authentique

South Africa on Wheels

Programma

 • Dag 1 Durban

  Uhmlanga is een beroemde strandplaats waar de stranden goudgeel zijn en er een subtropisch klimaat heerst. Al sinds de jaren ’70 is dit de plek van de rich and famous en kent al sinds die tijd enorme vijfsterrenresorts. Op de O'Conner promenade kunt ontspannen aan zee, een wandeling langs het strand maken of genieten van het uitzicht op Durban View Park in het zuiden. U ziet nu ook de Umhlanga vuurtoren uit 1954 bij het Breakers Resort in het noorden.

 • Dag 2 tot en met 3 Southern Drakensberg

  De Drakensbergen is een van de mooiste berglandschappen van Zuid Afrika. De Drakensbergen zijn de ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Het pittoreske landschap biedt de ideale omstandigheden om te wandelen, paardrijden en mountainbiken. Volgens de legende hebben er ooit draken geleefd in de toegankelijke Drakensberg regio. Daar komt ook de naam van de bergketen vandaan, dat meer dan 450 kilometer uitstrekt langs de grens met Lesotho, een onafhankelijke bergstaat.

  Prachtig in het landschap is de bijna 5 km lange, steile rotswand van het "amfitheater" met de Mont-aux-Sources als hoogste punt (3282 m). De naam - "berg van de bronnen" - werd gegeven door Franse missionarissen en geeft de bron van de Tugela rivier, die hier ontspringt weer. Wandelaars staat meer dan 80 kilometer goed geprepareerde routes te wachten. Sommige paden zijn vrij gemakkelijk te bewandelen en geschikt voor gezinnen met kinderen. En de kristalheldere bergbeekjes met hun rots-zwembaden bieden vooral op warme zomerdagen, een welkome verfrissing.

 • Dag 4 tot en met 5 KwaZulu Natal South Coast

  Margate heette voorheen Inkongweni en werd in 1921 omgedoopt tot Margate door Hugh Balance, die dit stukje land gekocht had en er een potentiële toeristische bestemming in zag. Balance kon slechts 1 investeerder overtuigen maar in 1922 verspreide hij het bericht in de wereldpers over een 'mammoet' of harig monster dat vlak voor de kust door twee walvissen gedood was. De overblijfselen zouden zijn weggespoeld voordat deze onderzocht konden worden. Sindsdien staat Margate in elke atlas op de kaart. Margate is uitgegroeid tot een kleurrijke stad, de meest toeristische plaats aan de South Coast met een drukke boulevard, een aantal guesthouses en vele vakantiehuizen en appartementencomplexen, (fast-food) restaurants, winkeltjes en een bruisend nachtleven.

  Het lange hoofdstrand van Margate was het eerste strand aan de South Coast dat de Blauwe Vlag status verwierf voor haar uitstekende faciliteiten. Langs de kust zijn haaiennetten geplaatst zodat het veilig is om te zwemmen en daarnaast is de zee prima geschikt voor surfers.

 • Dag 6 tot en met 7 The Wild Coast

  Een reis door de groene heuvels van de voormalige Transkei, ook wel “Wild Coast” laat zien hoe diep de traditionele banden van de inheemse Xhosa met het leven nog steeds zijn. Nog steeds vormt de “kraal” de fundamentele sociale en economische eenheid. Zelfs al woont de meerderheid van de bewoners nog steeds in relatieve armoede, ze kunnen nog steeds rekenen op een stabiele sociale orde en een goed systeem van normen en waarden.

  Uw eindbestemming voor vandaag is het prachtige Chintsa. Hier kunt u genieten van een oase van rust in een omgeving die bestaat uit prachtige rotskusten, weelderige begroeiing, en prachtige, tropische stranden. U zit op slechts 42 kilometer van East London met een ideaal klimaat en prachtige stranden waar u kunt zwemmen en surfen. De omgeving van Chintsa leent zich uitstekend voor wandelingen en andere activiteiten zoals kanovaren, vissen, vogelspotten, fietsen, snorkelen en wildspotten. De lodge kan u helpen met het volgende: vis-excursies, fiets touren, kanoën en vogel excursies.

 • Dag 8 The Wild Coast

  Uw route voert u door Mthatha. Mthatha, de hoofdstad van het voormalige Transkei en Nelson Mandela's geboorteplaats, presenteert zich als een kleurrijk en bruisend centrum voor de regio met een zeer Afrikaanse sfeer. Geschiedenis liefhebbers kunnen wij een bezoek aan het Nelson Mandela Museum in Mthatha aanraden. Met de tentoonstelling "The Long Walk to Freedom”, documeneert het museum het leven van de vrijheidsstrijder en Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Nelson Mandela.

  Kob Inn een prima plek om te vissen of om te relaxen. Aan de overkant van de riviermond liggen een paar goede wandelpaden: langs de kust, door grasland en naar bossen. Vraag bij het hotel naar de mogelijkheden om met de veerboot over te steken.

