Namibië reis | Fotosafari Namibië waanzinnige natuur - met Karl Gilis

  unique

  

15-daagse reis door Namibië

€ 

Vanaf 7.125,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

15-Daagse fotosafari Namibië waanzinnige natuur - met Karl Gilis

Namibië behoort ongetwijfeld tot één van de mooiste landen ter wereld. Een land dat schittert door wonderschone natuur, kleurrijke culturen en fascinerende dieren. Namibië inspireert en betovert! 

Tijdens deze bijzondere groepsreis reist u onder begeleiding van kundige gidsen in een stoere 4x4 door één van Afrika's mooiste landen. De focus ligt op fotografie en daar leent Namibië zich meer dan uitstekend voor. Geniet volop van fascinerende landschappen, inspirerende culturen en wildlife

U bezoekt vele hoogtepunten van het land, zoals de Fish River Canyon. Dit is, op de Grand Canyon in Amerika na, de grootste vallei ter wereld! U brengt bovendien een bezoek aan het verlaten mijnwerkersdorpje Kolmanskop, waar u de hele dag schitterende foto's kunt maken. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om de hoogste zandduinen ter wereld beklimmen bij de Sossusvlei. U sluit de reis af in een game reserve, waar u volop kunt genieten van wildlife! Door de magie van dit land zal een reis door Namibië u voor altijd bijblijven. 

Deze bijzondere groepsreis start op 20 maart 2022 in Windhoek.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Namibië - Zebra Kalahari Lodge & Spa
Dag 2 - Wandeling met de San Bushmen - Quivertree Forest Rest Camp
Dag 3 - Adembenemende uitzichtpunten van de Fish River Canyon - Canyon Roadhouse Gondwana Collection Namibia
Dag 4 - Autorit naar Lüderitz - Luderitz Nest Hotel
Dag 5 - Het spookstadje Kolmanskop - Luderitz Nest Hotel
Dag 6 - Verblijf bij de Tiras Mountains - Kanaan Na'an ku se Desert Retreat
Dag 7 - Autorit naar Sesriem - Dead Valley Lodge
Dag 8 - Beklim de hoogste zandduinen ter wereld - Dead Valley Lodge
Dag 9 - Autorit naar Swakopmund - Desert Breeze Lodge
Dag 10 - Spot dolfijnen tijdens een boottocht - Desert Breeze Lodge
Dag 11 - Fotosessie in Damaraland - Twyfelfontein Adventure Camp
Dag 12 - Fotografeer de rotstekeningen bij Twyfelfontein - Twyfelfontein Adventure Camp
Dag 13 - Op zoek naar wildlife bij Mount Etjo - Mount Etjo Safari Lodge
Dag 14 - Fotografeer wilde dieren vanuit een hide - Mount Etjo Safari Lodge
Dag 15 - Vertrek vanuit Namibië

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Namibië

Vandaag begint uw bijzondere rondreis door Namibië. Na een nachtvlucht komt u 's ochtends vroeg aan op de luchthaven van Windhoek. Na aankomst maakt u kennis met uw gidsen, waarmee u de komende weken Namibië gaat ontdekken. 

Daarna rijden uw gidsen u via kleine wegen door het Bismarckgebergte naar de Namibische Kalahari. De Kalahari woestijn bestrijkt een groot gebied van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

Uw accommodatie is een lodge op een prachtige locatie, midden in de machtige Kalahari. Daar nemen we het programma door en is er tijd om te genieten van de omgeving en de faciliteiten van de lodge.

In de middag staat er een zogenaamde sundowner drive op het programma. Dit is een 4x4 safari door de rode duinen van de Kalahari met grote kans op bavianen, giraffen, springbokken, oryxen en gnoes. Laat het fotograferen beginnen!
U geniet van uw 1ste Afrikaanse zondondergang met een hapje en drankje.

Inclusief:

• Meet and Greet na aankomst

• Transfer naar uw accommodatie

• Middag sundowner drive

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 2 - Wandeling met de San Bushmen

Deze dag belooft andermaal een hele bijzondere te worden. U maakt in de ochtend een mooie wandeling met de San Bushmen, de oorspronkelijke bewoners van deze streek. U leert meer over hun oude gebruiken en hoe ze vroeger gebruik maakten van de natuur om te overleven. Deze wandeling levert prachtige portretfoto's op.

Na het uitgebreide ontbijt rijden we via de uitlopers van de Kalahari richting Keetmanshoop. In de namiddag stoppen we bij de rotsformatie Giant's Playground. Dit betreft een gebied waar veel rotsen op een vreemde manier zijn opgestapeld. Alsof een reus met de rotsen heeft gespeeld.
Daarna gaan we naar het Quiver Tree Forest, waar we tot na zonsondergang genieten van de bizarre vormen van de kokerbomen. Een bijzondere plek waar u schitterende foto's kunt maken.

Na het diner sluit u de dag af onder een blinkende sterrenhemel. We fotograferen de kokerbomen met de Melkweg op de achtergrond. Als u daar geen ervaring mee heeft, legt uw fotografiegids Karl u haarfijn uit hoe u dat doet.

