Namibië reis | Self drive fascinerend Zuid-Namibië

  boutique

  

18-daagse reis naar Namibië

€ 

Vanaf 6.450,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

18-daagse self drive fascinerend Zuid-Namibië

Het zuiden van Namibië herbergt prachtige plekken, waar menig hart sneller van gaat kloppen! De natuur is er verbluffend en de mensen zijn er onwijs vriendelijk. De uitgestrektheid van de woestijn laat ongetwijfeld een uitwisbare indruk achter. Met behulp van uw huurauto bezoekt u verschillende bestemmingen. Zo bezoekt u onder meer de Fish River Canyon, die in het uiterste zuiden van Namibië is gelegen. U kunt hier verschillende uitzichtpunten bezoeken, die een prachtig uitzicht bieden op deze gigantische canyon. Uiteraard is een reis naar Afrika niet compleet zonder een safari! U maakt de safari in het prachtige Erindi Private Game Reserve. Hier verblijft u de laatste twee dagen van de reis, zodat de reis in stijl wordt afgesloten. In Erindi heeft u de kans om onder meer olifanten, leeuwen, neushoorns, koedoes, giraffen en nog vele andere diersoorten te spotten! Ervaar optimaal de magie van dit fotogenieke land tijdens deze bijzondere self-drive

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - Vliegreis naar Namibië - Na'an ku se Lodge
Dag 3 - De Kalahari woestijn - Kalahari Red Dunes Lodge
Dag 4 - 5 - De valleien van Fish River Canyon - Canyon Lodge Gondwana Collection Namibia
Dag 6 - 7 - Het verlaten Kolmanskop - Luderitz Nest Hotel
Dag 8 - Afgelegen verblijf in de woestijn - Kanaan Na'an ku se Desert Retreat
Dag 9 - 10 - De hoge zandduinen van Sossusvlei - Kwessi Dunes
Dag 11 - 12 - Het schiereiland Pelican Point - Pelican Point Lodge
Dag 13 - 14 - Rotstekeningen bij Twyfelfontein - Mowani Mountain Camp
Dag 15 - 16 - Op safari in Erindi - Erindi Old Traders Lodge
Dag 17 - Vertrek vanuit Namibië
Dag 18 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg zal brengen. U zult halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad arriveren. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Vliegreis naar Namibië

Na uw internationale vlucht vanuit Johannesburg komt u aan het begin van de middag aan in de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Een relatief kleine stad in het midden van het land, die is ontstaan rondom een nederzetting met waterbronnen op de top van een heuvel. Het is een stad waar een relaxte sfeer hangt en waar de Duitse invloeden nog ruim aanwezig zijn. Op het vliegveld wordt u welkom geheten door onze representant in Namibië, die het reisprogramma met u door zal nemen. U krijgt een huurauto mee die de komende weken tot uw beschikking staat. 

U verblijft bij de bijzondere Na'an Ku Se Lodge. U kunt hier genieten van allerlei verschillende faciliteiten, zodat u heerlijk kunt bijkomen van de lange vlucht. U zou bij de Na'an ku Se Lodge deel kunnen nemen aan verschillende eco-vriendelijke activiteiten. Zo kunt u onder andere meemaken hoe een aantal carnivoren, zoals wild dogs en cheeta's worden gevoed. Het betreffen dieren die niet meer in het wild zouden kunnen overleven, omdat ze teveel gewend zijn geraakt aan menselijk contact. Desondanks leven de dieren in een gigantisch beschermd reservaat. Het betekent bovendien dat u niet op de foto kunt met de dieren of dat u ze kunt aaien. Het draait puur om het in leven houden van bepaalde, bijna zeldzame diersoorten. Daarnaast gaan alle opbrengsten van de lodge naar de ondersteunde goede doelen, waaronder het cheeta project. Tijdens uw verblijf kunt u meer te weten komen over deze projecten en de doelen daarvan.
 

