Vietnam en Cambodja reis | Reis ongerept Noord-Vietnam & Cambodja

  authentique

  

18-daagse reis door Vietnam en Cambodja

€ 

Vanaf 3.500,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

18-daagse individuele reis Vietnam en Cambodja

Tijdens deze prachtige reis maakt u kennis met het authentieke Noord-Vietnam en het ongerepte Cambodja. U begint de reis in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, waar u al snel naar Mai Chau afreist, volgens velen de mooiste vallei van Vietnam. U verblijft hier in een homestay en leert alles over de etnische minderheden van deze regio en hun tradities en cultuur. Vervolgens maakt u een prachtige vaartocht met de Peony Cruise waarbij u o.a. de magnifieke Halong Bay en het Cat Ba Nationaal Park verkent. Een adembenemende ervaring op het water. Vanuit Hanoi vliegt u door naar Siem Reap in Cambodja, waar u de omgeving gaat verkennen per fiets. Maak kennis met de tempels en het platteland van dit pure land. Uw volgende bestemming is Phnom Penh, vanwaar u op avontuur gaat in Trapeang Rung. U verblijft hier in een tented camp te midden van de natuur en terwijl u op zoek gaat naar wildlife. U sluit deze bijzondere reis af met een fantastisch strandverblijf op het idyllische eiland Koh Rong.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Vietnam
Dag 2 - Aankomst in Hanoi - Medallion Hanoi
Dag 3 - Reis naar Mai Chau - Mai Chau Sunrise Village
Dag 4 - Authentiek Vietnam - Medallion Hanoi
Dag 5 - Peony cruise - Peony Cruise
Dag 6 - Tai Chi en Halong Bay - Medallion Hanoi
Dag 7 - Reis naar Cambodja - Le Jardin d'Angkor Hotel
Dag 8 - Fietstocht platteland Cambodja - Le Jardin d'Angkor Hotel
Dag 9 - Siem Reap fietstocht - Le Jardin d'Angkor Hotel
Dag 10 - Reis naar Phnom Penh - Anise Villa Boutique Hotel
Dag 11 - Phnom Penh stadstour - Anise Villa Boutique Hotel
Dag 12 - Reis naar Trapeang Rung - Cardamom Tented Camp
Dag 13 - Wildlife-excursie - Cardamom Tented Camp
Dag 14 - 16 - Strandverblijf Koh Rong - Sok San Beach Resort
Dag 17 - Reis naar Phnom Penh - Anise Villa Boutique Hotel
Dag 18 - Vertrek vanuit Cambodja

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Vietnam

Vandaag begint uw reis! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht

Dag 2 - Aankomst in Hanoi

Welkom in Vietnam! Bij aankomst in Hanoi, op de Noi Bai International Airport, ontmoet u uw gids en chauffeur na het afhandelen van de douaneformaliteiten. Vanuit de luchthaven gaat u naar uw accommodatie en kunt u de rest van de dag even acclimatiseren.

Inclusief:

• Meet & Greet 
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 - Reis naar Mai Chau

Vandaag verlaat u Hanoi en gaat u in westelijke richting naar Mai Chau. Bij aankomst kan u genieten van een heerlijke lokale lunch bereid door de "White Thai" dames van het dorp. 

In de middag gaat u op de fiets het dorp verkennen. In de avond wordt uw diner in uw homestay verzorgd. Ervaar het lokale leven van deze etnische minderheid en leer over hun tradities en cultuur.  

Inclusief:

• Privétransfer naar Mai Chau 
• Excursie: Ontdek het dorp op de fiets
• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 4 - Authentiek Vietnam

U wordt wakker omgeven door de natuur. Geniet van een heerlijk ontbijt en ga vervolgens op pad met uw lokale gids om de afgelegen landelijke dorpen Na Meo en Na Mo-dorpen te bezoeken. Later bezoekt u de lokale markt voordat u teruggaat naar uw homestay voor de lunch en check-out.

Na de lunch kunt u nog even ontspannen voordat u terug naar Hanoi wordt gebracht.

Inclusief:

• Excursie: Ontdek de dorpen Na Meo en Na Mo
• Lunch in Homestay
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Peony cruise

Na het ontbijt wordt u opgehaald door de chauffeur en naar Hon Gai haven gebracht, waar u rond 11:30 aan zult komen.  

