Armenië reis | Rondreis bijzonder Armenië

  boutique

  

7-daagse reis door Armenië

€ 

Vanaf 1.535,- p.p.

7-daagse individuele rondreis Armenië

Armenië is een prachtige bestemming die wacht om ontdekt te worden. U verblijft tijdens deze 7-daagse rondreis in leuke boutique hotels en een Nederlandssprekende gids reist met u mee. De reis begint in de hoofdstad Yerevan. Krijg de kans om de architectuur en het dagelijkse leven van deze oude stad te bewonderen. Proef cognacs in het Ararat Brandy Company en wandel over de Republic Square. Ga op culturele tour en verken de Geghard grotklooster, het dorp Garni met zijn prachtige tempel en Echmiadzin, het religieuze centrum van alle Armeniërs over de hele wereld. De ruïnes van de Zvartnots-tempel komen ook aan bod. Reis door naar de badplaats Tsaghkadzor voor een rondleiding en verken het Sevanmeer. Dompel uzelf onder in de Armeense cultuur bij een bezoek aan een lokale familie in het dorp Noraduz. Verblijf een nacht in Dilijan en in het heilige plaatsje Gjoemri. Reis daarna door naar het Saghmosavank klooster met een prachtig uitzicht en het Armeens alfabet. De reis wordt afgesloten met een prachtig diner in Yerevan waarbij u geniet van een schitterend uitzicht over de stad!

* Bij deze rondreis zijn de internationale vluchten exclusief. De vliegmogelijkheden naar Armenië zijn wat beperkt. Zo is er geen directe vlucht en is de beste optie met een overstap in Wenen waarbij u vrij vroeg in de ochtend arriveert in Yerevan en ook vroeg Yerevan weer verlaat op de terugreis dag. Vandaar dat wij u liever de keuze geven wat u het liefste zou willen qua vluchten. Wij kunnen u uiteraard graag helpen bij het selecteren van de best passende vluchten voor uw reis.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Armenië - Republica Hotel
Dag 2 - Stadstour Yerevan en cognacs proeven - Republica Hotel
Dag 3 - Geghard grotklooster - Garni tempel - Echmiadzin - ruïnes van Zvartnots tempel - Republica Hotel
Dag 4 - Yerevan - Tsaghkadzor - Sevanmeer - masterclass kaas maken - Dilijian - Hover Boutique Hotel
Dag 5 - Stadstour Dilijian - Nationaal Park - Gyumri - Villa Kars
Dag 6 - Gyumri - Saghmosavank klooster - Armeens alfabet - Yerevan - Republica Hotel
Dag 7 - Vertrek vanuit Armenië

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Armenië

Uw bijzondere rondreis naar Armenië begint. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale partner. Gedurende uw reis door Armenië zal een Nederlandse gids met u meereizen. Vanuit de luchthaven wordt u naar uw hotel voor de komende nachten gebracht, gelegen in een van de oudste straten van de hoofdstad Yerevan. De stad wordt vaak de stad van tegenstellingen genoemd, waar moderniteit verweven is met oudheid. Het is gevuld met een gezellige sfeer, er is geen drukte en de lokale bevolking is erg vriendelijk en gastvrij. Meer interessante feiten over Yerevan leert u de volgende dag tijdens uw begeleide stadstour. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Meet & greet bij aankomst
• Nederlandssprekende gids gedurende de reis
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Stadstour Yerevan en cognacs proeven

De dag begint met een privé stadstour in Yerevan. U krijgt de kans om de architectuur en het dagelijkse leven van deze oude stad te bewonderen. De vriendelijke bevolking geeft de unieke charme aan deze eeuwige stad, oud en zo jong tegelijk. U zult genieten van het uitzicht op Yerevan vanuit het observatiegebied van het Victory Park. De lunch wordt in het nationale restaurant gehouden. Na de lunch gaat u door met het proeven van uitstekende cognacs in het Ararat Brandy Company waarvan de productie over de hele wereld bekend is. Hier proeft u twee soorten Armeense cognacs. Daarna gaat de tour verder naar het huismuseum van de wereldberoemde Armeense filmregisseur, scenarioschrijver en kunstenaar Sergei Paradjanov. Tevens bezoekt u het Micro Art Museum van Ter-Ghazaryans - het eerste museum van microminiaturen in Armenië. Een erg interessant museum!

