China reis | Rondreis China hoogtepunten

  authentique

  

15-daagse reis door China

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

15-daagse individuele rondreis China

In twee weken bezoekt u de hoogtepunten van China. Aanschouw de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. Vink de legendarische Chinese Muur van uw bucketlist. Ga met de hogesnelheidstrein naar de plaats waar de Chinese beschaving begon, genaamd Xi’an. Een stad met vele culturen en bekend om de indrukwekkende stenen krijgers, het Terracotta Leger. Reis door naar Chengdu de stad van de panda’s en bezoek het fok- en onderzoekscentrum. Sluit de reis af in de hypermoderne stad Shanghai en bezoek de Bund voor een prachtig uitzicht op de Skyline.

Route van de reis

Reisprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar China

Vandaag begint uw reis naar het veelzijdige China! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Dag 2 - Aankomst in China

北京欢迎您们! Welkom in Beijing. Vandaag komt u aan in de hoofdstad van China, Beijing. Hier komt het moderne Chinese leven samen met de historie van het legendarische keizerrijk. Bij aankomst wordt u vriendelijk verwelkomd door onze lokale representant en wordt u naar uw hotel gebracht. 

De rest van de dag kan u vrij besteden. 

blank

blank

blank

Dag 3 - Stadstour Beijing

In de ochtend wordt u opgehaald voor een stad tour op privébasis langs de hoogtepunten van de stad. Allereerst zal u een bezoek brengen aan het beroemde Plein van de Hemelse Vrede.

Hierna gaat u naar de Verboden Stad. De meeste Chinese gebouwen liggen op het zuiden, wat volgens oude overtuigingen de barbaarse dreiging en potentiële invasie vanuit het noorden symboliseerde. Dit verklaart waarom de hoofdingang van de Verboden Stad naar het zuiden gericht is naar het plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen square), het op twee na grootste stadsplein ter wereld.

De bouw van de stad werd voltooid in 1420 onder het bewind van de keizer Yongle. De stad diende als het imperiale administratieve centrum gedurende de Ming en Qing-dynastieën tot de val van het rijk in 1911. Volgens de legende bestaat de Verboden Stad uit 9999 verschillende kamers.

Vervolgens gaat u naar het Jingshan Park, een voormalig keizerlijke tuin dat een rijke geschiedenis kent. Daarna gaat u het Zomer Paleis bezoeken dat tevens op de werelderfgoedlijst staat. U zal ook het paleis bewonderen per boot vanaf het kustmatige meer dat voor het paleis ligt. 

blank

blank

blank

Dag 4 - De Chinese Muur en Tempel van de Hemel

Bezoek de legendarische Chinese Muur. U moet wel rond 8 uur vertrekken want het is circa 2 uur rijden en onderweg gaat u nog de Tempel van de Hemel bezoeken. De Chinese Muur is waarschijnlijk het bekendste symbool van het land en moet daarom zeker bezocht worden. De bouw van de muur is oorspronkelijk begonnen in de Qin-dynastie (meer dan 2000 jaar geleden). Tijdens de Ming-dynastie hebben arbeiders de muur gerestaureerd en uitgebreid tot de hoogte, breedte en lengte van vandaag de dag.

De muur loopt door de hoogste bergkammen en bood terug in de tijd een uitstekend uitzicht voor de wachters uit de torens. Deze wachters van de uitkijktorens staken alarmbranden aan langs de muur in geval barbaarse indringers gespot werden. De muur heeft Mongoolse aanvallen verhindert.

Oorspronkelijk was de muur meer dan 6000 kilometer lang en liep de muur van Oud-Mansjoerije tot het fort van Jiayuguan (waar de Gobi-woestijn in het westen begint). U bezoekt het Mutianyu gedeelte van de muur, gezien dit het minst toeristische gedeelte is. U gaat met een kabelbaan naar boven en beneden. 

 

blank

blank

blank

Dag 5 - Hogesnelheidstrein naar Xi'an

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht en gaat u per hogesnelheidstrein naar Xi’an. Bij aankomst wordt u ontvangen door onze lokale gids en wordt u naar het hotel gebracht.

U bevindt zich nu in de provincie Shaanxi, de plek die vaak wordt beschouwd als de plaats waar de Chinese beschaving begon. Driemaal de hoofdstad van het Chinese rijk geweest. Xi'an speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. Aan de zijderoute was de stad een administratieve locatie en een handelscentrum. De stad exporteerde zijde en lokale producten naar andere landen. Tijdens het bewind van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China (die de verschillende provincies verenigde in 221 voor Christus), had de stad meer dan een miljoen inwoners. Later, tijdens de Tang-dynastie (618-907 voor Christus), werd de stad de meest bevolkte stad ter wereld.

