Vietnam reis | Verzorgde reis Vietnam van zuid naar noord

  boutique

  

23-daagse reis door Vietnam

€ 

Vanaf 4.225,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

23-daagse individuele reis Vietnam

Deze boutique rondreis neemt u mee van Zuid naar Noord-Vietnam. Bezoek de historische bezienswaardigheden van Ho Chi Minh en ga naar een theeproeverij. Vaar door de Mekong Delta, ervaar het lokale leven en overnacht op een authentieke sampan. Fiets over het platteland naar het dorp Tra Que, in de omgeving van Hoi An, voor een spectaculaire kook experience bij een lokale familie. Leer over de geschiedenis van Hue tijdens een city tour. Maak een wandeling door down town Hanoi en proef de lekkerste streetfood gerechten. Ontdek verschillende etnische dorpen tijdens een bijzondere trekking in de omgeving van Sapa. Spot wildlife in het Cuc Phuong National Park, in de buurt bij Ninh Binh. Sluit de reis af met een waanzinnige cruise door het UNESCO-gebied, Ha Long Bay.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Vietnam
Dag 2 - 3 - Ho Chi Minh City cultuur en historie - Fusion Suites Sai Gon
Dag 4 - 5 - Song Xanh cruise - Song Xanh Sampan
Dag 6 - Vam Xang fietstocht - Victoria Can Tho Resort
Dag 7 - 10 - Hoi An stad en omgeving - Victoria Hoi An Beach Resort & Spa
Dag 11 - 13 - Hue stad en omgeving - Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa
Dag 14 - Reis naar Hanoi - Silk Path Hotel Hanoi
Dag 15 - Hanoi stadstour en nachttrein - Victoria Express
Dag 16 - 17 - Sapa trekking - Victoria Sapa Resort & Spa
Dag 18 - Vietnam landschap en nachttrein - Victoria Express
Dag 19 - 20 - Boottocht Ninh Binh en Cuc Phuong Nationaal Park - Emeralda Resort Ninh Bình
Dag 21 - Halong Bay - Valentine Cruise
Dag 22 - Vertrek vanuit Vietnam
Dag 23 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Vietnam

Vandaag begint uw reis! Geniet van uw intercontinentale vlucht en bij aankomst van de eerste indrukken van het prachtige Vietnam.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Ho Chi Minh City

Dag 2 - 3 - Ho Chi Minh City cultuur en historie

Na een intercontinentale vlucht komt u aan in Ho Chi Minh City. U wordt opgewacht door een privétransfer welke u naar uw hotel zal brengen. Eenmaal aangekomen kunt u even bijkomen van de reis en heerlijk genieten van uw vrije dag die u tot uw beschikking heeft.

De volgende dag staat een bijzonder programma op u te wachten. Een privétransfer haalt u op om vervolgens de Cu Chi tunnels te bezoeken. Dit ongelooflijke tunnelnetwerk, dat bijna 250 kilometer lang is, was tijdens de oorlogen de schuilplaats voor meer dan 16.000 Vietcong guerrilla's. In de late ochtend zal u weer terug keren naar Ho Chi Minh, waar u in de middag een city tour zal maken door deze duizelingwekkende stad. Tijdens deze tour zult u enkele historische bezienswaardigheden bezoeken waaronder het prachtige koloniale postkantoor, Tan Dinh katholieke kerk en het Opera huis. U sluit uw tocht af met een heerlijk Vietnamees theeproeverij.

Inclusief:

• Meet en greet

• Privétransfer naar hotel

• Excursie: Cu Chi tunnels

• Excursie: Ho Chi Minh City tour

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - 5 - Song Xanh cruise

Een privétransfer brengt u op dag 4 naar de provincie Cai Be waar u allereerst een fietstocht gaat maken rond dit afgelegen gebied. Vervolgens gaat uw reis verder naar Phu An pier waar uw meerdaagse Song Xanh cruise begint. Tijdens uw cruise bezoekt u enkele rivieren dorpjes zoals de Sa Dec, waar u aan wal gaat om vervolgens een wandeling te maken naar een lokale markt. Terug aan boord gaat u reis verder richting Can Tho. Onderweg gaat u een bezoek brengen aan de Cao Dai tempel en niet te vergeten, de beroemde Cai Rang drijvende market.

