Ethiopië reis | Rondreis Ethiopië hoogtepunten

  boutique

  

19-daagse reis door Ethiopië

€ 

Vanaf 6.525,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

19-daagse rondreis Ethiopië hoogtepunten

Deze reis brengt u naar de noordelijke helft van Ethiopië. U maakt kennis met enkele bekende en minder bekende hoogtepunten. Zo ontdekt u enkele mooie plekken in de hoofdstad Addis Ababa, waar de reis tevens van start gaat. U zult bovendien enkele culturele steden bezoeken. U kunt er bijvoorbeeld lokale marktjes bezoeken, maar ook bezienswaardigheden als kerken. De één nog spectaculairder dan de ander. U zult ook enkele natuurlijke hoogtepunten gaan ontdekken. U maakt bijvoorbeeld een prachtige tocht over het Tana-meer, maar ook een bezoek aan de Tissisat waterval, welke nabij de stad Bahir Dar zijn gelegen. Eén van de absolute hoogtepunten van de reis is zonder meer een bezoek aan Simien Mountain National Park. U treft er uitgestrekte landschappen, ruige bergen en de zeldzame Gelada baviaan. Dit alles maakt uw rondreis door Ethiopië absoluut onvergetelijk!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Ethiopië
Dag 2 - Stadstour door Addis Ababa - Golden Tulip Addis Ababa Hotel
Dag 3 - De watervallen bij Bahir Dar - Kuriftu Resort & Spa Bahir Dar
Dag 4 - Reis naar Gondar - Goha Hotel
Dag 5 - Stadstour door Gondar - Goha Hotel
Dag 6 - Autorit naar Simien Mountains - Limalimo Lodge
Dag 7 - Excursie in Simien Mountain National Park - Limalimo Lodge
Dag 8 - Reis naar Axum - Sabean International Hotel
Dag 9 - Verkenning van Axum - Sabean International Hotel
Dag 10 - Bezoek aan verschillende kerken en kloosters - Korkor Lodge
Dag 11 - Hoogtepunten van Gheralta - Korkor Lodge
Dag 12 - Reis naar Makelle - Planet Hotel
Dag 13 - Autorit naar Lalibela - Mezena Lodge
Dag 14 - Stadstour door Lalibela - Mezena Lodge
Dag 15 - Bezoek aan Yemrehene Christos - Mezena Lodge
Dag 16 - Openbare mis in Medhane Alem - Golden Gate Hotel
Dag 17 - Markt bezoek in Bati - Golden Gate Hotel
Dag 18 - Vertrek vanuit Ethiopië
Dag 19 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Ethiopië

Vandaag vertrekt u per intercontinentale vlucht naar het bijzondere Ethiopië. U zult hier na een overstap in Frankfurt of Rome de volgende ochtend arriveren. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Addis Ababa (Economy Class)

Dag 2 - Stadstour door Addis Ababa

U zult vandaag aankomen in de hoofdstad van Ethiopië: Addis Ababa. U zult hartelijk welkom geheten worden door uw gids, nadat u bent aangekomen op de luchthaven. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht. U zult hier kunnen genieten van een fijn ontbijt. Vervolgens heeft u wat tijd om bij te komen van uw vlucht. 

In de middag heeft u de kans om wat meer van de stad te zien. U bezoekt onder meer het Nationaal Museum, dat behoort tot de belangrijkste musea in de sub-Sahara regio van Afrika. Hier kunt u het recent ontdekte skelet van Selam bekijken. Selam is een Australopithecus. Dit is een uitgestorven mensachtige, welke enkele miljoenen jaren geleden leefde in Oost-Afrika. 

Na het bezoek aan het museum zult u gaan lunchen in het Lucy restaurant. Vervolgens zult u nog een bezoek brengen aan het Volkenkundig Museum en de kerk van de 'Holy Trinity' om uw bijzondere eerste dag in Ethiopië af te sluiten.

