Sri Lanka reis | Actieve reis Ceylon

  authentique

  

15-daagse reis door Sri Lanka

€ 

Vanaf 3.295,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

15-daagse individuele rondreis Sri Lanka

Ontdek de vele schatten in de culturele driehoek, zoals de leeuwenrots van Sigiriya en het oude klooster van Ritigala. Wandel rond het meer in de laatste hoofdstad van het Singalese Koninkrijk, Kandy. Bezoek de watervallen, theeplantages en spectaculaire viewpoints van het bergdorp Ella. Verblijf in een unieke ecolodge in het Gal Oya National Park en ga op een waanzinnige bootsafari. Hike naar de World’s End in Horton Plains National Park voor een adembenemend uitzicht. Verblijf in de theeplantages van Nuwara Eliya. Geniet van de dramatische uitzichten op de bergen, theeplantages en ruige wildernis tijdens een treinreis van Nuwara Eliya naar Negombo.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Sri Lanka
Dag 2 - Aankomst in Sri Lanka - Lake Lodge Colombo
Dag 3 - UNESCO-werelderfgoed Sigiriya - Back of Beyond Wild Haven Dehigaha Ela
Dag 4 - Actieve excursies Culturele Driehoek Ceylon - Back of Beyond Wild Haven Dehigaha Ela
Dag 5 - Reis naar Kandy - The Kandyan Manor
Dag 6 - Kandy omgeving - The Kandyan Manor
Dag 7 - Gal Oya Nationaal Park in Sri Lanka - Gal Oya Lodge
Dag 8 - Bootvaart door Gal Oya Nationaal Park - Gal Oya Lodge
Dag 9 - Wandeling Monkey Mountain - Gal Oya Lodge
Dag 10 - Reis naar Ella - Waterfalls Homestay
Dag 11 - Ella omgeving - Waterfalls Homestay
Dag 12 - Horton Plains Nationaal Park - Hike naar World's End (Horton Plains National Park)
Dag 13 - Horton Plains Nationaal Park - Nuwara Eliya - Avian Breeze
Dag 14 - Treinreis Nuwara Eliya - Colombo - Villa Hundira
Dag 15 - Vertrek vanuit Sri Lanka

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Sri Lanka

Vandaag vertrekt u per intercontinentale vlucht naar Sri Lanka. Geniet van uw comfortabele vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Colombo

Dag 2 - Aankomst in Sri Lanka

Per intercontinentale vlucht komt u aan in Colombo, waar u direct een eerste impressie krijgt van Sri Lanka. Per transfer gaat u naar uw accommodatie. Vandaag maakt u gelijk een mooie wandeling met een van onze lokale insiders, bijvoorbeeld met Rashan. Hij is een echte expert van de stad! Ontdek de straatjes in de levendige wijk Bambalapitya, en wees bereid om lokale gerechten uit te proberen. Reizen gaat om het creëren van herinneringen, en deze culinaire wandeling zit vol verrassingen die daar zeker aan zullen bijdragen. Rashan (of een van de collega's uit het insider-team) ondernemen tevens graag een lokale avond-tasting "Adventure of Arrack" met u! Ayubowan! Welkom in Sri Lanka!

 

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel

• Excursie: Colombo Foodie Tour met lokale expert

• Overnachting inclusief ontbijt

 

Dag 3 - UNESCO-werelderfgoed Sigiriya

Na het ontbijt in het hotel gaat u op pad richting de Culturele Driehoek van Ceylon. Hier treft u een aantal interessante culturele- en natuurlijke bezienswaardigheden. Alhoewel Sri Lanka slechts een klein eiland op de wereldkaart is, heeft het enorm veel te bieden en de veelbewogen geschiedenis en schitterende cultuur is zeker een van de meest interessante aspecten. Als uitvalsbasis in de Culturele Driehoek is er gekozen voor een verblijf in Dehigaha Ela; zeer natuurlijk en rustiek!