  Andere activiteiten zijn paardrijden, quad biking en mountain biking. Vraag bij de receptie naar de verschillende mogelijkheden. Geniet vandaag van het prachtige strand. Vraag bij de receptie naar een picknickmand en ontdek de nog onontdekte Wild Coast

 • Dag 9 Eastern Cape

  Uw volgende bestemming is de Mpongo Private Game Reserve nabij East London. De route voert u langs de heuvels en kleine dorpjes van de Eastern Cape. Hier aangekomen waant u zich in een Afrikaanse sfeer in de game reserve waar u wordt omringd door natuur met vele dieren, zoals onder andere olifanten, giraffen, leeuwen, verschillende antilopen soorten en meer dan 120 soorten vogels. U valt in slaap met de geluiden van Afrika op de achtergrond.

 • Dag 10 tot en met 11 Kariega Private Game Reserve

  Uw eindbestemming nabij het Addo Elephant National Park, een prachtig park met een bijzondere historie.

  Het Addo Elephant National Park is een natuurparadijs, goed beschermd door de Zuurberg Mountains. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rond liepen neer te schieten. Dat deed hij, op elf verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Omdat de dieren het ’s nachts hadden voorzien op boerderijen in de omgeving, werd er een stevige afrastering neergezet. Jarenlang was Addo een soort dierentuin van 23 km2. Dat deed de olifanten goed en in 1998 waren ze al met z’n 265-en en moest het park worden uitgebreid. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, koedoes, eland-antilopen, neushoorns, bosbokken en hartebeesten. En met een beetje geluk ziet u hyena’s en leeuwen. Het oudste gedeelte van Addo is voornamelijk subtropisch struikgewas (Valley bushveld) met ondoordringbaar "Spekboom". Het hele park bestaat uit 5 van de 7 biomen: bos, subtropisch struikgewas, grasland, Fynbos en Nama Karoo. Door deze verschillende gebieden zijn er veel vogels waar te nemen.

 • Dag 12 Knysna

  U neemt uw motor en uitrusting in ontvangst. Na een korte uitleg en proefrondes verlaat u vandaag de provincie Oost Kaap en gaat op weg naar de West Kaap. U begeeft zich vandaag op de N2 snelweg over de Garden Route, een van de hoogtepunten van een reis door Zuid-Afrika. De Garden Route strekt zich uit van Mosselbaai in het westen, via Wilderness, Knysna en Plettenberg Bay aan de Storms River Mouth en voorbij Plettenberg Bay in het oosten en is een van de mooiste stukjes van de kust in Zuid-Afrika. Een korte uitleg, in de "Garden Route" gaat het om een Afrikaanse "tuin", die niet te vergelijken is met de keurig verzorgde en aangelegde tuin landschappen in Europa. Zo vindt u hier naast kustgebieden en weelderige regenwouden ook prachtige stranden tussen rotsen, torenhoge bergen en kleine gehuchten verspreid tussen zee en land.

 • Dag 13 Swellendam

  Uw eindbestemming van vandaag is Swellendam, de derde oudste nederzetting in Zuid-Afrika. Swellendam is bekend om de bijzondere architectuur in de Kaaps-Hollandse en Victoriaanse stijl. Bezienswaardig is het Drostdy, het oude huis van de gouverneur uit 1749, waarin nu een streekmuseum is gevestigd. De naam van het dorp komt van de gouverneur Hendrik Swellengrebel en zijn vrouw Helena ten Damme. Om controle te houden over de boeren die wegtrokken uit nederzettingen besloot de gouverneur de oversteek over De Breede River te maken en vestigde zich hier.

 • Dag 14 Hermanus

  Hermanus is schilderachtig gelegen tegen de achtergrond van een bergketen, die wordt bedekt door dichte fynbos en uitnodigt tot wandelingen. Suggesties voor wandelingen en excursies vindt u bij de Hermanus Information Office, bijvoorbeeld, over het natuurreservaat Fernkloof, dit gebied heeft 50 km aan wandelpaden met prachtige vergezichten en een overvloed aan flora en fauna. In het natuurreservaat Fernkloof vindt u vele soorten vogels en vele Protea bloemsoorten. U kunt kiezen voor gemakkelijke wandelingen of voor een uitdagende en steile klim.

 • Dag 15 tot en met 16 Stellenbosch

  Ongetwijfeld heeft u tijdens uw reis al kennis gemaakt met de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen. Vandaag ziet u waar ze vandaan komen. U rijdt naar Stellenbosch waar u naast de prachtige wijnboerderijen met haar wijnen kunt genieten van de Kaap Hollandse architectuur in dit knusse dorp.

  Stellenbosch ligt in de zogenaamde "Cape Winelands" waarmee de regio Stellenbosch, Paarl, Franschhoek betekent wordt. Deze regio heeft een aantal van de beste wijngaarden in Zuid-Afrika, waarvan de wijnen nu al weer vele jaren ook populair zijn buiten de Zuid-Afrikaanse grenzen. Veel wijngaarden hebben wijnkelders, waar u meer te weten kunt komen over de productie van wijn en waarbij u de wijnen ook kunt proeven.

 • Dag 17 tot en met 18 Cape Town

  Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Cape of Good Hope National Park. U komt dan eerst voorbij het pittoreske Simons Town en daarna de pinguïns op Boulders Beach. Daarna rijdt u door naar Cape of Good Hope. U krijgt bij de ingang een routebeschrijving en u kunt het park verder ontdekken, met als hoogtepunt natuurlijk Cape of Good Hope zelf en het bord waarachter u een foto kunt maken.