Na een welkomstdiner in een van de beste restaurants in Yerevan, geniet u van een wandeling langs de Northern Avenue met als eindbestemming de Republic Square. Dit plein wordt omringd door vijf mooie en beroemde gebouwen en de beroemde zingende fonteinen bevinden zich ook op het Republic Square.

Inclusief:

• Privé stadstour
• Lunch in lokaal restaurant
• Cognacs proeven bij Ararat Brandy
• Bezoek aan het Micro Art museum van Ter-Ghazaryan
• Welkomstdiner
• Wandeling bij Northern Avenue
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Geghard grotklooster - Garni tempel - Echmiadzin - ruïnes van Zvartnots tempel

Op de derde dag van uw rondreis reist u naar de schilderachtige kloof van de Azat-rivier. Het 7e-eeuwse Geghard grotklooster ligt diep aan de voet van de kloof en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De torenhoge kliffen van de omgeving maken deel uit van het kloostercomplex dat zowel uit de aangrenzende berg is gebeeldhouwd als deels uit lokale basaltstenen is gebouwd. De tour gaat daarna verder naar het dorp Garni, waar zich de Garni-tempel bevindt, gebouwd in 77 na Christus en opgedragen aan de Armeense god van de zon; Mitra. U gaat ook naar Echmiadzin - het religieuze centrum van alle Armeniërs over de hele wereld. Hier werd de eerste Armeense officiële christelijke kathedraal gesticht in de eerste helft van de 4e eeuw en in latere eeuwen gereconstrueerd. U bezoekt hier ook de kerk van St. Hripsime (7e eeuw), een van de mooiste Armeense kerken uit de vroege middeleeuwen. Na de lunch ziet u de ruïnes van de 7e-eeuwse Zvartnots-tempel (UNESCO-werelderfgoed) dat een wonder van zijn tijd was.

Inclusief:

• Tour naar Azar rivier en Geghard grotklooster
• Bezoek aan Garni tempel en Echmiadzin
• Lunch
• Ruïnes van Zvartnots tempel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Yerevan - Tsaghkadzor - Sevanmeer - masterclass kaas maken - Dilijian

In de ochtend gaat u naar de badplaats Tsaghkadzor en krijgt u een rondleiding door deze gezellige stad. U bezoekt het middeleeuwse Armeense kloostercomplex Kecharis. De tour omvat ook de beroemde kabelbaan Tsaghkadzor, waar u van bovenaf kunt genieten van een fantastisch uitzicht. Ga verder naar het Sevanmeer wat ook wel de "blauwe parel van Armenië" wordt genoemd en een van de hoogste zoetwatermeren ter wereld is op ongeveer 2000 meter boven zeeniveau. Hier bezoekt u het Sevanavank-klooster dat in 874 werd gevonden door prinses Mariam. De lunch wordt geserveerd in een restaurant met uitzicht op het meer met op het menu lokale gevangen vis.

Na de lunch bezoekt u de familieboerderij van Mikaelyan in Noraduz en neemt u deel aan een masterclass kaas maken. Proef verschillende soorten kaas en krijg een rondleiding door de familieboerderij. Aan het einde van de middag reist u naar uw eindbestemming van vandaag Dilijan, een weelderige stad die bekend staat als een kuuroord. De komende nacht verblijft u in deze authentieke stad.

Inclusief:

• Privétransfer en tour naar Tsaghkadzor
• Bezoek aan Sevanmeer en klooster
• Lunch in lokaal restaurant
• Bezoek aan Mikaelyan's familie boerderij in Noraduz met masterclass kaas maken
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 5 - Stadstour Dilijian - Nationaal Park - Gyumri

De dag begint met een stadstour in Dilijan. Een wandeling door de historische wijk laat u de sfeer proeven van de oude stad zoals die er in de 19e eeuw uitzag. De fantasierijk uitgesneden balkons die zo typerend zijn voor het 19e-eeuwse Dilijan, tonen de historische liefde van de regio voor fijn houtwerk. Ga verder naar Haghartsin - een middeleeuws klooster in de buurt van de stad Dilijan, dat werd gebouwd tussen de 10e en 13e eeuw. Tevens brengt u een bezoek aan het Dilijan National Park - een van de meest unieke hoekjes van de Armeense natuur.

