authentique

gauchos en meer

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Programma

 • Dag 1 Nachtreis
 • Dag 2 tot en met 3 Buenos Aires

  Na een intercontinentale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires! U wordt opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. Hier verblijft u de eerste paar nachten van uw reis. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Struin wat door Palermo waar uw hotel zich bevindt. Hier liggen verschillende restaurantjes, barretjes en terrasjes. Daarnaast heeft dit deel van de stad een paar mooie parken die de moeite waard zijn.

  De volgende dag maakt u een privé city tour door de centrale wijken van de stad. Transport en een privé gids staan tot uw beschikking om u de mooiste plekjes van de stad te laten zien.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht naar Buenos Aires
  • Privétransfer met gids naar uw hotel
  • Early check-in
  • Privé citytour Buenos Aires inclusief Engelssprekende gids
  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 4 tot en met 5 Salta

  Per binnenlandse vlucht vliegt u naar Salta, een van de oudste en mooiste koloniale steden van het land. Uw tijd in Salta heeft u ter vrije besteding. Wandel wat door het mooie centrum van "Salta la linda" wat het mooie Salta betekent en neem een kijkje in het interessante museum Alta Montaña. Voor een mooi uitzicht over de stad raden wij u aan de kabelbaan te nemen de San Bernardo berg op.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht naar Salta
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 6 tot en met 7 Purmamarca

  Na twee nachten in Salta te hebben verbleven is het tijd om door te reizen naar uw volgende bestemming. ’s Ochtends wordt een huurauto bij uw hotel gebracht (Ford Ranger of soortgelijk model). De komende dagen maakt u een 'selfdrive' door de regio en uw eerste halte is Purmamarca. De streek van Purmamarca is vooral bekend om de gekleurde bergen. Deze prachtige kleuren worden veroorzaakt door de verschillende mineralen in het gesteente. Nergens is dit zo mooi zichtbaar als bij de berg van de zeven kleuren.

  Het Marques de Tojo Hotel waar u verblijft, ligt op ongeveer drie uur rijden van Salta over een verharde weg. U kunt besluiten de ochtend te gebruiken om het nabij gelegen grotere stadje Tilcara aan te doen. Hier kunt u onder andere de ruïnes van Pucará bezoeken.

  Inclusief:

  • Huurauto Ford Ranger of soortgelijk model inclusief verzekeringen, drop-off kosten, belastingen en afkoop eigen risico.
  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 8 Salta

  Vandaag rijdt u weer terug naar Salta. We raden u aan nu via de Salinas Grandes en San Antonio de los Cobres te rijden. Dit is een lange vermoeiende rit, maar absoluut de moeite waard. U rijdt allereerst tot aan de zoutvlakten over de route naar de grens met Chili. De zoutvlakten betoveren iedere bezoeker met een surrealistisch landschap. De gehele rit neem ongeveer zes tot zeven uur in beslag en biedt u een overgetelijke dag. U overnacht in een mooie 'finca' (boerderij) nabij Salta.

  Inclusief:

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 9 Cachi

  De volgende bestemming van uw selfdrive is Cachi. Allereerst passeert u een weelderig begroeide canyon om vervolgens via de 'Cuesta del Obispo' waar u in twintig kilometer elfhonderd meter stijgt (over een onverharde zigzagweg), in nationaal park Cardones uit te komen. In nationaal park Cardones staan veel hoge cactussen langs de deels verharde weg. Uiteindelijk komt u in het hoger gelegen dorpje Cachi aan waar u de komende nacht verblijft.

  Inclusief:

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 10 tot en met 11 Cafayate

  Uw reis gaat verder naar Cafayate. Na ongeveer anderhalf uur rijden passeert u het dorpje Molinos. Een korte stop valt hier zeker aan te bevelen. U treft hier de authentieke charme van een afgelegen dorp. Na Molinos komt u al snel in de Quebrada de Las flechas (de Vallei der Speerpunten). Hier wordt u opnieuw verwelkomt door een schitterend landschap van bijzondere rotsformaties en kleuren. Het is nog ongeveer drie uur rijden naar Cafayate. Cafayate ligt midden in de witte wijn regio van Argentinië, bij verschillende bodega's kunt u een glaasje proeven. U verblijft twee nachten in het sfeervolle boutique hotel Villa Vicuña.

