Rwanda reis | Themareis uniek Rwanda

  unique

  

8-daagse reis naar Rwanda

€ 

Vanaf 7.995,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

8-daagse themareis uniek Rwanda

Rwanda is één van de meest indrukwekkende landen van Afrika. Het land kent een bedroevend verleden, maar is in minder dan 25 jaar tijd helemaal opgebloeid. De hoofdwegen zijn goed geasfalteerd, de straten zijn bijzonder schoon en de bevolking is ontzettend gastvrij. Tel daar de schitterende natuur en het gevarieerde wildlife bij op en je hebt een ongelooflijk fascinerende bestemming. Een bestemming die iedere Afrika liefhebber eens ervaren moet hebben!

Tijdens deze bijzondere themareis naar Rwanda ligt de focus vooral op de verschillende primaten en andere diersoorten die Rwanda hun thuis noemen. U zult bovendien een goede indruk krijgen van zowel het verleden als het heden van het land tijdens een tour door de hoofdstad Kigali, waar u onder meer het Kigali Genocide Memorial bezoekt. U reist samen met een klein gezelschap onder begeleiding van een kundige lokale gids.

U brengt tevens een bezoek aan Nyungwe Forest National Park, waar u chimpansees in het wild kunt spotten. Een spectaculaire ervaring, aangezien ze snel van de ene boom naar de andere springen én soms wel erg dichtbij kunnen komen. Daarnaast mag een bezoek aan Volcanoes National Park niet ontbreken tijdens een bezoek aan Rwanda. Het bezoek aan dit park belooft dan ook meer dan speciaal te worden. U zult hier namelijk de gorilla trekking gaan beleven. Dit is een werkelijk onvoorstelbare ervaring; het moment dat u oog in oog staat met de berggorilla's, is iets dat u nooit meer zult vergeten. Zonder meer het hoogtepunt van de reis! U bent bovendien uitgenodigd als VIP voor de bijzondere Kwita Izina Naming Ceremony, waarbij een baby gorilla een speciale naam zal krijgen. Een grootse en feestelijke gebeurtenis, waar veel mensen op af komen. Het is een unieke kans om deze gebeurtenis als VIP mee te maken, aangezien niet iedereen hier zomaar voor wordt uitgenodigd.

Uw rondreis door Rwanda belooft dan ook een echte 'once-in-a-lifetime experience' te worden!

Deze themareis naar Rwanda vertrekt op 30 augustus 2021.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Rwanda - Kigali Marriott Hotel
Dag 2 - Canopy Walk in Nyungwe Forest - One & Only Nyungwe House
Dag 3 - Chimpansee trekking in Nyungwe Forest - One & Only Nyungwe House
Dag 4 - Bezoek aan Kigali - Kigali Marriott Hotel
Dag 5 - Gorilla Naming Ceremony - Amakoro Songa Kinigi Lodge
Dag 6 - Gorilla trekking in Volcanoes National Park - Amakoro Songa Kinigi Lodge
Dag 7 - Vertrek vanuit Rwanda

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Rwanda

U reist per intercontinentale vlucht naar de Rwandese hoofdstad Kigali. Na aankomst in Kigali wordt u hartelijk welkom geheten door uw gids, die de komende dagen met u pad zal gaan. Na een rit van ongeveer 15 minuten komt u aan in uw hotel, waar u de eerste nacht zal gaan doorbrengen. 

Inclusief:

• Meet and Greet na aankomst

• Transfer naar uw accommodatie

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Canopy Walk in Nyungwe Forest

Na een goed ontbijt rijdt u naar de luchthaven, waar uw binnenlandse vlucht naar Kamembe zal vertrekken. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw accommodatie in Nyungwe Forest National Park gebracht. De rit naar het park duurt ongeveer 45 minuten en voert u langs prachtige natuur. Wanneer u bent gearriveerd bij de lodge heeft u de gelegenheid om even te relaxen en te genieten van de aanwezige faciliteiten. Vervolgens wordt er een fijne lunch geserveerd.

In de middag zult u deelnemen aan een zogeheten Canopy Walk. U wordt naar het startpunt van de wandeltocht gebracht. Tijdens de wandeling komt u vele vlinders, orchideeën en vele kleurrijke vogels tegen, waarvan sommige soorten alleen in deze regio voorkomen. Bovendien is er altijd een mogelijkheid om een van de dertien primaten van Nyungwe Forest tegen te komen. Hoogtepunt van de wandeling is de 160 meter lange touwbrug, die u hoog boven de bomen een subliem uitzicht over de omgeving biedt. Geniet van de prachtige vergezichten tijdens deze tour! Na afloop van de wandeling keert u terug naar uw lodge, waar het diner zal worden geserveerd. 