Inclusief:

• Privétransfer

• Excursie: Cai be fietstocht inclusief lunch

• Excurise: Song Xanh cruise

• Bezoek aan o.a. Sa Dec, Cao Dai tempel, Nha Co, Can Tho en Cai Rang

• Twee overnachtingen (Song Xanh boot) inclusief vol pension

Dag 6 - Vam Xang fietstocht

​​​​Eenmaal aangekomen in Can Tho, meert de boot aan en gaat uw reis middels een privétransfer verder naar Vam Xang. Hier staat een bijzondere fietstocht op u te wachten. Ontdek tijdens deze tocht een weelderige fruitboomgaard met meer dan 50 verschillende soorten fruit zoals: lapsi, pomelo en jackfruit. U bent van harte uitgenodigd om deze heerlijke seizoensgebonden fruit te proeven.

Inclusief:

• Privétransfer

• Excursie: Vam Xang fietstocht met gids

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - 10 - Hoi An stad en omgeving

Middels een privétransfer keert u weer terug naar Ho Chi Minh City waar u vervolgens een binnenlandse vlucht neemt naar Danang. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een lokale gids die u naar uw hotel in Hoi An brengt.

Op dag 8 begint uw dag met een fietstocht naar het dorp Tra Que. Het is een ontspannen 30-minuten rit, en het uitzicht is prachtig. Of als u wilt, is cyclo (fietstaxi) een andere interessante optie als vervoermiddel. Tijdens deze tocht gaat u een lokale familie bezoeken, waar u hen onder andere gaat ondersteunen met het dagelijkse werkzaamheden. U sluit uw fietstocht af met een kookles waar u een aantal lokale specialiteiten gaat bereiden. Geniet vervolgens van u zelf gemaakte gerecht!

De overige dagen heeft u ter vrije besteding in Hoi An. Verken het oude centrum van de stad. Doe dit ook zeker een keer in de avond, want dit is een totaal andere belevenis met alle gekleurde lampionnen. Ook heeft Hoi An prachtige stranden om te ontspannen. Voor de kookliefhebbers zijn hier ook tal van goede kookscholen. 

Inclusief:

• Excursie: Tra Que fietstocht incl. gids, lunch, bezoek aan lokale familie, kookles en diner
• Vier overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 11 - 13 - Hue stad en omgeving

U vertrekt op dag 11 middels een privétransfer naar Hue via de schilderachtige Hai Van Pass om een van de mooiste panorama's in Vietnam te zien. Eenmaal aangekomen bij uw hotel, kunt u heerlijk genieten van uw vrije dag die u tot uw beschikking heeft.

De komende dagen staan in het teken van het verkennen van de stad Hue. Om te beginnen op dag 12 met een city tour, waar een gids u mee neemt naar bijzondere historische bezienswaardigheden zoals de Hue Citadel, Parfum rivier en de verboden paarsstad Tu Cam Thanh.

De volgende dag maakt u kennis met Hue's plattenland. Middels een fiets gaat u het dorp Thanh Tien Sinh bezoeken, waar u tevens wordt uitgenodigd om papieren bloemen te vouwen en leert over de oorsprong van het vak en waarvoor het papierenbloem wordt gebruikt. Dit onder het genot van een heerlijk lokale thee.

Inclusief:

• Privétransfer

• Excursie: Hue city tour incl. gids en lunch, bezoek o.a. Hue Citadel, Parfum rivier, de verboden paarsstad Tu Cam Thanh en Dong Ba markt

• Excursie: Fietstocht naar Hue's platteland (hd)

• Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14 - Reis naar Hanoi

Een privétransfer brengt u vandaag naar het vliegveld voor uw vlucht naar Hanoi. Eenmaal aangekomen wordt u verwelkomd door een lokale gids en vervolgens naar uw hotel gebracht. Ontdek later op de avond de heerlijke street-food van Hanoi, terwijl u door de bruisende oude Quarter Streets loopt.