  Inclusief:

  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 12 tot en met 13 Tafí del Valle

  Uw volgende halte tijdens deze prachtige selfdrive is Tafi del Valle. Op de route van Cafayate naar Tafí del Valle ziet u op een gegeven moment de bordjes “Ruinas de Quilmes” verschijnen. Indien u geïnteresseerd bent in wat Inca invloeden raden wij u aan een stop te maken bij de Ruïnes van Quilmes. De ruïnes zijn extra bijzonder vanwege het ruige landschap vol cactussen. Wij raden u dan ook aan hier en daar stops te maken om van het prachtige uitzicht te genieten en mooie foto's te maken. Als u vervolgens verder rijdt in de richting van Tafi del Valle bereikt u Amaicha del Valle waar u het Pachamama museum vindt. Een zeer interessante stop om net iets meer over de geschiedenis en importantie van Pachamama (moeder aarde) voor de inheemse bevolking te weten te komen. Over de “El Inferniello” pas en door het berglandschap rijdt u door naar Tafí del Valle, een prachtige plek om te bezoeken met een authentieke en landelijke sfeer.

  Vanuit Tafí del Valle kunt u een bezoek brengen aan de Calchaquíes vallei, maar ook het Parque los Menhires is een interessante optie. Gelegen op 11 kilometer van Tafí del Valle en met meer dan 100 rotsen van archeologische waarde. Voor mensen die van wat activiteit houden is één van de vele mountainbike routes wellicht een leuke activiteit. Let alleen op dat het geen gemakkelijk gebied is om te fietsen.

  Inclusief:

  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 14 Belén

  Op de route naar Belén passeert u de bergrug van famatina. Dit is een prachtig gedeelte van uw reis! Belén is een klein dorpje waar u een nacht logeert. Hier waant u zich werkelijk in het Wilde Westen. Niet ver bij Belén vandaan kunt u de oude Inca ruïnes van Shincal bezoeken. Hotel Belén heeft een authentieke stijl die past bij de regio. Vanuit hier bevindt u zich op steenworp afstand van wat restaurantjes en is daarnaast de beste keuze voor uw verblijf in Belén.

  Inclusief:

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 15 tot en met 17 Villa Union

  De volgende dag reist u verder naar Villa Union. Onderweg passeert u de Cuesta de Miranda. Een indrukwekkende route door het berglandschap. Villa Union ligt op kleine afstand van het Nationaal Park Talampaya en de Ischigualasto (ook wel bekend als de maanvallei). Beide zijn op hun beurt prachtige parken. In Talampaya kunt u een tour in groepsverband maken die u langs indrukwekkende rotswanden brengt. Door Ischigualasto kunt u vanuit uw eigen auto deelnemen aan een tour door het gebied waarbij u bijzondere rotsformaties en maanlandschappen zult aantreffen.

  U verblijft drie nachten in Villa Union waardoor er voldoende de tijd is om deze beide parken te ontdekken. Een bijna onmisbare toevoeging is een uitstap naar de Laguna Brava. Dit vicuña en flamenco reservaat is een verborgen paradijs op de top van de riojana bergketen. De blauwe saffierkleurige zoutlagune vol met roze flamingo’s (afhankelijk seizoen) is werkelijk adembenemend. Deze tour kunt u enkel met uw eigen huurauto en een lokale gids uitvoeren. Vraag ons naar meer informatie en details.

  Inclusief:

  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 18 tot en met 19 Barreal

  Vandaag reist u verder naar Barreal. Opnieuw staat u een prachtige route door de Andes te wachten. Via de ruta de los tuneles en over een mooie bergpas bereikt u het plaatsje rodeo. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Eenmaal aangekomen in Barreal verblijft u temidden het landschap van de Puna. Wij raden u aan het Nationaal Park El Leoncito te bezoeken. Hier heeft u een (kleine) kans om de Puma te spotten. In het Nationale park kunt u een wandeling maken, een kijkje nemen bij een waterval en een bezoek brengen aan de sterrenwachten. Op een heldere avond raden wij u dan ook aan om een bezoek te plannen naar één van de twee sterrenwachten in het park. Onder begeleiding krijgt u in groepsverband een tour van ongeveer 1,5 uur waarbij u door de enorme telescopen de sterren gaat bewonderen. Houdt u er echter rekening mee dat er zeer gebrekkig Engels wordt gesproken.

