturalist is er om u mee te nemen op een unieke reis.

Inclusief:

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 8 - Watervliegtuig naar Dick Oya

Neem afscheid van Santani en rijdt u richting het Victoria Reservoir. Hier stapt u aan boord van een watervliegtuig naar het met mist beladen hart van het theeland, Dick Oya.

(De tijden zijn aan verandering onderhevig door weersomstandigheden)
 
Na aankomst in Ceylon Tea Trails kunt u de rest van de dag ontspannen of u kunt uw wandelschoenen aantrekken en het pittoreske theeland betreden. Het ligt direct voor de deur - met veel verschillende wandelroutes van 20 minuten tot 4 uur.

Inclusief:

• Privétransfer naar Victoria Reservoir
• Watervliegtuig naar Dick Oya
• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 9 - Dick Oya culinair

Na een heerlijk ontbijt, is het tijd voor de Tea Trails Tea Experience.

De rondleiding door de Dunkeld-theefabriek is de ultieme thee-ervaring in Sri Lanka. Een gepassioneerd oud thee planter zal uw vertellen over alle aspecten van thee - vanuit een terugblik op de vroege dagen van het "thee planten" en de levensstijl van de vroegere kolonisten, het productieproces, hoe smaken worden gecreëerd voor verschillende smaakpapillen - hij zal alles vertellen.

Wat er in 1867 werd gedaan om de perfecte kop verfrissende Ceylon-thee te maken, waren gelijke delen wetenschap, kunst, slimheid en een beetje geluk. En sindsdien is er niet veel veranderd! Aangezien sommige methoden en machines meer dan een eeuw oud zijn, zijn we ervan overtuigd dat Ceylon Tea zelf deel uitmaakt van het levende erfgoed van de wereld. En dit is uw uitnodiging om eraan deel te nemen.

Later staat er een praktische ervaring met een van de geweldige Tea Trails-koks op u te wachten. Leer de basisprincipes van de Sri Lankaanse keuken, van het assortiment aan kruiden en ingrediënten tot technieken en recepten achter de magie van de Sri Lankaanse keuken. 

Inclusief:

• Excursie: Thee Experience
• Excursie: Kook experience
• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 10 - Dick Oya theeplantages

Vandaag is het tijd voor een privé-theeproeverij in het hart van het theeland.

Een interactieve en begeleide ervaring waarbij gasten onder begeleiding van hun deskundige gastheer meerdere soorten thee proeven. Tijdens de ervaring leren ze (en proberen ze het zelf) hoe professionele theeproevers de unieke smaakprofielen identificeren die verschillende soorten thee van elkaar onderscheiden. Krijg een zeldzaam en exclusief inzicht in een eeuwenoude kunstvorm die een wereldwijde industrie heeft gevormd.

Vergeleken met de "Tea Factory-tour" -ervaring die u de vorige dag deed is de Private Tea Tasting veel gedetailleerder. De ervaring wordt gehost door Bernard Holsinger. Bernard is de theespecialist van Tea Trails en brengt een schat aan ervaring in de industrie met zich mee, onder andere als planter. Zijn diepe kennis van thee wordt gecomplimenteerd met een gezonde dosis humor en geklets.

De rest van de middag kunt u vrij besteden. 

Inclusief:

• Excursie: Privé theeproeverij 
• Overnachting op basis van volpension

Dag 11 - Reis naar Yala Nationaal Park

Middels een binnenlandse chartervlucht gaat u naar Weerawila, de luchthaven bij Yala National Park. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht en in ongeveer een uur bent u al bij uw bestemming. 

(De tijden zijn aan verandering onderhevig door weersomstandigheden).
 
Uw gids zal u verwelkomen op de luchthaven van Weerawila en u wordt naar Yala gereden om een ​​unieke wildlife ervaring te krijgen.

Check in bij de uniek ontworpen Wild Coasted Tented Lodge en breng de middag op eigen gelegenheid door.

 

Inclusief:

• Privétransfer naar Castlereagh
• Binnenlandse vlucht naar Weerawila
• Privétransfer naar lodge
• Overnachting op basis van volpension

Dag 12 - Safari in Yala Nationaal Park

Met een ingepakt ontbijt gaat u op safari in het Yala National park met een ervaren natuuronderzoeker.