Aan de andere kant, Xi'an is ook een stad met vele culturen. Tijdens de dag van de Zijderoute kwamen islamitische handelaars uit Centraal-Azië naar China om zaken te doen. Verschillende moslimminderheden (in totaal 15 miljoen inwoners) wonen nu in China. De Hui-minderheid is overheersend in Xi'an. 

blank

blank

blank

Dag 6 - Stadstour Xi'an

Het Terra Cotta Leger.  Ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. Het ligt ongeveer op een uur rijden buiten de stad.

In 1974 stuitten enkele boeren toevallig op de Warriors. Ze hadden een van de grootste archeologische vondsten uit de geschiedenis ontdekt!

Het leger is oorspronkelijk gemaakt vanwege de angst van Qin Shi Huangdi voor kwaadaardige geesten. Qin Shi Huangdi bouwde een mausoleum met zijn immense leger van infanteristen, boogschutters en cavaleristen om zich te beschermen in het hiernamaals. Elke soldaat heeft een uniek gezicht en is gebaseerd op een echte soldaat uit het leger van de keizer. Historici theoretiseren dat de keizer misschien de wereld wilde regeren vanuit het hiernamaals.

De beelden die u kunt bekijken zijn gescheiden in drie delen. U begint met het tweede deel (waar nog steeds opgravingen plaatsvinden) en daarna het derde deel (waar het grootste gedeelte te zien is). U eindigt met het beste deel (eerste deel) , hier staan ongeveer 2000 indrukwekkende krijgers.

Verder is er een klein museum op het terrein dat twee prachtige bronzen strijdwagens herbergt die in 1980 ten westen van het mausoleum gevonden zijn.

Daarna maakt u een fietstocht door Xi'an zonder files en drukte. Tijdens de rondleiding ziet u de indrukwekkende stadsmuren van Xi'an die zijn gebouwd tijdens de Ming-dynastie.

Vervolgens gaat u een bezoek brengen aan de bruisende moslimwijk en de Grote Moskee. 

blank

blank

blank

Dag 7 - Excursie Xi'an

Samen met uw gids gaat u een halve dag op stap. U gaat langs de Giant Goose Pagode, de klokkentoren die nog uit de Ming-dynastie komt en u zal de Drum Toren van buiten aanschouwen. 

De middag kan u vrij besteden. 

blank

blank

blank

Dag 8 - Hogesnelheidstrein naar Chengdu

Na het ontbijt wordt u middels een privétransfer naar het treinstation gebracht. Per hogesnelheidstrein gaat u naar Chengdu. De stad die bekend staat om de panda's, maar zoveel meer te bieden heeft. Op het treinstation van Chengdu wordt u opgewacht en zal u naar uw hotel worden gebracht. 

blank

blank

blank

Dag 9 - Panda Base en andere bezienswaardigheden Chengdu

Een bezoek aan de panda base center kan natuurlijk niet ontbreken. Het Giant Panda Breeding Research Base is een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde reuzenpanda's. 

Na de panda base vervolgt u uw weg naar het Wenshu klooster .Dit klooster is oorspronkelijk gebouwd in de Tang Dynastie (618-907). 

Hierna gaat u naar Kuan Zhai Xiang Zi. Dit betekent letterlijk de"wijde en smalle stegen". Het is een gezellige buurt met veel winkeltjes en restaurantjes. De geschiedenis van deze steegjes gaat terug tot de Qing-dynastie (1644-1911). 

blank

blank

blank

Dag 10 - Leshan Boeddha

In de ochtend gaat u naar de Leshan Boeddha. Deze boeddha is het grootste gebeeldhouwde stenen Boeddhabeeld ter wereld. Het beeld is ongeveer 1300 jaar oud en is maar liefste 71 meter hoog. U kan met trappen helemaal naar boven lopen om ook van het uitzicht te genieten. 

blank

blank

blank

Dag 11 - Chengdu - Shanghai

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Shanghai. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht. Uw accommodatie is prachtig gelegen dicht bij de Bund. Vanaf de Bund heeft u uitzicht over de skyline van Shanghai, met name ’s avonds is het uitzicht met de verlichte gebouwen prachtig. 

blank

blank

blank

Dag 12 - Stadstour Shanghai

Ontdek enkele hoogtepunten van Shanghai. Breng een bezoek aan de Yu tuinen, een prachtig voorbeeld van de kunst van het Chinese tuinaanleg, wat met name gebruikelijk is in deze regio. Traditioneel zijn Chinese tuinen een miniatuurreproductie van de natuur: de aanwezigheid van rotsen vertegenwoordigt bergen, vijvers stellen meren voor en waterstroompjes symboliseren rivieren. De zoektocht naar harmonie heeft voorrang op de rigoureuze geometrische planning die u zou zien in de meeste westerse tuinen.