  Inclusief:

  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 20 tot en met 21 Mendoza Wine Region

  U kunt vandaag besluiten vroeg te vertrekken om in de morgen eerst het nationaal park Aconcagua aan te doen nabij de grens met Chili. Hier ligt tevens de gelijknamige, hoogste berg van Zuid-Amerika. U wordt uiteraard weer getrakteerd op kleurenpracht die kenmerkend is van de noord westelijke Andes rug van Argentinië.

  U verblijft de komende dagen in het dorpje Maipú, vlakbij de stad Mendoza. In dit gebied wordt u omringd door wijngaarden. Hier kunt u een fiets huren en op eigen gelegenheid langs de bodega’s fietsen. Veel Bodega's bieden tours aan al is het wel aan te raden vooraf een reservering te maken. Dit kunt u in het hotel regelen of vooraf via Avila Reizen laten verzorgen. Naast wijnen worden er ook veel olijfolie geproduceerd en kunt u verschillende lokale bedrijfjes langs om te kijken wat zij produceren.

  Inclusief:

  • Overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 22 Buenos Aires

  Vandaag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Mendoza en neemt u de binnenlandse vlucht terug naar Buenos Aires. U verblijft hier nog één nachtje, ditmaal in de wijk San Telmo. Mocht u hier op een zondag zijn, dan raden wij u aan een bezoek te brengen aan de antiekmarkt van San Telmo. Deze uitgestrekte markt die heel de straat Defensa beslaat is een begrip in Buenos Aires.

  Inclusief:

  • Binnenlandse vlucht naar Buenos Aires
  • Privétransfer naar uw hotel
  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 23 Nachtreis

  Vandaag begint uw terugreis en zet een transfer u op de internationale luchthaven af. Vanaf hier neemt u de intercontinentale vlucht terug naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert.

  Inclusief:

  • Transfer naar de luchthaven
  • Intercontinentale vlucht naar Amsterdam

 • Dag 24 Vertrek

Accomodaties

 • Hotel Clasico

  Hotel Clasico is een leuk stadshotel gelegen in de wijk Palermo Hollywood. Dit is een goede wijk waar u veel leuke boutique winkeltjes en hippe restaurants vindt. Het hotel kan u adviseren voor de beste eetgelegenheden en culturele plekken om te bezoeken. In het restaurant naast het hotel wordt iedere ochtend een a la carte ontbijt geserveerd zodat u vol energie uw dag in het levendige Buenos Aires kunt starten. 

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Hotel La Candela

  Het grote oude huis is gerenoveerd waarin de sfeer van het gebouw tot stand is gebleven. Het hotel biedt goede service en heeft verschillende faciliteiten zoals een zwembad en een bar. Daarbij is het hotel gelegen op een mooie locatie, in het centrum van Salta met uitzicht op de Cerro San Bernardo. Vanaf hier kunt u het centrum en het 9 de Julio Square, waar u de symbolische Catedral Basílica en het historische Cabildo gebouw vindt, bezoeken.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Marques de Tojo Hotel

  Maak een reis naar het verleden terwijl u geniet van het heden en voel de magie die leeft in Marques de Tojo Boutique Hotel. In dit hotel is het design en de technologie in harmonie met de Spaanse kunst van de afgelopen vier eeuwen. Beleef een tijdloze reis in elke hoek van het hotel en geniet van uw verblijf met de luxe van lekker eten, loungen bij het buitenzwembad, en een bezoek aan de wijnkelder.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Finca Valentina

  Finca Valentina is een landelijke Finca nabij de stad Salta gelegen. Dit landhuis heeft haar deuren in 2008 geopend en het is de missie van Valentina en haar familie om op het gebied van service altijd zeer hoge kwaliteit te bieden in een familiaire sfeer en omgeving.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Hosteria Cachi

  Hostería de Cachi biedt comfort en service op een prachtige plek met uitzich op de vallei en de bergen. De kamers zijn comfortabel, er is een zwembad en er zijn barbecue faciliteiten. Tevens kunt u bij het hotel verschillende activiteiten boeken zoals paardrijden, wandelen of fietsen door de Calchaquies Vallei of een archeologische excursie.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Villa Vicuna Wine & Boutique Hotel