Na de stadstour reist u verder naar Gyumri - een cultureel centrum en de op een na grootste stad van Armenië. De stad heeft een museum over lokale overlevering, een historisch en cultureel reservaat, evenals vijf kerken, een klooster en een orthodoxe kapel. De mooiste en historisch waardevolste daarvan is de kerk Amenaprkich (de Kerk van de Verlosser). De stad was ooit het centrum van onderwijs en cultuur in Armenië en in 1912 werd hier in Gjoemri de eerste Armeense opera gevestigd.

Inclusief:

• Privé stadstour Dilijian en Nationaal Park inclusief lunch
• Privétransfer naar uw hotel in Gyumri
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Gyumri - Saghmosavank klooster - Armeens alfabet - Yerevan

U verlaat Gyumri en maakt een rit naar het Saghmosavank-klooster, gelegen boven de gapende kloof die is uitgehouwen door de Kasakh-rivier. Een prachtig uitzicht op de Canyon opent zich voor u zodra u het klooster bereikt. Uw volgende stop is bij het monument van Armeens alfabet dat in 2005 werd opgericht om de 1600e verjaardag van de alfabetstichting te vieren. Daarna is het weer tijd om terug te reizen naar Yerevan waar u nog een nacht zult verblijven alvorens u weer terug naar huis reist. 'S Avonds geniet u van een afscheidsdiner hoog in de lucht bij Dine Sky Armenia. Een mooie afsluiting van uw rondreis door Armenië met een prachtig uitzicht over de stad.

Inclusief:

• Tour naar Saghmosavank klooster
• Bezoek aan het monument van Armeense alfabet
• Privétransfer naar uw hotel in Yerevan
• Afscheidsdiner bij Dine Sky Armenia
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Vertrek vanuit Armenië

Het is alweer tijd om richting de luchthaven te gaan van Yerevan, want helaas is deze schitterende reis van kunst, architectuur, heerlijke wijnen en lekker eten tot een einde gekomen. Dezelfde dag zult u arriveren in Nederland/België na een onvergetelijke reis.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1.535,- per persoon exclusief vluchten.

De prijs betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privétransfers zoals genoemd in het programma
• Nederlandssprekende gids gedurende de reis
• Alle maaltijden zoals genoemd in het programma, waaronder 6x ontbijt, 4x lunch en 3x diner
•  Verschillende activiteiten zoals genoemd in het programma, waaronder Ararat Brandy proeverij, Armeense kaas maken masterclass, diner bij Dine Sky en bezoek Ter-Ghazaryan's Mircro Art museum
•  Entreegelden voor bezochte bezienswaardigheden zoals genoemd in het programma
• 24/7 lokale support ter plaatse
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. €30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:

• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Bezoek aan Mikaelyan's familie boerderij in Noraduz met masterclass kaas maken

Exclusief:

• Internationale vluchten
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering vluchten
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis bijzonder Armenië

Accommodaties

Republica Hotel

Republica Hotel is gelegen aan een van de oudste en centrale straten van Yerevan-Amiryan Street, op slechts een steenworp afstand van het Republic Square. Het ontwerp van het hotel bevat collages van Armeense oude tapijten en onderscheidende details die de Armeense cultuur en geschiedenis omarmen. Een verblijf in dit hotel biedt een authentieke en persoonlijke ervaring. Gasten kunnen dineren in het eigen restaurant of genieten van een heerlijk ontbijt dat dagelijks wordt geserveerd. 

Uw verblijf: 3 nachten

Hover Boutique Hotel

Hover Boutique Hotel ligt in Dilijan en beschikt over een bar, een tuin en een terras. De kamers van he hotel zijn vrij ruim en modern ingericht. Gasten kunnen dineren in het eigen restaurant en gebruik maken van de 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi. Het hotel biedt ook avondamusement.

Uw verblijf: 1 nacht

Villa Kars

Gelegen in het hart van de historische wijk Gyumri ligt Villa Kars. In de buurt kunnen gasten meer dan 1500 bouwwerken ontdekken die dateren uit de 18e eeuw. De kamers combineren boetiekdesign met uitstekende service en een antieke design. Elke kamer is voorzien van airconditioning en verwarming, een eigen badkamer, satelliettelevisie en WiFi. Ontbijt is beschikbaar voor gasten die hier verblijven, terwijl een centrale binnenplaats een aangename sfeer biedt om te ontspannen.