Verder staat vandaag een bijzondere tour op uw programma, namelijk een bezoek aan de prachtige rotsvesting van Sigiriya. Sigiriya, ook bekend als Lion Rock, is een zeldzaam juweel binnen de vele UNESCO schatten die Sri Lanka rijk is. De site was het domein van koning Kashyapa, die erop gericht was een onneembare vesting te bouwen met daarin een 'hemelse woning'. Geniet van de ruïnes op de top en de vele kleurrijke fresco's, maar vooral ook van het geweldige uitzicht tijdens de 'klim' naar boven.

Inclusief:

• Privétransfer Colombo – Sigiriya

• Excursie: Rotsvesting van Sigiriya

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Actieve excursies Culturele Driehoek Ceylon

In de vroege ochtend staat een actieve tour op het programma; de hike naar Pidurangala Rock. Als u in bent voor avontuur en een klein beetje klimmen, dan is dit een van onze favorieten plekken. Het uitzicht vanaf de top is het allemaal waard, ons inziens zelfs nog beter dan vanaf Sigiriya! Het bijzondere aan deze rots is ook dat u, al staande op de top van Pidurangala Rock, schitterend uitkijkt op de UNESCO highlight Sigiriya Rock.

Na uw bezoek aan Pidurangala Rock staat er een andere off-the-beaten-track tour op het programma. U bezoekt het oude klooster van Ritigala. Ritigala geeft u het gevoel een culturele plek te ontdekken, ver weg van die zo gebruikelijke, gebaande paden. Zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt om het volledige complex te verkennen, aangezien het hogere gedeelte van het complex ook zeker de moeite waard is. De archeologische site heeft een bepaalde geheimzinnige sfeer en de dikke jungle geeft een zekere verbinding met de mooie natuur.

Reis terug richting uw accommodatie. Hier geniet u de rest van de avond van de natuur, de frisse lucht, heldere sterrenhemel en van een goed (reis)boek.

Inclusief:

• Excursie: Hiking Pidurangala Rock

• Excursie: Heilige gronden van Ritigala

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Reis naar Kandy

Vandaag brengt een transfer u naar uw volgende stop: Kandy. Op de weg hier naar toe bezoekt u een andere UNESCO World Heritage Site, namelijk bij de grotten van Dambulla. Dit handjevol grotten wordt beschouwd als het grootste en best bewaard gebleven grottencomplex van het eiland.

En dan komt u aan in de 'Hill Capital', Kandy. De plaats is door de tijd heen in handen geweest van Portugezen, Nederlanders en later van de Engelsen. Inmiddels is Kandy een grote stad met nog altijd veel koloniale invloeden, waarvan het prachtige 19e eeuwse Queen's Hotel een mooi voorbeeld is. De Tempel van de Tand is niet te missen, en die bezoeken we vandaag dan ook. Maar ga ook zeker in deze plaats even off-the-beaten-track op zoek naar de kleine straatjes, tempels en markten van het bruisende Kandy. Een andere insider tip: Overweeg een late-lunch/diner bij bar & restaurant The Royal: Een pure beleving waarvan we de rest graag overlaten aan uw verbeelding.

 

Inclusief:

• Privétransfers Sigirya – Dambulla – Kandy

• Excursie: Grotten van Dambulla

• Excursie: Kandy's Tempel van de Tand

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Kandy omgeving

Vandaag beginnen we met een wandeling door een dorp in de buurt. Afhankelijk van het seizoen gaan we naar een plek waar u rijstvelden, tropisch fruit en zelfs specerijen zoals nootmuskaat kunt zien. Dit gevolgd door een tuk-tuk rit door de binnenwegen van Kandy, off-the-beaten-path, naar een lokale markt. Kijk uw ogen uit op de lokale markt!

De middag is gevuld met een absoluut heerlijke huisgemaakte maaltijd. Wat nog meer? U krijgt een cooking class van Suzy, die graag haar geheime recepten met u deelt. Breng de rest van de avond door met het lezen van een goed boek of met pure ontspanning in de tuin van uw accommodatie.

Inclusief:

• Excursie: Een maaltijd voor de Koning van Kandy

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Gal Oya Nationaal Park in Sri Lanka

Een bijzonder element van deze reis is het opnemen van Gal Oya in de route. Dit is een pure, onontdekte, schat in Sri Lanka! Een schitterend Nationaal Park, omringd door water en eilanden, is dan ook uw uitvalsbasis gedurende de komende dagen. Uw uitstekende lokale gids laat u dit mooie gebied zien tijdens de komende dagen en zal ook zeker een aantal van de beste gerechten van Ceylon aan u tippen. En een andere unieke ervaring in dit gebied: Er is geen telefoonsignaal. Persoonlijk vinden wij dit een luxe in de moderne tijd, toch?

