Guatemala Reizen

Geniet van een authentieke reis door Guatemala waar u, als nergens anders in Midden-Amerika, de lokale cultuur in duikt en waar een natuurlijke schoonheid op u wacht. Guatemala is een reisbestemming die ontroert en inspireert. Laat u betoveren door dit land van de Mayacultuur en oogverblindende natuurpracht.

Wonderschone Guatemala reizen

De charmante koloniale stad Antigua heeft een gunstige ligging in een centraal hoogland vallei en wordt omringd door drie vulkanen. De stad beschikt over prachtige barokke architectuur, kleurrijke lokale markten en een scala aan uitstekende restaurants. Het landschap van Guatemala is betoverend mooi. Het Atitlan-meer is al vaak het mooiste meer ter wereld genoemd. Bij de smaragdgroene waterpoelen van Semuc Champey wordt u omringd door een natuurlijk paradijs en in de tropische jungle van de provincie Petén vindt u indrukwekkende Mayaruïnes, zoals Tikal en Yaxha, waar brulapen de boventoon voeren. Per boot kunt u over de ongerepte Rio Dulce varen en in het gezellige Livingston kennismaken met de Garifuna-cultuur en de azuurblauwe Caribische Zee.

Semuc Champey

Guatemala ontdekkingsreizen

Uw Guatemala reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Guatemala reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Samen met een privéchauffeur ontdekt u de mooiste bestemmingen binnen Guatemala!

Voorbeeldreizen Guatemala

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Betoverend Guatemala

Guatemala is één van de weinige landen waar de inheemse cultuur nog zo zichtbaar is. In de mooie koloniale stad Antigua maakt u meteen kennis met de kleurrijke en levendige cultuur van het land. Geniet hier van uitmuntende lokale gerechten en markten vol traditionele kleden en jade.

Guatemala is nog echt authentiek; de natuur is puur, de wegen zijn grotendeels nog niet goed geasfalteerd. Reizen door Guatemala is ontdekken en iedere dag weer een nieuw avontuur beleven. Vulkanen, meren, jungle, koffievelden, stranden en veel wildlife, maken Guatemala tot een zeer veelzijdige bestemming.

Rondom het Atitlan-meer zijn er kleine dorpen die ieder een eigen ambacht hebben, zoals keramiek, weven, lederwaar, koffie of cacao.

In het midden en oosten van het land zijn prachtige natuurgebieden te vinden die toeristisch gezien nog niet veel worden aangedaan, zoals de smaragdpoelen van Semuc Champey en de vogelrijke wereld van de Dulce-rivier.

Qua stranden zijn er de fluweelzachte, zwarte stranden bij Monterrico, een geweldige surfbestemming, of de kustplaats Livingston aan het Caribisch gebied, waar de Afrikaanse Garifuna-cultuur voorkomt.

In combinatie met de indrukwekkende overblijfselen van de Mayabeschaving die vooral te midden van de jungle in de noordelijke Petén provincie te vinden zijn, is Guatemala een betoverende bestemming voor iedere natuur- en cultuurliefhebber.

Tikal Nationaal Park