unique

Luxury Ladies reis naar India

Offerteaanvraag

Heeft u een vraag?

< Voorbeeldreizen

Het mooiste van India zien tijdens deze  luxueuze damesreis.
Traveling alone together. Een 1-persoonskamer is de standaard.

Vertrekdatum: 4 oktober 2019.

Avila Reizen heeft een vernieuwend reisconcept ontwikkeld voor dames die met een kleine groep gelijkgestemden een onvergetelijke reis willen maken. U wilt de wereld zien: nieuwe landen ontdekken, de geuren van onbekende steden ruiken, de kleuren van exotische bloemen zien. India lonkt al langer, maar het is vaak lastig een goede reispartner te vinden voor deze bestemming. Tijdens deze smaakvolle groepsreis voor dames bezoekt u de hoogtepunten én de minder betreden paden van Rajasthan. Natuurlijk bezoekt u ook de wereldberoemde Taj Mahal.

Programma

 • Dag 1 Nachtreis

  India! Een land dat nieuwsgierigheid oproept, een canvas van spektakel en kleur. Deze reis neemt u mee langs een rijke historische route door een van de mooist provincies van India, Rajasthan.

  Inclusief:
  • Intercontinentale vlucht naar Delhi
 • Dag 2 tot en met 3 New Delhi
  Dag 2

  Per rechtstreekse vlucht arriveert u in Delhi waar u wordt opgewacht door uw Nederlandse reisbegeleider voor de komende dagen. U reist per privétransfer naar uw hotel in Delhi waar u de eerste twee nachten verblijft.  Delhi, de hoofdstad van India, is een stad met een combinatie van  het oude en het moderne India. Het is de derde grootste stad van het land en een van de snelst groeiende in Azië. Deze stad is rijk aan cultuur, verandert  met de tijd maar verbergt nooit zijn prachtige verleden. De verschillende oude ruïnes die in de stad te zien zijn, zijn stille getuigen van zijn prachtige geschiedenis.  Geniet van de eerste kennismaking met het land.

  Inclusief:
  • Meet & Greet bij aankomst met Ellen
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 3

  Na uw eerste overnachting in India wordt u na het ontbijt opgehaald bij uw hotel en neemt de gids u mee terug in de tijd van de grootsheid en de daaropvolgende ondergang van het Mughal keizerrijk. Kleurrijk, levendig en chaotisch zijn woorden die het best beschrijven wat velen Old Delhi noemen, die werd gebouwd door de machtige Mughal-keizer Shah Jahan. Tijdens de Old Delhi tour bezoekt u onder meer de Jama Masjid, loopt u door de smalle straten en markten en ziet u e de ooit zo glorieuze Havelis (koninklijk herenhuizen) van Old Delhi. Met een mix van wandel- en riksja-ritten ontdekt u verborgen schatten terwijl u de smalle steegjes en de 350 jaar oude markten van de stad verkent, gebouwd aan de rand van Mughal Empire, ooit de meest glorieuze monarchie van India.

  Na de lunch  kunt u genieten van een tour door New Delhi. Het biedt meer historische locaties dan het oude Delhi. De stad is gesticht in 1911 door de Britten. U bezoekt onder andere het graf van Humayun, Qutab Minarand en rijdt langs de ceremoniële avenue - Rajpath,  de imposante India Gate, het Parlementsgebouw en de residentie van de president. 

  Later in de avond kunt u  genieten van uw welkomstdiner bij de Veda.  De keuken is een eigentijdse interpretatie van de klassieke Indiase keuken. Volkomen authentiek en toch ook van de tijd waarin we nu leven. Elk gerecht weerspiegelt het streven naar het behoud van authenticiteit en identiteit. 

