Zuid-Korea reis | Selfdrive adembenemend Zuid-Korea

  authentique

  

21-daagse reis door Zuid-Korea

€ 

Vanaf 3.595,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

21-daagse autoreis Zuid-Korea

Deze selfdrive van drie weken omvat de mooiste plekjes van het vasteland van Zuid-Korea. De reis begint in de bruisende hoofdstad Seoul. In deze energieke metropool verveelt u zich geen seconde. Van hypermoderne winkelcentra tot oude paleizen en traditionele hanok huizen. Start uw roadtrip in oostelijke richting naar de kustplaats Sokcho dat tot 1953 bij Noord-Korea behoorde. Stop onderweg bij het indrukwekkende Seoraksan National Park. Ga verder naar Andong en wandel door Hahoe Flok Village, een historische openluchtmuseum. Ontdek Gyeongju, een van de culturele hoofdsteden van het land. Ontspan een aantal dagen in de kustplaats Busan, bekend van de mooie stranden en de Jahalchi vismarkt . Aanschouw de eilanden voor de kust van Yeosu en ga naar Tongyeong om de street art van Dongpirang Mural Village te bewonderen. Maak adembenemende wandelingen in de omgeving van Gwangju. Beleef de bruisende eetcultuur van Jeonju en sluit de reis af met een aantal dagen in de hoofdstad. 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Zuid-Korea
Dag 2 - 3 - Verblijf Seoul - Courtyard Seoul Namdaemun
Dag 4 - DMZ-tour - Courtyard Seoul Namdaemun
Dag 5 - Selfdrive Seoul - Sokcho - Ramada by Wyndham Gangwon Sokcho
Dag 6 - Selfdrive Sokcho - Andong - Andong Grand Hotel
Dag 7 - Selfdrive Andong - Gaya - Gyeongju - Lahan Select Gyeongju
Dag 8 - 12 - Vrije dagen in Busan - Ramada Encore Haeundae
Dag 13 - Selfdrive Busan - Tongyeong - Stanford Hotel & Resort Tongyeong
Dag 14 - Selfdrive Tongyeong - Yeosu - Hidden Bay Hotel
Dag 15 - Selfdrive Yeosu - Suncheon - Ecograd Hotel
Dag 16 - Selfdrive Suncheon - Gwangju - Ramada Plaza Gwangju
Dag 17 - 18 - UNESCO-stad Jeonju - Ramada Jeonju
Dag 19 - 20 - Vrije dagen in Seoul - Courtyard Seoul Namdaemun
Dag 21 - Vertrek vanuit Zuid-Korea

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Zuid-Korea

Vandaag begint uw reis naar Zuid-Korea! Geniet van uw comfortabele vlucht.

Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht

Dag 2 - 3 - Verblijf Seoul

한국에 오신 것을 환영합니다! oftewel welkom in Zuid-Korea. Bij aankomst op de luchthaven wordt u vriendelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag kunt u acclimatiseren. 

De volgende dag heeft u de dag vrij te besteden om Seoul te verkennen. Enkele leuke suggesties:

  • Bezoek het Gyeongbokgung Palace
  • Wandel door Bukchon Hanok Village
  • Aanschouw het waanzinnige uitzicht vanaf de N Seoul Tower (met name in de avond)
  • Wandel over de stadsmuren

Inclusief:

• Meet & Greet
• Privétransfer naar de accommodatie
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - DMZ-tour

Leer meer over de geschiedenis van de Koreaanse oorlog en de Koude Oorlog tijdens deze educatieve begeleide DMZ-tour waarbij u de gedemilitariseerde zone van Zuid-Korea verkent. Tijdens deze groepsexcursie bezoekt u Imjingak Park, de Freedom Bridge, de 3e tunnel, het Dora-station en het Dora-observatorium. Vanuit de uitkijkpunten kunt u met de verrekijkers een glimp van Noord-Korea opvangen. 