Inclusief:

• Meet and Greet na aankomst op de luchthaven

• Transfer naar uw accommodatie

• Ontbijt in het hotel

• Stadstour door Addis Ababa

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 - De watervallen bij Bahir Dar

Na het ontbijt in het hotel wordt u naar de luchthaven gebracht. U vliegt vervolgens naar Bahir Dar, dat iets meer naar het noorden gelegen is. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. Hier kunt u, wanneer beschikbaarheid het toelaat, inchecken. Daarna vertrekt u richting de Tissisat watervallen. Deze watervallen zijn op ongeveer 30 kilometer van de stad gelegen. Tussen december en mei staat de waterval zo goed als droog, vanwege het droge seizoen. 

Na het bezoek keert u terug naar de stad waar u zult lunchen in het Lake Shore restaurant. Na de lunch kunt u de dagelijkse markt van bezoeken en het dorpje Woito. Dit dorpje is bekend vanwege de traditionele kano's die er geproduceerd worden. Deze kano's zijn gemaakt van riet en worden ook wel Tankwa genoemd. Wanneer de tijd het toelaat, zult u tevens een bezoek brengen aan het oude paleis van keizer Haile Selassie in Bezawit. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Addis Ababa - Bahir Dar (Economy Class)

• Transfer naar uw accommodatie

• Bezoek aan de Tissisat watervallen en Woito

• Overnachting op basis van volpension

 

Dag 4 - Reis naar Gondar

Geniet van een vroeg ontbijt in het hotel na een welverdiende nachtrust. Vervolgens gaat u aan boord van een boot, waarmee u het Tana meer zult oversteken. Uw eindbestemming is Gorgora, wat aan de noordelijke oevers van het meer gelegen is. Dan is het nog zo'n 60 km naar Gondar. Het doel is om een aantal ouder kloosters en kerken te bezoeken, welke te vinden zijn op aan de kustlijn van het meer en op de eilandjes, die in het meer gelegen zijn. In totaal zijn er 38. Zo bezoekt u het schiereiland Zeghe. Hier bezoekt u de kerken Ura Kidane Mehret en Mariam Azewa. Deze kerken zijn gebouwd in de 13e en 14e eeuw. 

Vervolgens reist u naar de kerk van Kibran Gabriel, welke verboden is voor vrouwen. Een zeer interessante plek, waar veel geschiedenis achter schuilt. Voordat u naar Gondar reist, bezoekt u tevens de mooiste kerk van de dag in Gorgora, genaamd Debreseina Mariam. Na aankomst in Gondar kunt u genieten van een fijn diner. 

Inclusief:

• Boot transfer naar Gondora

• Bezoek aan verschillende kerken in het omliggende gebied

• Transfer naar Gondar

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 - Stadstour door Gondar

Na het ontbijt wacht er weer een bijzondere dag op u! U zult vandaag de stad Gondar en haar omgeving gaan ontdekken. Zo bezoekt u de Royal Enclosure of Fasil Gibbi. Deze kastelen zijn door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het bestaat uit zes kastelen, welke zijn gebouwd door verschillende keizers, die Gondar regeerden. U zult hier zo'n 3 uur doorbrengen.

Dan is het tijd voor de lunch. Ditmaal zult een deelnemen aan een kookles in het Four Sisters restaurant. Dit is een van de beste restaurants van de stad! Na de lunch bezoekt u de kerk van Debre Berhane Selassie, welke op een heuvel aan de rand van de stad gelegen is.

Inclusief:

• Stadstour door Gondar

• Kookles in het Four Sisters restaurant

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 - Autorit naar Simien Mountains

U start de dag in het hotel met een fijn ontbijt, waarna u op weg gaat naar Simien Mountain National Park, tevens als werelderfgoed bestempeld door UNESCO. U heeft onderweg meerdere mogelijkheden tot het maken van foto's. Na aankomst in het park zult u gaan lunchen in Limalimo Lodge. 

Nadat u geluncht heeft, rijdt u in bijna een uur naar de startlocatie van uw eerste verkenningstocht door het park. Deze eerste wandeling zal goed te doen zijn. Geniet tijdens de wandeling van schitterende uitzichten over de vlaktes van Noord-Ethiopië. Het is zeer waarschijnlijk dat u de Gelada baviaan zult tegenkomen. Een bijzonder moment! Na de wandeling keert u terug naar de lodge, waar u kunt genieten van een fijn diner.

