Vietnam reis | Rondreis puur Vietnam

  authentique

  

24-daagse reis door Vietnam

€ 

Vanaf 3.430,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

24-daagse individuele reis Vietnam

Aanschouw het bruisende leven bij het Hoan Kiem meer in Hanoi, drink een lokale ijskoffie en proef lokale delicatesse. Geniet van een spectaculaire zonsondergang terwijl u tussen het karstgebergte bij Ha Long Bay vaart. Fiets over het platteland bij Ninh Binh en leer op traditionele wijzen vissen. Bezoek het schilderachtige gebied van Trang An dat bekend staat om het karstgebergte en de bijzondere grotten. Vaar over de Parfum-rivier om de karakteristieke Thien Mu Pagoda in Hue te bezoeken. Ontdek het “echte” Hoi An off-the-beaten-track. Ga naar Cham-Island en bewonder tijdens een snorkel excursie het geweldige koraal. Maak een avontuurlijke hike- en kajaktocht in de omgeving van Da Lat. Ervaar het authentieke leven bij de Mekong Delta.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Vietnam
Dag 2 - Aankomst in Hanoi - Hanoi Boutique Hotel
Dag 3 - 4 - Hanoi stadstour - Hanoi Boutique Hotel
Dag 5 - Ha Long Bay boottocht - Indochina Sails(Ha Long Bay)
Dag 6 - Reis naar Ninh Binh - Tam Coc Rice Field
Dag 7 - Vietnam cultuur en natuur - Tam Coc Rice Field
Dag 8 - Nachttrein Ninh Binh - Hue - Reunification Express Train
Dag 9 - 10 - Hue en omgeving - Romance Hotel
Dag 11 - Reis naar Hoi An - Thuy Duong 3 Hotel
Dag 12 - Hoi An wandeltocht - Thuy Duong 3 Hotel
Dag 13 - 14 - Excursie Cham-eiland - Thuy Duong 3 Hotel
Dag 15 - 17 - Da Lat en kajakken Tuyen Lam-meer - Sammy Hotel Dalat
Dag 18 - 19 - Ho Chi Minh historie - Lavender Boutique Hotel
Dag 20 - 21 - Mekong-rivier cruise - Gite Nam Hien Homestay
Dag 22 - - Lavender Boutique Hotel
Dag 23 - Vertrek vanuit Vietnam
Dag 24 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Vietnam

Vandaag begint uw reis naar het prachtige Vietnam! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Hanoi

Dag 2 - Aankomst in Hanoi

Bij aankomst in Hanoi, op de Noi Bai International Airport, ontmoet u uw gids en chauffeur na het afhandelen van de douaneformaliteiten. Vanuit de luchthaven gaat u naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij ter eigen invulling. Welkom in Vietnam!


 

Inclusief:

• Privétransfer naar uw verblijf (reisduur ca. 1 uur)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - 4 - Hanoi stadstour

In de vroege ochtend wordt u opgehaald door uw gids waarmee u naar Hoan Kiem Lake gaat. In Vietnam is het gebruikelijk om heel vroeg wakker te worden en de ochtend met oefeningen te starten. Het is heel interessant om te zien hoe de lokale bevolking, voornamelijk vrouwen van verschillende leeftijden, hun drukke routine beginnen. Er zijn verschillende groepen mensen die hier tai chi en aerobics beoefenen. Maak deel uit van de lokale bevolking in hun ochtendroutine!

Na het bezoeken van de Ngoc Son Temple, gelegen in het midden van het Hoan Kiem Lake, proberen we de Pho Bo (beef noodle) bij een klein stalletje gelegen aan een van de zijstraten die naar het Hoan Kiem lake gaat. U bezoekt de traditionele, lokale en charmante koffieplaats waar u de lokale koffie van Vietnam kunt proberen: Cà phê sữa đá (ijskoffie) en voor een wat avontuurlijkere keus kunt u ook de 'Egg coffee' proberen! Na de koffie gaat u verder en stopt u in een street-food gebied waar u de heerlijke 'bánh mì' (typische baguette-sandwich) kunt proberen. Later gaat u verder in de oude wijk van Hanoi en begint de wandeltocht waar u de Franse architectuur in verschillende Vietnamese gebouwen kunt terugzien. De eerste halte is de St. Joseph-kathedraal, een Frans gotisch gebouw dat in 1886 werd opgericht. Vervolgens loopt u 10 minuten tot de Hoa Lo-gevangenis, waar zowel Vietnamese, Amerikaanse en Franse krijgsgevangenen zijn gevangen genomen.