Yala National Park is het beroemdste nationale park van Sri Lanka en met goede reden is het de thuisbasis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild. De aanwezigheid van majestueuze olifanten, beeldschone pauwen, grote zwarte beren en behendige luipaarden zijn ongeëvenaard.

Natuurlijk komen veel mensen naar dit park om de luipaarden te spotten, maar er is zoveel meer. Zoals bijvoorbeeld wilde olifanten, buffelkuddes, zwijnen, pythons, ontelbare vogels, beren, jakhalzen en meer. 

Na de gamedrive kunt u ontspannen. In de late namiddag verken u de omgeving van Wild Coast.

Een bushwalk is zonder twijfel de meest meeslepende en interessante manier om de wildernis te waarderen. Bush craft is de kunst van het lezen van de tekenen van de jungle - het nemen van wat lijkt op willekeurige stukjes informatie voor het ongetrainde oog en ze aan elkaar naaien om de wildernis tot leven te brengen. Tijdens de wandeling zal onze ranger op een veilige maar fascinerende manier dierlijke voetafdrukken en uitwerpselen identificeren, maar ook de diergeluiden interpreteren. Wild Coast Lodge is delicaat en uniek geplaatst in de jungle op een beschermde buffer van Yala National Park. Diersoorten als olifanten, luipaarden en beren zwerven door onze lodge, net als kleinere zoogdieren en beestjes in overvloed.

Inclusief:

• Excursie: Ochtend safari
• Excursie: Bush walk met naturalist
• Overnachting op basis van volpension

Dag 13 - 14 - Reis naar Amanwella hotel

Na een heerlijk ontbijt wordt u overgebracht naar het Amanwella hotel, een echt serene plek die een zeer indrukwekkend eerbetoon brengt aan een van de grootste in zijn vak, Deshamanya Geoffrey Bawa met zijn onberispelijke architecturale ontwerp.

Geniet vandaag en de volgende dag van alle faciliteiten van dit prachtige resort. 

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel
• Overnachtingen op basis van half pension

Dag 15 - Reis naar Galle

Neem afscheid van het Amanwella en rijd met een verpakt ontbijt langs de grillige zuidkust van Sri Lanka naar Mirissa - een van de beste locaties in het land om walvissen te spotten.

U gaat aan boord van uw privécatamaran en gaat u op zoek naar walvissen.

De zuidkust van Sri Lanka biedt vele interessante plekken die het zeker waard zijn om vanaf zee te worden ontdekt. Deze cruise laat u genieten van de warme en tropische baaien van de zuidkust, een walvistocht en een ontdekking van deze prachtige kust.

Tijdens de seizoensperiode (november - april) kunnen zwermen potvissen, vinvissen en blauwe vinvissen worden waargenomen die vrij rond het saffierwater zwemmen en waar u voldoende kansen krijgt om de meest buitengewone foto's van deze wezens te maken.

Na deze unieke ervaring gaat u door naar de UNESCO-werelderfgoedsite, het Galle Dutch Fort. 

Er zijn plaatsen op de wereld die aanvoelen als 'leven in een totaal andere tijd', en Galle Fort is één van die plekken. Denk aan geplaveide straten die vier honderd jaar geschiedenis hebben meegemaakt, van Arabische handelaren tot de avontuurlijke Portugezen en de bruisende Nederlanders, met hun koloniale huizen en rode daken. Galle is een indrukwekkende plaats aan de Indische Oceaan, die volop in ontwikkeling is. Het is een plek waar u de kans krijgt om een bijzonder stukje van het eiland te zien: Families wonen er vaak al generaties lang en Moslims en Boeddhisten leven er samen. 

Na het inchecken kunt u even uitrusten en zich even opfrissen voor het diner. 

Vanavond wacht er een diner als geen ander op u met een unieke setting!

Dit is echt onze favoriete ervaring en we willen niet teveel weggeven. Wie houdt er nou niet van een verrassing? Hoe klinkt een traditioneel Sri Lankaans roti-diner op een eiland omgeven door rijstvelden, verlicht door honderden en honderden kaarsen en vlammende fakkels, de oranje tinten van de afnemende zon die ondergaat over de smaragdgroene rijstvelden terwijl u nipt van de Arrack? 