Uw verblijf: 1 nacht

Republica Hotel

Republica Hotel is gelegen aan een van de oudste en centrale straten van Yerevan-Amiryan Street, op slechts een steenworp afstand van het Republic Square. Het ontwerp van het hotel bevat collages van Armeense oude tapijten en onderscheidende details die de Armeense cultuur en geschiedenis omarmen. Een verblijf in dit hotel biedt een authentieke en persoonlijke ervaring. Gasten kunnen dineren in het eigen restaurant of genieten van een heerlijk ontbijt dat dagelijks wordt geserveerd. 

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Sevan National Park

Het Lake Sevan National Park ligt in de provincie Gegharqunik in het midden van Armenië en bestaat uit meer dan 147.000 hectare wildernis, waaronder het Sevan-meer en zijn spectaculaire schilderachtige omgeving. Dit ongerepte natuurlijke landschap is gevormd door miljoenen jaren van vulkaanuitbarstingen en bestaat uit bossen, alpenweiden, kiezelstranden, dennenbossen en torenhoge met sneeuw bedekte bergen. Het park herbergt een grote verscheidenheid aan planten en dieren, waaronder meer dan 260 vogelsoorten en verschillende soorten zoogdieren, zoals wolven, jakhalzen, otters en bruine beren. Naast de uitstekende mogelijkheden om wilde dieren en vogels te spotten, trekt het gebied bezoekers met zijn interessante historische bezienswaardigheden, waaronder het populaire Sevanavank-klooster, dat zich op een rotsachtig schiereiland aan de noordwestelijke oever van het meer bevindt en nog steeds een van de meest prominente voorbeelden van middeleeuwse Armeense architectuur.

Yerevan

Yerevan, de centrale hoofdstad van het land, ligt in het midden van Armenië. Hier creëren geschiedenis en moderniteit sterke contrasten en bieden ze voor elk wat wils. Erfgoedattracties zijn de Matenadaran, gevuld met eeuwenoude teksten over filosofie, kunst en geschiedenis; de mysterieuze 17e-eeuwse oude wijk van Kond, met zijn Perzische, islamitische en Ottomaanse architectuur; en het ongelooflijke History Museum, met spectaculaire displays van oude items zoals vierwielige houten strijdwagens, bronzen sculpturen, symbolische kunstwerken en wapens. De spannende keuken van Yerevan is een grote trekpleister: probeer de traditionele 'dolmas', 'fatayah' en 'lavash'.

Dilijan

De stad Dilijan is gelegen in het noorden van Armenië en staat bekend om zijn kuuroorden en traditionele ambachtelijke workshops. Vaak wordt de stad het 'Zwitserland van Armenië' genoemd aangezien het wordt omringd door de weelderige bossen van het nationale park van Dilijan en een schilderachtige omgeving creëert. De stad diende als een rustig toevluchtsoord voor kunstenaars, componisten, schrijvers en cinematografen, en vandaag is het een bloeiende toeristische hub. Bezoekers kunnen zich verheugen op een bezoek aan een aantal fascinerende attracties, waaronder het Geologisch Museum en de Kunstgalerij, die een verzameling archeologische schatten en internationale kunst tentoonstellen. Een andere aanrader is het Haghartsin-klooster in het noorden ontdekken, met stenen kerken en het Goshavank-klooster in het oosten. Geniet van de spectaculaire uitzichten op besneeuwde toppen en met alpine bedekte hellingen en bekijk de charmante architectuur van steenachtige en houten gebouwen.

Gyumri

Gyumri is de op een na grootste stad van Armenië en ligt in de noordwestelijke regio van het land, op ongeveer 126 km van Yerevan. De stad herbergt een opmerkelijk scala aan historische attracties. Het enorme Vartanants-plein, het gedenkteken voor de Slag om Avarayr, wordt omringd door het opvallende stadhuis, de 19e-eeuwse kerk en de October Cinema Hall. Het imposante zwarte fort op de heuveltop biedt een spectaculair uitzicht over de stad, en verschillende boeiende historische kerken uit verschillende tijdperken en denominaties zijn verspreid over de stad. Talrijke musea bieden meer inzicht in het verleden van het gebied. Zorg ervoor dat u het Nationaal Architectuurmuseum en het Museum van de Aslamazyan Sisters bezoekt, gevuld met prachtige doeken en keramiek. Heerlijke verse producten, uitstekende handgemaakte producten en lokaal gemaakte cognac kunnen worden gekocht op de Shuka-markt.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!