  Inclusief:
  • Bezoek aan het oud Delhi & nieuw Delhi inclusief Riksjarit in het oude Delhi
  • Welkomstdiner bij Veda
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 4 tot en met 5 Jaisalmer

  Vandaag wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Jaisalmer. Bij aankomst in Jaisalmer brengt een privétransfer u naar uw hotel. Jaisalmer ligt in het hart van de pittoreske Thar-woestijn en was ooit een slaperige woestijnstad. De stad heeft zichzelf getransformeerd in een belangrijke toeristische bestemming. Er zijn historische monumenten verspreid over de stad, waaronder het spectaculaire Jaisalmer-fort dat hoog  boven de stad uit torent. Deze stad  staat ook bekend om zijn oude, zorgvuldig gerangschikte herenhuizen met hun grote gevels, beter bekend als Haveli. 

  De volgende dag, na het ontbijt, bezoekt u samen met uw gids het Jaisalmer-fort. Het werd gebouwd in 1156 na Christus door de Rajput-heerser Rawal Jaisal. De massieve gele zandsteenmuren van het fort zijn gedurende de dag  geelbruin van kleur, dit vervaagt tot honinggoud als de zon ondergaat, waardoor het fort in de gele woestijn wordt gecamoufleerd. Om deze reden staat het ook bekend als het Sonar Quila of het Gouden Fort. Het fort ligt aan de zuidelijke rand van de stad en is misschien wel een van de meest opvallende monumenten in het gebied.  Geniet vervolgens in de avond van een rit op de kameel in de zandduinen. Een bijzondere ervaring!

  Inclusief:
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht Delhi - Jaisalmer
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Bezoek aan het Jaisalmer fort
  • Kameel rijden in de zandduinen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Dag 6 tot en met 7 Jodhpur
  Dag 6

  Na het ontbijt wordt u met een privétransfer naar Jodhpur gebracht. Na deze 5 uur durende rit komt u aan  in Jodhpur (bekend als de "Sun City" vanwege het heldere en zonnige weer het gehele jaar door. De stad werd in 1459 gesticht door Rao Jodha, een leider van de Rathore-clan. Het is de op een na grootste stad in Rajasthan en is verdeeld in twee delen - de oude stad en de nieuwe stad. De oude stad wordt gescheiden door een tien kilometer lange muur. De nieuwe stad ligt buiten de ommuurde stad. Jodhpur heeft vele prachtige paleizen en forten zoals Mehrangarh Fort, Jaswant Thada, Umaid Bhavan Palace en Rai ka Bag Palace. Andere charmes van Jodhpur zijn het Government Museum en de prachtige Umed-tuin.

  Inclusief:
  • Privétransfer naar uw hotel in Jodhpur 
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 7

  Uw gids neemt u vandaag mee voor een bezoek aan enkele bezienswaardigheden van Jodhpur, waaronder het Mehrangarh Fort en Jaswant Thada. Vervolgens staat een wandeling door Jodhpur op het programma.  Deze wandeltocht biedt geweldige mogelijkheden om mensen te ontmoeten, eten te proeven, getuige te zijn van ambachtslieden op het werk. Het is een goede manier om deze levendige stad te verkennen. 

  Na de lunch bezoekt u de Bishnoi Village per jeep.  De Bishnoi is een gemeenschap van Rajasthan die beroemd is om hun rijke culturele Rajasthani-leven en hun liefde voor de natuur en dieren. Bishnoi Village Safari is bedoeld om een kennis te maken met het rijke culturele leven van Bishnoi Villages en True Rajasthan. In tegenstelling tot de meeste Hindoegemeenschappen begraven de  Bishnois hun doden in plaats van ze te verbranden. Dit komt door het strenge verbod op het kappen van bomen, waarvan het hout nodig is voor crematie.

  's Avonds, bezoekt u Sambhali Trust  om meer te weten te komen over hun projecten. Het is een liefdadigheidsorganisatie gevestigd in Jodhpur die zich richt  op de ontwikkeling en empowerment van vrouwen en meisjes in deze regio. Dit vertrouwen helpt vrouwen hun armoede en financiële afhankelijkheid van familieleden te doorbreken door hen waardevolle praktische vaardigheden bij te brengen. Het helpt hen ook om hun stem te laten horen om hun hoop en ambities te koesteren, waardoor ze de vrijheid hebben om te werken aan een individuele droom.