Inclusief:

• Privétransfer Kandy – Gal Oya

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Bootvaart door Gal Oya Nationaal Park

Geniet van een bootsafari in het Gal Oya National Park; een echte unieke ervaring! U hebt de mogelijkheid om een ​​picknick (als ontbijt) op een afgelegen eiland te nuttigen. Naast de bootsafari kunt u vandaag ook een wandeling maken. Er zijn een aantal mogelijke routes, van rustige wandeltochten langs het meer tot intensief hiken met beklimmingen (en als beloning een prachtig uitzicht op de omliggende bergen!). Los van welke keuze u neemt, vandaag heeft u een geweldige kans om het wild te observeren op en rondom de wateren van het prachtige Gal Oya Lake.


 

Inclusief:

• Excursie: Bootvaart door Gal Oya National Park

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Wandeling Monkey Mountain

Een nieuwe dag in Gal Oya, met onder andere een tocht naar Monkey Mountain. Dramatische uitzichten zijn hierbij de beloning voor de geleverde actieve prestatie, naast uiteraard het heerlijke ontbijt dat bij terugkomst op u wacht.

Als u zich vandaag minder in voelt voor sportieve prestaties, dan is het mooie zwembad de ideale plek om te ontspannen tijdens het lezen van een boek. Of geniet 'gewoon' van het uitzicht. Dit gebied is zeker een van de hoogtepunten tijdens uw reis. Veel plezier!

Inclusief:

• Excursie: Hiking Monkey Mountain

Dag 10 - Reis naar Ella

Vandaag gaat u naar de groene theeheuvels van Ella, met haar heerlijke koele klimaat en prachtige vergezichten. Ontbijt bij uw lodge en ga daarna per transfer richting Ella.

Hoog gelegen in de Srilankaanse Highlands is het stadje Ella een plek met koele lucht en een weelderige vegetatie. Het is een van de belangrijkste wandelgebieden in Sri Lanka, maar tegelijkertijd ook de perfecte plek om een ​​paar dagen te ontspannen en van een goede kop Ceylon thee te genieten.

Een interessant detail: Rond 1920 creëerde de Britten een spoorlijn die liep tot Badulla, een fantastische prestatie aangezien de vallei en dichte bossen helemaal moesten worden doorkruist. Het was een enorm wild gebied, en de meest opmerkelijke prestatie was dan ook de 'Demodara Nine Arch Bridge', dat ook toen der tijd al werd gezien als een van de architectonische wonderen van British Ceylon. Deze massale treinovergang is geheel gebouwd uit steen, zonder staal te hebben in de structuur. Sommigen zeggen dat WW I een stop betekende voor het verschepen van staal naar Ceylon en dat de Britse ingenieurs het daarom zonder moesten doen. De brug is ook wel bekend onder de naam '9 Skies Bridge'.

Inclusief:

• Privétransfer Gal Oya – Ella

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Ella omgeving

Bezoek na het ontbijt in het hotel Little Adam's Peak. Als u op zoek bent naar een rustige wandeling, raden wij u aan om naar Little Adam's Peak te gaan. Dit kan gemakkelijk op eigen gelegenheid, aangezien het parcours duidelijk begint bij Hotel 98 Acres. De wandeling duurt ongeveer een uur, het uitzicht op de vallei en de omliggende heuvels is verbluffend. Het beste weer heeft u over het algemeen in de vroege ochtend, wanneer de lucht helder is en daarnaast fris en koel.