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Windhoek (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Huurauto Toyota Fortuner 4x4 automaat of vergelijkbaar

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - De Kalahari woestijn

Uw rondreis door Namibië gaat vandaag echt van start. Op eigen gelegenheid rijdt u zuidwaarts richting de Kalahari. De Kalahari woestijn bestrijkt een groot gebied van Zuid Afrika, Namibie en Botswana. Het deel dat Namibie beslaat bevat voor een deel de "succulant Karoo" Een gebied van vetplanten, yuccas en cactusachtigen waarvan er in het gebied wel 5000 verschillende soorten van zijn geteld. Het gebied is ook bekend van de rode zandduinen en zogenaamde Inselbergen (geisoleerde bergen) met hun eigen microklimaat. U verblijft in een bijzondere accommodatie midden in de woestijn.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 4 - 5 - De valleien van Fish River Canyon

De reis gaat door verder naar het zuiden. Na de Grand Canyon in Amerika is de Fish River Canyon de langste canyon ter wereld. Waarschijnlijk zo'n 500 miljoen jaar oud en door erosie in de tijd steeds dieper uitgeslepen. De canyon is ongeveer 160 kilometer lang.In deze canyon kunt u genieten van verschillende uitzichtpunten. U verblijft bij de bijzondere Canyon Lodge, welke in een schitterende omgeving is gelegen. Vanuit uw kamer kunt u volop genieten van het verbluffende uitzicht!

Tijdens uw verblijf heeft u optioneel de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids wandelingen te maken door dit fascinerende gebied. Ook kunt u een bijzondere zonsondergang drive maken.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 6 - 7 - Het verlaten Kolmanskop

Na uw verblijf in de Fish River Canyon, reist u door naar kust; naar het stadje Lüderitz om precies te zien. Dit is een stad gelegen aan een baai aan de zuidwestkust van Namibië. Deze opvallende stad vormde de eerste Duitse nederzetting in Duits-Zuidwest-Afrika en werd in de Duitse koloniale tijd gesticht in de Namibwoestijn. De stad heeft vandaag de dag nog altijd een Duits karakter. Bij de baai zijn er vele pinguïns, robben, bruinvissen en dolfijnen maar ook walvissen. 

We raden u aan ook het nabijgelegen Kolmanskop te bezoeken. Dit biedt werkelijk een surrealistische beleving. Een spookdorpje middenin de woestijn. In een ver verleden werden hier diamanten gevonden. Na verloop van tijd raakte het dorp vervallen omdat de mijnwerkers meer richting kust trokken en viel het verlaten dorp ten prooi aan het woestijnzand en worden de gebouwen dan ook langzaam gevuld. Dit levert echter wel prachtige beelden op.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8 - Afgelegen verblijf in de woestijn

U vervolgt uw weg terug richting het noorden. U reist via de Tiras Mountains. Dit is de plek waar uw volgende accommodatie is gelegen: Kanaan Na'an Ku Se. Deze bijzondere lodge is in 'the middle of nowhere' gelegen en biedt zodoende een prachtige ervaring. De uitzichten zijn werkelijk fenomenaal. U verblijft in een tented camp, voorzien van alle noodzakelijke luxe. Geniet hier onder meer van een heerlijk diner en een prachtige sterrenhemel!

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 9 - 10 - De hoge zandduinen van Sossusvlei

U reist naar de wereldberoemde Sossusvlei. Ongetwijfeld heeft u wel eens foto's gezien van oranjerode zandduinen met een messcherpe rand op de top. Deze zandduinen gaat u vandaag zien als u in de richting van Sossusvlei rijdt. Tot ruim 300 meter hoog steken ze boven het landschap uit met her en der dode boomstronken in Death Valley. Duin 45 is een van de bekendste duinen. Na een flinke klim naar de top van de duinen wordt u getrakteerd op een adembenemend uitzicht, vooral in de ochtend als de zon opkomt of tijdens magnifieke zonsondergangen. U zult dit onder begeleiding van een gids gaan beleven! Doordat de zon zich gedurende de dag verplaatst en slechts één kant van de duinen de zon te zien krijgt ontstaan op de duinen messcherpe afscheidingen van de twee zijden van de duin. Door de wind die door de duinen waait zijn uw voetstappen na een uurtje alweer uitgewist.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van volpension incl. activiteiten