Inclusief:

• Privétransfer naar de haven
• Excursie: Walvis spotten op uw eigen catamaran
• Privétransfer naar hotel
• Excursie: Unique dining experience
• Overnachting op basis van half pension

Dag 16 - Galle Fort

Het Galle Fort wordt langzamerhand een ​​belangrijke toeristische plek, met als gevolg groepen reizigers die arriveren. Natuurlijk is het Fort een hoogtepunt, en een plek die u zeker moet bezoeken, maar er is zoveel meer te verkennen! Daarom gaat u nadat u het Fort gezien heeft weg uit de drukte en gaan we op een spirituele reis buiten Galle. Een tuk-tuk rit van circa 20 minuten brengt ons door weelderig groene rijstvelden, zonder toeristen en met maar een paar dorpelingen die de gewassen oogsten of kletsen met hun buurvrouw. 
 
Eenmaal op locatie aangekomen beklimmen we de trappen naar de Yatagala Temple - wat betekent "onder de rotsen". Uw gids, die zelf een Boeddhist is, zal u op een spirituele reis meenemen om het lichaam en de geest te zuiveren van negatieve gedachten, en een hulde te brengen aan Boeddha. Deze symbolische handeling, die door elke Sri Lankaanse Boeddhist wordt beoefend, geeft een gevoel van geluk, vrede en hulp. U zult zich onder de indruk voelen voor het grote Boeddhabeeld terwijl u de traditionele Pichcha Flowers aanbiedt. Andere rituelen die u zult ervaren zijn het verbranden van wierook, het oplichten van lampen en het aanbieden van water aan een heilige Bo Tree - uw gids vertelt u meer over de betekenis van deze rituelen.

Later in de middag proberen we de ware gezichten van Galle te ontdekken!

We reizen om ervaringen op te doen om herinneringen te creëren en te leren van de mensen en plaatsen die we bezoeken; dit klinkt eenvoudig maar kan soms moeilijk zijn als we niet de tijd nemen om onze geest te openen en de bestemming in ons op te nemen. De havenstad Galle in Zuid-Sri Lanka is een van de must-see op het eiland. Ontdek samen met uw gids dit fascinerende fort.
 

Inclusief:

• Excursie: Spirituele reis in de omgeving van Galle
• Excursie: Ontdek Galle Fort 
• Overnachting op basis van half pension

Dag 17 - Vertrek vanuit Sri Lanka

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van dit pareltje in de Indische Oceaan. Aan het eind van de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. U zult de volgende dag aankomen. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht op basis van Business Class

Dag 18 - Aankomst

Welkom terug in Nederland!! Wij vertrouwen erop dat u terug kijkt op een onvergetelijke reis. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 20.685,- per persoon.
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Emirates op basis van Business Class.
• Overnachtingen in bijzondere en sfeervolle accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privé gids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis betoverend Sri Lanka

Accommodaties

The Wallawwa

Het boetiekhotel Wallawwa biedt koloniale charme en uitzonderlijke service binnen een tropische tuin van 5 hectare. De 17 smaakvol ingerichte kamers en suites, de Z-spa, het à-la-carte restaurant en het toegewijde team van butlers zorgen ervoor dat aan alle wensen wordt voldaan. Een verblijf in The Wallawwa kan worden besteed aan ontspanning in de prachtige tuinen, een bezoek aan het strand van Negombo, sightseeing, het genieten van luxueuze gerechten, revitaliserende spa-behandelingen en niet te vergeten: Het nemen van een ontspannen duik!

Uw verblijf: 1 nacht

Water Garden Sigiriya

Water Garden Sigiriya ligt te midden van een weelderig landschap met Sigiriya Rock als achtergrond, en biedt een spa- en wellnesscentrum en een fitnesscentrum. Het resort heeft een buitenzwembad en biedt uitzicht op het zwembad. WiFi is gratis in het hele gebouw. Bij de accommodatie is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar.

De ruime villa's zijn voorzien van airconditioning. Vanuit het grote woongedeelte heeft u een onbelemmerd uitzicht op het zwembad. U kunt hier heerlijk tot rust komen, met een wandelingetje in de veranda en een duik in de grote privezwembad. Sommige accommodaties hebben een eigen badkamer met een bubbelbad en andere hebben badjassen en slippers.