U wordt met een tenderboot naar de Peony Cruise wordt gebracht, waar u een verfrissend welkomstdrankje aangeboden zal krijgen. Vervolgens krijgt u een briefing, veiligheidsinstructies en checkt u vervolgens in. 

Dan gaat de spectaculaire cruise eindelijk beginnen. Cruise door één van de nieuwe zeven wereldwonderen, Halong Bay. Het schip gaat verder naar het eilandje Da Chong, waar u een vuurtoren kunt zien die meer dan 100 jaar geleden door de Fransen is gebouwd. Geniet van een internationaal lunchbuffet terwijl u langs de eilandjes van Con Vit vaart. Deze verbazingwekkende kalkstenen formaties rijzen op indrukwekkende wijze uit de zee. Dit gebied is (relatief) onaangetast, omdat niet veel cruiseschepen de route via Cat Ba-eiland, Thoi Quyt-gebied, Coc Ngoi-eiland  en door het Gia Luan-gebied nemen.

U gaat met de bus naar de Trung Trang-grot op het eiland Cat Ba, dat midden in het nationale park Cat Ba ligt, met het Kim Giao-bos rond de grot. Trung Trang-vallei is de grootste vallei op het eiland Cat Ba. De vallei beslaat een oppervlakte van ongeveer 300 hectare, heeft een diepte van 10 tot 30 meter en ligt ongeveer 15 km in het midden van het nationale park Cat Ba. Trung Trang-grot meet 300m in de lengte door de bergen. De grot is meer dan 2000 jaar geleden op natuurlijke wijzen ontstaan. De grot heeft veel stalactieten die verschillende vormen aannemen die bezoekers zullen verbazen en inspireren om hun verbeelding te gebruiken.

De cruise gaat ook langs het minder bevolkte gebied Tra Bau, wat zich in de baai Lan Ha bevindt. U zult genieten van het groene smaragdgroene en koele water. Neem een verfrissende duik!

Bij terugkeer op het schip kunt u de prachtige zonsondergang over de Golf van Tonkin bekijken. Aan boord kunt u deelnemen aan een traditionele kookles. Onze chef-kok zal u instrueren bij het maken van enkele Vietnam-gerechten. Ook zal een uitgebreid luxe diner bij kaarslicht worden geserveerd. Geniet van de heerlijke lokale gerechten die voor u worden bereid. Geniet 's avonds op het bovendek van het landschap van de baai. Ontspan terwijl u geniet van een drankje van de bar. Probeer 's avonds inktvisvissen te vangen of kijk een film in het restaurant.

 

Inclusief:

• Shuttle transfer naar Ha long Bay 
• 2D/1N arrangement Peony cruise op basis van volpension ( ontbijt, lunch, avondeten) en activiteiten 
• Overnachting op de cruise

Dag 6 - Tai Chi en Halong Bay

In de ochtend vroeg kunt u deelnemen aan een Tai Chi demonstratie op het zonnedek, waarna  een licht ontbijt wordt geserveerd. Na het ontbijt krijgt u de mogelijkheid om per kano de baai te verkennen in het gebied waar de Toi Sang-grot zich bevindt. 

Terwijl u terugkeert naar de haven van Halong Bay, kunt u genieten van een heerlijke brunch. Rond 12:10 neemt u afscheid van het schip en wordt u naar het hotel gebracht. 

 

Inclusief:

• Shuttle transfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Reis naar Cambodja

U kunt de ochtend en begin van de middag nog op eigen gelegenheid de stad ontdekken en rond de namiddag wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Siem Reap in Cambodja.

Welkom in Cambodja! Bij aankomst wordt u opgewacht door uw privéchauffeur en gids voor de transfer naar uw hotel. De rest van de avond heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Fietstocht platteland Cambodja

Ontbijt in uw hotel. Fiets over de rustige achteraf paden, verken adembenemende tempels op het prachtige en vriendelijke Cambodjaanse platteland. Deze fietstocht loopt buiten Siem Reap. Ontsnap aan de drukte, de drukke wegen en ga echt off the beaten track.  U zal een bezoek brengen aan Tha Prom, The Elephant Terrace en de Bayon en ook een paar minder bezochte locaties. U eindigt met een ritje door de dorpen en terug naar de stad. Dit is echt een plezierige rit op een goede fiets met een vriendelijke Cambodjaanse fietsgids.

De afstand is ongeveer 30 km op voornamelijk vlakke wegen en kleine wegen. We zullen vaak stoppen voor foto's, tempelverkenning te voet en om even iets te drinken.