Dag 11 - 12 - Het schiereiland Pelican Point

U rijdt verder naar een bijzondere locatie, Pelican Point Lodge. U verblijft compleet afgelegen op een schiereiland van Walvis Bay. In de omgeving zijn vele activiteiten te doen zoals het bezoeken van Walvis Bay, hier vindt u speelse zeehonden, zwermen van zingende meeuwen en nieuwsgierige jakhalzen. Ook kunt u een wandeling maken naar de oude en roestige Jetty die op 800 meter van de Lodge ligt. 's Avonds geniet u van een driegangendiner in het restaurant met goede Zuid-Afrikaanse wijnen.

Daarnaast biedt de lodge enkele geplande dagelijkse activiteiten aan. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan dolphin cruise, waarbij u de kans heeft om deze speelse dieren uit het water te zien springen.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van volpension incl. activiteiten

Dag 13 - 14 - Rotstekeningen bij Twyfelfontein

Op weg naar Damaraland komt u in het gebied waar de San Bushmen stam leefde. Zij communiceerde met elkaar middels rotstekeningen, die nog steeds te zien zijn. Sommige zijn al duizenden jaren oud. Optioneel kunt samen met een lokale gids de rotstekeningen gaan bekijken. U ziet dan tekeningen van olifanten, giraffen en mensen. U leert tijdens de excursie het verhaal achter bepaalde tekeningen kennen. U kunt in het onherbergzame landschap tevens de woestijnolifanten tegenkomen. Een zeer bijzondere en vooral zeldzame ervaring! U kunt daarnaast nog een bezoek brengen aan het petrified forest. Hier ziet u wel 250 miljoen jaar oude boomstammen die versteend zijn, maar nog steeds te herkennen zijn als zijnde een boomstam. Onderzoek heeft uitgewezen dat de bomen hier niet vandaan komen.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 15 - 16 - Op safari in Erindi

U rijdt langzaam terug richting Windhoek. Maar voordat u in Windhoek aankomt, verblijft u eerst nog twee nachten in het bijzondere Erindi Private Game Reserve. U verblijft in een mooie accommodatie, waarbij u uitzicht heeft op de waterdrinkplaats, waar zo nu en dan olifanten komen drinken. Een geweldige plek om te verblijven! In het park zou u bijvoorbeeld ook een game drive of bush walk kunnen doen. Tijdens deze game drive kunt u onder andere olifanten, leeuwen en giraffen tegenkomen. 

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van volpension incl. safari activiteiten

Dag 17 - Vertrek vanuit Namibië

Uw prachtige rondreis door Namibië tot een einde. U rijdt terug naar Windhoek, waar u de huurauto inlevert op het internationale vliegveld van Windhoek. Hier stapt u weer in het vliegtuig naar huis. U vliegt via Johannesburg terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend zult aankomen.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Windhoek - Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 18 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.450,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk) inclusief bagage, luchthavenbelasting, brandstof- en veiligheidstoeslagen
• Overnachtingen in goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• In Namibië huurauto Toyota Fortuner 4x4 Automaat of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, extra bestuurder, belastingen en afkoop eigen risico
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-
• Meet & Greet bij aankomst
• Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag in Namibië

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype/cabine (indien beschikbaar)
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw self drive naar het zuiden van Namibië

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Na'an ku se Lodge

Een luxe verblijf te midden van de prachtige Afrikaanse savanne.

Gelegen op slechts dertig minuten van de internationale luchthaven van Windhoek en genesteld in de prachtige Afrikaanse bush, is deze lodge perfect gelegen om uw reis naar Namibië te beginnen of te eindigen. Met een scala aan leuke activiteiten beschikbaar, waaronder Carnivore Feeding Tours en Cheetahs Up Close zult u hier zeker van uw Afrikaanse vakantie genieten.