In de middag keert u terug naar de oude wijk, waar u stopt bij een restaurant 'Bún Chả', waar u Hanoi's specialiteit zal proberen. Na de lokale lunch bezoekt u de Tempel van Literatuur, gebouwd in 1076. De laatste stop van de dag is bij de spoorlijnen van Hanoi. Dit is iets heel bijzonders van deze stad, omdat de spoorlijnen soms slechts meters verwijderd zijn van de ingang van de huizen! Samen met de gids gaat u langs de spoorwegen. Na een mooi maar lange dag rond u af bij de typische en bekende Bia Hoi, waar u lokale biertjes kunt proeven; u eindigt de dag als een local!

 

De volgende dag heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Excursie: Explore Hanoi like a local inclusief lunch

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5 - Ha Long Bay boottocht

’s Morgens, na uw ontbijt, vertrekt u naar Ha Long Bay. Het schitterende zeelandschap van de Ha Long Bay, met zijn steile karstbergen die tientallen meters boven het jade groene water oprijzen, is een fascinerend gezicht. De grote uitloper van de Golf van Tonkin is bezaaid met bijna 2.000 eilanden. In 1994 heeft UNESCO een deel van de baai op de werelderfgoedlijst geplaatst. Dit is een veel te laat eerbetoon aan een van de spectaculairste natuurwonderen ter wereld.

Rond 15.00 uur verkent u de verborgen grot van Thien Canh Son. De grot van Bai Tu Long ligt in het centrum van het Werelderfgoed UNESCO en heeft een oppervlakte van 2000 vierkante meter. De grot Thien Canh Son biedt een wilde en mysterieuze schoonheid. Het pad naar de Thien Canh Son-grot ligt onder het bladerdak en een stenen klif.

Vervolgens, geniet van een wit zandstrand op Hon Co Island, zwemmen of kajakken. Terwijl de zon ondergaat, keert u weer terug naar de boot voor wat ontspanning. Het diner wordt geserveerd met lokale zeevruchten en daarna kunt u ervoor kiezen om te genieten van een drankje aan de bar of om te vissen op inktvissen, voordat u naar bed gaat.

Inclusief:

• Privétransfer naar Halong Bay (Reisduur ca. 3.5 uur)

• Excursie: Indochina Prince Junk 2 dagen / 1 nacht inclusief vol pension

Dag 6 - Reis naar Ninh Binh

Geniet van uw ochtend met spectaculair uitzicht op het landschap van de baai, met een kop thee of koffie. Ontbijt in de frisse lucht terwijl u naar Vung Vieng Fishing Village reist met een rustieke roeiboot. Ontmoet de lokale bevolking en passeer de drijvende school en viskwekerijen.

De lunch wordt geserveerd op de boot terwijl u in de buurt van de haven bent. 'S Middags meert u aan bij de haven van Hon Gai, waar uw chauffeur en gids op u wachten en u naar Ninh Binh gaat brengen. Check vervolgens in bij uw verblijf en geniet de rest van de dag op uw eigen gemak.

 

Inclusief:

• Excursie: Indochina Prince Junk 2 dagen / 1 nacht inclusief lunch

• Privétransfer van Ha Long Bay naar Ninh Binh (reisduur ca. 3uur)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Vietnam cultuur en natuur

Na het ontbijt rijdt u naar het dorp Tho Ha, waar u uw fiets krijgt en vervolgens (ongeveer 10-15 km) rond het dorp fietst langs de dorpskerk, dorpsscholen; meren en huizen van lokale dorpsbewoners. Als u het ecotoerisme in Tho Ha bereikt, stapt u uit en neemt u deel aan lokale activiteiten zoals het vangen van vis, het scheppen van water met behulp van de traditionele werktuigen. Daar ervaart u hoe u het is om op het platteland te wonen als u deelneemt aan deze activiteiten. De lunch wordt geserveerd in het paalhuis.