Inclusief:

• Ochtendwandeling met de San

• Transfer naar Keetmanshoop

• Bezoek aan Quiver Tree Forest & Giant's Playground

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 - Adembenemende uitzichtpunten van de Fish River Canyon

U begint de dag andermaal met de mogelijkheid tot het maken van prachtige plaatjes in het kokerbomenwoud. De zon geeft de schors een gouden tint.
Via het erg mooie Klein Karasgebergte rijden we naar Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld. De canyon is ongeveer 160 kilometer lang.

Maar eerst checken we nog even in onze lodge waar er tijd is om te relaxen. Daarna neemt uw fotogids Karl u mee naar de beste uitzichtpunten langs de canyon. In dit seizoen is de kans op dramatische wolkenpartijen erg groot. Een zonsondergang die u nooit meer vergeet.

Inclusief:

• Ochtend foto shoot in de regio

• Transfer naar Fish River Canyon

• Scenic drive in de middag

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Autorit naar Lüderitz

U start de dag met een schitterende zonsopkomst. In de ochtendschemering nemen uw gidsen u mee naar die plekken rond Fish River Canyon waar de zonsopgang het mooist is. Vaak staan we hier helemaal alleen, wat het desolate landschap nog indrukwekkender maakt.

Daarna reizen we door naar Lüderitz aan de kust, een stad die haar Duits karakter niet verloren heeft. Dit was de eerste Duitse nederzetting in Duits-Zuidwest-Afrika. Veel kleurrijke huizen dateren nog uit die tijd.

Onderweg naar Lüderitz fotografeert u eerst nog een serie oldtimers die achtergelaten zijn in de woestijn. En in de omgeving van Aus gaat u op zoek naar de rondzwervende wilde paarden. Zij staan garant voor spectaculaire foto’s.

Eten en overnachten doet u in het aan de Atlantische Oceaan gelegen Nest Hotel in Lüderitz. De zonsondergang in de omgeving van het hotel is altijd de moeite.

Inclusief:

• Ochtend foto shoot in de regio

• Transfer naar Lüderitz 

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 - Het spookstadje Kolmanskop

Op enkele kilometers van Lüderitz ligt het verlaten mijnwerkersdorp Kolmanskop. In een ver verleden werden hier diamanten gevonden. Daarna werd het dorp verlaten en viel het ten prooi aan het woestijnzand. 

Het ontdekken van de door de woestijn ingepalmde en aan hun lot overgelaten gebouwen, heeft iets avontuurlijks. Een surrealistische beleving die prachtige beelden oplevert. Waar anders vindt u een vervallen ziekenhuis of school vol woestijnzand?

U heeft de unieke kans om hier een dag te spenderen. Dankzij een speciale fotovergunning kan u namelijk ook in de middag blijven, wanneer Kolmanskop gesloten is voor andere toeristen. 

Na deze bijzondere dag keert u terug naar Lüderitz voor het diner.

Inclusief:

• Bezoek aan Kolmanskop

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - Verblijf bij de Tiras Mountains

Na het ontbijt rijden we door indrukwekkende landschappen naar het Tirasgebergte, een weinig bekende maar erg mooie streek. U verblijft hier bij de Kanaan Na'an Ku Se Desert Retreat. Deze bijzondere lodge is ligt in 'the middle of nowhere' op de overgang tussen de duinen en het gebergte. Het uitzicht is werkelijk fenomenaal. U verblijft in een tented camp, voorzien van alle noodzakelijke luxe. 

In de namiddag gaat u met uw gidsen op verkenning. U geniet van het avondlicht op de massieve granieten rotsformaties en dode bomen in de omgeving. Terwijl de lucht spectaculair rood kleurt, sluiten we de dag af met een sundowner.

Na deze prachtige rit keert u terug naar de lodge voor een heerlijk diner. Daarna is er nog de mogelijkheid om de sterrenhemel te fotograferen. Dit is 1 van de 10 donkerste plekken ter wereld.

Inclusief:

• Transfer naar de Tiras Mountains

• Middag sundowner drive in de regio

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 - Autorit naar Sesriem

In de vroege ochtend verkent u het duinengebied rond de lodge. Ook dit levert gegarandeerd mooie plaatjes op.

Eén van de mooiste wegen van Namibië voert u door het immense natuurgebied NamibRand Naukluft en richting de wereldberoemde Sossusvlei. Zoals steeds tijdens de ritten, stopt u regelmatig om het steeds wisselende landschap vast te leggen.

Vandaag en morgen slaapt u in 1 van de slechts 2 lodges die gelegen zijn binnen het natuurpark van Sossuvlei en Deadvlei. Daardoor heeft u de kans om vroeger en later dan alle andere toeristen dit natuurwonder te fotograferen. Lees: u kan de zonsopkomt en zonsondergang in het park meemaken, terwijl het natuurgebied gesloten is voor andere toeristen.

In de vooravond trekt u voor een eerste keer het immense duinenlandschap in. Na bekomen te zijn van de eerste indrukken, legt u de mooie curves van Dune 45 vast. U blijft tot zonsondergang in de duinen. Kort na zonsondergang keert u terug naar de lodge voor een lekker diner onder de sterrenhemel.