Het is de enige lodge die als goededoelenproject wordt gerund in Namibië. Na'an ku sê Lodge is vervaardigd uit ecologisch verantwoord materiaal met gebruik van materialen die op gaan in de prachtige omgeving. Er zijn zes luxe, individuele chalets en een rustig eetgedeelte met een prachtig uitzicht, bar en een zwembad. Er zijn ook vijf prachtig ingerichte vakantiehuisjes te huur. De lodge biedt ook een adembenemend decor voor bruiloften en conferenties. De lodge is een non-profit eco-toeristische bestemming, waarbij alle winst meteen wordt gebruikt ter ondersteuning van de projecten die door de lodge worden gerund.

Uw verblijf: 1 nacht

Kalahari Red Dunes Lodge

Kalhari Red Dunes Lodge, een lodge ontworpen met veel passie voor detail, is gelegen in het indrukwekkende Kalahari landschap gekenmerkt door rode zandduinen en kameeldoornbomen. Het hoofdgebouw, bestaande uit receptie, lobby, restaurant en bar, een zwembad en schaduwrijk terras is gelegen in een droog meer (vlei). Een 120 meter lange promenade verbindt het hoofdgebouw met de chalets, die zijn gelegen rond de 'vlei, waar vaak dieren kunnen worden waargenomen. Elk chalet heeft een rieten dak, canvas en stenen deel, evenals een eigen terras. Tijdens de Nature / Game drives en wandelingen in de natuur kunnen de gasten de adembenemende schoonheid van de Kalahari ervaren met rode duinen en een grote verscheidenheid aan wild.

Ervaar de uitgestrektheid van de Afrikaanse savanne op de optionele 2-daagse Trans Kalahari Walk. Deze begeleide wandeling voert door de woestijn-achtige decors en de habitat van giraffen, zebra's en antilopen en biedt een overnachting in een luxe tentenkamp in de duinen.

Uw verblijf: 1 nacht

Canyon Lodge Gondwana Collection Namibia

Canyon Lodge in Gondwana Canyon Park ligt op slechts 20 km afstand van de Fish River Canyon. 25 natuurstenen chalets met airconditioning, een eigen badkamer en rieten daken, nestelen tussen de enorme granieten rotsblokken en brengen een gevoel van leven in de schoot van de natuur.

Geniet van heerlijke maaltijden in het restaurant, waar u zich dankzij de smaakvolle inrichting weer even waant in de pionierstijd van de landbouw Lees een boek op uw gemak op het terras in de schaduw van bomen of ontspan in het zwembad met uitzicht over de Fish River Canyon.

Uw verblijf: 2 nachten

Luderitz Nest Hotel

Het Lüderitz Nest Hotel ligt direct aan het strand van de Atlantische Oceaan. Via een trap kunt het strand bereiken en over de wandelpier lopen.

De 70 luxe en-suite kamers met zeezicht beschikken over airco, TV, radio en telefoon. Het hotel heeft een zwembad, bar, sauna, solarium en een restaurant met als specialiteit uitstekende visgerechten.

Uw verblijf: 2 nachten

Kanaan Na'an ku se Desert Retreat

Dit betoverende reservaat grenst aan het Namib Naukluft-park met zijn adembenemende fotogenieke duinengordel in het westen en het Tiras-gebergte in het oosten. Kanaan Na'an ku sê Desert Retreat ligt op 45 000 ha ongerepte natuur. Contrasterende landschappen zijn eindeloos, met golvende zandduinen gloeiend in het magische licht van zonsopgang en zonsondergang. Verblijf in een van de exclusieve luxe canvastenten met eigen badkamer, gebouwd op houten terrassen met uitzicht op een zeer opvallend en contrastrijk landschap. Geniet van gastronomische maaltijden en verfrissende drankjes in de nieuwe eetruimte en dagdroom in de schaduw van de veranda met uitzicht op de pittoreske vallei beneden.

Kanaan is ideaal voor natuurliefhebbers, fotografen, geologen, wandelaars of voor iedereen die er even tussenuit wil. In de handen van het Na'an ku sê-team richt de Kanaan Na'an ku sê Desert Retreat zich op het herstel van het land om een ​​ander doel te dienen dan het fotografenparadijs - instandhouding en bescherming van de natuur en milieu.