  Villa Vicuña ligt op slechts enkele meters van het gezellige centrale plein van Cafayate. De kamers van Villa Vicuña Wine & Boutique Hotel zijn voorzien van alle comfort voor een prettig verblijf in het sfeervolle Cafayate.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Estancia Las Carreras

  Gelegen op een boerderij in de Calchaquí Valley wordt deze Estancia Las Carreras gerund door een familie. De Estancia is een mooi gebouw van meer dan 200 jaar oud. Er zijn tien kamers met mooie uitzichten op de omliggende heuvels. Het restaurant serveert innovatieve lokale gerechten met verse ingrediënten van de boederij. De boerderij staat bekend om zijn kaasproducten en u kunt hier het proces van het maken van kaas bekijken. Tevens kunt u hier ook de kaas proeven.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Hotel Belen

  Hotel Belén heeft een authentieke stijl die past bij de regio. Vanuit hier bevindt u zich op steenworp afstand van wat restaurantjes en is daarnaast de beste keuze voor uw verblijf in Belén.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Hotel Pircas Negras

  Hotel Pircas Negras biedt een andere ervaring. Hier kunt u genieten van verschillende plaatsen, de service en lokale gerechten en u wordt ondergedompeld in de pracht van de plaats en de culturen. U kunt ook naar de nabijgelegen toeristische centra waar u avontuur en magie zult vinden van de imposante schoonheid die het gebied kenmerkt.

  Uw verblijf: 3 nachten,
 • Posada Paso de los Patos

  De naam van de posada is een eerbetoon aan General San Martin. Paso de los Patos is het belangrijkste pad waar het leger van de Andes de bergketen is overgestoken en Chili en later Peru heeft bevrijd.

  De Posada respecteert de architectonische stijl van de regio Cuyo in Argentinië en het is ingesteld met een rustieke en gezellige stijl. Het algemene gedeelte heeft WiFi internet verbinding en een direct uitzicht op de Andes. In de zomer is het zwembad de ideale plek om af te koelen. De accommodatie is een gezellige, ontspannen plek vol goede energie in een mooi gebied.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Club Tapiz Hotel

  De Tapestry Club is gebouwd in 1890 als residentie, maar biedt nu accommodatie voor reizigers en is omgeven door 14 hectare aan wijngaarden en olijfbomen. Naast het hotel is een oude wijnkelder, die nu wordt gebruikt voor sociale bijeenkomsten.

  Club Tapiz heeft een restaurant waar heerlijke gerechten gemaakt worden van lokale producten en producten uit de biologische tuin. Er is ook een heerlijke spa met een sauna, een Schotse douche, een jacuzzi en massageruimtes kenmerkt.

  Elke avond vindt er een wijnproeverij plaats in het hotel, maar ook kookdemonstraties, een bezoek aan de wijngaarden en wijnkelders, paardrijden, wandelen in de Andes en raften in de rivieren van Mendoza zijn verschillende andere manieren om een vakantie door te brengen in de Club Tapiz.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • Mansion Vitraux

  Mansion Vitraux is een van de meest trendy boutique hotels die Buenos Aires te bieden heeft aan toeristen die op zoek zijn naar design, kunst en stijl. Het boutique hotel is gelegen op een heerlijke locatie, omringd door visuele rijkdom en schilderachtige schoonheid. Het is een van de meest geconcentreerde gebieden en een cultureel erfgoed van de stad.

  De markten, koloniale kerken en gebouwen, musea, antiek verkoop, goede restaurants en straatartiesten geven deze wijk een eclectisch gevoel. U zult zeker genieten van de unieke ontspannende Bleu Wellness Salon met sauna, massages, een fitnessruimte en een verwarmd binnenbad.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Molinos

  Dit kleine stadje in de Argentijnse hooglanden is schilderachtig en pittoresk en heeft een 18e eeuws Kapel, uitgestrekte wijngaarden en een panoramisch uitzicht vanaf de top van de heuvel. Molinos is een bekende tussenstop voor reizigers die de Argentijnse wijnregio verkennen. Colomé, één van de oudste en meest indrukwekkende wijngaarden van Argentinië, ligt op slechts 20 kilometer van de stad.

  Vanuit Molinos kunt u eventueel via een stoffige zijroute, waarbij u zelfs enkele riviertjes passeert, naar Estancia Colomé voor een kort bezoek (ongeveer 18 kilometer extra). Deze stijlvolle afgelegen boerderij beschikt over de hoogst gelegen wijngaarden ter wereld. Ook huisvest de ‘estancia’ een kunstmuseum (werkelijk ‘in the middle of nowhere’).