Inclusief:

• Excursie: Temple Biking & quiet trails inclusief lunch (deelname aan groep)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Siem Reap fietstocht

Gisteren werd de focus gelegd op de tempels het hoogtepunt van Siem Reap, maar vandaag gaat u met een fietsexcursie door het echte platteland van Siem Reap rijden. Ontdek de kleine dorpjes en maak veel stops om meer te weten te komen over het dagelijkse dorpsleven in Cambodja en te genieten van heerlijke lokale snacks. Maak contact met het echte Cambodja. 

U kunt een kijkje nemen bij de palmwijn- en suikerproductie, en allerlei activiteiten die het platteland voortzetten. 

In de middag gaat u Kompong Khleang bezoeken, gelegen aan de noordelijke rand van het Tonlé Sap-meer, ongeveer 45 km ten oosten van Siem Reap. Het is een afgelegen gebied bezaaid met houten huizen op 10 meter hoge houten palen, omgeven door water in het natte seizoen en op de uiterwaarden van het meer in het droge seizoen.

U gaat met een houten boot van Kompong Khleang naar het Tonle Sap-meer. Aan beide kanten van de rivier staan ​​drijvende huizen die er geweldig uitzien op het grote meer. Vanaf hier heeft u een schilderachtig uitzicht op de huizen op palen en de manier van leven van de lokale bevolking.  Op de boot zijn wat frisdranken en lokale bieren, want dat mag niet ontbreken bij een prachtige zonsondergang. Na zonsondergang wordt u terug naar Siem Reap gebracht.

Inclusief:

• Excursie: Ontdek het platteland op de fiets (deelname aan groep)
• Excursie: Bezoek Kampong Khleang
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Reis naar Phnom Penh

In de ochtend wordt u door een privéchauffeur opgehaald (zonder gids) en wordt u naar Phnom Penh gereden. De rit duurt ongeveer 6 uur. Onderweg kan u natuurlijk stops maken. De rest van de dag is vrij te besteden.

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Phnom Penh stadstour

Phnom Penh is niet zomaar een metropool - prachtige historische gebouwen, heerlijk streetfood op elke hoek, eindeloze markten en monniken die langslopen op straat. Deze fascinerende stad met een donkere geschiedenis van oorlog en onrust is nu gevuld met levendigheid, warmte en snelle ontwikkeling.

Vandaag staat een city tour door Phnom Penh op het programma. In de ochtend bezoekt u de Tuol Sleng Prison om een glimp op te vangen van de verwoestende gruwelen die heersten tijdens de ultra-radicale marxistische beweging in Cambodja. . Deze excursie kan voor sommigen verontrustend zijn; het is echter een belangrijk stuk van het recente verleden van Cambodja. Vervolgens maakt u een excursie naar Choeng Ek, ook bekend als de 'moordvelden', net buiten de stad.

Geniet vervolgens van uw lunch die plaats zal vinden in een lokaal restaurant, genaamd Friends. Straatkinderen krijgen hier de kans om het vak hospitality te leren en de opbrengsten gaan allemaal direct terug in het trainingscentrum. 

Vanmiddag bezoekt u Wat Phnom, waar een stupa uit de 14e eeuw en een kleine pagode staat. Het is de hoogste religieuze structuur in de stad en het oudste gebouw in Phnom Penh. Ga dan verder naar het Koninklijk Paleis, gebouwd in 1866 onder koning Norodom voor een glimp van de Khmer-architectuur. Een bezoek aan het Koninklijk Paleis omvat ook een bezoek aan de Zilveren Pagode - vernoemd naar de vloer, die bedekt is met meer dan 5000 zilveren tegels. Hoewel ongeveer 60% van de inhoud van de pagode vernietigd werd onder het regime van Pol Pot, is wat overblijft spectaculair.  Dit is een van de beste plekken in heel Cambodja, waar objecten die de schittering van de Khmer-beschaving belichamen nog steeds kunnen worden bekeken. Na het paleis, bezoekt u het Nationaal Museum met zijn enorme verzameling Khmer-beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen die zijn teruggewonnen uit het oude Angkor-rijk. Keer daarna terug naar uw hotel en u kunt de avond naar eigen wens indelen. 