  Inclusief:
  • Bezienswaardigheden bezoeken in Jodhpur o.a. Mehrangarh Fort en Jaswant Thada
  • Bezoek aan Bishnoi Village per jeep
  • Avondbezoek aan Sambhali Trust
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 8 Aravalli Mountain Range

  Een privétransfer neemt u vandaag mee naar uw volgende bestemming, Rawla Narlai. Bij aankomst in Narlai kunt u inchecken bij uw hotel en u heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Rawla Narlai ligt halverwege tussen Udaipur en Jodhpur en biedt een zeldzame blik op het echte landelijke Rajasthan. Later op de avond staat een Stepwell thema diner voor u gepland. Het is een ware culinaire ervaring en daarnaast beleeft u ook de Rajasthani koninklijke gastvrijheid in deze 16e-eeuwse Baori (Step-well) van Rawla Narlai. 

  Inclusief:
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Stepwell thema diner
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 9 tot en met 10 Udaipur
  Dag 9

  Na het ontbijt vervolgt u uw reis  naar Udaipur. Onderweg bezoekt u  de 12e-eeuwse Jain-tempels van Ranakpur. De Jain-tempels worden  wereldwijd  geprezen om  hun ingewikkelde en schitterende architecturale stijl. Deze tempels vormen een van de vijf grote bedevaartsoorden van de Jains. Het tempelcomplex bevindt zich in een geïsoleerde vallei aan de westkant van de Aravalli-bergketen. Vervolgens rijdt u verder naar Udaipur, ook wel "Het Venetië van het Oosten" genoemd. Het is een betoverende stad. Van meren in het midden tot zandig terrein en groene beboste heuvels waar dieren in het wild nog steeds volop aanwezig zijn, de verrassingen zijn eindeloos. En in de meren, of aan hun oevers, liggen paleizen  uit sprookjes, de een nog mooier dan de ander.

  Bij aankomst in Udaipur kunt u inchecken bij uw hotel en u wordt later op de avond opgehaald voor een bezoek aan de Jag Mandir. Het is een paleis gebouwd op een eiland in het Pichola-meer, ook wel het "Lake Garden Palace" genoemd. Ons diner vindt plaats op  dit bijzondere eiland.

  Inclusief:
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Bezoek aan de Jain tempels van Ranakpur
  • Bezoek aan Jag Mandir eiland per boot
  • Dinerreservering op Jag Mandir eiland
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 10

  Een gids neemt u de volgende dag mee voor een stadstour door Udaipur waarbij u de meest iconische attracties van Udaipur zult bezoeken, zoals de "City Palace Complex" met zijn marmeren en granieten muren beladen met miniatuurschilderijen en versierd met tegels, glaswerk en spiegels, en de beroemde Jagdish-tempel. Deze 16e-eeuwse Vishnu-tempel staat vol met mooie stenen sculpturen.

  's Avonds gaat u dineren in het Sunset Terrace restaurant van Fateh Prakash Palace. Het Sunset Terrace wordt vaak beoordeeld als een van de beste restaurants van India en biedt een spectaculair uitzicht op de beroemdste bezienswaardigheidspaleizen van Udaipur. Het open sky restaurant biedt een gevarieerd menu om uit te kiezen in een zeer bijzondere entourage.

  Inclusief:
  • Stadstour door Udaipur
  • Diner bij het Sunset Terrace restaurant
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 11 Bundi

  In de ochtend rijdt u naar het dorp Bundi. De rit duurt ongeveer 4 uur. In de oudheid werd het gebied rond Bundi  bewoond door verschillende lokale stammen, waarvan de Parihar Meenas de meest prominente waren. Bundi en de gelijknamige prinselijke staat zouden hun namen ontlenen aan een voormalige Meena-koning genaamd Bunda Meena. Bundi heette voorheen "Bunda-Ka-Nal", Nal betekende "smalle wegen". Bij aankomst in uw hotel heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt uitstekend een wandeling maken door het dorp om de omgeving te ontdekken.