Inclusief:

• Privétransfer

• Binnenlandse vlucht naar Hanoi

• Excursie: Hanoi street-food wandeling

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Hanoi stadstour en nachttrein

Vandaag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Hanoi. U begint met het mausoleum van Ho Chi Minh, zijn huis, de Eenzuilige Pagode en de duizend jaar oude Tempel van de Literatuur, ook bekend als de eerste Universiteit van Vietnam. In de middag gaat u verder naar het Ethnology museum waar u meer te weten komt over de diversiteit van Vietnamese etnische minderheden. Vervolgens brengt uw privétransfer u naar Hanoi treinstation waar uw reis verder gaat middels een nachttrein.


 

Inclusief:

• Privétransfer

• Excursie: Hanoi City tour met gids

• Nachttrein naar Lao Cai met gids

• Overnachting in Victoria Express trein

Dag 16 - 17 - Sapa trekking

U arriveert op dag 16 rond 5 uur in de ochtend in Lao Cai. Hier wordt u opgewacht door uw gids die u naar uw verblijf brengt voor een early check-in en ontbijt. Vervolgens gaat u een trekking maken door Y Linh Ho, Lao Chai en Ta Van dorpen. Tijdens deze trekking bezoekt u o.a het grootste rijstveld van Sapa. Hier ervaart u hoe de lokale bewoners hun dagelijkse activiteiten beoefenen. Daarnaast brengt ook u een bezoek aan één van de lokale scholen.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding in Sapa.

Inclusief:

• Privétransfer en gids

• Excursie: Trekking Y Linh, Lao Chai en Ta Van inclusief lunch

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Vietnam landschap en nachttrein

U brengt de dag door in de Ta Phin en Ma Tra-dorpen. Verborgen van de beschaving, blijven de dorpelingen hun leefwijze, zoals zij al eeuwenlang hebben, nog steeds behouden. U kunt genieten van spectaculair landschap langs de weg met rijstvelden. Vervolgens gaat u naar Ta Phin dorp, waar u de dagelijkse levensstijl, de ambachtelijke tradities en de specifieke gebruiken van de Rode Dzao stam leert kennen. Vervolgens neemt u de nachttrein naar uw volgende bestemming, Hanoi

Inclusief:

• Privétransfer

• Excursie: Ta Phin en Ma Tra- dorpen inclusief lunch

• Nachttrein naar Hanoi

• Overnachting Victoria Express trein

 

Dag 19 - 20 - Boottocht Ninh Binh en Cuc Phuong Nationaal Park

's Ochtends vroeg komt u aan in Hanoi. Hier wordt u opgehaald en te voet naar uw hotel gebracht voor een early check-in. Na het ontbijt gaat uw reis middels een sampan (boot) verder naar Ninh Binh. De ontspannende sampan tocht biedt u een aantal rustige momenten waar u kunt genieten van het adembenemend uitzicht op de bergen, frisse lucht en de mystieke schoonheid van sommige grotten langs de vaarroute. Na de boottocht kunt u genieten van een lunch in een lokaal restaurant. Later op de dag staat wederom een bijzondere excursie op het programma, een fietstocht naar Bich Dong pagoda, een charmante verzameling van grotten tempels.

De volgende dag vertrekt u, middels een privétransfer, naar het Cuc Phuong Nationaal Park - een belangrijk natuurgebied met bergtoppen van meer dan 600 meter. Cuc Phuong National Park is de thuisbasis van een geweldige diversiteit van flora en fauna met 97 soorten zoogdieren en vooral primaten. U lunch in een lokaal restaurant, waarna u terugkeert naar het hotel.

