Peru en Aruba reis | Rondreis Peruaanse Amazone, Inca's en strandafsluiting Aruba

  boutique

  

20-daagse reis door Peru en Aruba

€ 

Vanaf 5.695,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

20-daagse individuele rondreis Peru en Aruba

Deze 20-daagse rondreis staat in het teken van mysterieuze oude beschavingen, culinaire hoogstandjes, een ongekende diversiteit aan landschappen en een prachtige strandafsluiting op Aruba! Begin de reis in koloniaal Lima waar u verblijft in de wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Geniet van een leuke stadstour en een ceviche workshop. Reis daarna door naar de Peruaanse Amazone voor uw meerdaagse avontuur. De komende dagen zult u aan verschillende activiteiten deelnemen om dit bijzondere ecosysteem, de jungle, te ervaren. Na het Amazone avontuur gaat de reis verder naar de heilige vallei van de Inca’s. Hier vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Tijdens uw verblijf bezoekt u de lokale markt van Pisac, de ruïnes van Ollantaytambo, de zoutterrassen van Maras en de cirkelterrassen van Moray. Daarna reist u per Vistadome trein naar Aguas Calientes, om de volgende ochtend het indrukwekkende Machu Picchu complex te bezoeken. De dagen daarna verblijft u in koloniaal Cusco om de reis uiteindelijk af te sluiten op het tropische Aruba!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Peru - Dazzler by Wyndham Lima Miraflores
Dag 2 - Stadstour Lima en ceviche workshop - Dazzler by Wyndham Lima Miraflores
Dag 3 - 5 - Meerdaagse excursie Peruaanse Amazone - Inkaterra Reserva Amazonica
Dag 6 - Peruaanse Amazone - Heilige vallei van de Inca's - Sol y Luna
Dag 7 - Privé-excursie Pisac en Ollantaytambo  - Sol y Luna
Dag 8 - Privé-excursie Chinchero, Salinas de Maras en Moray - Sol y Luna
Dag 9 - Treinrit naar Aguas Calientes - El Mapi By Inkaterra
Dag 10 - 12 - Sunrise tour Machu Picchu - Cusco - El Retablo Bed & Breakfast
Dag 13 - Cusco - Lima - Villa Barranco by Ananay Hotels
Dag 14 - 18 - Vliegreis en verblijf op Aruba  - Amsterdam Manor Beach Resort Aruba
Dag 19 - Vertrek vanuit Aruba
Dag 20 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Peru

Per rechtstreekse vlucht reist u naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht waar u de eerste twee nachten van de reis zult verblijven. U verblijft de komende nachten in de wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder.

Inclusief:

• Internationale vlucht Amsterdam - Lima
• Meet & Greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Stadstour Lima en ceviche workshop

Tijdens uw verblijf in Lima staat er een privé citytour op het programma om de koloniale stad onder leiding van een Engelssprekende gids uitgebreid te leren kennen. Tijdens de tour zult u van een lunch genieten in een authentieke cevicheria om kennis te maken met de Peruaanse keuken. U maakt een aantal verschillende traditionele Peruaanse gerechten, Causa Rellena, Lomo Salteado en Ceviche. Nadat u de gerechten heeft bereid, kunt u deze heerlijke traditionele Peruaanse lunch nuttigen! 

Inclusief:

• Privécitytour Lima inclusief Engelssprekende gids, transfer en entreegelden
• Ceviche workshop
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - 5 - Meerdaagse excursie Peruaanse Amazone

Per binnenlandse vlucht reist u naar Puerto Maldonado in het Peruaanse Amazone gebied. De komende dagen zult u aan verschillende activiteiten deelnemen om dit bijzondere ecosysteem, de jungle, te ervaren. U gaat op zoek naar apen, kleurrijke vogels en andere typische jungledieren. Te voet en per boot maakt u kennis met de vele kleuren groen en blauw van het woud en tijdens de canopy wandeling beleeft u de wereld vanuit de boomtoppen. En wat dacht u ervan om op piranha's te vissen en 's avonds met kano en zaklamp op zoek naar kaaimannen te gaan? De gidsen zijn kundig en kunnen u van alles vertellen over de flora en fauna die u tegenkomt maar ook over de medicinale eigenschappen van verschillende plantensoorten en over tradities van de oorspronkelijke bewoners van het regenwoud.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Lima - Puerto Maldonado
• Privétransfer en boottransfer naar uw hotel
• Drie overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge met kundige gidsen

Dag 6 - Peruaanse Amazone - Heilige vallei van de Inca's

Uw meerdaagse avontuur in de Peruaanse Amazone komt vandaag helaas tot zijn einde. Per binnenlandse vlucht reist u naar Cusco waar u bij aankomst per transfer naar de heilige vallei van de Inca’s reist waar u onder andere tientallen ruïnes vindt die uit het Inca tijdperk afstammen. De grootsheid van de Inca’s komt hier voor het eerst tijdens uw reis goed naar voren. 