 • Calchaquí Valley

  Calchaqui Valley is de ansichtkaart bestemming van de noordelijke provincies van Argentinië dat bekend staat om zijn roestbruine bergen, diepe kloven, kronkelende rivieren en uitgestrekte valleien. De wegen langs dit gewaardeerde toeristische circuit zijn bezaaid met charmante oude dorpjes, uitgestrekte wijngaarden en archeologische opgravingen zoals de ruïnes van Quilmes.

 • Buenos Aires

  Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar 2 straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

  San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

  In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

  De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

 • Buenos Aires Province

  Gelegen in de Pampa-laaglanden van Argentinië, de provincie van Buenos Aires, wat betekent 'goede lucht', is de grootste provincie van het land. Hoewel de provincie dezelfde naam draagt als de stad Buenos Aires, omvat deze provincie deze stad niet. De huidige provinciale hoofdstad is La Plata, een bloeiende kosmopolitische stad. De provincie biedt spectaculair mooie natuurlijke landschappen, waaronder een prachtige Atlantische kust, talrijke rivieren, sprankelende lagunes en het gebergte Sierra de la Ventana. Bezoekers kunnen de steden Mar del Plata, La Costa Partido, Villa Gesell en Miramar verkennen; proef een reeks uitzonderlijke wijnen langs de wereldberoemde wijnroute van Argentinië; en geniet van een reis naar een gaucho-ranch om het leven van de gaucho te ervaren, met traditionele muziek, dansen, heerlijke gerechten en paardrijden. Mis niet de kans om te genieten van 's werelds beste Argentijnse rundvlees in een van de vele steakhuizen verspreid over de provincie.

 • Pampas

  Wie aan Argentinië denkt, denkt vijwel zeker ook aan de Pampa met zijn gaucho’s (Zuid-Amerikaanse cowboy), paarden en lege vlaktes. Net buiten bruisend Buenos Aires begint dit stukje Argentinië. Hier vindt u de typische Argentijnse gaucho's en kunt u eventueel meedoen aan verschillende activiteiten zoals paardrijden, in een koets meerijden, fietsen of lekker rondwandelen over het mooie terrein. Ook zult u in dit gebied genieten van typische Argentijnse maaltijden.

 • Argentina

  Variërend van zwoele subtropische gebieden in het Noorden, naar de ijzige Antarctische kust van het Patagonische Zuiden, Argentinië is een van 's werelds meest geografisch diverse landen. De diverse landschappen bieden talloze avontuurlijke en recreatieve mogelijkheden en de variatie in natuur - in combinatie met de warme, levendige lokale bevolking, heerlijke keuken en boeiende geschiedenis - maken het een boeiende en onvergetelijke reisbestemming. Of u nu wordt betoverd door de spectaculaire watervallen van Iguazu Falls, de uitgestrekte skipistes van Bariloche, de bruisende hoofdstad van Buenos Aires, of de eeuwenoude Inca stad van Humahuaca, Argentinië kan zelfs meest de doorgewinterde ontdekkingsreizger verrassen en fascineren.

 • Salta

  Salta is door de Spanjaarden gesticht en was een belangrijke stop op de route van Buenos Aires naar Lima in Peru. Ook was en is het op dit moment nog steeds een centrum van zilverwinning. Tegenwoordig wordt er dus nog steeds zilver, maar ook goud gewonnen. Verder ligt Salta in de uitgestrekte en vruchtbare Lerma-Vallei en heeft een goed bewaard koloniaal centrum. Salta wordt ook wel als één van de oudste en mooiste koloniale steden van het land gezien. Een gezellige stad met veel amusement, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Veel monumenten zijn goed bewaard gebleven.

 • Northwest Argentina

  Het noordwesten van Argentinië bestaat uit de provincies Catamarca, Jujuy, La Rioja, Salta, Santiago del Estero en Tucumán en beslaan een aantal indrukwekkende landschappen. Het landschap van de regio wordt gekenmerkt door vruchtbare valleien, majestueuze Andesgebergte, tropische oerwouden, en rode rots canyons en bergpassen. Bezoekers kunnen een trekking maken in Quebrada de las Conchas, de schilderachtige provincies verkennen en een aantal populaire bestemmingen ontdekken, zoals: Quebrada de Humahuaca Valley, de Cerro de Los Siete Colores, Cafayate Calchaquí Valley, Tafí del Valle, evenals vele kleurrijke bruisende steden.