Na de lunch stapt u op de sampan en roeit stroomafwaarts het kleine kanaal van de Ben Dang-rivier, een drijvende habitat voor verschillende soorten flora en fauna. Vervolgens loopt u verder over de 500 meter lange stenen weg naar de toegangspoort van de Galaxy (Thien Ha) Grotto. Onlangs onderzocht en geïnvesteerd om een ​​toeristische attractie te worden in 2012, wordt de Galaxy Grotto nog steeds intact gehouden met het kalksteengebied in overvloed met verschillende soorten flora en fauna en duizenden vleermuizen en pythons.

Voortzetting van uw roei-reis; u kunt getuige zijn van de aantrekkelijke schoonheid van kleurrijke stalactieten, die te vergelijken is met het beeld van de Melkweg, daarom heet deze grot Galaxy. Denk eraan geen lawaai te maken in de grot omdat duizenden vleermuizen daar slapen. Keer vervolgens met de sampan weer terug naar Tho Ha Village en rij daarna terug naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Transfer naar Tho Ha dorp

• Excursie: Tho Ha by bike & Sampan boat inclusief lucnh

• Transfer naar uw verblijf

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Nachttrein Ninh Binh - Hue

Om 8.30 uur gaat u richting Hoa Lu - een schilderachtig gebied in Ninh Binh - de voormalige hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw toen Vietnam onder invloed was van de Dinh en de Le dynastieën. Rijd door naar Trang An en neem daar een cruise op de rivieren door de kartheuvels en rijstvelden. Trang An staat ook bekend als "Ha Long Bay van het binnenland", want sommige van zijn schoonheid overtreft die van zijn rivaal aan de kust.

Keer vervolgens weer terug naar uw hotel waar u even de tijd heeft om te relaxen voordat de chauffeur u naar het treinstation brengt voor de nachttrein naar Hue. De trein zal vertrekken om ongeveer 21:50 uur en u komt de volgende dag om ongeveer 8:55 uur aan.

Inclusief:

• Privétransfer naar treinstation (reisduur ca. 30 mins )

• Nacht treinreis Ninh Binh - Hue

Dag 9 - 10 - Hue en omgeving

Bij aankomst in Hue ontmoet u uw chauffeur en rijdt u naar het hotel voor een early check-in. Ontbijten in het hotel en geniet de rest van de dag die u naar eigen wens kunt indelen.

De volgende dag staat een bijzonder excursie op het programma. U bezoekt onder andere een oud dorp, Thuy Bieu, dat lang bekend staat als een symbool van transitie en harmonie. Naast de veelzijdige goed bewaarde gemeentelijke huizen, suggereren de nostalgische schoonheid van de tuinhuizen, hun esthetische houten architecturen en tuinen uit Fengshui, een mengelmoes van koninklijke erfenis en rustieke levensstijl. In de nabije omgeving ontdekt u enkele originele monumenten die nauw verbonden zijn met de opkomst en val van de Nguyen-dynastieën: de Romeinse Colosseum-stylde Tiger Arena, die de duels tussen tijgers en olifanten had, de unieke tempelbegraafplaats gewijd aan de trouwe olifanten van de Koningen en het gevestigde bronzen casting dorp.

In de middag gaat u samen met een lokale familie koken met ingrediënten uit de tuin en krijgt u na het eten ook een kruidenvoetbad. Vervolgens gaat u verder met uw gids en gaat u over de Parfum Rivier varen om het karakteristieke Thien Mu Pagoda te bezoeken. Ook bezoekt u vandaag de beroemde Verboden Stad, gebouwd door de Keizer Gia Long, in de vroege 19e eeuw. Het is gelegen in de Citadel van Hue, dat erg werd beschadigd tijdens het Tet-offensief van 1968. Hue was in 1802 als hoofdstad van verenigde Vietnam gevestigd. Het was niet alleen het politieke maar ook het culturele en religieuze centrum onder de Nguyen-dynastie tot 1945. Hue werd in 1993 uitgeroepen tot een werelderfgoed van de UNESCO.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel (reisduur ca. 30 mins )
• Excursie: Bike Royal Legacy, Rustic Harmony inclusief lunch & Verboden Stad
• Overnachtingen inclusief ontbijt