Inclusief:

• Privétransfer en boottransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Puerto Maldonado - Cusco 
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Privé-excursie Pisac en Ollantaytambo 

U zult vandaag een uitgebreide wandeling maken over oude Inca paden, de uitzichten zijn fenomenaal. Na het bezoek aan Pisac brengt u een bezoek aan lokale markt van Pisac. Daarna brengt u een bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo wat na Machu Picchu misschien wel de allermooist Inca site is, vooral de setting biedt een sprookjesachtige schoonheid. 

Inclusief:

• Privé-excursie Pisac ruïnes en markt inclusief entreegelden en Engelssprekende gids
• Privé-excursie Ollantaytambo inclusief Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Privé-excursie Chinchero, Salinas de Maras en Moray

Vandaag staat een bijzondere dag te wachten, waarbij u allereerst naar Chinchero gaat. Dit dorp staat volgens oude Inca overlevering bekend als de geboorteplaats van de regenboog, en vormt een bijzondere mix van Spaanse en Inca invloeden. Vanuit Chinchero reist u verder naar de zoutterrassen bij Maras en vervolgens naar de cirkelterrassen van Moray waar u technische hoogstandjes van de agricultuur van de Inca’s te zien krijgt.

Inclusief:

• Privé-excursie Chinchero, Salinas de Maras & Moray inclusief transfer, entreegelden en Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Treinrit naar Aguas Calientes

Per privétransfer rijdt u richting het treinstation van Ollantaytambo. Hiervandaan neemt u de trein naar Aguas Calientes, een mooie route waar u dankzij de panoramische ramen een prachtig uitzicht heeft. Eenmaal aangekomen wordt u wandelend naar uw hotel gebracht. De middag heeft u ter vrije besteding. Een leuk en lekker restaurant om een hapje te eten is Indio Feliz. Het restaurant serveert een Peruviaans-Franse keuken.

U kunt vanuit Aguas Calientes mooie wandelingen in de omgeving maken, bijvoorbeeld naar de top van de Cotahuasi of naar de waterval (bij uw hotel kunt u hier meer info over krijgen, laat u goed informeren).

Inclusief:

• Privétransfer naar het treinstation
• Vistadometrein Ollantaytambo - Aguas Calientes
• Begeleide wandeling naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - 12 - Sunrise tour Machu Picchu - Cusco

Vandaag neemt een privégids u 's ochtends heel vroeg mee naar de verloren stad van de Inca's. Het uitzicht bij zonsopgang over het complex staat bekend als één van de mooiste uitzichten ter wereld, na deze ervaring krijgt u een zeer uitgebreide rondleiding aangeboden. Na het uitgebreide bezoek zult u een korte trekking de Machu Picchu berg zelf opmaken samen met uw gids en indien u zo wenst ook nog de Huayna Picchu op.

In de middag reist u weer per Vistadome trein en transfer naar de levendige stad Cusco. De dagen in Cusco heeft u ter vrije besteding. Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Verder leent Cusco zich uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Inclusief:

• Sunrise Tour Machu Picchu en Huayna Picchu inclusief entreegelden, transfer en Engelssprekende gids
• Vistadome trein Aguas Calientes - Ollantaytambo
• Privétransfer naar uw hotel
• Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13 - Cusco - Lima

U reist vandaag per transfer naar de luchthaven van Cusco vanwaar u per binnenlandse vlucht naar Lima reist. Bij aankomst in Lima wordt u naar uw hotel voor de komende nacht gebracht alvorens u doorreist naar Aruba.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - 18 - Vliegreis en verblijf op Aruba 

Na uw bijzondere dagen in Peru reist u vandaag via Bogota naar Aruba. Dit prachtige eiland in de Nederlandse Antillen staat bekend om zijn ongerepte stranden omspoeld door kristalhelder water en bezaaid met luxe resorts. Het landschap van het eiland wordt gekenmerkt door rotsachtige woestijnen, afgelegen baaien en spectaculaire blauwe vergezichten.