Inclusief:

• Transfer naar NamibRand Naukluft National Park

• Scenic drive door de regio

• Overnachting op basis van volpension

Dag 8 - Beklim de hoogste zandduinen ter wereld

Vroeg in de ochtend geniet u van een spectaculaire zonsopgang in de duinen. Het spel van licht en schaduw dat de opgaande zon speelt op de tot 250 meter hoge duinen is indrukwekkend.

Of u kan optioneel deelnemen aan een ballontocht. Geniet van de fantastische vergezichten over de duinen en bergen van de Namibwoestijn met onder uw voeten duizenden elfencirkels. De vlucht en champagnebrunch in de woestijn zijn onvergetelijk.

In de vooravond trekt u naar Deadvlei. Met zijn 800 jaar oude, grillig gevormde dode bomen in een witte pan omringd door rode duinen, is dit alweer een ontzettend mooie plek om te fotograferen. We blijven er tot aan zonsondergang.  Een unieke belevenis.
 

Inclusief:

• Bezoek aan Sossusvlei in de ochtend

• Bezoek aan Sesriem Canyon

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - Autorit naar Swakopmund

Nog voor zonsopgang trekt u een laatste keer de duinen in. Deze keer naar Sossusvlei, dat het mooiste is bij zonsopgang. Alleen zijn in dit weidse landschap is een belevenis die u nooit vergeet. 

Daarna reist u door naar het bijzondere kuststadje Swakopmund. Onderweg stoppen we in Solitaire, waar we de legendarische appelcake proeven. Aan het tankstation smeken de kleurrijke autowrakken, stokstaartjes en grondeekhoorns om gefotografeerd te worden.

Daarna rijden we via spectaculaire kloven en rivierenbeddingen richting kust. Het gebergte maakt plaats voor een oneindige woestijnvlakte waarin toch soms dieren ronddwalen.

Zo komt u in Walvis Bay, waar u in de vooravond op zoek gaat naar pelikanen en flamingo’s die hier in dit seizoen vaak massaal neerstrijken. En kleurrijke foto's opleveren.

Slapen en dineren doet u de komende 2 nachten in Swakopmund, een erg Duits aandoende stad aan de Atlantische oceaan

Inclusief:

• Transfer naar Swakopmund

• Overnachting op basis van volpension

Dag 10 - Spot dolfijnen tijdens een boottocht

Vandaag is een dag vakantie in uw vakantie. Na het ontbijt gaat u aan boord van een privéboot voor een tocht op de lagune van Walvisbaai. U maakt kennis met het zeeleven, waarbij de dolfijnen voor de boot uitzwemmen, pelikanen in de zee duiken op jacht naar vis en zeeleeuwen een kijkje komen nemen. Soms lukt het ons ook enkele dolfijnen te spotten. Zo, alweer enkele honderden foto's geschoten…

Na een lichte lunch met champagne, oesters en andere versnaperingen aan boord, is het tijd om per 4x4 de duinen in te trekken op zoek naar de little 5. Dit doet u onder begeleiding van een enthousiaste gids, die u alles vertelt over het bijzondere ecosysteem en op zoek gaat naar de verschillende diersoorten die in de woestijn leven. 

Dat zijn kleine dieren zoals kameleons, zandslangen, gekko's en witte spinnen die minstens zo fotogeniek zijn als de big 5. De tocht eindigt met een avontuurlijke rit over de duinen. U gelooft het nu nog niet, maar voor veel mensen is dit één van de hoogtepunten van de reis.

Inclusief:

• Dolphin & Seal Cruise in de ochtend

• Living Desert Tour in de middag

• Overnachting op basis van volpension

Dag 11 - Fotosessie in Damaraland

Na uw avonturen in en rondom Swakopmund zet u koers naar Twyfelfontein, gelegen in de bijzondere regio Damaraland. We volgen eerst een stukje van de Skeleton Coast naar het noorden. Onderweg fotografeert u een van de vele scheepswrakken voor de ruige kust van Namibië. Daarna rijdt u door een desolaat en ruig woestijnlandschap weer het binnenland in, waar verbazingwekkend genoeg toch mensen leven.

Zo komen we in het indrukwekkende Damaraland. In het avondlicht fotograferen we de mooie rotsformaties die deze streek haar unieke karakter geven.
Slapen en dineren doet u de komende 2 nachten in een luxueuze lodge aan de voet van een granieten rotsformatie. Ideaal voor nog enkele nachtfoto's van de prachtige sterrenhemel.

Inclusief:

• Transfer naar Twyfelfontein

• Bezoek aan het Damara Living Museum

• Overnachting op basis van volpension

Dag 12 - Fotografeer de rotstekeningen bij Twyfelfontein

Vandaag belooft een bijzondere dag te worden! U start de dag namelijk met een mooie rit door de natuur van Damaraland. U rijdt onder meer langs droge rivierbeddingen op zoek naar woestijnolifanten. Dit zijn Afrikaanse olifanten die zich helemaal hebben aangepast aan de barre omstandigheden van de woestijn. We stoppen ook in kleine dorpjes mensen te fotograferen.

In de middag ontdekt u onder begeleiding van een lokale gids de rotstekeningen en rotsgravures bij Twyfelfontein. Deze zijn duizenden jaren geleden gemaakt door de San Bushmen.

U bezoekt ook een traditioneel dorp van de Damara, de bewoners van deze regio. U leert er meer over hun oude cultuur en gewoontes. Het is ook een unieke kans om mooie portretten te schieten.