 

Dag 11 - Reis naar Hoi An

In de ochtend vertrekt u vanuit Hue in de richting van Hoi An. Rij door rijstvelden en dorpjes tot u bij Elephant Springs Rock Pool bent waar u even kunt zwemmen en ontspannen. Tevens zult u ook Lang Co Lagoon & Beach bezoeken. Later, vervolgt uw de rit door de Hai Van Pass, een 21 km lange bergpas op de Nationale Route 1A in Vietnam. De pas, die ooit de grens vormde tussen de koninkrijken van Dai Việt en Champa, vormt ook een grens tussen de klimaten van Noord- en Zuid-Vietnam.

Bij aankomst in Da Nang stoppen we bij het beroemde strand met fijn wit zand. Onze laatste stop voordat we Hoi An bereiken, zijn de Marble Mountains, een cluster van vijf marmeren en kalkstenen heuvels. De vijf 'bergen' zijn genoemd naar de vijf elementen; Kim (metaal), Thuy (water), Moc (hout), Hoa (vuur) en Tho (aarde). Later zullen we Hoi An bereiken en u kunt de rest van de dag naar eigen wens indelen.

Inclusief:

• Privétransfer (motorbike) naar Hoi An inclusief stops bij diverse bezienswaardigheden zoals genoemd in het dag-beschrijving.

• Overnachting inclusief ontbijt

 

Dag 12 - Hoi An wandeltocht

Nadat u bent opgehaald bij uw hotel, beginnen we de dag met een ontbijt in een lokaal restaurant terwijl u aan de rivier zit en terugkijkt op de oude stad. Met een koel briesje en een heerlijke kom Cao lầu is het een perfecte manier om de dag te beginnen en te proeven van wat komen gaat.

We beginnen de wandeling van hier en na het verkennen van een woonwijk waar gezinnen hun metaalwerk-, constructie- en verfbedrijven runnen, steken we de rivier over en gaan we naar Hoi An Central Market. Omdat we er vroeg bij zijn, zien we de beste producten, vermijden de drukte en zien de interacties van de lokale bevolking die zich voorbereiden op de dag. Terwijl we de eindeloze talloze steegjes verkennen, bezoeken we een aantal lokale workshops, cultureel belangrijke locaties in Hoi An en kijken hoe de lokale bevolking leeft. Wees bereid om veel te lachen en hallo te zeggen aangezien de lokale bevolking van betrokkenheid houdt en trots zijn op hun kleine gemeenschappen die zijn opgegroeid in deze smalle steegjes.

Daarna nemen we een pauze op een veranda met uitzicht op de rivier. Kijk naar de rondvaartboten die over het water varen terwijl u geniet van een verfrissend drankje. Vanaf hier gaan we verder naar de oude stad, uw gids vertelt verhalen over de stad, legt uit over lokale gebruiken en leuke feiten over het leven hier. We passeren de beroemde Japanse overdekte brug en onze laatste stop van de ochtend is bij een lokale familie die ons de vaardigheden zal tonen die nodig zijn om uw eigen handgemaakte lantaarn te maken. Een prachtige omgeving aan de rivier, dit is een mooie afsluiting van een zeer drukke ochtend!

Inclusief:

• Excursie: A Path less traveled

• Overnachting inclusief ontbijt

 

Dag 13 - 14 - Excursie Cham-eiland

Het eiland Cham ligt op 15 km van Cua Dai en wordt omringd door mooie stranden en koel water. We zullen de plaats bezoeken waar de lokale boten zich verstoppen tijdens grote stormen en rond het rijstveld lopen om de 100 jaar oude tempel te ontdekken. Later, zal de boot u naar een strand brengen waar u kunt zwemmen en snorkelen om het geweldige koraal te zien. Geniet vervolgens van uw lunch op het strand en hebben daarna nog tijd voor meer ontspanning. In de middag cruiset de boot weer terug naar Cua Dai voor een transfer terug naar uw hotel.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding. Zo kunt u bijvoorbeeld An Bang op eigen gelegenheid bezoeken. Een mooie strand locatie voor wat ontspannen en een frisse duik te nemen.