Inclusief:

• Transfer naar Simien Mountain National Park

• Wandeling door het park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 - Excursie in Simien Mountain National Park

Na een vroeg ontbijt start u rond 06:30 uur met een wandel excursie in Simien National Park, welke de hele dag zal duren. U zult vandaag een beetje de Kaba-vallei in dalen. U loopt over een smalle bergrug naar een klif met spectaculaire uitzichten van Simien. In dit gebied is er een grote waterval, waar de Jinbahir-rivier 500 meter de afgrond in valt. Na afloop van de wandeling is het tijd om te genieten en om foto's te maken. Vervolgens keert u terug naar Sankaber. Geniet onderweg van de landschappen van de Wazla River Valley en de dorpjes die u zult tegenkomen.

Inclusief:

• Excursie door Simien National Park

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 8 - Reis naar Axum

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar Axum. Onderweg heeft u voldoende tijd om foto's te maken van het landschap en de kleine dorpjes. Dit is een van de mooiste wegen en biedt wonderschone landschappen, die het fotograferen dan ook waard zijn. Van de totale rit zijn alleen de eerste 40 kilometer onverhard (track). Nadat u de bergen van het park bent afgedaald, kruist u de kloof van de Takaze-rivier, een belangrijke zijrivier van de Nijl die zijn oorsprong kent in Ethiopië. De rivier komt samen met de Nijl ten noorden van Khartoem. Voordat u verder rijdt naar Azum, zult u gaan lunchen in het Africa Hotel Restaurant, wat in de stad Shire gelegen is.

Inclusief:

• Transfer naar Axum

• Lunch in het Africa Hotel Restaurant

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 9 - Verkenning van Axum

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden, die van historisch en cultureel belang zijn voor de stad, te bezoeken. De stad is dan ook uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Volgens historici was Axum ooit de hoofdstad van een van de grootste en krachtigste rijken van de vierde eeuw. U bezoekt hier onder meer het park van steles, waar een aantal buitengewone granieten monolieten te vinden zijn. U bezoekt tevens de kerk van St. Mary Sion. 

U zult vandaag lunchen in restaurant Kuda. Dit is een pizzeria met een openluchtterras. Na de lunch bezoekt u de graftombes van Keizer Kaleb en zijn zoon Gebre-Meskel. U bezoekt tevens het grad van koning Axumita Bazen, waarvan wordt gedacht dat het koning Baltazar (een van de drie wijze) was. Verder zult u nog een bezoek brengen aan de Mai Shum. Dit is de naam waar de baden van de koningin van Sheba onder bekend staan. Na deze zeer interessante dag gaat u terug naar uw hotel, waar u kunt genieten van een fijn diner.
 

Inclusief:

• Stadstour door Azum

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 10 - Bezoek aan verschillende kerken en kloosters

U verlaat Azum en vertrek richting Hausein. Onderweg zal er een eerste stop zijn om het Abba Garima-klooster te bezoeken, waarvan wordt gezegd dat het is gesticht door een van de negen Syrische heiligen die het christendom in het noorden van Ethiopië in de 6e eeuw verspreidden. Even later bezoekt u de tempel van Yeha, waarvan wordt gedacht dat het zo'n zeven of acht eeuwen vóór de geboorte van Christus dateert, dus het wordt beschouwd als het oudste gebouw in het land dat nog steeds staat. Naast de tempel bezoekt u de kerk die is gewijd aan Abba Aftse, een van de beroemde negen heiligen die in de zesde eeuw naar Ethiopië kwamen vanuit het Romeinse rijk om het evangelie in Ethiopië te onderwijzen.