  Inclusief:
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 12 tot en met 13 Jaipur
  Dag 12

  Op naar de hoofdstad van de staat Rajasthan, Jaipur, ook wel bekend als "Pink City". De stad ligt in een desolaat en  ietwat dor landschap, omringd door  heuvels met daarboven forten en gekanteelde muren. De hoofdstad van Rajasthan met zijn rijke en kleurrijke verleden, schitterende verhalen over moed en dapperheid, is nu een van de belangrijkste erfgoedsteden in India.  De middag heeft u ter vrije besteding.

  's Avonds wordt u meegenomen voor een heerlijke culinaire ervaring in restaurant 1135 AD.  Het restaurant ontleent zijn naam aan het jaar waarin de clan Kacchawaha de dynastie oprichtte. De koninklijke koks werkten in de paleizen en hielden hun recepten voor zichzelf. De gerechten die we gaan eten zijn gebaseerd op die originele receptuur.

  Inclusief:
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Diner in restaurant 1135 AD
  • Overnachting inclusief ontbijt
  Dag 13

  Na het ontbijt gaat u met uw gids naar de buitenwijken van Jaipur om  het Amber Fort te bezoeken. Het is een paleiscomplex en is oorspronkelijk gebouwd door een stam genaamd de Meenas en opgedragen aan "Amba" of de "Moedergodin." Het fort is een prachtig voorbeeld van Rajput architectuur met zijn terrassen en ringmuren die weerspiegeld worden in het Maota Lake. Het interieur van het fort bestaat uit verschillende koninklijke zalen die versierd zijn met spiegel- en glaswerk en  aangevuld met prachtige muurschilderingen. 

  Na het bezoek aan  het Amber fort verkennen we de geheimen die verborgen liggen in de ommuurde stad Jaipur. Samen met uw gids verkent u de stad per milieuvriendelijke e-riksja's waarbij u onder andere een bezoek brengt aan het City Palace Museum waar u een imposante mix van traditionele Rajasthani en Mughal Art kunt zien. Daarna bezoekt u het observatorium (Jantar Mantar) met de grootste zonnewijzer van de wereld en Hawa Mahal - de siergevel van dit "Palace of Winds" is een belangrijk herkenningspunt in Jaipur. 

  U sluit uw dag af met een kookdemonstratie waarbij u zelf ook mee helpt met het bereiden van heerlijke gerechten. Eet smakelijk! 

  Inclusief:
  • Bezoek Jaipur's bezienswaardigheden o.a. Amber Fort
  • Kookdemonstratie & kookles met Mr. Durga Singh  
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 14 Agra

  Een privétransfer brengt u vandaag  naar uw laatste bestemming van deze reis, Agra. Onderweg maakt u een stop bij Fatehpur Sikri, een middeleeuws fort van rode zandsteen, met uitgestrekte centrale pleinen, prachtig gebeeldhouwde paviljoens met meerdere verdiepingen, koele terrassen en tuinen. Vervolgens rijdt u door naar Agra. Bij aankomst in Agra heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. 

  Agra staat bekend als de thuisbasis van een van de zeven wonderen van de wereld - de Taj Mahal. De architectonische pracht van de mausoleums, het fort en de paleizen is een levendig overblijfsel van de hoofdstad in de 16e en vroege 17e eeuw. De stad staat ook bekend om zijn tapijten, borduurgaren met gouden draden, leren schoenen en het inlegwerk op marmer gemaakt door ambachtslieden,  de oorspronkelijke afstammelingen van degenen die onder de Mughals aan de Taj werkten. 

  Inclusief:
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Bezoek aan Fatehpur Sikri
  • Overnachting inclusief ontbijt
 • Dag 15 Vertrek

  Sta vandaag vroeg op en bereidt u voor op een werkelijk spectaculair gezicht, de legendarische Taj Mahal bij het aanbreken van de dag. Er wordt vaak gezegd dat Taj Mahal  elke minuut van kleur verandert, afhankelijk van de hoek van de zonnestralen.  Het is het beste te zien tijdens zonsondergang of zonsopgang. 