Inclusief:

• Privétransfer

• Boottocht naar Ninh Binh

• Excursie: Bich Dong pagoda te fiets en bezoek aan lokale dorp Hai Nham

• Excursie: Cuc Phuong Nationaal Park

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 21 - Halong Bay

Uw reis gaat verder richting Halong Bay, een prachtige UNESCO gebied met zijn 3000 eilanden van torenhoge kalksteen. Na aankomst in de middag, gaat u aan boord in het mooie Valentine cruise waar uw cruise van start gaat.

Aan boord zullen verschillende activiteiten worden aangeboden. Zo kan u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan verschillende vissersdorpjes, de Bat Cave (Hang Doi) en Soi Sim Beach. Zwem in het kristalheldere water of kajak tussen de spitse karstbergen door. 's Avonds kunt u genieten van een cocktail bij zonsondergang en later op de avond met de bemanning inktvis vissen. 


 

Inclusief:

• Privétransfer
• Excursie: Valentine cruise 
• Overnachting aan boord inclusief vol pension

Dag 22 - Vertrek vanuit Vietnam

Een privétransfer brengt u vandaag naar de luchthaven van Hanoi waarvandaan u na een prachtige reis door Vietnam terugkeert naar Amsterdam. Voordat het zover is, geniet nog één laatste keer van het prachtige omgeving en de spectaculaire kalksteenformaties van Ha long Bay, terwijl de boot langzaam aanmeert.

Inclusief:

• Privétransfer
• Intercontinentale vlucht Hanoi - Amsterdam

Dag 23 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.225,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Emirates op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• 20 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privétransport met Engelstalige privégids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Song Xanh cruise, Tra Que fietstocht en Victoria Express ervaring
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Upgrade Economy Comfort Class (prijs op aanvraag)
• Upgrade Business Class (prijs op aanvraag)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw verzorgde reis Vietnam van zuid naar noord

Accommodaties

Fusion Suites Sai Gon

Dit mooie hotel is gelegen in het centrum van Ho Chi Minh stad, op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het biedt alle faciliteiten die een verblijf comfortabel maken en is sfeervol en modern ingericht. Wanneer u tijd heeft na een lange dag wandelen door deze dynamische stad, kunt u genieten van een ontspannende behandeling in de spa.

Uw verblijf: 2 nachten

Song Xanh Sampan

23m lang en 4,5m breed. Inclusief twee slaapkamers en een woonkamer die in een speciale slaapkamer kan worden omgetoverd. Song Xanh is voorzien van 3 privé slaapkamers van 16m2. De boot biedt heel veel ruimte, ondanks de vele faciliteiten in de badkamer zoals toilet, wastafel en warme douche. De badkamer is ook ingericht met een volledige set van dagelijkse voorzieningen zoals shampoo, zeep en badslipper. De boot is comfortabel en bedekt met een zonnedek aan de achterkant dat voorzien is van stoelen en tafel. Hier kunt u uw maaltijden of drankjes op uw verzoek laten serveren.

Uw verblijf: 2 nachten

Victoria Can Tho Resort

Het enige luxe hotel in het centrum van de Mekong Delta, de vier-sterren Victoria Can Tho Resort combineert koloniale architectuur met de natuurlijke schoonheid van de rivier. Deze oase van rust ligt aan de oevers van de rivier de Hau, te midden van tuinen met een overvloed aan exotische planten. De kamers zijn allemaal ontworpen met houten vloeren, authentieke Vietnamese inrichting en een balkon met een spectaculair uitzicht op de rivier, het zwembad of de tuin. Elke kamer combineert de elegantie van de traditionele artefacten en het comfort van een internationale standaard hotel. Andere faciliteiten van het resort zijn een spa, een fijn restaurant en een bar.