Na dit interessante bezoek vervolgt u uw weg naar het klooster van Debre Damo, dat alleen toegankelijk is voor mannen, die een touw moeten gebruiken om naar het voorgebergte van de rots te klimmen (een stuk van ongeveer 15 meter), waarop het klooster zich bevindt. De beklimming met het touw, dat tevens wordt gebruikt voor de afdaling, vereist een belangrijke inspanning en wordt niet aanbevolen voor mensen die niet in goede lichamelijke conditie zijn. Voor wie wel kan, is het bezoek van onschatbare waarde. Er wacht een picknick lunch of een lunch in een plaatselijk restaurantje in Adrigrat op u. Wanneer u bent aangekomen in Hausein, heeft u de rest van de middag ter vrije besteding.

Inclusief:

• Transfer naar Hausein

• Verschillende culturele stops 

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 11 - Hoogtepunten van Gheralta

Vandaag staat de volledige dag in het teken van het verkennen van het gebied rond het Gheralta gebergte. U bezoekt een aantal van de kerken en kloosters, die hoog op de toppen en kliffen zijn gebouwd. Er zijn een aantal mogelijkheden en u kunt zelf beslissen welke plekken u wenst te bezoeken. Dit hangt tevens af van uw interesse en fysieke conditie. De meest spectaculaire kerk is Abuma Yemate Gu. Hier gaat een wandeling van ongeveer 1,5 uur aan vooraf en dient er tevens een stukje rotsklimmen gedaan te worden. Uiteraard onder begeleiding. Er zijn ook een aantal kerkjes, waar een korte, vlakke wandeling aan vooraf gaat. Zo is er voor iedereen wel een geschikte wandelroute!

Inclusief:

• Bezoek aan Gheralta

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 12 - Reis naar Makelle

Na het ontbijt is er tijd om nog een kerk te bezoek of simpelweg te wandelen door de omgeving. U zult lunchen in de lodge, waarna de transfer naar Wukro zal plaatsvinden. De reis duurt ongeveer een uur. Onderweg is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de Abreha Atsbeha kerk. Deze kerk wordt beschouwd als de meest indrukwekkende kerken van de provincie Tigray, aangezien het in de rotsen is gebouwd. De kerk is gebouwd ter ere van de tweeling koningen van Axum, Abreha en Atsbeha. Er gaat geen wandeling aan vooraf om de kerk te bereiken. 

U vervolgt na de tussenstop uw weg naar de hoofdstad van de regio Tigray: Makelle. Wanneer de tijd het toelaat, is het mogelijk om Bete Yohannes te bezoeken. Dit was ooit een kasteel en tevens het huis van keizer Yohannes, maar dient tegenwoordig als museum.

Inclusief:

• Transfer naar Makelle

• Tussenstop bij de Abreha Atsbeha kerk

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 13 - Autorit naar Lalibela

U vertrekt vandaag vroeg naar Lalibela. Dit zal een lange dag rijden zijn, maar desalniettemin wel een hele mooie rit. U zult door schitterende landschappen rijden. U zult lunchen in een lokaal restaurant in Weldiva. De laatste etappe van de rit vindt in een hoger gelegen gebied plaats. Hier zult u verschillende dorpjes tegenkomen die verspreid door het gebied heen liggen. Wanneer u in Lalibela arriveert, kunt u rustig bijkomen van de lange autorit en genieten van een heerlijk diner.

Inclusief:

• Transfer naar Lalibela

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 14 - Stadstour door Lalibela

U zult ontbijten in het hotel, waarna u de rest van de dag kunt besteden om Lalibela en haar omgeving te bezoeken. Tussen het einde van de 12e eeuw en het begin van de 13e eeuw beval koning Lalibela om een aantal kerken uit te houwen in de rotsen, dat "Nieuw Jeruzalem" werd genoemd. Tegenwoordig wordt Lalibela gezien als een van de grootste wonderen ter wereld. Bovendien zijn de kerken in 1978 erkend als UNESCO werelderfgoed. Er zijn 11 kerken in het dorp. Elke kerk wordt vandaag de dag nog gebruikt. In de middag kunt u de Ashetom Maryam kerk bezoeken, welke op een bergklif gelegen is. Vanaf de klif heeft u een prachtig uitzicht op Lalibela.