Vervolgens gaat u naar de Bund, de beroemde boulevard van de stad langs enkele historische gebouwen van Puxi. Het gebied dateert uit de jaren 1930 en u ziet duidelijk de Europese invloeden.

Vanaf de Bund loopt zo de beroemde Nanjing Road op, met zijn kleurrijke lichtborden en de menigte van lokale bevolking en toeristen die perfect overeenkomen met het imago van een moderne Aziatische hoofdstad.

Ga vervolgens naar het zakelijke district, waar alle wolkenkrabbers gevestigd zijn en ga naar de 88ste verdieping van de Jinmao toren voor een spectaculair uitzicht. 

blank

blank

blank

Dag 13 - Dagtrip Suzhou

Rond Shanghai liggen een aantal prachtige watertowns. Maak een dagtrip naar een van de bekendste en mooiste watertowns, de historische stad Suzhou. Deze stad ligt op ongeveer 100 kilometer van Shanghai en is daarom prima te bereiken voor een dag excursie. Tijdens de excursie gaat u ook een bezoek brengen aan Tongli water town, de Pingjiang Road en de meester van de nettuin. Deze tuin wordt als één van de mooiste tuinen in China beschouwd. 

blank

blank

blank

Dag 14 - Shanghai vrije dag

Vandaag kan u de dag volledig vrij besteden. Wandel rond in de French Concession of door de steegjes van Tianzifang. Ook kan u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het bekende ”People’s Square De voormalige locatie van de Shanghai Racetrack. In het hedendaagse Shanghai is het een druk bezocht park, waar veel te beleven valt. Zo is er in het weekend een huwelijksmarkt, waar (groot)ouders hun (klein)kinderen proberen te koppelen aan een geschikte partner. Verder wordt er veel gewandeld en muziek gespeelt. Ook kan u een bezoek brengen aan het hedendaagse kunst museum of Shanghai Urban Planning Exhibition Center, beiden naast het park gelegen.

blank

blank

blank

Dag 15 - Vertrek vanuit China

Uw bijzondere reis door China is tot een einde gekomen. U verlaat Shanghai en neemt de intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier komt u dezelfde dag aan. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een waanzinnige reis door het land van vele contrasten, China. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Avila Reizen regelt alles voor uw China hoogtepunten rondreis

Bestemmingen

Beijing

Beijing is het economische, politieke en educatieve centrum van China. De stad is beroemd om zijn Hutongs, traditionele woningen in kleine straatjes met een binnenplaats (siheyuan). Sinds het midden van de 20e eeuw zijn veel hutongs gesloopt om plaats te maken voor nieuwe wegen en gebouwen. Een bezoek aan Beijing biedt een kijkje in het Chinese keizerlijke verleden. Hoogtepunten van Beijing zijn onder andere het Tiananmenplein, de Verboden Stad en het Olympisch Stadion. Ook is het een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de legendarisch legendarische Chinese Muur.

blank
blank
blank

Xi'an

Xi'an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Weihe-rivier in het noorden en het Qin-gebergte in het zuiden. De stad vormt het hart van het begin van de Chinese beschaving. Het was ooit de hoofdstad van China en is vandaag de dag een belangrijk economisch, cultureel, en industriëel centrum van de centrale-noordwestelijke regio. De stad biedt bezoekers moderne faciliteiten, evenals talrijke oude, religieuze en culturele attracties van wereldklasse. Xi'an geeft zo een inzicht in de grote veranderingen die China heeft doorgemaakt, als het ware een levend geschiedenisboek. Must see attracties zijn onder andere het graf van keizer Jingdi, de perfect gerestaureerd en machtige stadsmuur en natuurlijk het terracottaleger. Voor diegenen die een unieke, authentieke en fascinerende culturele ervaring zoeken zal Xi'an zeker indruk maken.

blank
blank
blank

Chengdu

De stad Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan in het zuidwesten van China en dient als een populair transportcentrum voor de hele regio. De stad staat bekend om zijn heerlijk ontspannende theehuiscultuur, de buitengewoon pittige culinaire scène en het bruisende nachtleven dat wordt versterkt door het grote aantal studenten. De belangrijkste attractie is ongetwijfeld de Chengdu Research Base van Giant Panda Breeding, een beschermd centrum waar bezoekers bedreigde reuzenpanda's in hun natuurlijke habitat kunnen zien. Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn het Jinsha Site Museum met artefacten uit het Shu-koninkrijk, waarvan vele dateren uit de 4e eeuw voor Christus.