Inclusief:

• Excursie: Cham Island Snorkeling tour (join-in)

• Overnachtingen inclusief ontbijt

 

Dag 15 - 17 - Da Lat en kajakken Tuyen Lam-meer

Vroeg in de ochtend rijdt u middels een privétransfer naar de luchthaven van Da Nang voor uw vlucht naar Da Lat. Bij aankomst rijdt u naar het hotel in Da Lat. Check-in en u heeft de rest van dag en de volgende dag ter vrije besteding. Neem bijvoorbeeld de tijd om ontspannen door de stad te wandelen, koffie te drinken, te fietsen rond Xuan Huong Lake en te genieten van deze vredige stad.

Op uw derde dag staat een avontuurlijk activiteit op het programma, namelijk kajakken op Tuyen Lam Lake.


 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven van Da Nang (reisduur ca. 1uur)

• Binnenlandse vlucht Da Nang - Da Lat

• Privétransfer naar uw verblijf (reisduur ca. 1 uur)

• Excursie : Kayak & Adventure on Tuyen Lam Lake inclusief lunch

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18 - 19 - Ho Chi Minh historie

In de ochtend van dag 18 wordt u opgehaald voor en transfer naar Ho Chi Minh City. U komt 's middags aan in Ho Chi Minh-stad en geniet de rest van de dag die u naar eigen wens kunt indelen.

De volgende dag om 8:30 ontmoet u uw chauffeur en gids. Een ochtendrit brengt u naar de beroemde Cu Chi-tunnels. De tunnels liggen 75 km ten noordwesten van Ho Chi Minh City, in een gebied dat tijdens de oorlogen in Vietnam een belangrijke rol speelde voor onafhankelijkheid en hereniging. Meer dan 200 km aan tunnels werden hier gebouwd door de Vietnamese guerrillastrijders en zijn vaak het hoogtepunt van het toeren door Zuid-Vietnam. U verkent hier onder andere de slaapkamers, vergaderruimtes, schuilkelders, rookloze keukens en het leven onder de grond ervaren in dit buitengewone tunnelcomplex. Na een bezoek aan de tunnels, keert u tevens weer terug naar uw hotel waar de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Inclusief:

• Bustransfer naar uw verblijf (reisduur ca. 6.5 uur )
• Excursie: Cu Chi tunnels
• Overnachtingen inclusief ontbijt

 

Dag 20 - 21 - Mekong-rivier cruise

Na het ontbijt gaat u richting Ben Tre. Geniet van een boottocht langs de rivier die een tak van de Mekong is. We beginnen de dag met een korte wandeling door een rurale omgeving, waar u de lokale bevolking aan het werk ziet. Stop bijvoorbeeld bij een lokale fabriek om te zien hoe zij bakstenen met de hand maken.

Vervolg uw boottocht naar het My Long-dorp, loop verder het dorpje in om te zien hoe rijstpapier gemaakt wordt en geniet van rijstcake. Volg het Cai Son-kanaal, slingerend door een kokosjungle, en bezoek een kokosnootworkshop, bekijk de stadia van de verwerking van kokosnoot van het verwijderen van de schil tot het met de hand loswrikken van de schil.

Vaar vervolgens over een kleine zijtak van de rivier en stop bij een bijentuin, geniet van fruit, honingthee en luister ook naar lokale muziek. 

U maakt een korte wandeling om een ​​boerenwoning te bezoeken die slaapmatten maakt.  Daarna fietst u op landelijke wegen of rijdt u per xe loi (een typische Vietnamees vervoermiddel) over het landelijke gebied tussen de kokospalmen en landbouwvelden. Wanneer de tour is afgelopen gaat u per motorboot terug naar de pier. Ontmoet vervolgens uw chauffeur en gaat u richting Cho Lach. Check-in bij uw homestay en geniet de rest van de dag die u naar eigen wens kunt indelen.