In het avondlicht fotografeert u het spectaculaire landschap. Om af te sluiten met alweer een diner onder de sterren.

Inclusief:

• Ochtendrit door de natuur

• Bezoek aan rotstekeningen Twyfelfontein

• Overnachting op basis van volpension

Dag 13 - Op zoek naar wildlife bij Mount Etjo

U geniet een laatste keer van de zonsopgang in het rotslandschap rond de lodge, waar spectaculaire rotsblokken de zwaartekracht uitdagen.
Via kleine wegen rijden we naar Mount Etjo, een mooi gelegen lodge met errond een prachtig wildreservaat. Hier brengt u de laatste 2 dagen en nachten door. Deze staan volledig in het teken van het spotten en fotograferen van wilde dieren.

In Mount Etjo vindt u leeuwen, cheeta's, luipaarden, neushoorns, olifanten, zebra's, giraffen, impala's en tientallen andere diersoorten. In de namiddag doet u een eerste 4x4 safari met de gidsen van het park. U eindigt de dag met een heerlijk diner aan de waterplas, waar ‘s avonds vaak dieren komen drinken.

Inclusief:

• Transfer naar Mount Etjo

• Middag game drive

• Overnachting op basis van volpension

Dag 14 - Fotografeer wilde dieren vanuit een hide

U start de dag vroeg met een kopje koffie of thee, waarna de ochtend game drive door Mount Etjo van start gaat. Houd uw ogen open voor het spotten van onder meer leeuwen, neushoorns en luipaarden. Na de prachtige game drive door het gigantische reservaat keert u terug naar de lodge, waar u geniet van een heerlijke brunch. De rest van de ochtend heeft u ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld even ontspannen aan de rand van het zwembad of genieten van de rust met een goed boek. Of mee op zoek gaan naar versteende sporen van dinosauriërs.

In de vooravond doen we weer een fotosafari. U heeft toegang tot een speciale 'photo hide', waarin u vanuit een laag perspectief foto's kunt nemen van de dieren, die komen drinken bij de waterdrinkplaats. Olifanten, giraffen, zebra's en de vele andere antilopensoorten leveren gegarandeerd unieke beelden op. De ervaring om deze dieren in hun natuurlijke habitat op te sporen, blijft in je geheugen gegrift.

U eindigt de dag met een laatste sundowner tijdens uw laatste Afrikaanse zonsondergang. 's Avonds geniet u van een heerlijk diner om een mooie dag mee af te sluiten!

Inclusief:

• Ochtend game drive

• Middag fotosafari in de Hide

• Overnachting op basis van volpension

Dag 15 - Vertrek vanuit Namibië

Uw allerlaatste dag in het magische Namibië is aangebroken. ’s Ochtends doen we nog een laatste safari. Onze gespecialiseerde gidsen doen alles wat ze kunnen om de dieren die we nog willen zien, op te sporen en ons te laten genieten van onze laatste tocht.

Na het ontbijt kunnen we rustig inpakken en nog even relaxen. Vooraleer we terug naar Windhoek en de luchthaven rijden.  Hier neemt u afscheid van uw gidsen. Vervolgens gaat u aan boord van de intercontinentale nachtvlucht terug naar huis. Met massa's prachtig plaatjes en fijne herinneringen!

Inclusief:

• Ochtend game drive

• Transfer naar Windhoek Int. Airport

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven rondreis aan voor € 7.125,- per persoon.

De prijs is onder voorbehoud van beschikbaarheid en koerswijzigingen. De groepsgrootte bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar tegen een meerprijs van € 650,-.

Deze bijzondere groepsreis start op 20 maart 2021 in Windhoek.

Inclusief:

• Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder game drives
• Transport in een Toyota Landcruiser onder begeleiding van een Engelstalige gids
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Meet & Greet bij aankomst

Exclusief:

• Intercontinentale vluchten van en naar Namibië (boekbaar via Avila Reizen)
• Upgrade kamertype (indien beschikbaar)
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw fotosafari Namibië waanzinnige natuur met Karl Gilis

Accommodaties

Zebra Kalahari Lodge & Spa

De Zebra Kalahari Lodge is het meest luxueze verblijf in het Intu Afrika Private Game Reserve. Na een korte rit door de contrasterende Kalahari-woestijn worden de gasten verwelkomd met een broodnodig verfrissend drankje en een glimlach zo warm als de woestijnzon. Vanuit de koelte van de lounge heeft u direct zicht op een actieve waterput.

De kamers zijn ruim en de muren zijn versierd met oude Afrikaanse maskers en zijn voorzien van ebbenhout meubels, airco, een mini-bar, een haardroger en een koffie en theebarretje, een grote badkamer en een buitendouche. Deze lodge is ideaal voor gezinnen of voor meerdere volwassen reizigers en de faciliteiten van het hoofdgebouw zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf alle kamers.

Uw verblijf: 1 nacht

Quivertree Forest Rest Camp

De Kokerboomwoud Rest Camp, gelegen op de boerderij Gariganus slechts 13 km ten noordoosten van Keetmanshoop op de weg M29, biedt toeristen comfortabele accommodatie te midden van een ongerept Namibische landschap. Op de boerderij kunnen bezoekers de oude en beroemde Kokerboomwoud en de rotsformaties van de Giants Playground op hun gemak te verkennen.