Inclusief:

• Bezoek aan Lalibela

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 15 - Bezoek aan Yemrehene Christos

U bezoekt vandaag de kerk van Yemrehene Christos. Dit ligt op ongeveer een uur rijden van uw hotel. Het is gebouwd in een enorme grot. Wanneer de tijd het toelaat, kunt u tevens een tweede kerk bezoeken. Na terugkomst in Lalibela zult u gaan lunchen in een het restaurant Ben Abeba. Mocht u hier op een zaterdag zijn, dan kunt u de zaterdag markt bezoeken. Deze is altijd erg druk en kleurrijk. 

U zult tevens een aantal kerken bezoeken, waaronder mogelijk de meest elegante kerk van Lalibela. U zou hier na sluiting van de kerk kunnen genieten van een prachtige zonsondergang op de top van Bet Giorgis. Om de dag af te sluiten zal er een Ethiopische koffieceremonie worden georganiseerd in een lokaal huis.

Inclusief:

• Bezoek aan Yemrehene Christos

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 16 - Openbare mis in Medhane Alem

Als het zondag is, is het mogelijk  om vandaag de openbare mis bij te wonen in de Medhane Alem-kerk, van 05:30 tot 08:30. Dit is zonder twijfel, een van de meest verbazingwekkende ervaringen in Addis Abeba. Na deze indrukwekkende ervaring rijdt u rond 11.00 uur naar Dessie door prachtige berglandschappen. Onderweg zult u lunchen in een lokaal restaurant, waarna u uw weg naar Dessie vervolgt. Na aankomst heeft de rest van de dag ter vrije besteding het hotel.

Inclusief:

• Openbare mis in Medhane Alem (mits het zondag is)

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 17 - Markt bezoek in Bati

Na een fijn ontbijt rijdt u naar de stad Bati, waar elke maandag de grootste en meest levendige markt in het land wordt georganiseerd. Hier komen leden van de hoog- en laaglandse gemeenschappen van Ethiopië samen. Men ontmoet elkaar op deze bijzondere plek. Bovendien wordt er fascinerend koopwaar verkocht. De markt is op z'n drukst tussen 11:00 en 15:00 uur. Na de lunch in een lokaal restaurant keert u 's middags terug naar Dessie.

Inclusief:

• Bezoek aan de markt in Bati

• Overnachting op basis van vol pension

Dag 18 - Vertrek vanuit Ethiopië

Vandaag is het tijd om terug te keren naar de hoofdstad Addis Abeba. Gedurende de rit zal er nog voldoende tijd zijn voor tussenstops, waardoor u bijvoorbeeld in een lokaal restaurantje zou kunnen lunchen. Wanneer u aankomt in Addis Abeba kunt u gebruik van een kamer in het hotel. U zult 's avonds genieten van een afscheidsdiner in het restaurant Hebesha 2000. Aangezien de meeste vluchten rond middernacht vertrekken, heeft u hier nog voldoende tijd voor. Na het diner wordt u naar de luchthaven gebracht, waar uw vlucht naar huis zal vertrekken. U zult de volgende dag weer in Amsterdam arriveren.

Inclusief:

• Transfer naar Addis Abeba

• Dag kamer bij Golden Tulip Hotel

• Restaurant reservering in Addis Abeba

• Transfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Addis Abeba - Amsterdam (Economy Class)

Dag 19 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf €6.525,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class, inclusief bagage, luchthavenbelasting, brandstof- en veiligheidstoeslagen  (Upgrades mogelijk)
• Overnachtingen in goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• Alle genoemde, benodigde transfers
• Engelssprekende gids gedurende de reis
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden nationale parken 
• Meet & Greet bij aankomst
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade kamertype
• Visumkosten
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Overige entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis Ethiopië hoogtepunten

Accommodaties

Golden Tulip Addis Ababa Hotel

Het Golden Tulip Addis Ababa Hotel is gunstig gelegen op een kilometer afstand van de internationale luchthaven van Bole, en bovendien op slechts enkele minuten van vele internationale organisaties en ambassades. Het hotel biedt ruime kamers en suites. Het restaurant van het hotel is geopend voor ontbijt, lunch en diner en er zijn grab-en-go-maaltijden beschikbaar voor gasten die weinig tijd hebben. Het hotel biedt ook twee bars, een fitnesscentrum en een shuttle service naar de luchthaven.