Uw verblijf: 1 nacht

Victoria Hoi An Beach Resort & Spa

Hoi An, gelegen aan de kust van Centraal Vietnam, staat vermeld op UNESCO's werelderfgoed lijst. Dit voormalige belangrijke handelscentrum biedt een unieke mix van lokale en buitenlandse invloeden. Victoria Hoi An Beach Resort & Spa is een 4-sterrenhotel met een buiten douche en een buitenzwembad voor de gasten. In het restaurant worden internationale gerechten geserveerd. Gasten van Victoria Hoi An Beach Resort & Spa kunnen gebruikmaken van een tour informatie balie, een kluisje en een wisselkantoor en diensten zoals was-, stomerij- en roomservice. Het ligt op 30 km van de internationale luchthaven Danang en op slechts 5 km van het oude stadje Hoi An, aan de ene kant gericht op de rivier de Thu Bon en een andere kant gericht op het strand van Cua Dai. Het resort is een replica van een traditioneel vissersdorp met kleine straten, watervijvers en dorpshuizen met klinkende daken, die een warme en rustgevende omgeving bieden.

Uw verblijf: 4 nachten

Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa

Pilgrimage Village is ideaal gelegen in de rustige landelijke omgeving van Hue. De accommodatie is omgeven door weelderige tuinen en heeft een mooi zwembad. Binnen 20 minuten rijden bent u in het centrum van Hue. Met 99 kamers en villa's heeft het resort de warmte en rust weten te behouden en biedt het een sfeervol verblijf .

Uw verblijf: 3 nachten

Silk Path Hotel Hanoi

Een uitstekend hotel op een prima locatie, midden in het oude centrum van Hanoi. Alle belangrijke bezienswaardigheden zijn op minder dan tien minuten lopen van het hotel. In elk van de harmonieuze kamers vindt u de een smaakvol ingericht interieur, een oase van rust en luxe. Veel van de kamers hebben een eigen balkon en uitzicht over de daken van de historische wijk Hoan Kiem.

Uw verblijf: 1 nacht

Victoria Express

De Victoria Express trein is een van de meest luxueuze treinen van Vietnam, die qua route het traject tussen het bruisende Ha Noi en de exotische hooglanden van Noord-Vietnam met elkaar verbindt. Reis in stijl van het drukkende Ha Noi naar het charmante Lao Cai en paseer mens, natuur en dier. Deze luxe trein heeft een eetgelegenheid aan boord en twee slaapwagons en is daarmee voor een select aantal van 52 gasten geschikt. Een unieke ervaring in Vietnam!

Uw verblijf: 1 nacht

Victoria Sapa Resort & Spa

Sapa is gelegen in de provincie Lao Cai, 380 km ten noordwesten van Hanoi, dichtbij de Chinese grens. Beroemd om zijn rijstvelden en hooglanden, is Sapa de thuisbasis van kleurrijke heuvelstammen en dicht bij de hoogste piek van Vietnam, Mount Fansipan. De viersterren Victoria Sapa Resort & Spa is gebouwd als een traditioneel chalet met accentuerend houten decor. Het resort overlapt het dorp, perfect in combinatie met de natuurlijke omgeving. De 77 kamers van Victoria Sapa Resort & Spa hebben een eigen terras, houten vloeren en bieden uitzicht op het dorp van Sapa, de weelderige tuinen van het resort of Mount Fansipan. Een warme sfeer van lokale decoratie biedt de gasten een rustgevend gevoel in de bergchalet-sfeer. Het hotel beschikt ook over een verwarmd binnenzwembad, een spa en een restaurant / bar.

Uw verblijf: 2 nachten

Victoria Express

De Victoria Express trein is een van de meest luxueuze treinen van Vietnam, die qua route het traject tussen het bruisende Ha Noi en de exotische hooglanden van Noord-Vietnam met elkaar verbindt. Reis in stijl van het drukkende Ha Noi naar het charmante Lao Cai en paseer mens, natuur en dier. Deze luxe trein heeft een eetgelegenheid aan boord en twee slaapwagons en is daarmee voor een select aantal van 52 gasten geschikt. Een unieke ervaring in Vietnam!