Uw verblijf: 1 nacht

Kwessi Dunes

Kwessie Dunes is een gloednieuwe accommodatie nabij de wereldberoemde Sossusvlei. Bij Kwessi Dune Lodge treft u 12 koele en comfortabele chalets (en voorzien van airconditioning), allemaal met canvas muren en rieten daken. Elke slaapkamer heeft een aparte 'star gazer'-kamer, volledig open voor de lucht, en de perfecte plek om de hemelse sterrenshow te bekijken. Vanuit de kamer, het hoofdgedeelte en het zwembad geniet u een schitterend uitzicht op de uitgestrekte woestijn. In de omgeving kunt u deelnemen aan activiteiten als quad biken en mooie natuurritten. Ook kunt u wandelen, ballonvaren, helikoptervluchten maken, paardrijden en natuurlijk de Sossusvlei bezoeken.

Uw verblijf: 2 nachten

Pelican Point Lodge

Pelican Point Lodge is gelegen op een uniek stuk land, het schiereiland van Pelican Point in Walvis Bay. Met de ongerepte stranden van de Atlantische Oceaan aan de ene kant en de lagune van Walvisbaai aan de andere kant, biedt Pelican Point Lodge u een unieke ervaring. Vanaf uw eigen dek, ziet u de capriolen van honderden zeehonden die surfen op de golven van de zee, of gewoon genieten in de zon. U hoort de kenmerkende roep van de jakhals die dichtbij de lodge zwerven. Wees getuige van spectaculaire zwermen Damara-sterns, aalscholvers en flamingo's die vliegen of in de rustige wateren van de lagune vertoeven.

Uw verblijf: 2 nachten

Mowani Mountain Camp

Mowani Mountain Camp biedt een luxe tenten accommodatie met een prachtig uitzicht op de woestijn. Vanuit de privé badkamer, welke buiten is geplaatst, en uw eigen privé terras, kunt u genieten van de uitzichten op Damaraland en nabij gelegen Twyfelfontein. Deze plek staat bekend om z’n rotstekeningen van de San, welke stam ook wel bekend staat als de bosjesmannen. Verder heeft u in dit gebied ook de kans om een echte woestijn olifant tegen te komen. Deze dieren hebben zich helemaal aangepast aan het klimaat in dit gebied.  

De lokale natuurbescherming zorgt ervoor dat het leefgebied van onder andere de woestijn olifant, maar ook van de zwarte neushoorn, beschermt blijft. Bij Mowani staat alles in het teken van duurzaamheid en de lokale gemeenschap. Zo zijn de gidsen afkomstig uit deze lokale gemeenschap en zij voeren dagelijks game drives uit om op zoek te gaan naar zebra’s, kudu’s, springbokken, klipspringers en als u echt onwijs veel geluk heeft misschien zelfs wel een luipaard! Naast het maken van game drives heeft u hier de mogelijkheid om een ballonvaart te maken boven de Aba-Huab vallei, kunt u genieten van een champagne ontbijt en uiteraard kunt u maaltijden nuttigen midden in de schemerige woestijn onder de Mopani-bomen.  

Uw verblijf: 2 nachten

Erindi Old Traders Lodge

Erindi Game Reserve is een juweel in het hart van het wilde Namibische landschap. Het reservaat van 70.000 hectare ligt 40 kilometer ten oosten van de stad Omaruru.
Old Traders Lodge biedt de accommodatie op het Erindi Private Game Reserve. Deze indrukwekkende lodge bestaat uit een grote eetzaal met uitzichtplatform en 35 goed ingerichte suites die allemaal uitkijken over de drinkplaats. De ruime suites zijn voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed (of twee losse bedden), luchtig beddengoed en warme dekens, air-conditioning, en-suite badkamer met bad en douche, een kluisje, satelliet-tv, haardroger, koelkast en waterkoker.
Erindi valt binnen de Nama Karoo biotoop en is droog tot semi-droge. Het wordt gekenmerkt door lage dwergstruiken afgewisseld met graslanden.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Gauteng

Gauteng is de kleinste provincie van Zuid-Afrika, maar wel het commerciële en administratieve hart van het land en zelfs van heel zuidelijk Afrika.