De volgende dag kunt u genieten van een fietstocht op het platteland en een bezoek brengen aan de lokale markt van Cho Lach, waar u een lokale boomkweker zult ontmoeten. Hij zal vertellen over zijn werk en zijn dagelijks leven. Geniet vervolgens van een lunch die plaats zal vinden in een lokaal huis met zelfgemaakte maaltijden.

Inclusief:

• Privétransfer naar Ben Tre (reisduur ca. 2.5 uur)
• Excursie: Ben Tre - Cho Lach per boot 2 dagen/1 nacht inclusief bijbehorende excursies en vol pension

Dag 22 -

U wordt deze dag per privétransfer weer terug naar Ho Chi Minh City gebracht, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw verblijf

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 23 - Vertrek vanuit Vietnam

Uw prachtige reis door Vietnam is tot een einde gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven van waar u terug vliegt naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven (reisduur ca. 1 uur)

• Intercontinentale vlucht Ho Chi Minh - Amsterdam

Dag 24 - Aankomst

Aankomst in Amsterdam. We vertrouwen er op dat u terugkijkt op een schitterende tijd in Vietnam!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan voor € 3.430,- per persoon.

Deze offerte is onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijsstijgingen.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door China Southern Airlines op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vlucht
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privégids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw rondreis puur Vietnam

Accommodaties

Hanoi Boutique Hotel

In het hart van het Old Quarter van Hanoi vindt u het Hanoi Boutique (One) Hotel. De accommodatie is perfect gesitueerd; op loopafstand van de Night Market, Dong Xuan Market, het Hoan Kiem Lake en het Water Puppet Theatre. Het hotel biedt een authentieke ervaring en heeft een Frans koloniale inrichting. U zult de echte Vietnamese gastvrijheid ervaren tijdens uw verblijf, met moderne faciliteiten en een uitstekende dienstverlening om te voldoen aan de wensen van de moderne reiziger.

Uw verblijf: 3 nachten

Indochina Sails(Ha Long Bay)

Indochine Sails heeft al meer dan 20 jaar ervaring. De vloot van zes nieuw gebouwde houten junks zijn ontworpen in de aloude traditionele stijl, met moderne en luxe hutten en faciliteiten. Er is geen betere om de natuurlijke schoonheid en spectaculaire zeegezicht van deze UNESCO World Heritage site te ervaren dan aan boord van een Indochina Sails junk!

Uw verblijf: 1 nacht

Tam Coc Rice Field

Tam Coc Rice Field is een authentiek resort met een persoonlijke touch, gelegen in het prachtige Tam Coc gebied. Het gebied staat genoteerd op de World Heritage List van UNESCO. Het resort is rustig en omgeven door een prachtig landschap. Hier komt u om Vietnam's wilde natuur te zien, tussen de rijstvelden te wandelen en te genieten van het zicht op de prachtige groene tuinen, bergen en typische tropische bamboehuizen op de achtergrond. U bent hier aan het goede adres om weg te komen van de vele geluiden, verkeersdrukte en het stadsleven van het drukke Hanoi. U heeft de kans om mee te doen aan een cooking class, een agrarische rondleiding te volgen op het platteland of de fiets te pakken. Bovendien is er genoeg reden om niet van uw balkon af te komen.

Uw verblijf: 2 nachten

Reunification Express Train

De Reunification Express opereert tussen de Hanoi - Ho Chi Minh City route. Deze route staat bekend als Vietnams historische Noord-Zuid lijn (80 jaar geleden gebouwd) en verbindt Hanoi met Ho Chi Minh City.

Uw verblijf: 1 nacht

Romance Hotel

Het Romance hotel is gelegen in het hart van de stad Hue - een UNESCO World Heritage site. Een ideale locatie, op een steenworp afstand van de Perfume River. Een statig luxe hotel met nieuwe frisse kamers. Op het dak vindt u het zwembad en het spa. U wordt hier altijd hartelijk en gastvrij verwelkomd.