De receptie van de accommodatie is 24 uur per dag geopend. In dit resort kunt u biljarten en er is autoverhuur beschikbaar.

Het eigen restaurant biedt gastronomische gerechten, waaronder lokale delicatessen en internationale favorieten.

Uw verblijf: 3 nachten

Santani Wellness Resort

Santani is  een uniek wellnessresort in Sri Lanka, ontworpen volgens de hoogste duurzaamheid en Eco-normen. Het resort biedt een gastvrije plek om u terug te trekken en te verjongen in een ongerepte wildernis in het spirituele centrum van Sri Lanka. De temperatuur in het resort is comfortabel koel op 2.800 voet boven zeeniveau. Gasten zijn vrij om rond te wandelen over de 48 hectare tropische jungle en vruchtbare rijstvelden, om yoga te beoefenen of om te mediteren langs de Hulu-rivier. Ook kunt ook een verfrissende duik nemen in deze rivier. Geniet 's avonds van een glas bubbels bij een kampvuur, ontspan in de lounge of ontmoet vrienden aan de bar. 

Uw verblijf: 2 nachten

Ceylon Tea Trails

Ceylon Tea Trails, het eerste Relais & Chateaux-resort in Sri Lanka, bestaat uit vier luxe, uit een koloniaal tijdperk bestaande theeplantersbungalows, verbonden door wandelpaden door verbluffend mooie Ceylon-theetuinen. Elk van de vier bungalows is anders. De bungalows zijn gebouwd tussen 1888 en 1950 en bieden een smaak van gracieus leven dankzij de butlerservice en antieke meubels, vergezeld van gastronomische maaltijden.

Volg de Tea Trails van de ene unieke bungalow naar de andere, verblijf een nacht of twee bij elk of ontspan gewoon in een bungalow. Wandel, fiets of picknick elke dag op spectaculaire locaties in koel comfort. Geniet van een luxueuze vakantie in het adembenemende Ceylon-theelandschap van Sri Lanka.

Uw verblijf: 3 nachten

Wild Coast Tented Lodge

De schitterende nieuwste creatie van Ceylon is Wild Coast Tented Lodge, grenzend aan het wereldberoemde Yala National Park, bekend om zijn luipaardpopulatie. Dit spectaculaire luxe tentenkamp is gelegen op een prachtige locatie waar de jungle een ongerept strand ontmoet en uitkijkt over de blauwe wateren van de Indische Oceaan. Het unieke ontwerp van Wild Coast Lodge, ontwikkeld door Nomadic Resorts, ziet de door de mens gemaakte structuren naadloos in het omringende landschap mengen dankzij het gebruik van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke materialen.

Uw verblijf: 2 nachten

Amanwella

Amanwella ligt tussen kokospalmen tegenover een halvemaanvormig strand. Het is een badplaats met moderne suites met eigen dompelbaden en terrassen. De suites van het resort zijn verbonden door paden langs een aangelegde straat met uitzicht op het strand en de oceaan.

Gasten kunnen ontspannen op het uitgestrekte terras rondom het grote zwembad of op het strand. De badplaats Tangalle ligt in de buurt en een korte wandeling zal het dorpsleven en de gevarieerde flora en fauna van Sri Lanka onthullen.

Het restaurant van het Amanwella is de hele dag geopend en biedt uitzicht op het zwembad van het resort, de kokospalmen en het strand. De keuken is Aziatisch en mediterraan, met de nadruk op lokale zeevruchten. Grenzend aan het restaurant is de lounge en bar met ook een panoramisch uitzicht. Drankjes en snacks worden geserveerd met exotische sundowners. Een selectie van sigaren wordt ook aangeboden. Het terras naast het zwembad is ideaal om buiten te dineren. Gedurende de dag worden eenvoudige lunches, verse kokosnoten en lokaal fruit geserveerd. 'S Avonds kunnen gasten dineren op antipasti- en thuisgerechten terwijl ze ontspannen op de ligbedden.