Inclusief:

• Excursie: DMZ tour (deelname aan groep)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Selfdrive Seoul - Sokcho

Vandaag haalt u uw huurauto op en rijdt u in oostelijke richting naar Seoraksan National Park (220km; circa 3 uur). Een aanrader is om hier met een kabelbaan het fort van Gwongeumseong te bezoeken, een prachtige kasteelruïne gelegen op de Seoraksan-berg. Het wordt verondersteld dat het gebouwd is door de 23e koning van de Goryeo-periode (918-1392), Gojong (omstreeks 1213-1259). Het wordt ook wel Gwon-Kim Castle genoemd, omdat er een legende is dat twee generaals genaamd Gwon en Kim het kasteel hebben gebouwd om oorlog te vermijden.

Rijd vervolgens door naar uw hotel in Sokcho en stop onderweg eventueel nog bij de mooie Sinheungsa-tempel. 

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Selfdrive Sokcho - Andong

Vervolg uw reis naar Andong (150km; circa 2 uur). Hier kunt u de bekende Hahoe Folk Village bezoeken, een historisch openluchtmuseum dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Een andere aanrader is een bezoek aan de Dosanseowon Confucian Academy, dat ook op de erfgoedlijst staat. 

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Selfdrive Andong - Gaya - Gyeongju

Na een ontspannen ontbijt rijdt u verder naar de Gaya-berg (150km; circa 2 uur). Hier bevindt zich een bijzondere tempel, Haeinsa genaamd, die u kunt bezoeken. Deze tempel is de huisbasis van de Tripitaka Koreana: de meest complete collectie van boeddhistische teksten, wetten en verdragen, gegraveerd op 80.000 houtblokken tussen 1237 en 1248.

Rijd daarna verder naar Gyeongju, een van de culturele hoofdsteden van Zuid-Korea (140km; circa 1 uur 50 minuten), waar u de stad kunt verkennen. Bewonder de indrukwekkende Bulguk-sa tempel en Seokgruam Grotto, of bezoek het Tumuli Park en de Anapji Pond. 

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - 12 - Vrije dagen in Busan

In de ochtend kunt u eventueel nog het National Museum bezoeken, voordat u weer door rijdt naar uw volgende bestemming, de kustplaats Busan (100km; circa 1,5 uur). De komende dagen kunt u hier volledig tot rust komen op de mooie stranden.

Mocht u deze dagen toch iets willen ondernemen, bezoek dan bijvoorbeeld:

  • de Jagalchi vismarkt
  • het Taejongdae park
  • het Gamcheon cultureel dorp
  • het Museum of Art

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13 - Selfdrive Busan - Tongyeong

Na een aantal dagen rust gaat u weer verder met uw autoreis. U rijd deze dag naar Tongyeong (95km; circa 2 uur). Hier kunt u met een kabelbaan de Mireuksan-berg opgaan voor een adembenemend uitzicht. Het Dongpirang Mural Village is ook zeker een bezoek waard. Dit heuveldorp aan zee is nieuw leven ingeblazen door straatkunst.

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Selfdrive Tongyeong - Yeosu

Vandaag rijdt u verder naar Yeosu (140km; circa 1 uur 50 min). Deze plaats is bekend vanwege de Expo en admiraal Yi Sun Shin, een van de bekendste personen uit Koreaanse geschiedenis. Breng hier bijvoorbeeld een bezoek aan Odongdo Island Park en Hallyeohaesang National Park. Hallyeohaesang National Park is een van de meest diverse en uitgestrekte nationale parken van het land. Het staat vooral bekend om zijn prachtige eilanden, strandgebieden, uitzicht op zee en omvangrijke flora en fauna.

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Selfdrive Yeosu - Suncheon

Na het ontbijt rijdt u naar Suncheon (32km; circa 45 min), waar u na aankomst de Suncheonman National Garden kunt bezoeken. Deze tuin bestaat uit meer dan 790.000 bomen van 505 verschillende soorten en 3,15 miljoen bloemen van 113 verschillende soorten. De talrijke groepen tulpen en koninklijke azalea's zijn prachtig. Bovendien zorgt het nabijgelegen 30.000 ㎡ veld met canolabloemen dat in mei in volle bloei staat voor een prachtige gele "golf" van kleur. Hoewel er restaurants in de tuin zijn, is het meenemen van eten toegestaan, waardoor de tuin een geweldige locatie is voor een picknick in de schaduw van de bomen.

Ook is het zeker de moeite waard om de Naganeupseong Folk Village te bezoeken. Het dorp is over het algemeen goed bewaard gebleven, waardoor u huizen en levensstijlen kunt observeren die allemaal uit het verleden zijn overgeleverd. De andere trots van het folkloristische dorp is het monument van Generaal Im Kyeong-eop (1594-1646).