Diegenen die op zoek zijn naar een verdere uitdaging doen er goed aan om naar Ella Rock te gaan. De wandeling brengt u langs de spoorweg en over een hangende metalen brug. De wandeling gaat door een eucalyptus-bos, met een steile klim naar de top. Op de top zijn de uitzichten schitterend, met name bij koele en heldere ochtenden. Het is dan ook, net zoals bij de wandeling naar Little Adam's Peak, het beste om dit 's ochtends vroeg te doen, vanaf een uurtje of 6. We werken samen met een aantal lokale boeren die u graag helemaal begeleiden (als gids). Zij spreken echter maar een beetje Engels. Op deze manier steunt u hen direct.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Horton Plains Nationaal Park

Na het wakker worden vanochtend gaat u naar het Horton Plains National Park voor een camping-ervaring als nooit te voren! Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk naar het nationale park te reizen, om de meest verbluffende uitzichten te kunnen ervaren en vast te leggen. Uw gastheer zal u opwachten na aankomst per transfer bij de ingang van het nationale park.

Bekend aan de inwoners van Sri Lanka als 'Maha Eliya Thenn', vertaalt de naam van het park zich letterlijk naar 'De grote open vlakte'. Het is een zeer uitgestrekt gebied op een gemiddelde hoogte van 2.000 tot 2.300 meter boven zeeniveau. Het onvruchtbare hooggebergte, de lage grasvelden gecombineerd met de opeenstapeling van wolken is kenmerkend voor dit gebied vol frisse berglucht. Maak samen met uw gids een wandeling van circa 10 km (zo'n 3 uur), met voor velen als (hoogtepunt het arriveren bij World's End; een abrupte klif honderden meters diep (en zonder reling).

Als tip zouden we stevige wandelschoenen adviseren. Het weer verandert snel in deze omgeving, dus breng zeker bescherming tegen zowel regen als zon mee. De wandeling is op gemiddeld niveau, maar daarnaast is het indien gewenst ook mogelijk om een wandeling te doen naar Little World's End.

U overnacht vandaag in een comfortabele tent. Kijk ook zeker even naar boven, want de sterrenhemel kan soms adembenemend zijn!

Inclusief:

• Excursie: Hike naar World's End (Horton Plains National Park)

• Camping Experience in het Horton Plains National Park

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Horton Plains Nationaal Park - Nuwara Eliya

Grijp de kans aan om vandaag in de vroege ochtend een wandeling te maken in het Horton Plains National Park. De meest verbluffende uitzichten zijn hier meestal tussen circa 6.00 en 6.30 uur te zien. Een beetje vroeg wakker worden voor een unieke Srilankaanse zonsopkomst is wat ons betreft zeker de moeite waard!

Rond het middaguur verlaat u de camping en vertrekt u naar Nuwara Eliya. Check-in in uw accommodatie en verwen uzelf eventueel met het nemen van een lekker warm bad. Later op de dag is het zeker ons advies om een wandeling te nemen door de stad of tussen de theeplantages van 'Little England', Nuwara Eliya.

Inclusief:

• Privétransfer Horton Plains NP – Nuwara Eliya

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Treinreis Nuwara Eliya - Colombo

Na een heerlijk ontbijt in het hotel gaat u richting het treinstation. Per trein reizen we naar Colombo. Reizen per trein is een mooie manier om het land te zien, en ook niet onbelangrijk; perfect om fantastische foto's langs de weg te maken. De route van Nuwara Eliya naar Colombo biedt een aantal dramatische uitzichten op de bergen, theeplantages de ruige wildernis van Centraal Sri Lanka.

Zodra u Colombo bereikt zal uw chauffeur/gids u ophalen van het treinstation en u naar uw verblijf in Thalahena brengen. Dit is een prachtige plek om te ontspannen en terug te kijken op alle ervaringen die zijn opgedaan tijdens de reis. De accommodatie waar u verblijft, Villa Hundira, is een luxe villa die stijlvol is ingericht. De familie die er woont is vriendelijk en zal er alles aan doen om uw laatste nacht op het eiland memorabel te maken. Neem een ​​duik in het zwembad, ontspan en probeer een van de smakelijke lokale curries gemaakt door de geweldige kok. Een volwaardige afsluiter.

Inclusief:

• Privétransfer hotel – Nuwara Eliya Railway Station

• Panoramische treinreis Nuwara Eliya – Colombo

• Privétransfer Colombo Railway Station – Thalahena

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Vertrek vanuit Sri Lanka

De tijd is gekomen om het mooie kleine eiland te verlaten. Stop voor uw laatste Tambili op weg naar de luchthaven, en dan..