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Kigali - Kamembe (Economy Class)

• Transfer naar Nyungwe Forest

• Begeleide Canopy Walk experience

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 - Chimpansee trekking in Nyungwe Forest

Na een zeer vroeg ontbijt is het tijd voor een van de hoogtepunten van uw reis: de chimpansee trekking! U wordt middels een ongeveer 1 uur durende transfer naar het startpunt van de trekking gebracht. Vervolgens zult u onder begeleiding van een goede gids de trekking gaan ondernemen. Het is een zeer bijzondere ervaring wanneer u de chimpansees voor het eerst ziet! U zult zien dat ze zich snel voortbewegen van boom naar boom en vaak veel lawaai produceren. Het is een ongekende ervaring! Na de schitterende ervaringen met de chimpansees keert u terug naar uw lodge voor een fijne lunch.

In de middag zult één van de theeplantages bezoeken, welke veel te zien zijn rondom Nyungwe Forest. Uiteraard heeft u de kans om de thee te proeven. Bovendien zult u meer te weten komen over de productie precies in z'n werk gaat. Na deze interessante tour wordt u naar uw lodge gebracht voor het diner.

 

Inclusief:

• Chimpanzee trekking 

• Bezoek aan een thee plantage

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Bezoek aan Kigali

Na een goed ontbijt is het tijd om het prachtige Nyungwe Forest te verlaten. U wordt naar Kamembe gebracht, waar uw binnenlandse vlucht al klaar staat. Deze vlucht brengt u terug naar Kigali. In Kigali wacht u een zeer interessante dag. Allereerst zult u een bezoek brengen aan het Kigali Genocide memorial. Onder begeleiding van een gids zult u hier meer te weten komen over het roerige verleden van Rwanda. Na het bezoek zult u gaan lunchen in het Mille Collines Hotel. Dit hotel is voornamelijk bekend vanwege de film 'Hotel Rwanda'. 

In de middag bezoekt u het Inema Art Center. Dit is één van de voornaamste plekken in Oost-Afrika waar lokale artiesten samen komen om hun creativiteit te delen. Dit kan in de vorm van kunst, muziek of dans. Tijdens uw bezoek heeft u de kans om een eigen schilderij te maken, waarbij u uw eigen creativiteit tot uiting kan laten komen. Na dit speciale bezoek wordt u naar een lokaal restaurant gebracht, waar u zult gaan dineren. Na het diner wordt u naar uw hotel gebracht.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Kamembe - Kigali (Economy Class)

• Bezoek aan Kigali Genocide Memorial

• Lunch bij Mille Collines Hotel

• Bezoek aan Inema Art Center

• Diner bij lokaal restaurant

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Gorilla Naming Ceremony

Na een ontspannen nachtrust kunt u genieten van het ontbijt. Vervolgens rijdt u in ongeveer 3 uur naar Musanze, waar uw accommodatie voor de komende nachten is gelegen. Na aankomst in Musanze wacht u een bijzondere ervaring. U zult namelijk een Naming Ceremony gaan bijwonen. Tijdens deze speciale ceremonie wordt er een naam gegeven aan een baby gorilla. Deze ceremonie is in het leven geroepen om meer aandacht te schenken aan de berggorilla's, die ernstig met uitsterven worden bedreigd. Door dit soort initiatieven gaat het gelukkig steeds beter met de gorilla's en nemen hun aantallen toe. U bent uitgenodigd als VIP voor deze speciale gelegenheid.

Na de Kwita Izina Naming Ceremony bent u tevens uitgenodigd voor een speciale lunch, die in het teken staat van deze ceremonie. Een hele bijzondere én unieke ervaring! Na de lunch wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft. U kunt optioneel een bezoek brengen aan een van de lokale dorpjes tijdens een leuke wandeling. Zodoende zult u in contact komen met de vriendelijke Rwandese bevolking. U kunt er ook voor kiezen om een middagje te genieten bij de accommodatie.

Inclusief:

• Transfer naar Musanze

• Kwita Izina Naming Ceremony - VIP*

• VIP lunch Kwita Izina

• Overnachting op basis van volpension

*De officiële dag van het evenement is onder voorbehoud van veranderingen.