Uw verblijf: 2 nachten

Amangalla

Amangalla biedt een rustige en historisch vormgegeven uitvalsbasis om de fascinerende cultuur en de geschiedenis van Galle Fort en Galle, de hoofdstad van de zuidelijke provincie, te verkennen. Amangalla's geschiedenis is ontstaan ​​uit de vroege Nederlandse koloniale periode en ligt midden in het hart van het bewaard gebleven Nederlandse fort en biedt gasten een onvergetelijk en passend stijlvol verblijf in architectonische pracht. Het is omgeven door antiek, oude prenten, gepolijste verouderde vloeren, ongerepte muren, houten en rotante plantenbakken en een gracieuze gastvrijheid.

Een groot zwembad, omringd door palmbomen, is gecentreerd binnen de gevestigde tuinen van het resort, een koele onderbreking na het verkennen van de omgeving. De binnenplaats van het zwembad heeft verschillende houten ligstoelen en vijf serene schaduwrijke ambalama's of rustpaviljoens.

Wandelingen direct vanuit het hotel ontrafelen de unieke geschiedenis van dit prachtige stenen fort, die koloniale gebouwen onthullen die nog in gebruik zijn, drukke smalle straten die de ambachten van vele generaties bieden, evenals de wallen en zeewering waar de lokale bevolking en bezoekers samenkomen.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Kotugoda

Gelegen in het zuidwesten van Sri Lanka, dient de stad Kotugoda als een uitstekende uitvalsbasis om de schilderachtige omgeving te verkennen die bedekt is met kokosnootplantages, rijstvelden en theevelden. De stad zelf is een slaperige relaxte uitvalsbasis met een paar comfortabele accommodaties. Bezoekers kunnen uitkijken naar tal van attracties in de omgeving, zoals de lagune van Negombo, ongerepte stranden, vismarkten, heilige tempels, culturele bezienswaardigheden en musea. Proef de lokale Sri Lankaanse keuken zoals seeni sambal en kipcurry, geniet van een high-tea en ontspan met een massage. 

Negombo

Dit bruisende vissersdorpje aan de westkust van Sri Lanka (en dicht bij de internationale luchthaven Bandaranaika) heeft een vrij turbulente koloniale geschiedenis, waarbij de Nederlandse, Portugese en Britse handel betrokken was. De wilde kaneel die in de regio groeide werd beschreven als 'de beste in het universum'. De overblijfselen van deze koloniale periode kunt u zien in de sterke katholieke invloeden in de stad. De Negombo Lagoon en de vele grachten bieden prachtige plekken om vogels te observeren. De oude wijk van de stad is zeker een bezoek waard, de gemeenschap is vriendelijk en gastvrij.

Gampaha District

Gampaha District ligt in de westelijke provincie Sri Lanka, ten noorden van de bruisende stad Colombo. Het is een van de 25 districten in het land en het op een na dichtstbevolkte district van Sri Lanka na het district Colombo. Gampaha heeft een schilderachtige westkust, historische stadjes en spectaculaire landschappen. Bezoekers kunnen uitkijken naar het oude treinstation van Henarathgoda, een van de oudste stations in Sri Lanka en een archeologisch beschermd monument in de stad Gampaha; het ontdekken van de 100-jarige Henarathgoda Botanische Tuin, waar de eerste rubberboom van het eiland werd geplant; en bewonder de Asgiriya Rajamaha Vihara, een oude boeddhistische tempel. Andere hoogtepunten zijn de Yatawatte Purana Vihara-tempel, Wathumulla Ketawala Ambalama en Ketawala Anicut.

Sigiriya

Sigiriya is een plaats in het centrale Matale district, dichtbij de stad Dambulla, Sri Lanka. De naam Sigiriya verwijst meestal naar een historische site met veel archeologische betekenis, namelijk de enorme rots van bijna 200 meter hoog. Volgens de oude Sri Lankaanse kroniek werd deze site geselecteerd door King Kasyapa (477 - 495 CE) voor zijn nieuwe hoofdstad. Hij bouwde zijn paleis op de top van deze rots en versierde de kanten van de rots met kleurrijke fresco's. Welkom bij deze UNESCO site, ook wel de Lion Rock genoemd!