Uw verblijf: 1 nacht

Emeralda Resort Ninh Bình

Emeralda Resort Ninh Binh is gelegen aan de rand van het Van Long natuurpark in de provincie Ninh Binh. Het resort heeft traditionele Vietnamese elementen in de architectuur en de inrichting en het is gebouwd met behulp van natuurlijke materialen verlaten. Geniet van het binnen- en buitenzwembad, twee restaurants, een wijnbar, een bar bij het zwembad, het spa, een fitnesscentrum, een minigolfbaan en de Vietnamese markt.

Uw verblijf: 2 nachten

Valentine Cruise

De "Valentijn" is eind 2007 gelanceerd en onlangs gerenoveerd. Twee jaar later volgt het "Valentijn Premium". Gebouwd in Vietnam, met behulp van lokale materialen en het handwerk van geschoolde scheepsbouwers, ambachtslieden en kunstenaars. Zoals in de oude dagen zijn ze geheel van hout gebouwd.Het blijft een van de mooiste boten op de baai. De "Valentijn" biedt vier luxe cabines van 19 vierkante meter en één suite cabine van 30 vierkante meter. Daarentegen biedt "Valentijn Premium" alleen twee luxe cabines van 22 vierkante meter. Beide boten zijn uitgerust met faciliteiten en voorzieningen van hoge kwaliteit, zoals een en-suite badkamer, aparte bad/jacuzzi, badjas, linnen beddengoed etc. Alle hutten zijn ontworpen met grote ramen om het beste panoramisch uitzicht op Halong Bay te bieden. Varen met Halong Valentine Cruise laat u de meest indrukwekkende eigenschappen en de verborgen schoonheid van Halong Bay en omliggende gebieden ervaren.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (voorheen Saigon) barst van de energie. Hoogtepunten zijn onder andere de bruisende Ben Thanh markt en de Nha Hang Ngon markt, waar u kunt proeven van traditioneel 'street food' uit één van de vele eetstalletjes geserveerd in een lommerrijke tuin. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn de Notre-Dame basiliek, de Jade Emperor Pagoda, het War Remnants museum, en de Khanh Van Nam Vien Pagoda.

In de stad is een duidelijke mix van zowel Amerikaanse als Chinese invloeden te vinden. Het is een modern ontwikkelde stad, zonder de Vietnamese trekken te verliezen. Moderne wolkenkrabbers afgewisseld met Chinese stijl pagodes en kraampjes en de straatverkopers die hun producten proberen te verkopen, maken Saigon tot de meest dynamische stad van Vietnam.

Hoi An

Hoi An aan de kust in centraal Vietnam, is betoverend. Hoi An de eens zo bruisende havenstad heeft een kleurrijke mix van Frans, Chinees en Japans geïnspireerde architectuur. Gekenmerkt door haar vele grachten, bruggen en tempels. Een fijne bijkomstigheid is dat er zijn geen auto’s zijn toegestaan ​​in de belangrijkste straten. De waterkant is zeer levendig met boutique hotels, restaurants en ambachtelijke winkels. Breng ook een bezoek aan de ruïnes van My Son Sanctuary, een oud hindoe tempel complex.

Hue

De voormalige hoofdstad is het culturele en religieuse centrum van Vietnam en behaalde de werelderfgoed lijst van Unesco in 1993. De stad dankt zijn charme voor een deel aan haar ligging aan de Perfume rivier, maar belangrijker nog, aan de vele oude tempels en paleizen, de overblijfselen van de laatst overgebleven Vietnamese; Nguyen dynastie. De 19e eeuwse Hue Citadel (ook wel bekend als de Keizerlijke Stad) is erg indrukwekkend. Daarnaast zijn er verspreid langs de oever van de rivier talloze andere heiligdommen en stupa’s, waaronder de Thien Mu pagode met zijn achthoekige toren. Daarnaast kunt u ook buitengewoon goed eten in één van de vele restaurantjes in de stad.