Up, up and away!


 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Colombo - Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.295,- per persoon.
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Emirates op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• 13 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privégids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Colombo Foodie Tour en een Bootvaart door Gal Oya National Park
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie op aanvraag)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie op aanvraag)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw actieve Sri Lanka reis Ceylon

Accommodaties

Lake Lodge Colombo

Gelegen aan een rustige residentiële laan in het hart van Colombo, is Lake Lodge een van de eerste geaccrediteerde toeristische accommodaties in Sri Lanka. Totaal gerenoveerd met een creatieve flair, is dit oprecht een ‘home away from home’. Lake Lodge beschikt over 12 stijlvolle tweepersoonskamers met eigen badkamer, voorzien van alle moderne gemakken. Met name de sfeer van deze accommodatie maakt het een bijzonder verblijf!

Uw verblijf: 1 nacht

Back of Beyond Wild Haven Dehigaha Ela

Een weg voert u door het bos, via grasvelden en twee kleine meren, naar de accommodatie. De lodge is oprecht een 'Wild Haven'; nauwelijks zichtbaar en totaal samengevoegd met de natuur. Er zijn drie boomhutten ontworpen in stijl met de natuur, met bijvoorbeeld kokosdakbedekking, bamboen-muren en houten vloeren. In overeenstemming met de Back of Beyond-traditie is er rekening gehouden met de minimale normen van comfort, door bijvoorbeeld comfortabele bedden, klamboe, linnengoed en moderne toiletten. Echter, dit blijft een verlijf in de natuur, zonder al te veel luxe en comfort! Zonnepanelen zijn geïnstalleerd om aan de stroombehoeften te voldoen.

Uw verblijf: 2 nachten

The Kandyan Manor

De Kandyan Manor is afgezonderd gelegen op een kleine heuvel in Yatiwawala. Het terrein is omringd door goed onderhouden tuinen en een paar hectare gevuld met weelderig struikgewas, grenzend aan rijstvelden in een typische landelijke omgeving.

U wordt in alle rust wakker in een traditioneel chalet op vijf kilometer van de lawaaige stad. Luister naar het chirpen en de liedjes van vogels bij zonsopgang en geniet van een geweldige verscheidenheid aan zeldzame en kleurrijke dieren. De chalets zijn geheel in harmonie met de natuur gebouwd, maar tevens van alle gemakken voorzien. De openlucht privé en-suite badkamers maken uw verblijf onvergetelijk!

Uw verblijf: 2 nachten

Gal Oya Lodge

Gal Oya Lodge is meer dan alleen een eco-lodge in Sri Lanka. Het is een filosofie, iets dat te zien is in ieder detail van het ontwerp. Het is een accommodatie die u dichter bij de natuur brengt en tegelijkertijd daarmee de omgeving beschermt. Het concept leeft in elk detail, van het ongestoorde weelderige bos rondom de bergen tot de gebruikte natuurlijke materialen zoals cajun, hout en illuk - allen gebruikt om de bungalows te creëren. En natuurlijk gebruikt de accommodatie een duurzame technologie en recycling om waardevolle natuurlijke bronnen, zoals water en energie, zoveel mogelijk te besparen.

Uw verblijf: 3 nachten

Waterfalls Homestay

Hooggelegen op een heuvel in Ella overnacht u in Waterfalls Homestay! Dit open gastenverblijf is zo ontworpen zodat u de best mogelijke uitzichten heeft op de lokale waterval, de omliggende jungle en het wild. Bij verschillende watervallen in de omgeving kunt u ontspannen. Daarnaast is het lekker om op het zonnedek van de accommodatie de late namiddag te doorbrengen, al kijkend naar reusachtige eekhoorns, vermaakt worden door de zeer bijzondere trucs van de macaque's of tijdens het identificeren van een van de vele kleurrijke vogels. Genieten ondertussen van een goede kop Sri Lankaanse thee!

Maak ook zeker een wandeling langs een van de vele spectaculaire paden die door het prachtige heuvellandschap van Ella lopen. Als u terugkeert van een hike naar de watervallen is het een goed idee om van de plaatselijke culinaire lekkernijen te genieten, bijvoorbeeld in het lokale Ella Good Neighbors rijst- en currybuffetrestaurant.