  Na het bezoek keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt om daarna een bezoek te brengen aan het Sheroes Cafe. Het café  wordt gerund door overlevenden van  zuuraanvallen, een afschuwelijke vorm van verminking waarvan helaas nog regelmatig Indiase vrouwen het slachtoffer worden. Dicht bij de Taj Mahal, in een klein café tussen snoepwinkels, werken vijf vrouwen - allemaal verminkt. Hun werk bij Sheroes is er op gericht om hen het vertrouwen te geven om hun gezichten in het openbaar te laten zien nadat ze zijn misvormd. Het café werd geopend door het Stop Acid Attacks-team met een missie om een ​​veilige plek te bieden aan overlevenden. Na de koffie in het café brengt u nog een bezoek aan de Mehtab Bagh voordat u weer terug keert naar Delhi. Bij aankomst in Delhi heeft u een dagkamer tot uw beschikking waar u zich even kunt opfrissen voordat u richting Café Coast gaat voor uw afscheidsdiner. Met een privétransfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor u terugvlucht naar Amsterdam. 

   

  Inclusief:
  • Ochtendbezoek aan de Taj Majal
  • Bezoek aan Sheroes Cafe en Mehtab Bagh
  • Privétransfer naar uw dagkamer
  • Dagkamer bij Pride Plaza hotel
  • Diner bij Coast Café
  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Accomodaties

 • Colonel's Retreat

  Colonel's Retreat biedt een comfortabele en elegante plek om te verblijven. Het is ontworpen door mensen die zelf wereldwijd reizigers zijn en die trots zijn op het handhaven van de hoogste normen van gastvrijheid van wereldklasse. Tot de accommodatieopties behoren standaard kamers en tweepersoonskamers met twee aparte bedden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, kabel-tv, een koelkast, gratis WiFi en een elektronische kluis. Ook te zien in de hotelkamers zijn aangrenzende baden met warm en koud stromend water.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Fort Rajwada Hotel

  Het prinselijk huis is gebouwd op 6 hectare grond en heeft adembenemende interieurs in traditionele stijl. Gelegen in het rustige platteland aan de rand van de gouden stad is het een oase van rust en comfort. 

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Hotel Pal Haveli

  The Pal Haveli hotel ligt op een van de erfgoedpanden van Jodhpur. Het gerenoveerde hotel met 21 kamers behoudt zijn oude warmte en gratie met ingetogen elegantie in het gebruik van teakhouten plafonds, privéterrassen en ruime badkamerfaciliteiten. De moderne aspecten van de accommodatie maken het hotel tot een ideale reisbestemming. Ervaar een diner bij kaarslicht op het terras van het hotel, van waaruit de belangrijkste monumenten en de hele stad te zien zijn.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Rawla Narlai

  The Rawla Narlai is een 17e-eeuwse villa in een dorp in Rajasthan, halverwege tussen Jodhpur en Udaipur. Vanuit het hotel kunt u de hoge rots met grotten en tempels bekijken.

  Het dorp heeft verschillende toeristische attracties en het hotel organiseert excursies en activiteiten om deze bezienswaardigheden te ontdekken. Zo organiseert het hotel paard-safari's door ervaren ruiters die de route langs het platteland beslaan. Bezoekers kunnen ook een reis naar de Ranakpur-tempels regelen of een ritje maken naar het fort Kumal Gar. Voor de actievelingen behoort een ochtendklim naar de top van de heuvel ook tot een optie.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Hotel Udai Kothi

  Hoewel Udai Kothi op een korte, aangename wandeling van het hart van de oude stad ligt, is het opmerkelijk vanwege de rust en pracht. Udai Kothi, ontworpen door Kunwar Vishwavijay en zijn vrouw Bhuwneshwari Kumari,  is een modern hotel dat gasten verwent met alle faciliteiten, voorzieningen en luxe die een reiziger van de 21ste eeuw verwacht.