  Uw reis eindigt vandaag in Kaapstad. Levendig en ontspannen is de stad Kaapstad als geen ander. De locatie van Kaapstad aan de voet van de majestueuze Tafelberg-massief, te midden van Nationale Parken welke van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid zijn en omringd door twee oceanen met prachtige, uitgestrekte stranden inspireren talloze bezoekers per jaar. De interessante 350-jaar oude geschiedenis van Kaapstad, de verscheidenheid aan historische en moderne gebouwen, de multiculturele flair, het maritieme karakter van de stad, de ontspannen levensstijl van de inwoners en het bruisende Victoria & Alfred Waterfront dragen bij aan de bijzondere aantrekkingskracht van de stad.

 • Dag 19 Vertrek

  Uw bijzondere reis per auto en per motor is tot een einde gekomen. Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht. Hiervandaan vertrekt uw vlucht terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Accomodaties

 • Zeranka Lodge

  Zeranka is een Luxury Guest Lodge in een afgelegen, tropische tuin met directe toegang tot de witte zandstranden en warme wateren van de Indische Oceaan. De lodge is winnaar van de B&B sure / Kwababa Award en heeft een 4-sterren registratie bij de Tourism Grading Council van Zuid-Afrika.

  De Lodge heeft een prachtige inheemse aangelegde tuinen met een groot zwembad en barbecuefaciliteiten voor alle gasten. Zeranka ligt op slechts 30 meter van de rustige stranden van La Lucia, die te bereiken zijn via een poort op het terrein van de lodge. 's Avonds kunnen gasten in bed luisteren naar de rustgevende golven van de Indische Oceaan.

  Bij de Zeranka Lodge komt u terecht in een oase van rust met een zeer enthousiaste gastvrouw, die u van veel tips kan voorzien om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. 

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
  Aantal kamers: 1x Double Room
 • Cedar Garden Bed & Breakfast

  Cedar Garden B&B is een gezellig huis in Underberg in het zuidelijke gedeelte van de Drakensbergen, op slechts 2 ½ uur rijden van Durban. U vindt hier een oase van rust, weg van de drukte van de grote steden. Ongeacht het seizoen is Cedar Garden B&B altijd een bezoek waard: vanaf hier kunt u veel ontdekken, bijvoorbeeld de beroemde Sani Pass of de omringende natuurgebieden. Restaurants bevinden zich op loopafstand. De ruime kamers zijn vriendelijk en sommige hebben een eigen toegang tot de tuin, waar u kunt ontspannen.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
  Aantal kamers: 1x Longford
 • Wailana Beach Lodge

  Wailana is een luxe gastenverblijf met een prachtig uitzicht op de oceaan, 200 meter van het strand en de branding. Het ideale weekendje weg of uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Deze lodge biedt een keuze uit vijf unieke slaapkamers, allemaal met eigen faciliteiten, grote comfortabele bedden en een eigen zonnedek. Ontspan rond het zwembad of op het zonnedek in een subtropische tuin. Beleef het wonder van het Oribi Gorge Nature Reserve of het Vernon Crookes. Vanuit de lodge kunt u excursies organiseren om te diepzeevissen of te duiken.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
  Aantal kamers: 1x Master Bedroom
 • Mbotyi River Lodge

  Aan de Wild Coast ligt de Mbotyi River Lodge, letterlijk vertaald “plaats van bonen”. Dit, vanwege het feit dat het rijke klimaat en de vruchtbare grond bijdraagt aan de groei van heerlijke bonen. Het landschap is werkelijk adembenemend. U kunt de komende dagen bijkomen van uw reis bij het zwembad of op het terras maar Mbotyi River Lodge heeft ook genoeg te bieden voor een actief verblijf. Vanwege de vele biodiversiteiten is Mbotyi een prima plek voor een enorme variëteit aan vogels. U kunt begeleide “bird-walks” bij de lodge boeken, maar u kunt ook een picknick mand bestellen voor in het nabijgelegen Ntsubane bos, een van de grootste inheemse bossen in het land. Verder kunt u bij Mbotyi River Lodge paardrijden, mountainbiken, wandelen, op boottochten om te vissen en kanoën.

  Uw verblijf: 2 nachten, DinnerBedAndBreakfast
  Aantal kamers: 1x Standard Sea Facing (A)
 • Kob Inn Hotel

  Kob Inn Resort bestaat uit netjes onderhouden bungalows met rieten daken, een goede bar met uitzicht op zee en een adembenemend zwembad in een getijdenpoel in de rotsen. Het hotel ligt direct aan zee, uw kamer ligt op maar maximaal 100 meter van het strand. Alle kamers zijn ruim opgezet, elk met eigen en-suite badkamer.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Mpongo Private Game Reserve

  Op 35 km van East London vindt u het prachtige Mpongo Private Game Reserve. Het reservaat is 3500 ha groot in een heuvelachtig landschap met verschillende rivieren. In het reservaat vindt u onder andere olifanten, giraffen, leeuwen, verschillende antilopen soorten en meer dan 120 soorten vogels. Gamedrives zijn mogelijk met eigen auto of met een safarivoertuig onder begeleiding van een ervaren ranger.