Uw verblijf: 1 nacht

Canyon Roadhouse Gondwana Collection Namibia

Canyon Roadhouse ligt op 20 km ten oosten van de Fish River Canyon. In deze innovatieve lodge wordt de goede oude tijd van de auto gevierd. Het biedt een goede nachtrust in een van de 24 ruime kamers en beschikt over een zwembad, een camping, een tankstation, een uitnodigend terras en een bijzonder restaurant in het zuiden van Namibië.

Uw verblijf: 1 nacht

Luderitz Nest Hotel

Het Lüderitz Nest Hotel ligt direct aan het strand van de Atlantische Oceaan. Via een trap kunt het strand bereiken en over de wandelpier lopen.

De 70 luxe en-suite kamers met zeezicht beschikken over airco, TV, radio en telefoon. Het hotel heeft een zwembad, bar, sauna, solarium en een restaurant met als specialiteit uitstekende visgerechten.

Uw verblijf: 2 nachten

Kanaan Na'an ku se Desert Retreat

Dit betoverende reservaat grenst aan het Namib Naukluft-park met zijn adembenemende fotogenieke duinengordel in het westen en het Tiras-gebergte in het oosten. Kanaan Na'an ku sê Desert Retreat ligt op 45 000 ha ongerepte natuur. Contrasterende landschappen zijn eindeloos, met golvende zandduinen gloeiend in het magische licht van zonsopgang en zonsondergang. Verblijf in een van de exclusieve luxe canvastenten met eigen badkamer, gebouwd op houten terrassen met uitzicht op een zeer opvallend en contrastrijk landschap. Geniet van gastronomische maaltijden en verfrissende drankjes in de nieuwe eetruimte en dagdroom in de schaduw van de veranda met uitzicht op de pittoreske vallei beneden.

Kanaan is ideaal voor natuurliefhebbers, fotografen, geologen, wandelaars of voor iedereen die er even tussenuit wil. In de handen van het Na'an ku sê-team richt de Kanaan Na'an ku sê Desert Retreat zich op het herstel van het land om een ​​ander doel te dienen dan het fotografenparadijs - instandhouding en bescherming van de natuur en milieu.

Uw verblijf: 1 nacht

Dead Valley Lodge

De officiële opening voor gasten vindt plaats op 1 juli 2019.

Dead Valley Lodge ligt naast de hoofdingangspoort in het nationaal park Namib-Naukluft, tussen de Sesriem-campsite en Elim Dune op weg naar de wereldberoemde Sossusvlei en de Dode Vlei. Deze oase biedt een panoramisch uitzicht op de Namib-woestijn met torenhoge rode zandduinen, ruige bergketens en dorre woestijn-savannes.

Elk van de 20 vrijstaande luxueuze canvas chalets is airconditioned en uitgerust met tweepersoonsbedden, 220V, privépatio's, een kitchenette en vrijstaande badkamers met toiletartikelen. Gasten kunnen genieten van het eersteklas restaurant dat heerlijke gerechten in Namibische stijl serveert, ontspannen in de pittoreske bar met een koud drankje na een dag vol activiteiten, of afkoelen in het openluchtzwembad met uitzicht op de Elim Dune.

Het eco-vriendelijke ontwerp en de architectuur van de lodge zijn echt geïnspireerd door Sossusvlei. Dankzij een eigen ingang naar het Namib-Naukluft National Park ligt de lodge optimaal gesitueerd ten opzichte van de Sossusvlei. De lodge biedt in de ochtend en middag excursies naar de Sossusvlei en de Sesriem-kloof.

Uw verblijf: 2 nachten

Desert Breeze Lodge

Wanneer u in de Desert Breeze Lodge verblijft, voelt het alsof u deel uitmaakt van de Namib-woestijn. U kunt hier volop genieten van totale rust en stilte. En dat zo dicht bij Swakopmund.  Desert Breeze biedt 12, allemaal en-suite, luxe bungalows en een prachtige villa, elk met een eigen zonneterras om het adembenemende uitzicht op de duinen te bewonderen.

We streven ernaar onze gasten een verwend gevoel te bezorgen, van onze accommodatie tot onze ontbijtfaciliteiten.

Elke bungalow en de villa zijn uitgerust met draadloos internet, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en digitale kluisjes. Voor het ontbijt worden alleen de meest verse producten gebruikt. 

Uw verblijf: 2 nachten

Twyfelfontein Adventure Camp

Twyfelfontein Adventure Camp, genesteld in glooiende rotsblokken van een granieten rots, is gunstig gelegen op tien minuten rijden van de Twyfelfontein Rock Engravings en op loopafstand van het Damara Living Museum én de Huab River Valley.
Accommodatie op het terrein bestaat uit 12 ingerichte en-suite tenten met twee bedden, een open badkamer met een door zonne-energie verwarmde warme douche, wastafel en toilet en een schaduwrijk terras met stoelen. De 'Hoofdtent', een open Lapa, biedt ruimte voor een restaurantgedeelte, een bar en een pooldeck.