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is ook de meest sfeervolle en verleidelijke stad van het land, met haar brede boulevards en oude pagodes - een deftige mix van Franse kolonialisme en Aziatische gratie en traditie. Geniet van een wandeling rond de levendige oude wijk met zijn smalle straatjes en bezoek op zaterdagen en zondagen de Hanoi Night Market. Andere plaatsen om te bezoeken zijn de Imperial Citadel van Thang Long, het Perfume Pagoda Tempel complex en het Hanoi Opera House gelegen in het hart van de Franse wijk.

Ninh Binh

Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze relaxte stad is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het opmerkelijk schilderachtige omringende landschap. Het hoogtepunt van het gebied is ongetwijfeld het Trang An Scenic Complex, een UNESCO World Heritage Site met weelderige groene rijstvelden, het typisch Vietnamese kalkstenen landschap en een aantal indrukwekkende grotten. Andere populaire nabijgelegen bezienswaardigheden zijn de grootste pagode van de natie en het buitengewone uitzicht vanaf de top van Mount Hang Mua.

Cuc Phuong National Park

Cuc Phuong National Park ligt 130 km ten zuiden van Hanoi in Noord-Vietnam en is het oudste en grootste nationale park van het land. Het park omvat een uitgestrekt 200 vierkante kilometer groot gebied met weelderige valleien, tropisch woud, grotten en groene karstbergen. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan activiteiten, waaronder wandelingen door de bossen met indrukwekkende oude bomen, bezoeken aan een uitstekend reddingscentrum voor primaten en overnachtingen in een traditioneel Muong-dorp. Er zijn bijna 2000 soorten bomen in het park die een toevluchtsoord bieden voor een opmerkelijke verscheidenheid aan dieren in het wild. Naast de fauna heeft Cuc Phuong ook een historische betekenis, omdat in sommige grotten prehistorische gereedschappen en oude graven zijn ontdekt. Mis niet het zogheheten "vlinderfestival" in april en mei, wanneer duizenden vlinders het bos kleuren.

Ha Long Bay

Halong Bay is een spectaculair mooie baai met duizenden kleine en grotere beboste eilanden, die oprijzen uit smaragdgroene zee. Halong Bay is Unesco Wereld Erfgoed sinds 1994. De beste manier om deze wonderlijke eilanden te bekijken is per cruise.

Can Tho

Can Tho ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Hau in de Mekong Delta. Can Tho biedt landelijke rust en een zacht ontwikkeling van stedelijke infrastructuur. De stad staat bekend om haar vele grachten. Bezoek de levendige waterkant of maak een wandeling door de smalle straatjes naar de prachtige tuinen en boeddhistische pagodes. Breng per boot een bezoek aan de drijvende markt voor een authentieke ervaring.

Mekong River Delta

De Mekong Delta in het zuiden van Vietnam bestaat uit een 60.000 km lang netwerk van verbonden waterwegen die zich uitstrekt over drie Vietnamese provincies. Deze weelderige, tropische delta wordt gedomineerd door de machtigste rivier van Zuidoost-Azië, de Mekong. Het verkennen van deze rivieren en hun talrijke zijrivieren is natuurlijk ideaal per boot. Het gebied zit vol met kleine ambachtelijke dorpjes, Khmer pagodes, prachtige mangroves, schilderachtige boomgaarden en een aantal opmerkelijke drijvende markten.

Quang Nam Province

Sandwiched between densely forested terrain and the glistening blue sea is the central Vietnamese province of Quang Nam Province. An electric mix of eras and styles, travellers to this diverse destination can explore its bustling cities, admire the ornate architecture, visit charming temples, sunbathe on its golden shores, and sample the famed Quang noodle. Home to two awe-inspiring UNESCO World Heritage Sites, history enthusiasts and the culturally curious can visit the historically charming Hoi An old town, recognised for its exceptionally well-preserved examples of traditional Southeast Asian buildings; and the sacred My Son, a fascinating complex of partially ruined Hindu temples constructed between the 4th and 14th centuries. Must-see attractions include the Japanese Covered Bridge, Old House of Tan Ky, Terracotta Park, Thac Grang and the Marble Mountains.