Uw verblijf: 1 nacht

Kuriftu Resort & Spa Bahir Dar

Het Kuriftu Resort & Spa ligt aan de oevers van Lake Tana, op slechts 1 kilometer van de Marine Authority Boat and Ferry Launch. De ruime kamers beschikken over een eigen badkamer, toiletartikelen, een open haard, een bank en een tv. Sommige accommodaties bieden uitzicht op het meer of het zwembad. Het resort serveert dagelijks een ontbijt en het restaurant van het hotel is geopend voor lunch en diner. Gasten kunnen een duik nemen in het zwembad en ontspannen met een drankje aan de bar van het hotel. Het hotel beschikt ook over een cadeauwinkel.

Uw verblijf: 1 nacht

Goha Hotel

Het Goha Hotel ligt in Gondar, Ethiopië, en biedt elegant ingerichte kamers met een badkamer, een bureau, een zithoek, een tv en WiFi. Het restaurant van het hotel serveert de hele dag door traditionele en Europese gerechten. Tevens is er een 24/7 roomservice beschikbaar om op uw kamer te dineren. Het restaurant biedt elke zaterdag en zondag van live-entertainment met traditionele muziek en dans. Het hotel biedt ook een zonnig terras en een zwembad.

Uw verblijf: 2 nachten

Limalimo Lodge

Limalimo Lodge ligt in Simien Mountains National Park in Ethiopië en biedt een rustieke accommodatie met uitzicht op de beboste heuvels. Gasten hebben de keuze uit tweepersoons-, driepersoons- en familiekamers. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Op het terrein van de accommodatie staan grote Acacia bomen met hangmatten en uitnodigende banken om te genieten van de rust van de natuur. De lodge biedt ook een verscheidenheid aan activiteiten, zoals avondwandelingen door de bergen met deskundige gidsen, vogelobservaties en bezoeken aan het dorp Lamalimo, waar gasten aspecten van het dagelijks leven kunnen ervaren in een landelijk Ethiopisch dorp.

Pack for a purpose
Limalimo Lodge is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Limalimo Lodge:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/ethiopia/limalimo-lodge/

Uw verblijf: 2 nachten

Sabean International Hotel

Het Sabean International Hotel ligt in Aksum en biedt suites, die een harmonieuze mix van luxe, esthetiek en comfort belichamen. Ze zijn allemaal uitgerust met satelliet-tv, snel internet, een minibar en een kluisje. Het hotel biedt ook een eigen restaurant.

Uw verblijf: 2 nachten

Korkor Lodge

De lodge ligt naast het dorp Megab en wordt omringd door de adembenemende natuurlijke schoonheid van het Gheralta-gebergte. In de buurt zijn veel bezienswaardigheden met historische, archeologische, culturele en Bijbelse interesses.

Onze activiteiten zijn geschikt voor een breed scala aan smaken en interesses. Het is een luxe en elegante accommodatie en er zijn veel excursies mogelijk. Zo kunt naar lokale kerken, kloosters en heiligdommen, en zijn er outdoor-activiteiten als wandelen, klimmen en paardrijden mogelijk. Korkor Lodge is bijzonder geschikt voor langere familie- of sportieve vakanties.

Uw verblijf: 2 nachten

Planet Hotel

Planet Hotel is een vijfsterrenhotel gelegen in de stad Mekelle, Ethiopië. De kamers en suites zijn standaard voorzien van gratis mineraalwater, een minibar, een haardroger, een spiegel, dagelijkse schoonmaak, gratis WiFi, toiletartikelen en tv. Faciliteiten en diensten zoals een spa, een fitnesscentrum, een zwembad, was- en stomerijservice, pinautomaat, internet, lounge, bar, restaurant en VIP-bar zijn aanwezig.