De naam Gauteng is de Sotho-naam voor 'Plaats van het Goud'. In deze provincie werd namelijk in 1886 een enorme goudader ontdekt en werd het goud al snel de basis van de nationale economie. Tijdens het delven stuitte men op nog meer rijkdom in de grond, zoals diamanten en steenkool.

Maar Gauteng is meer dan alleen maar stad, geld en politiek. Zo zijn de Sterkfontein Caves tot Werelderfgoed verklaard toen hier botten van maar liefst 3,5 miljoen jaar oud zijn gevonden. Deze plek wordt ook wel de Cradle of Humankind genoemd.

Africa

Vast, wild and unpredictable, Africa has always had a rugged mystique, enticing travellers to its tropical jungles, game-rich savannah lands, exquisite beaches and undulating deserts. For many years the continent was ravaged by war and unrest – between indigenous people and colonial powers, as well as internal factions – and there are still certain parts of Africa that are considered no-go zones, but many previously hostile regions have settled into peace and opened up to tourism, providing a brand new set of adventures for the intrepid tourist. From the beaches of Cape Town to the historical ruins of Great Zimbabwe, and the plains of the Serengeti to the coral gardens of the Egyptian coast, Africa offers some of the most striking scenic, natural and cultural attractions in the world.

Greater Windhoek

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, is omringd door prachtige bergen, vruchtbare landerijen, lodges en luxe guest farms. Het landschap van het Greater Windhoek-gebied rondom deze bruisende stad wordt gekenmerkt door uitgestrekte valleien, dikke struiken, rotsachtige heuvels en een gouden savanne. Bezoekers kunnen genieten van de vele vogels, en grote hoeveelheden andere wilde dieren in het noorden bekijken. Bezoek ook zeker het meer droge oostelijke deel met zijn olijf- en aardappelplantages; verken de glooiende heuvels van het Khomas Hochland-gebergte in het westen van de Greater Windhoek en geniet van de epische uitzichten langs een aantal schilderachtige passen die leiden naar het hoogplateau, waaronder de Bosua Pass, Gamsberg Pass en Spreetshoogte Pass.

Central Namibia

De centrale Namibische hooglanden zijn veel koeler en minder extreem dan de droge laaglanden die deel uitmaken van de meerderheid van het land. Dit is een uitermate geschikt gebied voor veeteelt, en meer recent ook het fokken van groot en klein wild.

Kalahari Namibië

De Kalahari is een uitzonderlijk mooie 'Living Desert'. Deze machtige woestijn beslaat grote delen van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Het is ook één van de laatste gebieden waar de San-Bushmen leven. De Kalahari in Namibië bestaat veelal uit rood zand bedekt met dun gouden gras en bezaaid met acaciabomen. Ook kunnen er veel dieren worden gespot, die zich hebben aangepast aan de leefomstandigheden van de Kalahari. Er is een kans op het zien van gemsbok, impala's, jakhalzen en cheeta's.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon of Visriviercanyon (Afrikaans: Visrivier Canyon of Visrivier Afgronde, Duits: Fischfluss Canyon) in Namibië is de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep.

De canyon ligt aan de benedenloop van de Visrivier. Deze rivier vervoert niet het hele jaar door water en is niet bevaarbaar. Het water is oranjekleurig. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Daarna mondt de rivier uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika.

Southern Namibia

Het zuiden van Namibië is een hard maar mooi gebied. Van de Orange River tot de Central Namibian highlands en tussen twee woestijnen wordt Zuid Namibië belichaamd door uitgestrekte, langzaam veranderende landschappen.

Luderitz

Lüderitz is een stad aan een baai op de zuidwestkust van Namibië. Deze merkwaardige stad is de eerste Duitse nederzetting in Duits-Zuidwest-Afrika die tijdens de Duitse koloniale tijd werd gesticht in de Namibwoestijn, een streek die een puur woestijnklimaat heeft. De stichter was de koopman Adolf Lüderitz uit Bremen, die de baai in 1883 kocht en er een handelspost inrichtte. De baai heette destijds nog Angra Pequena. In de koloniale tijd werd een van de eilandjes voor de kust van de stad door de Duitsers in gebruik genomen als gevangeniseiland.