Sapa

Sapa is een voormalig Frans Hill Station. De stad is gelegen aan de grens met China, aan het Hoang Lien Son-gebergte in het noordwesten van Vietnam. De regio is rijk aan schitterende terrasvormige rijstvelden en etnische minderheden die hier woonachtig zijn. De regio leent zich uitstekend om mooie wandel- en fietstochten te maken (eventueel met uw lokale gids), in de meeste gevallen vanuit uw accommodatie of uitvalsbasis Sapa. Afgezien van het spectaculaire uitzicht kan de charme van deze stad kan ook worden toegeschreven aan de lokale H'mong- en Dzao-bevolking.

Op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag is er een lokale markt in de regio waar veel bergvolkeren samenkomen om handel te drijven. Dit is zeker een bezoek waard! Mogelijke wandelroutes brengen u langs dorpen van bijvoorbeeld de Red Zao en de Black H'mong. Naast de adembenemende rijstterassen biedt de regio uitzichten op Ta Giang Phinh Valley, Sin Chai Valley en op Mount Fansipan (Phan-xi-păng; met 3143 meter de hoogste berg van Indochina!).

Lao Cai Province

Lao Cai is een stad in Noord-Vietnam en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is gelegen aan de grens met China en is bereikbaar per nachttrein vanuit Hanoi. De plaats staat bekend als uitvalsbasis voor een geografisch zeer diverse provincie, bekend om zijn bergen, rivieren, watervallen en etnische bergvolkeren. De reistijd van Lao Cai naar de Sapa vallei bedraagt circa 1 uur.

Quang Ninh Province

Quang Ninh is an enchanting coastal province located along northeastern Vietnam. With a large portion of the region comprising of mountainous terrain, densely forested landscapes, pristine honey-coloured sand and hundreds of towering limestone islands; Quang Ninh offers amazing hiking, rock climbing, snorkelling and diving opportunities. Travellers to this serene destination can enjoy the cuisine and culture hub of Bai Chay; the breathtaking vistas and crystal-clear waters of Ha Long Bay; the bustling streets and charming night markets of Mong Cai and the flourishing fauna and flora of the enchanting Dong Son-Ky Thuong. Don’t miss out on the fun-filled rides of Dragon Park Ha Long; the awe-inspiring, colourful walkways of the famous Sung Sot Cave and the acclaimed Quang Ninh Museum; a modern three-story museum showcasing a diverse range of exhibitions.

Lao Cai

Situated in the Northwest Region of Vietnam, the city of Loa Cai rests on the banks of the Red River. It serves as the capital of the eponymous province and borders China’s Yunnan Province. It lies at the confluence of the Red and Naxi rivers. This market town is best known for its timber industry. It is a transport hub that provides a convenient stop along the Hai Phong railway route which journeys to China as well as serving as the jumping-off point for travellers travelling between Hanoi and Sapa. This bustling border town is an excellent base from which to explore the incredibly scenic surrounds including the renowned mountain village of Sapa, as well as learning about the historical traditions and cultural heritage of the local hill tribes and spotting an array of endemic bird species.

Red River

The largest river in northern Vietnam, the Red River, has its origins in the Yunnan province of China, and then runs southeast, eventually meeting the Gulf of Tonkin. There are numerous cruises along the river on offer, which give visitors a diversity of experiences. The UNESCO-listed maze of around 2000 limestone islands in Halong Bay is a photogenic delight to explore, while the tiny villages that dot the bank offer warm welcomes to travellers interested in learning more about local cultures and way of life. Particular highlights of the area include the performances of the ancient ‘xoan’ style of singing (which also features dancing, acting, chanting and drumming) at the Hung Lo Buddhist Temple (near Viet Tri) and the incredible displays of bonsai in the town of Dien Xa.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!