De komende dagen verblijft u in een boetiekhotel in Nederlandse en koloniale stijl. Het hotel kijkt uit over het beroemde Eagle Beach van Aruba, bekend om zijn ongerepte witte zand en helder turkoois water. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en drankjes inclusief.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht Lima - Aruba (via Bogota)
• Privétransfer naar uw hotel
• Vijf overnachtingen op basis van all-inclusive

Dag 19 - Vertrek vanuit Aruba

Uw prachtige reis door Peru en Aruba is tot een einde gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Aruba van waar u per intercontinentale vlucht terug naar Amsterdam vliegt. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Aruba - Amsterdam

Dag 20 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan voor € 5.695,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 18 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder ceviche workshop, Peruaanse Amazone, Machu Picchu en de heilige vallei van de Inca's
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
• Meet & greet bij aankomst
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.500,-)
 Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering vluchten 
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis Peruaanse Amazone, Inca's en strandafsluiting Aruba

Accommodaties

Dazzler by Wyndham Lima Miraflores

Een modern gebouw met een toplocatie in de wijk Miraflores, zeer dicht bij de promenade en met uitzicht op de zee. Het hotel heeft 17 verdiepingen, waarin 140 comfortabele en ruime kamers zijn verdeeld. Gelegen in het district van Miraflores maakt dit hotel zich een ideaal verblijf voor zakelijke gasten, maar ook voor toeristen.

Uw verblijf: 2 nachten

Inkaterra Reserva Amazonica

De Inkaterra Reserva Amazonica is een juweeltje onder de jungle-lodges. Deze exotische maar toch toegankelijke lodge ligt in een privé reservaat omgeven door de uitgestrekte jungle van Peru. Nergens in Peru vindt u soortgelijk comfort midden in het tropisch regenwoud.

Uw verblijf: 3 nachten

Sol y Luna

Sol y Luna beschikt over een mooie lodge gelegen in het hart van de Heilige Vallei in Peru. De tuinen en setting van het hotel bieden een oase van rust. Ondanks dat het geen groot hotel is zijn er twee restaurants met Killa Wasi die als één van de beste restaurants van de vallei wordt beschouwd. Chicha Wasi bar is iets informeler van opzet en hier vindt iedere avond een smaakvolle voorstelling van enkele ex-medewerkers van Cirque de Soleil plaats (van mei t/m oktober).

Duurzaamheid
Het schitterende hotel zet zich met haar eigen Sol y Luna Stichting in voor kansarme kinderen in de regio. U kunt op speciaal verzoek zelf eventueel ook een kijkje nemen in het schooltje nabij het complex (dit dient vooraf aangevraagd te worden).

Daarnaast is Sol y Luna aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Sol y Luna: https://www.packforapurpose.org/destinations/south-america/peru/sol-luna-lodge-spa/

Uw verblijf: 3 nachten

El Mapi By Inkaterra

El Mapi biedt gezellige en serene accommodatie in Machu Picchu Pueblo (Aguas Calientes), met een stijlvol en ongedwongen ontwerp dat beschikt over het essentiële comfort. Dit 4-sterrenhotel biedt assistentie tussen het treinstation en het hotel en u wordt bij aankomst ontvangen door een heerlijk welkomstdrankje. El Mapi beschikt over verschillende kamertypen, een cafetaria, bar en spa-centrum.

Uw verblijf: 1 nacht

El Retablo Bed & Breakfast

Mountain Lodges van Peru is trots om hun nieuwste aanwinst te presenteren: El Retablo Bed & Breakfast. Het kleinschalige boutique hotel is geïnspireerd door retablos, een geavanceerde vorm van Andean volkskunst met driedimensionale tekeningen in vele vrolijke kleuren. Gelegen in het kloppende hart van de historische stad Cusco en slechts drie blokken van de Grote Markt is het hotel perfect gelegen. De intieme El Retablo combineert traditionele erfgoed van de Peruaanse ambachtslieden met hedendaags comfort.

Uw verblijf: 3 nachten

Villa Barranco by Ananay Hotels

Villa Barranco is gevestigd in een een karakteristiek huis gebouwd in de jaren '20 en is met veel aandacht gerenoveerd. U wordt hier welkom geheten met persoonlijke service. Het hotel is gelegen in de wijk Barranco, een culturele en artistieke wijk met een traditionele architectuur met een bohemian sfeer. Villa Barranco ligt vlakbij de zee en vanaf hier kunt u de stad goed verkennen.

Op de begane grond heeft het huis twee deluxe kamers (één met tuin) en vier junior suites (twee met tuin); op de eerste verdieping is er een junior suite met een eigen terras, een junior suite met een balkon en een master suite met een loft en een terras met uitzicht op de oceaan. Villa Barranco biedt daarnaast een dakterras met een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende wijk.

Uw verblijf: 1 nacht

Amsterdam Manor Beach Resort Aruba

Amsterdam Manor is het enige boetiekhotel in Nederlandse en koloniale stijl en kijkt uit over het beroemde Eagle Beach van Aruba, bekend om zijn ongerepte witte zand en helder turkoois water. De adembenemende Nederlandse koloniale architectuur van het resort creëert een unieke omgeving op Aruba - we nodigen u uit om een onvergetelijke vakantie-ervaring te beleven in het intieme en pittoreske Amsterdam Manor.