  U overnacht in de Mpongo Huberta Lodge. U waant zich helemaal in Safari Afrika. De lodge is prachtig in Afrikaanse stijl opgetrokken. De lodge beschikt over een restaurant, twee bars en een zwembad. De kamers zijn erg comfortabel en verzorgd ingericht. Elke kamer is voorzien van airconditioning, koffie-/theezetfaciliteiten en een nette badkamer met bad en/of douche en toilet.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Kariega Main Lodge

  Kariega Main Lodge is gelegen in de Eastern Cape en biedt u prachtige panoramische uitzichten over de groene rivier vallei. Deze authentieke safari lodge is een ideale locatie van waar u u kunt genieten van uw Afrikaanse safari in Kariega. Twee keer per dag biedt de lodge zogeheten 'game drives' om leeuwen, olifanten, neushoorns en andere dieren van dichtbij te ervaren. Kariege Main Lodge heeft 21 chalets, een restaurant, bar en woongedeelte. Ook beschikt de lodge over een zwembad, souvenir winkel, sportgelegenheid en een spa.

  Uw verblijf: 2 nachten, Volledig Inclusief
  Aantal kamers: 1x Main Lodge Chalet
 • Rexford Manor

  Rexford Manor ligt in de rustige wijk Rexford van Knysna, hoog gelegen waardoor u een schitterend uitzicht heeft op de stad en de natuur onder u. Binnen 7 minuten bent u met de auto bij het gezellige Waterfront en de vele restaurants. Er zijn maar vier kamers, waardoor het guesthouse een intiem en luxe gevoel geeft. Elke kamer heeft een eigen en-suite badkamer, koelkast, thee en koffie en gratis wifi. Bij de manor treft u verder een zwembad, zonnedek en een eetruimte.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
  Aantal kamers: 1x Honeymoon Suite
 • The Hideaway

  The Hideaway is een nationaal monument en een van de oudste huizen in Swellendam. Het is een kleine guesthouse, met maar vier kamers, maar de gastheer en gastvrouw bieden u een fantastische service. De kamers liggen in een prachtige tuin met een schitterend uitzicht op de achterliggende bergketens. Alle kamers hebben airconditioning en zijn ingericht met handgemaakte meubelen. The Hideaway staat bekend om zijn typisch Engelse ontbijt en worden persoonlijk door de gastheer en gastvrouw bereid. Denk aan verse scones, muffins en brood met jam, vers fruit en heel veel soorten yoghurt en honing.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
  Aantal kamers: 1x The Double Delight Suite
 • The Whale Coast All Suite Hotel

  Het moderne en nieuwe Whale Coast Hotel ligt op loopafstand van het gezellige haventje van Hermanus. Ook ligt dit hotel direct bij een winkelcentrum. U verblijft in een appartement welke van alle comfort is voorzien, keuken, lounge met schitterend uitzicht en slaapkamers. U bent ook vlakbij de Woolworths en Checkers voor uw dagelijkse boodschappen.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
  Aantal kamers: 1x 1 Bedroom Apartment
 • Rusthuiz Guest House

  Het mooie en warme Rusthuiz Guest House ligt zeer centraal, op loopafstand van alle bezienswaardigheden in het centrum van Stellenbosch. U voelt zich helemaal welkom als u in de gezellige lounge binnenkomt. Op warme dagen biedt het zwembad de benodigde verkoeling. Uw kamer is zeer comfortabel ingericht met verwarming/airconditioning, thee en koffie en en-suite badkamer. Uw gastvrouw is van alle activiteiten in de omgeving zeer goed op de hoogte en kan u daar verder mee assisteren.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
  Aantal kamers: 1x Luxury Suite
 • The Blue House Guesthouse

  The Blue House is een werkelijk blauw huis in de gezellige buurt Tamboerskloof, vlakbij het drukke centrum van Kaapstad. Op 5 minuten lopen vindt u het bruisende Kloof Street, met veel restaurants, barretjes en boetieks. Er is een heerlijk zwembad met terras en op de patio kunt u van het uitzicht op Lions Head genieten. Uw kamer beschikt onder andere over televisie, koffie en thee, kluis en en-suite badkamer.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
  Aantal kamers: 1x Economy Double Room

Route

Bestemmingen

 • Durban

  Durban is de hoofdstad van KwaZulu-Natal. De mogelijkheden om te zwemmen en te surfen worden wel bestempeld als de beste van alle grote steden in de wereld en vanwege het sub-tropische klimaat is het water het hele jaar door warm. Ook wel bekend als de Golden Mile is de boulevard van Durban bezaaid met amusement, restaurants en winkels. En een van Durban's beroemste attracties is wel het recente gebouwde UShaka Marine World, met een prachtig aquarium en andere bezienswaardigheden.