Dag 6 - Gorilla trekking in Volcanoes National Park

Vandaag staat het absolute hoogtepunt van uw bijzondere rondreis door Rwanda op het programma. Na een vroeg ontbijt wordt u naar het startpunt gebracht van de wandeling, die u naar de machtige berggorilla's in Volcanoes National Park zal leiden. Bereid u voor op een stevige wandeling waar enige conditie voor vereist is. Aangezien de gorilla's zich continu voortbewegen, zullen er speciale trackers eerder het bos in gaan om de gorilla's te lokaliseren, waardoor de wandeltijd beperkt zal blijven. Wanneer u eenmaal oog in oog staat met deze majestueuze diersoort, bent u de wandeling direct vergeten. Het is met recht één van de mooiste ontmoetingen tussen mens en dier ter wereld! Zodra u de gorilla's gevonden heeft, zult u ongeveer 1 uur doorbrengen met de dieren. Een zeer bijzondere ervaring, die u nooit meer zal vergeten!

Na de adembenemende ervaring keert u terug naar de lodge, waar de lunch voor u geserveerd zal worden. U heeft de middag ter vrije besteding. Geniet bijvoorbeeld optioneel van een welverdiende massage of een wandeling door de omgeving.   

Inclusief:

• Gorilla trekking

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 - Vertrek vanuit Rwanda

Vandaag is de laatste dag van uw schitterende rondreis door Rwanda aangebroken. U wordt na het ontbijt terug gebracht naar Kigali. Onderweg zult u gaan lunchen bij een lokaal restaurant (op eigen kosten). Tevens zult u nog een bezoek brengen aan de lokale markt Kimironko. Zodoende heeft u de kans om nog souvenirs te kopen ter herinnering aan dit prachtige land. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar huis.

Inclusief:

• Transfer naar Kigali

• Bezoek aan de lokale markt Kimironko

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven themareis aan voor € 7.995,- per persoon.

Deze themareis naar Rwanda vertrekt op 30 augustus 2021.

De prijs van deze themareis is onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele koerswijzigingen. Deze kleinschalige groepsreis bestaat uit minimaal 6 deelnemers en maximaal 12 deelnemers. Eenpersoonskamers zijn tegen een extra toeslag van € 2.400,- op aanvraag beperkt beschikbaar.

Inclusief:

• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Transport onder begeleiding van een Engelstalige gids/chauffeur gedurende de hele reis
• Meet and Greet na aankomst 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder de Gorilla trekking in Volcanoes National Park
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing

Exclusief:

• Intercontinentale vluchten van en naar Rwanda (boekbaar via Avila Reizen)
• Toeristenvisum
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies 
• Eventuele fooien
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• SGR bijdrage (€5,- per persoon)
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw themareis uniek Rwanda

Accommodaties

Kigali Marriott Hotel

Ervaar het hoogste niveau van comfort en gemak bij Kigali Marriott Hotel. Dit eersteklas luxe hotel in Kigali is gunstig gelegen in het centrum van Kigali, dicht bij het financiële district, ambassades, ministeries en het stadhuis van Kigali.

Tijdloze elegantie omringt u bij aankomst in een moderne en ruime lobby met grote trappen. Ervaar ruime kamers die zijn ontworpen met behulp van warme kleuren en zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Bezoek Cucina Restaurant voor smakelijke, innovatieve Italiaanse gerechten en de Lobby Bar voor cocktails en stadsuitzichten. Maak uw verblijf compleet met een dagje in de Saray Spa, de grootste spa in de stad, met 5-sterrenbehandelingen en een buitenzwembad.

Uw verblijf: 1 nacht

One & Only Nyungwe House

One & Only Nyungwe House bevindt zich te midden van de rijke theeplantages van Gisakura, in het zuidwesten van Rwanda, net ten zuiden van Lake Kivu aan de grens met Burundi. De accommodatie ligt aan de rand van het iconische Nyungwe National Park, dat ongeveer 1020 vierkante kilometer aan regenwoud, bamboe en moerassen beslaat. De accommodaties in deze lodge bieden een gevoel van rust met een open haard en een pittoresk privéterras. Alle kamers zijn inclusief ontbijt, lunch en diner en zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met een douche en een vrijstaand bad.

De One & Only Spa biedt ontspannende behandelingen, terwijl de gym ruimte en uitrusting biedt voor een verfrissende training. Bovendien kunt u ontspannen in het zwembad onder het genot van een hapje en een drankje en genieten van een maaltijd tijdens een picknick of in het elegante restaurant.

Uw verblijf: 2 nachten

Kigali Marriott Hotel

Ervaar het hoogste niveau van comfort en gemak bij Kigali Marriott Hotel. Dit eersteklas luxe hotel in Kigali is gunstig gelegen in het centrum van Kigali, dicht bij het financiële district, ambassades, ministeries en het stadhuis van Kigali.

Tijdloze elegantie omringt u bij aankomst in een moderne en ruime lobby met grote trappen. Ervaar ruime kamers die zijn ontworpen met behulp van warme kleuren en zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Bezoek Cucina Restaurant voor smakelijke, innovatieve Italiaanse gerechten en de Lobby Bar voor cocktails en stadsuitzichten. Maak uw verblijf compleet met een dagje in de Saray Spa, de grootste spa in de stad, met 5-sterrenbehandelingen en een buitenzwembad.