 • Southern Andes

  De Andes is de langste continentale bergketen in de wereld dat zich uitstrekt over 7000 km. Het zuidelijke puntje van deze majectic bergketen ligt ten zuiden van Llullaillaco in Argentinië en Chili en is de thuisbasis van de zuidelijke Andes steppe. Het is een unieke ecoregio gedefinieerd door zijn koud woestijnklimaat en taaie graslanden. Sommige van de grotere zoogdieren die zich hebben aangepast aan deze harde omgeving zijn de poema, de Andes-vos en twee familieleden van de lama: de vicuña (het nationale dier van Peru) en de guanaco.

 • Purmamarca

  De prachtig gekleurde kliffen van de Cerro de los Siete Colores (de zeven kleurenberg) vormen een magisch decor voor dit charmante dorp. De kleurrijke lagen zijn meer dan 600 miljoen jaar gevormd door de sedimenten van de zee, meren en rivieren. Het onmiskenbare beeld van het dorp tegen deze gekleurde bergen is te vinden op ansichtkaarten door het hele land. Elke dag is er een levendige markt op het centrale plein, waar de lokale bevolking en toeristen potten van klei, geweven goederen en handwerk kunnen kopen.

  Purmamarca is een dorpje in werelderfgoed-gebied Quebrada de Humahuaca. Het is de meest authentieke regio van het land en de vallei biedt verschillende indianenmarktjes en ruïnes.

 • Quebrada de Humahuaca

  Quebrada de Humahuaca is een vallei, vernoemd naar Humahuaca - dat is een kleine stad in de provincie Jujuy in Argentinië. De Quebrada de Humahuaca is een UNESCO World Heritage Site omdat het een historische betekenis heeft als gevolg van meerdere veldslagen in deze regio die werden uitgevochten tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De route door de vallei maakt deel uit van een belangrijke culturele route, de Camino Inca genaamd en vormde een belangrijke handelsroute. Er zijn dan ook zichtbare sporen van prehistorische jager en verzamelaarsgemeenschappen van het Incarijk. Het dorpje Humahuaca is klein bergdorpje dat gekenmerkt wordt door bewoners gehuld in klederdracht, kleine kerkjes en lemen huisjes.

 • Cachi

  Cachi is een lieflijk stadje in de provincie Salta in het noordwesten van Argentinië. Het 'juweel van de Calchaqui-vallei', Cachi, heeft een schilderachtige adobe (moddersteen) architectuur, een spectaculair hooglandlandschap en populaire lokale wijngaarden. Hoewel er een aantal mooie wandelingen in en rond Cachi en paardrijmogelijkheden zijn, mag u de kans niet missen om een dagtocht te maken naar het Parque Nacional Los Cardones, gelegen op slechts 40 kilometer afstand. Dit ongelooflijke National Park is de thuisbasis van ruige woestijnlandschappen, torenhoge cactussen en interessante, kleurrijke rotsformaties. Rondleidingen door het park zijn beschikbaar en gemakkelijk georganiseerd vanuit Cachi. Een andere must-see natuurlijke attractie in de buurt van Cachi is de Quebrada de las Flechas (Ravijn van de pijlen), een verbazingwekkend gebied van grillige, levendig rode rotsen.

 • Cafayate

  Cafayate is opvallend mooi. Levendige rijen wijnstokken contrasteren met de grimmige bergrimmen en golvend berglandschap, waardoor reizen naar de Noordelijke regio's van Argentinië zeker de moeite waard is. Deze kleine stad trekt beide wijnliefhebbers en natuurliefhebbers. Mis vooral niet de opvallende geologische landplooien van de Cafayate Amfitheater of de zes kilometer lange wandeling dat de Colorado rivier volgt. Wijn-liefhebbende bezoekers worden beloond met overheerlijke Torrontes wijn, een Argentijnse witte variant die gevonden kan worden in veel van de koele bodegas (wijnkelders) in de stad. De gasten die met de auto vanaf Salta rijden, zullen genieten van het spectaculaire uitzicht langs de schilderachtige National Route 68.