Gasten kunnen ook genieten van een schilderachtige natuurrit in de kortstondige Huab-rivier en de omliggende vallei. Het is een excursie waarbij bezoekers unieke geologische formaties kunnen bekijken en de mogelijkheid hebben de aan de woestijn aangepaste olifanten en neushoorns te zien.
Een bezoek aan het naburige Damara Living Museum kan op eigen gelegenheid worden gedaan, het biedt een fascinerende kijk op de mensen, het erfgoed en de ziel van Damaraland.

Uw verblijf: 2 nachten

Mount Etjo Safari Lodge

'Etjo' betekent een toevluchtsoord. Sinds 1975 is Mount Etjo Safari Lodge het hart van het natuurreservaat Okonjati. Met vele dieren in het wild en gasten van over de hele wereld is het meer dan alleen een plek om te verblijven, maar een veilige thuishaven, een rustige omgeving en de mogelijkheid om onderdeel te zijn van de ongerepte schoonheid van de Afrikaanse wildernis.

Het bruisende vogelleven in de Lodge is een getuigenis van de prachtige tuinen van de Lodge. Enorme palmbomen, eindeloze grasvelden en een flamingo vijver nodigen u uit om een ​​wandeling te maken en rond te kijken. De Lodge is gebouwd om een ​​groot meer te trotseren waar regelmatig dieren hun dorst lessen en nijlpaarden een bezoek komen brengen. Verderop in de verte maakt de prachtige berg Monte Etjo het schilderachtige landschap compleet.

De unieke architectuur van onze kamers, ingericht en prachtig gedecoreerd in Afrikaanse stijl, draagt ​​bij aan de belevenis van uw verblijf in de Mount Etjo Safari Lodge. De Lodge beschikt over 22 kamers met een eigen badkamer. De meeste kamers bevinden zich naast het zwembad dat uitkijkt over de drinkplaats waar zowel 's nachts als overdag veel dieren komen drinken. De andere kamers kijken uit over de tuin waar flamingo's naartoe komen.

Deze lodge is bovendien geheel rolstoelvriendelijk.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Kalahari Namibië

De Kalahari is een uitzonderlijk mooie 'Living Desert'. Deze machtige woestijn beslaat grote delen van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Het is ook één van de laatste gebieden waar de San-Bushmen leven. De Kalahari in Namibië bestaat veelal uit rood zand bedekt met dun gouden gras en bezaaid met acaciabomen. Ook kunnen er veel dieren worden gespot, die zich hebben aangepast aan de leefomstandigheden van de Kalahari. Er is een kans op het zien van gemsbok, impala's, jakhalzen en cheeta's.

Intu Afrika Kalahari Game Reserve

Op slechts 250 kilometer van de bruisende hoofdstad Windhoek, biedt het 10.000 hectare grote Intu Africa Kalahari Game Reserve een landschap van natuurlijke schoonheid. Dieprode en kleikleurige duinen waaieren uit in de verte, versierd met graslanden, struiken en bomen. Het park herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder zwarte gnoes, springbokken, oryxen, giraffen en een grote populatie stokstaartjes. Dit is bovendien de perfecte plek om meer te weten te komen over de oude manier van leven; Samen met een gids loopt u door de woestijn en leert u over eeuwenoude overlevingstechnieken. Een bijzondere ervaring!

Africa

Vast, wild and unpredictable, Africa has always had a rugged mystique, enticing travellers to its tropical jungles, game-rich savannah lands, exquisite beaches and undulating deserts. For many years the continent was ravaged by war and unrest – between indigenous people and colonial powers, as well as internal factions – and there are still certain parts of Africa that are considered no-go zones, but many previously hostile regions have settled into peace and opened up to tourism, providing a brand new set of adventures for the intrepid tourist. From the beaches of Cape Town to the historical ruins of Great Zimbabwe, and the plains of the Serengeti to the coral gardens of the Egyptian coast, Africa offers some of the most striking scenic, natural and cultural attractions in the world.

Keetmanshoop

Gelegen aan de Trans-Namib-spoorweg, in de regio ǁKaras in het zuiden van Namibië, staat de stad Keetmanshoop bekend als de hoofdstad van Zuid-Namibië. Opgericht in 1860, is deze Zuid-Namibische stad een levend stukje geschiedenis. Duitse koloniale architectuur is verspreid over de stad en het plaatselijke museum, gehuisvest in een oude kerk, biedt interessant inzicht in het erfgoed van de stad. Slechts een korte rit buiten de stad is de Quiver Tree Forest gelegen, met vele van de bijzondere bomen. De naburige 'Giant's Playground' is een levensechte uitgestrektheid van vreemde rotsformaties. Beide bieden uitstekende mogelijkheden voor fotografie, vooral bij zonsondergang. U kunt zich verheugen om de schilderachtige en historische bezienswaardigheden van deze geweldige plek te verkennen en te genieten van een scala aan prachtige activiteiten.

Southern Namibia

Het zuiden van Namibië is een hard maar mooi gebied. Van de Orange River tot de Central Namibian highlands en tussen twee woestijnen wordt Zuid Namibië belichaamd door uitgestrekte, langzaam veranderende landschappen.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon of Visriviercanyon (Afrikaans: Visrivier Canyon of Visrivier Afgronde, Duits: Fischfluss Canyon) in Namibië is de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep.