Kandy

Kandy is een bijzondere stad: Toen Sri Lanka onder de Portugese en later de Nederlandse heerschappij viel, bleef Kandy onder leiding van verschillende koningen onafhankelijk. Pas tijdens de Britse kolonisatie viel ook Kandy. Het is na Colombo de tweede grootste stad van Sri Lanka en er is veel historie te vinden. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Tempel of the Tooth, maar wij raden u aan om ook langs het meer en door de straten te wandelen. Ook een bezoek aan één van de lokale markten is zeker de moeite waard.

Dickoya

Bright green hills, thick dark forests, farmlands, and traditional homes characterise the landscapes of Dickoya. This photogenic little town lies in the Nuwara Eliya District of Sri Lanka’s Central Province and is known for its fertile tea plantations, spectacular views, and charming historic churches. Delve into the colonial and religious past by stopping in at the 18th-century Christ Church, which features gorgeous stained glass windows and contains a well-preserved bible dating from 1878. The church is one of the oldest Anglican churches in the country. Warleigh Church, with its serene atmosphere, pipe organ and antique furniture, is also worth a visit. Attractions nearby include the magnificent St. Clair Major Falls and Devon Falls, and the Castlereigh Reservoir, decorated with wonderful hiking trails and lookout points.

Hatton

Dubbed the ‘the tea capital of the country’, Hatton is a famous tea plantation town. It is set in the Nuwara Eliya district in the Central Highlands of this beautiful island. The landscape is blanketed in neat rows of dense green tea bushes covering rolling hills. Visitors can look forward to soaking up the stunning views of the lush mountains, viewing magnificent cascading waterfalls and spotting a variety of colourful birdlife. Don't miss the opportunity to climb to the top of the breathtakingly beautiful Adam’s Peak, visit the Mackwoods Labookellie Tea Factory, and view the incredible architecture of Warleigh Church. A must-see highlight in the area is the scenic Horton Plains, a UNESCO listed World Heritage area.

Ceylon Valley

De Ceylon Valley is de 'Tea Country' bij uitstek. Dit is de omgeving voor een idyllisch verblijf hoog in de heuvels, in bijvoorbeeld een koloniale woning gebouwd in de tijd van de Britten. Geniet van thee-geïnspireerd dagen, in de vorm van (uiteraard!) heerlijke thee, de verleidelijke en traditionele Sri Lankaanse keuken met thee-geïnspireerde gerechten, maar ook door uitstappen variërend van een bezoek en proeverij aan een van de authentieke theefabrieken, tot bergwandelingen en fietsen door het groene carpet van de Ceylon-theentuinen.

Yala National Park

Yala Nationaal Park is Sri Lanka's bekendste Nationaal Park, en met goede reden. Het is een thuis voor een indrukwekkende reeks aan wilde dieren. De prachtige uitzichten op de majestueuze olifanten, gekleurd gevederde pauwen, grote zwarte beren en behendige luipaarden zijn ongeëvenaard en niet te vergelijken met andere parken in Sri Lanka.

Het zien van een luipaard is een bonus, gezien deze dieren erg schuw zijn.

Tangalle

Tangalle is een havenstad in de zuidelijke delen van Sri Lanka. Het biedt daarmee vele lokale ervaringen, maar daarnaast ook een oase aan een van de fijnste zandstranden op het eiland. Er zijn hier en daar rotsachtige uitlopers - het woord Tangalle betekent dan ook 'projected rock'. Geniet van de mooie stranden staat hier centraal! Wie op zoek is naar cultuur kan restanten van het Nederlandse kolonialisme bekijken, bijvoorbeeld bij het oude fort dat vandaag de dag als gevangenis functioneert.

Galle

Galle is een fraai koloniaal plaatsje op Ceylon. Na de Portugezen waren het de Nederlanders die van Galle in de 17e eeuw een belangrijke havenplaats maakten, beschermd door een groot fort, dat inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat genoteerd. Oud en (deels) afgebrokkeld, het waren de fortmuren die een groot deel van de stad in 2004 beschermden toen de tsunami toesloeg. Toch vielen er duizenden doden, vooral bij het oude busstation net buiten het fort. Binnen de muren is het Galle van nu een sfeervol plaatsje gevuld met cultuur, leuke winkeltjes, barretjes en boetiekaccommodaties.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!