Uw verblijf: 2 nachten

Thuy Duong 3 Hotel

Thuy Duong 3 Hotel is located in Hoi An city near the quarter of the town, only 5 minutes walk to the ancient town. The property features 46 standard rooms Including 16 superior rooms, 26 deluxe rooms, 2 Thuy Duong suites and two family rooms. Guests can dine at the on-site restaurant or relax at the bar. Other facilities include an outdoor swimming pool, a business centre, a beauty salon and spa, Lá Sen Café and meeting rooms.

Uw verblijf: 4 nachten

Sammy Hotel Dalat

Het Sammy Dalat Hotel is ontworpen en gebouwd met oog voor de klassieke Franse architectuur. Het is een van de betere hotels in de stad en staat garant voor een goede service. Moderne faciliteiten ontbreken niet en de kamers zijn stijlvol ingericht.

Uw verblijf: 3 nachten

Lavender Boutique Hotel

Deze accommodatie is gelegen in het hart van Ho Chi Minh City, net achter de bekende Ben Thanh Market (ook wel bekend als Saigon Market). Cultuur, restaurants, kantoorgebouwen, consulaten, winkelcentra, toeristenwinkels en bars; het ligt hier allemaal bij elkaar! De accommodatie bestaat uit luxe ingerichte kamers in te delen in vier categorieën: Deluxe, Premier, Executive en Suites. Het restaurant op de begane grond serveert een Amerikaans ontbijtbuffet en lunch en diner met zowel Aziatische als internationale gerechten.

Uw verblijf: 2 nachten

Gite Nam Hien Homestay

Mr. Năm Hiền's huis is gelegen in het hart van Cho de Lách, in de Bến Tre provincie die bekend staat om zijn fruit boomgaarden en bonsai planten. Het charmante huisje is verdeeld in twee delen met ieder een andere stijl van Mekong architectuur. Het eerste huisje beschikt over twee slaapkamers een toilet en een verwarmde douche.

Uw verblijf: 2 nachten

Lavender Boutique Hotel

Deze accommodatie is gelegen in het hart van Ho Chi Minh City, net achter de bekende Ben Thanh Market (ook wel bekend als Saigon Market). Cultuur, restaurants, kantoorgebouwen, consulaten, winkelcentra, toeristenwinkels en bars; het ligt hier allemaal bij elkaar! De accommodatie bestaat uit luxe ingerichte kamers in te delen in vier categorieën: Deluxe, Premier, Executive en Suites. Het restaurant op de begane grond serveert een Amerikaans ontbijtbuffet en lunch en diner met zowel Aziatische als internationale gerechten.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is ook de meest sfeervolle en verleidelijke stad van het land, met haar brede boulevards en oude pagodes - een deftige mix van Franse kolonialisme en Aziatische gratie en traditie. Geniet van een wandeling rond de levendige oude wijk met zijn smalle straatjes en bezoek op zaterdagen en zondagen de Hanoi Night Market. Andere plaatsen om te bezoeken zijn de Imperial Citadel van Thang Long, het Perfume Pagoda Tempel complex en het Hanoi Opera House gelegen in het hart van de Franse wijk.

Ninh Binh

Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze relaxte stad is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het opmerkelijk schilderachtige omringende landschap. Het hoogtepunt van het gebied is ongetwijfeld het Trang An Scenic Complex, een UNESCO World Heritage Site met weelderige groene rijstvelden, het typisch Vietnamese kalkstenen landschap en een aantal indrukwekkende grotten. Andere populaire nabijgelegen bezienswaardigheden zijn de grootste pagode van de natie en het buitengewone uitzicht vanaf de top van Mount Hang Mua.

Hue

De voormalige hoofdstad is het culturele en religieuse centrum van Vietnam en behaalde de werelderfgoed lijst van Unesco in 1993. De stad dankt zijn charme voor een deel aan haar ligging aan de Perfume rivier, maar belangrijker nog, aan de vele oude tempels en paleizen, de overblijfselen van de laatst overgebleven Vietnamese; Nguyen dynastie. De 19e eeuwse Hue Citadel (ook wel bekend als de Keizerlijke Stad) is erg indrukwekkend. Daarnaast zijn er verspreid langs de oever van de rivier talloze andere heiligdommen en stupa’s, waaronder de Thien Mu pagode met zijn achthoekige toren. Daarnaast kunt u ook buitengewoon goed eten in één van de vele restaurantjes in de stad.