Inclusief:

• Excursie: City Tour Phnom Penh inclusief lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Reis naar Trapeang Rung

In de ochtend haalt alleen uw privéchauffeur (geen gids) u op van uw hotel om u naar Trapeang Rung te brengen (ca. 5-6 uur). U kunt natuurlijk onderweg een stop maken om even de benen te strekken en een kop koffie te drinken. Vanaf Trapeang Rung gaatu per boot (ongeveer een uur) over de Preak Tachan-rivier naar Cardamom Tented Camp.

Check in bij uw comfortabele tent. Ga vanmiddag op verkenning in de jungle rond het kamp. De diversiteit van de fauna zal u verbazen! Krijg informatie over het behoud en de bescherming van de Wildlife Alliance.

Inclusief:

• Privétransfer + boot naar tented camp
• Overnachting inclusief diner + ontbijt

Dag 13 - Wildlife-excursie

U trekt samen met de gids (en eventueel andere gasten) het bos in, houd uw ogen open voor de wilde dieren. Als u dan terugkomt naar de tenten, kun u ervoor kiezen om even tot rust te komen in uw tent of een kajaktocht te maken (op eigen houtje) langs de rivier, er is een mooi uitzicht en u kan wellicht ook apen en ander wildlife zien. Ook kunt u ontspannen met een verrekijker op de pier aan de Preak Tachan-rivier om vogels te spotten. In de vroege ochtend en 's avonds zijn de Gibbons vaak te horen.

De lunch wordt geserveerd in het restaurant aan de rivier.

Optioneel is er de mogelijkheid om met een andere patrouille van de Wildlife Alliance-rangers mee te gaan.

 

Inclusief:

• Excursie: trekking op zoek naar wildlife
• Overnachting op basis van volpension

 

Dag 14 - 16 - Strandverblijf Koh Rong

Ontbijt op uw gemak. Als u een vroege vogel bent, kunt u een wandeling maken over de paden rond het kamp. Om ongeveer 10:00 uur gaat u aan boord van de boot terug naar Trapeang Rung, waar uw chauffeur op u wacht om u vervolgens naar de pier bij Sihanoukville te brengen. Vervolgens gaat u verder per speedboot ferry naar uw resort. Geniet de komende van uw verblijf op dit idyllische eiland. 

Inclusief:

• Boot + Privé transfer pier Sihanoukville
• Speedboot ferry
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17 - Reis naar Phnom Penh

Het is helaas tijd om afscheid te nemen van dit prachtige eiland. Met de ferry wordt u terug naar het vaste land gebracht. Hier wacht uw chauffeur u op die u vervolgens terug naar Phnom Penh brengt. De rest van de middag/avond kunt u vrij besteden.

Inclusief:

• Ferry naar de pier
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Vertrek vanuit Cambodja

Vandaag wordt u door uw privéchauffeur bij uw hotel opgehaald, die u vervolgens  naar de internationale luchthaven van Phnom Penh zal brengen voor uw vlucht naar Schiphol. U komt dezelfde dag nog aan. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een onvergetelijke rondreis door Vietnam & Cambodja. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.500,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd KLM en Vietnam Airlines door op basis van Economy Class.
• Binnenlandse vluchten uitgevoerd door Vietnam Airways op basis van economy Class.
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw ongerept Noord-Vietnam & Cambodja reis

Accommodaties

Medallion Hanoi

Het Medallion Hotel ligt in het hart van de historische wijk van Hanoi, op 5 minuten lopen van het Hoan Kiem-meer en het bekende waterpoppentheater. Dit boetiekhotel in Hanoi biedt gratis WiFi.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een raam of een balkon met uitzicht op de straat. Ze zijn uitgerust met een flatscreen-tv, een kluisje en een minibar.

Het Medallion Restaurant serveert zowel Aziatische als westerse gerechten. 

Uw verblijf: 1 nacht

Mai Chau Sunrise Village

Mai Chau Nature Place - Mai Chau Sunrise Village is opgericht in 2010. De manier van ondernemen is gebaseerd op de liefde voor en kennis over authenticiteit en lokaliteit. In 2012 en 2014 werd de accommodatie opgenomen in de lijst van 'Best Places to Stay in North Vietnam' van Lonely Planet. Na vele jaren van onbekendheid is Mai Chau nu een plek die zeker aangedaan dient te worden tijdens een ontdekking van Noord-Vietnam! Bij die keuze is Mai Chau Sunrise Village een fijne uitvalsbasis.