blank
blank
blank

Sichuan Provincie

De provincie Sichuan ligt in het zuidwesten van China. Een lang stuk van de beroemde Yangtze-rivier loopt door de provincie en het gebied staat bekend om zijn adembenemend mooie bergachtige terrein en zijn talrijke traditionele dorpen. Verder staat de provincie bekend om de Reuzenpanda. In de provinciehoofdstad Chengdu is een is een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde reuzenpanda's, waar bezoekers de beroemde reuzenpanda's van Sinchuan van dichtbij kunnen bekijken. Wie op zoek is naar natuurlijke attracties, moet naar het Yading Nature Reserve gaan, met een spectaculair landschap dat wordt gekenmerkt door met sneeuw bedekte bergen, beboste valleien, rivieren, meren en het ongerepte mooie Jiuzhaigou National Park. Andere niet te missen bestemmingen zijn de enorme stenen Leshan Boeddha; berg Emei, een van de vier heilige boeddhistische bergen van China; en de fascinerende Larung Gar Boeddhistische Academie in een uitzonderlijk mooie vallei.

Shanghai

Gelegen aan de monding van de beroemde Yangtze-rivier, is de beroemde internationale metropool Shanghai een gewaagde en uitgesproken mix van Oost en West. U vindt hier enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, historische shikumenhuizen met een stijl die een mengelmoes is van de Chinese architectuur en een Europees tintje. Shanghai heeft bovendien een van de rijkste verzamelingen van de Art Deco gebouwen in de wereld. Must see attracties zijn onder andere: de Yuyuan Gardens; de vele traditionele chinese theehuizen waar een breed scala van thee, samen met de traditionele Chinese lekkernijen worden aangeboden; en het Shanghai museum met zijn indrukwekkende oude bronzen tentoonstelling. Met zo'n breed scala aan attracties en al wat deze stad te bieden heeft raakt u hier niet uitgekeken.

blank
blank
blank

Accomodaties

Beijing 161 hotel LeZaiNanluo Boutique Hotel

Het Beijing 161 LeZaiNanluo Boutique Hotel ligt op loopafstand van de kenmerkende Hutongs van Beijing.

De ruime kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning en een eigen badkamer. Verder heeft deze sfeervolle accommodatie een heerlijk zonneterras, waar u kunt genieten van een drankje.In alle ruimtes van het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Het eigen restaurant serveert authentieke, lokale gerechten.

Het ligt slechts op 470 meter van het metrostation Nanluoguxiang (lijn 6 en 8). De Verboden Stad ligt op 10 minuten rijafstand en het Tiananmenplein ligt op 20 minuten rijden. U rijdt in 15 minuten naar het treinstation van Peking en met de taxi bent u in 40 minuten bij het treinstation Beijing West. De internationale luchthaven Beijing Capital bevindt zich op 35 minuten rijafstand.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Eastern House Boutique Hotel

Het Eastern House Boutique Hotel biedt kamers in oosterse stijl in het centrum van Xi'an, op ongeveer 5 minuten te voet van de stadsmuur van Xi'an. 

De Trommeltoren ligt op ongeveer 6 minuten wandelen van het Eastern House Boutique Hotel, en de Klokkentoren ligt te voet op ongeveer 7 minuten afstand. De internationale luchthaven Xi'an Xianyang is 30 km verderop te vinden. Het treinstation van Xi'an ligt op ongeveer 24 minuten rijden.

De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Sommige kamers hebben bieden uitzicht op de tuin of de stad. De kamers hebben een eigen badkamer, slippers en gratis toiletartikelen.

Het à-la-carterestaurant serveert lokale lekkernijen. In de buurt vindt u een supermarkt en een straat met barretjes.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Bamboo House

Het Bamboo House is een sfeerviolle B&B gelegen op 300 m van de oude straat Kuanzhai. De kamers zijn uitgerust met authentiek Chinese elementen en een eigen badkamer uitgerust met een douche.

Verder kan u gebruik maken van de gemeenschappelijke loungeruimte. Elke dag wordt er een typisch Chinees ontbijt geserveerd.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Atour Light Shanghai on the Bund

Het Atour Light Hotel Dashijie Station is een kleinschalig, modern hotel met een eigen bar en restaurant. Het ligt op een gunstige locatie in Shangai, op 5 minuten lopen van het Shanghai East Jinling Road Ferry Station. De Oriental Pearl Tower en de Bund liggen beide op 10 minuten rijden van het Atour Light Hotel Dashijie Station.

De goed ingerichte kamers zijn voorzien van kabel-tv, een bureau en airconditioning. Vanuit uw kamer kunt u genieten van het uitzicht op de stad. Het restaurant van het hotel biedt een authentiek Aziatisch buffet. Ook kunt u een drankje nemen in de stijvolle bar van het hotel.

Uw verblijf: 4 nachten
blank
blank
blank