Uw verblijf: 2 nachten

Hike naar World's End (Horton Plains National Park)

U maakt een trek in de vroege ochtend in het Horton Plains Nationaal Park. Dit is het enige nationale park in Sri Lanka waar u zelf vrij kunt rondlopen. Het gebied is het beste te bezoeken in de ochtend, voordat de mist valt over de top waardoor er minder (of soms zelfs helemaal geen) uitzicht meer is over de prachtige omgeving. Horton Plains is een mystieke wereld, vol ongelooflijke schoonheid bestaande uit graslanden, bossen, watervallen, rotsen en uitgestrekte meren. De 'grote attractie' van het park is World's End, waar het plateau abrupt eindigt met een stijle afgrond zo'n 800 meter diep. Baker's Falls is tevens zeker een bezoek waard. Na de hike brengt een transfer u terug naar Nuwara Eliya.

Uw verblijf: 1 nacht

Avian Breeze

Dit kleinschalige hotel biedt alle faciliteiten die u nodig heeft om een verblijf comfortabel te maken. Er zijn slechts 4 standaardkamers en een suite beschikbaar bij Avian Breeze, gelegen in het groene Nuwara Eliya. De hoofd-kamer, de roos-kamer, de zonneschijn-kamer en de tuin-kamer bieden diverse faciliteiten zoals televisie, warm water, een minibar, Wi-Fi en verwarmingsmogelijkheden om u warm te houden tijdens de soms koele nachten. Geniet van de bijzondere omgeving en gebruik deze accommodatie met name als uw uitvalsbasis tijdens uw tijd in Nuwara Eliya.

Uw verblijf: 1 nacht

Villa Hundira

Villa Hundira biedt u een bijzonder verblijf: Slapen in een tropisch huis, omgeven door een weelderige vegetatie, met tinten van kleurrijke bougainville, zachtjes stromend water uit de lagune dat door de woning kronkelt, veel zonneschijn en een zacht briesje. Verspreid over de villa zijn mooie openbare ruimtes te vinden. Het vriendelijke personeel bestaat uit een team vol warmte en gastvrijheid. Zij doen graag aanbevelingen en geven tips rondom heerlijk eten.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Colombo

Colombo, de hoofdstad en grootste stad van Sri Lanka, is een stad die reizigers jaren voornamelijk vermeden hebben. De stad heeft de reputatie saai te zijn, maar heeft vandaag de dag zo veel te bieden! In tegenstelling tot Jakarta of Bangkok, is het een stad die overzichtelijk is en daarme makkelijker te verkennen is. Het verkeer is zoals in elke Aziatische hoofdstad - chaotisch. Maar, zodra u hier wat aan heeft kunnen wennen en spreekwoordelijk 'voorbij kan kijken', ziet u een schitterende kant van het land.

Sigiriya

Sigiriya is een plaats in het centrale Matale district, dichtbij de stad Dambulla, Sri Lanka. De naam Sigiriya verwijst meestal naar een historische site met veel archeologische betekenis, namelijk de enorme rots van bijna 200 meter hoog. Volgens de oude Sri Lankaanse kroniek werd deze site geselecteerd door King Kasyapa (477 - 495 CE) voor zijn nieuwe hoofdstad. Hij bouwde zijn paleis op de top van deze rots en versierde de kanten van de rots met kleurrijke fresco's. Welkom bij deze UNESCO site, ook wel de Lion Rock genoemd!

Kandy

Kandy is een bijzondere stad: Toen Sri Lanka onder de Portugese en later de Nederlandse heerschappij viel, bleef Kandy onder leiding van verschillende koningen onafhankelijk. Pas tijdens de Britse kolonisatie viel ook Kandy. Het is na Colombo de tweede grootste stad van Sri Lanka en er is veel historie te vinden. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Tempel of the Tooth, maar wij raden u aan om ook langs het meer en door de straten te wandelen. Ook een bezoek aan één van de lokale markten is zeker de moeite waard.