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Selfdrive Suncheon - Gwangju

U vervolgt uw prachtige reis over de Metasequoia-lined Road, een van de mooiste wegen van Korea. U rijdt naar de plaats Gwangju (82km; circa 1 uur 20 min). Het is aan te raden om onderweg een stop te maken in de plaats Damyang, waar u een mooie wandeling door de Juknokwon-tuin kunt maken; een magisch bamboebos van ongeveer 160.000 ㎡. 

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - 18 - UNESCO-stad Jeonju

Uw mooie autoreis door Zuid-Korea vervolgt zich naar Jeonju (100km; circa 1  uur 30 min). Met zijn historische architectuur en bruisende eetcultuur werd deze stad in 2012 uitgeroepen tot Unesco-stad van gastronomie. Het is de geboorteplaats van het bekende gerecht Bibimbap. Wandel ook zeker door de Hanok-buurt, waar u ongeveer 800 traditionele hanok-huizen kunt bewonderen. Neem hier ook een kijkje bij de Jeondong-kathedraal. 

De volgende dag kunt u verder door de stad wandelen en de Nambu-market bezoeken, of u kunt van de gebaande paden gaan en naar het Namgo Sanseong-fort en de Namgosa-tempel wandelen. 

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19 - 20 - Vrije dagen in Seoul

Vervolg uw route terug richting de hoofdstad met eventueel een laatste stop in Suwon om daar het kasteel te bezoeken (185km; circa 2 uur 35 min). Rijdt hierna door naar Seoul (38km; circa 1 uur 20 minuten) waar u de huurauto weer inlevert. 

Tijdens uw laatste dag in Seoul is het wellicht leuk om de Gwangjang-markt te bezoeken en vervolgens langs de Cheonggyecheon-beek te wandelen. Ook is het futurische Dongdaemun Design Plaza leuk om te bezoeken. 

Inclusief:

• Huurauto op dag 19
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 21 - Vertrek vanuit Zuid-Korea

Het einde van uw rondreis is alweer aangebroken. U vliegt terug naar Nederland waar u in dezelfde dag nog aankomt. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.595,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy  Class
• Overnachtingen in goede accommodaties
• Huurauto Hyundai Sonata of vergelijkbaar
• Luchthaventransfers op privébasis
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'programma'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'programma'
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class 
• Upgrade Business Class
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw selfdrive adembenemend Zuid-Korea

Accommodaties

Courtyard Seoul Namdaemun

Courtyard by Marriott Seoul Namdaemun ligt op loopafstand van de levendige wijk Myeongdong in Seoul. Het hotel is gunstig gelegen op korte loopafstand van het KTX-station van Seoul, de Namdaemun-poort en het Gyeongbokgung-paleis. De kamers hebben een modern design met grote ramen die uitzicht bieden op de stad. Elke kamer is voorzien van airconditioning, roomservice, USB-stopcontacten, een koffiezetapparaat en een marmeren badkamer met een badjas en slippers. Het MoMo Cafe van het hotel serveert ontbijt, lunch en diner, terwijl Momo Lounge & Moments Lounge een warme en ontspannen sfeer biedt om te genieten van snacks en cocktails. Het fitnesscentrum van het hotel is goed uitgerust en 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend voor gasten.

Uw verblijf: 3 nachten

Ramada by Wyndham Gangwon Sokcho

Ramada Gangwon Sokcho ligt in de buurt van het strand van Sokcho in Zuid-Korea, in de buurt van de haven van Daepo en op rijafstand van de internationale luchthaven van Yangyang. De kamers bieden gratis wifi, een flatscreen-tv, een minikoelkast, een eigen badkamer en thee- en koffiefaciliteiten. Sommige kamers hebben uitzicht op de oceaan en / of een balkon. Het hotel biedt tegen betaling een ontbijtbuffet en het restaurant serveert lunch en diner. Voorzieningen zijn onder andere een businesscentrum, een fitnessruimte, een spa en een sauna. Parkeren is gratis voor gasten.