Een warm welkom door de vriendelijke medewerkers zal de perfecte start van uw verblijf zijn. Het Amsterdam Manor staat bekend om zijn persoonlijke service en een ontspannen sfeer. Wanneer u in een van de volledig uitgeruste studio's of suites verblijft, bent u niet alleen een gast, maar maakt u ook deel uit van de familie Amsterdam Manor.

Uw verblijf: 5 nachten

Bestemmingen

Lima

Lima was in de koloniale tijd de hoofdstad van het Spaanse Vice-koninkrijk Peru. Rondom de 'Plaza de Armas' en de 'Plaza de San Martin' getuigen de gebouwen van de rijkdom van weleer. U kunt er prachtige stadswandelingen langs verschillende monumenten maken zoals de kathedraal, het Peruviaans parlementsgebouw en het klooster van San Francisco. Het koloniale centrum van Lima staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Opvallend in Lima zijn de kliffen die vrijwel meteen achter het smalle strandje en de autoweg oprijzen uit zee. De gehele kustlijn kent daardoor spectaculaire uitzichten. Een fraai voorbeeld van de vergezichten over de stille oceaan vindt u in wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder. Iets zuidelijker van Miraflores ligt de kunstenaarswijk Barranco. Langs de Brug der Zuchten vindt u hier de beste restaurantjes.

Puerto Maldonado

Puerto Maldonado wordt vaak als startpunt gebruikt om een van de meest ongerepte jungles van Peru, de Amazone te bezoeken. Verder kent Puerto Maldonado een relaxte sfeer, een bruisend nachtleven en een unieke smaak waardoor het een steeds populairdere toeristische bestemming wordt. Het is een bruisende stad die een gemakkelijke toegang biedt tot de jungle langs de Tambopata rivier en de verschillende natuur reservaten (Inketerra Ecological Reserve, Bahuaja-Sonene National Park, en Tambopata National Reserve). Deze beschermde gebieden omvatten een aantal van de meest ongerepte primaire regenwouden op de wereld, en zijn de thuisbasis van een verbazingwekkende reeks van exotische dieren, vogels, bomen en bloemen.

The Sacred Valley of the Incas

In de heilige vallei van de Inca’s vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Verder zijn er verschillende inheemse marktjes waar u doorheen kunt wandelen en typische kleurrijke kleedjes en andere spulletjes kunt kopen. De naam van de vallei is terecht gekozen, want de bijzondere omgeving met besneeuwde bergtoppen en de ruige Urubamba rivier die door het gebied slingert is werkelijk prachtig.

Machu Picchu Pueblo

Machu Picchu Pueblo is een stad aan de rivier, bekend om de beroemde Machu Picchu-ruïnes. Deze stad in het nevelwoud is omringd door torenhoge beboste kliffen en beschikt over een eindeloos aanbod van hotels, restaurants, markten en labyrintische straten. Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische site van Machu Picchu te verkennen. Bezoekers kunnen daarnaast ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, zoals: een ontspannende massage na een lange verkenningsdag, een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling op de Putucusi-berg of een bezoek aan de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond. Mis ook het Machu Picchu Museum en de Botanische Tuinen niet.

Cusco

Cusco, de vroegere hoofdstad van de Inca’s (de naam Cusco betekent navel der aarde in Quechua (de taal van de Inca’s), is met geen enkele andere stad ter wereld te vergelijken. De koloniale gebouwen zijn gebouwd op de fundamenten van de Inca’s welke op veel plekken nog duidelijk zichtbaar zijn. De stad telt oneindig veel monumenten en bezienswaardigheden en ligt schitterend in een vallei. Kunstenaars, wetenschappers, indianen en toeristen komen hier samen wat een magische sfeer creëert die u geproefd moet hebben.

Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman, een excursie naar de zoutterrassen of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Noord

Noord, dat het noordwesten van Aruba omvat, is een authentiek Caribisch toevluchtsoord dat Europese, Afrikaanse en Arawak-invloeden combineert, een smeltkroes die tot uiting komt in de talen, de cultuur, het eten en de architectuur. Deze gemoedelijke vakantiebestemming biedt veel vertier met zijn hoogbouwhotels, pittoreske stranden, restaurants van wereldklasse, cafés, nachtclubs en bars, en casino's. De emblematische California Lighthouse is een icoon dat een weergaloos uitzicht biedt op de westelijke kustlijn van het eiland. Het weelderige Bubali vogelreservaat is een toevluchtsoord voor vogelliefhebbers. Het beschikt over een observatietoren waarmee vogelaars meer dan 80 soorten trekvogels kunnen bekijken die in het reservaat een oase zoeken. De stranden zijn ideaal voor watersporten, waaronder windsurfen, kitesurfen, snorkelen en duiken. Bezoek zeker de iconische St. Ann's kerk, die dateert uit de jaren 1770, en de historische Alto Vista kapel, gelegen op een heuvel met uitzicht op zee.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!