Gal Oya National Park

Set in eastern Sri Lanka around the islands largest reservoir, Senanayake Samudraya, Gal Oya National Park is an important catchment area. Wild, secluded and surprisingly quiet, this is the only park in Sri Lanka where it is possible to take a boat safari, allowing close-up encounters with swimming elephants. Traditional jeep safaris and a wide range of walking trails are also on offer. Explore the lush forest, shrub, grassland and magnificent mountains, and spot up to 32 species of mammals including wild boar, sloth bears, water buffalo, axis deer, and even the elusive Sri Lankan leopard. Gain unique and specialised insight into the area by taking a guided hike with the indigenous Veddha people who live here. Visitors will also delight in the spectacular, brightly coloured birdlife, and the ample luxury facilities (including a pool) at the park’s lodge.

Ella

Rustend op de zuidelijke rand van het pittoreske Hill Country ligt het kleine dorpje Ella. Bekend om de uitzonderlijke natuurlijke omgeving, de heerlijk rustige sfeer, en het aangename klimaat, is Ella de ideale uitvalsbasis om de idyllische groene omgeving vol met theeplantages en weelderige bossen te ontdekken. Met slechts een handjevol essentiële winkels en toeristische voorzieningen, is Ella erin goed in geslaagd om de landelijke Srilankaanse charme te behouden.

Ceylon Valley

De Ceylon Valley is de 'Tea Country' bij uitstek. Dit is de omgeving voor een idyllisch verblijf hoog in de heuvels, in bijvoorbeeld een koloniale woning gebouwd in de tijd van de Britten. Geniet van thee-geïnspireerd dagen, in de vorm van (uiteraard!) heerlijke thee, de verleidelijke en traditionele Sri Lankaanse keuken met thee-geïnspireerde gerechten, maar ook door uitstappen variërend van een bezoek en proeverij aan een van de authentieke theefabrieken, tot bergwandelingen en fietsen door het groene carpet van de Ceylon-theentuinen.

Nuwara Eliya

Op een kleine 1900 meter hoogte vindt u Nuwara Eliya, ook wel 'Little England of Sri Lanka' genoemd. Het is een goed onderhouden stadje, gelegen in de hoge en mistige heuvels van het eiland. Het is een van de weinige plekken waar de koloniale sfeer behouden is; het lijkt nog steeds op het Britse platteland! Zo vindt u hier bijvoorbeeld rozentuinen, geknipte hagen en huizen met rode dakpannen. Het omliggende gebied is adembenemend en er zijn prachtige uitzichten op de groene valleien, weiden en bergen. Het is een welkome verkoeling van de hitte en luchtvochtigheid van de lager gelegen gebieden. Felgroene theeplantages, watervallen en de vriendelijke locals maken het plaatje compleet. Geniet van uw thee!

Negombo

Dit bruisende vissersdorpje aan de westkust van Sri Lanka (en dicht bij de internationale luchthaven Bandaranaika) heeft een vrij turbulente koloniale geschiedenis, waarbij de Nederlandse, Portugese en Britse handel betrokken was. De wilde kaneel die in de regio groeide werd beschreven als 'de beste in het universum'. De overblijfselen van deze koloniale periode kunt u zien in de sterke katholieke invloeden in de stad. De Negombo Lagoon en de vele grachten bieden prachtige plekken om vogels te observeren. De oude wijk van de stad is zeker een bezoek waard, de gemeenschap is vriendelijk en gastvrij.

Gampaha District

Gampaha District ligt in de westelijke provincie Sri Lanka, ten noorden van de bruisende stad Colombo. Het is een van de 25 districten in het land en het op een na dichtstbevolkte district van Sri Lanka na het district Colombo. Gampaha heeft een schilderachtige westkust, historische stadjes en spectaculaire landschappen. Bezoekers kunnen uitkijken naar het oude treinstation van Henarathgoda, een van de oudste stations in Sri Lanka en een archeologisch beschermd monument in de stad Gampaha; het ontdekken van de 100-jarige Henarathgoda Botanische Tuin, waar de eerste rubberboom van het eiland werd geplant; en bewonder de Asgiriya Rajamaha Vihara, een oude boeddhistische tempel. Andere hoogtepunten zijn de Yatawatte Purana Vihara-tempel, Wathumulla Ketawala Ambalama en Ketawala Anicut.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!