Uw verblijf: 1 nacht

Mezena Lodge

De Mezena Lodge ligt in Lalibela en biedt gemakkelijke toegang tot de historische bezienswaardigheden in de stad. De gezellige accommodatie is voorzien van een douche met koud en warm water en satelliet-tv. Gasten kunnen dineren in het restaurant van het hotel, dat de hele dag door maaltijden biedt, tot rust komen met een drankje in de bar, een ontspannende wandeling maken of joggen in de grote privéruimte rondom het hotel.

Uw verblijf: 3 nachten

Golden Gate Hotel

Het Golden Gate Hotel ligt in de stad Dessie. Het hotel bestaat uit elegante kamers, voorzien van een fijne badkamer. Er is tevens een restaurant aanwezig, waar dagelijks gedineerd kan worden. 

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Simien Mountains National Park

Het Simien Mountains National Park, gelegen in het noorden van Ethiopië, is een van de allereerste natuurlijke UNESCO-werelderfgoed locaties. Het wordt vergeleken met de Grand Canyon met zijn spectaculaire landschap bestaande uit ruige bergtoppen, diepe valleien en steile watervallen. De hoogste bergtoppen van Ethiopië, die reiken tot 4000 meter hoog, kunnen hier tevens bezichtigd worden. Dit gebied is de thuisbasis van afgelegen lokale gemeenschappen, evenals zeldzame en bedreigde flora en fauna. Sommige van deze zeldzame soorten zijn de Gelada-baviaan, de Simien-vos en de enige walia-steenbokpopulatie in de wereld. Mis het panoramische uitzicht niet van Ras Dejen, het hoogste punt van Ethiopië.

Addis Ababa

Met een bevolking van meer dan twee miljoen mensen is Addis Abeba niet alleen de politieke hoofdstad, maar ook het economische en sociale centrum van Ethiopië. De stad is opgericht door keizer Menelik in 1887 en deze grote, gastvrije stad draagt nog steeds de stempel van zijn uitbundige persoonlijkheid. Addis Abeba is gelegen in de omgeving van de 3000 meter hoge Entoto bergen met vele beboste heuvels en snelstromende beekjes.
Hoge kantoorgebouwen, elegante villa's en trendy hotels staan naast de traditionele huizen van vlechtwerk en leem, omgeven door koeien, schapen, geiten en kippen. Er is geen aangewezen 'centrum', omdat er tot voor kort geen stedenbouw was. Addis Ababa groeide op een natuurlijke, organische manier, en zijn huidige uiterlijk weerspiegelt deze ongedwongen en ongestructureerde evolutie.

Bahir Dar

Bahir Dar is gelegen aan de zuidelijke oevers van Lake Tana in het noorden van Ethiopië en fungeert als de hoofdstad van de regio Amhara. De stad bestaat uit straten voorzien met palmen  en werd in 2002 bekroond met de 'UNESCO Cities for Peace'-onderscheiding, vanwege de uitdagingen van een snelle verstedelijking. Bahir Dar is een populaire toeristische bestemming in Ethiopië en biedt een prachtige selectie van bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder een bezoek aan enkele van 's werelds oudste middeleeuwse kloosters en kerken op de eilanden verspreid over Lake Tana, en het ontdekken van de spectaculaire Blue Nile Falls, met een daling van 45 meter en tevens een indrukwekkende breedte van 400 meter breedte. Een prachtige plek!

Gondar

Gondar, dat ten zuidwesten van het Simien-gebergte en ten noorden van Lake Tana is gelegen, was ooit de koninklijke hoofdstad van het oude Ethiopische rijk. Gondar staat bekend als de 'Camelot of Afrika' en is de thuisbasis van het Werelderfgoed van Fasil Ghebbi, een vestingstad die eerder bewoond werd door de Ethiopische keizer Fasilides. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan prachtige activiteiten, waaronder het ontdekken van het oude Gondar Castle, een middeleeuws kasteel en een paleiscomplex, het verkennen van de 17e-eeuwse kerk van Debre Sina, met Bijbelse muurschilderingen op elke muur, en een bezoek aan het nabijgelegen Simien Mountains National Park. Bezoek ook zeker Ras Dashen, de hoogste berg in Ethiopië.