Uw verblijf: 1 nacht

Medallion Hanoi

Het Medallion Hotel ligt in het hart van de historische wijk van Hanoi, op 5 minuten lopen van het Hoan Kiem-meer en het bekende waterpoppentheater. Dit boetiekhotel in Hanoi biedt gratis WiFi.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een raam of een balkon met uitzicht op de straat. Ze zijn uitgerust met een flatscreen-tv, een kluisje en een minibar.

Het Medallion Restaurant serveert zowel Aziatische als westerse gerechten. 

Uw verblijf: 1 nacht

Peony Cruise

Peony Cruise is een nieuw en luxe cruise in Lan Ha Bay - Ha Long Bay. De cruise heeft een mix van Vietnamese traditionele cultuur en een Europese stijl. Het schip beschikt over een goed restaurant waar u stijlvol kunt dineren. De comfortabele en mooie cabins zijn ingericht met handgemaakte houten decoratie gemaakt door de Vietnamese ambachtslieden.

Uw verblijf: 1 nacht

Medallion Hanoi

Het Medallion Hotel ligt in het hart van de historische wijk van Hanoi, op 5 minuten lopen van het Hoan Kiem-meer en het bekende waterpoppentheater. Dit boetiekhotel in Hanoi biedt gratis WiFi.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een raam of een balkon met uitzicht op de straat. Ze zijn uitgerust met een flatscreen-tv, een kluisje en een minibar.

Het Medallion Restaurant serveert zowel Aziatische als westerse gerechten. 

Uw verblijf: 1 nacht

Le Jardin d'Angkor Hotel

 

Le Jardin d'Angkor Hotel is een luxe hotel in het dorp Sala Kamreuk, op 5 minuten van het stadscentrum en op 25 minuten van de internationale luchthaven Siem Reap. De kamers zijn voorzien van breedbandinternet, kabeltelevisie, een minibar, een koelkast en thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel ligt op een korte afstand van Angkor National Museum, Tonle Sap Lake, Floating Village en Bird Sanctuary.

Uw verblijf: 3 nachten

Anise Villa Boutique Hotel

Gelegen in een rustige straat van BKK1, een populair gebied tussen NGO's en expats, op slechts 5 tot 10 minuten met de tuk-tuk van alle belangrijke attracties van Phnom Penh. Anise Villa, ontworpen door de Cambodjaanse en Frans geschoolde architect Chea Sopanha, is een voorbeeld van een nieuwe visie en trend in de hedendaagse Cambodjaanse architectuur, die perfect lokale elementen combineert met Westers comfort. Anise Villa is ook rijkelijk versierd met onze eigen privécollectie hedendaagse Cambodjaanse kunst van lokale en emigrante kunstenaars.

Met slechts 22 kamers om tegelijkertijd intimiteit en privacy te garanderen, wordt Anise Villa beheerd door hetzelfde vertrouwde team als het Anise Hotel, dat u professionele en toegewijde Engels sprekende medewerkers biedt om u zich meteen thuis te laten voelen. Laat u vervoeren door de warmte van echte Khmer-gastvrijheid terwijl u geniet van het comfort van moderne voorzieningen.

Uw verblijf: 2 nachten

Cardamom Tented Camp

Met de slogan 'Your Stay Keeps the Forest Standing' is Cardamom Tented Camp een drieweg-initiatief van The Minor Group, YAANA Ventures en Wildlife Alliance dat milieuvriendelijke pakketten aanbiedt aan avontuurenthousiastelingen die graag deel willen uitmaken van echt natuurbehoud. . Het eco-kamp herbergt negen comfortabele safari-achtige tenten in het Botum Sakor National Park, die de menselijke voetafdruk in de natuurlijke wereld minimaliseren en een rolmodel zijn bij het promoten van duurzaam toerisme in het park en in Cambodja als geheel. De wens om het kamp te stichten ontstond uit een bezorgdheid dat een concessie van 18.000 hectare (180 km2) in handen zou komen van houthakkers, stropers en zandbaggeractiviteiten. Het stuk land is de thuisbasis van ongerepte laagland- en kusthabitats die wildcorridors verbinden met het Kardemom-gebergte.

Uw verblijf: 2 nachten

Sok San Beach Resort

Het Soksan Beach Resort ligt op het eiland Koh Rong in Cambodja en wordt omgeven door witte zandstranden en turkquoise stranden. Deze accommodatie biedt gratis WiFi en activiteiten zoals snorkelen, duiken, windsurfen en nog veel meer - dit kan geregeld worden tegen een toeslag. La Terrasse Restaurant & Lounge en de Sundeck Beach Bar bieden gasten zowel internationale als Aziatische gerechten met seizoensgebonden wijzigingen aan het menu en drankjes.