  Terwijl Udai Kothi Hotel modern van aard is, hebben de eigenaren er alles aan gedaan om al die architecturale en decoratieve elementen die het leven in de stad Udaipur een plezier maken, terug te laten komen.  Udai Kothi biedt gasten het beste van twee werelden; de nieuwste normen gemixt met ouderwetse charme. 

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Hotel Bundi Vilas

  Bundi Vilas is een charmant boetiekhotel dat in september 2008 is geopend. Het is gebouwd tegen de muren van het Bundi Garh-paleis, die majestueus boven de stad uit komen. Deze 300 jaar oude haveli is te voet bereikbaar via een kronkelend steegje dat uitloopt in het doolhof van straten.

  De 7 smaakvol gerestaureerde kamers hebben hun oorspronkelijke karakter behouden en bieden moderne voorzieningen, zoals een eigen badkamer en airconditioning. Het dakterras biedt een uitzonderlijk en romantisch uitzicht op de stad, het paleis direct achter het hotel, de mooie stad, met zijn verkoelende blauwgeverfde huizen en het Jait Sagar-meer beneden.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Dera Mandawa Hotel

  Dera Mandawa ligt centraal in het grootste deel van Jaipur, op een ideale locatie dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de roze stad. De suites met airconditioning zijn gebouwd op twee niveaus en bestaan uit een lobby of galerij, een studeerkamer en een slaapkamer. De accommodaties zijn comfortabel uitgerust voor een ontspannen verblijf.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • ITC Mughal a Luxury Collection Hotel

  De ITC Mughal ligt uitgestrekt over 35 hectare aan luxueuze tuinen en in de nabijheid van de Taj Mahal. Het ITC Mughal is een luxe 5-sterrenhotel in Agra dat de Mughal-architectuur vertegenwoordigt. Dit luxe hotel beschikt over 233 kamers en suites die allemaal een hoogtepunt bieden in de geschiedenis en traditie van Mughal door zijn design en architectuur. De structuur is omgeven door Mughal-tuinen, bomen met fruit en bloemen en schaduwrijke loopbruggen. Hotelvoorzieningen bij het ITC Mughal omvatten fiets- en joggingpaden, een minigolfbaan, een zwembad en de spa Kaya Kalp - The Royal Spa, samen met een scala aan gastronomische gastronomische eetgelegenheden.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • New Delhi

  De grootste stad van India, Delhi, was eeuwenlang een van de commerciële en economische centra van het land en is daarom ongelooflijk rijk aan cultuur en geschiedenis. De stad bestaat uit de oude ommuurde stad Old Delhi en het moderne gedeelte, New Delhi en omvat een verbluffend scala aan prachtige architectuur, opmerkelijke monumenten en eeuwenoude tempels, waaronder drie UNESCO World Heritage Sites - het Rode Fort, Qutab Minar en Humayun's Graf. Andere belangrijke attracties zijn de 17e eeuwse Chandni Chowk markt, de iconische Bahà'i Lotus Tempel en de Jama Masjid, de grootste moskee van India.

 • India

  Indrukwekkend, divers, spiritueel en onvergetelijk, India is anders dan andere plaatsen op aarde - een mengeling van etnische groepen en religies en een schatkist aan geschiedenis en cultuur. Het land strekt zich uit over meer dan drie miljoen vierkante kilometer en omvat een enorme diversiteit aan landschappen, zoals woestijnen, rivieren en plateaulandschap. India heeft van alles te bieden - van de prachtige stranden van Goa, tot de dwingende gekheid van Kolkata, de heilige Ganges-rivieroever van Varanasi, de sneeuw bedekte pieken van de Himalaya en de oude, prachtig bebouwde tempels verspreidt door het hele land.

 • Jaisalmer

  De stad Jaisalmer, te midden van de uitgestrekte Thar-woestijn aan de uiterste westelijke grens van de Indiase deelstaat Rajasthan, is de thuisbasis van het enige bewoonde middeleeuwse woonfort ter wereld. Deze 12e-eeuwse stad diende als een bruisende handelspost langs de beroemde Zijderoute en nog steeds is er een markt met zijde, kasjmier, zilveren sieraden, bronzen beelden en nog veel meer. De onmiskenbare topattractie van deze stad is het spectaculaire Jaisalmer Fort, dat als een gigantisch zandkasteel uit de woestijnbodem oprijst en bestaat uit kronkelige straatjes vol met winkels, tempels, hotels en oude herenhuizen. Bezoekers kunnen zich ook verheugen op het nemen van jeep- en kameelsafari's in de omliggende woestijn en het verkennen van een verscheidenheid aan grote paleizen, uitgebreide Jain-tempels en sierlijke haveli's.

 • Rajasthan

  India’s largest state, Rajasthan, is also one of its most captivating. Known for its vibrant cities, the golden splendour of the sprawling Thar Desert, the age-old Aravalli mountain range and countless beautiful palaces, temples and forts – a legacy of its royal Rajput heritage. Highlights include the colourful capital, Jaipur – a veritable shopping mecca; the serene city of Udaipur, with its glittering lakes and mountainous backdrop; the ancient palaces and rosy-hued architecture of Jaipur, dubbed ‘The Pink City’; and forays into the desolate beauty of the Thar Desert’s sun-drenched dunes.

 • Jodhpur

  Jodhpur staat bekend als de toegangspoort tot de Thar-woestijn en is de op één na grootste stad in de staat Rajasthan, India. Het is een populaire toeristische bestemming met een verscheidenheid aan sierlijke paleizen, eeuwenoude forten en heilige tempels. "De Blauwe Stad", de meeste huizen in de oude stad zijn geschilderd in een mooie schaduw van indigo. Hoewel Jodhpur grotendeels een uitgestrekte moderne metropool is, is ingesloten in de oude stadsmuren een labyrint van kronkelende, smalle middeleeuwse straten en bazaars. De stad is ook de thuisbasis van een van de grootste forten in India, het enorme Mehrangarh Fort uit de 15e eeuw, dat uit de zandstenen sokkel over de stad torent. Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn: het Umaid Bhawan-paleis, een van 's werelds grootste privéwoningen, en de Jaswant Thada, een ingewikkeld gesneden wit marmeren mausoleum.

 • Aravalli Mountain Range

  Een van de oudste bergketens in India, de Aravalli, wat 'lijn van pieken' betekent, strekt zich uit door Gujarat, Rajasthan, Haryana en Delhi. Het hoogste punt van het Aravalli-gebergte is de Guru Shikhar Peak die 1.722 meter hoog is. Verschillende rivieren, zoals de Banas, Luni, Sakhi en Sabarmati, en meren, zijn genesteld in het bereik. Hoewel het zuiden zwaar bebost is, bestaat het gebied over het algemeen uit grote stukken steen en een overvloed aan roze kwartsiet.

  De bergen worden bewoond door blauwe stier, vos, luipaard, Indische pangolin, Indische civet, stekelvarken, luiaardbeer, sterschildpad, gestreepte hyena en vele soorten reptielen, zowel giftig als niet-giftig. Birdlife omvat zwarte gieren, gieren met witte rug, ooievaars, lepelaars en visarend. Het assortiment staat bekend om zijn overvloed aan medicinale planten. De Ranthambhore National Park in Rajasthan biedt een prachtig uitzicht op de Aravalli.

 • Udaipur

  De stad Udaipur, die het 'Venetië van het Oosten' wordt genoemd, is gebouwd rond drie met elkaar verbonden meren - Lake Pichhola, Fateh Sagar Lake en het kleinere Swaroop Sagar-meer - en wordt omringd door de heuvels van het Aravalli-gebergte. Het is de thuisbasis van een scala aan oude tempels en sprookjesachtige paleizen (een aantal van de laatste zijn omgebouwd tot luxe erfgoedhotels) en staat bekend als een van de mooiste en meest romantische steden van Rajasthan. Must-see attracties zijn onder meer het City Palace, het Lake Palace (op een klein eiland in het midden van Lake Pichola) en het Udaipur Solar Observatory, de belangrijkste zonne-energie site van Azië.

 • Bundi

  Omringd door de Aravalli-heuvels, in de Indiase deelstaat Rajasthan, staat de grotendeels onontdekte stad Bundi bekend om zijn architectonische schoonheid, die te zien is in verschillende middeleeuwse forten en paleizen. Bundi wordt de 'City of Stepwells' genoemd en biedt meer dan vijftig prachtig gebeeldhouwde stepwell-reservoirs bekend als baoris, die verspreid zijn over de oude stad. Met een betoverende doolhof van kronkelende straatjes, bazaars en brahmaanblauwe huizen; de relaxte charme van deze 12e-eeuwse stad boeit iedereen die de stad bezoekt. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de schitterende Rani Ji Ki Baori, ook wel bekend als de 'The Queen's Stepwell', de meest bekende stap in Bundi. Andere bezienswaardigheden zijn het nabijgelegen Ramgarh Vishdhari Wildlife Sanctuary, het 16e-eeuwse Taragarh Fort en het serene meer Jait Sagar.

 • Jaipur

  Jaipur is de hoofdstad en de grootste stad in de noordelijke staat van India. Deze stad is beroemd om de eerste geplande stad van India te zijn met een groot aantal roze terracottagebouwen in het ommuurde historische centrum, waardoor het de bijnaam 'The Pink City' kreeg. Jaipur valt binnen de Gouden Driehoek, een populaire toeristenkring, die Delhi, Jaipur en Agra omvat, en dient als een poort naar de naburige woestijnsteden van Jaisalmer en Jodhpur. Deze kleurrijke stad is een combinatie van traditie en moderniteit en biedt bezoekers levendige bazaars, overvloedige paleizen en oude tempels. De oude stad is de thuisbasis van het weelderige stadspaleis. Het omvat een indrukwekkend assortiment paleisvormige structuren, uitgestrekte tuinen, binnenplaatsen en gebouwen. Mis tijdens uw verblijf niet de sprookjespracht van het Amber Fort.

 • Agra

  Agra is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van India vanwege de wereldberoemde Taj Mahal. In de omgeving van Agra bevinden zich een scala aan andere indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Dit zijn onder andere de Agra Fort, de heilige Jama Masjid-moskee en het graf van Itmad-ud-Daulah, met zijn witte marmeren gevel. De Taj is echter in een eigen competitie en het is onnodig om te zeggen dat het een must-see is voor elke bezoeker van de stad. Het prachtige monument Taj Mahal, gebouwd door een Mughal keizer ter herinnering aan zijn geliefde is een architectonisch meesterwerk van voortreffelijk vakmanschap en perfecte afmetingen.

 • Uttar Pradesh

  India’s famous northern state is home to some of India’s most well known tourist sites, the Taj Mahal and sacred Varanasi. The mighty Ganges flows diagonally through the state from the Himalayas in the north to the open plains of the east. Agriculture is the most important contributor to Uttar Pradesh’s economy, employing about three quarters of the work force. In the sixth century BC, Uttar Pradesh was associated with two new religions - Jainism and Buddhism. It was at Sarnath, just outside Varanasi that Buddha preached his first sermon and laid the foundations of Buddhism.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan voor € 4.795,- per persoon op basis van een eenpersoonskamer.

Als u ervoor kiest om te verblijven in een tweepersoonskamer dan bespaart u € 850,- per persoon op de reissom.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vlucht zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Overnachtingen in stuk voor stuk bijzondere accommodaties
 • Nederlandse gids gedurende de reis
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Toeristenvisum
 • Upgrade kamertype  
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
 • Stoelreserveringen
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
 • Eventuele fooien