De stad draagt nog steeds een Duits karakter, onder meer door de grote kerk met spitse toren en de Duitstalige straatnamen. Fossiel water in een aquifer houdt de stad in leven maar de levensduur daarvan is afzienbaar. Zo dor en levenloos als het land rond de stad lijkt, zo uitbundig is het leven in de koude Atlantische Oceaan. De zee wordt daar sterk afgekoeld door de Benguelastroom, die vanuit Antarctica langs de westkust loopt tot aan de kust van Angola. Het wemelt er van de pinguïns, robben, bruinvissen, dolfijnen en walvissen die allemaal leven van de vis en andere zeebewoners. Ook zeevogels zijn er talrijk, zoals Hartlaubs meeuwen, jan-van-genten, aalscholvers en een aantal sterns.

Nadat een spoorwegarbeider in 1907 toevallig enkele diamanten in het zand vond, brak er in de nabijheid van Lüderitz een ware diamantkoorts los. Kolmanskop is een nederzetting die speciaal gebouwd werd voor het personeel van de diamantfirma. De Eerste Wereldoorlog en de plotse daling van de diamanthandel leidde echter tot het verval van de nederzetting. De achtergelaten huizen werden door de duinen ingepalmd en de spookstad is nu een toeristische bestemming vanuit Lüderitz.

Het gebied ten zuiden van de stad is het 'Sperrgebiet', een streek waar niemand mag komen omdat er veel diamant gevonden wordt. De stad kent ook verscheidene diamantvissers, die onder licentie van De Beers op de oceaanbodem naar diamant mogen vissen.

Het overtollige water van de afvalwaterverwerking van de stad stroomt als een klein riviertje de woestijn in. Langs dit kunstmatige en enigszins bedenkelijke riviertje zijn veel antilopen (gemsbok bijvoorbeeld) waar te nemen. Het stroompje eindigt in een zoutmeertje met honderden flamingo's.

Namib

De Namibwoestijn of kortweg Namib wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 200 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 2000 kilometer, vanaf Angola in het noorden tot de Oranjerivier in het zuiden. Echter, wanneer er over de Namib wordt gesproken, wordt doorgaan de zandzee bedoeld die zich uitstrekt tussen Lüderitz en Swakopmund. Deze zandzee is in 2013 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Namib-woestijn is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park dat het grootste wildpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

Tiras Mountains

Gelegen in het zuidwesten van Namibië, aan de rand van de wereldberoemde Namib-woestijn, vormen de Tiras-bergen de perfecte achtergrond voor bezoekers die zich wagen aan dit wonderlandschap van rode graniet en zich onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van deze regio. Namibische landschappen staan synoniem voor rust, sereniteit en eindeloze open ruimtes en het prachtige Tiras-gebergte omhult deze stille charme. Natuurliefhebbers komen hier voor een off-the-beaten-track ervaring in een van de mooiste gebieden van Namibië.

Bezoekers kunnen genieten van spannende 4X4 berg- en duintochten, natuurwandelingen, wild en vogels kijken, evenals excursies door kuifboombossen en naar oude rotsschilderingen op granieten rotsen. Bezoekers kunnen ontspannen in een van de luxe boerderijlodges na een geweldige dag vol activiteiten, of dichtbij de natuur komen tijdens het kamperen in deze prachtige woestijnwildernis.

NamibRand Nature Reserve

De Namib Randreserve beslaat een oppervlakte van 172.200 hectare, omvat vier verschillende ecosystemen en is een van de grootste particuliere wildparken in zuiderlijk Afrika. Hier vindt u een mix van duinen, bergen, rotsen, zandplaten en grintvlaktes. De reserve is opgericht om de unieke omgeving en flora en fauna van de zuidwestelijke Namib-woestijn te behouden. Het biedt leefgebieden voor een diversiteit aan zoogdieren - waaronder hyena's, jakhalzen, vossen, antilopen en verschillende wilde katten - evenals een overvloed aan vogelsoorten, reptielen, insecten, kikkers en flora. Bezoekers kunnen de mysterieuze 'sprookjescirkels' ontdekken, die het landschap afbeelden en sundowners drinken terwijl de zon ondergaat over dit ongerepte oude landschap. Het is uitgeroepen tot het eerste internationale 'donkere lucht'reservaat van Afrika en het is een van de minst lichtverontreinigde gebieden ter wereld, dus mis deze uitstekende kans om sterren te kijken niet.