De canyon ligt aan de benedenloop van de Visrivier. Deze rivier vervoert niet het hele jaar door water en is niet bevaarbaar. Het water is oranjekleurig. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Daarna mondt de rivier uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika.

Luderitz

Lüderitz is een stad aan een baai op de zuidwestkust van Namibië. Deze merkwaardige stad is de eerste Duitse nederzetting in Duits-Zuidwest-Afrika die tijdens de Duitse koloniale tijd werd gesticht in de Namibwoestijn, een streek die een puur woestijnklimaat heeft. De stichter was de koopman Adolf Lüderitz uit Bremen, die de baai in 1883 kocht en er een handelspost inrichtte. De baai heette destijds nog Angra Pequena. In de koloniale tijd werd een van de eilandjes voor de kust van de stad door de Duitsers in gebruik genomen als gevangeniseiland.

De stad draagt nog steeds een Duits karakter, onder meer door de grote kerk met spitse toren en de Duitstalige straatnamen. Fossiel water in een aquifer houdt de stad in leven maar de levensduur daarvan is afzienbaar. Zo dor en levenloos als het land rond de stad lijkt, zo uitbundig is het leven in de koude Atlantische Oceaan. De zee wordt daar sterk afgekoeld door de Benguelastroom, die vanuit Antarctica langs de westkust loopt tot aan de kust van Angola. Het wemelt er van de pinguïns, robben, bruinvissen, dolfijnen en walvissen die allemaal leven van de vis en andere zeebewoners. Ook zeevogels zijn er talrijk, zoals Hartlaubs meeuwen, jan-van-genten, aalscholvers en een aantal sterns.

Nadat een spoorwegarbeider in 1907 toevallig enkele diamanten in het zand vond, brak er in de nabijheid van Lüderitz een ware diamantkoorts los. Kolmanskop is een nederzetting die speciaal gebouwd werd voor het personeel van de diamantfirma. De Eerste Wereldoorlog en de plotse daling van de diamanthandel leidde echter tot het verval van de nederzetting. De achtergelaten huizen werden door de duinen ingepalmd en de spookstad is nu een toeristische bestemming vanuit Lüderitz.

Het gebied ten zuiden van de stad is het 'Sperrgebiet', een streek waar niemand mag komen omdat er veel diamant gevonden wordt. De stad kent ook verscheidene diamantvissers, die onder licentie van De Beers op de oceaanbodem naar diamant mogen vissen.

Het overtollige water van de afvalwaterverwerking van de stad stroomt als een klein riviertje de woestijn in. Langs dit kunstmatige en enigszins bedenkelijke riviertje zijn veel antilopen (gemsbok bijvoorbeeld) waar te nemen. Het stroompje eindigt in een zoutmeertje met honderden flamingo's.

Namib

De Namibwoestijn of kortweg Namib wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 200 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 2000 kilometer, vanaf Angola in het noorden tot de Oranjerivier in het zuiden. Echter, wanneer er over de Namib wordt gesproken, wordt doorgaan de zandzee bedoeld die zich uitstrekt tussen Lüderitz en Swakopmund. Deze zandzee is in 2013 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Namib-woestijn is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park dat het grootste wildpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

Tiras Mountains

Gelegen in het zuidwesten van Namibië, aan de rand van de wereldberoemde Namib-woestijn, vormen de Tiras-bergen de perfecte achtergrond voor bezoekers die zich wagen aan dit wonderlandschap van rode graniet en zich onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van deze regio. Namibische landschappen staan synoniem voor rust, sereniteit en eindeloze open ruimtes en het prachtige Tiras-gebergte omhult deze stille charme. Natuurliefhebbers komen hier voor een off-the-beaten-track ervaring in een van de mooiste gebieden van Namibië.

Bezoekers kunnen genieten van spannende 4X4 berg- en duintochten, natuurwandelingen, wild en vogels kijken, evenals excursies door kuifboombossen en naar oude rotsschilderingen op granieten rotsen. Bezoekers kunnen ontspannen in een van de luxe boerderijlodges na een geweldige dag vol activiteiten, of dichtbij de natuur komen tijdens het kamperen in deze prachtige woestijnwildernis.

Sesriem

In Sossusvlei is geen accommodatie is, alle bezoekers van deze bijzondere plek verblijven een aantal kilometer verderop, waar camps en lodges dienen als uitvalsbasis om de duinen te verkennen. Sesriem Canyon, een diepe kloof die met water door de rotsen is uitgehouwen, is een opvallend natuurlijk kenmerk van het gebied dat het beste te voet kan worden verkend. Aan weerszijden van de kloof stijgen de stenen muren stijl op, terwijl vogels in de rotsen en hagedissen langs de richels scharrelen. De naam van de kloof werd bedacht toen vroege kolonisten hem als waterbron gebruikten, waarbij ze zes stukken leer (ses riem - zes riemen) aan elkaar vastgebonden om emmers in het water aan de voet van de kloof te laten zakken).