Uw verblijf: 1 nacht

Andong Grand Hotel

Andong Grand Hotel ligt in Andong, de hoofdstad van de spirituele cultuur van Zuid-Korea waar traditie en moderniteit, geschiedenis en toekomst naast elkaar bestaan. Het pand beschikt over kamers die zijn uitgerust met Wi-Fi, airconditioning, tv en telefoon. Gasten kunnen dineren in het eigen restaurant. Andere faciliteiten zijn onder meer een eigen koffiebar.

Uw verblijf: 1 nacht

Lahan Select Gyeongju

Hotel Hyundai by Lahan Gyeongju biedt accommodatie met uitzicht op het Pomun-ji-meer in Gyeongsangbuk-do, Zuid-Korea. De luxe kamers en suites zijn voorzien van een balkon, een minibar en luxe toiletartikelen. Gasten kunnen genieten in de eigen restaurants. Andere voorzieningen waar gasten gebruik van kunnen maken zijn onder meer een bar, een koffiebar, een bakkerij, een zwembad, een jacuzzi, een sapjesbar, een Finse sauna en een fitnesscentrum.

Uw verblijf: 1 nacht

Ramada Encore Haeundae

Ramada Encore Haeundae ligt in Haeundae, Zuid-Korea, dicht bij het strand. De kamers van het hotel zijn uitgerust met wifi, tv's, minikoelkasten, telefoons, haardrogers en een eigen badkamer. De gasten kunnen genieten van het eigen restaurant, een daktuin, een fitnesscentrum, een 24-uursreceptie, een wasserette en parkeergelegenheid. Voor dagelijkse activiteiten kunt u een bezoek brengen aan het Dongbaekseom-eiland, het Busan Museum of Art en het Haeundae-strand.

Uw verblijf: 5 nachten

Stanford Hotel & Resort Tongyeong

Stanford Hotel & Resort Tongyeong ligt in Tongyeong, op 6 km van het Byungseonmadang-plein, en biedt accommodatie met een restaurant, gratis privéparkeergelegenheid, een buitenzwembad en een bar. Tot de faciliteiten van deze accommodatie behoren een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi in alle ruimtes. Het hotel beschikt over familiekamers.

De kamers van het hotel zijn voorzien van een kledingkast, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. De kamers van het Stanford Hotel & Resort Tongyeong zijn voorzien van een zithoek.

Uw verblijf: 1 nacht

Hidden Bay Hotel

Hidden Bay Hotel ligt in Yeosu, op 1,8 km van het Ungcheon Beach Park. Het hotel heeft 131 sfeervolle kamers. Alle bedden zijn voorzien van luxe beddengoed. Er zijn koelkasten en koffie- en theefaciliteiten aanwezig. Elke badkamer heeft douches met een regendouche, badjassen en een haardroger.

De accommodatie heeft een restaurant, gratis privéparkeergelegenheid, een fitnesscentrum en een bar.

Uw verblijf: 1 nacht

Ecograd Hotel

Het Ecograd Hotel ligt in de bruisende stad Suncheon in Zuid-Korea, vlakbij bezienswaardigheden zoals de Seonamsa-tempel, de Songgwangsa-tempel, de Suncheonbay-tuinen en het ecologische park Suncheon Bay. De 104 kamers van het hotel zijn voorzien van comfortabale voorzieningen, waaronder wifi en een tv. Gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden in de Sky Lounge en een heerlijke kop koffie uit de koffieshop. Daarnaast beschikt het hotel ook onder meer over een fitnesscentrum.

Uw verblijf: 1 nacht

Ramada Plaza Gwangju

Het Ramada Plaza Gwangju ligt op 10 minuten lopen van een metrostation en op 10 minuten met de bus van het honkbalstadion Gwangju Mudeung. De kamers en suites bieden gratis wifi, een tv, een minikoelkast en koffie- en theefaciliteiten. Er is roomservice beschikbaar en kinderen t / m 17 jaar verblijven gratis bij een ouder. Het hotel heeft 5 restaurants, waaronder Japanse en buffetopties. Andere voorzieningen zijn een bar, een fitnessruimte, een spa met een bubbelbad, een sauna en een stoomkamer. Overdekte parkeergelegenheid is beschikbaar en gratis.