Walvis Bay

Walvis Bay ('Walvis Bay') is een bloeiende stad en de belangrijkste haven van Namibië, Daarnaast is het één van 's lands meest populaire toeristische bestemmingen, bekend om zijn natuurlijke lagune, opvallende oranje zandduinen en de vele buitenactiviteiten, zoals vissen, vogels kijken, zeilen, sandboarden, zwemmen, surfen en golfen. Net buiten de stad lige Dune 7, een van de grootste zandduinen in de wereld en biedt een fantastisch uitzicht vanaf de top.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van de vallei waarin deze bron ligt, in de bergen van Damaraland in Namibië. Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar dan gedacht. De bron geeft soms wel en soms geen water. De mensen twijfelde telkens weer of er nu wel of geen water zou zijn. Vandaar dat de bron de naam Twyfelfontein kreeg.

Internationale bekendheid dankt de vallei aan de talloze rotstekeningen en graveringen die op de rotsen terug te vinden zijn. De tekeningen komen van de hand van San-mensen en zijn soms duizenden jaren oud. Zeker 2.500 inscripties en enkele duizenden tekeningen telt het totaal aan rotsblokken in de ouderdom van 300 voor Christus tot de 19e eeuw. De meeste graveringen laten dieren zien zoals gemsbokken, leeuwen, olifanten en bokken. Sommige laten sporen zien en geometrische figuren, waarvan gedacht wordt dat deze verwijzen naar drinkwaterplaatsen.

Damaraland

Geniet van de prachtige landschappen van Damaraland. Enorm, ongetemd en ruig, Damaraland is een uitzonderlijk schilderachtig landschap van open vlaktes en spectaculaire rotsformaties. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Spitzkoppe, de Brandberg, Twyfelfontein, Vingerklip en het Petrified Forest. Daarnaast komen in dit gigantische gebied onder meer woestijnolifanten voor, die zich volledig hebben aangepast aan de leefomstandigheden van dit ruige landschap.

Erindi Game Reserve

Located southeast of Omaruru, the Erindi Game Reserve is a spectacularly scenic protected reserve in northwestern Namibia. ‘Erindi’, meaning the place of water boasts incredible lush scenery. Stretching over 79000 hectares, this natural wonderland features comfortable accommodation options and magnificent landscapes encompassing grasslands, savannah, and rugged mountains inhabited by an abundance of diverse wildlife. This idyllic retreat is also known for its ecotourism, rich cultural heritage, and community involvement. Visitors can look forward to cultural village tours, San rock art, guided bush walks and thrilling game drives to view elephants, giraffes, rhino, lion, hyena, zebra, kudu, wildebeest and many other animals. Don’t miss the opportunity to jump on a night drive to catch a glimpse of the nocturnal species that thrive in the dark wilderness.

Erongo Mountains

Het Erongo-gebergte, gunstig gelegen op slechts een paar uur rijden van Windhoek, strekt zich uit over de vlaktes tussen de steden Omaruru en Karibib en herbergt een opmerkelijk rijk natuurlijk erfgoed. Deze uitgestrekte ruige wildernis met zijn spectaculair mooie landschappen, prachtige grotten en rottschilderingen en zijn indrukwekkende reeks wilde diersoorten is zeker de moeite waard! De wilde dieren die hier leven zijn onder andere: neushoorn, olifant, jachtluipaard, luipaard, giraffe, gnoe, impala, blesbok, waterbok, kudu, wrattenzwijn, bergzebra, oryx, eland, springbok en meer dan 200 soorten vogels. Daarnaast is er een verscheidenheid aan avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, klimmen, game drives, paardrijd safari's en mountainbiken.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!