Uw verblijf: 1 nacht

Amakoro Songa Kinigi Lodge

De Amakoro Songa Kinigi Lodge is een natuurlijke uitbreiding van Songa Africa - The Tourism Company. De exclusieve en luxe nature lodge bevindt zich in Kinigi in de noordelijke provincie van Rwanda en is het meest duurzame luxe natuurresort in de Oost-Afrikaanse regio, gebouwd met de nieuwste energiezuinige technologie. Bovendien wordt de lodge  beheerd op de meest duurzame manier met een focus op het behoud van natuur en omliggende gemeenschappen.

De Amakoro Songa Kinigi Lodge biedt luxe accommodatie voor bezoekers, die het Volcanoes National Park in Noord-Rwanda bezoeken voor de gorilla trekking en/of het spotten van vogels. 

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Kigali

Rwanda's hoofdstad (en grootste stad) is verspreid gelegen over glooiende heuvels en omringd door hogere bergtoppen. De hoogste berg is Mount Kigali met een hoogte van 1.850 meter boven zeeniveau.

Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land en is bovendien makkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven. De stad heeft een groot aanbod van accommodatie, restaurants en bezienswaardigheden waaronder het Kigali Genocide Centre, een sfeervolle markt en tal van ambachtelijke winkels.

Nyungwe Forest National Park

Het Nyungwe Forest National Park, gelegen in het zuidwesten van Rwanda, staat bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit en zijn brede scala aan endemische soorten. Het park bestaat uit weelderige stukken regenwoud, hoog gelegen op vruchtbare berghellingen. Het is een van de oudste bossen van Afrika en de thuisbasis van de enige overgebleven chimpansee populatie van Rwanda. Bovendien komen er tevens 85 andere zoogdieren, 43 reptielensoorten, bijna 300 vogelsoorten en meer dan 1000 plantensoorten voor. Bezoekers kunnen genieten van het spotten van colobus-apen en chimpansees die zich verstoppen in de bomen, wandelen op een goed onderhouden netwerk van paden die door het regenwoud lopen en een glimp opvangen van enkele prachtige kleurrijke vogels. Mis ook vooral de spannende Canopy Walk niet, aangezien deze uniek is in Afrika en bovendien een indrukwekkend uitzicht op het bos biedt.

Volcanoes National Park

Vulcanoes National Park is het oudste nationale park van Afrika en beslaat een gebied vanvan 160 vierkante kilometer in het noorden van het land. Aanvankelijk besloeg het park een klein gebied rond de Karisimbi-, Mikeno- en Visokevulkaan dat was afgezet om de berggorilla's te beschermen die dankzij stropers met uitsterven werden bedreigd. In 1929 werd het park uitgebreid en vormde het met een groot stuk van Belgisch Congo het Albert National Park, beheerd door de Belgische koloniale authoriteiten (beide landen waren destijds een kolonie van België). Het samengevoegde park besloeg 8090 vierkante kilometer. Begin jaren '60 werd het park weer opgesplitst omdat Rwanda en Congo hun onafhankelijkheid verwierven. en werd het park kleiner in een antwoord op de overbevolking.

In 1967 richtte Dian Fossey het Karisoke Research Center op in dit gebied. Een afgelegen junglekamp van waaruit ze een groot deel van haar studies naar de berggorilla's zou uitvoeren. Wereldwijd wordt Fossey geroemd voor haar inzet, dankzij haar werk zijn de berggorilla's behoedt voor uitsterven. Ze werd begraven in het onderzoekscentrum naast het graf van haar favoriete gorilla genaamd Digit.

In het begin van de jaren negentig werd het park een slagveld voor de burgeroorlog van Rwanda die tot 1999 de activiteiten van het toerisme verlamde. In 2005 heeft Rwanda, in een poging om beschering van gorilla's en rondleidingen in het Volcanoes National Park te stimuleren, de jaarlijkse babynamenceremonie voor baby gorilla's geïntroduceerd onder de naam 'Kwita Iziina'.

Volcanoes National Park is de thuisbasis van berggorilla (Gorilla Beringei Beringei); Gouden apen (Cercopithecus mitis kandti), Gevlekte Hyena (Crocuta Crocuta), Buffels (Syncerus Caffer), Olifanten, Zwarte Voorduiker (Cephalophus niger) en Struikbok (Tragelaphus scriptus). Het park heeft ook 178 vogelsoorten, waaronder tenminste 29 endemisch.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!