Uw verblijf: 1 nacht

Ramada Jeonju

Ramada Jeonju ligt in Jeonju en biedt gemakkelijke toegang tot de winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de omgeving. De kamers van het hotel zijn uitgerust met wifi, tv's, telefoons, zitgedeeltes en bureaus. Er is een restaurant, een café, een bar, een fitnesscentrum, een 24-uursreceptie en parkeergelegenheid aanwezig. Voor dagelijkse activiteiten kunt u een bezoek brengen aan het dorp Jeonju Hanok en de dierentuin van Jeonju.

Uw verblijf: 2 nachten

Courtyard Seoul Namdaemun

Courtyard by Marriott Seoul Namdaemun ligt op loopafstand van de levendige wijk Myeongdong in Seoul. Het hotel is gunstig gelegen op korte loopafstand van het KTX-station van Seoul, de Namdaemun-poort en het Gyeongbokgung-paleis. De kamers hebben een modern design met grote ramen die uitzicht bieden op de stad. Elke kamer is voorzien van airconditioning, roomservice, USB-stopcontacten, een koffiezetapparaat en een marmeren badkamer met een badjas en slippers. Het MoMo Cafe van het hotel serveert ontbijt, lunch en diner, terwijl Momo Lounge & Moments Lounge een warme en ontspannen sfeer biedt om te genieten van snacks en cocktails. Het fitnesscentrum van het hotel is goed uitgerust en 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend voor gasten.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Seoul

De architectonische esthetiek van de hoofdstad van Zuid-Korea weerspiegelt een verleidelijke mix van oud en nieuw. State-of-the-art wolkenkrabbers, glinsterende kantoorgebouwen en grote moderne winkelcentra domineren de skyline. Ondanks dat het een van 's werelds meest moderne en levendige megasteden is, verscholen aan de voet van deze jungle van glas, staal en beton, vind je een wirwar van kronkelende straatjes met traditionele houten huizen en een hele reeks historische locaties, rustig parken, heilige heiligdommen en tempels; evenals enkele schilderachtige theehuizen en uitgestrekte nachtmarkten waar u enkele van de heerlijk pittige nationale gerechten van Korea kunt proeven met hun verleidelijke aroma's en unieke smaken. Seoul wordt gekenmerkt door een snelle, waanzinnige sfeer met een natuurlijke ontsnapping dichtbij in de vorm van een prachtige keten van vredige bergen, allemaal op loopafstand van het opmerkelijk efficiënte openbaar vervoerssysteem van de stad. Onmisbare bezienswaardigheden zijn de weelderige paleizen uit de late 14e eeuw die deze dynamische en betoverende metropool omringen.

Sokcho

Sokcho ligt aan de oostkust van Zuid-Korea, in de provincie Gangwon-do. Dit toeristische centrum dient als toegangspoort tot het populaire Seoraksan National Park. Het is zowel een vakantiebestemming als een werkende vissershaven. Bezoekers komen hier samen om over de schilderachtige bospaden te wandelen om de veranderende herfstbladeren te zien. Neem een ​​kabelbaan naar de top van Seoraksan, proef de beroemde zoetzure Mansuk Fried Chicken op de Jungang-markt, bekijk het indrukwekkende bronzen Boeddhabeeld in de Sinheungsa-tempel, geniet van een scala aan verse zeevruchten op de Daepo-vismarkt, proef een lokale specialiteit van Squid Sundae, een soort inktvisworst; en ontspan op Sokcho Beach. Mis een bezoek aan Abai Village niet, een verborgen juweeltje dat bekend staat om zijn rustieke charme en rijke geschiedenis.

Andong

Andong, gelegen in de provincie Noord-Gyeongsang in Zuid-Korea, dient als de hoofdstad en grootste stad van de regio. Bekend als de geboorteplaats van houten volksmaskers en de nationale drank van Korea - Soju; deze stad heeft een rijk cultureel erfgoed. Het is een centrum voor Koreaanse cultuur en volkstradities. Bezoekers kunnen zich verheugen op deelname aan volksdansen, het proeven van lokale specialiteiten en overnachten in het door UNESCO beschermde Hahoe Folk Village. Mis het jaarlijkse Andong Folk Festival niet, waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in een scala aan oude tradities. Andere hoogtepunten zijn de Hwasan-berg, de Nakdong-rivier en Buyongdae, een 64 meter hoge klif die bezoekers een panoramisch uitzicht biedt op het prachtige landschap en de traditionele huizen van Haehoe Village.