 • Tafi del Valle

  A lovely hill town set within a green stretch of the Calchaqui Valley in northwest Argentina, Tafi del Valle is a relaxed, atmospheric place that is particularly popular with outdoor enthusiasts. A welcome oasis between the arid mountains to the north and the vast grasslands (pampas) to the south, Tafi del Valle offers a cooler climate and rolling green hills that can be explored on foot, by mountain bike, or on horseback. Hiking trails up Cerro de la Cruz offer fantastic views of the town and its surrounding valley, while there are more strenuous trails available at the large lake of El Mollar. There are also local wineries to explore, and travellers should note that Tafi de Valle is an ideal place to enjoy affordable estancia (ranch house) stays.

 • Belen

  Belen is a small town located in the province of Catamarca in northwest Argentina. Relatively undeveloped by mass tourism standards, Belen will appeal to travellers who enjoy off-the-beaten-track destinations and authentic local experiences. The Monumento a Nuestra Senora de Belen – an enormous statue of the Virgin Mary located at a scenic lookout point – is certainly worth a visit, as are the town’s many textile workshops (teleras), where handwoven goods (such as ponchos) are made from llama and alpaca wool. Don’t miss out on a daytrip to the ruins of El Shincal, a pre-Incan village in a gorgeous desert landscape of colourful rocks and cacti. Tours of the ruins take about three hours and there is an informative museum on site.

 • Villa Union

  Located in northwestern Argentina, the small town of Villa Union, also known as Villa Union del Talampaya, lies in the heart of the Bermejo Valley at the foothills of the Andes Mountains. Visitors can look forward to a number of wonderful attractions such as: the nearby UNESCO- World-Heritage-Listed Talampaya National Park, boasting unique geological formations; and the 19th-century Church of Our Lady of the Rosary, overlooking a pleasant tree-shaded square. Other must-see attractions include: Laguna Brava, the Ischigualasto Provincial Park, and the many traditional wineries dotting the region.

 • Barreal

  Idyllically set in a stark and beautiful landscape, the town of Barreal rests at the foot of the Cordillera de Ansilta. It is a welcome oasis in the Desert of Cuyo, tucked away in an incredibly scenic valley in the foothills of the Andes. This beautifully situated town serves as an excellent base from which to explore the magnificent surrounding landscapes. Visitors can look forward to exploring Barreal’s sleepy, tree-lined dusty streets; soaking up spectacular views of the Andes Mountain Range and visiting San Martín Square and the Barreal Townhall. Other highlights include: exploring the banks of the Los Patos River; strolling down the Calle de los Enamorados, an old lane lined by adobe houses; or visiting the fascinating Mr Renzo Herrera’s Regional Museum.

 • Mendoza Wine Region

  De naam Mendoza is eigenlijk bijna een synoniem voor wijn. Omringd door een adembenemend mooie landschap van de Andes, staat de wijn-regio van Mendoza bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden, een breed scala aan uitzonderlijke wijnen en spectaculair landschap. Andere populaire activiteiten omvatten: wildwater raften, bergbeklimmen, skiën, Paardrijden en andere avonturen in de nabijgelegen Andes.

 • Mendoza

  Mendoza is een leuke stad in één van de meest bekende rode wijngebieden van Argentinië. De bekendste druif die hier wordt omgetoverd tot een rijke wijn is de Malbec. De stad is sfeervol, aantrekkelijk en verslavend, en u wilt meer dan een dag of twee opzij zetten om de plezier van de stad en omgeving te ervaren.

  U kunt op eigen gelegenheid naar het plaatsje Maipú reizen (kan per taxi of per bus) om daar vervolgens een fiets te huren en op eigen gelegenheid langs de bodega’s fietsen. Vrijwel overal kunt u een stop maken om een proeverij te houden. Naast wijnen worden er ook veel olijfoliën geproduceerd en kunt u verschillende lokale bedrijfjes langs om te kijken wat zij produceren.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.150,- per persoon.   

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 21 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Alle genoemde, benodigde transfers
 • Huurauto, Ford Ranger of soortgelijk model, inclusief verzekering, drop-off kosten en afkoop eigen risico
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Privé citytour Buenos Aires
 • National Geographic of soortgelijke reisgids 
Exclusief
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Entreegelden nationale parken landprogramma indien van toepassing
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien