unique

Mysteries of the North

Programma

 • Dag 1 Nachtreis
 • Dag 2 tot en met 4 NamibRand Nature Reserve

  Na een internationale vlucht komt u op dag 2 aan in de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Hier wordt u opgevangen en per privétransfer naar het kleine Eros vliegveld gebracht. Hier staat uw privé chartervliegtuig klaar waarmee u de komende dagen het uitgestrekte Namibië zult bereizen, tot de verste uithoek.

  Middenin de Namib woestijn bevindt zich een klei-vallei genaamd de Sossusvlei. De vallei is een onderdeel van het Namib-Naukluft nationaal park. Het park staat bekend vanwege de hoge, rode zandduinen die de vallei omringen en het een grote zee van zand maken. Middels de rivier de Tsauchab wordt de vegetatie voorzien van water. Tijdens zeldzame overstrominkjes zuigt de bodem zich langzaam vol. Het zand is rood gekleurd vanwege de hoeveelheid ijzer. Interessante punten in de Sossusvlei zijn de Dodevlei en de Hidden vlei. Dune 45 is een bekend uitzichtpunt.
  U heeft na de lunch tijd om te relaxen of gebruik te maken van de diverse activiteiten die u aangeboden worden door de lodge. Dit zijn activiteiten als; een wandeling onder begeleiding van een gids, een 4WD excursie naar de San Rock Paintings, een bezoek aan de rode duinen, sesriem canyon maar ook ’s avonds met een sterrenkundige de schitterende sterrenhemel bewonderen.Uw lodge “Sossusvlei Desert lodge” ligt diep in het hart van de Namib woestijn en is een oase van rust en luxe, omgeven door schitterende zandduinen, een uitgestrekte horizon. Het mag gezegd worden: uw lodge ligt in één van Afrika’s mooiste landschappen.

  Inclusief bij uw verblijf bij de andBeyond Sossusvlei Desert Lodge is ook de mogelijkheid in de vroege ochtend een ballonvaart te maken.

 • Dag 5 tot en met 7 Skeleton Coast

  U reist verder naar uw volgende bestemming, verscholen in de woestijnen achter de Skeleton Coast in het hoge noorden van Damaraland.

  U verblijft bij Hoanib Skeleton Coast Camp, gelegen in een privéconcessie op de oevers van de Hoanib. Dit is een tijdelijke rivier die in het uitzonderlijke geval van regen begint te stromen.

 • Dag 8 tot en met 10 Kunene

  Helemaal in het noorden van Namibië is het de Kunene-rivier die de grens vormt met Angola. In deze onherbergzame uithoek, enkel nog bewoond door enkele authentieke himba-stammen vinden we in een kleine oase aan het water het fabuleuze Serra Cafema. Dit kampement is van alle gemakken voorzien. Zo biedt het niet alleen geweldige accommodatie, maar ook gerechten van wereldklasse en tal van immersieve activiteiten. Het staat voor u vrij om hier gebruik van te maken, of gewoon te luieren in het comfort van uw lodge. De geïsoleerde ligging van dit kampement draagt bij aan de magische beleving.

 • Dag 11 tot en met 13 Ongava Private Game Reserve

  Uw reis zet zich voort richting het Ongava Private Game Reserve, welke grenst aan het befaamde Etosha National Park.
  Etosha betekend “Grote witte vlek” en is één van de grotere natuurparken in Zuidelijk Afrika. Het park is ongeveer ¾ van Nederland en bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan omgeven met bush en struiken. Bij de natuurlijke en kunstmatig aangelegde drinkplaatsen kunt u grote aantallen wild spotten.
  Olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen vindt u bij deze drinkplaatsen die van levensbelang zijn om te kunnen overleven in tijden van droogte.
  Sommige van de drinkplaatsen zijn dicht bij uw verblijf aangelegd en u kunt daar ’s avonds heerlijk in het donker genieten van o.a. neushoorns en grote groepen olifanten die er kome drinken. De drinkplaatsen zijn vaak verlicht wat deze nachtelijke ervaring een uniek karakter geeft.
  Activiteiten op Little Ongava bestaan er voornamelijk uit om dag en nacht wild te bekijken. Game drives en wandelingen met ervaren gidsen vinden plaats in het prive 30 000 hectare grote Ongava Game Reserve . Dagelijkse excursies naar het naburige Etosha National Park zijn spannende ervaringen om wilde dieren te spotten maar ook de drinkplaats bij Ongava Lodge 's waterput biedt een uitstekende plaats om het wild te fotograferen.

  De exclusiviteit van Little Ongava staat garant voor rust, ontspanning en comfort. Een betere manier om deze reis af te sluiten is er niet.

 • Dag 14 Nachtreis

  Uw privétoestel staat op u te wachten om u terug te brengen naar het internationale vliegveld van Windhoek. Hier stapt u over op uw intercontinentale vlucht terug naar Nederland.

 • Dag 15 Vertrek

Accomodaties

 • andBeyond Sossusvlei Desert Lodge

  De Namib woestijn is een van de meest ongerepte gebieden op aarde, een wereld van grote ruimten, eindeloze horizons, dramatische landschappen en grillige bergen. andBeyond Sossusvlei Desert Lodge is bekend om zijn luxueuze accommodatie met uitzicht op de prachtige Namib woestijn. Ontworpen om de pracht en de eenzaamheid van de woestijn vast te leggen, zijn er slechts tien steen en glas suites verspreid langs de curve van de helling, waardoor het absolute privacy biedt. Elke suite is ingericht om de majestueuze tinten van de woestijn aan te vullen en beschikt over een eigen veranda, slaapkamer en een woonkamer met open haard, een eigen badkamer met glazen ingekapseld badkamer en buitendouche. De suites zijn uitgerust met een dakraam waardoor u de sterren kunt bekijken, een muziek-systeem en een op maat gevulde persoonlijke bar.

  De Lodge beschikt over een fijne selectie van wijnen uit een indrukwekkende walk-in wijnkelder, aanvulling op de heerlijke maaltijden. U kunt aan de hitte ontsnappen met een middag duik in het zwembad, water uit de ondergrondse bron. Bij zonsondergang komen de dieren naar een nabijgelegen waterput, een prachtig uitzicht tijdends uw sundowner drankjes. Een observatorium geeft een prachtig inzicht in de prachtige sterrenbeelden van Afrika's eerste International Dark Sky Reserve.

  Uw verblijf: 3 nachten,
 • Hoanib Skeleton Coast Camp

  De naam 'Skeleton Coast' roept romantische beelden op van verlaten schoonheid. Het afgelegen Hoanib stelt dan ook niet teleur. Dit luxueuze tented camp is gelegen aan een droge rivier bedding, midden in de woestijn. De wilde stranden van de Atlantische kust liggen daarbij binnen handbereik, met hun lawaaierige zeehondenkolonies en enigszins griezelige scheepswrakken. Dit zorgt voor een fantastische locatie!

  Acht grote en-suite tenten (inclusief één familie-eenheid) en het hoofdgedeelte bieden schaduwrijke uitkijkpunten, waarbij u kans maakt om een aantal wilde dieren te zien, die zich hebben aangepast aan het woestijnklimaat. Zo kunt u onder andere een leeuw of hyena zien in dit zeer uitgestrekte gebied.

  Uw verblijf: 3 nachten,
 • Serra Cafema Camp

  Serra Cafema Camp is gelegen onder schaduwrijke bomen op de oevers van de rivier de Kunene en is een van de meest afgelegen kampen in het zuiden van Afrika. De Portugese naam is afkomstig van de bergen die de noordelijke skyline domineren. U valt in slaap met het geluid van stromend water op de achtergrond, terwijl u overdag een van de droogste woestijnen in de wereld verkent. Het kamp heeft acht unieke canvas en rieten chalets, elk met een eigen badkamer, gemaakt met veel aandacht voor detail. De verhoogde dekken en eenvoudige structuren van hout, canvas en riet creëren een kamp dat één is met zijn omgeving. De eetkamer en het zwembad kijken uit over de rivier de Kunene. Activiteiten hier zijn gevarieerd, zoals bijvoorbeeld varen (als de waterstanden het toelaten), wandelen, het bekijken van adembenemende landschappen en een zorgvuldig begeleide quad-bike excursie in de duinen. In deze geïsoleerde regio behouden de Himba mensen hun nomadische, traditionele manier van leven en u krijgt de kans om hen te ontmoeten en te leren over hun levensstijl en tradities.

  Uw verblijf: 3 nachten,
 • Little Ongava

  Little Ongava ligt op de top van een heuvel met prachtig uitzicht op de vlakte die zich uitstrekt tot aan de horizon. Little Ongava biedt een buitengewone ervaring en is ongetwijfeld de meest luxe accommodatie van Namibië. Dit intieme kamp heeft slechts drie ruime suites, elk met een eigen zwembad, en-suite badkamer, "sala", en buitendouche. De woonkamer en eetkamer hebben een prachtig uitzicht op een waterput onder het kamp. Het open dek dient voor een ontspannen en stijlvolle diners onder de Afrikaanse hemel.

  Uw verblijf: 3 nachten,

Route

Bestemmingen

 • Etosha National Park

  Etosha betekent “Grote witte vlek” en is één van de grotere natuurparken in Zuidelijk Afrika. Het park is ongeveer ¾ van Nederland en bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan omgeven met bush en struiken. Bij de natuurlijke en kunstmatig aangelegde drinkplaatsen kunt u grote aantallen wild spotten.

  Olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen vindt u bij deze drinkplaatsen die van levensbelang zijn om te kunnen overleven in tijden van droogte. Sommige van de drinkplaatsen zijn dichter bij uw verblijf aangelegd en u kunt daar ’s avonds heerlijk in het donker genieten van o.a. neushoorns en grote groepen olifanten die er komen drinken. De drinkplaatsen zijn vaak verlicht wat deze nachtelijke ervaring een uniek karakter geeft.

 • Skeleton Coast

  Stretching from the Swakop River to southern Angola, the Skeleton Coast is known as the 'Land God Made in Anger' and is remoteness at its best. Thousands of miles of sandy desert dotted with shipwrecks meet with the cold waters of the Atlantic and somehow an amazing array of wildlife and flora manages to survive in this harsh but beautiful environment. Ocean fog creeps over the shoreline caused by the warm dry air of the Namib Desert colliding with the cold Benguela current. This otherworldly area is home to a diversity of wildlife including seabird colonies, Cape fur seals, zebra, gemsbok, desert-adapted elephant, lion and much more. Surfing enthusiasts are drawn to these powerful waves and photographers flock from around the globe to snap a shot of this eerie shipwreck graveyard and for the unrivalled maritime photographic opportunities. This coast is desolate but breathtakingly beautiful.

 • NamibRand Nature Reserve

  De Namib Randreserve beslaat een oppervlakte van 172.200 hectare, omvat vier verschillende ecosystemen en is een van de grootste particuliere wildparken in zuiderlijk Afrika. Hier vindt u een mix van duinen, bergen, rotsen, zandplaten en grintvlaktes. De reserve is opgericht om de unieke omgeving en flora en fauna van de zuidwestelijke Namib-woestijn te behouden. Het biedt leefgebieden voor een diversiteit aan zoogdieren - waaronder hyena's, jakhalzen, vossen, antilopen en verschillende wilde katten - evenals een overvloed aan vogelsoorten, reptielen, insecten, kikkers en flora. Bezoekers kunnen de mysterieuze 'sprookjescirkels' ontdekken, die het landschap afbeelden en sundowners drinken terwijl de zon ondergaat over dit ongerepte oude landschap. Het is uitgeroepen tot het eerste internationale 'donkere lucht'reservaat van Afrika en het is een van de minst lichtverontreinigde gebieden ter wereld, dus mis deze uitstekende kans om sterren te kijken niet.

 • Sossusvlei

  De Sossusvlei is de plek waar u de iconische rode zandduinen van de Namibwoestijn kunt vinden. De heldere blauwe luchten contrasteren met de gigantische rode zandduinen, dit maakt het een van de natuurlijke wonderen van Afrika, een geschikte plek voor fotografen.
  Afgezien van de attracties bij Sossusvlei zoals Duin 45, Hiddenvlei, Big Daddy en de Deadvlei, zijn andere bezienswaardigheden in het gebied de Sesriem Canyon en het Namib-Naukluft National Park.

 • Namib

  De Namibwoestijn of kortweg Namib wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 200 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 2000 kilometer, vanaf Angola in het noorden tot de Oranjerivier in het zuiden. Echter, wanneer er over de Namib wordt gesproken, wordt doorgaan de zandzee bedoeld die zich uitstrekt tussen Lüderitz en Swakopmund. Deze zandzee is in 2013 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  De Namib-woestijn is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park dat het grootste wildpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

 • Namibia

  Met zijn goed ontwikkelde infrastructuur, een aantal van de beste toeristische voorzieningen in Afrika en een indrukwekkende lijst van adembenemende natuurlijke wonderen, is het verkennen van Namibië echt een genot. Bezoek de hoofdstad Windhoek en de mooie kustplaats Swakopmund om resten van Duitse invloed van het land te ontdekken, die tot uiting komen in de architectuur, cultuur, gastronomie en de jaarlijkse Oktoberfest feesten. Om dit buitengewone land goed te waarderen moet je de stad uit op zoek naar de opmerkelijke natuurlijke landschappen die Namibië te bieden heeft. Deze omvatten: de indrukwekkende Fish River Canyon Park; het uitgestrekte Etosha National Park vol met lokale diersoorten, zoals woestijnleeuwen, woestijnolifanten en de Hartmann's Mountain Zebra; de angstaanjagend mooie Kalahari woestijn; en natuurlijk de Namib woestijn die zich uitstrekt over bijna 1000 km langs de prachtige Atlantische kust. Namibië is een ideale bestemming voor reizigers die een onvergetelijke Afrikaanse ervaring zoeken in een unieke, mooie ongerepte wildernis.

 • Kaokoveld

  Kaokoveld is een droog, bergachtig en relatief onderontwikkeld gebied, een combinatie van de rauwe schoonheid van de Skeleton Coast en het koperkleurige zand van de noordelijke Namib woestijn. Het gebied wordt bewoond door drie grote etnische groepen - de Damara, Herero en Himba mensen - elk met hun unieke gewoonten, tradities en rituelen.

 • Kunene

  Een van de slechts vijf overgebleven rivieren in Namibië is de Kunene, een onschatbare bron van water voor de lokale Himba mensen en de steunpilaar van hun bestaan al honderden jaren. Voor reizigers is het meest opvallende kenmerk van de rivier de Epupa Falls. Raften en kajakken zijn beiden populaire activiteiten op de Kunene.

 • Ongava Private Game Reserve

  Dit reservaat grenst met het Etosha National Park. Ongava Game Reserve wordt beschouwd als een van de mooiste private game reserves in de regio en heeft wereldwijde erkenning voor uitzonderlijk behoud, baanbrekend onderzoek en spannende safari ervaringen. Het reservaat is de thuisbasis van onder andere de leeuw, eland, impala, zebra's en een verscheidenheid aan andere soorten antilopen. Daarbij is dit een van de weinige particuliere reservaten in Zuidelijk Afrika, waar zowel zwarte als de witte neushoorn kan worden waargenomen. Ook leven er wel 340 vogelsoorten in dit gebied.

 • Etosha South

  Etosha South ligt net ten zuiden van de grens van het Etosha National Park en vormt de zuidelijke regio van dit wilde paradijs. Ongava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan luxe lodges met uitzicht op pittoreske landschappen bezaaid met een overvloed aan flora en fauna. Het nationale park is te bereiken via de zuidelijke ingang bij Andersson's Gate. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder: leeuw, giraffe, olifant, witte en zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, neushoorns te voet volgen, begeleide wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang boven dit prachtige landschap.

 • Northern Namibia

  Northern Namibia extends across the remote Kunene River in the west of the country to the densely populated region of Ovamboland in the northeast. Central Ovamboland is part of Namibia’s extensive Kalahari system and is home to one of Africa’s largest game sanctuaries, Etosha National Park. The park provides phenomenal game viewing opportunities, and travellers can look forward to visiting the spectacular Etosha Pan. Damaraland lies to the northwest with some of the most impressive rock art covering this rugged landscape. Further east, the Caprivi stretches for over 450 kilometres and is Namibia’s most tropical region acting as a corridor for African elephants moving through to Angola. Northern Namibia is a remote wilderness with incredible scenery, wildlife and exhilarating experiences make it well worth the effort.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 17.750,- per persoon.
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse privé chartervluchten
 • 12 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
 • Meet & Greet bij aankomst
 • Nederlandstalige uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
 • Upgrade kamertype/cabine
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden nationale parken indien van toepassing
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)