Gyeongju

Gyeongju, bekend als het ‘museum zonder muren’, is ronduit betoverend, het stedelijke landschap is rijk aan traditionele architectuur, kenmerkende ronde graftombes (tumuli genoemd), tempels, rotstekeningen, ruïnes en pagodes omarmd door glooiende groene bergen. De Bulguk-sa-tempel, gelegen op een reeks stenen terrassen en een Unesco-werelderfgoed, is een must-see, net als het Nationaal Museum met zijn tentoonstellingen van sieraden, wapens en ceremoniële voorwerpen. Bezoek de Golgul-sa-tempel voor een demonstratie van Koreaanse vechtsporten, wandel of geniet van een pad in het Gyeongju National Park, bezoek Cheomseongdae Observatory, het oudste observatorium in het Verre Oosten, en geniet van een scala aan verse zeevruchten op de overdekte markt bij Geyongju treinstation.

Busan

Deze bloeiende havenstad, gelegen op het zuidelijke schiereiland van Zuid-Korea, heeft een onmiddellijke kosmopolitische aantrekkingskracht, biedt een eclectische mix van bezienswaardigheden, geluiden en smaken voor reizigers, en is ook verrassend ontspannen. De Beomeosa-tempel diep in de bergen en de Yonggungsa-tempel langs de kustlijn mag u niet missen; dwaal door de zalen van het Busan Modern History Museum en de kleurrijke steegjes van Gamcheon Cultural Village; bezoek Dongbaek Island of Nakdong River Estuary om vogels te spotten; of wandel door de vismarkten om een breed scala aan zeevruchten te proeven. En als de dag voorbij is, kunt u genieten van een drankje aan de boulevard bij zonsondergang.

Suncheon

Suncheon ligt in de provincie Jeolla in Zuid-Korea, net ten zuidoosten van Gwangju. Deze grote havenstad grenst aan de glinsterende Suncheon-baai aan de prachtige zuidkust van Korea. Bezoekers kunnen zich verheugen op het verkennen van de buitenaardse wadplaten, op een stadstourbus springen en de beroemde Suncheon-dramaset ontdekken - gebruikt in beroemde films en series voor historische stukken. Mis een bezoek aan de Suncheon Bay National Garden niet, een prachtig ontworpen groene ruimte die zich uitstrekt over een uitgestrekte strook weelderig land. Andere hoogtepunten zijn: Seonamsa, dat dateert uit 529; en Songgwangsa, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste boeddhistische tempels in Korea.

Gwangju

De stad Gwangju, gelegen in de zuidwestelijke uithoeken van Zuid-Korea, is de zesde grootste stad van het land. Het staat bekend om zijn rijke politieke geschiedenis, prachtige omringende landschappen en zijn levendige kunst- en cultuurscène. De stad, ook wel de geboorteplaats van de Koreaanse democratie genoemd, herdenkt haar politieke geschiedenis en pro-democratische opstand in 1980 in het 5 · 18 Memorial Park, met bomen omzoomde paden en indrukwekkende bronzen sculpturen, evenals de 5 · 18 National Cemetery. Het is ook de thuisbasis van een schat aan musea, tentoonstellingen en festivals waar cultuurliefhebbers van kunnen genieten. Het dient als een uitstekende uitvalsbasis om enkele van de mooiste terreinen van Korea te verkennen, waaronder de opvallende rotsformaties in het Mudeungsan Mountain National Park. Andere hoogtepunten zijn het bekijken van de 6e-eeuwse Jeungsimsa-tempel en het proeven van de overheerlijke Jeollanese keuken.

Jeonju

De stad Jeonju is benoemd tot Unesco Creative City for Gastronomy. Geniet van Korea's bekendste gerecht, Bibimbap - een mengsel van rijst, vlees, eieren, groenten en hete saus, evenals andere gerechten waarvan bekend is dat ze al duizenden jaren van generatie op generatie zijn doorgegeven. Verder is Jeonju ook een culturele stad met veel bezienswaardigheden, zoals monumenten als Omokdae en Imokdae, het historische dorp Hanok Maeul bekend vanwege zijn theehuizen, ambachtelijke werkplaatsen en galerijen, en de katholieke kerk Jeondong. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!