Sossusvlei

De Sossusvlei is de plek waar u de iconische rode zandduinen van de Namibwoestijn kunt vinden. De heldere blauwe luchten contrasteren met de gigantische rode zandduinen, dit maakt het een van de natuurlijke wonderen van Afrika, een geschikte plek voor fotografen.
Afgezien van de attracties bij Sossusvlei zoals Duin 45, Hiddenvlei, Big Daddy en de Deadvlei, zijn andere bezienswaardigheden in het gebied de Sesriem Canyon en het Namib-Naukluft National Park.

Swakopmund

Swakopmund is een stadje aan de Atlantische kust en heeft een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er dan ook nog veel Duits gesproken en kunt u Kaffee mit kuchen bestellen in een echte Konditorei.

Er is genoeg te doen in en rondom Swakopmund. Op een uurtje naar het Noorden komt u bij Cape Cross waar een zeeleeuwenkolonie van vele duizenden dieren leeft. Het geluid is oorverdovend en de geur is niet altijd even prettig maar de aanblik van deze duizenden dieren is zeker de moeite waard. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het strand, paardrijden, skydiven en zelfs een ballonvaart behoren tot de mogelijkheden.

Het is zeker aan te raden om kennis te maken met het zeeleven op een catamaran, waarbij de dolfijnen voor de boot uitzwemmen, pelikanen in de zee duiken op jacht naar vis en zeeleeuwen vanuit Cape cross een kijkje komen nemen.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van de vallei waarin deze bron ligt, in de bergen van Damaraland in Namibië. Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar dan gedacht. De bron geeft soms wel en soms geen water. De mensen twijfelde telkens weer of er nu wel of geen water zou zijn. Vandaar dat de bron de naam Twyfelfontein kreeg.

Internationale bekendheid dankt de vallei aan de talloze rotstekeningen en graveringen die op de rotsen terug te vinden zijn. De tekeningen komen van de hand van San-mensen en zijn soms duizenden jaren oud. Zeker 2.500 inscripties en enkele duizenden tekeningen telt het totaal aan rotsblokken in de ouderdom van 300 voor Christus tot de 19e eeuw. De meeste graveringen laten dieren zien zoals gemsbokken, leeuwen, olifanten en bokken. Sommige laten sporen zien en geometrische figuren, waarvan gedacht wordt dat deze verwijzen naar drinkwaterplaatsen.

Damaraland

Geniet van de prachtige landschappen van Damaraland. Enorm, ongetemd en ruig, Damaraland is een uitzonderlijk schilderachtig landschap van open vlaktes en spectaculaire rotsformaties. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Spitzkoppe, de Brandberg, Twyfelfontein, Vingerklip en het Petrified Forest. Daarnaast komen in dit gigantische gebied onder meer woestijnolifanten voor, die zich volledig hebben aangepast aan de leefomstandigheden van dit ruige landschap.

Otjiwarongo

Set on the TransNamib railway in central-north Namibia, near Etosha National Park, Otjiwarongo, meaning ‘the place of fat cattle’, is an affluent town with a suburban feel and numerous attractions. The town is known for its excellent conservation projects, which include several parks protecting large wild cats, such as the famous Cheetah Conservation Fund, and the Crocodile Ranch, where visitors can view and learn about these fascinating creatures. Hiking, guided nature walks, and safaris are popular activities. The lively, traditional craft market adds appeal. History enthusiasts should make sure to visit the Locomotive No 41 monument, and the culturally significant site of the Battle of Waterberg on the Waterberg Mountain.

Waterberg Region

Het Waterberg Plateau, ten oosten van Otjiwarongo, torent hoog uit boven de omringende vlakten. De 20 kilometer brede en 50 kilometer lange tafelberg bestaat uit poreus zandsteen. Regenwater sijpelt door de permeabele stenen en verzamelt bovenop een ondoordringbare kleilaag op de bodem.

Hoewel het plateau droog is op de top, zijn er veel permanente waterbronnen aan de voet van de berg. De vegetatie is dus heel weelderig, groen en divers. Wilde vijgenbomen, lelies en koraalbomen groeien hier. Het gebied is ook rijk aan fauna.

In 1972 is Waterberg en het omliggende gebied, totaal een oppervlakte van ongeveer 400 vierkante kilometer, beschermd natuurgebied geworden. Het park heeft nu de status van Nationaal Park gekregen. In het park leven bedreigde diersoorten zoals de witte en zwarte neushoorns, sabelantilope, damara dik-diks en blauwe gnoes. En de Waterberg is, als de enige plaats in Namibië, de voedingsbodem van de Kaapse gier. De enorme vogels hebben een spanwijdte van drie meter. Ze behoren tot de bijna volledig uitgestorven vogelsoorten.

De regio Waterberg is onderdeel van het belangrijkste gebied van de Herero. In augustus 1904 werden ongeveer 40.000 Herero mannen, vrouwen en kinderen, onder leiding van Samuel Maharero, belaagd door 1600 Duitse koloniale soldaten. Slechts een paar Herero wist te ontsnappen door via de droge Kalahari woestijn (Omaheke) naar Botswana te gaan. Een militaire begraafplaats herinnert aan de tragische gebeurtenissen.

Central Namibia

De centrale Namibische hooglanden zijn veel koeler en minder extreem dan de droge laaglanden die deel uitmaken van de meerderheid van het land. Dit is een uitermate geschikt gebied voor veeteelt, en meer recent ook het fokken van groot en klein wild.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!