  De Indiase markt is een bezoek waard als u op zoek bent naar typische Indiase kruiden, houtsnijwerk en andere curiositeiten Wilson’s Wharf is een winkel- en recreatiegebied aan het water. Er is een craft-market en er zijn speciaal zaken. Vanuit de haven vertrekken boten voor avonturiers die willen vissen of voor diegenen die heerlijk op het water willen relaxen.

 • Southern Drakensberg

  De Zuidelijke Drakensbergen, die net buiten de belangrijkste toeristische stroom liggen, worden wat minder bezocht. Natuurliefhebbers vinden in de Zuidelijke Drakensbergen een “Alpine-achtig” landschap met een enorme diversiteit aan flora en fauna en bijna onbeperkte mogelijkheden om te wandelen. Erg populair is de "Southern Mountain", met kristalheldere meren en rivieren. Er zijn een aantal natuur- en wildreservaten in de Zuidelijke Drakensbergen, zoals de Highmoor Nature Reserve in het noorden, de Lotheni Nature Reserve, de Vergelegen Nature Reserve, Mzimkhulu Wilderness Area tuin en het Kasteel Game Reserve in het zuiden.

  Het beste uitgangspunt voor het ontdekken van de Zuidelijke Drakensbergen en Lesotho zijn de vakantiedorpjes Underberg en Himeville. Beide dorpen liggen in een gebied dat qua landschap aan Canada doet denken, op zo’n 1.500 meter hoogte.

 • Kariega Private Game Reserve

  Kariega Private Game Reserve ligt in de provincie Oost-Kaap in Zuid-Afrika, in de prachtige Kariega River Valley. Het landschap van het reservaat strekt zich uit over meer dan 10.000 hectare en biedt een indrukwekkend uitzicht op bossen, savanne graslanden die zijn bezaaid met een overvloed aan flora en fauna en twee rivieren: de Kariega rivier en de Bushmans rivier. Hier vindt u de Big Five en een verscheidenheid aan andere dieren, waaronder giraffe, eland, zebra's, gnoes en een hele reeks vogelsoorten! Er zijn vele verschillende activiteiten te doen in de omgeving zoals met een kajak de rivier op of geniet van een gamedrive of riviercruise om de overvloedige flora en fauna van het reservaat te bewonderen!

 • Umhlanga

  Uhmlanga is een beroemde strandplaats waar de stranden goudgeel zijn en er een subtropisch klimaat heerst. Al sinds de jaren ’70 is dit de plek van de rich and famous en beschikt al sinds die tijd over enorme vijfsterrenresorts.

  Op de O'Conner promenade kunt u ontspannen aan zee, een wandeling langs het strand maken of genieten van het uitzicht op Durban View Park in het zuiden. U ziet ook de Umhlanga vuurtoren uit 1954 bij het Breakers Resort in het noorden. Hier begint het Umhlanga Lagoon Nature Reserve, waar wandelpaden door dichte subtropische bossen aan de kust naar Umhlanga Lagoon leiden. Hier vindt u veel apen, bush bucks en tal van vogels.

 • KwaZulu Natal
  KwaZulu Natal is a coastal South African Province known for its majestic mountains, boasting some of South Africa’s highest mountains; endless beaches offering year-round swimming, and wildlife reserves providing diverse game viewing opportunities. Visitors can look forward to a wide selection of activities and attractions such as playing around at an array of premier golf courses, discovering a wealth of historical and cultural experiences, exploring the Indian-influenced city of Durban, and spotting abundant wildlife while on safari in Hluhluwe-iMfolozi Park. Other popular activities include: surfing, hiking, sightseeing, fishing, and much, much more.
 • uKhahlamba Drakensberg Mountains

  De Zuidelijke Drakensbergen, die net buiten de belangrijkste toeristische stroom liggen, worden wat minder bezocht. Natuurliefhebbers vinden in de Zuidelijke Drakensbergen een “Alpine-achtig” landschap met een enorme diversiteit aan flora en fauna en bijna onbeperkte mogelijkheden om te wandelen. Erg populair is de "Southern Mountain", met kristalheldere meren en rivieren. Er zijn een aantal natuur- en wildreservaten in de Zuidelijke Drakensbergen, zoals de Highmoor Nature Reserve in het noorden, de Lotheni Nature Reserve, de Vergelegen Nature Reserve, Mzimkhulu Wilderness Area tuin en het Kasteel Game Reserve in het zuiden.

  Het beste uitgangspunt voor het ontdekken van de Zuidelijke Drakensbergen en Lesotho zijn de vakantiedorpjes Underberg en Himeville. Beide dorpen liggen in een gebied dat qua landschap aan Canada doet denken, op zo’n 1.500 meter hoogte.

 • KwaZulu Natal South Coast

  De kust van KwaZulu Natal wordt niet voor niks het strandparadijs van Zuid Afrika genoemd. Hier vindt u kilometerslange, deels verlaten stranden. Ook de prachtige zandduinen en de warme Indische Oceaan bieden een prachtige omgeving voor een onbezorgde vakantie

  De Dolphin Coast heeft zijn naam te danken aan de dolfijnen die veel voor de kust worden gezien, aangetrokken door het warme water. Het stuk kust is een mix van culturen. Je vindt er oude kolonisten, traditionele Zulu's, Franse kolonisten uit Mauritius (suikerriet boeren, vandaar ook dat er veel suikerriet verbouwd wordt in de omgeving) en Indiërs. Het stuk kust is tegenwoordig een plek waar mensen uit Durban rust zoeken aan het strand.

 • The Wild Coast

  Een reis door de groene heuvels van de voormalige Transkei, ook wel 'Wild Coast' laat zien hoe diep de traditionele banden van de inheemse Xhosa met het leven nog steeds zijn. Nog steeds vormt de 'kraal' de fundamentele sociale en economische eenheid. Zelfs al woont de meerderheid van de bewoners nog steeds in relatieve armoede, ze kunnen nog steeds rekenen op een stabiele sociale orde en een goed systeem van normen en waarden.

 • Eastern Cape

  De provincie Oost Kaap is de op twee na grootste provincie van Zuid-Afrika. De provincie begint ten oosten van de Storms River en reikt tot aan de Mtamvuna River waar de provincie KwaZulu-Natal begint. Daartussen bevindt zich ​​zo'n 1000 kilometer lange kustlijn, met tallozeprachtige stranden, vissersdorpjes en badplaatsen zoals Port Elizabeth en East London. Veel malaria-vrije wildreservatenbehoren tot de toeristische hoogtepunten van deze provincie. De Oost Kaap omvat ongeveer 170.000 vierkante kilometer, de provincie is bijna de helft de grootte van Duitsland.

  De vele oorlogen tussen de originele Xhosa bevolking, de Britten, de Boeren en de Zulu's hebben in de hele provincie hun sporen nagelaten. Er zijn talloze forten, nationale monumenten en historische gebouwen. In de vele musea wordt de geschiedenis van deze oorlogen getoond. De voormalige Xhosa gebieden Transkei (hoofdstad Umtata) en Ciskei (hoofdstad Bisho) waren eerst onafhankelijk maar sinds 1994 horen ze weer bij Zuid-Afrika. De bevolking houdt oude tradities nog in ere en de meeste grond is zelfs nog in handen van de Xhosa bevolking. De Xhosa taal wordt dan ook het meest gesproken (85%), gevolgd door het Afrikaans (9%) en vervolgens Engels (3%).

 • Eastern Cape Beaches
  The Eastern Cape is endowed with some of the best beaches in South Africa – long stretches of fine white sand backed by hills blanketed with lush subtropical vegetation and, for the most part, blissfully uncrowded. The Indian Ocean waters that fringe this coast are mild throughout the year and support a myriad of marine life, including a wide array of fish species that make the region an angler’s mecca. South Africa’s most legendary surfing destination is located along the Eastern Cape coast: Jeffrey’s Bay, renowned for its long rides and world-class barrels.
 • Knysna

  Knysna ligt in het hart van de Tuin Route en is zonder twijfel de parel van de West Kaap en de Tuin Route. Het strand ligt aan een lagune met helder blauw water en wordt aan de andere kant omzoomd door bergen en diepe bossen. Deze bossen zijn de oudste van heel Zuid-Afrika en groeien zelfs tot in het centrum. Voor een spectaculair uitzicht kunt u een van de twee 'heads' bewandelen. Deze zandstenen kliffen lopen door tot het punt waar de lagune overloopt in de Indische Oceaan. Vanaf de head aan de oostkant heeft u een adembenemend uitzicht over Knysna, de lagune en Leisure Isle. Aan de westkant ligt het Featherbed natuurreservaat. Maar bezoek ook zeker de jachthaven en het centrum van Knysna. De vele boetieks en interieurwinkels met houten snuisterijen zijn zeker de moeite waard om eens te verkennen.

  Knysna staat bekend om haar oesters en wilde olifanten. De oesters zijn wereldwijd erg geliefd om hun aparte smaak. Ooit leefde hier grote groepen wilde olifanten, maar door de jacht is het aantal ernstig geslonken. Tegenwoordig wordt er nog maar heel zelden eentje gezien.

 • Garden Route

  De Tuin Route in de West Kaap is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Zuid-Afrika. De Tuin Route strekt zich uit van Mosselbaai in het westen, via Wilderness en Knysna en voorbij Plettenberg Bay in het oosten en is een van de mooiste stukjes van de kust in Zuid-Afrika.

  Een korte uitleg, in de "Tuin Route" gaat het om een Afrikaanse "tuin", die niet te vergelijken is met de keurig verzorgde en aangelegde tuin landschappen in Europa. Zo vindt u hier naast kustgebieden en weelderige regenwouden ook prachtige stranden tussen rotsen, torenhoge bergen en kleine gehuchten verspreid tussen zee en land. Het milde, gematigde, haast Europese mediterrane klimaat wordt vaak vergeleken met de Portugese Algarve.

 • Western Cape
  The Western Cape, arguably the most scenic and varied of South Africa's nine provinces, serves as a major drawcard for visitors to South Africa. Located in the southwest corner of the country, the province is blessed with stunning coastlines, breathtaking mountains, indigenous forests, historic wine estates and scorched stretches of strikingly beautiful semi-desert. Visitors can enjoy everything from the magnificent city of Cape Town with its iconic Table Mountain and gorgeous surrounding Winelands, to the exhilarating outdoor activities and spectacular natural scenery of the Garden Route, as well as the fynbos-covered sand dunes, sun-bleached beaches and remote fishing villages of the lesser-explored West Coast region. The Western Cape has just about everything that the rest of the country can offer, all rolled into one easy explorable destination.
 • Swellendam

  Swellendam is de derde oudste nederzetting in Zuid-Afrika en staat bekend om de bijzondere architectuur in de Kaaps-Hollandse en Victoriaanse stijl. Bezienswaardig is het Drostdy, het oude huis van de gouverneur uit 1749, waarin nu een streekmuseum is gevestigd. De naam van het dorp komt van de gouverneur Hendrik Swellengrebel en zijn vrouw Helena ten Damme. Om controle te houden over de boeren die wegtrokken uit nederzettingen besloot de gouverneur de oversteek over De Breede River te maken en vestigde zich hier.

 • Overberg
  Literally meaning ‘over the mountain’ in Dutch, the Overberg region extends from the Hottentots Holland Mountains, east of Cape Town, to the start of the Garden Route near the historic town of George. It serves as the perfect base to explore the spectacularly scenic landscapes which are characterised by fertile farmlands, a series of mountain ranges, tremendous plant diversity including the uniquely South African fynbos and a rocky coastline that makes it a haven for outdoor adventures. Visitors can enjoy a wide selection of activities such as: 4x4 trails, kayaking, swimming, horse riding, sunset cruises, wine tasting, and whale watching. Popular attractions include: Agulhas National Park on Africa’s southernmost tip; the rich birdlife at Bontebok National Park and the seaside town of Hermanus, a whale watching mecca.
 • Hermanus

  Hermanus is de walvishoofdstad van Zuid Afrika. Elk jaar komen hier van juli tot november de Zuidelijke Right Wales, ook wel genaamd “Southern Rights ” (Zuid Kapers) naar de Kaap. Deze walvissoort is gemiddeld 16 meter lang en weegt 60 ton. Ze hebben dan ongeveer 8000 kilometer afgelegd van Antarctica naar de Kaap om te paren en te kalven. Het bijzondere van Hermanus is dat deze zoogdieren tot enige meters van de kust komen, dichtbij de kliffen. Nergens ter wereld zijn de walvissen zo dichtbij de kust.

  Een pad langs de rotsen met uitzichtpunten strekt zich langs de kust uit. Een “walvis-roeper” geeft in het dorp het laatste nieuws over de voor de kust liggende walvissen.

  Naast de mogelijkheid om walvissen te zien is Hermanus ook een gezellig dorp, met terrasjes, een markt en leuke restaurants.

 • Whale Coast

  Dichtbij het meest zuidelijke punt van Afrika, net buiten Kaapstad, vindt u de Cape Whale Coast, een plek dat gemakkelijk beschreven kan worden als 'hemel op aarde'.

  Dit stukje ongerepte kustlijn wat loopt vanaf de kust van Rooiels in het westen tot aan Quoin Point in het oosten wordt geflankeerd door prachtige bergen en de Atlantische Oceaan.

  De belangrijkste dorpen in dit gebied zijn Kleinmond, Hermanus, Stanford en Gansbaai, maar eigenlijk bestaat de Cape Whale Coast uit een diversiteit aan dorpjes, boerderijen, rivieren, baaien en valleien, elke met een eigen uniek karakter. Ontdek de walvissen, haaien, wijnroutes, fynbos, vogels, golfbanen, wandel paden en avontuurlijke activiteiten in deze mooie regio, de Cape Whale Coast.

 • Stellenbosch

  Stellenbosch is de tweede oudste stad van Zuid-Afrika. Het is een charmante stad in het hartje van de Kaapse Wijnlanden.

  Het was in 1679, bijna 333 jaar geleden, dat toenmalig gouverneur van de Kaap, Simon van der Stel, voor de allereerste keer de vertrouwde omgeving van de Kaap verliet om op zoek te gaan naar nieuw land. Dit nadat de Kaap kolonie onder Nederlands bewind kwam in 1652 toen het VOC (de Verenigde Oost Indische Compagnie) er een verversingspost oprichtte.

  Op 8 november sloeg hij zijn kamp op, aan de oevers van de Eerste rivier. Van der Stel was zo onder de indruk van de omgeving dat hij vrijwel meteen besloot om er een nieuwe vestiging op te richten, genaamd naar zichzelf, het begin van Stellenbosch. Daarmee is deze stad de oudste Europese nederzetting van Zuid-Afrika, gelegen op amper 50 kilometer van Kaapstad.

  Stellenbosch wordt nog vaak de “Eikestad” genoemd en de reden hiervoor hoeft niet ver gezocht te worden. De meeste lanen in de stad zijn bezaaid met eeuwenoude eikenbomen. Sommige van hen dateren zelfs terug uit de 19e eeuw. De vele eiken zijn een overblijfsel van de grote behoefte aan eikenhout in de begintijd van de wijnboerderijen. De van oorsprong Europese wijnboeren waren namelijk gewend hun wijnvaten van eikenhout te maken.

  Nog voor het eind van 1679 begonnen de eerste boerderijen in de regio te verschijnen. Een echt dorp kwam er pas in 1685, wanneer magistraat Jan Mulder wordt benoemd. Toen kwamen er dertig boerderijen die mee moesten gaan zorgen voor de bevoorrading van de moederstad Kaapstad.

  Sommige van de boerderijen bestaan nog steeds tot op de dag van vandaag. Simon van der Stel zag er zelf op toe hoe de eerste residentiële woningen in de stad werden overgedragen op 15 oktober 1686. De officiële residentie van de magistraat, gekend als de drostdy, werd afgewerkt in april 1687 en is de plaats waar de dag van vandaag het Theologisch Seminarie staat.

  Bij een dorpswandeling door het centrum ziet u de mooi bewaarde Kaaps-Hollandse huizen langs de met eiken omzoomde straten. In het dorpsmuseum is een aantal huizen uit verschillende eeuwen ingericht en te bezoeken, beslist een leuk uitstapje.

  Verder heeft Stellenbosch een belangrijke universiteit en natuurlijk Oom Sammie se winkel, algemene handelaar, een winkel van sinkel.

  Icoon van de stad Stellenbosch is de indrukwekkende Moederkerk. De originele kerk is al in 1710 afgebrand en het duurde meer dan tien jaar voordat er een nieuwe werd gebouwd. In 1814 werd de kerk uitgebreid om uiteindelijk een dikke vijftig jaar later haar uiteindelijke vorm aan te nemen. De kerk is heeft nu een neogotische stijl en is ontworpen door de Duitse kunstenaar Carl Otto Hagar.

 • Cape Winelands

  Optimaal genieten doet u in de zogenaamde "Kaapse Wijnlanden" waarmee de regio Stellenbosch, Paarl, Franschhoek bedoeld wordt. Deze regio beschikt over een aantal van de beste wijngaarden in Zuid-Afrika, waarvan de wijnen nu al weer vele jaren ook populair zijn buiten de Zuid-Afrikaanse grenzen.

  Veel wijngaarden hebben wijnkelders, waar u meer te weten kunt komen over de productie van wijn en waarbij u de wijnen ook kunt proeven. De wijnindustrie in Zuid-Afrika heeft een lange geschiedenis en is begonnen toen in april 1652 Jan van Riebeeck voet aan wal zette in de Tafelbaai en al snel besefte dat hier goed wijn kon worden verbouwd, vanwege het zeer goede klimaat. Zo gezegd zo gedaan en de eerste wijnstokken uit Frankrijk kwamen al in 1659 met de boot aan en werd de eerste wijn geproduceerd. In 1679 werd de tweede stad in de Kaap, Stellenbosch, opgericht, nu het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

 • Cape Town

  Met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond is Kaapstad een van de mooiste steden ter wereld. Levendig en ontspannen is de stad als geen ander. Ze wordt vaak vergeleken met Rio de Janeiro, Sydney en San Francisco. Maar vele reizigers zijn het er over eens, Kaapstad is de mooiste stad ter wereld. De locatie is fabuleus, te midden van Nationale Parken welke van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid zijn. En de stad wordt omringd door twee oceanen met prachtige, uitgestrekte stranden. Het inspireert talloze bezoekers elk jaar weer. De interessante 350-jaar oude geschiedenis van Kaapstad, de verscheidenheid aan historische en moderne gebouwen, de multiculturele flair, het maritieme karakter van de stad, de ontspannen levensstijl van de inwoners en het bruisende Victoria & Alfred Waterfront dragen bij aan de bijzondere aantrekkingskracht van de stad.

  Bewonder ook zeker de mix van verschillende architectuur. Tussen de hoge wolkenkrabbers in het stadscentrum bevinden zich nog de oude Victoriaanse huizen, waarvan de meeste zijn opgeknapt en worden behouden. Vergeet niet de prachtige voorbeelden van Kaaps Hollandse architectuur te bekijken. Smalle straatjes en de grote Islamitische gemeente in de Bo-kaap vergroten de cosmopolitische ambiance van de stad.

  Geniet van de zon op het strand van Camps Bay, of relax in een van de vele cafeetjes aan de boulevard, ideaal om de flamboyante inwoners van de stad te bekijken.

  Op korte afstand van de stad vindt u het kleurrijke Kirstenbosch Gardens, herhaaldelijk uitgeroepen tot een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Maar ook een bezoek aan Cape Point en de pinguins op Boulders Beach is zeer aan te bevelen.

  Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, buiten activiteiten, de lokale keuken of gewoon een leuke plek om te winkelen, deze prachtige stad heeft alles!

Prijsinformatie

De omschreven reis bieden wij aan vanaf € 3.895,- per persoon

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
 • 21 overnachtingen in sfeervolle hotels en appartementen
 • Huurauto Ford Ecosport inclusief GPS, verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
 • Motorhuur type BMW F 700 GS inclusief GPS, verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle genoemde, benodigde transfers
 • National Geographic of soortgelijke reisgids en wegenkaart
 • Nederlandstalige uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag
Exclusief
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven/fooien
 • Entreegelden nationale parken indien van toepassing
 • Lokale kosten huurauto
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)