Uw verblijf: 3 nachten

Anise Villa Boutique Hotel

Gelegen in een rustige straat van BKK1, een populair gebied tussen NGO's en expats, op slechts 5 tot 10 minuten met de tuk-tuk van alle belangrijke attracties van Phnom Penh. Anise Villa, ontworpen door de Cambodjaanse en Frans geschoolde architect Chea Sopanha, is een voorbeeld van een nieuwe visie en trend in de hedendaagse Cambodjaanse architectuur, die perfect lokale elementen combineert met Westers comfort. Anise Villa is ook rijkelijk versierd met onze eigen privécollectie hedendaagse Cambodjaanse kunst van lokale en emigrante kunstenaars.

Met slechts 22 kamers om tegelijkertijd intimiteit en privacy te garanderen, wordt Anise Villa beheerd door hetzelfde vertrouwde team als het Anise Hotel, dat u professionele en toegewijde Engels sprekende medewerkers biedt om u zich meteen thuis te laten voelen. Laat u vervoeren door de warmte van echte Khmer-gastvrijheid terwijl u geniet van het comfort van moderne voorzieningen.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is ook de meest sfeervolle en verleidelijke stad van het land, met haar brede boulevards en oude pagodes - een deftige mix van Franse kolonialisme en Aziatische gratie en traditie. Geniet van een wandeling rond de levendige oude wijk met zijn smalle straatjes en bezoek op zaterdagen en zondagen de Hanoi Night Market. Andere plaatsen om te bezoeken zijn de Imperial Citadel van Thang Long, het Perfume Pagoda Tempel complex en het Hanoi Opera House gelegen in het hart van de Franse wijk.

Mai Chau

Mai Châu is landelijk en idyllisch. Gelegen op het groene platteland van Noord-Vietnam staat dit gebied bekend om zijn uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden, evenals de pittoreske pastorale landschappen en de ontspannen dorpssferen. De hoofdstad van de regio, ook Mai Chau genoemd, wordt vaak gebruikt als een uitvalsbasis om de vele traditionele dorpen in de streek te verkennen. Het gebied is bermoemd om de stilthuizen met palmbladerdaken, bamboe-lattenvloeren en grote patroonruiten. Voor een fantastische authentieke Vietnamese ervaring kunnen gasten genieten van een overnachting in een van de Homestays, om zodoende te intregeren met de lokale bevolking en te leren over hun lokale tradities en gewoontes.

Siem Reap

Het best bekend als de toegangspoort tot het prachtige oude Angkor tempelcomplex. Siem Reap is een gezellig stadje met mooie Franse koloniale en hedendaagse architectuur. De belangrijkste bezienswaardigheid is natuurlijk het Angkor complex, dat een oppervlakte beslaat die groter is dan Parijs. Om onbekende redenen duizenden jaren geleden verlaten, werd het gebied in 1860 herontdekt door een Franse ontdekkingsreiziger, Henri Mahout. Andere bezienswaardigheden in en rond Siem Reap zijn onder andere de vele kunst en kunstnijverheid winkels, het Tonle sap-meer en het Prek Toal-vogelreservaat.

Phnom Penh

Phnom Penh draagt de onmiskenbare tekens van het tumultueuze Rode Khmer-verleden van Cambodja. Ondanks de littekens van die tragedie is er tegenwoordig een overweldigend gevoel van vrijheid en vriendelijkheid bij de Cambodjaanse bevolking. Dit maakt Phnom Penh vandaag de dag een zeer aantrekkelijke bestemming. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere het Koninklijke Paleis, de Wat Phnom pagode, de centrale markt en nog veel meer. 

Koh Rong

Koh Rong, ook bekend als Monkey Island, is een verademing na een aantal van de ruwere en ruige bestemmingen in het binnenland van Cambodja te hebben bezocht. Dit kleine eiland, gelegen 25 km uit de kust van Sihanoukville, heeft 43 km prachtige zandstranden langs de oost- en westkust, omspoeld door gematigd turquoise wateren. Het binnenland is grotendeels bedekt met regenwouden waar u kunt wandelen langs prachtige paden. Koh Rong is nog steeds een relatief onder de radarbestemming, met slechts een handvol accommodatiemogelijkheden en uitgaansgelegenheden, hoewel er een goed nachtleven is in Tui Bay.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!