Axum

Axum, ook wel Aksum genoemd, ligt in het noorden van Ethiopië en is de oude hoofdstad van het oude koninkrijk Axum, een van de belangrijkste historische locaties in sub-Sahara regio van Afrika. De stad Axum is het centrum van een groot aantal religieuze mysteries. Het zou het huis zijn van de Bijbelse Ark van het Verbond, het vorige huis van de Koningin van Sheba en men gelooft dat het de rustplaats is van een van de wijzen. De historische archeologische vindplaatsen van Axum zijn toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het onmiskenbare hoogtepunt van deze oude stad en zijn meest beroemde overgebleven monumenten is een groep herdenkingsmonumenten, ook wel steles genoemd, gebouwd tussen de derde en vierde eeuw na Christus.

Gheralta

Het labyrintische bergstelsel van Gheralta, gelegen in het hart van Noord-Ethiopië in de provincie Tigray, is de thuisbasis van het grootste aantal grotkerken in het land. Deze soms wel 1000 jaar oude grotkerken zijn ongetwijfeld een van de topattracties van Ethiopië, maar ze zijn grotendeels onontdekt. Het gebied is bedekt met ruige bergen, indrukwekkende kliffen en unieke rotsformaties. Avontuurliefhebbers kunnen uitkijken naar het verkennen van de schilderachtige canyons en genieten van het spectaculaire uitzicht op de bergen. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan milieuvriendelijke buitenactiviteiten, zoals bergbeklimmen en wandelen.

Mekele

Mekelle ligt in het noorden van Ethiopië en is de hoofdstad van de regio Tigray. Deze vriendelijke stad biedt een uitstekende tussenstop voor bezoekers die door de regio reizen. Geniet van een dagtocht naar meer dan 120 uit de rotsen gehouwen kerken op slechts 80 kilometer buiten de stad in de Wukro of Geralta, verken de straten van de Mekelle te voet en bekijk Yohannes Castle. Dit is een klassiek kasteel met meerdere torentjes. Enkele andere hoogtepunten zijn het 19e-eeuwse Keizer Yohannes IV-paleis, een museum waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de plaatselijke geschiedenis en het Monument voor de herdenking van martelaars, met een toren die meer dan 30 meter hoog is.

Lalibela

Het stadje Lalibela ligt in het noorden van Ethiopië en is vernoemd naar koning Lalibela. De stad wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Ethiopië en een van de heiligste steden van Ethiopië; het dient dan ook als een bedevaartscentrum. Het onmiskenbare hoogtepunt van deze oude hoofdstad wordt het 'Achtste Wereldwonder' genoemd en omvat elf uit de rotsen opgebouwde kerken die dateren uit de 13e eeuw. Dit UNESCO-werelderfgoed is uitgehouwen in massief gesteente en omvat onderaardse monolieten, een netwerk van onderling verbonden tunnels en kamers. Lalibela is tevens de plaats waar enkele van de beroemdste kerkelijke feesten in Ethiopië worden gevierd.

Dessie

De uitgestrekte stad Dessie ligt aan de voet van de berg Tossa in het noorden van Ethiopië, in de regio Amhara. Het is een uitstekende tussenstop voor reizigers die reizen tussen Lalibela en Addis. De belangrijkste toeristische hub ligt rond het plein of de centrale rotonde van de stad. Bezoekers kunnen zich verheugen op tal van activiteiten, zoals een bezoek aan het plaatselijke museum, dat gevestigd is in het voormalige huis van Dejazmach Yoseph Birru; surfen op de zoemende markt; genieten van de overheerlijke Ethiopische keuken; het verkennen van de drukke straten van de stad omgeven door kleurrijke gebouwen; het ontdekken van de natuurlijke charmes van de schilderachtige omgeving; en het bekijken van de kleurrijke, traditionele Wollo-culturele kleding, welke gedragen wordt door de lokale bevolking, waaronder de prachtige habesha kemis-jurken.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!