Hoi An

Hoi An aan de kust in centraal Vietnam, is betoverend. Hoi An de eens zo bruisende havenstad heeft een kleurrijke mix van Frans, Chinees en Japans geïnspireerde architectuur. Gekenmerkt door haar vele grachten, bruggen en tempels. Een fijne bijkomstigheid is dat er zijn geen auto’s zijn toegestaan ​​in de belangrijkste straten. De waterkant is zeer levendig met boutique hotels, restaurants en ambachtelijke winkels. Breng ook een bezoek aan de ruïnes van My Son Sanctuary, een oud hindoe tempel complex.

Quang Nam Province

Sandwiched between densely forested terrain and the glistening blue sea is the central Vietnamese province of Quang Nam Province. An electric mix of eras and styles, travellers to this diverse destination can explore its bustling cities, admire the ornate architecture, visit charming temples, sunbathe on its golden shores, and sample the famed Quang noodle. Home to two awe-inspiring UNESCO World Heritage Sites, history enthusiasts and the culturally curious can visit the historically charming Hoi An old town, recognised for its exceptionally well-preserved examples of traditional Southeast Asian buildings; and the sacred My Son, a fascinating complex of partially ruined Hindu temples constructed between the 4th and 14th centuries. Must-see attractions include the Japanese Covered Bridge, Old House of Tan Ky, Terracotta Park, Thac Grang and the Marble Mountains.

Da Lat

Da Lat, dat wordt beschouwd als een van de favoriete huwelijksreisbestemmingen onder de Vietnamezen, is een charmante stad met een uitgesproken Frans karakter, weggegeven door bijvoorbeeld de Eiffeltorenvormige radiomast en Boheemse inwoners die graag baret spelen. Het omliggende landschap is bezaaid met meren, watervallen, groene bossen en tuinen. Het is pittoresk en romantisch, met een beetje 'eigenzinnigheid' erin gegooid. Hang Nga Crazy House is een must-see: Dit privé-huis kan nauwelijks worden gedefinieerd met zijn surrealistische ontwerp, gebeeldhouwde kamers, dunne bruggen en een doolhof van tunnels. Truc Lam Pagoda, met zijn heuvelachtige ligging en prachtige tuin, is een actief klooster dat mogelijkheden tot meditatie biedt, en op 15 minuten lopen vindt u het Tuyen Lam-meer, waar u kunt genieten van een kopje koffie of een boottocht.

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (voorheen Saigon) barst van de energie. Hoogtepunten zijn onder andere de bruisende Ben Thanh markt en de Nha Hang Ngon markt, waar u kunt proeven van traditioneel 'street food' uit één van de vele eetstalletjes geserveerd in een lommerrijke tuin. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn de Notre-Dame basiliek, de Jade Emperor Pagoda, het War Remnants museum, en de Khanh Van Nam Vien Pagoda.

In de stad is een duidelijke mix van zowel Amerikaanse als Chinese invloeden te vinden. Het is een modern ontwikkelde stad, zonder de Vietnamese trekken te verliezen. Moderne wolkenkrabbers afgewisseld met Chinese stijl pagodes en kraampjes en de straatverkopers die hun producten proberen te verkopen, maken Saigon tot de meest dynamische stad van Vietnam.

Mekong River Delta

De Mekong Delta in het zuiden van Vietnam bestaat uit een 60.000 km lang netwerk van verbonden waterwegen die zich uitstrekt over drie Vietnamese provincies. Deze weelderige, tropische delta wordt gedomineerd door de machtigste rivier van Zuidoost-Azië, de Mekong. Het verkennen van deze rivieren en hun talrijke zijrivieren is natuurlijk ideaal per boot. Het gebied zit vol met kleine ambachtelijke dorpjes, Khmer pagodes, prachtige mangroves, schilderachtige boomgaarden en een aantal opmerkelijke drijvende markten.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!